.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με το ανατρεπτικό πνεύμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέα φάση


Γιάννης Ελαφρός

Στις νέες συνθήκες, τις τόσο γυμνές από γλυκές αυταπάτες, υπάρχει εκρηκτική ανάγκη για μαχόμενη αντικαπιταλιστική Αριστερά

Πόσο κυνικά κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου στη νέα φάση, για να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος της εργασίας, ενώ ο Ντράγκι προβλέπει «χαμηλή πτήση» της οικονομίας στην ΕΕ…

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Μακρόν της ακραίας καταστολής (βλέπε «κίτρινα γιλέκα») αναδεικνύεται σε σύμβολο της… δημοκρατικής πτέρυγας (φαντάσου!) των συστημικών δυνάμεων της γερασμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Τσίπρα να εμφανίζεται ως το πουλέν της. Η βαθιά αντιδραστική μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας, αλλά και η κρίση της, εκφράζεται και στην ενίσχυση των ακροδεξιών και νεοφασιστικών δυνάμεων.

Αλλά και στην Ελλάδα η νέα φάση δεν «μυρίζει» άνοιξη του μέλλοντος, αλλά σαπίλα του παρελθόντος. Το μνημόνιο «τέλειωσε», ζήτω τα ευρω-μνημόνια για πάντα, που γίνονται «κανονικότητα». Με εργατικές αμοιβές φτώχειας και αύξηση των κερδών κατά 14% το 2017. Με τους Αμερικανούς να βλέπουν την Ελλάδα ως βάση εξόρμησης και σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα να καμαρώνει δίπλα στους νέους Πιουριφόι. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ να «ανανεώνεται» με Τζουμάκα και πράσινες σημαίες, ολοκληρώνοντας την καθεστωτική του μετάλλαξη.

Σε αυτές τις συνθήκες, τις τόσο γυμνές από γλυκές αυταπάτες, υπάρχει εκρηκτική ανάγκη για μια μαχόμενη και ανατρεπτική Αριστερά, που θα συνειδητοποιήσει τη νέα φάση της σκληρής ταξικής σύγκρουσης, θα κάνει τις αναγκαίες αναπροσαρμογές και θα ριχτεί στον αγώνα, με επεξεργασμένη τακτική και αναβαθμισμένη στρατηγική απάντηση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις καλύτερες πλευρές της δεκάχρονης διαδρομής της, έχει δείξει πως μπορεί να απαντά ανατρεπτικά (παρά τις υστερήσεις και αντιφάσεις) και αυτό αναγνωρίζεται από ευρύτερα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας. Αποτυπώνεται και στην ενεργή συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών στις αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης και περιφέρειας.

Εξάλλου με ανατρεπτική γραμμή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθαρές απαντήσεις δόθηκαν με ελπιδοφόρο τρόπο κρίσιμες μάχες του προηγούμενου διαστήματος.

Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης και επαναστατική προοπτική και όχι με κυβερνητικές αυταπάτες και «προγράμματα επιβίωσης».

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργία της 1ης Νοέμβρη, τον μαχητικό αυτοργανωμένο αγώνα αναπληρωτών-εκπαιδευτικών, τα μπλοκ του Μουσείου και της Καμάρας, τους ταξικούς αγώνες και τους συντονισμούς από τα κάτω και όχι ως οπισθοφυλακή του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Με ταξική διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική γραμμή κόντρα στα ζόμπι του εθνικισμού, των μακεδονομάχων και τουρκοφάγων και όχι με λογική «παρέμβασης» στο εθνικιστικό ρεύμα (βλέπε ΛΑΕ) ή αποδοχής της εθνικής αστικής θέσης για «αλυτρωτισμό» των Σκοπίων και μονομερή «τουρκική επιθετικότητα» (ΚΚΕ).

Με αποφασιστική αντιπολίτευση απέναντι στην αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την «αφήγηση» του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική και αντιφασιστική συμμαχία», που προσπαθεί να εγκλωβίσει κομμάτια του κινήματος στην κυρίαρχη πολιτική, που τρέφει το νεοφασισμό.

Με αποφασιστική αντιπαράθεση με τη δεξιά και την ακροδεξιά. Και όλα αυτά με λογική αντικαπιταλιστικού μετώπου-πόλου, ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων. Είτε που διαχωρίζονται από το ρεφορμισμό και κινούνται προς τα αριστερά (κι έχουμε τέτοια θετικά παραδείγματα από την Αττική και τις γειτονιές της Αθήνας, μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τις περιφέρειες της Μακεδονίας και αλλού), είτε από την επαναστατική αριστερά, που ξεπερνούν το «εμείς οι μόνοι συνεπείς».

Αρνηθήκαμε όμως -και η ζωή γρήγορα επιβεβαίωσε- τη διάχυση του αντικαπιταλιστικού, αντιΕΕ μετώπου στο χυλό μιας αντιμνημονιακής πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, όπως παλιότερα αρνηθήκαμε τα αντινεοφιλελεύθερα μέτωπα και την προσχώρηση στο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δέχθηκε συνεργασία με την ΛΑΕ και το ΚΚΕ (που ανακαλύπτει ξανά σιγά-σιγά τη γοητεία της «κόκκινης διαχείρισης»). Όλα αυτά δείχνουν την αξία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη δυνατότητα-αναγκαιότητα μιας στρατηγικής τομής στη νέα φάση, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα απαντήσει ενωτικά και ανατρεπτικά, με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο

Σε αυτό το τοπίο στο μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμφανίζονται νέες δυσκολίες, διαφορετικές εκτιμήσεις και επιλογές, που προβληματίζουν και πικραίνουν τον κόσμο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με πιο τρανταχτό σημείο την ανακοίνωση δύο συνδυασμών για τον Δήμο Αθήνας, αλλά και διασπαστικές κινήσεις από άλλες πλευρές σε περιφέρειες και δήμους. Τα ζητήματα είναι πολιτικά.

Πρώτο, η απογοήτευση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση του ΤΙΝΑ προκαλεί τάσεις ενός νέου ρεφορμισμού, μιας Αριστεράς «των μικρών πραγμάτων», του «δεν γίνονται και πολλά», με αποτέλεσμα σε αυτό το περιβάλλον να εμφανίζονται οι αδιέξοδες (ανατροφοδοτούμενες και συνδυαζόμενες) λογικές ήττας του «μετώπου σωτηρίας χωρίς πολλά-πολλά» ή του κόμματος-φρουρίου και του «πολέμου θέσεων» εντός της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ή ενός ρηχού κινηματισμού, ακριβώς την ώρα που απαιτείται μια μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά, με συσπείρωση της πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα και με αναβαθμισμένη κομμουνιστική στρατηγική απάντηση.

Δεύτερο, η ανασυγκρότηση και αντεπίθεση της επαναστατικής Αριστεράς σήμερα δεν παρασέρνεται από ένα ευρύτερο ρεύμα αντιμνημονιακής πάλης, όπως στην προηγούμενη φάση. Απαιτεί δύσκολη κι επίμονη δουλειά με αναβαθμισμένο περιεχόμενο μέσα στην εργατική τάξη. Κι αυτό συχνά φαίνεται βουνό.

Τρίτο, η απειλή της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού σπρώχνει δυνάμεις σε ευρύτερα «αντιφασιστικά μέτωπα», με συμμετοχή και ηγεμονία τελικά αστικών δυνάμεων (από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι δήμους), υποβαθμίζοντας έτσι την αναγκαία πάλη απέναντι συνολικά στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, που ταΐζει τα φασιστικά τέρατα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να γίνει ακόμα μια φορά ανατρεπτική σφήνα εκτροχιασμού της αντιδραστικής αστικής επέλασης και έτσι να προχωρήσει και ο δικός της μετασχηματισμός σε ανώτερο επίπεδο. Απαιτείται να απαντήσει ανατρεπτικά και ενωτικά στις προκλήσεις των καιρών, κατακτώντας ενιαία παρέμβαση σε όλες τις μάχες, με βάση τις δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις του μετώπου, των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, των συνελεύσεων των επιτροπών της. Προωθητική διέξοδος υπάρχει και στην Αθήνα και αλλού. Είναι ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ευρύτερα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του, χωρίς να μείνει λεπτό θεατής, θα δώσει τις αναγκαίες συλλογικές απαντήσεις. Μια ισχυρή, μια ανατρεπτική ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για τις νέες αναμετρήσεις.

