.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαγνησία: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές (Βίντεο)


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή στις 31 Ιουλίου 2023 κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα των πυρκαγιών στη Μαγνησία.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου από τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία ήταν το «Ιανός, Τέμπτη, Μαγνησία, αυτό το έγκλημα ζητάει τιμωρία».

Ο Περιφερειάρχης απάντησε με πάνοπλα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και σεκιουριτάδες που επιχειρούσαν να προπηλακίσουν τους ανθρώπους που ήθελαν να παραστούν και να διαμαρτυρηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτό που φοβούνται δεν είναι μια χούφτα 20 ανθρώπων. Είναι η πιθανότητα να χάσουν τη δυνατότητα επικοινωνιακής διαχείρισης και κατευνασμού και να εμφανιστεί ένα ρεύμα αγώνα και οργής που θα παρασύρει τους σχεδιασμούς τους και θα απαιτήσει να ζήσουμε αλλιώς.

Το έγκλημα στην Μαγνησία δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Η «στρατηγική της εκκένωσης» και η «αστυνομική λογική» δε σβήνουν τις φωτιές. Τοπικό και κεντρικό κράτος έχουν κάνει την καταστροφή και την υποβάθμιση, επενδυτική προϋπόθεση. Το κράτος αυτό δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη γίνουμε συλλέκτες τραγωδιών, μέσα στις οποίες η ζωή θα συνεχίζεται κουτσά στραβά, για όσους επιβιώνουν από αυτές, αλλά να υπάρξει μια τομή στη συνείδηση, στο τρόπο που παλεύουμε και διεκδικούμε για να μη συνεχίσει η κανονικότητά τους να είναι η διαρκής καταστροφή μας.

Απαιτείται να πάρουμε τους όρους ύπαρξης των τόπων μας στα χέρια μας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παράσταση διαμαρτυρίας

Δείτε βίντεο με την τοποθέτηση της Σούλας Κατσιαμπούρα, Περιφερειακής Συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, στη συνεδρίαση του Π.Σ. Θεσσαλίας:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



34 σχόλια στο “Μαγνησία: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές (Βίντεο)

  1. Μαρκέλα

    Είναι πια ολοφάνερο, ότι οι φωτιές απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρισμού, οι αρχές το πσραδέχονται κ μόνο ο “πρωθυπουργός” μάς κοροϊδεύει στα μούτρα μας, με τα περί “κλιματικής κρίσης”, σα να είχε η όποια κλιματική κρίση χέρια, να ανάβη φωτιές. Η ανατρεπτική, μαρξιστική αριστερά πρέπει να αλλάξη νοοτροπία, αν θέλη να επιβεβαιώση τον εαυτό της. Να αντλήση έμπνευση από τη ρίζα της, το εργατικό κίνημα των Συμβουλίων στην Ευρώπη. Τα Συμβούλια είχαν επαναστατικό, αλλά κ κοινωνικό χαραχτήρα κ αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Επειδή σήμερα δεν έχομε πρόσβαση στο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, θα πρέπη στο ξεκίνημα να στραφούμε στον κοινωνικό χώρο, στην οργάνωση τοπικών ομάδων βάσης κ ανοιχτών συνελεύσεων στο πρότυπο των Κίτρινων Γιλέκων, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, να δώσωμε την πάλη των ιδεών κ των γραμμών σε βάση ισοτιμίας κ ισοπολιτείας, έξω κ πέρα από τη θεσμοθετημένη “τοπική αυτοδιοίκηση” κ με διεκδικητική – αγωνιστική σχέση απέναντί της, στην κατεύθυνση συγκρότησης της παράλληλης εξουσίας.Το ζήτημα των πυρκαγιών είναι κεντρικής σημασίας, γιατί καταστρέφει τη βάση της επιβίωσης του λαού μας, δασικό περιβάλλον, γεωργική κ κτηνοτροφική παραγωγή, για να περάση η ενδοχώρα στις πολυεθνικές της “πράσινης ανάπτυξης”, ενώ οι ακτές περνούν στο πολυεθνικό κεφάλαιο του βιομηχανικού τουρισμού. Ο λαός αποτελεί εμπόδιο στην εκμετάλλευση του τόπου, που πρέπει να εξουδετερωθή. Η ανάγκη σε εργατικό δυναμικό να καλυφτή με εισαγωγή αλλοδαπών, που ξεριζωμένοι, χωρίς κοινωνική συνοχή αναμεταξύ τους, θα είναι εύκολα διαχειρήσιμοι. Χαραχτηριστικό της γενοκτονίας που επιχειρείται, είναι, ότι στοχεύουν μέχρι κ στην απαγόρευση διατήρησης οικόσιτων ζώων κ την καλλιέργεια βρώσιμων φυτών στους κήπους των σπιτιών. Να σκεφτή κανείς, ότι το Μεταξικό καθεστώς, που για τους δικούς του λόγους ήθελε την επιβίωση του λαού κ προέβλεπε από νωρίς τον ερχομό του πολέμου, έδινε κατεύθυνση ήδη από την αρχή του ’40 κ προτύτερα, για την καλλιέργεια βρώσιμων φυτών στις γλάστρες, αντί για λουλούδια. Στην αντιμετώπιση των εμπρισμών απαιτείται, να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, με διαμορφωμένο σχέδιο πρόληψης κ κατάσβεσης των πυρκαγιών, σε συνεργσσία με τις αρχές.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      …”Των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε…”….

