.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση σε Ν. Σμύρνη – Π.Φάληρο


Μαζική, δυναμική και μαχητική η αντιφασιστική πορεία σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και είχε στόχο να φτάσει μέχρι την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Λεωφόρο Αμφιθέας, στο Παλιό Φάληρο, όπου είχε εξαγγείλει συγκέντρωση η “Ελληνική Αυγή”, που αποτελεί την παράταξη της ναζιστικής συμμορίας στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής.

Η πορεία κινήθηκε στην Ελευθερίου Βενιζέλου παράλληλα με τις γραμμές του τραμ και έφτασε στο Παλιό Φάληρο, μέχρι τη Λεωφόρο Αμφιθέας, όπου όμως ανακόπηκε από τις δυνάμεις καταστολής. Η εκδήλωση της ΧΑ πραγματοποιήθηκε τελικά σε κλειστή αίθουσα της περιοχής και μίλησαν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος (επικεφαλής της “Ελλ. Αυγής” στην Περιφέρεια Αττικής) και ο ”φίρερ” Μιχαλολιάκος.

Την όλη αντιφασιστική κινητοποίηση είχαν διοργανώσει αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιοχής ενώ συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών.

Μεταξύ άλλων καλούσαν στην πορεία οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της περιοχής, ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, οι Εργατικές Λέσχες Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας, το αντικαπιταλιστικό σχήμα γειτονιάς «Μια Πόλη Ανάποδα -Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης”, ο αντιφασιστικός συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική (παραβρέθηκε αντιπροσωπεία με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές, Κώστα Τουλγαρίδη), συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά.

Δείτε εδώ το κάλεσμα των συλλόγων των εκπαιδευτικών: Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Ν. Σμύρνης: Ανεπιθύμητοι στις περιοχές μας!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.