.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κομμουνιστική Απελευθέρωση: Για να αναπνεύσουμε, να τους ανατρέψουμε!


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Οι σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα ήταν συγκλονιστικές σε μαζικότητα. Η 28η Φλεβάρη περνάει στην ιστορία ως μια τεράστια απεργία, ως μια τεράστια εισβολή του λαού στο προσκήνιο. Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος σε όλες τις πόλεις της χώρας, μαζί με χιλιάδες άλλους και άλλες σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση της ΝΔ και την εγκληματική της πολιτική, απαίτησαν να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή η κυβέρνηση των κερδών για το κεφάλαιο και της ακρίβειας για το λαό, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, των παρακολουθήσεων και του αυταρχισμού, των εξοπλισμών, του πολέμου και της συγκάλυψης, έχει χάσει την όποια λαϊκή ανοχή είχε. Πρέπει να ανατραπεί για να αναπνεύσει ο λαός.

Να ανατραπεί από τα κάτω και από τα αριστερά με τη δύναμη του εργατικού κινήματος, του οργανωμένου λαού και της αγωνιζόμενης νεολαίας που θα παλέψει ενάντια στην πολιτική που θα γεννά συνέχεια νέα Τέμπη. Την πολιτική των κερδών, του κεφαλαίου και της ΕΕ, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της φτωχοποίησης του λαού, των εξοπλισμών και της πολεμικής εμπλοκής.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ.ΑΡ αρκούνται σε προτάσεις μομφής στη Βουλή γιατί προσβλέπουν σε εκτόνωση της λαϊκής οργής και εγκλωβισμού της σε κυβερνητικά σενάρια. Το ΚΚΕ αρνείται να θέσει το στόχο της ανατροπής της αναμένοντας την ωρίμανση των συνθηκών και επιδιώκοντας μόνο την κοινοβουλευτική ενίσχυσή του στις επόμενες εκλογές. Η Πλεύση Ελευθερίας κάτω από τις αντικυβερνητικές κορώνες κρύβει την πλήρη υποστήριξη σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που χτυπάνε το λαό. Η ακροδεξιά δημαγωγεί χωρίς να αγγίζει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί είναι «σάρκα μία» με τα αφεντικά της.

Η κυβέρνηση χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, χωρίς η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση να κερδίζει, είτε γιατί πάσχει από ακραία συναίνεση, είτε γιατί επιλέγει να μην πάει τη σύγκρουση μέχρι τέλους.

Το αστικό πολιτικό σύστημα δεν έχει διαμορφώσει αυτή τη στιγμή διάδοχη κυβερνητική λύση. Ακριβώς για αυτό πρέπει να μπει από το λαϊκό κίνημα και πρώτα απ’ όλα την κομμουνιστική αριστερά, ο στόχος της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί όχι γιατί η επόμενη θα είναι φιλολαϊκή, αλλά γιατί κάθε διαχειριστής της αστικής πολιτικής πρέπει να αισθάνεται καυτό το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Για να μπορέσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα με αυτοπεποίθηση και νέα ορμή να επιβάλει κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτό που φοβούνται τα αστικά κόμματα κάθε λογής είναι το «πεζοδρόμιο», την «αποσταθεροποίηση» και τον οργανωμένο λαό που διεκδικεί και επιβάλλει. Θέλουν οι κυβερνητικές εναλλαγές να γίνονται ήρεμα και κοινοβουλευτικά σε καθορισμένες ημερομηνίες.Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και η μαχόμενη αριστερά θέλουν να πέφτουν οι κυβερνήσεις από τα κάτω και από τ’ αριστερά μέχρι η εργατική τάξη με τα δικά της όργανα να ανατρέψει την αστική εξουσία για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

Η 28 Φλεβάρη ανέδειξε τις διαθέσεις του κόσμου να αγωνιστεί. Τώρα πρέπει το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά να συμβάλουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, για να περάσει η πρωτοβουλία των κινήσεων στους «κάτω», στους δρόμους και όχι στους διαδρόμους. Με αιτήματα που θα συνδυάζουν την τιμωρία των ενόχων για τα Τέμπη και τη δικαίωση των συγγενών των δολοφονημένων του εγκλήματος των Τεμπών με μέτρα υπέρ του λαού. Να αγωνιστούμε για να περάσουν τα τρένα στο δημόσιο, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, για να είναι όλα τα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, επικοινωνίες, μεταφορές, κ.α.) δημόσια, για να αυξηθούν οι μισθοί και να κτυπηθεί η ακρίβεια των κερδών, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών και η πολιτική που το γέννησε.

▪ ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

▪ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELLENICTRAIN ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ KAI ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

▪ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

28 Φεβρουαρίου 2025
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης
Be Sociable, Share!


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 67.86% ( 14
Συμμετοχές )
1 2 3 4 5



36 σχόλια στο “Κομμουνιστική Απελευθέρωση: Για να αναπνεύσουμε, να τους ανατρέψουμε!

  1. Κώστας

    Γενικά οι πολιτικές εξελίξεις υπό το βάρους του κινήματος έχουν δεδομένες μορφές

    Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες. Να περάσει ψήφος δυσπιστίας, να μην περάσει ψήφος εμπιστοσύνης, να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Είναι διαδικασίες που δεν τελειώνουν σίγουρα με εκλογές γιατί ψάχνουν, με τον ΠτΔ, λύση. Τι πιέσεις θα ασκηθούν εκεί δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια ειδικά αν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν εκλογές. Αλλά λογικά θα τελειώσουν με εκλογές γιατί ο Μητσοτάκης θα το πάει μέχρι εκεί. Βέβαια στην πράξη η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί, ούτε θα ψηφιστεί η ψήφος δυσπιστίας, συνταγματική κουβέντα, δίπλα στην πολιτική, κάνω

    Ενδιάμεσα σενάρια είναι να πάει σε εκλογές ή να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Αν πάει σε εκλογές, αν γίνει δηλ διάλυση της Βουλής από τον ΠτΔ μετά από πρόταση της κυβέρνησης, παραμένει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ενώ αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός θα βάλει άλλον η ΚΟ της ΝΔ, αυτός θα κάνει κυβέρνηση και θα πάει για, και θα πάρει, ψήφο εμπιστοσύνης