      Reply
    2. Ανατολικές Συνοικιες

      Μαρκελα, πίσω από κάθε καταστροφή του εθνικού κεφαλαίου ( περιβάλλον, ανθρώπινο δυναμικό, εκπαιδευτικό σύστημα, διατροφή, υγεία, ιδιωτικοποίηση του νερού κλπ) υπάρχει μια ντιρεκτιβα της ΕΕ. Εκεί είναι το πρόβλημα και θα οξύνεται όσο οξύνεται η κρίση της ΕΕ. Τα σφυριά της Αριστεράς εκεί έπρεπε να βαράνε καθημερινά, ωστόσο η Αριστερά δείχνει να έχει αποδεχθεί μοιρολατρικα την συμμετοχη της χώρας στην ΕΕ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Εδώ (αυτο)καταστράφηκε μια χώρα, η Ουκρανία, που δεν ανήκε στην ΕΕ και στις ντιρεκτίβες της. Είναι ο Καπιταλισμός, που ξέρει τι θέλει και η “Αριστερά” που δεν ξέρει…

        Reply
      2. Μαρκέλα

        Καμιά αντίρρηση, ότι η έξοδος από την ΕΕ είναι απαραίτητη. Αυτό που προέχει όμως πάνω απ’ όλα, είναι η ισχυροποίηση του λαϊκού παράγοντα. Η αριστερά έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά πολλά.

        Reply
  2. Ανώνυμος

    Μαρκέλα, μάθε, καταρχήν, πως ο εμπρηστής και ο εμπρησμός (από το “εμπίμπρημι”) δεν έχουν καμιά σχέση με πρίζες. Και πάψε να ψεκάζεσαι με τις εθνικολαϊκίζουσες φαντασιώσεις, τραμπικού τύπου, “δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή” και “οργανωμένα σχέδια” και άλλες συναφείς alt-right μπαρούφες. “Eίναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε!” Αυτός ανέβασε τη θερμοκρασία, άλλαξε το κλίμα, κι έκανε τα δάση φρύγανα, έτοιμα να αρπάξουν με το παραμικρό. Κι από αυτόν δε θα μας σώσουν οι μπαγιάτικες αστικές αναρχικές συνταγές για αυτόνομα “Συμβούλια”, ούτε και το κυνήγι μαγισσών.

