.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Μέτωπο» της Αριστεράς «από τα πάνω»;


Μουσταφά Τσολάκ

Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ενιαίου αγωνιστικού –αλλά και εκλογικού– μετώπου της ριζοσπαστικής-επαναστατικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη χώρα μας, φαίνεται πως δεν έχουν δώσει καρπό.

Στη πρόσφατη συνέντευξή του, ο σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΓ της ΛαΕ, μας ενημερώνει πως συνεχίζουν οι συζητήσεις τους για τη συνεργασία μ’ όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, αντιμνημονιακές, πατριωτικές δυνάμεις – πλην του ΚΚΕ, που δεν δέχεται καν να κουβεντιάσει με την υπόλοιπη Αριστερά.

Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις;

Προφανώς η ΑντΑρΣυΑ (που, όπως «καταγγέλλει» ο σ. Λαφαζάνης, ακολουθεί μια «σεχταριστική» τακτική και αποκλείει τη συνεργασία με τη ΛαΕ), η «Πλεύση» της Ζ. Κωνσταντοπούλου (της «ποπ σταρ» της σύγχρονης πολιτικής που πέρα απ’ τα γενικόλογα περί δικαιοσύνης, διαφάνειας, δημοκρατίας κλπ, δεν ακούμε να μας λέει τίποτα ουσιαστικό για το πρόγραμμά της, και δηλώνει επίσης πως η ίδια είναι αριστερή αλλά η Πλεύση δεν απευθύνεται σ’ ένα «αριστεροχώρι»… και που εσχάτως δεν δίστασε να επιτεθεί με ψέματα σε στελέχη της ΛαΕ και της ΑντΑρΣυΑ, ονομάζοντας τα «λαμόγια της Αριστεράς»), οι δυνάμεις που έφυγαν απ’ το ΣυΡιζΑ και δεν μπήκαν στη ΛαΕ (και εδώ μιλάμε για το ΔιΡιζΑ των Κορωνάκηδων, Λάσκων και λοιπόν, που ήταν στη στενή «κλίκα» του Τσίπρα, μέχρι και το Νοέμβρη του ’15, που όχι μόνο «κατάπιαν» το 3ο μνημόνιο αλλά συνέβαλαν στη ψήφιση του με τις πράξεις τους στην ΚΕ του κόμματος… και το ’16 «ξύπνησαν» και «κατάλαβαν» [!] ότι έκαναν λάθος αλλά δε ζήτησαν –ακόμα!– ούτε μια «συγγνώμη»)… αλλά και εθνικιστικές δυνάμεις όπως η Χριστιανική Δημοκρατία και μάλλον και ΕΠαΜ – στο όνομα του αντιμνημονίου.

(Και εδώ μου’ ρχεται να ρωτήσω: «Την ΚΟΕ του Ρούντι, γιατί την ξεχνάμε ρε παιδιά;»)

Μέτωπο «από τα πάνω»

Η αλήθεια είναι ότι ένα μέτωπο της ριζοσπαστικής-επαναστατικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στις μέρες μας, είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

Θα συμφωνήσω και με τη λογική ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου Αριστερού μετώπου στη βουλή θα βοηθήσει στη συσπείρωση του λαού μας γύρω απ’ αυτό και θα το κάνει πιο μαζικό – αν και προσωπικά δε πιστεύω στον κοινοβουλευτισμό.

Αλλά, έχω μια μικρή διαφωνία με τη λογική που λέει ότι «δε περισσεύει κανείς» σ’ ένα τέτοιο μέτωπο. Που η λογική αυτή οδηγεί πολλούς συντρόφους της ΛαΕ αλλά και της ΑντΑρΣυΑ σε «κυνήγι δυσαρεστημένων συριζαίων» που έχουν «ένσημα» στο κίνημα, και κυρίως αυτούς που παρουσιάζονται ως «ηγετικές μορφές». Και το χειρότερο, οδηγεί στο να βλέπουμε στις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές πορείες τα πανό και τις σημαίες (της νεολαίας) του ΣυΡιζΑ – τη στιγμή που η κυβέρνηση δολοφονεί πρόσφυγες στο Αιγαίο ή τους αφήνει να παγώνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άθλιες συνθήκες… τη στιγμή που οι υπουργοί και οι βουλευτές της κάνουν «βολτούλες» με τους Κασιδιάρηδες.)

Και το σημαντικότερο είναι ότι πολύς κόσμος –και κυρίως η νεολαία– «ξενερώνει» μ’ όλα αυτά.

Και είναι λογικό, κατά την ταπεινή μου άποψη, να «ξενερώνει» κανείς, όταν βλέπει τους «καταψυγμένους ινστρούχτορες» τύπου Κορωνάκη, που μέχρι χθες «τραμπούκιζαν» στα συνέδρια αυτούς που ασκούσαν κριτική στον «Μέγα Ηγέτη»… ή εθνικιστές τύπου Καζάκη που χύνουν όλη τη λύσσα τους προς τους πρόσφυγες/μετανάστες –να μη μιλήσω για ομοφυλόφιλους, μειονότητες κλπ– σε κάθε ευκαιρία.

Δεν πάμε για κάτι άλλο;

Με άλλα λόγια, οι προσπάθειες αυτές της οικοδόμησης μετώπου σε «ηγετική» βάση, πέρα του ότι δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα, και να πετύχουν, δεν εμπνέουν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας στα οποία υποτίθεται ότι απευθυνόμαστε: τη νεολαία, τους άνεργους, τους εργάτες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους.

Για να οικοδομηθεί κάτι που να εμπνέει τα στρώματα αυτά πρέπει να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός μετώπου των «από τα κάτω» με τους αγωνιστές και οργανώσεις (που η πλειοψηφία τους βρίσκονται στη ΛαΕ και στην ΑντΑρΣυΑ αλλά και σε μικρότερες οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς, ανένταχτους) της ριζοσπαστικής-επαναστατικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (αλλά και στα κινήματα όπως κατά της εξόρυξης χρυσού, κατά των πλειστηριασμών κλπ)… και με αμεσοδημοκρατικό τρόπο και όχι σε «ηγετικές βάσεις».

Πρέπει, μ’ άλλα λόγια, πρώτα απ’ όλα να «ξεμπερδέψουμε» με τις λογικές των ηγετών που έχουν «δικά τους μικρά μαγαζιά» και θέλουν να παίξουν τον διαμορφωτή τού κινήματος και της εργατικής τάξης.

Και αυτό το μέτωπο, πρέπει να οικοδομηθεί πάνω σ’ ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και σε μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση που δε θα λέει μισόλογα, αλλά ξεκάθαρα πράγματα – έξοδος απ’ την ευρωζώνη, ρήξη με την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση και εργατικό έλεγχο…

… και –το σημαντικότερο– να τα εξηγεί όλα αυτά αναλυτικά στον λαό. Να εξηγεί τι ακριβώς θα συμβεί όταν γίνουν όλα αυτά και πως θα τα αντιμετωπίσουμε – για να μην αφήνει «φλου» την εικόνα ώστε να μην ξέρει ο κόσμος που πάει.

Ο δρόμος προς μια ριζική αλλαγή είναι δύσκολος και γεμάτος από αγκάθια… αλλά μπορούμε να τον περάσουμε με πίστη για ένα καλύτερο μέλλον –για μας και τα παιδιά μας–, με αγώνα για ψωμί και για τριαντάφυλλα, με λαϊκή ενότητα.

Και αυτόν τον δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε χέρι-χέρι με τους ανθρώπους του μόχθου, με τους ανθρώπους της παραγωγής, με τη νεολαία που σαπίζει στην ανεργία και άρχισε «να την κάνει» σιγά σιγά απ’ τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί ένα νέο «μέτωπο» με τους «επαγγελματίες επαναστάτες» και τις «γκρούπες» τους, μόνο σε μια νέα προδοσία α λα Τσίπρα μπορεί να μας οδηγήσει– και πουθενά αλλού.

Πηγή: barikatgazetesi.blogspot.gr

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



15 σχόλια στο “«Μέτωπο» της Αριστεράς «από τα πάνω»;

  1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Σωστόοοοος ο σύντροφος Τσολάκ. Οποιος θέλει μέτωπο, να στρώσει κώλο για να χτιστεί κυρίως από τα κάτω και να ΜΗΝ έχει ως κυρίαρχο κριτήριο την εκλογική επιβίωση επαγγελματιών πολιτικών και την επιβίωση γκρουπών/ομάδων.

    Το πολιτικό περιεχόμενο του μετώπου πρέπει να λέει την αλήθεια στον κόσμο καιόχι ψέμματα “μπας και πάρουμε κανα ψηφαλάκι λέγοντας πράγματα που -και καλά- δεν τρομάζουν τον κόσμο”. Και η αλήθεια είναι πως η βασική μας θέση πρέπει να είναι η “Διπλη έξοδος της χώρας από ΕΕ και ευρώ σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ”.

    Επίσης, όποιος θέλει μέτωπο να στρώσει κώλο για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με διαδικασίες βάσης, και αντιεργοδοτική/αντικυβερνητική κατεύθυνση.

    Τέλος ΚΑΜΜΙΑ συμμμαχία με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (και καλά για να τους τραβήξουμε αριστερά (sic!!!). Την ΄παπατζίδικη αυτή λογική έχει το ΣΕΚ και πρέπει να ηττηθεί μια και καλή και να τελειώνουμε με αυτή.

    Reply
    1. Κώστας

      ο σύντροφος Τσολάκ καμάρι μου ΑΝΤΑΡΣΥΕ προτείνει σαν προγραμματική βάση του μετώπου αυτά που λέει η ΛΑΕ που μας έχεις ζαλήσει ότι είναι λάθος και …. φιλο ΕΕ. Επίσης θέλει μεγάλο θράσος πολιτικου απατεώνα να αρνείστε κάθε κοινή δράση και να λέτε πως θέλετε μέτωπο από τα κάτω, αλλά ως γνωστόν το έχετε

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Καμάρι μου Κωστή, η ουσία του κειμένου βρίσκεται στην απόρριψη της εκλογολαγνείας, στην απόρριψη του κηνυγιού του “δυσαρεστημένου συριζαίου” και στην ανάγκη διαδικασιών βάσης. Και στα 3 η ΛΑΕ έχει πάρει 0.

        Δεν αποκρύπτω τα πολλά αρνητικά που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με πρώτο και καλύτερο την λογική/αντίληψη του ΣΕΚ που είναι βαθιά λαθεμένη σε μια σειρά κομβικά ζητήματα), αλλά μην τα πρήζεις στον κόσμο για την ΛΑΕ! Ενας ΣΥΡΙΖΑ νο2 είστε για την ώρα, όσον αφορά την πολιτική σας.

        Reply
  2. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Επίσης απατεώνα μου Κωστή ΠΟΥ αρνούμαστε την κοινή δράση; ΓΙΑΤΙ βρε Κωστάκη μου λές πάλι ψέμματα; Η μήπως νομίζεις πως επειδή αρνούμαστε το “Μέτωπο/ΣΥΡΙΖΑ νο2” που θέλει η ΛΑΕ, αρνούμαστε και την κοινή δράση; Μην τα μπερδεύεις αυτά τα 2. Αλλο κοινή δράση (που την κάνουμε και καλώς) και άλλο το μέτωπο.

    Reply
    1. Β.Π.

      Απορώ ρε σεις γιατί τρώγεστε έτσι… Εσείς που μοιάζετε σαν 2 (ροζ) σταγόνες νερό…

      Reply
    2. Κώστας

      Σε ποιον χώρο θες να σου πρωτοπώ ? Ούτε η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την άλλη μισή δεν έχει κοινή δράση έστω σε ένα μέτωπο. Πες εσύ έναν χώρο που έχετε κοινή δράση με κάποιον. Να πούμε στο φοιτητικό κίνημα που λέγατε στον κόσμο να … μην ψηφίσει ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ ? Που θες να πούμε ? Θες να πούμε στο ΕΚΑ που λέτε πρακτόρικα ψέματα πως ο πρόεδρος είναι … του ΜΕΤΑ ενώ το ΜΕΤΑ δεν έχει καν έδρα ?

      Φιλάκια

      Κώστας

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Αναρωτιέται κανείς με την επιμονή σου να αραδιάζεις ψέμματα, συκοφαντίες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε κάθε άρθρο της Παντιέρας που οποιοσδήποτε κάνει αναφορά στην ΛΑΕ. Τόσο πολύ πιστεύεις ότι η ανέντιμη διαστρέβλωση όσων γράφουν τα άρθρα εξυπηρετεί την αλίευση ψήφων;

        Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαφώς και με συνέπεια δρα με τη λογική της κοινής δράσης με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε κάθε μέτωπο, το συνδικαλιστικό και φοιτητικό κίνημα, το προσφυγικό, το αντιπολεμικό κίνημα, τους αγρότες… Έτσι και αλλιώς οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντα επιδιώκουν να δουλεύουν με μαζικά σχήματα επιδιώκονται πλατιά ενότητα και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.

        Αντίθετα είναι η ΛΑΕ που στις περισσότερες κινητοποιήσεις εμφανίζεται κυρίως ή και αποκλειστικά με το κομματικό πανό.

        Αυτό ότι λέγαμε (ποιοι; η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;) στον κόσμο “να … μην ψηφίσει ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ” φαντάζομαι, αν σου ζητηθείς να το αποδείξεις πού ήταν γράφτηκε ή ειπώθηκε, θα καταγγείλεις προβοκάτσιες, πράκτορες κλπ ως συνήθεις.

        Όσο για τον πρόεδρο του ΕΚΑ είναι ΛΑΕ και αυτό φτάνει για να σταματήσεις την πρακτορολογία.

        Reply
        1. Κώστας

          η ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ πχ δεν κατέβηκε μόνη της, το φαντάστηκα αλλά υπάρχει και η πιθανότητα, σύμφωνα με τον ΚΣ, τα μέλη της ΑΝΤΙΝΟΜΙΑΣ και της νΚΑ στην Νομική Αθήνας να καλούσαν σε ψήφο υπέρ της συνεργασίας Ραπαν Σαφν, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ

          Κώστας

        2. Κ.Σ.

          Όταν αναφέρεις στο σχόλιο τα καλέσματος στον κόσμο «να … μην ψηφίσει ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ» επιχειρείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις ότι η νΚΑ είναι εναντίον της ΕΑΑΚ. Για να καταλήξεις ότι σε μια σχολή που υπάρχουν δυο σχήματα της ΕΑΑΚ, προφανώς το ένα δε θα καλούσε σε υπερψήφιση του άλλου. Η Αντινομία θα ζητούσε την ψήφο των φοιτητών για το δικό της ψηφοδέλτιο. Συνεπαγωγές του τύπου άρα δεν ψήφιζε Ραπαν Σαφν, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, άρα κάνει πόλεμο σε “ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ” κλπ είναι λίγο γκεπελίστικο στιλ.

          Κακώς υπάρχουν δυο σχήματα, αλλά αυτή η πρακτική υπάρχει από τη δεκαετία του 1990 και αποφεύγονταν τα χειρότερα σε διάφορους φοιτ. συλλόγους. Άλλοτε με τα σχήματα να έχουν και κοινό ψηφοδέλτιο, άλλοτε όχι. Από πουθενά δεν προκύπτουν συμπεράσματα σαν τα δικά σου.

          Ο πρόεδρος του ΕΚΑ είναι όμως ΛΑΕ…

        3. Κώστας

          δεν υπάρχουν ΕΑΑΚ βέβαια με το σκεπτικό σου ότι αν υπάρχουν 2 θα κατεβαίνουν 2, αν υπάρχουν 12 θα κατεβαίνουν 12, τα οποία και τα 12 είναι ΕΑΑΚ πανελλαδικά αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο στον σύλλογο τους, πολλές φορές δεν μπορούν να φτιάξουν και πλαίσιο στην ΓΣ.

          δεδομένου όμως πως απόφαση των ΕΑΑΚ πανελλαδικά ήταν να γίνει η συνεργασία την αντίθετη στάση σχήματος προνομιακά επηρεαζόμενου από την νΚΑ θα την αποτιμήσουμε ?

          οι ερωτήσει που θέτω, αν και τις έθεσα είναι 2

          1.καλούσε η νΚΑ σε καταψήφιση της συνεργασίας στην Νομική Αθήνας ? Ναι είπες.

          2. ήταν καλό πράγμα γενικά η συνεργασία ? Πάλι ναι αφήνεις να εννοηθεί.

          Θα μας πεις λοιπόν τι στραβό έχει η ΑΡΕΝ και το ΑΡΔΙΝ ή η Ραπαν Σαφν στην Νομική Αθήνας ή ότι η Αντινομία έκανε λάθος. Αλλιώς, αν αυτό που έκανε η Αντινομία έχει πολιτική κάλυψη πχ από την νΚΑ, και μάλλον έχει γιατί από σένα λες ότι έχει, αποδεικνύεται αυτό που είπα από την αρχή, ότι η συνεργασία σαμποταρίστηκε και απλά στην μεγάλη πλειοψηίφία των συλλόγων δεν υπήρχαν όροι για αξιοπρεπές κατέβασμα αντιπαραθετικού προς την συνεργασία ψηφοδελτίου.

          Γενικά πάντως μην εκτίθεσαι τόσο πολύ, με διαλόγους του στυλ

          -πες ρε που δεν ψηφίσαμε την συνεργασία ?
          -στην Νομική Αθήνας
          -άλλο η Νομική Αθήνας, πες αλλού.

          Γιατί να πω αλλού ?Αν άλλο η Νομική Αθήνας έπρεπε να έχετε διαχωριστεί πολιτικά από την Αντινομία και την επιλογή της. Εσύ όμως λες ότι καλώς έγινε. Σεβαστές οι πολιτικές επιλογές, πάντα όπως αποτιμώνται.

          Κώστας

        4. Ανώνυμος

          επειδή είναι λίγο ασαφής η απάντησή σου, είμαι κι εγώ κουρασμένος, δεν κατάλαβα τελικά: είναι ή όχι ΛΑΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑ:

      2. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Κώστα τι πίνεις; Κάτι πολύ καλό θα είναι αφού σου δημιουργεί ένα υπέροχο παραλήρημα που το βγάζεις ΚΑΙ εδώ μεσα!!

        α. Ο πρόεδρας του ΕΚΑ είναι ΛΑΕ.
        β. Η ΝΚΑ είναι μια βασική δύναμη της ΕΑΑΚ, οπότε αυτό που λές κάνει μπαμ πως είναι καρα-ψέμμα.
        γ. Κοινή δράση υπάρχει ηδη, και πολύ καλώς! Το μέτωπο είναι άλλη υπόθεση όμως. Και όσο επιμένεις σε μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ νο2, τόσο θα τρως χλαπάτσες.

        Reply
      3. Νίκος

        Προφανως τα κοινα καλεσματα εναντια στους Πλειστηριασμους,εναντια στις επιθεσεις φασιστων σε καταληψεις προσφυγων,εναντια στην επισκεψη Ομπαμα κλπ δεν τα θεωρεις κοινη δραση..(;)

        Βεβαια ως προς τις απεργιες υπαρχει ενα προβλημα συννενοησης,γιατι ασπουμε στις 4 Φλεβαρη του ’16 (και ενω ειχε προηγηθει συναντηση ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑς) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρωθηκε στο Πολυτεχνειο μαζι με δυναμεις της επαναστατικης αριστερας (ΕΕΚ,ΚΚΕ-μλ,ΞΕΚΙΝΗΜΑ,ΟΚΔΕ,ΑΡΚ) και Πρωτοβαθμεια σωματεια ενω η ΛΑΕ προτιμησε να συγκεντρωθει στη Σανταροζα,που (ολως τυχαιως) ηταν τοπος συγκεντρωσης του ΔΣΑ,της ΓΣΒΕΕ και λοιπων του “κινηματος της γραβατας”.Ο ΔΣΑ δε στηριξε το ‘ΝΑΙ’ στο δημοψηφισμα αν δε κανω λαθος;

        Reply
        1. Κώστας

          Οχι. δεν θεωρώ την συνεννόηση κοινή δράση, προφανώς όχι. Είναι μια κίνηση πολιτικού τακτ, κοινή δράση είναι να οικοδομείς συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, σχήματα και πολιτικά μέτωπα.

          Κώσρας

        2. Χρίστος Τουλιάτος

          γράφω ως συνήθως ενυπόγραφα για να αποφύγω τις κακές αντιπαραθέσεις πληκτρολογίου…

          την κοινή δράση στην επίσκεψη Ομπάμα που την είδατε σύντροφοι; Βγήκε κείμενο αφού έγινε συνάντηση οργανώσεων κλπ., υπήρχε συμφωνία συμπόρευσης και σε κοινό πανώ στην αρχή της πορείας (όπως και άλλα οργανωτικά…). Και τη μέρα της πορείας οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και βασικά του ΝΑΡ) πούλαγαν κανονική τρέλα ότι δεν ισχύει τίποτα και πήγε ο καθένας με το ξεχωριστό πανώ του. Έριξαν και ένα μικρό καπέλο στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων εγκλωβίζοντάς τα μέσα στα δικά τους μπλοκ λίγο ιδιοκτησιακά επίσης. Τελικά έμειναν τα πανώ που φτιάχτηκαν ως “κοινά” στην αρχή της πορείας όπου όμως στα μπλοκ πλέον είχαν μόνο κόσμο από τη ΛΑΕ. Κοινή δράση είναι αυτό;

          Αποκορύφωμα ήταν το κοινό πανώ σε Πάτρα για Ομπάμα με υπογραφή ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ όπου δεν ήρθε όμως ούτε ένα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τελικά σε αυτό…

          sorry ρε παιδιά, αλλά αυτά κοινή δράση δεν τα λες. Στη Νίκαια τρέχει κόσμος τους πλειστηριασμούς από όλες τις τάσεις, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, γίνεται κάλεσμα για ενωτική επιτροπή, ο καθένας χώρια… Πέρσι στους Αμπελόκηπους έγινε μία ωραία κίνηση με κοινό μοίρασμα ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ και κοινή ντουντούκα σε πλατεία και μετά ουδέν γιατί διαφώνησαν για όποια συνέχεια εντός ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Εμείς στου Ζωγράφου κάνουμε κάλεσμα από πέρσι ως ΛΑΕ για ενωτική τοπική επιτροπή για πλειστηριασμούς με προοπτική ενασχόλησης και με άλλα τοπικά ζητήματα κλπ., το Ξεκίνημα και ανένταχτος κόσμος το έβλεπε ψιλοθετικά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας είπε και επισήμως ότι αποφάσισε στη συνέλευση της ΤΕ Ζωγράφου που κάποτε ήμαστε μαζί ότι δεν θα συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Μήπως έχουμε οποιαδήποτε κοινή δράση στην Πάτρα όπου υπάρχουν αρκετά μέτωπα (κάτι πήγε να γίνει με πρωτοβουλία για πρόσφυγες αλλά μετά…); Στα Γιάννενα όπου είναι οριακά πολεμικό το κλίμα από το 2014; Στα Χανιά που υπάρχει καλύτερο κλίμα αλλά κι εκεί πλέον από μακριά και αγαπημένοι; Αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι περιοχές και πόλεις που γίνεται κάτι από κοινού τοπικά, ενίοτε και λόγω τοπικών καλών σχέσεων και με μεγάλη επιμονή καλών συντρόφων και συντροφισσών, με καλύτερο το παράδειγμα των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη. Στην συντριπτική πλειοψηφία ούτε από το ίδιο πεζοδρόμιο δεν περπατάμε μαζί.

          Ειλικρινά, την κοινή δράση πού την βλέπετε να υλοποιείται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Με κοινές ανακοινώσεις μία στο τόσο για να φαίνεται ότι κάτι γίνεται; Αυτό είναι ενότητα ‘από τα κάτω’ στο κίνημα ή επίφαση ενότητας στο θεαθήναι;

          τόσα χρόνια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τώρα ΛΑΕ οι μόνοι που έχω δει από το σημερινό χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενίοτε να υλοποιούν με ουσιαστικό, ανοιχτό και μη ηγεμονίστικο τρόπο την κοινή δράση είναι οι σύντροφοι και συντρόφισσες της ΟΚΔΕ – Σπάρτακος (που δυστυχώς και αυτοί πλέον πολιτικά έχουν “κλειστεί” σαφώς περισσότερο). Κατά τα λοιπά, η πανταχού παρούσα κληρονομιά της λογικής του ηγεμονισμού με τον οποίο γαλούχησε το ΚΚΕ γενιές και γενιές ζει και βασιλεύει δυστυχώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *