.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: μπλόκο στο πόλεμο και τον εθνικισμό και όχι στους πρόσφυγες


 

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης και αποτυχημένης πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η βρόμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπεται ταχύτατα σε Όρμπαν των Βαλκανίων, σε δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ πότε να «απωθούν» πρόσφυγες, πότε να δέρνουν νησιώτες και εργαζόμενους που αντιστέκονται. Ιδιαίτερα προκλητική και επικίνδυνη είναι η αντιδημοκρατική πρόκληση της χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρόμικες αποστολές!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια.

Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την Ελληνική όσο και για τη Τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών.

Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι βρόμικες επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία.

Καταδικάζουμε τη τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία.

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα ότι δεν μπορεί να αντέξει η ΕΕ των 600 εκατ. τους κατατρεγμένους ανθρώπους από το πόλεμο, την οικονομική καταστροφή και τις πολιτικές διώξεις. Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό, καταδικάζοντας και τους κατοίκους σε υποβάθμιση της ζωής τους, όπως γίνεται στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, των οποίων οι κάτοικοι δέχτηκαν πρόσφατα τη καταστολή των ΜΑΤ.

Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που εκτός των άλλων δίνει τη δυνατότητα στον Ερντογάν να εκβιάζει. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο.

Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική. Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, δυνατότητα των προσφύγων να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, ευρωπαϊκές ή άλλες. Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ. Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, το δικαίωμα για ζωή των λαών της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κρατήσει συνεπή αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και διεθνιστική στάση. Κόντρα στη λογική του κεφαλαίου που αναζητά στήριγμα στην πρόσδεση στις δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σε ρήξη με την πολεμική προπαγάνδα. Με αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες. Υποστηρίζουμε τον αγώνα της νεολαίας, μέσα και έξω από το στρατό, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ενάντια στους πρόσφυγες.

Γιατί ή θα νικήσει η αλληλεγγύη των λαών ή θα νικήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.

ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση
1 Μαρτίου 2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 6
Συμμετοχές )



26 σχόλια στο “ΝΑΡ: μπλόκο στο πόλεμο και τον εθνικισμό και όχι στους πρόσφυγες

  1. Left G700

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΚΆΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΎ ΚΚΕ ΕΥΚΑΙΡΟΣ;

    Αν ναι, τον παρακαλώ πολύ να έρθει για να μου λύσει την εξής απορία:

    Όπως όλοι βλέπουμε παραπάνω, στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ παίρνει ξεκάθαρη θέση (δεν με απασχολεί η ορθότητά της ή όχι, μόνο η καθαρότητά της) για το ζήτημα που έχει προκύψει στα σύνορα του Έβρου μετά την πραγματοποίηση της απειλής Ερντογάν «ρε, καθίστε καλά κι ελάτε με τα νερά μου, γιατί θα ανοίξω τα σύνορα». Και η θέση αυτή λέει το εξής συγκεκριμένο για τη συγκεκριμένη κατάσταση: ανοίξτε τα σύνορα. Σωστά ως εδώ; Ολόσωστα.

    Πάμε τώρα «στο Κόμμα». Διαβάζω σε σχετική ανάρτηση στο 902.gr:

    Σε σχόλιό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

    «Τα αυξημένα κύματα προσφύγων, αποτέλεσμα των πολέμων, αλλά και των γεωπολιτικών παιχνιδιών που παίζονται στις πλάτες τους, δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή, αλλά με ανυπακοή στα ευρωατλαντικά σχέδια που από τη μία διαλύουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς και από την άλλη εγκλωβίζουν πρόσφυγες σε νησιά και σύνορα.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, λοιπόν, να κάνει τους λεονταρισμούς της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που και την εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία ενθαρρύνουν και τον εγκλωβισμό των προσφύγων προκαλούν, ως συνέπεια και των συμφωνιών τους με τον Ερντογάν, που τήρησαν ευλαβικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις».

    Και ερωτώ:

    Δηλαδή; Τι κάνουμε με την ταμπακιέρα (τους περίπου 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες που συνωστίζονται στην ουδέτερη ζώνη τώρα κι όχι όταν η Ελλάδα δείξει έμπρακτη «ανυπακοή στα ευρωατλαντικά σχέδια»);

    Τι κάνουμε με τα σύνορα; Τώρα κι όχι όταν επικρατήσει ο κομμουνισμός σ’ όλη τη γη;

    Τα ανοίγουμε; (όπως λέει το ΝΑΡ).

    Τα κλείνουμε; (όπως κάνει ο Μητσοτάκης).

    Τα ανοιγοκλείνουμε;

    Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ;

    Κάτι άλλο;

    Ελπίζοντας πως θα τύχω κάποιας εξήγησης για την απορία που μου έχει δημιουργηθεί, χαιρετώ συντροφικά.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Κατ αρχήν Λεφτ (που κάνεις ότι δεν ξέρεις) πρέπει από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και γενικότερα από πλευράς ελληνικών αστικών κομμάτων, να εκδηλωθεί η σαφής και δεσμευτική πρόθεση ανυπακοής στις εντολές της ΕΕ.
      Με αυτό το δεδομένο,η Ελλάδα καταγγέλλει τη συμφωνία του Δουβλίνου και τη συμφωνία Τουρκίας -ΕΕ και εφοδιάζει τους πρόσφυγες με κατάλληλα χαρτιά για να πάνε στις χώρες όπου επιθυμούν. Πόσες φορές θα το πούμε?

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Λαθραναγνωστη συμφωνω αλλα προσθετω οτι δυστυχώς τετοια χαρτιά δεν υπάρχουν πια.Το πολιτικο ασυλο της Ελλάδας πλέον δεν εξσσφαλιζει οτι αυτός που το πηρε μπορει να παει Ευρωπη.Αυτό ειναι ένα αίσχος για το οποίο η αριστερα δεν έκανε τον θορυβο που θα έπρεπε.Η Ελλάδα ειναι πια χωρα β κατηγοριας στην ΕΕ και τα χαρτια που δινει τα θεωρουν κουρελια οι Ευρωπαιοι με την συμφωνη γνωμη των κυβερνησεων μας.Αν δεν αλλαξει αυτο δεν γινεται τίποτα.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      “τι κάνουμε τώρα;
      τώρα είναι αργά για δάκρυα.
      τώρα;τώρα η αλαζονία σας θα τριφτεί στο χώμα
      ποτισμένο από το αίμα των εγκλημάτων σας

      Reply
      1. kokkiniotis

        Καλό είναι να γράφουμε με κάποιο συγκεκριμένο ψευδώνυμο, ή αρχικά ή επωνύμως, ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις ως προς το ποιος γράφει τι.

        Reply
      2. Ragnarok

        Ποιανων η αλαζονία θα τριφτει στο χώμα, και ποια είναι τα εγκλήματα που έκαναν; Θα μας διαφωτίσεις ανώνυμε;

        Reply
  2. Left G700

    Λαθραναγνώστη (με την ευκαιρία, καλώς επανήλθες), κοίταξε:

    Κατ’ αρχήν, γιατί «κάνω πως δεν ξέρω», για ποιο λόγο; Για να υπονομεύσω το ΚΚΕ; (για το οποίο, μετά το ναυάγιο της ΛΑΕ και το σκόρπισμα του ΑΡ στους πέντε ανέμους, έχω δηλώσει εδώ –και ανανεώνω τη δήλωσή μου τώρα– ότι αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή θα το ψήφιζα). Δηλαδή, εγώ δεν κάνω άλλη δουλειά από το να υπονομεύω το ΝΑΡ (ΑΩ έφα), το ΚΚΕ (συ είπας), τη ΛΑΕ, τους τροτσκιστές, τους μουλούδες (λίγο), μέχρι και τις πινακίδες της τροχαίας που δείχνουν υποχρεωτική πορεία προς τα αριστερά;;; Άρα, είχε δίκιο ο Κώστας. Πράκτορας είμαι!

    Ρε σεις, καθίστε καλά που βλέπετε παντού υπονομευτές, εσωτερικούς εχθρούς και προβοκάτορες! Τι κακό είναι αυτό;

    Πάμε στην ουσία. Μου λες «δεν ξέρεις» (για το «κάνω πως» τα είπαμε). Λάθος κάνεις! Ξέρω και παραξέρω. Τι; Ότι «τα ταξιδιωτικά έγγραφα» δεν είναι το φάρμακο δια πάσαν νόσον. Για δες εδώ (η πηγή είναι το asylo.gov.gr):

    7. Μπορούμε να ταξιδέψουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη;

    Η μόνη περίπτωση να ταξιδέψει κάποιος αιτών άσυλο νόμιμα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα είναι μέσω της διαδικασίας του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, στο πλαίσιο οικογενειακής επανένωσης. Ως αιτούντες άσυλο κατά κανόνα δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός αν συντρέχουν αποδεδειγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας που απαιτούν την άμεση μετάβασή σας στο εξωτερικό.

    Εάν σας χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας μπορείτε να κάνετε αίτηση για να σας χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες. Με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα σας δοθούν έχετε το δικαίωμα να ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι να εγκατασταθείτε σε αυτές. Μπορείτε να διαμένετε σε αυτές για 3 μήνες ανά έξι μήνες αλλά μετά την παρέλευση του τριμήνου θα πρέπει να αποχωρείτε. Για να εγκατασταθείτε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις που θέτει η εκάστοτε ευρωπαϊκή χώρα για υπηκόους τρίτων χωρών.

    Όπως καταλαβαίνεις, το παραμύθι έχει δράκο. Ο οποίος, ακόμα και με την υπάρχουσα νομοθεσία (αν δεν φτάσει, θα σου σκαρώσουν μια «επαυξημένη και βελτιωμένη» ώσπου να πεις κίμινο) θα σου τους στέλνει πακέτο.

    Άκου λαθραναγνώστη:

    Εγώ, με τη θέση του ΝΑΡ, που στην πραγματικότητα είναι και θέση ολόκληρου σχεδόν του εξωκοινοβούλιου, όχι μόνο διαφωνώ αλλά τη θεωρώ και αυτοκτονική για την Αριστερά. Έτερον εκάτερον. Το ΝΑΡ έχει την πολιτική παλικαριά να δηλώσει τη θέση του καθαρά και ξάστερα. Κι εμένα με έμαθαν και να τιμώ την παλικαριά και να τη σέβομαι.

    Λυπάμαι πολύ που το ΚΚΕ στην προκείμενη περίπτωση δεν βρήκε την αντίστοιχη παλικαριά για να διατυπώσει τη δική του θέση (που δεν είναι, βέβαια, «ανοίξτε τα σύνορα»· έχει κι ο Περισσός τους δικούς του κουφιοκεφαλάκηδες, δεν λέω, αλλά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν δείχνει να έχει και τρελούς με αυτοκτονικό ιδεασμό!).

    Θαρσεί χρη, φίλε μου λαθραναγνώστη. Θαρσείν χρη. Αν όχι το ΚΚΕ, ποιος θα πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη; Τι φοβάστε; Μη σας πουν εθνίκια, ρατσιστές ή ομοφοβικούς; Έτσι κι αλλιώς σας λένε έτσι εδώ και κάτι χρόνια. Έχουμε φτάσει στο παρά ένα. Αφήστε τα ήξεις αφήξεις και μιλήστε στα ίσα. «Καθαρές κουβέντες» δεν έλεγε η Αλέκα; Ε, αυτό!

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Δηλαδή? Τι πρέπει να πει το ΚΚΕ? Πνίχτε τους?
      Τις ατέρμονες ανούσιες συζητήσεις, δεν τις αντέχω πιά. Με κούρασαν.
      Τα αστικά κόμματα που έχουν την εξουσία, έχουν, εδώ και χρόνια, διαμορφώσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί όλη η χώρα κι έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Ας δώσουν εκείνα την μαγική λύση κι ο κόσμος που συνεχίζει και δέχεται το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματά του.
      Το ΚΚΕ ΔΕΝ μπορεί να δίνει λύσεις που και εφαρμόσιμες να είναι εδώ και τώρα και από το αδιέξοδο να βγάζουν τη χώρα, αλλά και να μην ξεφεύγουν από το ευρωπαϊκό – ΝΑΤΟϊκό – καπιταλιστικό πλαίσιο. Ο κόσμος ψάχνει για μεσσίες. Και μάλιστα μεσσίες καπιταλιστές! Μεσσίες δεν υπάρχουν. Όταν λέμε ότι ο καπιταλισμός έχει φτάσει πλέον στα όριά του, αυτό ακριβώς εννοούμε. Αδιέξοδα σε κάθε τομέα. Οικονομικό, πολιτικό, ηθικό, υγεία, περιβάλλον…παντού.
      Αν δεν αρέσει ο Μαρξ, η επόμενη επιλογή είναι ο Δαρβίνος. Κάρολος κι ο ένας Κάρολος κι ο άλλος.

      Reply
    2. San Rocco

      Είτε μας αρέσει είτε όχι, λύσεις που να είναι κ φιλολαϊκές και να κινούνται και στο πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του υπάρχοντος στάτους κβο, δεν υπάρχουν.

      Ή ο ελληνικός λαός κ κάθε λαός θα αποδεχθεί τους πρόσφυγες σαν σάρκα από την σάρκα του, αγωνιζόμενος για να σταματήσει η προσφυγιά και οι αιτίες που την προκαλούν, ή θα κερδίσει ο καπιταλισμός πάλι, δια μέσω του εθνικισμού. Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν.

      Άμεσα λοιπόν, να καταργήσουμε ως χώρα, μονομερως τιςσυμφωνιες του δουβλινου. Να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες είτε 3 είναι είτε 30.000, να τους περιθαλψουμε, να τους δώσουμε χαρτιά , και όσοι θέλουν να ανοίξουμε τα δικά μας σύνορα για να φύγουν. Θα κρατήσει τα σύνορα της η Βουλγαρία , η Σερβία ή η Αλβανία κλειστά; Θα τους πυροβολήσουν οι εκει κρατικες αστυνομίες κ στρατοί;; Σχεδόν σίγουρα ναι και όλοι εμείς σε Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία που είμαστε αριστεροί και πάνω απολα άνθρωποι , ας ενωθουμε αγωνιζόμενοι για κατάργηση των συμφωνιών του Δουβλίνου και για να ανοίξουν τα σύνορα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες. Άλλη λύση δεν βλέπω.

      Αλλιως, θα τους σκοτώνει το ελληνικό κράτος εσαεί, γαμιωντας παράλληλα κ τις δικές μας ζωές.

      Reply
      1. Left G700

        Μ’ αρέσει η αφέλειά σου, ρε San Rocco. Πολύ μ’ αρέσει. Δηλαδή, εσύ έχεις την εντύπωση ότι, αν η Ελλάδα (ή και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αποκτήσουν μεταναστευτικούς πληθυσμούς τής τάξης τού 20 και 25 και 30%, θα κλονιστεί ο …καπιταλισμός, ενώ αν μπουν φραγμοί και υψωθούν τείχη θα διαωνιστεί;;;

        Βρε άνθρωπε, ο καπιταλισμός ελκύει όλα αυτά τα εκατομμύρια που θέλουν να προωθηθούν προς την Ευρώπη. Δεν το κάνουν επειδή θέλουν να πάνε να προσκυνήσουν στον τάφο τού Μαρξ και της Ρόζας!!!

