.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λέσβος: Το ΚΚΕ καταδικάζει αλλά το ΠΑΜΕ σιωπά


Γράφει ο Νίκος Μανάβης

Πέμπτη 23 Αυγούστου, τρία ακροδεξιά “μπουμπούκια” δικάζονται με την διαδικασία του αυτοφώρου, στην Μυτιλήνη, για εξύβριση και απειλή στο δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα. Καμιά 40 ακροδεξιοί πηγαίνουν στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν αναβολή της δίκης τους, την οποία και πέτυχαν.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των ακροδεξιών εμφανίζεται κι ο πρόεδρος του Σωματείου Μουσικών Λέσβου, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές (2017) για την ανάδειξη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι τα συνδικαλιστικά σχήματα του ΚΚΕ έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης του ΠΕΚ εδώ και πολλές δεκαετίες. Για προφανείς πολιτικούς λόγους την δίκη παρακολούθησαν πολιτικά στελέχη πολλών αριστερών δυνάμεων του νησιού μεταξύ αυτών και του ΚΚΕ. Επίσης η τομεακή οργάνωση του ΚΚΕ στη Λέσβο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατάγγειλε τις επιθέσεις σε βάρος των δημοσιογράφων του νησιού.

Επί 10 ημέρες περιμέναμε ότι θα υπάρξει μια αντίδραση – καταδίκη από το ΠΑΜΕ της Λέσβου για την στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού του στελέχους. Μέχρι σήμερα 1 Σεπτεμβρίου δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση.

Στα τέλη της περασμένης άνοιξης σε αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ Λέσβου εμφανίστηκε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ακροδεξιός πρόεδρος χωριού της βόρειας Λέσβου, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και αποπέμφθηκε όταν υποδέχθηκε στελέχη της Χρυσής Αυγής στο χωριό του. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το ίδιο πρόσωπο, με την ιδιότητα του συνεταιριστή, συμμετέχει όχι μόνο σε κινητοποιήσεις αλλά και σε συσκέψεις που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στο νησί.

Τα δύο προαναφερόμενα παραδείγματα δείχνουν ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ Λέσβο δεν έχουν αποφασίσει με ξεκάθαρο τρόπο να έρθουν σε σύγκρουση με τέτοια ακροδεξιά στοιχεία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.29% ( 7
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Λέσβος: Το ΚΚΕ καταδικάζει αλλά το ΠΑΜΕ σιωπά

  1. Avir

    καλά, το “ακροδεξιός” και το “φασίστας” έχουν γίνει ψωμοτύρι εκεί πέρα. Όποιος δε θέλει άλλους παράτυπους μετανάστες βαφτίζεται ακροδεξιός από τους καθεστωτικούς

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Όποιος μιλάει για παράτυπους μετανάστες είναι ο ορισμός του καθεστωτικού. Αυτή είναι η γλώσσα της κρατικής καταστολής. Και επίσης ακροδεξιός και φασίστας. Χωρίς εισαγωγικά.

      Reply
    2. San Rocco

      Κύριε Avir, τι ακριβώς σημαίνει για εσάς “παράτυπος μετανάστης”; Εαν εννοειτε -που αυτό εννοείτε μάλλον- το ότι εισέρχονται παράνομα στην χώρα, σας παρακαλώ να βγείτε τότε και να απαιτήσετε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όλοι οι χιλιάδες ελληνες μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράτυπα στις ΗΠΑ. Εισήλθαν δλδ χωρίς χαρτιά, από όλα τα λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ πλην του νησιού ελλις το οποίο ήταν και το μοναδικά νόμιμο λιμάνι για τους μετανάστες στις αρχές του 20ου αιώνα.

      Β. Επίσης κύριε Avir, δεν έχω δει απο εσάς κανένα σχόλιο σχετικά με τα μεροκάματα ξεφτίλας (15-20 ευρώ) με τα οποία πληρώνονται έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις των νησιών.

      Γ. Τέλος κύριε Avir, την παιδεία, την υγεία, την χαντακώνουν οι μετανάστες παράτυποι ή μη; Γιατί εγώ νόμιζα ότι, τα χρήματα τα πετσοκόβουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ κυβερνήσεις δεξιές, φιλελέδικες, εθνικιστικές και εσχάτως σοσιαλφιλελεύθερες. Επίσης αγαπητέ τους μισθούς ξεφτίλας των 250 ευρώ μηνιαίως και χωρίς ασφάλιση στους έλληνες κι μετανάστες εργαζόμενους νόμιζα ότι τους δίνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ μεγαλοεπιχειρηματίες. Απο εσάς θα “μάθουμε” μάλλον, ότι τους δίνουν οι παράτυποι μετανάστες….