    Reply
    1. Ανατολικές Συνοικιες

      Ανωνυμε, κάποια πρόταση έχεις για τη Μαρκελα;

      Reply
    2. Μαρκέλα

      Το ορθογραφικό λάθος ήταν παράβλεψη. Σχετικά με τις φωτιές, δεν κατάλαβα την άποψή σου, αν πιστεϋης, ότι τόσες πυρκαγιές σ’ ολόκληρη τη χώρα είναι “χωρίς αιτία”, για λόγους αύξησης της θερμοκρασίας κ μόνο, σα να μην είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες από πάντα, χωρίς αυτής της έκτασης κ πλήθους πυρκαγιές με όρους κανονικότητας τα καλοκαίρια. Μα κ να το πιστεύης, έχει γίνει στο μεταξϋ αποδεχτό κ από τους αρμόδιους, ότι γίνονται επρησμοί, εκτός βέβαια αν πιστεύης, ότι οι αρμόδιοι για κάποιο λογο (ποιό;), διαδίδουν θεωρίες συνομωσίας. Αλλά στο μεταξύ έγιναν στην Κρήτη δυό συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση, η μια στην ανατολή κ η άλλη στη δύση. Το κλίμα πάντως δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 65 χρόνια που το ξέρω κ τέτοιες πυρκαγιές μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ξέραμε. Αν εσύ είσαι κάτω των δέκα, δικαιολογείσαι. Τώρα, πώς εννοείς τις “μπαγιάτικες αναρχικές συνταγές”, είναι το κύριο ερώτημα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “Το κλίμα πάντως δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 65 χρόνια που το ξέρω…”
        “έχει γίνει στο μεταξϋ αποδεχτό κ από τους αρμόδιους, ότι γίνονται επρησμοί,”
        ….
        Η περιβαλλοντολόγος Μαρκέλα μας βεβαιώνει ότι το κλίμα δεν έχει αλλάξει(!) τα τελευταία 65(!) χρόνια, και αποδέχεται και την αξιοπιστία των …”αρμοδίων” αγνοώντας, εκτός από την ταξική τους θέση και τα συγκεκριμένα κίνητρά τους στο συγκεκριμένο θέμα να επικαλούνται τέτοιες αρλούμπες για να σταθούν άξιοι στον ρόλο τους to fool the people!
        Ατόφιο εξωκοινοβούλιο, χωρίς περικοκλάδες. Ποιοί ψεκασμένοι, ποιοί αναρχικοί και ποια αναρχοσυμβούλια….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος 09/08/2023 at 11:28
          Εάν εγκαλείται το εξωκοινοβουλιο για ψεκασμενο, το εσωκοινοβουλιο εγκαλείται για διαφθορά η/και καριερισμο.
          Πάντως η κλιματική αλλαγή και η πράσινη ανάπτυξη είναι μια καλή καπιταλιστικη μπιζνα…

        2. Ανώνυμος

          Εκεί μπερδεύεται το εξωκοινοβούλιο: Δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι κεφαλαιοκράτες κεφαλαιοποιούν και τα χρέη τους και μας τα ξαναπουλάνε!
          Γιατί, απλά, είναι πιο έξυπνοι από τους εξωκοινοβούλιους.

        3. Μαρκέλα

          Εγώ μιλώ με βάση τη βιοματική μου εμπειρία. Το κλίμα στη χώρα μας είναι όπως το ήξερα, από τότε που γεννήθηκα. Τόσο απλά.

        4. Μαρκέλα

          Ποιά κίνητρα λοιπόν θα μπορούσαν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι, που είναι επαγγελματίες -γιατί δεν αναφέρθηκα σε πολιτικούς- άμα μας λένε, ότι πρόκειται για εμπρισμούς. Αλλά δεν είναι ανάγκη να μας πη κανείς το ολοφάνερο. Αλλά κ αν ακόμα δεν ήταν εμπρησμοί, πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πλημμελή πρόληψη κ ελλειπή σχεδιασμό παρέμβασης κ αντιμετώπισης, όπως αναγνωρίζομε όλοι μας, από ταξική θέση βέβαια, γιατί είμαστε όλοι αστοί, εφ’ όσον εξοντώσαμε την εργατική τάξη. Ωστόσο πολύ σωστά επισημαίνεται από αστούς πάντα, αφού δεν υπάρχουν εργάτες, ότι με ή χωρίς εμπρησμούς, καμιά πολιτική πρόληψης ούτε αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν μπορεί να αποδώση, χωρίς να έχη βασικό μοχλό τους ίδιους τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών κ θα έπρεπε να υπάρχουν διαμορφωμένα σχέδια σε ετοιμότητα. Η σημερινή αριστερά λέει, ψηφίστε μας στα δημοτικά συμβούλια, να σας σώσωμε. Δε θέλει την ενεργή συμμετοχή κ δράση του λαού. Και ο λαός τη γράφει. Γιατί “σωτήρες” υπάρχουν. Δε χρειάζεται κι άλλους.