        Reply
        1. San Rocco

          Α ρε λεφτ. Εργαλειακα τα βλέπεις όλα γμτ. Για αυτό και έχεις τις αντιλήψεις που έχεις. Εργαλειακα. Παντού κ πάντα….

          Ε λοιπόν, δεν ξεκινάω να λέω αυτά που λέω για τους πρόσφυγες επειδή “θα κλονιστεί ο καπιταλισμός”. Δεν το βλέπω καθόλου εργαλειακα το θέμα όπως αντεστραμμένα το βλέπεις εσύ. Λέω αυτά που λέω για τους πρόσφυγες επειδή η μοναδική αλλη λύση είναι να τους πνιγουν τα αγαπημένα σου έθνη/κράτη παρέα με την ΕΕ. Οκ;

          Αυτά λοιπόν με τις αφέλειες στον καθρέφτη σου αγαπητέ

    3. Κώστας

      Λαθραναγνώστη πρέπει να συμφιλιωθείς με το γεγονός πως ο λεφτ, επίσημα πολιτογραφημένος πια σαν φιλο ΚΚΕ σε αυτή την μικρή άτυπη κοινότητα εδώ μέσα είναι ένας άνθρωπος, κατά δήλωση του, κοντά στην Λεπέν, τον Σαλβίνι, κοντά σε νεοφασιστικές οργανώσεις (Casa Pound) που θεωρεί εποίκους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και που συμφωνεί, στην διαχείριση του θέματος του Εβρου, με την κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ, την Ελληνική Λϋση, και την ΧΑ.και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρω αν κάνει κάποια κριτική αλλά δεν έχει και σημασία, πολιτικάντικη θα είναι αν κάνει.

      Θα μου πεις, φταίω ? Φταίει το ΚΚΕ ? Θα σου απάνταγα πως δεν είναι και τόσο φοβερό, σε ένα site γράφουμε. Η γνώμη μου γενικά είναι κάθετη, και δεν είναι βέβαια αυτή που χρεώνει ο λεφτ περί πράκτορα. Είναι πως ο λεφτ δεν έχει σχέση με την αριστερά. ¨Θα το έλεγα, και με ακόμα μεγαλύτερη οργή, αν επικαλούνταν σχέση, ή και στήριξη, ή και σκετη ψήφο, σε κάτι που με αφορά.

      Ας πει όμως ο λεφτ που νομίζει πως είναι σε θέση να θέτει ιεροεξεταστικού τύπου ερωτήσεις. Υπάρχει κάτι λάθος στην γραμμή ΝΔ και των άλλων που είπα για το θέμα του ¨Εβρου αυτές τις μέρες ?

      Και αν υποθέσουμε πως απέδειξε ότι αν πάνε σε άλλη χώρα θα είναι για 3 εώς 6 μήνες, γιατί να βγάλουμε το συμπέρασμα πως αυτός ο χρόνος θα είναι πολιτικά ουδέτερος ? Δηλ εκεί,. σε αυτές τις χώρες, δεν υπάρχουν άνθρωποι ? Δεν υπάρχει κίνημα ? Θα τους σκοτώσουν έτσι εύκολα, οπως κάπως επιπόλαια και μάλλον από φραστικό λάθος, λέει ο San Rocco ? Και ποια είναι η λύση δηλ, να τους σκοτώσουμε εμείς ή ο Ερντογάν. Οι άνθρωποι αυτοί, ακόμα και με το Δουβλίνο πόσο μάλλον με το Διεθνές Δίκαιο,, έχουν δικαίωμα να πάνε σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και θέλουν να το απολαύσουν. Γιατί τους το κόβουμε ? Εγώ δεν θέλω να τους σκοτώσει η πατρίδα μου. Αντίθετα θέλω η πατρίδα μου να εκβιάσει την διεθνοποίηση του προβλήματος. Αυτή είναι “λύση” απόλυτα εφαρμόσιμη αύριο το πρωί. Αλλά δεν είναι λύση, είναι μια κίνηση όξυνσης του θέματος, πολιτικοποίησης του, διεθνοποίησης του κλπ. Το θέμα δεν λύνεται, είναι δομικό του σύγχρονου καπιταλισμού και θα οξύνεται συνέχεια. Αλλά υπάρχουν περιθώρια ΑΓΩΝΑ. Έτσι σκέφτεται η αριστερά λεφτ και αν θες κάποτε να αναγνωριστείς ως τέτοιος από αριστερούς προσπάθησε το. ΛΥΣΕΙΣ έχει η κυβερνώσα του Παπαδημούλη, στα πλαίσια του σήμερα καπιταλιστικά εφικτού. Η αριστερά έχει προτάσεις αγώνα και όχι, δεν είναι χαμένος από χέρι κανένας, κάτι αφήνει. Κάτι αφήνει όταν είναι δίκαιος, πατάει στον συσχετισμό διαβάζοντας τον αλλά όχι υποκλινόμενος, πάνω σε ζωτικά συμφέροντα των από κάτω και γίνεται με την μαζική ενσώματη συμμετοχή τους και τον έλεγχο τους.