    Με αυτή την έννοια το ΚΚΕ δεν υπογράφει την πρόταση δυσπιστίας όντας συνεπές με τον εαυτό του με την έννοια πως δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση γιατί θέλει να γίνει σοβιετικού τύπου Επανάσταση κλπ. Κακώς θα την ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας με την ίδια λογική. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως στην πρόταση δυσπιστίας δεν υπάρχει Αποχή που ρίχνει το αναγκαίο όριο. Δηλ χρειάζονται 151. Δεν υπάρχει δηλ το αντίστοιχο της Ανοχής, της πτώσης δηλ του αναγκαίου ορίου δια της Αποχής. Στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Το ΟΧΙ, υπέρ της κυβέρνησης δηλ, είτε το ψηφίζεις μέσα στην Αιθουσα είτε έξω από αυτήν. Βέβαια θα ήταν τρομερό να ψηφίσει … υπέρ της κυβέρνησης αλλά σε αυτό δεν μπορώ να το βοηθήσω, ούτε το προτείνω. Εντοπίζω την αναντιστοιχία, να ψηφίζεις κάτι που έρχεται στην Ολομέλεια ενώ , ορθά σύμφωνα με την γραμμή σου, δεν έχεις βοηθήσει να έρθει στην Ολομέλεια

    Ένα κόμμα σαν την ΝΕΑΡ, από την άλλη, τι να κάνει ακριβώς ? Θέλει να πέσει η κυβέρνηση και θεωρεί πως είναι εκτός λαικής κυριαρχίας. Να πει πως ας την καταθέσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ? Αυτό δεν είναι σοβαρό, θα μπορούσε να μην έχουν αυτά τα κόμματα το 1/6, 50 βουλευτές δηλ και οριακά το έχουν, 58. ΄Εχεις αυτοτελώς την υποχρέωση να κάνεις αυτό που μπορείς ασχέτως του αν αυτο το κόμμα είναι η δεν είναι εντός μιας κεντροαριστερής στρατηγικης.

    Και ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ λογικό είναι να κάνουν απο την μεριά τους πρόταση για ψήφο δυσπιστίας. Δηλ αν 2000000 άνθρωποι στον δρόμο δεν είναι απόδειξη πως μια κυβέρνηση΄είναι απονομιμοποιημένη, τι είναι ?

    Εσάς δεν σας καταλαβαίνω. Τι θα έκαναν ενδεχόμενοι βουλευτές σας ? Τι διαφορετικό από εκείνους του ΚΚΕ ? Λογικά θα ψηφίζατε την πρόταση χωρίς να την υπογράψετε, το ίδιο δηλ. Μα εμείς θα ήμασταν με το Κίνημα. Ε και το ΚΚΕ λέει ότι έιναι με το Κίνημα, και είναι, και γι αυτό λέει πως δεν υπογράφει την Πρόταση. Μα το ΚΚΕ θέλει ποσοστά λέτε. Όλοι θέλουν ποσοστά, δεν βλέπω το ΚΚΕ να ζητάει εκλογές πχ.

    Κατά τα λοιπά δεν ξέρω τι θα γίνει. Προφανώς πρέπει να καλεστούν κινητοποιήσεις για το τριήμερο Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή. Υπάρχει ένα τεράστιο κίνημα πολιτικής ανυπακοής, αυτό που έγινε στις 28 είναι ασύλληπτο. Ναι η συνάντηση του με το Εργατικό Κίνημα ήταν σημαντική. Αλλά τα κέρδη είναι στην πλευρά του λαικίστικου κέντρου και της Ακροδεξιάς, αυτό πρέπει να αποτιμηθεί. Και η Αριστερά να βρει τι φταίει. Γιατί δεν είναι ο φυσικός φορέας υποδοχής του αγώνα για Δικαιοσυνη και Δημοκρατία ?

    Ποτε θα υπάρξουν “πολιτικές εξελίξεις”, αν και ποιες δεν το ξέρει κανείς

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κωστα, σπο αυτά που βλέπω, η Κομμουνιστικη Απελευθερωση (παιδιά σιδηροδρομος το όνομα ετσι; ωρειτε αρκτικόλεξο) και πολύ σωστά δεν βλέπει καμία χρησιμοτητα για τον λαό στην πρόταση δυσπιστίας.

      Α. Γιατί κοινοβουλευτικοποιεί τις εξελίξεις κσι για μια ακόμα φορά, εξαρτάται την λαϊκή αντίδραση σπο τα της βουλής.

      Β. Γιατί θέτει ως όριο την ίδια την πρόταση δυσπιστίας και γενικά τις κοινοβουλευτικες κινήσεις.

      Αφού θα καταψηφίστεί η πρόταση δυσπιστίας εχει κάποιο νοημα; Εχει μόνο για τα κομματα που θελουν τον λαό στον καναπέ. Όπως το ΠΑΣΟΚ, τον βελοπουλο, τη Νέα αριστερα, τον Τσυριζα κλπ. Στα παπαρια μας η πρόταση δυσπιστίας.

      Reply
    2. Κώστας

      Η ψηφίζεις υπέρ της κυβέρνησης, ή ψηφίζεις κατά, αυτό είναι το νόημα, δεν έχει κανένα περιθώριο τρίτης επιλογής. Η πδ θα καταψηφιστεί γιατί θα την καταψηφίσουν οι βουλευτές, όχι εκ θεού.

      Προφανώς αν υπήρχαν βουλευτές της ΚΑ θα καταψήφιζαν αλλά δεν θα υπέγραφαν.

      Απλά τότε δεν καταλαβαίνω την διαφορά από το ΚΚΕ, να μην τα ξαναγράφω. Δεν έχει νόημα λες, και το ΚΚΕ το λέει και το πιστεύει

      Κώστας

      Reply
    3. Κώστας

      Θα καταψήφιζαν την κυβέρνηση, θα υπερψήφιζαν την πδ, εννοώ, προφανώς

      Κώστας

      Reply
    4. Ανώνυμος

      “Ερώτηση: Είναι η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, η λύση; Εσείς τι θα κάνετε, εφόσον κατατεθεί;
      Απάντηση: Είναι προφανές ότι θα τη στηρίξουμε……”

      ….
      Εμ, δεν καταλαβαίνετε την πολιτική του ΚΚΕ, εμ και θέλετε να την …προκαταλαμβάνετε, ή να την ερμηνεύετε όπως σας βολεύει!
      Γενικά ζείτε στον κόσμο σας…..