        5. Μαρκέλα

          Συμπληρωματικά να προσθέσω, ότι η ταξική θέση των “αρμοδίων” πολιτικών, που αναφέρονται σε εμπρησμούς είναι δεδομένη, καθώς κ τα ανάλογα κίνητρα. Μόνο ο Μητσοτάκης, ανάργυρος κ ανιδιοτελής, επιμένει σταθερά στην υποστήριξη της αλήθειας, ότι δλδ η κλιματική κρίση ευθύνεται για όλα κ οι πυρκαγιές συμβαίνουν κ θα συμβαίνουν, μέχρι να υπάρξη αρκετός χώρος για τις ανεμογεννήτριες, που έχουν προγραμματιστεί. Υπάρχουν κ άνθρωποι με σταθερές αρχές, που ποτέ δε χρηματίζονται, κι ας είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

        6. Μαρκέλα

          Τι εννοείς, με τα “αναρχοσυμβούλια”; Απορρίπτεις κάθε είδους λαϊκή συγκρότηση, έξω από τα εργατικά σωματεία; Αυτό ποτέ δεν το υποστήριξε η κομμουνιστική αριστερά, απ’ όσο γνωρίζω.

        7. Ανώνυμος

          Εξωκοινοβούλιο με “βιοματικές(;!) εμπειρίες” εκτός τόπου, χρόνου και κομμ. κινήματος, χαμένο στη ….βιομάζα του!

      2. Ανατολικές Συνοικιες

        Για να καταλάβουμε Μαρκελα πόσο “επαναστατικό” είναι το κατ όνομα κομμουνιστικο Εσωκοινοβουλιο, ας συγκρίνουμε τι έκανε το ΚΚΕ με τον Τσιπρα (τίποτα εκτός από το να κλαψουριζει) και τι έκαναν οι μπολσεβικοι με τον δικό τους Τσιπρα, δλδ τον Κερενσκι. Απλα τον ανατρεψαν…

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Το ζητούμενο είναι, το τι να κάνωμε εμείς, οι κομμουνιστές, όχι το τι κάνουν οι μαϊμούδες. Ο άλλος σου λέει, ότι έζησα εκτός τόπου κ χρόνου -σε άλλο χωροχρονικό συνεχές, γιατί αυτός, σαν ειδικός δε δέχεται αμφισβήτηση στην ετοιμηγορία του-. Εδώ πάντως κ η άποψη ενός ειδικού, για τη λεγόμενη “κλιματική κρίση”. https://youtu.be/6Ihf6tZ_4qI Πρόκειται για τον Α. Φώσκολο, στο Miiitaire News. Φυσικά άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν τα αντίθετα, αλλά ο εν λόγω σχολιαστής επιλέγει μόνο όσα τον συμφέρουν. Κι άλλος χαραχτηρίζει απλά “αναρχοσυμβούλια” την κάθε είδους λαϊκή οργάνωση, πέραν των εργατικών κ επαγγελματικών σωματείων, δλδ τα θεματικά κοινωνικά κοινήματα, που προσπσθούν να αντισταθούν σε μέτρα του καπιταλισμού, οργανώσεις νεολαίας, όπως ήταν π.χ. οι Λαμπράκηδες, οργανώσεις οικισμών κ συνοικιών, όπως ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής κ ο αντίστοιχος Θεσσαλονίκης, λαϊκές οργανώσεις, όπως αυτή που ίδρυσε πριν από λίγα χρόνια το ΚΚΕ, με το όνομα Λαϊκή Ενότητα ή κάτι παρόμοιο (δε θυμούμαι σκριβώς), όπως κ άλλες ανάλογες λαϊκές οργανώσεις άλλων μαρξιστικών οργανώσεων κλπ. Ζητούμενο σήμερα είναι μια συνεπής κ όχι προσχηματική προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, γιατί το ψέμα έχει κοντά πόδια. Οι μάζες είναι βαθειά απογοητευμένες από τους κομμουνιστές, γιατί η λαϊκή εξουσία που προσδοκούσαν, εξελίχτηκε σε εξουσία μιας κομματικής γραφειοκρατικής κάστας πάνω στο λαό, εξ αιτίας του ρεβιζιονισμού. Ο ρεβιζιονισμός όμως είναι παθογένεια του ίδιου το κομμουνιστικού κινήματος, γι’ συτό κ πέφτει στο κομμουνιστικό κίνημα το καθήκον, να εντοπίση την αιτία του κ να τον αντιμετωπίση, για να ξεπεράση το σημερινό του βάλτωμα.