      Οι πρόσφυγες λοιπόν λεφτ βλέπεις πως αγωνίζονται, στέκονται απέναντι στον ελληνικό στρατό και την ΕΛΑΣ που δεν τους αφήνουν, αλλά δεν τους πυροβολούν κιόλας, δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί υπάρχει και λαός και βλέπει και το κράτος δεν τα αποφασίζει και εύκολα αυτά, αν και ξεκάθαρα δεν το αποκλείει να το κάνει. Οι πρόσφυγες λοιπόν πήραν πολιτική πρωτοβουλία αγώνα, και ας τους έφερε ο Σουλτάνος λες και είναι βαλίτσες. Απέναντι στους “δικούς μας” (λέμε τώρα) που έχουν απέναντι τους είναι οι πρόσφυγες και ρισκάρουν την ζωή τους. Αυτό που κάνουν μια φορά απέναντι στον ελληνικό στρατό και αστυνομία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ως αριστερά, τους στερούμε το δικαίωμα να το κάνουν και πιο κάτω. Δεν μπορώ να καταλάβω από που θα πούμε πως έχουμε το δικαίωμα να τους στερούμε, ως αριστερά, και τα δικαιώματα τους που τους αναγνωρίζει μέχρι το Δουβλίνο.

      Και όχι, εγώ δεν πιστεύω πως θα μας βγάλουν από την Σέγκεν και θα μείνουν εδώ όλοι. Προσέχεις λεφτ τι κάνω, προσπαθώ να σου απαντήσω στο άγχος σου για αύριο το πρωί. Θα σου πω και γω πως αύριο το πρωί, δυστυχώς, είμαστε και στην ΟΝΕ, και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Γενικό βέτο παντού για όλα τα θέματα για να γίνει διεθνής διάσκεψη για την ισοκατανομή των προσφύγων και την επίλυση όλων των διεθνώς θεμάτων Μ Ανατολής και Β Αφρικής σε κατεύθυνση νομιμότητας, ειρήνης και ανεξαρτησίας.

      Αλλά όλα αυτά θέλουν κάποιες τοποθετήσεις αρχής, πως δεν συμφωνούμε με την κυβέρνηση για το θέμα του Έβρου. Είναι σαφές πως συμφωνείς με την κυβέρνηση. Με ποιο δικαίωμα όμως λεφτ βάζεις εκβιαστικά στο ΚΚΕ τις 5 επιλογές που έβαλες στο πρώτο σου σχόλιο χωρίς να μας πεις εσύ τι απαντάς ? Για να απαντήσεις χωρίς να απαντήσεις, για να πεις πως αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης είναι αυτονόητα, χωρίς να το πεις, για να το αρνείσαι και να συνεχίζεις να χαλάς την κουβέντα στο μόνο αριστερό site που γίνεται κουβέντα.

      Μάθε λοιπόν πως για να πάρεις κάποτε, ίσως το δικαίωμα να πεις πως είσαι αριστερός το πρώτο πρώτο που θα κάνεις θα είναι να πετάξεις από πάνω σου την θρασυδειλία και να λες τι πιστεύεις

      Reply
      1. Κώστας

        Διευκρίνηση: απαντάω και στα πλαίσια ακόμα και του Δουβλίνου όχι για να πω δεν είμαι με την μονομερή καταγγελία του. Αλλά για να φανταστώ ένα πρώτο βηματάκι, λιγότερο ριζοσπαστικό επειδή μας μπήκε φαρδιά πλατιά εδώ τι λέει το Δουβλίνο. Το οποίο υποθέτω ο Λεφτ θέλει να το τηρούμε. Αλλά δεν το τηρεί ο ίδιος

        Κώστας

        Reply
      2. Left G700

        Περιορίσου στις αφισοκολλήσεις, στις αναρτήσεις πανό, στο πέταγμα τρικ και στην πώληση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης κι άσε τις αναλύσεις γι’ αυτούς που τουλάχιστον ξέρουν την αλφαβήτα τής αριστερής πολιτικής. Άντε μπράβο.

        Reply
        1. Κώστας

          Τα κάνω όλα αυτά, και συ τα κάνεις. Εγώ για την αριστερά εσύ για φασιστικές οργανώσεις τύπου Casa Pound

          Κώστας

        2. ΑΩ

          Σιγά βρε Τιτάνα των αναλύσεων της αριστερής πολιτικής!
          Με τα σχόλια που γράφεις θα μπορούσες να είσαι σχολιαστής στις εκπομπές της Τατιάνας, θέλεις να επιβάλεις και λογοκρισία!

        3. Left G700

          Αυτά που κάνεις εσύ, εγώ δεν θέλω να τα κάνω. Κι αυτά που κάνω εγώ, εσύ δεν μπορείς να τα κάνεις. Γι’ αυτό, περιορίσου στον εαυτό σου (μικρός είναι, δεν θα σου πάρει πολύ ώρα….)

        4. Left G700

          ΑΩ μου, έχω φάει πρωινό. Ξαναέλα στην επόμενη αργία, αλλά πιο νωρίς (και με καμιά δεκαριά άλλους ακόμα, γιατί εσύ μόνος σου δεν μου φτάνεις ούτε για δείγμα….)

        5. Κώστας

          Όντως λεφτ δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνεις γιατί δεν είμαι skinhead σαν εσένα

          Κώστας

        6. Left G700

          Καθόλου όντως. Παρερμήνευσες. Δεν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνω εγώ όχι γιατί δεν είσαι skinhead οπως υποθέτεις για μένα (βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, ρε μπαγάσα!), αλλά επειδή εγώ δεν είμαι shithead οπως αποδεδειγμένα είσαι εσύ.

        7. ΑΩ

          Στην επόμενη αργία θα έχεις μιλήσει με ταξιτζή ή θα αποστηθίσεις πάλι το Antinews.
          Η αλαζονεία σε μάρανε κακομοίρη, μας έχεις φλομώσει στην ακροδεξιά αντιπροσφυγική προπαγάνδα.

        8. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Συγνωμη λεφτ θα διαφωνησω χωρις διπλωματία.Κατα την γνώμη μου τα όσα απαξιώνεις( αφισοκολλησεις κλπ) είναι αλφαβητα της αριστερης πολιτικης.Οι συζητησιμες αφ υψηλου αναλυσεις ειναι ωραιο να τις κανουμε αρκει να μην νομιζουμε οτι θα αντικαταστησουμε δρωντα πολιτικα υποκείμενα.Επισης με στεναχωρει γιατί διατυπώνεις μια άποψη που λέει οτι υπάρχει η πλέμπα για τις αγγαρειες και οι ανωτεροι στο μυαλό για τις αναλυσεις.Αυτο ειναι μελανο σημειο σε πολλα κομματα/ οργανωσεις της αριστερας .Αυτο γιατί αφενός η πλεμπα εχει πιο μεγαλη επαφή με την πραγματικοτητα κ πολλες φορες μόρφωση( δεν ειμαστε συο 1917) και αφετερου γιατι αυτοί που κανουν τις αναλυσεις ξεκομμενοι απο την μαχιμοι πραγματικοτητα αραδιαζουν μπουρδες ,περνανε συνηθως στο αντιπαλο στρατοπεδο ως μισθωτοι διανουμενοι κλπ.Αυτα χωρις προσωπικη εχθρότητα αλλα με διαθεση να κατακρινω την αποψη σου αν την καταλαβα καλα.