      Reply
  2. Ανώνυμος

    κοιτάξτε κύριοι επαναστάτες των Εξαρχείων. Το μεταναστευτικό, όπως αυτό εκδηλώνεται στις μέρες μας -μαζικά, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου πολέμου ή κάποιου λιμού. Το βλέπουμε αυτό στην ταυτότητα της πλειοψηφίας των μεταναστών. Φτώχεια (συγκριτικά με τη Δύση) υπήρχε πάντα σε χώρες όπως πχ το Πακιστάν. Αυτό που άλλαξε σήμερα, είναι η απόφαση των νεοφιλελεύθερων ελίτ να χρησιμοποιήσουν το μεταναστευτικό για να περιορίσουν δικαιώματα και ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και να εγκαθιδρύσουν το κράτος-τρομοκράτη. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, οι ελίτ, βρήκαν σύμμαχο ένα κομμάτι της αριστεράς το οποίο έχει από καιρό προσχωρήσει -αν και με διαφορετική θεωρητική προσέγγιση. Σημασία όμως έχει ότι οι ελίτ πετυχαίνουν τον σκοπό τους έχοντας ευρεία πολιτική στήριξη -όχι όμως κοινωνική.
    Σε κάθε περίπτωση, το μεταναστευτικό πρόβλημα λόγω του μεγέθους του, απαιτεί λύση ευρωπαϊκή. Δεν γίνεται να το σηκώσει η μικρή και πτωχευμένη Ελλάδα και ειδικά ένα νησί που χρησιμοποιείται ως σύγχρονη Σπιναλόγκα. Και αντί αυτό να απασχολεί τους αριστερούς αλληλέγγυους, αυτοί, με την άνεση του πολυθρονάτου, τα βάζουν με ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί σκληρά από το μεταναστευτικό και η ζωή τους έχει αλλάξει δραματικά. Και φυσικά η σύγκριση με την μετανάστευση στην Αμερική που έκανε κάποιος, είναι πολύ ατυχής. Εδώ μιλάμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης εξαθλιωμένων και εξαγριωμένων ανθρώπων που οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα μέλλον φυσιολογικής ένταξης σε κάποια κοινωνία και ειδικά στην πτωχευμένη ελληνική. Αυτό σημαίνει απελπισία, χάος και εγκληματικότητα. Και όχι με ευθύνη των μεταναστών οι οποίοι είναι τα θύματα της υπόθεσης, όπως και οι ντόπιοι, αλλά με ευθύνη των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης που έγινε ουρά του Σόρος (και όχι μόνο στο μεταναστευτικό). Δεν σας προβληματίζει καθόλου ότι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει το κράτος στους πολίτες του τις διαχειρίζονται ιδρύματα του Σόρος; Πραγματικά απορώ με την ταυτότητα της αριστεράς που εκπροσωπείτε, κάνοντας αντικαπιταλιστικό αγώνα από τη μιά, ταυτιζόμενοι με τις κεντρικές πολιτικές του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών νατοϊκών σχεδιασμών από την άλλη.

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ ανώνυμε:

      Α. Δεν είμαστε επαναστάτες των Εξαρχείων. Είναι φαιδρό αυτό που γράφεται

      Β. Γνωρίζουμε πολύ καλά την απόσυρση του καπιταλιστικού κράτους από σημαντικά κοινωνίκά πεδία και την προώθηση από τον καπιταλισμό των ΜΚΟ. Την λογική των ΜΚΟ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την απορρίπτουμε εδώ και πολλά χρόνια! Πολλές ΜΚΟ -όχι όλες, υπάρχουν αρκετές που παράγουν όντως έργο χωρίς να είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις- είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που πουλάνε ανθρωπισμό τσεπώνοντας εκατομμύρια. είναιη Πράξις, η Αρσις, είναι η “αλληλεγγύη” της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας που κατηγορείται για πληθώρα σκανδάλων κλπ κλπ κλπ.

      Γ. Είμαστε εναντίον της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, όσο είμαστε και εναντίον των εθνικισμών! Η παγκοσμιοποίηση και ο εθνικισμός, είναι τα 2 δηλητήρια του κεφαλαίου εναντίον των λαών, των εθνών και των εργαζομένων!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.