        2. Ανώνυμος

          “Το ζητούμενο είναι, το τι να κάνωμε εμείς, οι κομμουνιστές…”
          Ξεκαβαλάτε λίγο…. είναι πολύ βαρύς ο τίτλος του κομμουνιστή για να τον απονέμει καθένας μόνος του στο …εαυτό του….! Λιγότερη έπαρση και περισσότερη γνώση χρειάζεστε.

  3. Ανώνυμος

    Ανώνυμος 09/08/2023 at 17:17
    Σαφώς είναι πιό έξυπνοι , πιό πληροφορημένοι και πιό ενημερωμένοι οι κεφαλαιοκράτες από το εξωκοινοβούλιο. Αλλωστε, έχουν και το εσωκοινοβούλιο που δουλεύει για πάρτη τους.
    Παραφράζοντας τους αναρχικούς, αν με τις εκλογές κινδυνεύσουν να χάσουν, απλά θα τις καταργήσουν…
    Το είδαμε και το 2012. Μόλις στριμώχτηκαν το Φλεβάη του ’12 έκαναν εκλογές και πάτωσαν το κίνημα. Με το οποίο κίνημα έτσι κι αλλιώς μικρή σχέση είχε το εσωκοινοβούλιο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όταν το ΕΣΩκοινοβούλιο βοηθάει στην σταθερότητα του καπιταλισμού, βλέπε καταγγελία Δεκέμβρη 08 ως γιγάντια προβοκάτσια κλπ, τότε δυστυχώς, ο καπιταλισμός ειναι πιο έξυπνος κ πιο μπροστα από το Εξωκοινοβουλιο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Σωστός! Το είπε και ο Πάγκαλος, καλή του ώρα!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο Πάγκαλος ΉΤΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩκοινοβούλιο και στήριζε τιν καπιταλισμό, παρέα με αυτούς που έβριζαν τον Δεκέμβρη του 08. Ο Πάγκαλος έβριζε το Εξωκοινοβουλιο, καλή ώρα όπως κάνεις και εσύ.

  4. Ανώνυμος

    Βρε εξωκοινοβούλια, υπάρχει κανάς άλλος να σας θεωρεί κομμουνιστές εκτός από εσάς τους ίδιους; Ακόμη και τον αείμνηστο Τσίπρα, που δε δήλωνε καν κομμουνιστής, χρείας ποιούσης, το βάφτισαν και ….μπολσεβίκο! Εσάς ούτε αυτή την πρόσκαιρη χάρη δε σας έχει κάνει κανείς. Wannabe “κομμουνιστές” είστε, τρομάρα σας, μόνοι σας ναρκισσευόσατε για τέτοιοι, κι όσα δε φτάνετε τα κάνετε κρεμαστάρια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Παίζει πολύ το Wannabe τελευταία. Θυμάμαι παλιά όταν θα άρχιζε η προεργασία για το συνασπισμό άρχισε να εμφανίζεται η λέξη θέσφατο. Στην αρχή από υψηλότερα στελέχη δεν είναι το ένα θέσφατο δεν είναι το άλλο θέσφατο, μετά και τα μικρότερα στελέχη και στο τέλος αρχίσαν όλοι να λένε για θέσφατα.
      Σήμερα αποδεκτό το σκουλαρίκι το τατουάζ η χρήση ξενόγλωσσων νεολογισμών. Γουαναμπί μοντέρνοι και οβερκουαλιφαϊντ αγωνιστές (Στον κοινωνικό σας ύπνο)

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Χα-χα. Μου θύμισες τα νιάτα μου. Τότε που κυκλοφόρησε ότι το σφυροδρέπανο δεν είναι θέσφατο για το κόμμα. Κυκλοφόραγε στα κομματικά γραφεία, χωρίς να εμφανίζεται όμως ο εμπνευστής, μάλλον τούλειπε το θάρρος.
        Ο κόσμος τόχε τούμπανο ότι ήταν ο Ανδρουλάκης….
        Τον οποίο δεν διέγραψε κανείς.
        Μόνος του έφυγε.
        Κάποιοι άλλοι μείναν.
        Έτσι κι αλλιώς δεν ήξεραν άλλη δουλειά να κάνουν, εκτός από στέλεχος του κόμματος.

        Reply
  5. Μαρκέλα

    Τον 12/08 20:31 να πληροφορήσω, ότι η ιδιότητα του κομμουνιστή δεν είναι τίτλος, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή, για μένα τουλάχιστον. Άλλο βέβαια, πώς τον αντιλαμβάνεται αυτός. Είναι θέμα ιδεολογίας. Εγώ είμαι κατά των τίτλων ευγενείας γενικά, καθ’ ότι δημοκράτισσα.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    “Η ιδιότητα δεν είναι τίτλος”! Τι ωραία να παίζουμε με τις λέξεις!
    Γι αυτή την ιδιότητα συζητάμε, και την υπαρξιακή ανάγκη του εξωκοινοβουλίου να την απονέμει στον εαυτό του με το “έτσι θέλω”.
    Οι προθέσεις και οι “επιλογές” ούτε προδικάζουν, ούτε και προσδιορίζουν τα αποτελέσματα. Αλλο το τι λέω ότι θέλω, άλλο το τι πράγματι “θέλω” και άλλο το τι “είμαι”.
    Και πάντα το αποτέλεσμα, το “είναι”, προσδιορίζει το “ειδέναι”, άρα και την αυθεντικότητα, αν θέλεις ευστοχία, προθέσεων και επιλογών.
    Αλοίμονο αν ο καθένας είναι ό,τι νομίζει ότι είναι.
    Θα ήταν πιο σεμνό να λέγατε “εμείς, που θέλουμε να είμαστε κομμουνιστές”.
    Ετσι, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      16/08/2023 at 12:29, το σχόλιο σου, χαρακτηρίζει όλους όσοι θέλουν να λέγονται κομμουνιστες: Το ΚΚΕ, τα μλ, τους τροτσκιστες, το ΝΑΡ, όλους και όλες. Κανένα κόμμα και κανένα άτομο δεν κουβαλά ελέω κάτι, αυτόν τον τίτλο. Ξεκαβαλα, πρώτα και κύρια εσένα αφορά το σχολιο που έγραψες.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ασφαλώς, ξεσκεπάζει τους σφετεριστές. Και δικαιώνει εκείνους τους σεμνούς, που θέλουν να γίνουν κομμουνιστές. Τώρα για κάποιον ανώνυμο, που μάλιστα δεν ξέρουμε αν ποτέ δήλωσε ότι είναι, καλά και σώνει, κομμουνιστής, μικρό το κακό…
        Και μην ξεχνάμε ένα και βασικό: Οι κομμουνιστές παραδέχονται τα λάθη τους….

        Reply
        1. μεταβατικος

          Εσύ είσαι κάποιου είδους αυθεντία που απονέμει τον τίτλο ή απλά ένας κομπλεξικός που μιλάει μόνο με μέλη αίρεσης που τους απασχολεί υπερβολικά αν κάποιος πέρα από τα μέλη του Περισσού θέλει να χρησιμοποιεί το κομμουνιστής; Μη μου πεις ότι πρέπει να φτάσω και στο επίπεδο Κουτσούμπα κλπ για να λέω ότι είμαι κομμουνιστής γιατί δεν πιστεύω ότι απλοί θνητοί μπορούν να φτάσουν τις αρετές αυτού του θεανθρώπου του κομμουνισμού.

  7. Ανώνυμος

    Για να μην πονοκεφαλιάζετε και καταφεύγετε σε βολικές κατασκευές, οι διάφοροι αμήχανοι μπροστά σε απλές αλήθεις, διαβάστε ξανά την γνωστή μπροσούρα:
    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Οι καλόπιστοι θα βοηθηθείτε αρκετά.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.