        9. Left G700

          Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη,

          Δεν χρειάζεται να ζητάς καμία συγγνώμη επειδή διατυπώνεις μια διαφωνία (ή και δύο και τρεις και 1003) με κάτι που έχω πει εγώ (ή ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι ο Μεγάλος!). Και δεν χρειάζομαι καμία διαβεβαίωση για τις μη εχθρικές διαθέσεις σου. Κυκλοφορώ στο νετ πάνω από δέκα χρόνια τώρα και όσο να ‘ναι έχω μάθει να ξεχωρίζω τους ανθρώπους, εμπιστέψουμε σ’ αυτό τουλάχιστον. Θα τα πούμε, όμως, αύριο. Ξημερώνει Τσαγκαροτρίτη…

  3. Left G700

    Αχ, μωρέ λαθραναγνώστη. Λες ότι βαρέθηκες τις ατέρμονες ανούσιες κουβέντες. Αλλά εξαιρείς από αυτές την ανακοίνωση του ΚΚΕ (μια ακόμα παραλλαγή των ίδιων γενικολογιών που μας λένε τι πρέπει να γίνει στο δεύτερο ημίχρονο, όταν είμαστε ήδη στο τελευταίο λεπτό τών καθυστερήσεων). Και επιπλέον καταφεύγεις και στη γνωστή συνδικαλιά (μεχρι τώρα δημοφιλή μόνο στο εξωκοινοβούλιο): “Δηλαδή? Τι πρέπει να πει το ΚΚΕ? Πνίχτε τους?”

    Πού να τους πνίξουμε, λαθραναγνώστη;;; Στα χωράφια της ουδέτερης ζώνης;;;

    Εντάξει. Όπως θέλετε. Συνεχίστε να παίζετε τις κουμπάρες με την εντύπωση ότι ο κοσμάκης δεν το καταλαβαίνει. Στην επόμενη επίσημη δημοσκόπηση (εκλογές) θα σας ξανακούσουμε πάλι να λέτε:

    “Το Κόμμα κράτησε τις δυνάμεις του”….

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Βαρέθηκα τις ατέρμονες και ανούσιες κουβέντες εδώ μέσα. Τα “πρέπει” και τα “να” και τα “έπρεπε”…κυρίως για το ΚΚΕ, ατόμων και οργανώσεων που ξέροντας ότι έχουν το ακαταλόγιστο, λένε ότι τους κατέβει. Από το τι έπρεπε να κάνει το ΠΑΜΕ με τη ΓΣΕΕ, μέχρι το τι πρέπει να πει το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες.
      Με το ΚΚΕ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
      Όσο για τον “κοσμάκη”, αυτός θέλει μεσσίες και τελικά επιλέγει απατεώνες γιατί οι μεσσίες είναι απατεώνες . Κι αν “ο κοσμάκης” δεν θέλει το ΚΚΕ, δεν θα σκάσουμε…Τουλάχιστον όχι εγώ!
      …”και δυο αυγά Τουρκίας”!!!(κίνηση ίδια μ’ αυτή που έκανε ο Μουτζούρης και παρεξηγήθηκε ο Κούλης)
      Το ΚΚΕ απευθύνεται σε λαό, όχι σε “κοσμάκη”.
      Αν δεν θέλει κάποιος να σωθεί,δεν μπορείς να τον σώσεις με το ζόρι.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.