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 68.57% ( 7
Συμμετοχές )



32 σχόλια στο “Με το ανατρεπτικό πνεύμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέα φάση

  1. Κώστας

    Στήριξα από την αρχή την προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως ανένταχτος προερχόμενος από το ΚΚΕ. Γνωρίζοντας από πρωτο χέρι τι εστί κομματικός μηχανισμός παρέμεινα έξω από τις διάφορες οργανώσεις που συνδημιούργησαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βαθιά μου πεποίθηση είναι πως αυτόι που περισσότερο έβαλαν πλάτη στη μέχρι τώρα δεκάχρονη πορεία της ἠταν αγωνιστές έξω από τις οργανώσεις, χωρίς κομματική ταυτότητα. Ο έλεγχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ποσοστώσεις και ισορροπίες ήταν ό,τι χειρότερο για τη λειτουργία της.
    Ας μείνει ο καθένας με τη σέχτα του.
    Γιατί γνωρίζω πολύ καλά πως άλλοι θα τρέξουν για τη ΛΑΕ κια τη Χριστιανική Δημοκρατία, αλλοι θα περιμένουν το ΣΥΡΙΖΑ να γινει αντιπολίτευση και θα κολλήσουν τσόντα σ αυτόν, άλλοι μεσα στο μικρόκοσμό τους θα ονειρευονται μετεξελίξεις κομμουνιστικής επανίδρυσης.
    Κι αλλοίμονο στους απλούς αγωνιστές που για άλλη μια φορά προδόθηκαν.

    Ένας επαρχιώτης αγωνιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πίστεψε σ αυτή.

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Επειδή υπάρχει άλλος σχολιαστής με το ίδιο όνομα, Κώστας, για να μην δημιουργούνται συγχύσεις, καλό θα είναι να υπάρξει μια διαφοροποίηση πχ: Κώστας-2 ή Κώστας με τα αρχικά γράμματα του επωνύμου ή όπως αλλιώς.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    “..η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δέχθηκε συνεργασία με …..το ΚΚΕ “;
    Μα, νομίζω, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν που πρότεινε συνεργασία η ξέρω-γω σύμπραξη με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ αρνιόταν!
    Υπάρχουν και δημοσιεύματα, κι εδώ και στον “ριζοσπάστη”.

    Reply
    1. Τέλμαν

      «Ο πυρήνας της κριτικής που κάνει σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την ηττοπαθή και καταστροφολογική πολεμική που κάνει το ΚΚΕ, αυτή την αντίφαση προσπαθεί να αναδείξει. Η συμμετοχή της Αριστεράς στην κυβέρνηση, καθαυτή μια κατάθεση ελπίδας από τη μεριά των λαϊκών μαζών, πρέπει να σημαίνει και αριστερή διακυβέρνηση: δηλαδή ρήξη πραγματική με την κυρίαρχη πολιτική, ενεργοποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του αγωνιζόμενου λαού να αγκαλιάσει και να μπολιάσει ένα πρόγραμμα κοινωνικού μετασχηματισμού»

      Παναγιώτης Σωτήρης, http://www.aristerovima.gr/details.php?id=3441.

      Οι δυνάμεις ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρωτοβουλία τους το Μάρτη του 2012 κάλεσαν το ΚΚΕ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση. Στην «Επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς» αναφέρεται ως «περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης»: «α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τα συνοδεύουν. β) Αμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους. γ) Εξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ενωση. δ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. ε) Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερές συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου».

      Η Κομμουνιστική Ανανέωση, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάλεσε προεκλογικά με ανακοίνωσή της σε κοινή εκλογική κάθοδο της αριστεράς για την ανάδειξη «αντιμνημονιακής» διακυβέρνησης, χωρίς να θεωρεί καν ως προϋπόθεση τη συμφωνία σε στόχους, όπως είναι η έξοδος από το ευρώ, η διαγραφή του χρέους ή η εθνικοποίηση των τραπεζών.

      «Ανοιχτό κάλεσμα για τις εκλογές» της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, 24 Μάρτη 2012.

      Κάποιος ή ξέχνα εύκολα ή είναι τσακωμενος με την αλήθεια…

      Reply
    2. Κώστας

      Ο Τέλμα(ν) κάνει τόσο αισχρό copy paste, τόσο συστηματική εντυπωσιοθηρία και τέτοιο κυνήγι της ατάκας που μας εβαλε link από site που έχει κατέβει δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια. Πάντως μας παρέπεμψε να διαβάσουμε το άρθρο, ο άνθρωπος τεκμηρίωσε.

      Κώστας

      Reply
      1. Τελμαν

        Αρα εφοσον εχει κατεβει το site. Ειναι ψεμα? Δεν γραφτηκαν ποτε αυτα ειναι της φαντασιας μας και αυτα οπως και πολλα αλλα που εχει εκφρασει το ΣΕΚ , η ΑΡΑΝ (οσο ηταν ακομα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) , ο δημοτικος συμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθηνα κυριος Κωνσταντινου? Αλλα που εχει γραψει ο Π.Παπακωνσταντινου οταν ακομα ηταν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν παει στη ΛΑ.Ε? Αλλα που εχει γραψει και πει ο κυριος Δελαστικ? Τελικα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εκφραζει μονο το ΝΑΡ και αυτο οποτε βολευει?
        Επισης το κειμενο μιλαει με παρελθοντικό χρονο λεει ”η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνηθηκε συνεργασια με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ” οχι αρνειτε τωρα. Ας διευκρινησει για ποτε μιλαει? πριν 1 μηνα? Γιατι πριν λιγα χρονια οχι δεν την αρνιόταν αλλα την ζητουσε.
        Αυτο να νομιζετε οτι εχουν ολοι μνημη χρυσοψαρου ειναι δικο σας χουι ή σας το μετέδωσε ο χρόνιος εναγκαλισμος με το ΣΥΡΙΖΑ?

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Τα καλέσματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΚΚΕ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τα θυμάμαι πολύ καλά. Βασικά, ήταν μια ολοφάνερη προσπάθεια “ξεμπροστιάσματος” του ΚΚΕ, διότι ήταν δεδομένο ότι το ΚΚΕ θα αρνιόταν και επίσης δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποκτήσει αριστερό άλλοθι, δεχόταν τα πάντα.
          Ήταν μια προσπάθεια λοιπόν, “ξεμπροστιάσματος” του ΚΚΕ στα μάτια των ανυποψίαστων ακόμα, για το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ, αριστερών.
          Είναι τουλάχιστον φαιδρό να βγαίνει κάποιος ΑΝΤΑΡΣΥος σήμερα και να υποστηρίζει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δέχτηκε συνεργασία με το ΚΚΕ. Ποτέ, δεν έκανε το ΚΚΕ παρόμοια πρόταση και αντίθετα, πάντα απέρριπτε ακαριαία τις αντίστοιχες προτάσεις που έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      2. Κώστας

        Τέλμα(ν) το ότι άφησες να εννοηθεί πως έχεις διαβάσει το άρθρο έχει πλάκα, όπως και να το κάνεις. Είναι ενδεικτικό της κουλτούρας σου, έκανες copy paste από κάποια ΚΟΜΕΠ του 2012, κατά πάσα πιθανότητα, και την πάτησες και λογικά θα φας τρολλάρισμα. Περιμένω ολόκληρο το άρθρο πάντως, ψάξε, αφού έκανες την αρχή πρέπει και το τελειώσεις

        Το δε απόσπασμα του ΠΣ, μέχρι να μου φέρεις το άρθρο, είναι ολόσωστο, στην γραμμή της κάθετης άρνησης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, της κάθετης ρήξης με τον κοινοβουλευτισμό της αριστεράς και με την άρνηση της να δει στον ορίζοντα της ρήξης με τον ιμπεριαλισμό την αμφισβήτηση των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης μέσα από την εμπλοκή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Προφανώς έπρεπε να υπάρχει η διαχωριστική από το ΚΚΕ γιατί και σε εκείνο συμπύκνωνε όλα αυτά που μια αριστερή επαναστατική γραμμή έπρεπε να σπάσει. Τον κοινοβουλευτισμό, την μικροαστική ηγεμονία στο μπλοκ των κοινωνικών του εκπροσωπήσεων και την ειρήνευση με τον ιμπεριαλισμό

        Κώστας

        Reply
      3. Left G700

        Έχοντας την κακή τύχη να γνωρίζω διαδικτυακά τον Κώστα εδώ και έξι, ίσως και επτά, χρόνια (αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος εδώ που η ανάλογη κακοτυχία του πηγαίνει τόσο πίσω στο χρόνο) και ξέροντας από πρώτο χέρι την απίστευτη στρεψοδικία και συνδικαλιάρικη κουλτούρα διαλόγου που τον διακρίνουν, δεν με εκπλήσσει καθόλου που επιχειρεί να χρεώσει στον Τέλμαν «αισχρό[!!!] copy paste» επειδή έφερε εδώ παλιές προσεγγίσεις του Σωτήρη. Επειδή, λέει, …«κατέβηκε το site»!!! Ορέος!!! Και λοιπόν;;; Δεν τα έγραψε αυτά ο Σωτήρης;;; Ή, μήπως, τα έχει ανακαλέσει μέσα από σκληρή και ειλικρινή αυτοκριτική;;;

        Παίζει, βέβαια, να προσπαθεί να αφήσει πλαγίως (παλιά του τέχνη κόσκινο) τη λασπίτσα ότι αυτά τα λόγια ποτέ δεν βγήκαν από το στυλό τού Σωτήρη, αλλά είναι εφεύρεση του Τέλμαν. Διότι, πονηρός ο βλάχος ων, σου λέει:

        Ας πάει τώρα να αποδείξει ο Τέλμαν ότι δεν είναι ελέφαντας! Πρέπει να καταφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και να την πληρώσει απ’ την τσέπη του για να του ανασύρει από το διαδίκτυο το Βήμα Διαλόγου</em.

        Αλλά το πιο ορέο της υπόθεσης δεν είναι αυτό! Το απίστευτα ορέο είναι ότι ο Σωτήρης, στο απόσπασμα τουλάχιστον που βάζει ο Τέλμαν (δεν μπορώ να ξέρω τι έγραφε στο υπόλοιπο άρθρο), τα λέει εξαιρετικά καλά! Μέχρι κεραίας! Αλλά ο Κώστας μας (που είναι μάλιστα και Σωτηρικός) είτε δεν το βλέπει, γιατί η μαρμελάδα τού αριστερισμού που του κλείνει τα μάτια έχει γίνει τσιμέντο από την πολυκαιρία, είτε το βλέπει, αλλά στέκει σούζα μπροστά στον Σωτήρη! Μιας πεντάρας επαναστάτης και πρώτης τάξεως κομματοσκυλάκι…

        Reply
      4. Κώστας

        Φιλε Ράιτ.

        Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τον διάλογο στον οποίο χώθηκες σαν την ******** θα διάβαζες πως λέω τουλάχιστον 3 φορές πως συμφωνώ απόλυτα με τον ΠΣ

        Κώστας

        Reply
        1. Left G700

          Φυσικά και έκανα τον κόπο. Αλλά όσο κόπο και να έκανα, δεν μπορούσα ποτέ να διαβάσω σχόλια που δεν είχαν δημοσιευτεί όταν έγραφα. Έτσι, δεν μπορούσα να δω το διορθωτικό σχόλιό σου (16/04/2019 at 14:30), όταν και συνειδητοποίησες την αρχική πατάτα σου (το σχόλιο στις 16/04/2019 at 12:20, όπου κατηγορείς τον Τέλμαν για …”αισχρό copy paste”). Την πατάτα σου σχολίασα –οι σάλτσες που έριξες μετά για να τη σκεπάσεις δεν μας είχαν σερβιριστεί ακόμα από τη διαχείριση της Παντιέρας.

          Αλλά, τι στα λέω όλα αυτά; Εδώ δεν μπορείς να καταλάβεις τον αρχηγό σου (αυτός δεν θα είναι πάντα ο αρχηγός σου; έλα, πες το, μη φοβάσαι, ο Τουλιάτος κάνει προεκλογική εκστρατεία και δεν αδειάζει να διαβάζει σχόλια), θα καταλάβεις εμένα, που σαν τον Σωτήρη θέλω 10 μόνο και μόνο για τον μεζέ τής πρώτης μπύρας;

        2. Κώστας

          Ρε συ Ράιτ και τώρα κατηγορώ τον Τέλμα(ν) για αισχρό copy paste γιατί έβαλε ένα link χωρίς να το πατήσει. Μας είπε δηλ πως σας βάζω ένα ενδεικτικό απόσπασμα αλλά το άρθρο είναι άρθρο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, το διάβασα και ξέρω.

          Έρχεσαι και εσύ τώρα από κοντά να παραστήσεις και εσύ, όπως και ο Τέλμα(ν) πως το περιεχόμενο του άρθρου το οποίο ΟΜΩΣ δεν μας φέρνετε να το δούμε, είναι φιλοσυριζα και μας λες πως τα έλεγε εξαιρετικά καλά. Ο Σωτήρης αντίθετα λέει γιατί πρέπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο λαός να μην στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ από πότε συμφωνείς με αυτό ? Υποθέτω η άποψη σου πχ για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν πως πρέπει να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ, ή για τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Του ΠΣ η γνώμη ήταν άλλη, πως αριστερά με τον ιμπεριαλισμό και χωρίς οργανωμένο λαό ακόμα και αν πριν γίνει αστικο κόμμα εξουσίας δεν πρέπει να λέμε πως είναι, γνωρίζουμε πως θα γίνει αστικό κόμμα εξουσίας και θα φέρει στρατηγική συντριβή μην σώσει και γίνει κυβέρνηση. Πρέπει να ετοιμάζουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που έκανε τελικά, με όρους κάθετης ανεξαρτησίας. Αυτό για σένα ήταν και είναι αριστερισμός και έλεγες πως βοηθούσε αντικειμενικά την ΝΔ.

          Οι κομμουνιστές δεν έχουν αρχηγό, αρχηγό έχουν οι φασίστες, έλεγε ο Νίκος Ζαχαριάδης.

          Τι είδους κατηγορία και ειρωνεία είναι τώρα να αναφέρεις έναν σύντροφο εδώ, χωρίς προφανή λόγο, με το επώνυμο του, πως κάνει προεκλογική εκστρατεία βέβαια δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον περήφανος είμαι που η οργάνωση μου είχε πάντα γραμματέα σκληρά εργαζόμενο, πρωτοπόρο συνδικαλιστή σαν μαθητή, φοιτητή και εργαζόμενο και αγωνιστή της γειτονιάς. Μάθε λοιπόν πως ο Τουλιάτος σήμερα, λογικά και όσα πρόλαβε, έβγαλε μεροκάματο γιατί είναι από τα κορόιδα κομμουνιστές που δουλεύουν για να ζήσουν και όχι στην ελίτ, έκανε δουλειά για το Σωματείο ή το σχήμα του στο Σωματείο, ίσως να έκανε καμία δουλειά για την ΑΡΑΝ, να έγραψε καμιά εισήγηση ή να την έκανε, ίσως να πήγε σε καμιά συνεδρίαση ΛΑΕ, μπορεί στην ΠΓ της ή στην ΠΕ της γειτονιάς του, δεν ξέρω τι κάνει με θέματα μηχανικών ίσως είχε και προς τα εκεί καμιά δουλειά σε κανά ΣΜΤ ή στο σχήμα του στο ΣΜΤ ή σε κανά ΤΕΕ ή στο σχήμα του στο ΤΕΕ, θα έκανε τίποτα επαφές και συνεδριάσεις για τον Συντονισμό Κομμουνιστικών Δυνάμεων, θα πήγε και από την ΑΣΟΕΕ λογικά που είχε εκδήλωση ο Συντονισμός, ίσως πήγε σε καμιά συνεδρίαση του τοπικού του σχήματος στου Ζωγράφου, εκεί μπορεί να έκανε καμιά εισήγηση ή να την έγραψε για άλλη φορά, μπορεί να πέρασε από διάφορα συνεταιριστικά και εγχειρήματα αλληλεγγύης στου Ζωγράφου ή από καμιά κατάληψη στέγης προσφύγων, μπορεί να έκανε τίποτα ραντεβού με καμιά ΔΕΑ για να δουν πως, και αν, μπορεί το περιεχόμενο της ΛΑΕ να προστατευτεί από τον μπαρμπα Λαφαζάνη, μπορεί να έκανε τέτοιο ραντεβού με κόσμο του Αριστερού Ρεύματος, θα κόλλησε κάμποσες αφίσες για κάποιες από αυτές τις συλλογικότητες που σου είπα, θα μίλησε με κάμποσες εκατοντάδες Ζωγραφιώτες για τις δημοτικές εκλογές, αν πρόλαβε θα διάβασε και κάμποσο μαρξισμό και κάπως έτσι νομίζω σου έλυσα την απορία για το φοβερό θέμα, το 24ωρο του Τουλιάτου

          Κώστας

        3. Left G700

          Κωστάκη μου, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις, αλλά δεν σου κρύβω ότι σχεδόν σε κάθε σου σχόλιο με μπερδεύεις για το ποια είναι αυτά που δεν καταλαβαίνεις και ποια αυτά που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Τα ίδια και τώρα. Εν πάση περιπτώσει, έτσι ή αλλιώς, εγώ είμαι υποχρεωμένος να στα (ξανα)εξηγήσω. Άκου, λοιπόν:

          Ο Τέλμαν είναι ΚΚΕ. Εγώ, πάλι, δεν είμαι. Άρα δεν μπορούμε να βλέπουμε με την ίδια ακριβώς ματιά τα όσα λέει ο Σωτήρης στο απόσπασμα που μας ποστάρισε. Για τον Τέλμαν και κάθε Τέλμαν, που θέλει πάση θυσία να κρατήσει το κόμμα του έξω από οποιαδήποτε διεργασία και προβληματισμό, έχοντας πειστεί ότι αυτή η γραμμή απομόνωσης βγήκε από πολιτικά κριτήρια ενώ στην πραγματικότητα βγαίνει από τη φοβικότητα του ΚΚΕ («αν τους αφήσουμε να μιλάνε με άλλους, θα ξεμυαλιστούνε και πάει το Κόμμα, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε το φως του Περισσού»), οποιαδήποτε σκέψη για έστω και διερευνητικές συζητήσεις με τον τότε ΣΥΡΙΖΑ ήταν έγκλημα καθοσιώσεως. Για μένα (και τον Σωτήρη –τότε, γιατί τώρα το έχει ξαναγυρίσει στον απροκάλυπτο και εξτρεμιστικό αριστερισμό), πάλι, όχι. Πάντα πρέπει να εξετάζεται το σενάριο αν μια αριστερή κυβέρνηση, ακόμα και με μετριοπαθές ρεφορμιστικό (δηλαδή μεταβατικό· έτσι ονόμασε ο Λένιν τους ψαλιδισμένους στόχους του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος μετά το ξεφούσκωμα των επαναστατικών σκιρτημάτων, άλλο αν εσύ και οι τροτσκιστές κοιμόσαστε όρθιοι και δεν το καταλαβαίνετε) πρόγραμμα, μπορεί να αποτελέσει βατήρα και αφορμή για ξεδίπλωμα πιο αποφασιστικών εξελίξεων.

          Τα όσα μού γράφεις για να μου διηγηθείς ένα πιθανό 24ωρο από τη ζωή τού Τουλιάτου είναι πολύ χαρακτηριστικά για την άβυσσο που χωρίζει το πώς βλέπει τις ηγεσίες ο καθένας μας. Για σένα, ηγέτης είναι αυτός που τρέχει για το μεροκάματο, κολλάει αφίσες και συμμετέχει στην οργάνωση της περιοχής του και στο συνδικάτο του. Μ’ άλλα λόγια, ηγέτης είναι κάποιος που είναι σαν κι εσένα (η ατομικιστκή και αναρχίζουσα ψυχούλα σου δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε καν την ιδέα ότι κάποιος έχει περισσότερα πολιτικά προσόντα από σένα). Εγώ, από την άλλη, όλα αυτά τα υπολογίζω λιγότερο κι από το αν θα βρέξει σήμερα ή αύριο. Με μια αυστηρή προϋπόθεση: ότι αυτός που παίζει το ρόλο τού ηγέτη έχει το βάθος τής θεωρητικής,στρατηγικής και τακτικής πολιτικής σκέψης που απαιτεί η θέση του, καθώς και όλα τα ηγετικά προσόντα που τη συνοδεύουν. Έτσι, αν ο Τουλιάτος (και ο κάθε Τουλιάτος) είχαν αυτές τις αρετές, θα μου ήταν παγερά αδιάφορο ακόμα κι αν, την ώρα που εγώ κολλάω αφίσες, αυτός έχει βγει ραντεβουδάκι με τη γκόμενα (ή και με την παράνομη γκόμενα, σαν την Ινέσσα που έσερνε μαζί του ο Λένιν και έφτασε να την εγκαταστήσει μέσα στο Κρεμλίνο και να υποχρεώνει την Κρούπσκαγια να της φτιάχνει σούπες). Φυσικά, δεν τις έχει (τον έχω ακούσει αι τον έχω διαβάσει: οι συνηθισμένες κοινοτοπίες, λογοκοπίες και μάμπο τζάμπο τού αριστερισμού). Γι’ αυτό, και το γεγονός ότι τρέχει από το πρωί ως το βράδυ, δεν με παρηγορεί ούτε στο ελάχιστο! Αν είχατε στάλα νιονιό, θα του αναθέτατε το συντονισμό τών αφισοκολλήσεων, θα ξεμπερδεύατε μια και καλή μαζί του και θα ψάχνατε τον επόμενο! (Όχι! Δεν εννοώ τον Σωτήρη! Μη χαίρεσαι!)

          Φυσικά, δεν σου κρύβω ότι έπεσα κάτω από τα γέλια όταν είδα ότι διάλεξες να μιλήσεις για αντιαρχηγισμό, φέρνοντας εδώ τσιτάτο τού …Μεγάλου Αρχηγού!!! (Έσκασα όμως από τα γέλια όταν διαπίστωσα ότι με εγκαλείς επειδή …έγραψα δημοσίως το όνομα «Τουλιάτος»!!! Σιγά, ρε συ! Μήπως εκπονεί τα επικαιροποιημένα σχέδια της επικαιροποιημένης εφόδου στα επικαιροποιημένα Χειμερινά Ανάκτορα και δεν τον προφύλαξα από την επικαιροποιημένη Οχράνα –«Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος»;;; Ή μήπως τον έχετε για Θεό, οπότε ακολουθείτε την Τρίτη Εντολή «οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίω»;;;)

          ΥΓ Πας καλά, άνθρωπέ μου;;;

          ΥΓ2 Βιβλιοϋπάλληλος δεν είναι ο Τουλιάτος; Τι δουλειά έχει με τους μηχανικούς;

        4. Κωστας

          Λεφτακη μου δεν μπορώ αλλο σεντονι

          Να πω μονο πως για τον ΠΣ και για μένα και για όλους μας οποιαδήποτε διερευνητική συζήτηση με τον τσιπριζα ήταν έγκλημα καθοσιωσεως. Απολυτο δίκιο είχε το ΚΚΕ σε αυτο, το άδικο του ήταν οτι δεν είχε γραμμή αντιιμπεριαλιστικό μετώπου χωρίς τον τσιπριζα ιδανικά από το 10 αλλα έστω και πιο μετά και πως σε μια συγκυρία που αστικός δικομματισμός δεν υπήρχε έλεγε πως υπήρχε κάνοντας δώρο την πολιτική σταθερότητα που η αστική ταξη δεν είχε ακόμα σιγουρεψει

          Ο ΠΣ δεν έγραφε προτείνοντας κάποια επιείκεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα το ακριβώς αντιθετο. Από την άποψη των δυνατοτήτων στην συγκυρία έξω και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

          Το πως τα προπαγανδιστικά χαλκεια της αριστερας, βασικά του ΚΚΕ και του τσιπριζα δημιουργησανε αυτη την φτωχεια της τότε πολιτικής συζητησης που έπρεπε η να λες πως ο τσιπριζα είναι αστικο κόμμα εξουσίας η να ψήνεται να πας μαζί του είναι ενα ακόμα υποκεφαλαιο της ελληνικής μας τραγωδίας

          Κωστας

        5. Left G700

          Ορέα! Οποιαδήποτε διερευνητική συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έγκλημα καθοσιώσεως[*], διδάγματα από την άνοδό του δεν θέλετε να βγάλετε, κάτσε τώρα μαζί με τον Σωτήρη και τ’ άλλα παιδιά να κοιτάτε έξω από τη βιτρίνα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα!

          Κοροϊδάρες! Ε κοροϊδάρες!

          [*] Αυτό, φυσικά, είναι ψέμα. Για κοίτα τι λέγατε την Παρασκευή, 11 Μαΐου!

        6. Κώστας

          Ρε συ “λεφτ” λέω και γω τι έβαλες

          Φοβερά πρωτότυπο θέμα αυτό στις κουβέντες μας στην Pandiera, δεν το έχουμε ξανασυζητήσει ποτέ.

          Διερευνητική συζήτηση είναι άλλο πράγμα αδερφέ, πρέπει κάτι να διερευνάει, αυτή είναι μια συνάντηση στην οποία επί της ουσίας δεν συζητείται τίποτα γιατί ή συζήτηση αρχίζει με το “είναι γνωστό το χάσμα ανάμεσα στις απόψεις μας” Όσο και αν θέλετε τσιπριζαίοι και κκέδες να παρουσιάσετε κάτι άλλο για το περιεχόμενο και την ουσία της.

          Ήταν από τις καλές στιγμές μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ η τοποθέτηση του τότε ΣΥΡΙΖΑ στην απο δω μεριά αλλά με τόσο λάθος κατεύθυνση που έκανε την συνεργασία αδύνατη.

          Δεν κλαίμε εγώ με τον Σωτήρη μόνο αδερφέ, ο λαός κλαίει που σας στήριξε και καταστρέψατε την αριστερά σε ΅Ελλάδα και Ευρώπη για τα επόμενα 50 χρόνια

          Κώστας

        7. Left G700

          Κώστα μου, όταν αποκολληθείτε από την πολιτική παιδική σας ηλικία και πάψετε να πιπιλάτε το δάχτυλο και να τα κάνετε σε γιογιό, ίσως (ίσως) μπορέσετε να κάνετε και τους συλλογισμούς που προκύπτουν ευθέως από τα παρακάτω νούμερα:

          ΑΝΤΑΡΣΥΑ βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 1,19% 75.416

          ΑΝΤΑΡΣΥΑ βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012 0,33% 20.416

          ΑΝΤΑΡΣΥΑ ευρωεκλογές 2014 0,72% 41.299

          ΑΝΤΑΡΣΥΑ βουλευτικές εκλογές Ιαν. 2015 0,64% 39.497

          ΑΝΤΑΡΣΥΑ βουλευτικές εκλογές Σεπ. 2015 0,85% 46.183

          Με βάση την τελευταία επίσημη δημοσκόπηση, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε διάψευση ούτε καν την πιο ελαφριά αμφισβήτηση, σας λείπουν ακόμα 388 από κάθε 1.000 που σας ψήφισαν στην κορύφωση της κοινωνική σας διείσδυσης, τον Μάιο του 2012. Πιάστε αυτούς και μετά ξανασυζητάμε.

          Και μη μιλάς για ΚΚΕ. Εσείς είστε ένα άλλο (πολύ-πολύ μικρό) ΚΚΕ, που του μοιάζετε στην απομόνωση και το σεχταρισμό (χωρίς, όμως, να έχετε να προστατέψετε κάτι από αυτά που έχει το ΚΚΕ, έρημοι) και διαφέρετε ως προς το ότι εσείς λέτε «επανάσταση εδώ και τώρα» ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες».

          Και τώρα μπορείς να ξαναπάρεις τη θέση σου έξω από τη βιτρίνα μαζί με τον Σωτήρη και τ’ άλλα παιδιά…

        8. Κώστας

          Όχι λεφτ μου, η παράθεση μιας σειράς αποτελεσμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνιστά πολιτικό επιχείρημα, όσους κουτσαβακισμούς και αν βάλεις μαζί. Μας λες ότι η σοβαρή μη αριστερίστικη αριστερά πάντα κέρδιζε σε βάρος της ασόβαρης αριστερίστικης. Πάμε να τα δούμε. Οι αριστεροί έτσι κάνουμε, βάζουμε τα νουμεράκια και μετά προτείνουμε και μια πολιτική ανάλυση. Οι σοβαροί άνθρωποι βασικά έτσι κάνουμε.

          Μάθε αρχικά πως το καλύτερο αποτέλεσμα “κοινωνικής διείσδυσης” όπως το λες άρα και όχι σκληρής καταγραφής αλλά, θα το έλεγα εγώ, δυνητικής καταγραφής και χαλαρής επιρροής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν οι 120.000 ψήφοι στις Περιφερειακές του 2014, όπου κάπου τόσο ήταν και το άθροισμα στις ταυτόχρονες ευρωεκλογές ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ ΚΚΕ, Σχέδιο Β, ΕΠΑΜ (που το ψήφιζε κόσμος καλύτερος του γνωστού δελαπατρίδη), ΕΕΚ. Επίσης τον Οκτώβριο του 10 είχαμε 90.000 με άλμα από τις 25.000 του Οκτωβρίου του 09. Αρκετά ενδιαφέρον αυτό πρέπει να είναι για έναν ορκισμένο αντιαριστεριστή, γίνονται τα μνημόνια και οι αριστεριστές κάνουν άλμα ενώ οι δικοι σου τον Οκτώβριο του 10 είναι υπό διάλυση.

          Με αυτη την έννοια οι 40.000 ψήφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Μάη 14 και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ τον Ιανουάριο του 15 συνιστούν, λέω εγώ, πολιτική ήττα της γραμμής του “αντικαπιταλιστικού επαναστατικού” μετώπου και καταγραφή του 1/3 της δυνητικής επιροής ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου ακόμα και χωρίς το ΚΚΕ που ¨Εμενε Ευρώπη και το ΑΡ+Κόκκινο Δίκτυο που κουνάγανε ακόμα σημαιάκια στον Alexi. Παραμένει όμως το γεγονός πως και με αυτή την καταστροφική γραμμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασίασε τις ψήφους της την στιγμή που εσείς Αλλάζατε την Ελλάδα, Αλλάζατε την Ευρώπη, όπως λέγατε όλοι οι cheerleaders του Alexi. Να δούμε τι κάνατε εσείς ? Από 1.655.022 ψήφους τον Ιούνιο 12 στις 1.518.000 τον Μάιο του 14. Εγώ το λέω πολιτική ήττα να χάνεις 140.000 ψήφους την στιγμή που καταγράφεις την πρώτη νίκη της παραδοσιακής αριστεράς σε εκλογές στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός από το +20.000 της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον Ιούνιο 12 στον Μάιο 14 ανέβηκε και το ΚΚΕ +70.000. από 277.000 στις 349.000. ;¨Αρα την ώρα που η μη αριστερίστικη αριστερά, έκανε την πρώτη νίκη της παραδοσιακής αριστεράς χάνοντας όμως 140.000 η αριστερίστικη, λες, αριστερά, κέρδιζε 90.000. Επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν κάπου 800.000 από το Ιούνιο 12 στο Μάη 14, δηλ δεν στέκει να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε στα δεξιά του.

          Ευρωεκλογές σημαίνουν και χαλαρή ψήφο θα μου πεις, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει, σύμφωνα με την θεωρία σου, να κονιορτοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 15. Αμ δε καλέ μου φίλε. Καλά τα σημαιάκια που κούναγες στον Alexi τον Ιανουάριο του 15 αλλά το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ μενουν ανεπηρέαστες από το +700.000 του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάη 14 στον Ιανουάριο 15. Αυτό έχει τεράστια σημασία. Ενώ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πληρώνουν το +600.000 του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 12 στον Ιούνιο του 12 με -260.000 και -55.000 αντίστοιχα έχουν μηδενικές απώλειες στο +700.000 από τον Μάιο του 14 στον Ιανουάριο του 15.

          Η προδιαγεγραμμένη από πάντα σοσιαλφιλελευθερη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε σταδιακά μέσα σε 2,5 χρόνια στο να είναι σε άλλο γήπεδο από την αριστερά, στο να κάνει εκλογικό άλμα με όρους catch all party και να μην αγγίζει την αριστερά στο ελάχιστο καθώς ανέβαινε σε συνταξιούχους, νοικοκυρές, επιχειρηματίες και όχι στην νεολαία και την μισθωτή εργασία.

          Συνοψίζω

          Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως κερδίζει και ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μονίμως χάνουν στην κρίση είναι ψέμα, προπαγανδιστικός μύθος της Κουμμουνδούρου. Η κρίση αρχίζει με άλμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από τις 25.000 στις 90.000) στις Περιφερειακές του 10 και ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να βρω το άθροισμα της ΛΣ στις Περιφέρειες του 10 αλλά λογικά και το ΚΚΕ καλά πηγε συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 09. ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνε μέτρια (συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 10 πέφτουμε από τις 90.000 στις 75.000) τον Μάιο του 12 αλλά δεν χάνουν από τον Σεπτέβριο του 09, ίσα ίσα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι +50.000 και το ΚΚΕ +20.000 και ο ΣΥΡΙΖΑ +700.000. Έχουν τρομερές απώλειες τον Ιούνιο του 12 (-260.000 και – 55.000) αι ο ΣΥΡΙΖΑ +600.000.Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 140.000 τον Μάη 14 και οι άλλοι κερδίζουν 70.000 + 20.000 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 700.000 τον Ιανουάριο 15 και ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν χάνουν τίποτα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ολο αυτό αφήνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 45.000 τον Σεπτέμβρη 15 από τις 25.000 του Οκτώβρη 09 ενώ το ΚΚΕ είναι τον Σεπτέμβρη του 15 στις 300.000 από τις … 517.000 του Σεπτεμβρίου του 09, δηλ το εκλογικό σώμα έκανε και σαφή επιλογή ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης το ΚΚΕ χάνει 40.000 μέσα στο 15 και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κερδίζει 5.000 άρα αυτό που λέω ξαναεπιβεβαιώνεται

          Δυστυχώς για σενα λεφτ οι αριθμοί των εκλογικών συσχετισμών εντός αριστεράς είναι αμείλικτοι και η θεωρία για ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει συνέχεια και οι άλλοι χάνουν συντρίμια. Και ναι καλά κατάλαβες, είναι η στιγμή που κάνεις το κορόιδο και δεν απαντάς.

          Κώστας

  3. Γιάννης Ελαφρός

    Διευκρινιστικά:
    1. Οταν το άρθρο αναφέρει πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δέχθηκε συνεργασία με ΚΚΕ και ΛΑΕ, αναφέρεται στην εκτίμησή της πως δεν υπάρχει δυνατότητα συνολικής πολιτικής συνεργασίας (άρα και εκλογικής) με τους δύο αυτούς πολιτικούς φορείς, λόγω καίριων πολιτικών διαφορών. Αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε και από την περσινή 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπήρχε όμως και νωρίτερα. Σημαίνει υπεράσπιση της αναγκαιότητας αυτοτελούς πολιτικής παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.
    2. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει δυνατότητα και αναγκαιότητα κοινής δράσης και παρέμβασης σε κρίσιμα μέτωπα της ταξικής πάλης, μέσα στο μαζικό κίνημα και με πολιτικές πρωτοβουλίες.Ίσα-ίσα αυτό απαιτείται πολλές φορές, αρκεί να υπάρχει μια τέτοια κοινή πολιτική βάση, η οποία να ενισχύει την πάλη των εργαζομένων κλπ. Τέτοιου χαρακτήρα ήταν η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2012, την οποία αρνήθηκε το ΚΚΕ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βασικά ενδιαφερόταν για εκλογική συμπαράταξη στον κατώτερο κοινό παρανομαστή της διαχειριστικής του πολιτικής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αναλάβει και πρόσφατα ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα πέρσι ενάντια στην ευρω-ΝΑΤΟϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, την κυβερνητική πολιτική που την υλοποιούσε (προωθώντας τα επεκτατικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή) και τον επιθετικό εθνικισμό-σωβινισμό των ”μακεδονομάχων” – ”τουρκοφάγων”. ΛΑΕ και ΚΚΕ, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, αρνήθηκαν αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζοντας τον …”αλυτρωτισμό των Σκοπίων”.
    3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζεται μέσω των συλλογικών της αποφάσεων. Καθώς είναι μέτωπο διαφορετικών οργανώσεων και αγωνιστών υπάρχουν σημεία που κάποια οργάνωση ή αγωνιστής μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη. Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα που παρατίθενται από φίλο παραπάνω, προφανώς δεν εκφράζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ας σημειωθεί πως τόσο η ΑΡΑΝ, όσο και η Κομμουνιστική Ανανέωση έχουν αποχωρήσει από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και πολλά χρόνια (η ΑΡΑΝ τον Αύγουστο του 2015 μαζί με την ΑΡΑΣ, η ΚΑΝ πολύ νωρίτερα).
    Παρόλα αυτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο άντεξε, είχε άνοδο σε ψήφους και ποσοστό τον Σεπτέμβρη του 2015, αλλά κυρίως συνέβαλε στην ανάπτυξη των αγώνων και σε μια μαχητική αριστερή αντιπολίτευση στην αστική αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την προηγούμενη τετραετία. Δυσκολίες και αντιφάσεις υπάρχουν, όπως σε κάθε στροφή της ταξικής πάλης, αλλά παλεύουμε για να δοθούν συλλογικές και ανατρεπτικές αποφάσεις.

    Reply
    1. ένας

      1. Τώρα, πως γίνεται “Οι δυνάμεις ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρωτοβουλία τους το Μάρτη του 2012 κάλεσαν το ΚΚΕ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση” την ώρα, που ο αρθρογράφος “αναφέρει πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνολικής πολιτικής συνεργασίας (άρα και εκλογικής) κλπ.”; Μάλλον δίκηο είχε ο “ριζοσπάστης” εδώ:
      Με αφορμή την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «κοινή δράση της Αριστεράς»
      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6764571
      Oι εκατέρωθεν τότε τοποθετήσεις δεν τεκμηριώνουν το “μάζεμα”, που επιχειρεί στην απάντησή του ο αρθρογράφος.
      Θα βόηθαγε να δινόταν από τον ίδιο και ένα λινκ με την σχετική πρόταση της Ανταρσύα.
      2. Μόνο καιροσκόποι “καλούν σε συνεργασία” δυνάμεις, που οι ίδιοι τοποθετούν στην άλλη πλευρά.
      Το ΚΚΕ, τουλάχιστον είναι συνεκτικό στις εκτιμήσεις και την πολιτική του.
      3. Τα εσωτερικά της Ανταρσύα δεν ενδιαφέρουν τους τρίτους. Αλλά η προς τα έξω πολυφωνία, που βέβαια μεταφράζεται σε “κι έτσι και γκιουβέτσι” δεν βοηθήσαν στην αξιοπιστία της.
      Η Ανταρσύα θα μπορούσε, παρ’ όλα αυτά, να έχει πολύ μεγαλύτερη άνοδο, μετά την αποδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά το πηγάδι στέρεψε απροσδόκητα, γιατί της πήρε όλο το νερό από κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και οι τρείς σχηματισμοί δοχεία συγκοινωνούντα.

      Reply
    2. ένας

      Να και άλλη μια πολύ πρόσφατη πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ:
      https://www.alfavita.gr/politiki/177176_ti-apantise-kke-stin-epistoli-tis-antarsya
      Εδώ θα δείτε και την απάντηση του ΚΚΕ.
      Αλλά πρέπει να αναρτηθεί η πρόταση του 2012, που δημοσιεύτηκε στο “ΠΡΙΝ” την 1.04.2012.
      Αρα ήταν επανειλημμένες οι προτάσεις συνεργασίας και μάλιστα για μετωπική δράση.

      Reply
  4. Τέλμαν

    Στο σόου των διερευνητικών εντολών το 2012 σπάσατε τον κοινοβουλευτισμό? Ή όταν σφύριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για θεσουλες και οι μισές συνιστώσες σας τρεξαν?

    “Μεγάλη προσφορά

    Καταρχάς, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το πολιτικό θάρρος του Πάνου Καμμένου να εμμείνει στην αντιμνημονιακή γραμμή και να ιδρύσει τους ΑΝΕΛ συνιστά ουσιώδη προσφορά προς τον ελληνικό λαό.

    Θα συνιστούσε πολιτική τραγωδία αν, μετά την πολιτική κωλοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του Μνημονίου, έμεναν οι ψηφοφόροι της ΝΔ χωρίς καμιά δυνατότητα πολιτικής επιλογής πέραν της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση που επιθυμούσαν να ψηφίσουν αντιμνημονιακό κόμμα. Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος αντιστάθηκε εμπράκτως την ώρα που δεκάδες πολιτικά στελέχη της ΝΔ έσκυβαν πειθήνια τη μέση στους μνημονιακούς επικυρίαρχους δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όποια γνώμη κι αν έχει, όσο κι αν αντιπαθεί πολιτικά το πρόσωπο του Π. Καμμένου.

    Απαιτούσε όχι μόνο πολιτική ευφυΐα, αλλά πρωτίστως πολιτικό θάρρος πολύ άνω του μετρίου για να τολμήσει στέλεχος της ΝΔ να φτιάξει αντιμνημονιακό κόμμα, και δικαίως οι ΑΝΕΛ ανταμείφθηκαν γενναιόδωρα από τον ελληνικό λαό. Τόσο το 10,61% των εκλογών του περσινού Μάη όσο και το 7,51% του Ιουνίου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά αποτελέσματα.”

    https://www.triklopodia.gr/krisimos-o-politikos-rolos-ton-anexartiton-ellinon-tou-giorgou-delastik/

    Εδώ ο Δελαστικ σε άλλο ένα ολοσωστο άρθρο ενάντια στον κοινοβουλευτισμο και το μικροαστισμο όπως ο Π.Σ.

    Υγ. Που έγραψα εγώ ότι διάβασα το άρθρο ολόκληρο του Π.Σ. ?
    Προφανώς είναι από την Κομεπ εξάλλου αμέσως πιο κάτω έχω κάνει coppy paste το σχόλιο της Κομεπ στην ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

    Είναι ψέματα όσα γράφει η Κομεπ? Είναι αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη της ή αποσπάσματα από κείμενο του Ο Σ. και ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης?

    Reply
  5. Κώστας

    Τέλμα(ν) το ότι μας πρότεινες ένα άρθρο χωρίς να το διαβάσεις ο ίδιος είπαμε πως έχει τρομερή πλάκα, και ναι, όταν βάζουμε ένα link σημαίνει πως το διαβάσαμε εμείς οι ίδιοι.

    Για το απόσπασμα του ΠΣ είπα πως είναι ολόσωστο γιατί βάζει την γραμμή της κάθετης μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ και την κυρίαρχη πολιτική, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Η γραμμή του ΚΚΕ (αντι ΣΥΡΙΖΑ αλλά ειρήνευση με τον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη) ήταν λάθος και στην θέση του σύντροφου Ελαφρου θα ήμουν προσεκτικότερος στο πόσο εύκολα θέλει και αναδρομικά να ελέγχει τι έλεγε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πόσο πολιτικά ευάλωτος είναι στην κριτική του ΚΚΕ, τόσο που ο κομματικός του χώρος μοιάζει σε ένα μόνιμο άγχος να του δίνει το αστείο σημερινό αριστερίστικο ΚΚΕ αριστερόσημα και κομμουνιστόσημα. Θα του έλεγα να διαβάσει τα λόγια του, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε συνιστώσες και πολύ κακώς η δικιά του έλεγε τις θέσεις της ως θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Κείμενο της ΚΟΜΑΝ που να λέει αυτά που λες δεν μου έφερες, και μου φαίνεται δύσκολο, έχει κάνει λάθη κατά καιρούς αλλά αυτό που λες είναι ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στην τότε πλειοψηφία του, δεν νομίζω να ισχύει ως θέση. Και γενικά μην βιάζεσαι να είσαι αφοριστικός, όταν το ΚΚΕ συμμετείχε στους λαικούς αγώνες η ΚΟΜΑΝ ήταν μόνιμος σύμμαχος του. Ο Δελαστίκ δεν με αφορά.

    To ποιο σπουδαίο όμως είναι το άλλο που λες για θεσούλες χωρίς να είσαι σε θέση να κατονομάσεις έστω μια συνιστώσα, πόσο μάλλον τις μισές ή έναν άνθρωπο που πήρε κάποια θεση,. Προφανώς το ΚΚΕ έπαθε 0,60 και θα κάνει και την γνωστή του πολιτική της λάσπης, του ψιθυρισμού, του διαδρομισμού, των παραπολιτικών, των προσβάσεων στα ΜΜΕ κλπ

    Για τις διερευνητικές εντολές δεν έχω να πω κάτι, καλά έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πήγε. Στο κάτω κάτω της γραφής πήγε και είπε όχι σε ένα κόμμα της αριστεράς (τότε) γιατί ήταν με την ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και τον οργανωμένο λαό δεν πήγε δα και στο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου να ρίξει το ειδικό της βάρος και κύρος για να σιγουρευτεί πως θα Μείνουμε Ευρώπη

    Κώστας

    Reply
  6. Τέλμαν

    Κώστας ( Λαλιώτης?) σε παρακρουση.
    Απαντήσεις αλλ’ αντί άλλων, όταν δεν μπορείς ούτε πλέον στην κερκίδα να ρίξεις τη μπάλα ο Δελαστικ διευθυντής της εφημερίδας Πριν μέχρι πριν 2 χρόνια δε σε αφορά, η ΑΡΑΝ που την έκανε η μισή το 2012 και η άλλη μισή το 2015 δε σε αφορά, η Κομμουνιστική Ανανέωση δε σε αφορά, το ΣΕΚ δε σε αφορά. Το έλεγε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι πριν λίγα χρόνια και τώρα κάνει ότι είπε τα αντίθετα δε σε αφορά. Σε αφορά μόνο ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πήγε σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και υπερασπιστηκε το πραγματικό ΟΧΙ ενώ εσείς είχατε δώσει λευκή επιταγή στον Τσίπρα να το βαφτίσει ΝΑΙ από τα πριν.

    Υγ.
    “Για τις διερευνητικές εντολές δεν έχω να πω κάτι, καλά έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πήγε. Στο κάτω κάτω της γραφής πήγε και είπε όχι σε ένα κόμμα της αριστεράς (τότε) …”
    Ήταν κόμμα της αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είχε ψηφισει τη συμφωνία του Μάαστριχτ, τη Μπολόνια, είχε ρίξει λευκό στη Λευκή Βιβλο, στήριζε την ΕΕ , στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ,ήταν Πόντιος Πιλάτος στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, ψήφιζε τα προγράμματα stage, και τη μερική απασχόληση. Εντάξει για εσάς ήταν κόμμα της αριστεράς. Φάνηκε και φαίνεται εξάλλου από τη στάση σας απέναντι του. Τι ήταν και τι είναι για τους πραγματικούς αριστερούς και τους κομμουνιστές άστο καλύτερα…

    Reply
    1. Κώστας

      Τέλμα(ν) αν η μισή ΑΡΑΝ έφυγε το 2012 και η άλλη μισή το 2015 τι έχει μείνει ?

      Σου απάντησα για τον ΠΣ που με αφορά.

      Και ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε όλα αυτά που λες ήταν κόμμα της αριστεράς, και το ΚΚΕ του Μένουμε Ευρώπη και της Βάρκιζας, της απουσίας σχεδόν από κάθε αγώνα εργατικό, λαικό, νεολαίστικο αγώνα από το 2007 και μετά, των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εργατικών κέντρων από πρόσφυγες, της ομοφοβίας, της εθνικιστικής – ρατσιστικής άρνησης ύπαρξης σε ένα γειτονικό έθνος και της τουρκοφαγίας στο Αιγαίο, των απεργιών κατά των προσφύγων, των κόκκινων ελαστικών εργασιακών σχέσεων στους δήμους του και του καθεστώτος εξαίρεσης κατά κάθε εργαζόμενου που δεν είναι με τον δημαρχο στην Καισαριανή, του τσασκίσματος των ΣΣΕ στις επιχειρήσεις του και του Ολιγοπωλιακού ελέχου της ενημέρωσης με την Τυποεκδοτική, ήταν, και είναι, κομμα της αριστεράς.

      Επίσης να σε ενημερώσω πως από το 2013 ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ο Κουτσούμπας

      Φιλάκια

      Κώστας

      Reply
      1. μεταβατικος

        Κώστα τον παγκαλισμό πολλοί αγάπησαν, τον Πάγκαλο κανείς. Μην κάτσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά, υπάρχει πολλή προσφορά ήδη. Γκώσαμε! Πάντως, είναι αστείο πως κάποιος που φωνάζει ότι θέλει 100 στάδια μέχρι να φτάσουμε στην επανάσταση γκρινιάζει γιατί θέλει το ΚΚΕ βολονταριστικά να έχει σοσιαλιστικό επίπεδο ζωής στους δήμους και στους εργαζόμενους του με πήγες από κίτρινες φυλλάδες και ανώνυμα σχόλια ντούρων επαναστατών.

        Reply
      2. Κώστας

        Μεταβατικέ καλό θα ήταν να μην λες άλλα και να τα χρεώνεις πως τα είπα εγώ.

        Εγώ είπα μια συγκεκριμένη κουβέντα για την Καισαριανή όπου υπάρχουν καταγγελίες, επώνυμες και συγκεκριμένες και αναπάντητες. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι είναι για Καισαριανή, στην Πάτρα πχ δεν υπάρχουν. Ίσα ίσα που υπήρξε αίτημα από το πολιτικά συγγενικό σχήμα των πολιτικοσυνδικαλιστικών χώρων που κάνουν τις καταγγελίες στην Καισαριανή για να κατέβουν μαζί με τον Πελετίδη που όμως δεν θέλησε να τεθεί επικεφαλής του λαϊκού αριστερού μετώπου που τον στήριξε τόσα χρόνια αλλά να πετσοκόψει το εγχείρημα του σε μια “δημοτική αρχή του ΚΚΕ”. Ελπίζω ο λαός της Πάτρας στον β γύρο που ο Πελετίδης θα κάνει την γνωστή κωλοτούμπα και θα παρακαλέσει για ψήφο να ξεπεράσει την απογοήτευση του και να μην δώσει τον δήμο πίσω στις καθεστωτικές δυνάμεις¨Αρα δεν τίθεται θέμα κάποιας γενικής μανίας κατά των δημοτικών αρχών του ΚΚΕ επειδή ανέφερα τις εργασιακές σχέσεις, που απ ότι έχω δει η μανία με την οποία εφαρμόζονται στην Καισαριανή είναι τρομερή και ΠΑΝΩ από τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου. Ούτε για το Χαιδάρι είδα τέτοιες καταγγελίες. Επίσης δεν είπα ποτέ πως χρειάζονται … 100 στάδια μέχρι την επανάσταση αλλά και να το είχα πει, ως ΚΚΕ, που δεν την τοποθετεί ούτε μετά από 100.000 στάδια, δεν θα μπορούσες να μιλάς.

        Κώστας

        Reply
  7. Left G700

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΩ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε στον αφρό και δεν αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση από το Μάιο κιόλας του 2012 με σημαία του «θα καταργήσουμε τα μνημόνια, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη». Αυτή, χοντρικά, ήταν η θέση της ΔΗΜΑΡ («θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια, με την απαρέγκλιτη προϋπόθεση ότι δεν θα απειληθεί η θέση της χώρας στη ζώνη τού ευρώ»).

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε εν αναμονή πρώτο κόμμα με τη θέση «θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε τη χώρα από τα μνημόνια, θυσιάζοντας εν ανάγκη ακόμα και το ευρώ»). Για ρίξτε μια ματιά τι έλεγε ο Τσιπράκος, την Τετάρτη στις 13 Ιουνίου τού 2012, τέσσερις μέρες πριν από τις δεύτερες εκλογές:

    Δεν είναι φετίχ το νόμισμα! Από πότε είναι φετίχ;

    Μυρωδιά δεν έχετε πάρει ούτε οι Κουκουέδες ούτε οι Αντάρσυοι και κανένα πολιτικό συμπέρασμα δεν αντλήσατε από το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Και καλά το ΚΚΕ. Τη μερίδα τού λέοντος έχει μέσα στην Αριστερά, κι αυτό τού δίνει και θα του δίνει κάποια φόρα κι έτσι θα τα κουτσοβολεύει μέχρι νεωτέρας. Εκείνους τους έρημους τους Αντάρσυους σκέφτομαι και τους κλαίει η ψυχή μου!

    Reply
    1. ένας

      Λέφτ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει άνθρωπος, έστω και με αϊκιού-ραδικιού, που ….δεν κατάλαβε πως έγινε Κυβέρνηση ο τΣύριζα!
      Δεν έγινε και τίποτε συγκλονιστικό, για να αντλήσει κανείς και κανά αξιόλογο πολιτικό συμπέρασμα. Το μπατσόκ άλλαξε φορεσιά. Βοηθώντας μερικούς ελάχιστες εναπομείναντες “αριστερούς” να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αριστεροί και να το αποδεχτούν αυτό. Να συμβιβαστούν με τον ήδη συμβιβασμένο (με τον Ιμπεριαλισμό -χα,χα!) εαυτό τους.
      Το τελευταίο, για όσους έχτιζαν …αντιϊμπεριαλιστικά όνειρα πάνω στην τΣυριζαϊκή άμμο.

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε ένα,

        Ο λαός λέει «το γινάτι βγάζει μάτι». Κι ο Μεγάλος έλεγε «να μαθαίνουμε από τους εχθρούς μας». Αν δεν περιφρονούσατε τη λαϊκή σοφία κι αν δεν είχατε μισοξεχάσει τον απέθαντο πεθαμένο Βλαδίμηρο, δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να φτάσετε στην επεξεργασία μιας στρατηγικής που λέει «εφαρμόζω τη στρατηγική τού αντιπάλου, αλλά γυρίζοντάς την τα μέσα έξω, έτσι ώστε να υπηρετήσει τους δικούς μου σκοπούς».

        ΥΓ Βοηθάω: Αυτό, στη γλώσσα τών πολεμικών τεχνών τής Ανατολής, ονομάζεται ζίου ζίτσου. Για πληρέστερη και εκτενέστερη ανάλυση, πληροφορίες και υλικό, μελέτησε τα όσα γράφει ο Λένιν τής Ασίας Σουν Τσου στο βιβλίο του «Η Τέχνη τού Πολέμου».

        Τα λέμε

        Reply
        1. ένας

          “Η ζωή σου ντούμπλου-φας, μέσα κι έξω τη φοράς
          η καρδούλα σου παντιέρα, δίχως γκάζι και αέρα…”

          …δεν περιφρονούμε τη λαϊκή σοφία!
          Κάθε άλλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.