      Κι έχετε πάρει χαμπάρι ότι ήδη την Τετάρτη το ΚΚΕ κλιμακώνει και άμεσα, με συλλαλητήριο;
      Δεν αφήνετε τις άσχετες μουρμούρες, να βάλετε ένα χεράκι καλύτερα;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν συνιστά καμια Κλιμάκωση, το νέο σπογευματινο συλλαλητήριο της Τετάρτης, στο οποίο καλούν πολιτικές δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, η ΚΟΜΜ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, άλλες δυνάμεις της αριστεράς κλπ, και τα συνδικάτα που πρόσκεινται σε σίτες τις δυνάμεις.

        Κλιμάκωση θα είναι, η συγκρότηση λαϊκών θεσμών στις γειτονιές, όπως πχ λαϊκές συνελεύσεις, με μαζικοτητα κ οργανωμένες διαδικασίες κ ο συντονισμός τους.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Δεν βάζεις ΚΚΕ κάνα χεράκι και εσύ, μήπως κ φτιαχτούν λαϊκές συνελεύσεις με συμμετοχή όλων των αγωνιστικών πολιτικών δυνάμεων κσι όλου του κόσμου που θελουν να γυρίσουν τα κοινωνικά αγαθά στο δημόσιο, που θελουν να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι όσο ψηλά κ αν βρίσκονται, που θελουν να φύγει η κυβερνηση;

        Αυτά εινσι Κλιμάκωση, κ οχι ένα σπογευματινο συλλαλητήριο

        Reply
        1. θεοδωρος Σαμιωτακης

          Το έχω σκεφτεί και εγώ ότι θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.Απο την άλλη απαισιόδοξα σκέφτομαι πως θα καταφέρναμε τέτοιες συνελεύσεις να εχουν μια σοβαροτητα και να μην γίνουν τσίρκο με την συμμετοχή ανθρώπων που έχουν στηριξει την ιδιωτικοποιηση όλης της
          δημόσιας περιουσίας…

        2. Ανώνυμος

          Η εξαρχής δόμηση των λαϊκών συνελεύσεων με το προταγμα της κατάργησης των ιδιωτικοποιησεων, των ιδιωτικό οικονομικών κριτηρίων λειτουργίας και η επαναφορά όλων των κοινωνικών αγαθών υπό δημόσια ιδιοκτησία κ έλεγχο, δεν αφήνει χώρο στους μουλαδες του ιδιωτικού.

        3. πικάπα

          Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά ίσως είναι ώριμες οι συνθήκες, ώστε μικρές οργανώσεις, εάν κινηθούν κατάλληλα* να πετύχουν πολλά. Ώστε η διάθεση για αγώνα να υπερβεί το χρονίζον έλλειμμα επεξεργασιών και απολογισμών. Αλλιώς η συγκυρία θα αξιοποιηθεί καιροσκοπικά από τη δεξιά πολυκατοικία, εφόσον η αριστερή είναι ψοφιμέξ. Κανονικά αυτό θα ήταν αυτονόητα αντικείμενο ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος, να οργανώσει ανοικτά το λαό και όχι την κομματική αναπαραγωγή κ επιβεβαίωσή του.

          *Αρκεί να μπορεί να μιλήσει κανείς εκεί και όπως απαιτείται. Θα εξαρτηθεί από τον νέο κόσμο και τους τρόπους του – και τα σχολεία κ τις σχολές. Χωρίς υπερ-πολιτικοποίηση και κορακίστικα: Θέμα, η κρατικοποίηση των δημόσιων αγαθών και η συνταγματική αναθεώρηση για τον κοινωνικό έλεγχό τους. Παράλληλα, και πριν απ όλα, ο κοινωνικός και όχι ο κυβερνητικός έλεγχος των θεσμών της δικαιοσύνης.

          (Ίσως κάποιες παλιές καραβάνες το βρουν ρεφορμιστικό. Αλλά ρεφορμισμός είναι η βολική αποτροπή της κίνησης δια της υπερ-πολιτικοποίησης. Η επόμενη -αλλά στο βάθος- κλίμακα εύληπτης πολιτικοποίησης θα είναι η ανατροπή των μνημονίων και της υποτέλειας της χώρας και η στροφή της οικονομίας προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.).

        4. Ανώνυμος

          Πως “δομείται”(!) μια ….”αυθόρμητη λαϊκή συνέλευση” ….”από τα κάτω”;!!!!!
          Εχετε πλάκα!

        5. Ανώνυμος

          “Ρεφόρμες όλου του κόσμου ενωθείτε” γιατί χανόμαστε.

        6. Ανώνυμος

          Όταν λέμε από τα κάτω ανόητε χρεωμενε ΚΚΕ που πάλι κουκιά μετράς και αυτό σε ενδιαφέρει σπο το έγκλημα των Τεμπών, εννοουμε ότι, γίνεται στις γειτονιές ένα κάλεσμα από χ πολιτικές δυνάμεις, μαζευετει και κόσμος έξω σπο αυτές, όλοι αυτοί συζητούν με οριζόντια αμεσοδημοκρατικη διαδικασία κσι ορίζουν τα πεδία δράσης και περιεχομένου της λαικης συνέλευσης.

          Αλλά, που να τα ξέρεις εσύ αυτά, το κόμμα σου το ΚΚΕ μια ζωή μόνο να ελέγχει θέλει και ο,τι δεν ελέγχει το καταστέλλει. Έμαθε καλά το μάθημα από τον πρώην υπαρκτο και τώρα από το κινέζικο ΚΚ.

        7. Ανώνυμος

          Εντάξει, καταλάβαμε, ρεφόρμα, που θέλεις να καπελώνεις “αμεσοδημοκρατικά” και …”οριζόντια”, και …”δε μετράς κουκιά”, αλλά πεταρίζει η καρδούλα σου άμα σου τύχει ξώφατσα κανά κουκί παραπάνω στην αυτιστική και μοναχική γκρούπα σου. Παραδίνομαι.

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          05/03/2025 at 17:04 , αχ καλιέ ο χρεωμενος ΚΚΕς μας, ανακάλυψε το…καπελωμα! Ούτε να φανταστεί μπορει ο καψερος, ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν καπελωνουν….

        9. Ανώνυμος

          Στρίβειν δια του αρραβώνος ο χρεωμενος ΚΚΕς. Μας λέει το έξυπνοπούλι, ότι “για να θέλουμε λαϊκές συνελεύσεις έτσι κι έτσι, πάει να πει πως θέλουμε να κσπελώσουμε έτσι κι ετσι”.

          Δεν σκέφτηκε ο κλουζώ ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν λαϊκές συνελεύσεις όχι για να κσπελωνουν, αλλά για να οργανώνεται περαιτέρω ο κόσμος στις γειτονιές. Που να το σκεφτεί; Σαματις συνέβαλε ποτέ το ΚΚΕ σε λαϊκές συνελεύσεις εκτός από πριν 90 χρόνια; ποτέ

        10. Ανώνυμος

          Το φαιδρό με τους τριτοδρομικούς είναι ότι με τις φαντασιώσεις για διαρκείς “λαϊκές συνελεύσεις” νομίζουν ότι βρήκαν έναν τρόπο να “ξεπεράσουν” τυπικά το ΚΚΕ και ουσιαστικά την αυτοοργάνωση της ε/τ για την Επανάσταση. Οι δεξιοί το λένε στο πιο κυνικό: “Εξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα” εννοώντας, βέβαια, “έξω το ΚΚΕ”, τον εφιάλτη τους. Δυο εκδοχές, που κατατείνουν στο ίδιο.
          Αμφότεροι την πατάνε στο ότι το ΚΚΕ ξέρει να “κολυμπάει” μέσα στον Λαό σα στο σπίτι του γιατί είναι το πιο αυθεντικό γέννημά του. Γι αυτό και δεν μπορούν να αναστείλουν τη δράση του με τέτοια κολπάκια.
          Το ΚΚΕ είναι η μοναδική οργάνωση, που λειτουργεί με καθαρό εθελοντισμό και με συλλογικές λειτουργίες τελειοποιημένου τύπου στον λενινιστικό “δημοκρατικό συγκεντρωτισμό”, που αποδείχνει ότι η αποτελεσματικότητα είναι αδιάρρηκτα δεμένη με την συλλογικότητα. Κάθε απόπειρα να ξεχωριστεί το ένα από το άλλο έφαγε και τρώει τα μούτρα της, είτε σαν φασισμός είτε σαν λικβινταρισμός. Και ειδικότερα οι “λαϊκές συνελεύσεις” έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές και είτε βρήκαν κάποια στιγμή τον δρόμο της αυτοοργάνωσης της εργατικής τάξης, είτε ξεθύμαναν σαν ένα είδος “αριστερού” αυτισμού, που αυτοδιαλύθηκαν σε ένα πέλαγος ατελείωτων αντεγκλήσεων διαφόρων βαρεμένων, ανερμάτιστων, ναρκισσευομένων και αντιφατικών”εγώ”, που κούρασαν και τελικά αποψιλώθηκαν από ακροατήριο και σβήσαν – όρα και “κάτω πλατεία” τελευταίο παράδειγμα. Τα ίδια είχαν γίνει και στην περιώνυμη “Μεταπολίτευση”: Στο τέλος αρκετοί πήγαν σε ΚΝΕ/ΚΚΕ και οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ.

        11. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          06/03/2025 at 20:07 , Νάτα μας! Μιλάς για οργάνωση του λαού σε λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, με δομή και περιεχόμενο, μιλάς υπερ της συμμετοχής πολιτικών δυνάμεων σε αυτές, μιλάς για οριζόντιες διαδικασίες αλλά ο χρεωμένος ΚΚΕς ανακαλύπτει “έξω τα κομματα”, ανακαλύπτει “τρίτους δρόμους” και στο τέλος πετάει και ένα παραληρηματικό “τώρα υμνώ το ΚΚΕ “. Ο,τι να ναι, ακριβώς για να ξορκισει την οργάνωση και αυτοοργανωση του λαού η οποία θα θέση την απαίτηση να φύγει/πέσει η κυβέρνηση, να καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να υπαχθουν όλα τα κοινωνικά αγαθά σε δημόσια ιδιοκτησία.

          Δεν τα θέλει όλα αυτα το ΚΚΕ. Ούτε θέλει την οργάνωση του λαού. Το μόνο που θέλει είναι ψήφοι στα μορφώματα που το ίδιο ελέγχει πχ ΠΑΜΕ, αντε και κάνα παραπάνω εκλογικό ποσοστό για το ίδιο το ΚΚΕ. Και φυσικά θέλει ομαλότητα.

      3. Ανώνυμος

        Ξάσου Ανώνυμε 07/03/2025 at 11:12, και σία!
        Η μεγαλύτερη συγκέντρωση, που έγινε ποτέ στην Αθήνα και ταυτόχρονα σε άλλες ~300 πόλεις και χωργιά, με πάνω από ένα, ίσως και ενάμισι, εκατομμύριο κόσμο….
        …έγινε χωρίς τις ομφαλοσκοπικές “λαϊκές συνελεύσεις” των ονειρώξεών σας!
        Γιατί αν περίμενε τις “διαδικασίες” ….”φέξε μου και γλίστρησα” και “βάστα Τούρκο να γεμίσω”.
        Το λαϊκό κίνημα προχωράει.
        Ξυδάκι!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Μπρρρ κιτς κιτς χρεωμενε ΚΚΕ… Οι λαϊκές συνελεύσεις εινσι σντσμε με τις μεγαλειώδεις λαϊκές συγκεντρώσεις, όχι αντιθετες!

          Κσι τώρα με τα Τέμπη, ζν δεν ήταν ο σύλλογος οικογενειών Θυμάτων Τεμπών να τρέχει 2 χρόνια ενεργά την μέχρι τέλος σποκσλυψη του κρατικού επιχειρηματικου εγκλήματος των Τεμπών κ την τιμωρία των ενόχων οποίοι κσι να είναι αυτοί, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!

          ΑΝ περιμέναμε από υο ΚΚΕ και τα κομματικά του μορφώματα πχ ΠΑΜΕ, δεν θα γίνονταν τίποτα! Όχι πως και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς κομμουνιστικής και μη έκαναν κάτι…

          Μέχρι την συναυλία στο κσλλιμάρμαρο, κανένα κόμμα κομμουνιστών ή σκέτο αριστερών δεν έτρεχε κάτι απο αυτή την υπόθεση. Ούτε φυσικά κσι κσποιο συστημικο κόμμα, σλλα αυτά τά ξέρουμε.

          Αν λοιπόν δεν ήταν ο σύλλογος με το κύρος του να καλέσει αρχικά μόνο αυτός σε πανελλαδικές διαδηλώσεις στις 28 Φλεβάρη, κσι ήταν μόνο απεργία, θα είχε το 1/10 του κόσμου που είχε και πολύ λέω! Γιατι; διότι τα συνδικάτα ταξικά κσι μη, έχουν ελάχιστο κύρος μέσα στην εργατική τάξη και υον λαό…

          Το ότι έδεσε το κάλεσμα των οικογενειών με το κάλεσμα για την απεργία από τα ταξικά σωματεία, ήταν ο,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Το να νομίζεις ομως αφελώς ότι συνιστά κλιμάκωση η πρόταση του ΚΚΕ /ΠΑΜΕ, είναι για γέλια!

          Κλιμάκωση είναι:

          Α. Η οργάνωση του λαού σε συνελεύσεις γειτονιάς με αιχμή την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, να πληρώσουν οι ένοχοι όποιοι και να είναι, πολιτικοί και επιχειρηματιες, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι ιδιωτικοποιήσεις και να υπαχθουν όλα τα κοινωνικά αγαθά σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο.

          Β. Η οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία με κέντρο βάρους τις συνελεύσεις τους και ΟΧΙ τα Δ.Σ., με ίδιες αξιώσεις απαιτήσεις με τις συλλογικοτητες γειτονιων.

          Αυτό είναι κλιμάκωση και όχι οι συναυλίες εκτόνωσης που οργανώνει το ΚΚΕ και οι καθημερινές διαδηλώσεις που δεν στοχεύουν στα παραπάνω.

        2. Ανώνυμος

          Εάν δεν ήταν οι συγγενείς και ο σύλλογος να το πάνε μέχρι τέλους εδώ και δύο χρόνια, δεν θα γίνονταν τίποτα.

          Το κύρος του συλλόγου, το κύρος των Συγγενών, ο λόγος και η πρακτική τους ήταν που κατέβασε τόσον κόσμο στον δρόμο την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Το ότι κηρύχθηκε και πανελλαδική πανεργατικη απεργία την ίδια μέρα, ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία των ταξικων δυνάμεων.

          Αν ήταν όμως μόνο απεργία, θα κατέβαιναν μερικές χιλιάδες στον δρομο. Καμία 15.000 κόσμος στην Αθήνα και άλλοι τόσοι στην υπόλοιπη χώρα. Ο,τι συμβαίνει κάθε φορά δηλαδη.

          Αυτό συμβαίνει γιατί το κύρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών είναι τεράστιο μέσα στον λαό και την εργατική τάξη, ενώ το κύρος των τάξεων σωματείων, του ΚΚΕΠΑΜΕ κλπ, ειναι ελάχιστο… Και δεν μιλάμε καν για τα εργοδοτικά σωματεία την γσεε κλπ, αυτοί είναι ανύπαρκτοι…

        3. Ανώνυμος

          Α, μπράβο, Ανώνυμε 07/03/2025 at 15:21, τώρα μίλησες σωστά!
          Τι “λαϊκές συνελεύσεις” και πράσινα άλογα!
          Το “κύρος του σωματείου και οι Συγγενείς” λοιπόν είναι το ζητούμενο επαναστατικό υποκείμενο!
          Εύγε….

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          07/03/2025 at 17:44 χρεωμένε ΚΚΕ, να βλέπεις την αλήθεια, όσο και αν σε εκνευρίζει! Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το κύρος που έχει ο σύλλογος συγγενών θυμάτων Τεμπών, είναι ΑΠΕΙΡΩΣ μεγαλύτερο μέσα στον λαό και την εργατική τάξη, από αυτό που έχουν είτε το ΠΑΜΕΚΚΕ είτε τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία! Αν ΔΕΝ είναι έτσι, τότε ΔΕΝ θα κατέβαιναν 1.500.000 με 2,000.000 κόσμος στον δρόμο σε όλη την χώρα στις 28 Φλεβάρη που ήταν αρχικά κάλεσμα του συλλόγου και μετά πλαισιώθηκε και από την απεργία που προώθησαν οι ταξικές δυνάμεις! Θα κατέβαιναν πολύ λιγότεροι. Αν δε το πήρες χαμπάρι, τα συλλαλητήρια της Τετάρτης στην Αθήνα είχε περίπου 30.000 κόσμο και στην υπόλοιπη χώρα άλλο τόσο, αντε λίγο παραπάνω… Συνολο το πολύ καμιά 80.000 χιλιάδες κόσμο..

          Αυτά δεν τα γράφουμε για να μας πιάνει απογοήτευση για την μεγάλη έλλειψη κύρους που έχουν οι όποιες ταξικές εργατικές δυνάμεις μεσα στην εργατική τάξη και τον λαό, τα γράφουμε για να ξέρουμε που βαδίζουμε και ΠΩΣ θα αποκτήσουν μεγάλο κύρος οι ταξικές συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις το οποίο σήμερα, ΔΕΝ έχουν.

          Προφανώς η λύση δεν είναι κάθε μέρα στον δρόμο χωρίς άμεσες απαιτήσεις όπως να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, να μάθουμε τι είδους παράνομα φορτία είχε η εμπορική, να καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να περάσουν όλα τα κοινωνικά αγαθά σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

          Μορφές οργάνωσης του λαού στις γειτονιές προφανώς και είναι οι συλλογικότητες κατοίκων γειτονιών με αμεσοδημοκρατικές συνελευσιακές διαδικασίες.

        5. Ανώνυμος

          @Ανώνυμος, 07/03/2025 at 20:08
          Τι είδους “κύρος” απέκτησαν ξαφνικά κάποιοι άτυχοι/ανυποψίαστοι, μέχρι χτες άγνωστοι, άνθρωποι, με μοναδικό αναγνωρίσιμο στοιχείο (μπορεί να έχουν και άλλα, όμως δεν είναι γνωστά – άρα δεν έπαιξαν ρόλο) το προσωπικό τους δράμα;
          Αφήνω στην άκρη την εμβάθυνση στην έννοια του “κύρους” (που σηκώνει πολλή συζήτηση και κριτική…), για να μην πλατειάζω.
          Προφανώς ήταν η αίσθηση μιας τρανταχτής αδικίας και προκλητικής ασέβειας σε ριζωμένες στον Λαό αντιλήψεις, καθώς μια αλαζονική εξουσία προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Που όμως, αυτό το κοινό αίσθημα δεν αιωρούνταν στο κενό, αλλά ήδη από καιρό βρισκόταν και βρίσκεται σε διέγερση και ψάχνεται μπροστά σε μια δυστοπική πραγματικότητα, που όλο και χειροτερεύει. Αυτό είναι οι λεγόμενες “αντικειμενικές συνθήκες”.
          Κι αυτό φάνηκε καθαρά την 28/2, που ήταν πολύ πιο μαζική και δυναμική από την 25/1, ακριβώς γιατί μεγάλες πια λαϊκές μάζες καθόλου δε θεωρούν τα “Τέμπη” άμοιρα της γενικότερης κοινωνικής δυσπραγίας και της κυρίαρχης πολιτικής πράξης, ιδεολογίας και εν τέλει τάξης, που την διαφεντεύει. Το κατεστημένο κοινωνικό οικοδόμημα αρχίζει να τρίζει και αιτία δεν είναι τα “Τέμπη” παρά οι συνολικές εγγενείς αντιφάσεις του, πάνω στις οποίες τα “Τέμπη” δεν ήταν παρά το φριχτό “κερασάκι”, που απασφάλισε τις πρώτες αντιδράσεις της μεγάλης μάζας. Ο Λαός ψυχανεμίζεται ότι «δεν πάμε καλά». Η απεργία δυνάμωσε το εργατικό κίνημα και προσανατόλισε και τα “Τέμπη”.
          Κι εδώ ερχόμαστε τώρα στο “ψητό” της αντιπαράθεσής μας: Μπορούσε όλο αυτό να γίνει χωρίς οργάνωση και ολόπλευρη προετοιμασία, και μάλιστα μακρόχρονη, κι όχι μόνο αυτή που είδαμε (και όσοι είδαμε…) στις λίγες μέρες, που προηγήθηκαν μετά τις αποφάσεις των εργατικών οργανώσεων, που κήρυξαν και οργάνωσαν την απεργία; Και, το και κυριότερο, να πάρει χαρακτήρα πολιτικό, ενάντια σε συστημικούς θεούς και δαίμονες (“κανάλι”, αρδάκια, αλλά και λοιπά συστημικά εξαπτέρυγα κλπ.), που είτε το πολέμησαν, είτε προσπάθησαν να το καναλιζάρουν σε “ακίνδυνους” δρόμους, στην ενσωμάτωση.
          Τούτες οι κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε “ανοίξεις”, ούτε “πορτοκαλί εξεγέρσεις”, γι αυτό και έχουν λυσσάξει πολλοί. Γι αυτό και θα έχουν μέλλον.
          Κι όλο αυτό, τόσο οργανωτικά αλλά κυρίως ποιοτικά, σαν κατεύθυνση/προσανατολισμό, το χρωστάμε στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κατά κύριο λόγο, και βέβαια τιμή ανήκει και σε όσους, ανεξάρτητα από ειδικότερες εκτιμήσεις, αντικειμενικά βοήθησαν εδώ.
          Κανείς επαναστάτης δεν είναι υπαρξιακά αντίθετος με ποικίλες μορφές κοινωνικού διαλόγου και αναζητήσεων, αρκεί 1. Να είναι ειλικρινείς ως προς το ζητούμενο, και 2. Να μην καταντάνε να παραλύουν την ενεργοποίηση και την δράση όσων σηκώνονται από τον καναπέ της μακαριότητας ή της απογοήτευσης.
          Εχουμε από καιρό μπει σε μια νέα εποχή, που δεν είναι πια “Μεταπολίτευση”.

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          08/03/2025 at 02:04 ,

          Α. Κύρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών; Εκφραστηκε αριθμητικα: Σε ένα απεργιακό κάλεσμα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο των ταξικων πρωτοβαθμιων σωματείων όσο και του κκεπαμε, ανταποκρίνονται/συμμετεχουν συνολικά στην Αθήνα, μάξιμουμ 15.000 άτομα. Στην συγκέντρωση 21 Γενάρη και 28 Φλεβάρη συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, μόνο στην Αθήνα. Αυτό δεν θα το πετύχαιναν ποτέ τόσο το κκεπαμε, όσο και τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία.

          Β. Η δουλειά που προηγήθηκε, για να μην εκφραστει ακριδεξια ολο αυτο: Εδώ συνέβαλλαν οι πολιτικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικης κομμουνιστικης αριστεράς, οι δυνάμεις της αναρχίας, το ΚΚΕ και χύμα κόσμος που έδινε κ δίνει μάχες στον περίγυρο του τόσα κ τόσα χρόνια. Όμως, δεν είναι πανάκεια, διότι εάν το παρόν λαϊκό εργατικό κίνημα δεν υιοθετήσει τις κοινωνικές ταξικές απαιτήσεις όπως πχ το να πεσει η κυβέρνηση της ΝΔ, το να καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, το να υπαχθουν τα κοινωνικά αγαθά σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, το να πληρώσουν οι ένοχοι όποιοι και να είναι, τότε υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να βγει η ΝΔ από πάνω

        7. Ανώνυμος

          Επιμένετε; Αφήνοντας στην μπάντα τις “λαϊκές συνελεύσεις”;
          Ωραία!
          Η συγκέντρωση της Αθήνας της 26/1 (και όχι 21) ήταν περίπου ~80.000 και βαριά. Αναγγέλθηκαν συγκεντρώσεις (από τα κανάλια…) σε περίπου ~90-93 πόλεις. Και με την υποστήριξη/συμμετοχή των πολιτικοποιημένων, που βέβαια δεν είναι μόνο οι “15-20.000”, που εμφανίζονταν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις.
          Η απεργιακή συγκέντρωση της 28/1 ήταν απροσδιορίστου αριθμού, κάπου ανάμεσα σε 250.000 και 500.000, καθώς εκτεινόταν από Αθηνάς-Ομόνοια μέχρι και Πολεμικό Μουσείο και Ευαγγελισμό. Και σε ~280 πόλεις της Ελλάδας, με συνολικά κάπου 1,5 εκατομ..
          Η εμφανέστατη διαφορά κάτι λέει.
          Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν κατέβηκαν για την απεργία, παρά, κυρίως, για να εκφράσουν την οργή τους για το “μπάζωμα”. Αλλά κι αυτούς η απεργία τους κατέβασε, με το γενικό μπλακ-άουτ, και βέβαια κι αυτοί δεν ήταν κατά της απεργίας – έχουν κι άλλα προβλήματα εκτός από το “μπάζωμα” οι εργαζόμενοι. Αλλάζουν σιγά-σιγά, ενίοτε και πιο γρήγορα οι συνειδήσεις.
          Ο “χύμα κόσμος” (πάνε και οι “λαϊκές συνελεύσεις”…) δεν μπορεί να δώσει μάχες γιατί απλά ….είναι “χύμα”! Κι εύκολα τον σαλαγάνε οι “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”, κατά εκεί που “πρέπει”. Τα είδαμε κι αυτά και τα …αποτελέσματά τους!
          Ο οργανωμένος κόσμος είναι το σκληρό καρύδι της λαϊκής πάλης και το υποκείμενο κάθε ουσιαστικής αλλαγής.
          Το “να φύγει το κολόσογο (ή η ΝΔ)” είναι χαρακτηριστικό πασόκικο αίτημα/σύνθημα και όχι και τόσο …ταξικό!
          Απλά φοριέται πολύ από τα ορφανά του ετέρου και χρεοκοπημένου δικομματικού πόλου, μπας κι έτσι επανασυγκολληθεί, όπως-όπως, το πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας. Ευσεβείς αντιδραστικούς πόθους εκφράζει.
          Το ίδιο και τα “να καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να υπαχθούν τα κοινωνικά αγαθά σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, να πληρώσουν οι ένοχοι όποιοι και να είναι, κλπ.”
          Ο Καπιταλισμός σήμερα ούτε θέλει (ποτέ δεν ήθελε), ούτε και μπορεί πια να καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Παληότερα τάχε μπουρδουκλώσει με τις κρατικομονοπωλιακές ιδιοκτησίες, που κι αυτές παραλλαγμένες ιδιωτικές ήταν, απλά ανήκαν στην συλλογική ιδιοκτησία της α/τ, κι έτσι καλμάριζε το εργατικό κίνημα σε συνεργασία με τους ταξικούς προδότες της σοσιαλδημοκρατίας.
          Αλλά ο κρισιακός παροξυσμός τις πήγε κουβά αυτές τις μανούβρες. Σήμερα ο Καπιταλισμός δεν έχει πισωγυρίσματα: Η “λύση” είναι να τα μεταθέτει όλα τα τρέχοντα προβλήματα, τα πάντα και διογκωμένα, στο μέλλον, που γι αυτό γίνεται όλο και πιο ζοφερό για την ε/τ. Ο στόχος: Να προλάβει να διαλύσει εντελώς τις λαϊκές αντιστάσεις, εξουθενώνοντας και εξοντώνοντας μεγάλες μάζες, μαζί και λαούς, φορτώνοντάς τους όλα τα “αναβαλλόμενα” προβλήματά του, κι αυτή η στρατηγική γίνεται πια ξεκάθαρη στις μέρες μας. Αυτό είναι και το νόημα του “Ολοταχώς προς τα εμπρός”.
          Και δυστυχώς μπροστά σε αυτές τις προοπτικές, η λοιπή πλην ΚΚΕ “Αριστερά” μηρυκάζει παληές, κάλπικες και χρεοκοπημένες συνταγές.

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          09/03/2025 at 22:42 , ο ψρεωμένος ΚΚΕς έχει πάθει κοκομπλόκο γιατί προσπαθεί να υπερασπιστεί για μια ακόμα φορά την γραμμή του ΚΚΕ η οποία είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

          Α. Ξαναλέμε το πραγματικό και το ουσιαστικό: Το ΚΚΕ δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ δυο χρόνια τώρα για την υπόθεση των Τεμπών. Ξύπνησε όπως δυστυχώς ξύπνησαν και οι άλλες αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις της χώρας, ΜΕΤΑ την τεράστια επιτυχία της συναυλίας του συλλόγου οικογενειών θυμάτων Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο!

          Β. Εάν καλούσαν μόνο το ΠΑΜΕΚΚΕ και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην απεργία στις 28/2, άντε να είχαν 15.000 κόσμο οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα,και άλλους τόσους στην υπόλοιπη χώρα. Ομως το ότι καλασε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ήταν αυτό που οδήγησε στο να κατέβει 1.500.000 κόσμος στο δρόμο πανελλαδικά. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΡΟΣ και το έχει ο Σύλλογος και ΔΕΝ το έχουν ούτε το ΠΑΜΕΚΚΕ όυτε τα πρωτοβάθμια. Σου αρέσει δεν σου αρέσει χρεωμένε ΚΚΕ και μην μου ρετάρεις!

          Γ. Το ΚΚΕ με τις συναυλίες που βάζει, προσπαθεί σιγά σιγά να ΚΛΕΙΣΕΙ το κίνημα, ελπίζοντας να καταφέρει να μάσει κανά ψήφο παραπάνω. Μόνο αυτό ενδιαφέρει το ΚΚΕ…. Να δούμε θα καταφέρει να σφυρίξει την λήξη;;

          Δ. Κλιμάκωση σημαίνει άμεσες απαιτήσεις που παλεύει ο λαός όπως: Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, ένταξη όλων των κοινωνικών αγαθών σε δημόσια ιδιοκτησία με κοινωνικό έλεγχο, να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι, όποιοι και να είναι! Κλιμάκωση επίσης σημαίνει, οργάνωση τουλαού σε συλλογικότητες γειτονιών και στα σωματεία με κέντρο τις συνελεύσεις και ΄ΟΧΙ τα ΔΣ. Τα θέλει αυτά το ΚΚΕ; Οχι δυστυχώς. Να δούμε τα μέλη του θα συνεχίσουν να τρώνε αμάσητη την γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ;

        9. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          10/03/2025 at 14:33 , χρεωμένε ΚΚΕ, ούτε τον στόχο του να πεσει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τολμά να βάλει το ΚΚΕ, ούτε κάτι άλλο! Ψήφοι κ μόνο ψήφοι

    5. Κώστας

      Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι πάντως όλοι ξέρουμε, και φαίνεται αυτό στα σχόλια, πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. Ήμουν σαφής, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, σύμφωνα με την γραμμή του αλλά θα το κάνει. Θέλει καλέ μου άνθρωπε το ΚΚΕ να πέσει η κυβέρνηση ? ΟΧΙ. Ε γιατί θα ψηφίσει να πέσει η κυβέρνηση ? ¨Όποιος θέλει, για μένα, την ψηφίζει και την υπογράφει. Να μην λέει και το κείμενο ότι να ναι βέβαια, αν είναι αυτό λες τι σε πειράζει, τι αντιπρότεινες και το αρνήθηκε πχ ο Ανδρουλάκης

      Το ΚΚΕ οργανώνει συλλαλητήριο ? Ρε φίλε, είσαι λίγο attention whore ? Ποιον προβοκάρεις ? Την συζήτηση ? το ΚΚΕ ? Τις ομοσπονδίες, σωματεία, δεν ξέρω ακριβώς, εργατικά κέντρα, που καλούν ? Συγνώμη κιόλας δηλ. Δεν πάω σε κομματικά συλλαλητήρια κομμάτων, προσωπικά.

      Επίσης πιο λογικό μου φαίνεται να γίνει κάτι την Παρασκευή. Και κόπωση υπάρχει, και ανάγκη προστασίας της εικόνας της Παρασκευής και όχι δράσεις ρουτίνας. Θα έπρεπε να έχουμε μια συγκέντρωση τύπου PSI Φλεβάρης του 12. Μια συγκέντρωση, που εντάξει δεν το πάμε αμιγώς επιχειρησιακά, προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση. Και θα της βάλει και πειρασμούς απαγόρευσης γιατί το DNA της είναι αυτό, να πει πως δεν έχει ο λαός δικαίωμα να διαδηλώνει έξω από την Βουλή και να ζητάει να πέσει η κυβέρνηση.

      Κώστας

      Reply
  2. πικαπα

    Μια πολυ μετρια* προσπάθεια να “μπολιάσει” τη λαικη αγανάκτηση με προοπτική, πατωντας στα ηδη στοιχειωδη λαικα αιτηματα. Ωστόσο ειναι φανερο πως πρόκειται για διακριτη κ αμελητεα μειονότητα, σε απόσταση απο τη λαικη κοιτη..και με το αντιστοιχο προβλημα επικοινωνιας. Οι αιτίες ειναι μεσα σε αυτα που προσπαθησα να συζητηθουν εδω τον τελευταίο καιρο. Οι απαραιτητοι απολογισμοι δεν εχουν γινει. Ουτε προβλέπονται. Απλα μετονομασιες κ ανακύκλωση.

    * Ειτε εισαι σπουδαιος ειτε αμελητεος, η πολιτική απαιτει να αποφυγεις την υπερπολιτικοποιηση (σταματησες μεχρι το χρεος, για να συγκρατηθεις υποτίθεται…τιναπω).
    Εχει ομως αγνοηθει ενα βασικο αιτημα προοπτικής, ηδη ωριμο απο τα στοιχειωδη λαικα αιτηματα.
    Η δικαιοσύνη, το κεντρικο συνθημα, εννοωντας βεβαια την αποδοση της στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλα και γενικα. Πραγμα που σημαίνει οτι φταίνε αυτοι κ πρεπει να φυγουν, ειτε οτι φταίνε και οι θεσμοι. Το δεύτερο ειναι η αυτόνοητη πολιτικοποίηση του πρώτου.
    Φως φαναρι οτι για να λειτουργησει η δικαιοσυνη, για να υπάρξει θεσμικη λειτουργία, θελει οξυγονο με αντιστοιχη πολιτειακή αλλαγη. Συνταγματικη αναθεώρηση με λαικο δημοψήφισμα (ειτε ως εκκινηση ειτε ως εγκριση) θα ηταν ενα ωριμο κ ευληπτο αιτημα. Που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει εξελιξεις. Απλα του ετυχε το προβλημα να θεωρείται “αστικοδημοκρατικο”, οποτε θα περιμενουμε μπας και το θεσουν αστικες δυναμεις…Αλλα ποιος βιαζεται;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Πάλι μια τεράστια συγκέντρωση, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και εργατικού κέντρου Πειραιά, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
    Οι “βιαστικοί”-“ανυπότακτοι” ρεφορμιστές μάλλον δεν πήραν χαμπάρι, αφοσιωμένοι να “δομήσουν αυθόρμητες λαϊκές συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικά και από τα κάτω” θωρακισμένες από την επιρροή του σταλινικού ΚΚΕ….
    ….για να μπορούν να κρατικομονοπωλήσουν τους σιδηροδρόμους με εργατικό έλεγχο (της ΠΑΣΚΕ)…. αμήν!

    Reply
      1. Ανώνυμος

        Δρν ξερουμε για τις λαικές συνελευσεις, αλλά σίγουρα ο καπιταλισμός τα πάει καλά με τα κομμουνιστικά κόμματα αν κρίνουμε από την Κίνα, το Βιετνάμ, την πρωην ΕΣΣΔ που το εριξαν στις επιχειρήσεις μετα το 91 αλλά και την Δύση, βλέπε Γαλλία και όχι μόνο…..

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Ενώ οι μηχανισμοί των κομμουνιστικών κομμάτων που κυβερνησαν τις χώρες του υπαρκτού από το 1945 ως το 1990, έφεραν τον καπιταλισμο χωρίς καμία λαϊκή συνέλευση. Γιατί να χάνουμε χρόνο σε συζητήσεις;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αυτές οι αντιδραστικές τσίκλες σας έκαναν, εκτός από αντιδραστικούς, και γραφικούς-περιθωριακούς.

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          18/03/2025 at 14:03 , αφου δεν έχεις τίποτα να πεις γιατί ξέρεις ότι θα πεις ανοησία, είπες να πετάξεις ένα τουβλάκι λέγκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *