.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση εννιά αριστερών οργανώσεων


Ιδιαίτερη σημασία έχει η κοινή Αντιπολεμική Δήλωση στην οποία προχώρησαν εννιά πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, με αφετηρία τον πόλεμο της Ουκρανίας, αναδεικνύοντας τη στάση που πρέπει να έχουν το εργατικό κίνημα και η Αριστερά απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους του κεφαλαίου στην εποχή μας.

«Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Η ανεξάρτητη πάλη των εργαζομένων και των λαών, ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πολιτικό αυταρχισμό που εντείνεται και γενικεύεται, είναι επιτακτικά αναγκαίο, ειδικά στην περιοχή μας που εκδηλώνεται ο επικίνδυνος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και σε βάρος των λαών και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Μόνο με την διαρκή πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια, για αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις, για να δοθούν χρήματα σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση, για την καταπολέμηση της ακρίβειας ενάντια στην «δική μας» αστική τάξη και την κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτίθενται στους εργαζόμενους, που συντάσσονται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την ειρήνη και τη ζωή που τους αξίζει».

Οι πολιτικές οργανώσεις είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, η ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), το ΕΚΚΕ, η Πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμα», το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το Ξεκίνημα, η ΟΚΔΕ και η ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή για συνυπογραφή και από άλλες οργανώσεις και κινήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η κοινή Αντιπολεμική Δήλωση

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΕΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

1. Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας, μια ιστορική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η προσπάθεια αιτιολόγησης της ρωσικής εισβολής με την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας ή την «προστασία των λαών των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες», δεν μπορεί να κρύψει πως αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας και ευρύτερα, με όχημα την αναβίωση του μεγαλορώσικου εθνικισμού και σημείο στήριξης τον αντικομμουνισμό.

2. Καθοριστικές ευθύνες για την εξέλιξη φέρνουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που όλα τα τελευταία χρόνια με επιθετικά σχέδια προωθούν: την περικύκλωση της Ρωσίας άμεσα με την είσοδο στο ΝΑΤΟ όλων των ανατολικών χωρών, όπως και της Κίνας. Τον ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, την ενίσχυση του ρόλου των φασιστικών συμμοριών («Δεξιός Τομέας», Τάγμα Αζόφ κ.λπ.), που επεδίωκαν εθνοκάθαρση στην Ουκρανία, τη θέση εκτός Νόμου των κομμάτων με αριστερό, εργατικό και κομμουνιστικό προσανατολισμό, τη δολοφονία δεκάδων εργαζόμενων κατά τον εμπρησμό του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό, την αθέτηση της συμφωνίας του Μινσκ.

Οι ΗΠΑ έχουν δείξει πως δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν την ευρεία πολεμική τους υπεροπλία για να αντισταθμίσουν τη σχετική οικονομική τους υποχώρηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Οι καταγγελίες των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ είναι τελείως υποκριτικές. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές είναι οι δυνάμεις που βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία βυθίζοντας στο αίμα τα Βαλκάνια, που εισέβαλλαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που φούσκωσαν τα αντιδραστικά και εθνικιστικά πανιά του καθεστώτος της Ουκρανίας, που έχουν γεμίσει χούντες και επεμβάσεις όλο τον πλανήτη! Δεν ξεχνάμε τη δολοφονική πολιτική στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο πλευρό της αστικής τάξης ενάντια στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα στη χώρα μας και τη στήριξη της χούντας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Ξέρουμε τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό ρόλο τους.

3. Για τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να εμπλακεί στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και αναγγέλλοντας ακόμα βαθύτερη εμπλοκή. Συντάσσεται πλήρως με την βρώμικη προπαγάνδα ΗΠΑ-ΕΕ. Βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρας παραδίδονται στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο για την επίθεση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, η ολοένα και πιο έντονη στρατιωτική εμπλοκή, δυναμώνουν τους κινδύνους. Είναι αποτέλεσμα του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» που σήμερα περιλαμβάνει την «στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ» που οικοδόμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβάθμισε περαιτέρω η κυβέρνηση της ΝΔ με την επ’ αόριστον παραμονή των βάσεων, τον αντιδραστικό «άξονα» με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, την «ελληνογαλλική συμφωνία» που προβλέπει μέχρι και αποστολή δυνάμεων στο Σαχέλ, τους δυσβάσταχτους εξοπλισμούς που καθιστούν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε όλο το ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του μιλιταρισμού!

Ο αγώνας για να σταματήσει κάθε εμπλοκή, το κλείσιμο των βάσεων, η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αποκτούν ζωτική σημασία για την επιβίωση του λαού!

4. Ταυτόχρονα οι μεγάλες επιχειρήσεις στην ενέργεια, το εμπόριο και αλλού αξιοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να κερδοσκοπήσουν ασύστολα. Η πρωτοφανέρωτη ακρίβεια οδηγεί τον λαό σε απόγνωση, η φτώχια εξαπλώνεται. Η αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθενται στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες, βαθαίνουν την εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους πρέπει να ανατρέψουν αυτή την πορεία.

5. Η κλιμάκωση του πολέμου φέρνει θάνατο, φτώχια, προσφυγιά, μίσος και εθνικισμούς. Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού που δέχεται επίθεση και στον ρώσικο λαό που υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα εκατομμύρια ουκρανούς πρόσφυγες. Καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης και της ΕΕ που χωρίζει τους πρόσφυγες σε «καλούς» και «κακούς».

Είμαστε αλληλέγγυοι, στους ουκρανούς αριστερούς, κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που υφίστανται τις διώξεις και την ακροδεξιά τρομοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των ηρωικών αντιπολεμικών διαδηλωτών στη Ρωσία, παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία από την ρώσικη κυβέρνηση, στο πλευρό του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στο πλάι όσων στέκονται με διεθνιστικό τρόπο ενάντια στα εθνικιστικά μίση.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο απαράδεκτο κλίμα μακαρθισμού ενάντια στον ρώσικο πολιτισμό, την αποπομπή καλλιτεχνών και αθλητών, την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μίσους.

6. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Η ανεξάρτητη πάλη των εργαζομένων και των λαών, ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πολιτικό αυταρχισμό που εντείνεται και γενικεύεται, είναι επιτακτικά αναγκαίο, ειδικά στην περιοχή μας που εκδηλώνεται ο επικίνδυνος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και σε βάρος των λαών και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Μόνο με την διαρκή πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια, για αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις, για να δοθούν χρήματα σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση, για την καταπολέμηση της ακρίβειας ενάντια στην «δική μας» αστική τάξη και την κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτίθενται στους εργαζόμενους, που συντάσσονται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την ειρήνη και τη ζωή που τους αξίζει.

• Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία.
• Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Με τον αγώνα μας θα μπλοκάρουμε την μηχανή του πολέμου.
• Έξω οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ Διάλυση του ΝΑΤΟ και όλων των στρατιωτικών σχηματισμών. Όχι στους εξοπλισμούς.
• Όχι στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης και τον ευρω-στρατό.
• Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία και σε κάθε πρόσφυγα. Να καταργηθούν οι αντιπροσφυγικές ευρωπαϊκές συμφωνίες και η Frontex.

Οι Πολιτικές οργανώσεις
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
ΕΚΚΕ
Πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμα»
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Ξεκίνημα
ΟΚΔΕ
ΟΚΔΕ Σπάρτακος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.74% ( 19
Συμμετοχές )



237 σχόλια στο “Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση εννιά αριστερών οργανώσεων

  1. Κώστας

    Ξεχάσατε τις κυρώσεις, τυχαίο θα είναι μάλλον.

    Το ότι, πχ, η Δ Διεθνής, το παγκόσμιο κόμμα μιας από τις 9 οργανώσεις, είναι … υπέρ των κυρώσεων, και υπέρ της αποστολής όπλων, μάλλον δεν θα έχει κάποια σχέση.

    Κώστας

    Reply
      1. Κώστας

        Κάποιε άλλε μην φανατίζεσαι επί προσωπικού. Δεν καταλαβαίνω τι έχει το ύφος μου. Για τον δε πόλεμο έκανα κανά μήνα + να γράψω κάτι. Δεν το θεωρώ κακό να γράφουμε και κάτι για να κρατάμε ανοιχτό έναν διάλογο.

        Για το θέμα της ΟΚΔΕ Σπαρτακος: Μπράβο στην ΟΚΔΕ Σπάρτακος που δεν είναι με τις κυρώσεις. Κακώς δεν έβαλε βέτο το κείμενο να περιέχει αυτές τις θέσεις. Ας μας ενημερώσει έστω και τώρα ποιοι από τους 8, αφού η ίδια μας λες πως είναι ΦΑΝΑΤΙΚΑ, κατά των κυρώσεων, τηλώσανε τα πόδια κάτω να μην μπουν οι κυρώσεις. Επίσης όταν η ΟΚΔΕ Σπάρτακος διαφωνεί δημόσια με το Παγκόσμιο Κόμμα της (αυτό είναι οι Διεθνείς και έχουν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό) δεν καταλαβαίνω γιατί δεν διαφωνει και με 8 ελληνικές οργανώσεις. Γιατί να υπογράψει με αυτές και δεν προσπαθεί να υπογράψει με άλλες που συμμερίζονται την ΦΑΝΑΤΙΚΗ της, όπως μας λες, αντίθεση στις κυρώσεις.

        ΟΧΙ λοιπόν σύντροφε μου, η θέση της ΟΚΔΕ Σπάρτακος δεν είναι ξεκάθαρη γιατί εγώ βλέπω 2 κείμενα που στο ένα λέει για τις κυρώσεις, κάνει κριτική στην 4η για αυτό, αλλά στο άλλο δεν λέει για τις κυρώσεις. Πιθανολογώ πως η ΟΚΔΕ Σπαρτακος διαφωνεί κυρίως με την αποστολή όπλων και δεν συλλαμβάνει το μέτωπο των κυρώσεων σαν απολύτως κρίσιμο,που θίγει τα λαικά στρώματα σε ΡΟ και Ευρώπη και είναι μια οικονομικού τύπου ιμπεριαλιστική κλιμάκωση σε βάρος της από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Πιθανολογώ, και το λέω και για τις 9, πως υπάρχει το “εδώ που τα λέμε η ΡΟ επιτέθηκε, κάτι πρέπει να γίνει, όχι όπλα αλλά οι κυρώσεις γιατί όχι, κάπως πρέπει ο Πούτιν να σταματήσει”. Συγνώμη αλλά αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρίσιμο στρατηγικό θέμα, στην αποδοχή της νομιμότητας των ικανοτητων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού να γονατίζει εμπορικά και χρηματοοικονομικά – χρηματοπιστωτικά όποιον γουστάρει.

        Αυτή είναι η συζήτηση και όχι οι χρεοκοπημένες παραδόσεις σύντροφε μου για να φτιάξουμε άλλες που δεν θα χρεοκοπήσουν

        Κώστας

        Reply
        1. Γνώστης

          Οι “χρεοκοπημένες παραδόσεις” Κώστα είναι το δήθεν συμπέρασμα που βγάζεις από την ανακοίνωση ότι τελικά κάποιες από τις 9 οργανώσεις είναι υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία, παραβλέποντας όσα γράφει στα αλήθεια η ανακοίνωση.

        2. Γιώργος ανένταχτος αριστερός

          Το κείμενο των 9 οργανώσεων δείχνει ότι το καλύτερο προσωπείο του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης είναι το προσωπείο της “ειρήνης”και του καλπικου “διεθνισμού”δηλαδή ο φερετζές της απροκάλυπτης -με “αντικαπιταλιστικές”κορώνες στρατηγικής της παγκοσμιοποίησης και του δυτικού ιμπεριαλισμού . Είναι μέσα σε αυτό το κείμενο διάχυτη η λογική των ίσων αποστάσεων που ουσιαστικά κρύβει τα πραγματικά γεγονότα από το 2014 και μετά χωρίς να αναφέρεται συνολικά για την στρατιωτική της Δύσης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου συνολικά που με κορμό το Ντονμπας στόχευε και στοχεύει στην αποικιοποίηση όλης της Ευρασίας, την περικύκλωση και διάλυση της Ρωσίας.Μιλα η ανακοίνωση γενικά και αόριστα για “συμπαράσταση”στους Ουκρανούς κομμουνιστές και αριστερους τή στιγμή πού εδώ και χρόνια γινόταν και γίνεται ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον των λαϊκών δημοκρατιών σε Ντόνετσκ και Λουγκανσκ,οι οποίες λ.δ.κερδησαν την ανεξαρτησία τους χάρη στο ηρωικό αντιιμπεριαλιστικό αντιφασιστικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ρώσων κατοικιών και ρωσσοφωνου, στον οποίο αγώνα πρωτοποριακό ρόλο παίξανε και παίζουν αριστεροί και κομμουνιστές.Ειναι αυτοί που και σήμερα πολεμάνε με το όπλο στο χέρι μαζί με τον ρωσσικο στρατό κόντρα στα μισθοφορικό ανδρείκελα τού δυτικού ιμπεριαλισμού τη χούντα Ζελενσκι και τα ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.Ειναι ο άξονας αντίστασης Ρωσσιας Λευκορωσίας Ντονμπας για τον οποίο κουβέντα δεν λέει το πασιφιστικο κείμενο των 9 οργανώσεων . Καθόλου τυχαίο.Ουτε και το 14 δεν έλεγαν κουβέντα αυτές οι οργανώσεις για αυτό το ζήτημα.Κουβεντα για την ακροδεξιά φασιστική τρομοκρατία κατά των Ουκρανών και ρωσοφωνων κομμουνιστών, κουβέντα για την γλωσσική τρομοκρατία ακόμη και μέσα στα σπίτια των κατοίκων του Ντονμπας.Ειναι τελικά βολική η στρατηγική των ίσων αποστάσεων αλλά δεν μπορεί να κρύψει τη βαθιά ταύτιση των οργανώσεων αυτών με την στρατηγική της Δύσης συνολικά.Το πρώτο ζήτημα για αυτές τις δυνάμεις είναι η λεγόμενη “ρωσσικη εισβολή”λοιπόν και οι λεγόμενοι “ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί”.Άρα το εμπάργκο κατά της Ρωσίας και της Λευκωσίας σε όλα τα μέτωπα εντάσσεται μαζί και με το πολιτιστικό και αθλητικό εμπάργκο στους “ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς”; Δηλαδή ποιος ελέγχει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό στρατιωτικό πολιτικό σύστημα, ποιοι ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο, ποιοι ελέγχουν το ΝΑΤΟ τη ΕΕ και τις ΗΠΑ; Είναι για αυτό όχι μόνο βολική μα συνάμα και ύπουλη η αντίληψη των ίσων αποστάσεων βάζοντας στο ίδιο τσουβαλι Ρωσία και Δύση.Το τσουβαλιασμα αυτό κρύβει την αλήθεια για το ποιος κρύβεται πίσω από το πόλεμο και δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ιμπεριαλιστικό παγκοσμιοποιημένο σύστημα,η προσπάθεια επιβολής (μέσω της διάλυσης της Ρωσίας και αποικιοποιησης της)της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας Δύσης συνολικά.Αυτη είναι η πραγματικότητα και όχι τα πασιφιστικα συννεφάκια και ευχολόγια για “διάλυση του ΝΑΤΟ”και για “καμία εμπλοκή”κλπ.Οταν στηρίζεις τον ουκρανικό λαό “χωρίς Ζελενσκι”ουσιαστικά στηρίζεις με κάλπικο πασιφισμο τή χούντα Ζελενσκι και το ΝΑΤΟ γίνεστε αριστερό ξέπλυμα του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών και του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.Εχετε ήδη διαλέξει στρατόπεδο.Δεν μπορείς να λες καμία εμπλοκή απ’τη μια και να μην βάζεις στο τόπο σου το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας για το οποίο βέβαια πολεμά και η Ρωσία απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και την ιμπεριαλιστική περικύκλωση . Όταν μιλάς για “ανοιχτά σύνορα”έχεις ήδη επιλέξει στρατόπεδο και δεν είναι τίποτα άλλο παρά το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης “καλοσωριζοντας”τους λεγόμενους “Ουκρανούς πρόσφυγες”τα διάφορα ενεργούμε να των ΜΚΟ και των ταγμάτων ασφαλείας του Ζελενσκι στην χώρα μας ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.Το κακό με αυτές τις οργανώσεις που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο, είναι ότι στο όνομα της αριστεράς σκορπούν μια σκόπιμη σύγχιση στο κόσμο της αριστεράς, αποπροσανατολίζουν για άλλη μια φορά το κόσμο και απονευρωνουν τή λαϊκή αντίσταση.Ομως εκτός αυτού είναι εκτός πραγματικότητας χωρίς να βλέπουν τη πραγματική αντίθεση μια αντίθεση εθνική αντιιμπεριαλιστική αντιπαγκοσμιοποιητικη αντίθεση που εξελίσσεται με πολλαπλασιαστή τη Ρωσία και τον άξονα αντίστασης.Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος της αριστεράς έχει γυρίσει την πλάτη σε ένα κατασκευασμένο “αντιπολεμικό κίνημα”χωρίς αντιιμπεριαλιστικα εθνικοανεξαρτησιακα χαρακτηριστικά και αυθόρμητα ενστικτωδώς τάσσεται υπέρ της Ρωσίας και τού άξονα αντίστασης γιατί βλέπει ποιος είναι ο πόλος της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και ποιος είναι ο πόλος της παγκοσμιοποίησης και του δυτικού ιμπεριαλισμού από την άλλη.Με αυτό το κόσμο τό κείμενο των 9 οργανώσεων είναι αντικειμενικά απέναντι, είναι στο πλευρό της δύσης όσες αντιπολεμικές και αντικαπιταλιστικές κορώνες και αν χρησιμοποιεισει.Δεν υπάρχει μέσος όρος.Διαλυση του ΝΑΤΟ χωρίς την πάλη για μια ανεξάρτητη Ελλάδα έξω από τις ιμπεριαλιστικές δομές εξάρτησης ΕΕ ΝΑΤΟ ΗΠΑ, χωρίς μια άλλη λαϊκή δημοκρατική εξουσία δεν υπάρχει.Μεσος όρος δεν υπάρχει ή με τις δυνάμεις της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας δηλαδή τον άξονα αντίστασης Ρωσσια Λευκορωσία Ντονμπας ή με την δύση και το ΝΑΤΟ.Εγω ως αριστερός σοσιαλιστής έχω επιλέξει δρόμο παλεύοντας στο τόπο μου για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό ενώ οι δικές σας οργανώσεις έχουν συγκαλυμμένα επιλέξει το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης και της δύσης αυτή είναι η αλήθεια .Μια ματιά μάλιστα σε μερικές από τις οργανώσεις που υπογράφουν το συγκεκριμένο κείμενο μας πείθει.Ξεχνα για παράδειγμα κανείς το ρόλο της ΟΚΔΕ του Φελεκη και το ρόλο του δικτύου στο πόλεμο του 99κατα της Σερβίας που μίλαγαν για “ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς”ή στο βοσνιακο το 95;Για το ρόλο της ΔΕΑ και διαφόρων άλλων τέτοιων συνιστωσών της παγκοσμιοποίησης με αριστερό προσωπείο; Έχετε επιλέξει στρατόπεδο απέναντι στις αυθεντικές λαϊκές διαθέσεις.Δεν υπάρχει μέσος όρος.Ειτε με την Ρωσία είτε με τη δύση και το ΝΑΤΟ, ή με τους αγωνιζόμενους λαούς του Ντονμπας που υψώνουν την κόκκινη σημαία μαζί με την ρωσσικη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και απελευθέρωσης ή με τους φασίστες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ.

    1. Κώστας

      H οργάνωση που αναφέρεις έβγαλε ανακοίνωση 24 Φεβρουαρίου, δεν νομίζω να υπήρχαν κυρώσεις. Είναι σεντόνι, δεν θα το διαβάσω αυτή την στιγμή αλλά έστω πως δεν λέει

      Η συλλογική απόφαση της ΑΠΔΚΔ, αναρτημένη σε θέση πρωτοσέλιδου στο site της εν λόγω οργάνωσης, τις αναφέρει, πάντως. Εγώ έμαθα πως η ΔΔ έβγαλε την απόφαση στην οποία αναφέρομαι από μέλος της εν λόγω οργάνωσης σε εκδήλωση στο youtube.

      Αλλά μπορεί και αυτή η οργάνωση να μην ειναι σωστή, δεν το κατάλαβα τι είναι αυτό τώρα. Εγώ έκρινα συγκεκριμένο κείμενο υπό το φως μιας συγκλονιστικής διεθνούς εξέλιξης, της θέσης της ΔΔ

      Κώστας

      Reply
    2. Κάποιος άλλος

      Και επιτέλους σταμάτα να σχολιάζεις τους πάντες και τα πάντα με ύφος χιλίων καρδιναλίων, δεν σε παίρνει καθόλου λέμε.

      Ανήκεις σε μια παράδοση που έχει πάει 30 φορές κουβά, έχει εξευτελιστεί, έχει διαλυθεί, έχει μείνει σκιά του εαυτού της.

      Ε, πολύ δεν πάει να μας κουνάς και το δάχτυλο;

      Reply
    3. Γνώστης

      Από τις 9 οργανώσεις μόνο η ΟΚΔΕ Σπάρτακος έχει σχέση με τη Διεθνή, δηλαδή την 4η Διεθνή, που εκφράζει τάση του τροτσκιστικού ρεύματος, και μάλιστα διαφωνεί ριζικά με τη στάση της.
      Η μόνη οργάνωση που συμφωνεί και μάλιστα απόλυτα με την Διεθνή (είναι μέλος της μαζί με την ΟΚΔΕ Σπάρτακος) είναι η ΤΠΤ/περιοδικό “4” που είναι τάση της Αναμέτρησης.
      Θυμίζει λίγο ΣΚΑΪ η ταύτιση όλων με τη Διεθνή και στη συνέχεια με τις απόψεις που αυτή έχει.
      Αλήθεια κάτι σοβαρό σαν κριτική δεν υπάρχει να πεις;

      Reply
      1. Κώστας

        Γνώστη εγώ αυτήν την ΤΠΤ δεν την ξέρω, είχα δει πως ο Φελέκης συμμετέχει στην Αναμέτρηση, που δεν πιστεύω πως έχει τάσεις, μεταξύ μας. Επίσης η Αναμέτρηση, ως οργάνωση, κατηγορείται γενικά από την άλλη μπάντα, για “ρωσοφιλία”, δεν πιστεύω πως έχεις δίκιο σε αυτό. Δεν το έχω ψάξει κιόλας βέβαια. Αλλά η πολιτική σου αμηχανία δεν κρύβεται. Αρχικά σε έχω για ναρίτη και όχι για οκδε-σπαρτακος. Άσε λοιπόν την 4η, αναφέρθηκα σε μια πρωτοφανή έκφραση ιδεολογικοπολιτικής χρεοκοπίας, σε μια κραυγαλέα έκφραση της, την ταύτιση της 4ης με τον ευρωατλαντισμό. Εκτίμησα πως ίσως αυτό έστω ένα σχετικό ψυχολογικό θέμα στην ΟΣ να το δημιουργεί στο αν θα βγει κατά των κυρώσεων. Τελικά έχει ένα κείμενο που διαφωνεί με την 4η αλλά τι να το κάνω ? Το κείμενο των 9 δεν θίγει το θέμα των κυρώσεων. Κόλλησες στο δευτερεύον επιχείρημα μου γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις στο πρωτεύον

        Με ρωτάς αν έχω να πω κάτι σοβαρό. Θεωρώ πως το έχω κάνει, μιλάμε για ένα κείμενο στο οποίο 9 οργανώσεις έκαναν μια πολιτική επιλογή, να μην πουν κάτι για τις κυρώσεις διότι θεωρείται “ρωσόφιλο” να τις θίγουμε. Και ο “κάποιος άλλος” μου απάντησε πως η ΟΚΔΕ Σπαρτακος είναι κατά των κυρώσεων. Άρα ποιος από τους 9 δεν ήθελε να μπει η εναντίωση στις κυρώσεις ? Πχ από τον ελληνικό τροτσκισμό λείπουν το ΣΕΚ και το ΕΕΚ και κοιτάω τα κείμενα τους και βλέπω πως το ΣΕΚ το αναφέρει το θέμα των κυρώσεων, το ΕΕΚ έχει τεχνικό πρόβλημα στην σελίδα του και δεν μπορω να μπω. Η εκτίμηση μου στο γιατί οι 9 δεν λένε για τις κυρώσεις είναι η μόνη που έχει κατατεθεί άρα είναι και ορθή διότι θα μου πεις τι ? Πως 9 οργανώσεις … τις ξέχασαν ? Υπάρχει μια σαφής εκτίμηση πως ο ευρωατλαντισμός και η Ρωσία είναι ισότιμοι ιμπεριαλισμοί και πως η εναντίωση στις κυρώσεις είναι στράτευση κάτω από ξένη σημαία. Ως και το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι φανατικό, κάτι λέει όμως, όχι και σαν τις 9. Το θέμα έχει ουρά, αν οι κυρώσεις πετύχουν τον σκοπό τους και ανατρέψουν το καθεστώς Πούτιν με Πορτοκαλί Επανάσταση ? Εγώ λέω να πούμε πως είναι αρνητική εξέλιξη, εσείς λέτε να πούμε πως είναι από αδιάφορο εώς καλό. Θα υπάρχουν και τίποτα ρώσικες τροτσκιστικές οργανώσεις στον δρόμο να πανηγυρίζουν, οι “σύντροφοι μας που διώκονται από τον Πούτιν” που λέει και ο σ Νταβανέλλος, και μπορεί και να μας πείτε πως θα πρέπει να πανηγυρίσουμε. Και κακώς δικώκονται απο το καθεστώς Πούτιν, εννοείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν και δίκο στο σύνολο της ανάλυσης τους, έτερον εκάτερον

        Κώστας

        Reply
        1. Γνώστης

          Τα πράγματα είναι απλά:
          – ο Γιάννης Φελέκης συμμετέχει στην ΤΠΤ (Τεταρτοδιεθνιστική Προγραμματική Τάση) που μέλος της 4ης Διεθνούς μαζί με την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος. Η ΤΠΤ συμμετείχε στη Συνάντηση και κατόπιν στην Αναμέτρηση διατηρώντας μια αυτοτέλεια για το περιοδικό “4” και τη σχέση με τη Διεθνή. Συμφωνεί μάλιστα με τη γραμμή της Διεθνούς για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Περισσότερα εδώ: https://tpt4.org/

          – ασχολείσαι με τη γραμμή της Διεθνούς απλά για να προβοκάρεις την πρωτοβουλία των 9 οργανώσεων. Όταν γίνεται σαφές ότι οι 9 οργανώσεις δεν έχουν σχέση με τη γραμμή αυτή, αλλά έχουν μέλη της Αναμέτρησης, τότε σταματάει η ενασχόληση.

          -κατά τα λοιπά προσπαθείς πάλι να προβοκάρεις χρεώνοντας στις 9 οργανώσεις ότι είναι υπέρ των νατοϊκών κυρώσεων. Όμως είναι, ανάμεσα σε άλλα, ενάντια στην πολιτική και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι κυρώσεις είναι ένα από μέτρα αυτής της πολιτικής.

          -Το αφήγημα ότι οι 9 οργανώσεις είναι έστω και έμμεσα υπέρ των ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι γελοίο. Δε θα έκαναν δυο κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αν ήταν με το ΝΑΤΟ. Άλλοι είναι αυτοί που δεν τις στήριξαν και τώρα αρνούνται να συνυπογράψουν την κοινή δήλωση. Χωρίς βέβαια να λένε όσα συκοφαντικά γράφεις εδώ με ψευδώνυμο.

          -η πρωτοβουλία αυτή δίνει μια μαχητική αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση υπεράσπισης της ειρήνης. Όσοι λείπουν πρέπει εξηγήσουν γιατί. Ειδικά όσοι ομνύουν στο όνομα της ενότητας.

        2. Κάποιος άλλος

          “Δεν το έχεις ψάξει κιόλας βέβαια” αλλά μας κάνεις αναλυσάρες της κακιάς ώρας. Η μόνη ομάδα της USFI στην Ελλάδα (γιατί πλέον είναι δυο, ο Σπάρτακος και αυτή – μπουρδελοκατάσταση θα μου πεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα) που συμφωνεί με την γραμμή της διεθνούς ηγεσίας είναι η Τεταρτοδιεθνιστική Προγραμματική Τάση, η οποία δημοσίευσε και μεταφρασμένη στο σάιτ της την σχετική ανακοίνωση της USFI (εδώ: https://tpt4.org/2022/03/02/%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be/).

          Η ΤΠΤ (όπως μπορείς να δεις και στην wikipedia πχ) μπήκε στη Συνάντηση στη 2η συνδιάσκεψη της τον Οκτώβρη του ’20 και συμμετέχει στην ενιαία Αναμέτρηση εννοείται. Άρα, η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που συμφωνεί με την στάση της USFI βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αναμέτρηση.

          Όλα τα άλλα βλαμμένα συμπεράσματα περί κυρώσεων που βγάζεις είναι του κεφαλιού σου.

          Εννοείται βέβαια πως η παρουσία σου στην Παντιέρα εξαντλείται στο να κάνεις “κριτική” με τέτοιες βλακείες σε άλλους χώρους, γιατί βέβαια δεν έχεις τίποτα να υπερασπιστείς από τον δικό σου (ή ότι απέμεινε από τον δικό σου τέλος πάντων).

          Με άλλα λόγια είσαι τέρμα θλιβερός. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου – όλοι το καταλαβαίνουν πως είσαι ένας γραφικός που δεν έχει -κομματικά- που την κεφαλήν κλίναι. Σου εύχομαι καλό κουράγιο.

        3. Κώστας

          Κάποιε άλλε και γνώστη δεν χρειάζεται τόσο οχετός επί προσωπικού.

          Παραμένει το γεγονός. Έχουμε μια ανακοίνωση 9 οργανώσεων που δεν παίρνει θέση κατά των κυρώσεων.

          Γνώστη προφανώς διαφωνούμε. Θεωρείς επαρκή την μη αναπαραγωγή της θέση της 4ης. Θεωρώ επαρκή μόνο την αναπαραγωγή της αντίθετης,δηλ οι κυρώσεις να αναφέρονται ως ιμπεριαλιστική επιθεση. Για την ΤΠΤ προσπαθώ να ενημερωθώ τώρα, ομολογώ την είχα χάσει αυτή την εξέλιξη στο δαιδαλώδες ελληνικό εξωκοινοβούλιο. Θα ενημερωθώ αν η αποχώρηση της από την ΟΣ είναι αυτο΄που μου λέτε, σε κατεύθυνση πιο κοντά στην 4η και αν συμφωνεί με τις κυρώσεις και την … αποστολη όπλων. Επίσης θα ψάξω τα ντοκουμέντα της προσφάτως ιδρυθείσας ως συγχώνευση Αναμέτρηση για να δω για τις κυρώσεις. Επίσης θα δω ότι έχει βγάλει για τον πόλεμο.

          Δεν έχω κάτι να κρύψω και να φοβηθώ σε αντίθεση με εσάς. Γι αυτό δεν προχωράω σε προσωπικές ύβρεις και συλλογικές συκοφαντίες, σε αντίθεση με εσάς. Εσάς τους 2 εννοώ. Αν έχω άδικο και ο λόγος μη αντίθεσης στις κυρώσεις δεν είναι αυτός που λέω, η θεώρηση της αντίθεσης αυτής ως φιλοπουτινικής, πείτε μου γιατί δεν υπάρχει η αντιθεση στην ανακοίνωση.

          Κώστας

  2. Μαρκέλα

    Αφήνω κατά μέρος τι δημαγωγικό “ανοιχτά σύνορα”,γιατί είναι αυτό καθεαυτό ολόκληρη συζήτηση κ δεν έχει άμεση σχέση με την προβληματική,που θα αναφερθώ.Λοιπόν η προώθηση των συμφερόντων του κάθε ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού είναι δεδομένη σε πόλεμο κ ειρήνη, κ ες αεί,γιατί η φύση κ ο χαρακτήρας του είναι να επεκτείνεται,εξοντώνοντας κάθε ανταγωνιστή.Όμως η Ρωσία δεν ήθελε σήμερα πόλεμο,επειδή ήταν για ζημιά της κ έκανε τα πάντα,να τον αποφύγη.Η επιλογή πόλεμος ή ειρήνη ήταν επιλογή Σκύλα ή Χάριβδη.Ο αντίπαλος την περικύκλωνε,για να την εκμηδένιση κι απ’ την άλλητην εξωθούσε σε πόλεμο,για να την εξαντλήση μια ώρα αρχήτερα.Αν υποθέσωμε,ότι εξακολουθούσε να είναι η ΕΣΣΔ του παλιού καιρού,τι διαφορετικό θα έκαναν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ κ ποιά άλλη επιλογή θα είχε η ίδια, εκτός απ’: αυτές τις δύο; Η στοχοποίηση της από τη Δύση στη φάση αυτή δε θίγει μόνο το Ρωσικό καπιταλισμό – ιμπεριαλισμό,αλλά το Ρωσικό έθνος – λαό συνολικά.Συνεπώς μου πέφτει λίγη η θέση των Ρώσων αντιπολεμικών,αν περιορίζεται στο “κακώς έγινε η επίθεση” -πιο σωστά,αντεπίθεση- ,χωρίς παραπέρα προοπτική.Δεν είναι ίδια περίπτωση,αλλά έχει αναλογίες με το να έλεγε η αριστερά,όταν μας επιτέθηκε ο Μουσολίνι,όχι στον πόλεμο,διατηρώντας παθητική,πασιφιστική στάση.Τότε βέβαια ένας εχθρός έκανε πολεμική επίθεση,που όμως στρέφονταν ενάντια,όχι μόνο στο Μεταξά κ την αστική τάξη μας,αλλά ολόκληρο το έθνος.Σήμερα δεν υπήρξε στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Ρωσία,γινόταν όμως μια σταδιακή,μεθοδική στρατιωτική περικύκλωση,με φανερό στόχο το στραγγαλισμό της.Αυτή είναι η αναλογία.Επί Μεταξά η ελληνική αριστερά επέλεξε να συμμετέχη στον πόλεμο,στοιχημενη στην ουσία κ στην πράξη πίσω από την άρχουσα τάξη.Σήμερα ο Ρωσικός λαός,στη μεγάλη πλειοψηφία του στηρίζει την κυβέρνηση του,γιατί αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο.Αλλά υπάρχουν κ αυτοί,που αντιτίθενται στον πόλεμο.Ποιά στάση από τις δυό είναι η σωστή; Ούτε ακριβώς η πρώτη ούτε η δεύτερη.Από την άποψη των λαϊκών συμφερόντων,σωστή θέση είναι το σύνθημα “μεγάλη αναταραχή,θαυμάσια κατάσταση”,εξειδικευμένο βέβαια στις συγκεκριμένες συνθήκες.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Επι Μεταξά”(!) η εργατική τάξη είχε την ευστροφία και το ταξικό κριτήριο να καταλάβει το τι παιζόταν και πως η αστική τάξη της στην πραγματικότητα ήταν στριμωγμένη, χωρίς επιλογές. Αρπαξε αριστοτεχνικά την ευκαιρία, καθόλου “στοιχισμένη πίσω από την αστική της τάξη”, κυριολεκτικά να της πάρει το πηδάλιο από τα χέρια στην ουσία και στην πράξη!, όπως κατάλαβαν και οι πιο χοντροκέφαλοι, όταν πια εξελίχτηκαν τα γεγονότα: Αστική συνθηκολόγηση – Εθνική Αντίσταση – Λαοκρατία.
      Αλλο το τι φαίνεται, άλλο το τι είναι!
      Οι αστοί την πάτησαν γιατί στάθηκαν σε κείνο, που φαινόταν…

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Οδήγησε σε λαοκρατία η Εθνική Αντίσταση και δεν το μάθαμε; Γιατί εμένα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση,ότι οδηγήθηκε σε ήττα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Στην Ελεύθερη Ελλάδα, στα βουνά, έγινε Λαοκρατία, έστω για λίγο. Και μπορούσε να κρατηθεί, αν υπήρχε νιονιό (=πρόγραμμα σωστό). Αλλά γι αυτή την έλλειψη καθόλου δε φταίει η επιλογή να πάρει επάνω της τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ’40, αντί να τον …εμπιστευθεί(;) στον “Μεταξά”, δηλαδή στην αστική τάξη. Και έπραξε σοφά σε κείνη τη φάση. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, υπάρχουν αιτίες εδώ, κι αυτή είναι η συζήτηση μέσα στην ελληνική Αριστερά, όπου την πιο σοβαρή ανάλυση/θέση έχει το ΚΚΕ, για όποιον ενδιαφέρεται χωρίς παρωπίδες.

      2. Μαρκέλα

        Κατά τη δική μου αντίληψη,ένας αγώνας πρέπει να αξιολογήται συνολικά κ όχι ανάλογα με την επιτυχία ή αποτυχία της κάθε φάσης ξεχωριστά κ τη νίκη ή ήττα σε κάθε μάχη κ έτσι πρέπει να αξιολογήται το α’ κ β’ αντάρτικο,που επιδίωξε την εγκαθίδρυση της λαοκρατίας.Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποτυχία,άσχετα με κάποιες προσωρινές,τοπικά περιορισμένες επιτυχίες στο μεσοδιάστημα.Άλλωστε είναι,νομίζω,δεδομένο,ότι ο ΚΚΕ δε στόχευε τότε σε λαοκρατία,αλλά στο “στάδιο της αστικοδημοκρατικής επανάστασης”.Το θέμα είναι εξαιρετικά πολυσυζητημένο κ είναι,πιστεύω,αδύνατον γενικά,να πη κανείς μεταγενέστερα,τι θα ‘πρεπε να είχε γίνει σε μια συγκεκριμένη συγκυρία.Ώστόσο πάντα είναι χρήσιμες κ οι σκέψεις κ η συζήτηση.Είναι πολύ χαραχτηριστική η διατύπωση στο κάλεσμα του Ζαχαριάδη,για χωρίς επιφυλάξεις,χωρίς προϋποθέσεις συστράτευση.Το ΚΚΕ ήταν τότε σοβαρά χτυπημένο,ίσως θα μπορούσε όμως να αξιοποίηση την αναστάτωση κ να κάνη ήδη προσπάθεια για αυτόνομη στρατιωτική συγκρότηση.Αυτό όμως έγινε μόνο πολύ αργότερα,μέσα στη Γερμανική κατοχή.Λέγεται,ότι ο Ζαχαριάδης,σε επόμενο γράμμα του,στη διάρκεια της ιταλο-ελληνικης φάσης είχε διαφωνήσει με την πορεία του πολέμου,στην εξέληξη.Αλλά τι μπορούσε να κάνη από ‘κει που ήταν κ ποιός τον άκουε; Και τι μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές,σκορπισμένοι όπως ήταν,μέσα στις γραμμές του Μεταξά; Ηθική κ μόνο νίκη αποκόμισε το ΚΚΕ στον Ελληνο-ιταλικό αγώνα κ αυτό του έδωσε ώθηση,να προχωρήση στην επόμενη φάση.Αλλά κ τότε δε θέλησε να επιβάλη την πολιτική του ηγεμονία απέναντι στους συμμάχους του,προωθώντας την επαναστατική γραμμή.Γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είχε,κεντρικά τουλάχιστον,ξεκάθαρο το στόχο της ανατροπής της αστικής τάξης.

        Reply
    2. Γνώστης

      Αν υποθέσουμε όμως ότι η Ρωσία είναι η αυτοκρατορία του Αττίλα και όχι η ΕΣΣΔ τότε η ανάλυση σου δεν ισχύει.
      Ίσως αν δεχτείς ότι η Ρωσία είναι η Ρωσία θα δεις πως η άποψη των 9 οργανώσεων θα σου φανεί πιο ρεαλιστική

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Αφού αναφέρεσαι σε “Αττίλα”,θεωρείς,ότι η Ρωσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επίθεση,αλλά όλες οι ενδείξεις λένε,ότι είναι το ΝΑΤΟ,που θέλησε κ συντηρεί αυτό τον πόλεμο,για να διατηρηθή η πρωτοκαθεδρία της Δύσης.Υπάρχουν ντοκουμέντα,σχετικά με τη στόχευση αυτή των ΗΠΑ,ήδη από το ’19,αλλά φάνηκε κ από την πορεία,που ακολούθησαν κ ακολουθούν τα γεγονότα.Όμως μέσα σ’ αυτή την αντιπαράθεση,που εξελίσσεται σε παγκόσμια, οι λαοί δεν πρέπει να στοιχίζονται πίσω από τον ένα ή άλλο ιμπεριαλιστή,αλλά να βρουν το δικό τους δρόμο κ να αντιπαραβάλουν τα δικά τους συμφέροντα κ δίκαια.Απ’ αυτή την άποψη έχει σημασία η σωστή εκτίμηση κ αξιοποίηση της κατάστασης κ των αντιθέσεων.

        Reply
      2. Μαρκέλα

        Συμπληρωματικά στην απάντηση μου -γιατι απάντησα βιαστικα- αν η Ρωσία σήμερα ήταν ΣΕ,ασφαλώς κ θα είχε διαφορετικούς στόχους κ έστω κ αν ξεκινούσε την απόκρουση της περικύκλωσης με τον ίδιο τρόπο,όπως κ τώρα,στην πορεία σίγουρα θα έκανε διαφορετικές επιλογές.Αυτούς τους στόχους κ επιλογές απαιτείται να έχη κατά νου κ να προώθηση ο Ρωσικός λαός.

        Reply
  3. Ανώνυμος

    a Η σημερινή “4η” “διεθνης” ειναι ψευδεπίγραφη πλαστη και τιποτα δεν εκπροσωπει.
    b Οι τροτσκιστικες οργανωσεις λενε πανω κατω: ειμαστε με την Ρωσια γιατι θελουμε την ηττα του δικου μας ιμπεριαλιστη.

    c Οι σταλινικοι λενε περιπου ειμαστε με οτι συμφερει την Ελλάδα δηλαδη ουδετεροτητα.

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Έχω μιαν απορία.Η υπογραφή “ανώνυμος” σημαίνει πάντα το ίδιο πρόσωπο ή είναι διαφορετικά;

      Reply
  4. Papillon

    Και όμως η 4η σας τη βγαίνει από τα αριστερά στο ουκρανικό αν και αυτή έχει εσφαλμένες θέσεις (πχ για την δήθεν περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, τον ρόλο των ναζήδων και άλλα) παρόλα αυτά μιλάει ανοιχτά για υποστήριξη της ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και βάζει το ζήτημα της νίκης της απέναντι στην Ρωσία και της πάλης ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό σαν κύριο ζήτημα. Κοίτα που καταντήσαμε οι τροτσκιστές να την βγαίνουν από τα αριστερά σε “μαοϊκούς” και “σταλινικούς”.

    Κάποτε τουλάχιστον οι εξωκοινοβουλευτικοί φωνάζανε εναντίον του σοβιετικού ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ όταν αυτός αιματοκυλούσε λαούς για να τους υποδουλώσει και τον κατήγγειλαν ανοιχτά. Τουλάχιστον ο λεγόμενος αντιρεβιζιονιστικός χώρος μαοϊκοί και σταλινικοί δεν γνωρίζω τι θέσεις είχαν τότε για τα ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ εγκλήματα τροτσκιστές και αναρχικοί. Σήμερα πάντως όλοι στην υπηρεσία του Πούτιν είτε ανοιχτοί ρωσόδουλοι όπως η ΛΑΕ είτε μεταμφιεσμένοι ρωσόδουλοι σε ευρωατλαντιστές ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης και οι ντούροι “αντικαπιταλιστές-αντιιμπεριαλιστές” ψευτοκκε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, “μλ”, τροτσκιστές, ψευτοαναρχικοί κλπ. Τα χάλια μας κυρίες και κύριοι. Και για να μην μου λέτε για τον δυτικόφιλο ΣΥΡΙΖΑ ιδού τα έργα των…δυτικόφιλων:

    https://www.lifo.gr/now/world/eyroboyleytes-toy-syriza-apeihan-apo-tin-psifoforia-gia-oikonomiki-boitheia-tis-ee-sto

    https://www.parapolitika.gr/parapolitika/article/1176047/apisteuti-ataka-apo-papadimouli-auli-tou-poutin-i-oukrania-ti-upostirizoun-kouloglou-kai-arvanitis-gia-ton-polemo/

    https://www.avgi.gr/politiki/408915_sygkentrosi-yper-tis-eirinis-sti-rosiki-presbeia

    Ώστε αυλή του Πούτιν η…Ουκρανία. Μάλιστα τόσο…δυτικόφιλοι οι συριζαίοι. Άκου εκεί “Όχι στον πόλεμο, Ναι στην ειρήνη”. Που είναι ο θύτης και το θύμα; Ποιος κάνει δίκαιο και ποιος άδικο πόλεμο; Ποιος είναι ο ιμπεριαλιστής-εισβολέας-κατακτητής-διαμελιστής και ποιος ο αμυνόμενος; Από ποιον ζητάνε ειρήνη; Από τους…κατακτητές; Να και ο έτερος Καππαδόκης:

    https://m.naftemporiki.gr/story/1837677/g-baroufakis-i-lusi-einai-i-oudeterotita-tis-oukranias-kai-i-aneksartisia-tis

    https://mera25.gr/psifisma-k-e-mera25-o-dromos-pros-tin-eirini-oudeteri-oukrania/

    “Η μόνη περίπτωση να αποδεχθεί η Ρωσία την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των στρατευμάτων, θα ήταν να εγγυηθούν ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/Δύση την ουδετερότητα της Ουκρανίας – όπως επί Ψυχρού Πολέμου έκαναν με την Φινλανδία. Αυτή θα ήταν μια λύση στην οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλοι όσοι βάζουν το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας πάνω από το συμφέρον του ΝΑΤΟ και των ολιγαρχών Δύσης και Ανατολής που κερδίζουν από τον πόλεμο.”

    Τι μας λένε εδώ οι Μπαρουφάκηδες; ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ στον Ρώσο κατακτητή και κάντε ό,τι σας λέει γιατί μόνο έτσι θα έρθει η…ειρήνη.

    Η ΡΩΣΟΔΟΥΛΕΙΑ σε όλο της το μεγαλείο!!!

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Μα απ’ όσα ανέφεραν τα Μέσα Ενημέρωσης,το πραξικόπημα του ’14 έγινε από τη φιλοδυτική πλευρά,με τη συμβολή των Πάϊατ κ Νούλαντ.Ναι μεν υπάρχει παραπληροφόρηση από τα μέσα,αλλά αυτό έχει ένα όριο,όταν μια πληροφορία επιβεβαιώνεται από πολλά μέσα,διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης κ συμφερόντων.Εξ άλλου φαίνεται από τα αποτελέσματα.Δεν είναι ο Ζελένσκι,που κατάργησε την αναγνώριση των εθνικών μειονοτήτων κ που παραδέχτηκε τη συμμετοχή του Τάγματος Αζοφ στον ουκρανικό στρατό; Δε δηλώνει αυτή η οργάνωση,νεοναζιστική κ δεν το επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι απόψεις κ αρχές της;

      Reply
      1. Papillon

        Μαρκέλα το πραξικόπημα του ’14 ήταν ΡΩΣΟΚΙΝΗΤΟ και όχι φιλοδυτικό. Είναι αλήθεια ότι η Δύση το υποστήριξε όπως υποστήριξε και όλους όσους έφερνε στην εξουσία μετά από επεμβάσεις που έκανε στην Σερβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ. Μετά από τόσα χρόνια τι αποδείχτηκε; Ότι όλοι αυτοί στην πραγματικότητα υπηρετούσαν το αντίπαλο μπλοκ. Γι’ αυτό και οι ΗΠΑ χάνουν έδαφος συνεχώς στο μοίρασμα των σφαιρών επιρροής.

        Στην Ουκρανία λοιπόν το πραξικόπημα ενορχηστρώθηκε από την Ρωσία. Μόνο το γεγονός ότι μερικοί τραμπούκοι με ασπίδες και ρόπαλα έκαναν…περίπατο και ανέτρεψαν ένα καθεστώς που υποστηριζόταν από μία…στρατιωτική υπερδύναμη είναι η απόδειξη. Κάτι στο οποίο δεν απαντάει κανένας ρωσόφιλός μας είναι το εξής: πως γίνεται και ο Γιανουκόβιτς εξάντλησε όλη του την αγριότητα στους ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ διαδηλωτές στην αρχή της Μαϊντάν που ήταν ακόμα ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ το κίνημα ενώ στους ναζήδες του Δεξιού Τομέα υποχωρούσε και τους άφηνε να καταστρέφουν και στο τέλος να…καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια και αστυνομικά τμήματα; Ιδού η “αντιμετώπιση” από τον Γιανουκόβιτς:

        https://www.youtube.com/watch?v=8oJMGgaww70

        https://www.youtube.com/watch?v=Hq8OzRXUgbk

        https://www.youtube.com/watch?v=G16trWBjyJ4&t=1s

        Το καλύτερο εδώ:

        https://www.youtube.com/watch?v=dsxBoHdAn0Q

        Συνεχίζεται…

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Ούτε εκεί ήμουνα ούτε απ’ ευθείας πληροφόρηση είχα.Ό,τι ξέρω,το ‘μαθα από τα ΜΜΕ,όπως όλος ο κόσμος.Ξεκσθαρίζω,ότι λέγοντας πραξικόπημα,εννοώ τι καθεστώς,που εγκαταστάθηκε τελικά,όχι τα γεγονότα συνολικά.Όπως γράφω επανηλειμμένα,δεν παραδέχομαι,ότι οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται,ελέγχονται κ εκτελούνται κατά γράμμα.Ο άνθρωπος είναι μέρος της ιστορίας,του είναι,του κόσμου συνολικά,όχι κύριός του.Ήταν ή όχι ο Γιαννουκόβιτς ρωσόφιλος;Αν ναι,δεν μπορεί να ενθάρυνε αυτός τις ταραχές.Το ότι ο λαός ξεσηκώθηκε με αιτία,μου είναι ξεκάθαρο,όπως κ το ότι η Δύση ενθάρρυνε την κινητοποίηση,για να την εκμεταλευτή,ως συνήθως.Το ότι ο Γιαννουκόβιτς αντέδρασε,επιβεβαιώνει,ότι ήταν από την άλλη πλευρά.Ούτε στη Δύση,αλλά ούτε κ στο λαό ήθελε,να πέραση η εξουσία,όπως κάνει παγίως η κάθε ολιγαρχική εξουσία.Τώρα γιατί δεν αντέδρασε απέναντι στους νεοναζί,εγώ μόνο σαν αδυναμία του ίδιου κ των πατρώνων του μπορώ να το εξηγήσω.Ποιά άλλη εξήγηση μπορεί να δοθή;Η Ρωσία εκτίμησε,ότι δεν ήταν δυνατό στη φάση εκείνη,να κρατήση τον έλεγχο στην Ουκρανία,όπως άλλωστε είχε γίνει στις διάφορες πορτοκαλί επαναστάσεις.Επέλεξε,καλώς ή κακώς,να αντιδράση με την προσάρτηση την Κριμαίας.

      2. Papillon

        Κανένα καθεστώς που υπερασπίζεται την εξουσία του και ΚΑΜΙΑ υπερδύναμη που θεωρεί μία περιοχή “αυλή” της δεν παραδίδουν έτσι την εξουσία στους “εχθρούς” τους. Η Ρωσία λοιπόν πέταξε τον Γιανουκόβιτς και έφερε την συμμορία του Γιάτσενιουκ, του Τιάνιμποκ και του Γιάρος (και της κρυφοπρακτόρισας του Πούτιν Τιμοσένκο από πίσω). Γιατί; Μα για να μπορέσει να ΕΠΕΜΒΕΙ και να φάει ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ώστε να μην επιτρέψει έτσι στην Δύση να μετατρέψει την Ουκρανία σε σφαίρα επιρροής της.

        Ο Γιανουκόβιτς καμμένο χαρτί ήταν το ήξερε αυτό ο Πούτιν. Για να μην προκύψει μία φιλοδυτική κυβέρνηση ύστερα από την συμφωνία που έκανε η ΕΕ με το καθεστώς Γιανουκόβιτς, οι Ρώσοι έδιωξαν τον Βίκτορα και έφεραν τους άλλους οι οποίοι τι έκαναν; Ποια ήταν η..φιλοδυτική πολιτική τους από την πρώτη στιγμή;

        Α) Ο Γιάτσενιουκ δήλωσε ανοιχτά ότι δεν είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο πλάνο:

        https://www.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-nato-idUKBREA2H0DO20140318

        ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ λοιπόν τα περί ένταξης στο ΝΑΤΟ και…περικύκλωσης. Ούτε καν ένταξη στην ΕΕ δεν επεδίωξαν παρά μόνο…σύνδεση. Πολύ…δυτικόδουλοι. Οκτώ χρόνια μετά όχι μέλος ΕΕ και ΝΑΤΟ ούτε καν διαπραγματεύσεις δεν ξεκίνησαν. Να λοιπόν που το πραξικόπημα έφερε καρπούς. Τώρα έκανε αίτημα ο Ζελένσκι για την ΕΕ. Άκουσες τίποτα από Ζαχάροβα, Λαβρόφ, Πούτιν; Κιχ δεν έβγαλαν. Γιατί άραγε; Μήπως προετοιμάζουν και αυτό το σενάριο; Ώστε όταν μπει, αν μπει να αποτελέσει εργαλείο διάσπασης της ΕΕ και περαιτέρω διείσδυσης του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ευρώπη;

        Β) Η συμμορία αυτή ΠΑΡΕΔΩΣΕ αμαχητί την Κριμαία στον “εχθρό”. Αυτό δεν το κάνει κυβέρνηση…υπερεθνικιστών με ντούρα αντιρωσική πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Ρώσος κατάπινε την Κριμαία ο Γιάτσενιουκ δήλωσε το 2014 στον ΟΗΕ ότι…ελπίζει να λυθεί το ζήτημα με..διάλογο και το φοβερό ότι ήταν πεπεισμένος ότι η Ρωσία…ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ:

        http://america.aljazeera.com/articles/2014/3/13/ukrainian-prime-ministerunitednationssecuritycouncilrussiacrimea.html

        ΡΩΣΟΤΣΟΛΙΑΣ!!!

        Γ) Η κατάργηση της ισοτιμίας της γλώσσας. Ήταν αρκετό για να τρομάξει και να φοβίσει τον ρωσικό πληθυσμό τόσο στο Ντονμπάς όσο και στην Κριμαία και πάνω εκεί πάτησαν οι ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ πράκτορες και έγινε ό,τι έγινε. Ο δήθεν πράκτορας της Δύσης Γιάρος ενώ υποτίθεται παλεύανε εναντίον της Ρωσίας και υπέρ της ΕΕ μιλούσε για…αντιχριστιανικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην ΕΕ και για…ολοκληρωτισμό της ΕΕ διότι επιβάλλει στους πολίτες της το…γάμο των ομοφυλόφιλων:

        https://www.spiegel.de/international/europe/ukrainian-militias-prepare-for-possibility-of-russian-invasion-a-964628.html

        Συνεχίζεται…

        Reply
      3. Papillon

        Μαρκέλα κάτι τελευταίο. Μην λες και ξαναλές ότι η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τον πόλεμο γιατί ΔΕΝ ισχύει. Ίσα ίσα ήταν αυτοί που έκαναν πλάκα και ειρωνευόντουσαν τους πάντες σχετικά με μία επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία:

        https://www.sigmalive.com/news/international/912304/zaxarova-15-fevrouariou-2022-i-imera-tapeinosis-tis-dytikis-propagandas

        Ο Λαβρόφ στις 17/02 έλεγε ότι είναι στο μυαλό της Δύσης η επιδείνωση της κατάστασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας:

        https://omegalive.com.cy/kosmos/2022/02/17/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CF%80%CE%B1,-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7%C2%BB/

        Ο Πούτιν ήταν που ειρωνευόταν όταν…ρωτούσε τη Δύση τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος:

        https://www.newsit.gr/kosmos/oukrania-trolarei-o-poutin-kai-rotaei-eipan-ti-ora-tha-ksekinisei-o-polemos/3468669/

        Η Ζαχάροβα αστειευόταν επίσης και…καλούσε τη Δύση να ανακοινώσει το πρόγραμμα της εισβολής γιατί ήθελε να προγραμματίσει τις…διακοπές της:

        https://tass.com/world/1404247?utm_source=google.gr&utm_medium=organic&utm_campaign=google.gr&utm_referrer=google.gr

        Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει πόλεμος την…Τετάρτη γιατί άκου εδώ σπανίως γίνονται πόλεμοι Τετάρτη:

        https://www.politico.eu/article/wars-europe-russia-ambassador-vladimir-chizhov/

        Όπως βλέπεις έχουν και θράσος και κάνουν και πλάκα.

        Ήταν οι Ρώσοι που διαβεβαίωναν και καλά ότι θέλουν…διάλογο μέχρι και λίγο πριν την εισβολή και ενώ ενίσχυαν τα στρατεύματα τους στα σύνορα προφανώς για να εισβάλουν

        https://gr.euronews.com/2022/02/23/ukraine-anoixtos-se-dialogo-o-putin-etoimes-oi-nees-kiroseis-apo-ti-disi

        Η Ρωσία διαβεβαίωνε ότι δεν θέλει πόλεμο, η Ρωσία προσπαθούσε να πείσει ότι αποσύρει τα στρατεύματά της θέλοντας να δείξει έτσι ότι δεν θέλει πόλεμο.

        Η συνέχεια γνωστή. Όπως καταλαβαίνεις ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ η αλήθεια είναι ότι σχεδίαζαν εισβολή. Οκ ο πόλεμος έγινε τελικά όχι στις 15 ή 16 του Φλεβάρη αλλά δέκα ημέρες μετά και…Πέμπτη 24/02.

        ΟΥΑΟΥ!!!

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Κοίταξε,οι Δυτικοί προειδοποιούσαν,ότι η Ρωσία θα επιτεθή,επειδή ήξεραν πολύ καλά,ότι την είχαν παγιδέψει κ δεν μπορούσε να κάνη αλλιώς.Δεν πρόκειται μόνο για την τελική φάση,αλλά όλο το διάστημα των τελευταίων μηνών κ χρόνων.Υπάρχουν επίσημα αμερικανικά στοιχεία,για τις προθέσεις κ στοχεύσεις των ΗΠΑ κ πιστεύω,ότι κι εσύ τα έχεις υπ’ όψιν,όπως κ όλοι,ειδ’ άλλως να σου στείλω το λινκ.Η Ρωσία ανέβαλε την επίθεση μια μέρα,μόνο για λόγους εντυπώσεων,για να μην υπακούση κατά γράμμα,πως της επέβαλλαν κ οι ειρωνίες έχουν να κάνουν με την οργή τους κ μόνο.Δε θα παραθέσω ατέλειωτους συνδέσμους,όπως εσύ,γιατί είναι κουραστικό κ χωρίς νόημα.Αρκεί να έχη παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη των γεγονότων,για να έχη βγάλη συμπεράσματα κ είναι θέμα κρίσης -κ επιδιώξεων,βεβαίως,βεβαίως-.Γενικά συζητώ για ανταλλαγή κ ξεκαθάρισμα απόψεων με καλόπιστους κ όχι με προκατηλημμένους συνομιλητές.

        2. Μαρκέλα

          Ούτε είναι δυνατόν ούτε κ χρειάζεται,να πιάσω με μια αναλυτική συζήτηση πάνω στα γεγονότα,που ξεκίνησαν στην Ουκρανία το ’14 κ συνέχισαν να εξελίσσωνται από τότε,για να βγάλω με συμπεράσματα,σχετικά με τις σημερινές προθέσεις κ στοχεύσεις της Δύσης,γιατί τα πράμματα είναι πολύ καθαρά.Αλλά σχετικά με τα όσα ανέφερες για την πολιτική εξέλιξη από το ’14 κ που εγώ δεν τα παρακολούθησα τόσο λεπτομερειακά,μια παρατήρηση μόνο,ενδεικτικά:Λες,κανένα καθεστώς κ κανείς επικυρίαρχος δεν παραδίδει την εξουσία τόσο εύκολα.Ναι,βέβαια,την κρατά,όσο αντέχει.Και αυτό,το βλέπομε κάθε τόσο.Ορισμένες προθέσεις,σκοπιμότητες,ίντριγκες απ’ αυτές που ανέφερες, ίσως να ισχύουν.Η αναμφισβήτητη πραγματικότητα είναι,ότι από το ’14 ξεκίνησε ο έλεγχος της Δ.Ουκρανίας από τους Δυτικούς κ ότι είχε αναμφίβολα παγιωθεί,όταν ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση.Λες κ κάτι άλλο,ότι οι δικοί μας Χρυσαυγιτες ήταν ρωσόφιλοι,ενώ οι Ουκρανοί θεωρούνταν δυτικόφιλοι,άρα δεν μπορούσαν να έχουν τόσο στενή σχέση.Κσι πάνω σ’ αυτή την υπόθεση καταστρώνεις μια ολόκληρη θεωρία συνομωσίας.Σου λέω,ότι οι διαφορετικές προτιμήσεις πάτρωνα,καθόλου δεν εμποδίζουν τη θερμή σχέση σε ιδεολογική βάση,όσο αυτό παραμένει χωρίς πραγματικές συνέπειες,τέτοιες που να απαιτούν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.Σε κάθε περίπτωση,η συζήτηση για τη σημερινή αντίθεση ξεφεύγει,αν ξεκινήσωμε να την πιάσωμε από το ’14 τόσο εκτεταμένα κ λεπτομερειακά κ κανένας απολύτως πολιτικός αναλυτής από τους τόσους κ τόσους,που σχολιάζουν καθημερινά το θέμα στο διαδίκτυο δεν το κάνει αυτό.

  5. Papillon

    Δείτε εδώ κατάσταση το ela liberta να δημοσιεύει απόψεις δημοκρατών, αριστερών και αναρχικών που πολεμάνε με το όπλο στο χέρι τον Ρώσο εισβολέα, που μιλάνε οι άνθρωποι ανοιχτά για ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ της Ουκρανίας απέναντι στον Πούτιν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φωνάζει εναντίον του…ιμπεριαλισμού και δεν υποστηρίζει τον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ των Ουκρανών. Σα δε ντρεπόμαστε ρεζιλίκια πράγματα οι Ουκρανοί σύντροφοι σας την βγαίνουν από τα πολύ αριστερά, μπροστά τους είστε ΥΠΕΡδεξιοί μη πω κάτι χειρότερο:

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8149-operation-solidarity-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8148-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-operation-solidarity-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8146-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7,-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-vladyslav-starodubtsev,-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-sotsialnyi-rukh

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8090-%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82

    Πολεμάνε εργάτες, αναρχικοί, αριστεροί και δημοκράτες για την εθνική τους ανεξαρτησία και αντί να φωνάξετε ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ εσείς είστε σε φάση “Τι Ουκρανία, τι ΗΠΑ-ΕΕ, τι Ρωσία όλοι ίδιοι είναι ιμπεριαλιστικός ο πόλεμος από όλες τις μεριές”. Καλά εσείς εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ευαισθητοποιήστε από αυτά που περιγράφουν οι άνθρωποι αυτοί; Γιατί δεν αναγνωρίζετε τον ΔΙΚΑΙΟ και ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χαρακτήρα του αγώνα της Ουκρανίας; Τι θα τους προτείνατε; Να πολεμήσουν και εναντίον του…Ζελένσκι και του κεφαλαίου; Εναντίον του ΝΑΤΟ το οποίο…δεν έχει επέμβει; Απαντήσεις έχετε σε αυτά τα ερωτήματα;

    Ο νεοτσάρος απειλεί Φιλανδία και Σουηδία. Αν αύριο μεθαύριο επιτεθεί και σε αυτές πάλι τα ίδια; Πάλι θα φωνάζετε εναντίον του…ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Ο “αντινατοϊκός” Πούτιν σπρώχνει δύο λαούς στο…ΝΑΤΟ με τις ενέργειές του γιατί φοβούνται οι άνθρωποι. Και το θέμα δεν είναι αν θα μπουν αλλά ότι στην συνείδηση του Σουηδού, του Φιλανδού εργάτη ενισχύεται η πεποίθηση ότι το ΝΑΤΟ…προστατεύει. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο και είναι αρκετό για να σπρώξει τις δύο χώρες σε περαιτέρω εξάρτηση από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Άμα πολεμάς τον ιμπεριαλισμό ε;

    Τι σημαίνει πρακτικά αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό; Αλληλεγγύη σημαίνει ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, αλληλεγγύη σημαίνει ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, αλληλεγγύη σημαίνει ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Αυτά θα φωνάζατε αν ήσαστε πραγματικοί αλληλέγγυοι.

    ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!

    ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

    ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αχαχούχα! Οι “ελευθεριακοί” …”έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις εδαφικής άμυνας και αντιστέκονται με όπλα..”! Φαντάσου νάταν και ….Μπολσεβίκος(!) ο Πούτιν, τι θάχε γίνει! Ενας αστός Β Εθνικής είναι ο καημενούλης!
      Εχουν άδικο όσοι κατατάσσουν αυτή την “αναρχία” στο καπιταλιστικό στρατόπεδο; Το φάντασμα της Κρονστάνδης είναι εδώ και ολοζώντανο.

      Reply
    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Tο elaliberta ήταν και υπερ των τζιχαντιστων στην Συρια.Τους ειχε βαφτισει ” δημοκρατικη αντιπολιτευση”.Οταν αρχισαν ρα βιντεο με τα κομμενα κεφαλια κλπ και η δυση τους παρατησε,σταματησε και το elaliberta( χωρις ιχνος αυτοκριτικης) να γραφει για αυτους.Το elaliberta υποστηριζε και τους ” διαδηλωτες” στην Κουβα πριν καποιο καιρο.Αυτο το site οπου βρισκει νατοικους μισθοφορους πασης φυσεως τους αποθεωνει.Πολιτικα το εξηγω με το γεγονος οτι οι μεντορες καποιων τροτσκιζοντων εγχειρηματων στις ΗΠΑ υποστηριζουν κριτικα το δημοκρατικο κόμμα ,το πλεον φιλοπολεμο και επιθετικο μορφωμα που εχει η αμερικανικη αρχουσα τάξη.Ιδιαιτερα η ” αριστερη” του πτερυγα που πολλες φορες ειναι χειροτερη και απο συντηριτικους….

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το el la liberta είναι ένας ιστότοπος που πολιτικά, λέει σχεδόν για τα πάντα, ανοησίες και πάλι ανοησίες. Δεν έχει σχέση κ καλως με ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

        Reply
    3. Μαρκέλα

      Να πετάξη ο Ουκρανικός λαός έξω το Ρωσικό ιμπεριαλισμό,για να βάλη μέσα ΗΠΑ κ ΝΑΤΟ,γιατί η ουδετερότητα είναι κακή! Ε,αυτό ξεφεύγει από την κοινή λογική.Ο πόλεμος αυτός δεν είναι του Ουκρανικού λαού,αλλά των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια σε Ρώσους κ Κινέζους ιμπεριαλιστές κ της Πέμπτης Ουκρανικής φάλαγγας των ολιγαρχών,που συνδέουν με τη Δύση τα συμφέροντα τους.

      Reply
      1. Papillon

        Όχι ρε Μαρκέλα να πετάξει ΤΩΡΑ τον ρωσικό ιμπεριαλισμό έξω αφού είναι ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ του, να αποκαταστήσει την εθνική-εδαφική του κυριαρχία και μετά να οργανωθεί σε ένα ΜΑΖΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα για να πετάξει έξω και τους δυτικούς. Μέχρι όμως να φτάσει εκεί τώρα που πολεμάει τον Ρώσο ναι να δεχτεί κάθε βοήθεια από έξω και οικονομική και στρατιωτική, ναι τώρα δεν μπαίνει ζήτημα ανατροπής του Ζελένσκι. Ο Λένιν βοηθούσε τον ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Κεμάλ εναντίον των Βρετανών, οι βιετκόνγκ έπαιρναν όπλα από τους σοβιετικούς ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και καλώς έκαναν, οι μουτζαχεντίν ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ έπαιρναν όπλα από τις ΗΠΑ και καλώς έκαναν, όταν οι Κούρδοι εξοπλίζονταν από την Δύση στην Συρία δεν κάνατε τέτοια φασαρία. Μέχρι και οι σοβιετικοί λάβανε βοήθεια από τις…ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς.

        Μην αναπαράγετε ρε παιδιά τα τροτσκιστικοαρχειομαρξιστικά του ’40 έλεος πια. Ρε συ Μαρκέλα είναι δυνατόν όταν ο Μουσολίνι ήταν έξω από την πόρτα μας εμείς να φωνάζαμε πόλεμος και εναντίον του Μεταξά και των Βρετανών; Είναι δυνατόν όταν οι ναζί μας είχαν κάτω από την μπότα τους εμείς να λέγαμε Τι Βρετανοί τι Γερμανοί πόλεμος εναντίον και των δύο; Αυτά ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ αγώνες και εξυπηρετούν τους ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. Εκτός αν δεν πιστεύετε στους εθνικούς αγώνες οπότε πείτε το να τελειώνουμε γιατί το κομμουνιστικό κίνημα όχι απλά πιστεύει αλλά τους θεωρεί και ΔΙΚΑΙΟΥΣ αγώνες και ανέκαθεν οι κομμουνιστές υποστηρίζανε κάθε λαό που αγωνιζόταν με το όπλο στο χέρι για την λευτεριά, την εθνική του ανεξαρτησία ενάντια σε κάθε εξωτερικό κερατά που ήθελε να τον καταδυναστεύει.

        Αυτό που βαφτίζετε όλοι σας ουδετερότητα είναι ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. Ουδετερότητα δεν μπορεί να υπάρξει με ρωσική εισβολή, ρωσικές βόμβες και πυραύλους, σφαγές αμάχων, με ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία, το Ντονμπάς και αλλού ούτε και με έναν ιμπεριαλιστή γείτονα που αποκαλεί την γειτονική του χώρα…δημιούργημα θεωρώντας την τμήμα της δικής του. Αυτή η ουδετερότητα είναι ΥΠΟΤΑΓΗ. Ε ναι αυτήν την ουδετερότητα δεν την θέλω. Εσείς την θέλετε και εκεί είναι το βασικό σημείο της διαφωνίας μας.

        Ουδετερότητα να επιβάλει ο ουκρανικός λαός μέσα από τον αντιιμπεριαλιστική του πάλη. Όχι σαν ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ δεν αναγνωρίζω κανένα “δικαίωμα” επέμβασης στα εσωτερικά ενός λαού, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει σε ένα άλλο λαό σε ποιον θα ανήκει. Αλλά εσείς τα θυμάστε αυτά μόνο όταν βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ. Τέτοιοι…αντιιμπεριαλιστές είστε.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Λες,ότι δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα επέμβασης στα εσωτερικά ενός λαού κ μιλούμε για διαφορετικές εθνότητες κ το δικαίωμα τους,ανάμεσα στ’ άλλα στην επιλογή συμμάχων.Οι κομμουνιστές,ασφαλώς κ πρέπει να ιεραρχούν τις αναγκαιότητες,όταν έχουν να κάνουν με περισσότερους από έναν εχθρούς,αλλά αυτή η ιεράρχηση δεν είναι στάνταρ μαθηματικός τύπος.Γίνονται κατά περίπτωση κ πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις πάνω στο ζήτημα.Ανάλογα με το πόσο σωστές είναι οι εκτιμήσεις κ οι επιλογές, είναι κ τα αποτελέσματα.

        2. Μαρκέλα

          Συμπληρωματική απάντηση στο παραπάνω σχόλιο:Παπιγιόν,διαφωνώ κάθετα με την ιεράρχηση σου.Αφήνω πρώτα κατά μέρος Κεμάλ,Βιετκόνγκ,Μουτζαχεντίν,Κούρδους κ Μεταξά,που είναι ξεχωριστές περιπτώσεις κ μόνο τη συζήτηση δυσκολεύουν.Και λέω,ότι από τη στιγμή που ο Ουκρανικός λαός πολεμά στις γραμμές του Ζελένσκι,των νεοναζι κ των Δυτικών,πολεμά υπέρ Ζελένσκι,νεοναζί κ Δυτικών.Ο κάθε λαός πολεμά για πάρτη του,ΜΟΝΟ εφ’ όσο έχει αυτοτελή ιδεολογικο-πολιτικό στόχο κ αντίστοιχη οργανωτική συγκρότηση.Κατά τα άλλα,επαναλαμβάνεις διαρκώς τα ίδια,η Ουκρανία είναι ξεχωριστό κ εννιαίο έθνος,με απαραβίαστα σύνορα κλπ.Εντάξει,είναι η άποψη σου,ελπίζω να έκανα ξεκάθαρη τη δική μου.

  6. Papillon

    Εάν δεν είστε υπέρ των εθνικών πολέμων πείτε το και μην στοχοποιείτε όσους ρισκάρουν την ζωή τους για να διώξουν τον κατακτητή τους. Όσοι αριστεροί, δημοκράτες και αναρχικοί αυτή τη στιγμή πολεμούν με το όπλο στο χέρι τον Πούτιν είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ πολύ πιο αριστεροί από εσάς τους “ούτε ούτε” που βέβαια αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Προσωπικά σαν μαρξιστής-λενινιστής υποστηρίζω 100% κάθε ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ αγώνα συνεπώς υποστηρίζω και τους συντρόφους που παίρνουν μέρος σε ένα τέτοιο αγώνα δεν με νοιάζει αν είναι και αναρχικοί δεν θα λύσω τις δικές τους αντιφάσεις και δεν είναι δικό μου πρόβλημα γιατί δεν είμαι αναρχικός.

    Οι κομμουνιστές το ’40 ζητούσαν από το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Μεταξά να σταλούν στο μέτωπο και να πολεμήσουν ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ τον Ιταλό εισβολέα. Σας αρέσει δεν σας αρέσει σαν κομμουνιστές είμαστε ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ δεν αναιρεί το ένα το άλλο σε καμία περίπτωση όταν θα έρθει η ώρα να υπερασπιστούμε την πατρίδα θα το κάνουμε χωρίς πρώτη σκέψη. Εάν δεν πιστεύετε σε αυτό κανένα πρόβλημα αλλά μην μας το παίζετε κομμουνιστές, αριστεροί, αντιιμπεριαλιστές και ό,τι άλλο και μην συκοφαντείτε όποιον δίνει τη ζωή του αυτή τη στιγμή ενάντια σε αυτούς που ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ να θέλετε να λέγεστε κομμουνιστές και να μην υποστηρίζετε όσους πολεμούν τον ΡΩΣΟ ΣΦΑΓΕΑ, τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ του ουκρανικού λαού, αμάχων και γυναικόπαιδων.

    Το παραμύθι με την “απειλή” του ΝΑΤΟ δεν το βαρεθήκατε; Πριν τον πόλεμο η ίδια η Γερμανία παραδέχτηκε: «Η Ρωσία γνωρίζει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί επί του παρόντος ζήτημα…Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι στην ημερήσια διάταξη αυτή τη στιγμή».

    https://m.naftemporiki.gr/story/1826149/germania-i-entaksi-tis-oukranias-sto-nato-den-einai-stin-imerisia-diataksi

    Ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε: «Συζητώ σχετικά με τους ομολόγους μου. Ο αμερικανός ομόλογός μου με διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν ετοιμάζεται να δεχθεί την Ουκρανία “αύριο”», δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι, η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για την ένταξή της στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

    https://www.ethnos.gr/World/article/196537/poytinompaintenmediabebaioseotitonatodenthadexteiayriothnoykrania

    Επιπλέον αν ήταν το ζήτημα η ασφάλεια της Ρωσίας γιατί ο Πούτιν λέει ανοιχτά ότι δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος; Γιατί κατηγορεί όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για την διάλυση της…Μεγάλης Ρωσίας; Επομένως δεν είναι αυτό αλλά ότι η Ρωσία αναγνωρίζει το χώρο αυτό σαν ΔΙΚΟ της, δεν αναγνωρίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των χωρών αυτών και θέλει τα κράτη αυτά ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ της ή έστω να εξασκεί έλεγχο σε αυτά τόσο ώστε να τα κρατάει σε ομηρία απέναντι στη Δύση. Γιατί κανένας σας δεν σχολιάζει την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη του Πούτιν σχετικά με την μη αναγνώριση της εθνικής υπόστασης των γειτονικών του χωρών;

    Ή μήπως είστε της ίδιας αντίληψης; Μήπως και εσείς αποδέχεστε ότι οι Βαλτικές, η Ουκρανία, η Φιλανδία είναι…αυλές του Πούτιν; Μήπως είστε πιο ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και από τον Ντούγκιν; Εξού και το ότι δεν βλέπετε το πρόβλημα στην ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ το 2014 και αποτέλεσμα αυτής ήταν το Αζόφ και όλη η συζήτηση για το ΝΑΤΟ διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ πριν την ρωσική εισβολή άλλωστε τα επιχειρήματα του Πούτιν τότε δεν ήταν η δήθεν περικύκλωση αλλά η “προστασία” των Ρώσων. Δέχεστε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει μέσα στην Ουκρανία διότι θεωρείτε ότι είναι…αυλή της, γιατί δεν αναγνωρίζετε την Ουκρανία σαν ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ αλλά ρωσικό έδαφος. Αυτό πιστεύετε γι’αυτό και υποστηρίζετε τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ της Ουκρανίας το 2014 (Κριμαία και Ντονμπάς) και τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ πραξικοπήματα που συντελέστηκαν. Τέτοιοι “αριστεροί” είστε και μιλάτε μετά για όσους πολεμούν τον ΦΑΣΙΣΤΑ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ τους.

    Φιλανδία και Σουηδία θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Ερώτηση εάν αύριο μεθαύριο εισβάλει ο Πούτιν και εκεί πάλι τα ίδια θα λέτε; Θα αποφασίσει δηλαδή ο νεοΧίτλερ ποιος θα πάει με τη Δύση και ποιος όχι; Αυτό λέτε;

    Το κομμουνιστικό κίνημα έχει αποδείξει ότι τάσσεται υπέρ κάθε ΔΙΚΑΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

    ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

    ΕΞΩ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

    Reply
    1. Κώστας

      Λοιπόν Παπιγιόν άκουσε τα συνοπτικά

      1)καθεστώς Μεταξά: ήταν ΟΥΔΕΤΕΡΟ λόγω του γνωστού βραχυκυκλώματος. Επίσης δεν συγκρίνεται στην κλίμακα της φασιστικότητας με το καθεστώς Ζελένσκι. Η αριστερή ιστοριογραφία και θεωρία έχει καταλήξει στο ότι δεν ήταν φασιστικό ενώ ο Μεταξάς ήταν φασίστας. Θα έλεγα μάλιστα πως στην Ουκρανία ισχύει το ανάποδο. Το καθεστώς είναι ανοιχτά ναζιστικό (λόγω ανοικτού ρατσισμού δεν είναι απλά φασιστικό) ενώ ο Ζελένσκι είναι απλά ηλίθιος. Το καθεστώς Μεταξά λοιπόν δεν έκανε γενοκτονία κατά πολιτών του ούτε περνούσε ναζιστικούς νόμους σαν τον περσινο ουκρανικό νόμο περί … 3 κατηγοριών πολιτών ανάλογα με την εθνική καταγωγή. ΟΧΙ, ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν είναι αμυντικός, δεν είναι εθνικοδημοκρατικός διότι σε περίπτωση νίκης της στο Ντονμπας το μέλλον του εκεί ρωσόφωνου πληθυσμού είναι τα κρεματόρια.Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Ζελέσνκι που οικοδομεί, λέει, το νέο Ισραήλ. Δεν ανατριχιάζεις ? Επίσης είναι ένας πόλεμος στον οποίο η Ουκρανία κατατάσσεται ως βομβιστής αυτοκτονίας του ΝΑΤΟ, τίποτα εθνικοδημοκρατικό δεν έχει αυτό

      2)Περί ρώσικου σωβινισμού. Υπάρχει, η κίνηση του Πούτιν κατά της Ουκρανίας συνολικά με τον συμβολισμό της πολιορκίας του Κιέβου είναι ενδεικτική μιας επεκτατικής κίνηση του ρώσικου κεφαλαίου και ο σωβινισμός είναι η ιδεολογία της. Τα περί του αν ο Πούτιν αναγνωρίζει τα γειτονικά του έθνη είναι μια μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι ανακάλυψη του Πούτιν πως το βόρειο Σλάβικο σκέλος έχει κοινά χαρακτηριστικά. Δεν είναι επινόηση του Πούτιν πως ο ρώσικος εθνικισμός είναι παλαιότερος και οι υπόλοιποι σκέλη του και ως μεγαλορώσος του αποδίδει και ηγεμονικό ρόλο. Όλα αυτά είναι διαχρονική επιβίωση από τον τσάρο στον Στάλιν και μετά στον Πούτιν. Το έχουν διαβάσει όλοι οι κομμουνιστές το διάγγελμα του στις 21 Φεβρουαρίου ? Δεν νομίζω, απλά στάθηκαν στο ότι απαγορεύεται να πιάνει στο στόμα του τον Λένιν. Ενώ είπε απλά πράγματα, πως είχε δίκιο ο Στάλιν που ήθελε ομοσπονδία και όχι συνομοσπονδία. Εγώ λέω πως είχε δίκιο ο Λένιν αλλά δεν είμαι σταλινικός οπότε δεν με αφορά και πολύ Και άλλα με ένα ορισμένο ενδιαφέρον είπε, μια ενδιαφέρουσα κριτική στην περεστρόικα πχ, μάλλον από τα αριστερά θα το έλεγε κανείς. Κακό πράγμα, εν ολίγοις, ο ρώσικος σωβινισμός όντως αλλά ο Πούτιν τον κληρονόμησε, δεν τον δημιούργησε

      3)Η Ουκρανία δεν είναι στο ΝΑΤΟ μόνο ως προς το άρθρο τάδε, δεν θυμάμαι, της αυτόματης συνδρομής. Κατά τα λοιπά είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας του.

      Παπιγιόν όποιος θέλει την Ειρήνη, όποιος θέλει να τελειώσει ο πόλεμος που άρχισε το 2014 , και πιο πρόσφατα σε πλήρη ένταση στις 16 Φεβρουαρίου 2022 με την ουκρανική επίθεση στο Ντονμπας, θέλει γρήγορο τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς, στο οποίο επιτέλους επικεντρώνεται το σκηνικό με νίκη των ΛΔ, βάλε ή μη βάζεις εισαγωγικά δεν έχει σημασία, και της συμμαχικής τους ΡΟ και ουδέτερη Ουκρανία.

      Κώστας

      Reply
  7. Papillon

    Αλήθεια η σφαγή του τσετσένικου λαού έγινε εξαιτίας της απειλής του…ΝΑΤΟ; Η σφαγή του συριακού λαού; Μήπως ο Άσαντ επεδίωκε ένταξη της Συρίας στο ΝΑΤΟ; Μήπως το Καζακστάν;

    Reply
  8. Papillon

    Μιλάς για φασίστα Μεταξά, παραδέχεσαι την ύπαρξη καθεστώτος αλλά όχι…φασιστικού. Και λες και το φοβερό ότι η αριστερή ιστοριογραφία κατέληξε σε αυτό. Ρε παιδιά μην τα πετάτε έτσι αυτά προειδοποιήστε τουλάχιστον μη φάμε κανά τούβλο στο κεφάλι. Το ΚΚΕ από τότε μιλούσε για ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Μιλούσε για ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ όχι μόνο για τον Μεταξά. Έχεις διαβάσει ιστορία; Δολοφονίες, διώξεις, εξορίες όχι μόνο για κομμουνιστές αλλά και για δημοκράτες πολίτες. Αγορίνα μου γνωρίζεις ιστορία; Δεν ανοίγεις κανένα βιβλίο πριν πετάξεις τέτοια τούβλα και εκτίθεσαι άδικα; Δικτατορία είχαμε, εκλογές ΓΙΟΚ, δεν υπήρχαν άλλα κόμματα, απεργίες ΓΙΟΚ, διαδηλώσεις ΓΙΟΚ όλα αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ. Τουλάχιστον στην Ουκρανία πραγματοποιούνται εκλογές. Χαχα καλό δηλαδή τι ήταν το καθεστώς Μεταξά; Μήπως…κεντροδεξιό;

    Ο Μεταξάς επίσης καταπίεζε άγρια εθνικές μειονότητες:

    “Ενωμένοι οι δυο λαοί πάλεψαν ενάντια στο αστικοτσιφλικάδικο καθεστώς της Ελλάδας, ενάντια στη μοναρχοφασιστική διχτατορία του Μεταξά, το ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΘΡΟ των σλαβομακεδόνων.”

    Οι αγώνες του σλαβομακεδόνικου λαού για απελευθέρωση (Εισήγηση-αποφάσεις-διακήρυξη του 1ου συνεδρίου της οργάνωσης «Ήλιντεν» – Απρίλης 1952)

    https://parapoda.wordpress.com/2019/01/13/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-%CE%B3/

    “Η δικτατορία του Μεταξά (1936-41) ακολούθησε ταχτική βίαιου εξελληνισμού των Σλαβομακεδόνων. Εξαπέλυσε ένα τεράστιας έκτασης πογκρόμ εναντίον τους, με μαζικές εξορίες και φυλακίσεις, με βαριά διοικητικά πρόστιμα, απαγορεύοντας τους, με την απειλή βαριών ποινών, ακόμη και να μιλούν δημόσια τη γλώσσα τους”

    Μπροσούρα ΣΑΚΕ 1983

    https://praxisreview.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/

    Το ότι δεν ήταν σαν το ναζιστικό καθεστώς δηλαδή δεν κυνήγησε τους Εβραίους και δεν προχώρησε σε εβραϊκό ολοκαύτωμα αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν ήταν φασιστικό.

    Όσο για την γενοκτονία στην Ουκρανία αυτή είναι μόνο μέσα στα κεφάλια των ρωσόδουλων και φυσικά αποτελεί βασικό κομμάτι της ρωσικής προπαγάνδας:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Russo-Ukrainian_War#Total_deaths

    Εάν υπήρχε γενοκτονία τότε το καθεστώς θα εξόντωνε ΟΛΟΥΣ τους ρωσόφωνους και αυτούς στο Κίεβο, στο Χάρκοβο (ρωσόφωνο ρε και το έχει ισοπεδώσει κατά τα άλλα προστατεύει τους ρωσόφωνους) και αλλού. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί. Επομένως για ποιο ναζιστικό καθεστώς και για ποια γενοκτονία μιλάς;

    Το αιματοκύλισμα μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων συντελείται κυρίως εξαιτίας της ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ καθώς και του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ της χώρας από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Αλλά εσύ δεν εστιάζεις εκεί γιατί έχεις καταπιεί την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ρωσική προπαγάνδα περί…ευρασιατισμού. Σου ξαναλέω εάν δεν αποδέχεσαι την ύπαρξη ουκρανικού έθνους και θεωρείς ότι είναι τμήμα της Ρωσίας παραδέξου το ανοιχτά και μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου. Να έχετε το θάρρος της γνώμης σας μην δειλιάζετε. Πες ανοιχτά ναι είμαι υπέρ να καταλάβει ο Πούτιν όλη την Ουκρανία γιατί δεν υπάρχει Ουκρανία. Τόσο απλά. Γιατί δεν το λες;

    Ποιος ρωσικός σοβινισμός υπήρχε; Πότε; Επί μπολσεβίκων; Ποιος αμφισβήτησε την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ της Ουκρανίας ή όποιου άλλου έθνους-κράτους; Η Ουκρανία δεν συμμετείχε στην ΕΣΣΔ σαν ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΝΩΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με το δικαίωμα του αποχωρισμού; Όπως και κάθε σοσιαλιστικό έθνος-κράτος. Το ανέτρεψε αυτό ο Στάλιν; Μετέτρεψε την Ουκρανία σε…ρωσική επαρχία κατεχόμενη; Ρε συ πόσο πουτινόφιλος είσαι; Μιλάμε ξέπλυμα κανονικό του Βλαδίμηρου. Ρε τον κακομοίρη δεν φταίει αυτός που είναι σοβίνας το κληρονόμησε από τον…Στάλιν.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Δεν υπήρχε εκφασισμός των μικροαστών, αυτό είναι το καθοριστικό μαζί με το φασιστικό κόμμα το οποίο οργανώνει το κράτος και τις διάφορες κορπορατίστικες κοινωνικες οργανώσεις, Και ναι αυτό είναι το συμπέρασμα της αριστερής και κομμουνιστικής ιστοριογραφίας, πως η δικτατορία και ο φασισμός είναι διαφορετικά ήδη κράτους έκτακτης ανάγκης. Το τι έλεγε το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρημα, είχε άδικο όπως είχε σε πολλά κατά καιρούς και συνήθως

      Δεν εστιάζω σε κάποια … κατοχή ουκρανικών εδαφών διότι δεν υπάρχει. Πραξικόπημα υπάρχει και εξέγερση, αντιφασιστική, ταξική, αντιιμπεριαλιστική και λόγω του εθνικιστικού μίσους του Κιέβου προς του ρωσόφωνους ουκρανούς εθνικοαπελευθερωτική. Με την Μόσχα έξω και οριακά απέναντι στην εξέγερση. Δεν εξοντώνουν λες τους ρωσόφωνους του Κιέβου. Αρχικά ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ νόμος των 3 κατηγοριών πολιτών που πέρασε πέρσι στο … Κϊεβο ισχύει και όχι στις ΛΔ. Η απαγόρευση της ρώσικης γλώσσας στο Κίεβο ισχύει.

      Θα γιορτάσουμε την καλύτερη 9 Μάη στην Μαριούπολη φέτος, ντυμένη στις Κόκκινες Σημαίες. Εσύ κλάψε για τον Μιχαήλ

      Φιλάκια

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Ο φασιστικός χαρακτήρας της 4ης Αυγούστου δεν αμφισβητείται. Που το είδες αυτό δεν ξέρω. Απλά όλοι συμφωνούν ότι δεν ήταν το “κλασικό” φασιστικό καθεστώς αλά Χίτλερ και Μουσολίνι. Ότι είχε όμως τέτοιο χαρακτήρα είχε και ο ίδιος έθεσε σαν στόχο του ένα αμιγώς φασιστικό καθεστώς. Η ΕΟΝ, ο κορπορατισμός μαζί και όλα όσα ανέφερα συνηγορούν σε αυτό. Πολύ σωστά λοιπόν το ΚΚΕ έκανε λόγο για ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

        “Δεν εστιάζω σε κάποια … κατοχή ουκρανικών εδαφών διότι δεν υπάρχει”

        Άντε μπράβο πέστο έξω από τα δόντια. Πες ότι ταυτίζεσαι 100% όχι μόνο με τον Πούτιν αλλά και τον ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑ Ντούγκιν. Να γιατί επιμένω γιατί στο τέλος σας τα βγάζω, με το τσιγκέλι αλλά σας τα βγάζω. Παραδέχεσαι λοιπόν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ οπότε δεν την αναγνωρίζεις σαν ξεχωριστό-κυρίαρχο έθνος. Μα εκεί είναι η ουσία της διαφωνίας μας εξού και το ότι χαρακτηρίζεις τα ΡΩΣΟΔΟΥΛΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ σε Κριμαία και Ντονμπάς…εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση.

        Τώρα βέβαια τι είδους αντιφασιστική, ταξική, αντιιμπεριαλιστική εξέγερση είναι αυτή που την καθοδηγούν ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΕΣ, ΣΤΑΖΙΤΕΣ, FSBΙΤΕΣ, ΝΑΖΙΣΤΕΣ και ο ρωσικός στρατός αυτό πρέπει να μας το εξηγήσεις αλλά δεν βαριέσαι για την Ρωσία ρε γαμώτο. Μπορείς να μας εξηγήσεις πως γίνεται και στο ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την Κριμαία μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ των ρωσόδουλων πήγαν παρατηρητές οι…ΝΑΖΗΔΕΣ του Jobbik; Μαζί με άλλους ακροδεξιούς ρωσόδουλους όπως την Λεπέν και δυστυχώς με το ψευτοκκε; Σημειωτέον πως οι δικοί μας εδώ οι ντούροι αντικαπιταλιστές ήταν και οι μόνοι που έστειλαν παρατηρητή τον Αγγουράκη. Κανένα άλλο “κομμουνιστικό” κόμμα στην Ευρώπη δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Ζαριανόπουλος είχε πάει και στο Ντονμπάς κιόλας. Μετά φωνάζουνε γιατί είναι και persona non grata στην Ουκρανία. Έλα μου ντε λειτούργησε υπέρ των ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΩΝ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ και μετά έχουν και…παράπονα.

        Συνεχίζεται…

        Reply
        1. Κώστας

          Να διαβάσεις Πουλαντζά, δεν μπορώ να σε μορφώσω εγώ. Εκεί θα μάθεις γιατί οι διάφοροι, από την μια μέρα στην άλλη πλήρως αλληλοαναιρούμενοι ορισμοί της Γ Διεθνούς για τον φασισμό, ήταν για τα πανηγύρια και οδηγούσαν το κομμουνιστικό κίνημα στο δίπολο σεχταρισμού – οπορτουνισμού, στην αδυναμία ανάλυσης της ταξικής φύσης του φασισμού και χάραξης γραμμής μαζών απέναντι του

          Κώστας

  9. Papillon

    Ο αγώνας ενός λαού για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, το δικαίωμά του να υπερασπίζεται την ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ο αγώνας για εθνική αυτοδιάθεση όλα εντάσσονται στον ευρύτερο δημοκρατικό αγώνα. Ο Κεμάλ ήταν ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ και ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ παρόλα αυτά ο Λένιν τον υποστήριξε στην αντίστασή του ενάντια στον βρετανικό ιμπεριαλισμό. Οι Σέρβοι σοβινιστές της κλίκας Μιλόσεβιτς-Μλάντις-Κάρατζιτς ήταν επίσης ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και ΣΦΑΓΕΙΣ παρόλα αυτά ο αγώνας του Μιλόσεβιτς και του σερβικού λαού το 1999 ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ενάντια στο ΝΑΤΟ. Τολμάς να μιλήσεις για…ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Μιλόσεβιτς;
    Ο Καντάφι ήταν ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ο Σαντάμ το ίδιο, οι Ταλιμπάν ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. Οι αγώνες τους όμως ενάντια στους δυτικούς ιμπεριαλιστές ήταν απολύτως ΔΙΚΑΙΟΙ. Ή μήπως οι Ταλιμπάν σέβονται τα…ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχουν κάνει εγκλήματα και αυτοί; Καταδικάζεις τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές;

    Ό,τι και να είναι ο Ζελένσκι, ό,τι και να γίνεται μέσα στην Ουκρανία (δεν υπάρχει κανένα ναζιστικό καθεστώς ακροδεξιό μπορείς να το πεις) είναι υπόθεση του ουκρανικού λαού και ΜΟΝΟ να το λύσει. Δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να ακρωτηριάσει την Ουκρανία, να την διαμελίζει και να της τρώει εδάφη, να ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ το λαό της και να εγκληματεί σε βάρος του. Ούτε εγώ γουστάρω το ΝΑΤΟ αλλά αυτό είναι ζήτημα του κάθε λαού μέσα στη χώρα του αν θέλει ή δεν θέλει το ΝΑΤΟ. Δεν δίνω το δικαίωμα στον Πούτιν να επιβάλει “ουδετερότητα” δια της ΣΦΑΓΗΣ ενός λαού και του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ενός κράτους. Αύριο μεθαύριο έρχεται η σειρά Φιλανδίας και Σουηδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα δικαιολογήσεις και εκεί μία ενδεχόμενη ρωσική εισβολή;

    Δεν απείλησε η Ουκρανία ποτέ τη Ρωσία αλλά το αντίθετο η Ρωσία κατέκτησε ουκρανικά εδάφη το 2014. Εξάλου μια χαρά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εξήγαγαν όπλα στη…Ρωσία από το…2014 ως το 2020:

    https://www.lifo.gr/blogs/almanac/krati-meli-tis-ee-exigagan-opla-sti-rosia-meta-empargko-toy-2014

    Καλά μιλάμε για…τρομερή απειλή και…περικύκλωση. Να σου πουλάει όπλα αυτός που σε…περικυκλώνει.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ναι, μόνο,που εσύ είσαι με αυτόν, που “πουλάει όπλα και περικυκλώνει”!

      Reply
      1. Papillon

        Είμαι με τον ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ουκρανικό λαό που αγωνίζεται εναντίον ενός ιμπεριαλιστή-κατακτητή-διαμελιστή. Όπως θα έπρεπε να είναι όποιος δηλώνει κομμουνιστής και διεθνιστής. Έχουν κάθε δικαίωμα οι Ουκρανοί να ζητάνε όπλα από τη Δύση και η Δύση πρέπει να της δώσει ό,τι χρειάζεται. Αυτό ναι το υποστηρίζω. Δεν λέγατε τα ίδια όμως για τους Κούρδους που πολεμούσαν στην Συρία με την ευγενική χορηγία των…ΗΠΑ. Μια χαρά τους υποστηρίζετε. Οι Ουκρανοί όμως σας ενοχλούν γιατί ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗ.

        ΞΥΔΙ!!!

        Δεν υποστηρίζω τον δυτικό ιμπεριαλισμό αλλά τον ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ των Ουκρανών. Και ναι για να πολεμήσεις χρειάζεσαι ΟΠΛΑ και τα πάντα αντιαρματικά, αντιαεροπορικά τα πάντα όλα ειδικά όταν πολεμάς μία στρατιωτική υπερδύναμη.

        Παραμύθι η περικύκλωση. Κανείς δεν περικυκλώνει κανέναν. Αυτός που περικυκλώνει δεν πουλάει όπλα σε αυτόν που…περικυκλώνει ούτε εξαρτάται από αυτόν ενεργειακά. Απλά πράγματα. Επίσης τα ψέματα των Ρώσων σχετικά με την “απειλή” του ΝΑΤΟ καταρρίπτονται από:

        α) Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει καν το ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ άρα θεωρεί όλη την Ουκρανία δική του διότι αν το πρόβλημά του ήταν το ΝΑΤΟ για ποιο λόγο να μην αναγνωρίζει ένα έθνος; Που κολλάει το ένα με το άλλο; Τι σχέση έχει η εθνική υπόσταση με το ΝΑΤΟ; Επομένως δεν είναι το ΝΑΤΟ το πρόβλημα αλλά ότι δεν δέχεται μία Ουκρανία ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

        β) Από το γεγονός ότι παρότι ο Ζελένσκι ήταν έτοιμος να συζητήσει για την λεγόμενη ουδετερότητα από τον Μάρτιο η Ρωσία δεν σταμάτησε τον πόλεμο και δεν απέσυρε τα στρατεύματά της. Αυτό αποδεικνύει ότι κανένα ΝΑΤΟ δεν είναι το πρόβλημα του Πούτιν αλλά ο στόχος του είναι η κατάκτηση όσων περισσότερων ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ εδαφών και ο περαιτέρω ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Ουκρανίας διότι πολύ απλά θεωρεί την Ουκρανία αυλή του όπως είπε και ο Παπαδημούλης και όπως πιστεύετε όλοι σας εδώ που σχολιάζετε.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Οι αμερικανοί κεφαλαιοκράτες στον Β’ΠΠ χρηματοδοτούσαν και λειτουργούσαν εργοστάσια μέσα στη Γερμανία, την ώρα, που ο αμερικανικός στρατός πολεμούσε τη Βέρμαχτ!
          Εχεις πολλά να μάθεις από τον ιμπεριαλισμό μικρέ φαν του καπιταλισμού….

  10. Papillon

    Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν δικαιολογείται η ρωσική εισβολή. Τα δικαιώματα εθνικών μειονοτήτων και εθνοτήτων λύνονται και πρέπει να λύνονται στο εσωτερικό των χωρών με την δημοκρατική πάλη των λαών. Δικαιολόγηση της ρωσικής εισβολής σημαίνει και δικαιολόγηση της ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ στην Σουδητία με το πρόσχημα της…προστασίας των γερμανόφωνων όπως και κάθε άλλης εισβολής με τέτοια προσχήματα (πχ Αττίλας και προστασία των Τουρκοκυπρίων). Δεν διώκονται πάντως πολίτες επειδή…μιλούν την γλώσσα και είναι ρωσόφωνοι οπότε δεν υπάρχει απαγόρευση όπως το εννοείτε εσείς, ούτε έχουν υποστεί γενοκτονία οι ρωσόφωνοι ώστε να τεκμηριώνεται ο όρος ναζιστικό καθεστώς που αραδιάζετε συνεχώς όλοι οι πουτινολάγνοι. Αυτά είναι παραμύθια κατευθείαν από το Κρεμλίνο. Άμα ήταν έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις έπρεπε να είχαν ξεσηκωθεί οι ρωσόφωνοι στο Κίεβο, το Χάρκοβο και αλλού. Για κακή σου τύχη όμως υπάρχουν ρωσόφωνοι που ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ στον Πούτιν και πολεμούν στην πρώτη γραμμή. Και μέσα στο Αζόφ υπάρχουν. Μάλλον δεν πήγες από εκεί να τους εξηγήσεις πόσο…καταπιέζονται από το..ναζιστικό καθεστώς.

    Για το νόμο που αναφέρεσαι περί…κατηγοριοποίησης πολιτών εννοείς αυτό; Αυτό εδώ:

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/exafanisan-oi-oekranoi-ten-ellenike-meionoteta-dia-nomoe_gr_6220b305e4b039d8f952c0a2

    http://onisenko.com/?p=1037

    Πήγαινε λοιπόν αγορίνα μου να γιορτάσεις με τις…Κόκκινες Σημαίες παρέα με τους συντρόφους εδώ την νέα ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ στην 9η του Μάη:

    https://khpg.org/en/1445287320

    https://khpg.org/en/1420855493

    http://3.bp.blogspot.com/-vNaKNRPiHoU/U1KbnAv593I/AAAAAAAABco/X6oq-UWn_90/s1600/Donetsk_republic-01.jpg

    http://1.bp.blogspot.com/-8JnUT5WjL00/U1KgShGqltI/AAAAAAAABc8/2PkDB2LIAUU/s1600/Donetsk_republic-03.jpg

    Γιατί δεν έχει λερωθεί αρκετά το σφυροδρέπανο από τους χρουτσοφικούς ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ μέχρι σήμερα, το σχηματάκι κομμουνισμός=φασισμός δεν έχει παίξει αρκετά βοήθησε και εσύ λίγο δεν έχει συκοφαντηθεί αρκετά η κομμουνιστική ιδεολογία από τον Πορτοσάλτε και τον Ευαγγελάτο χρειάζονται και εσάς όλοι αυτοί να προβοκάρετε και να χτυπάτε τον κομμουνισμό από τα “αριστερά”.

    Reply
    1. Κώστας

      H ρώσικη εισβολή δεν έγινε για την στήριξη της αντιφασιστικής αντιιμπεριαλιστικής προλεταριακής και εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης στο Ντονμπάς γιατί το ρώσικο κεφάλαιο είναι αντίθετο με την εξέγερση. Έγινε για τα συμφέροντα των ρώσων ολιγαρχών αλλά και για κάτι άλλο, για την επιβίωση της κρατικής υπόστασης της ΡΟ η οποία θα κατέρρεε και λόγω της νατοικής περικύκλωσης αλλά και λόγω της κρίσης συνοχής και εθνικής συνοχής που θα της προξενούσε η εξόντωση των ρώσων πολιτών της Ουκρανίας.

      Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι κομμουνιστές και οι δημοκρατικοί άνθρωποι, στην Ρωσία, στον κόσμο, στο Ντονμπας και την Ουκρανία, πρέπει να είναι αντίθετοι με την ρώσικη εισβολή. Αλλά να βλέπουν πως υπάρχει αντικειμενική σύμπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ και όχι ΣΚΟΠΩΝ ανάμεσα στην ρώσικη εισβολή και την επιβίωση του αντιφασιστικού προλεταριακού αντιιμπεριαλιστικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Ντονμπας.

      Λες ξανά και ξανά την παπαριά του αιώνα, πως απαγορεύεται ένα κράτος να χάνει εδάφη και αυτα τα σύνορα που έχουμε σήμερα θα υπάρχουν μέχρι να παγώσει ο ήλιος. Δεν είναι ετσι, δεν είναι αυτή η θέση των κομμουνιστών. Οι κομμουνιστές είναι και με το απαραβίαστο των συνόρων και με την αυτοδιάθεση των εθνών. Όπως άλλωστε και το ΔΔ, υπάρχουν και οι 2 αυτές αρχές. Οι κομμουνιστές κρίνουν με κριτήριο το ταξικό μπλοκ που διεκδικεί την ανεξαρτησία του και το αν η νίκη του αποδυναμώνει τον ιμπεριαλισμό, αν φέρνει σε λίγο καλύτερη θέση το παγκόσμιο προλεταριάτο.

      Τα περί Χίτλερ είναι για οακκίτες και χοντροκώλους αμερικάνους που τρώνε 8 χάμπουργκερ την μέρα και βλέπουν τηλεόραση 24/7

      Κώστας

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Γενικά συμφωνώ με τις θέσεις σου,Κώστα,μόνο που,για τους λόγους που αναφέρεις κ που περιλαμβάνουν κ την επιβίωση της Ρωσίας,δε συμμερίζομαι τη βεβαιότητα,ότι η Ρωσική επίθεση καθεαυτή είναι καταδικαστέα,καθώς αν μη τι άλλο,οι Ρώσοι είναι οι πρώτοι που δεν την ήθελαν κ έκαναν ό,τι μπορούσαν,να την αποφύγουν.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ποιοί είναι οι “Ρώσοι” που δεν την ήθελαν;
          Ο ρωσικός Λαός, οι (ελάχιστοι και ακέφαλοι) ρώσοι κομμουνιστές, οι ρεφόρμες του ΚΚΡΟ και του ΚΕΚΡ (καντηλανάφτες του Πούτιν) η οι “ολιγάρχες”; Ολα τουρλού στο μυαλουδάκι;
          Κι αφού οι όποιοι αυτοί, τέλος πάντων, “δεν την ήθελαν” τι διάολο ακριβώς ήθελαν;
          Προφανώς την συνεργασία με την Δύση και την ένταξη της “Ρωσίας” (= της ρωσικής αστικής τάξης) στο ΝΑΤΟ, όπως εκλιπαρούσε μέχρι το 2010 ο Πούτιν!
          Εξοχα!

        2. Κώστας

          Το ΚΚΡΟ παίρνει κοντά 20% πάντως και σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κίνημα όπως μας παραδόθηκε από τον 20ο αι είναι ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Διότι υπάρχουν έννοιες οι οποίες έχουν ένα ιστορικό περιεχόμενο, αυτό το τραβάω γιατί έτσι μου γουστάρει μια γραμμή, βάζω ένα χ και τα λέω όλα αλλιώς είναι λίγο ιστορικός μεταμοντερνισμός

          Δεν χρειάζεται τόση αλαζονεία. Ως τι εσύ θα κρίνεις σε κάθε χώρα του κόσμου ποιοι και πόσοι είναι κομμουνιστές ? Εσύ είσαι κομμουνιστής ?

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Ο όρος “κομμουνισμός”, η έννοια “κομμουνιστικό κόμμα”, η κόκκινη σημαία, το αστέρι και το σφυροδρέπανο έχεις γίνει ως λέξεις, έννοιες και σύμβολα, σώβρακο πια….

          Δηλώνουν τον Αρη Βελουχιώτη και τον Μπελογιάννη, τον Τσε και τον Φιντέλ, τονΛένιν και την Ρόζα, αλλά δηλώνουν και το κρατικό σύμβολο μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής χώρας όπως είναι η Κίνα, δηλώνουν την αθλιότητα και την βαρβαρότητα των εκκαθαρίσεων/εκτελέσεων της διετίας ’36-’38 στην ΕΣΣΔ όπου δολοφονήθηκε όλη η πρώτη γενιά των μπολσεβίκων μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ακόμα.

          Δηλώνουν τον ηρωϊσμό και την εποποιία της ΕΣΣΔ μέχρι την συντριβή του φασισμού/ναζισμού, δηλώνουν όμως ταυτόχρονα και την γραφειοκρατικοποίηση και τον εκφυλισμό των χωρών του ονομαζόμενου και υπαρκτού σοσιαλισμού.

          Οι κόκκινες σημαίες με το αστέρι και το σφυροδρέπανο ανεμίζουν τόσο σε πορείες εργατών, εργαζομένων, λαού, όσο και σε συνέδρια κομμάτων που εχουν γίνει εδώ και δεκαετίες πια, κρατικά και καπιταλιστικά.

          Η μεγάλη πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων ανά τον κόσμο, είναι σοσιαλδημοκρατικά και ενσωματωμένα στο εκάστοτε κράτος, κόμματα.

          Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και έχει ελπίδα κάποιο κίνημα των καταπιεσμένων να κάνει κάτι, ΕΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ αυτή την αλήθεια και κοιτάξει κατάματα την απογοήτευση που συνακόλουθα συνοδεύει αναπόφευκτα τέτιες αλήθειες. Μόνο έτσι μπορεί να γεννηθεί κάτι σύγχρονα επαναστατικό και κοινωνικά/ταξικά χειραφετητικό. Αλλιώς, πάπαλα.

          Όταν η δευτερη ιμπεριαλιστική καπιταλιστική χώρα στον κόσμο έχει ως κρατικό σύμβολο την κόκκινη σημαία, το αστέρι και το σφυροδρέπανο ΚΑΙ έχει ως κρατικό κυβερνητικό κόμμα το κομμουνιστικό της κόμμα, τότε δεν μπορείς να επανανοηματοδοτήσεις αυτά τα συμβολα. Μόνο τις λέξεις όπως πχ “κομμουνισμός” μπορείς να επανανοηματοδοτήσεις με ιστορικές αξιώσεις ε;. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακριβώς γιατί ο κομμουνισμός οριστηκε ευθύς εξαρχής σαν η κοινωνία που έχει απονεκρωθεί ΚΑΙ το κράτος, ΚΑΙ η ταξική διαίρεση της κοινωνίας. Προς όφελος μιας κοινωνίας χωρίς τάξεις και κράτος, της κοινωνίας των ελευθερα συνεταιριζόμενων παραγωγών.

          ΕΑΝ ο κομμουνισμός είχε οριστεί και κατανοηθεί ως η κοινωνία που “έχουμε κράτος πρόνοιας”, σαν την κοινωνία “που η εργατική τάξη έχει επαρκέστατο κράτος πρόνοιας και άλλα δικαιώματα”, τότε θα είχε ΗΔΗ πεταχθεί στο καλάθι των αχρήστων και η λέξη “κομμουνισμός”. Διότι θα είχε ΗΔΗ ταυτιστεί με τον υπαρκτό που ήταν μια ταξική κοινωνία, με καταπιεζόμενη τάξη την εργατική τάξη και κατέρρευσε. Και με την Κίνα σήμερα, όπου ΔΕΝ κατέρρευσε ο υπαρκτός, αλλά ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ περαιτέρω σε κρατικού τύπου καπιταλισμό. Οπως θα συνέβαινε και αυτό στην ΕΣΣΔ και τις λοιπές ευρωπαικές χώρες του ονομαζόμενου και υπαρκτού, άμα δεν κατέρρεαν την τριετία “89-’91.

        4. Κώστας

          Δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες, βρες άλλη λέξη, να λες ότι είσαι αντικαπιταλιστής. Φτιάξε ένα κόμμα που να το λένε Αντικαπιταλιστικό, σαν της Γαλλίας, καλή του ώρα που γελάει ο κόσμος μαζί του βέβαια αλλά δεν πειράζει. Το πλέγμα κρατισμού, οικονομισμού κλπ είχε επικρατήσει από πολύ νωρίς και γενικά τα ΚΚ ηγηθήκαν χωρών σε μεγάλο βαθμό εκμεταλλευτικών και ανελευθερων και ενσωματώναν μάζες στο κράτος και στις αμιγώς καπιταλιστικές χώρες. Αλλά αυτό ήταν το ΚΚ ή μάλλον και αυτό ήταν το ΚΚ. Και όταν κατέρρευσε ήταν μια κοσμοιστορική τραγωδία.

          Προφανώς λοιπόν και το ΚΚΡΟ είναι κομμουνιστικό κόμμα και το ΚΚΚ είναι κομμουνιστικό κόμμα, περισσότερο από κάθε πυροβολημένη ελληνική φράξια που ανασυγκροτεί το ΔΚΚ, και η Λαική Δημοκρατία της Κίνας είναι κάπου μεταξύ πρωιμου σοσιαλισμού, κρατικού καπιταλισμού, Νέας Οικονομικής Πολιτικής και ανάπτυξης των παραγωγικών της δυνάμεων και επέκτασης τους και στο εξωτερικό με τρόπους που δεν συνάδουν με τους μαρξιστικούς λενινιστικούς όρους του ιμπεριαλισμού. Διότι το κεφάλαιο επεκτείνεται διεθνώς αλλά αυτό δεν έιναι ιμπεριαλισμός, διεθνώς επεκτείνονταν και η Ρωμαική Αυτοκρατορία, διεθνώς επεκτείνονταν και η Ελλάδα το 22, διεθνώς επεκτείνεται σήμερα και η Τουρκία. Όλα είναι ιμπεριαλισμός άρα τίποτα δεν είναι ιμπεριαλισμός σε αυτό το σκεπτικό. Σεβαστό αλλά είναι άρνηση του Λένιν. Μπορεί να ήταν μαλάκας ή να είναι ανεπίκαιρος αλλά να το πούμε.

          Θα ζήσουμε “κομμουνιστές” να στηρίζουν το ΝΑΤΟ κατά της Κίνας και της Κούβας κάποτε, το ξέρω πολύ καλά

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Δεν σε ενδιαφέρει Η ΟΥΣΙΑ Κώστα, άσε λοιπόν τις λεπτομέρειες ήσυχες. Το κομμουνιστικό κίνημα και τα κόμματά του πάσης φύσεως, στερούνται πια, ταξικής θεώρησης ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ κράτους. Διότι όταν υπήρχαν με αξιώσεις τα διάφορα κομμουνιστικά κόμματα, έβγαλαν ΕΚΤΟΣ συζήτησης το κράτος στην μεταβατική περίοδο, το λεγομενο και “σοσιαλιστικό κράτος” όπως το λέγανε.

          Και έβγαλαν -ως αντεπαναστατική και αντικομμουνιστική τρομάρα τους- εκτός την συζήτηση για την φύση του σοσιαλιστικού κράτους, γιατί δεν θέλανε να παραδχθούν το υλιστικά και διαλεκτικά, στοιχειώδες: ΚΑΘΕ μορφή κράτους, αν δεν υπάρχει το αντίβαρο της εργατολαικής εξουσίας με τους θεσμούς της ΕΚΤΟΣ κρατικού και κομματικού οργανωτικού ελέγχου, αναπαράγει πάντα ταξικές διαιρέσεις, είτε τις παλιότερες, είτε αν η καπιταλιστική τάξη έχει εκλείψει νέες ταξικές διαιρέσεις.

          Την παραπάνω μαρξική θέση, την αντικατέστησαν τα διάφορα Κ.Κ. με την κρατικίστικη αντίληψη: Αρκεί το κράτος να περιέλθει στον έλεγχο του κόμματος και έχουμε δικτατορία του προλεταριάτου. ΑΜ ΔΕ!

          Ετσι λοιπόν Κώστα, είμαστε τόσο εναντίον των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όσο και εναντίον του νέου μπλοκ Ρωσίας και Κίνας. Εάν η εξέλιξη διαψευσει αυτή την θέση και αποδειχθεί ότι το νέο μπλοκ Ρωσίας, Κίνας, Ιράν, Ινδίας που αναδύεται είναι ένα ουσιαστικά δημοκρατικό και φιλολαϊκό μπλοκ κρατών, εδώ είμαστε να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη για το πόσο θα έχουμε πέσει έξω! ΑΝ συμβεί όμως αυτό που νομίζω ότι θα συμβεί, δηλδ το αναδυόμενο αυτό μπλοκ κρατών να είναι μια ακόμα παραλλαγή του ιμπεριαλισμού με ανατολίτικο χρώμα, τότε να δω ΕΣΥ τι θα λές.

        6. Κώστας

          Eίναι πολύ δύσκολο το Ιραν και όλοι αυτοί μαζί που λες να είναι ένα “φιλολαικό μπλοκ”, άσε που πρέπει να ορίσουμε το μπλοκ. Και το φιλολαικό

          Χώρες που εφαρμόζουν διάφορες εκδοχές εθνικής κυριαρχίας και αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΕΕ-Ιαπωνία-Αυστραλία. Άλλη στηρίζεται σε μια εκδοχή Κομμουνιστικού Κινήματος, άλλη σε έναν ρώσικο σοβινισμό, άλλη στο σιιτικό Ισλάμ, άλλη στην ηρωική ιστορία του Κονγκρέσου και του Μαντέλα, άλλη στην ινδουιιστική δεξιά, άλλη, προσεχώς, στην λατινοαμερικάνικη Αριστερά

          .Καπιταλιστικές χώρες είναι που όμως έχουν, δεν χρειάζεται να περιμένω κάτι, έναν άλλον ρόλο από σήμερα αν τις συγκρίνεις με τον άξονα ΗΠΑ-ΕΕ κλπ. Όσες αριστερές κυβερνήσεις, ή και καθεστώτα αν πάρουμε την Κούβα, θέλουν να ακουμπήσουν πάνω τους, μπορούν. Επίσης συχνά χώρες ακόμα πιο χαμηλά από αυτές στον καταμερισμό εργασίας, γιατί μιλάμε για ένα μπλοκ χωρών από γ κόσμου μέχρι μεσαίες περιφερειακές, θέλουν να κάνουν διάφορες αναπτυξιακού τύπου συμφωνίες μαζί τους, το κάνουν. Αυτό δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας, ούτε διεθνισμού, έχει να κάνει με το ότι δεν είναι ιμπεριαλιστικό μπλοκ. Αν αναλύσεις την θέση τους είναι χώρες που δέχονται πιέσεις περισσότερο απ΄ότι εξασκούν. Ο καπιταλισμός τους είναι ώριμος αλλά εντάσεως εργασίας και όχι τόσο κεφαλαίου με αποτέλεσμα το διεθνές τους αποτύπωμα να μην αναζητάει τόσο την ιμπεριαλιστική υπεραξίωση, όσο οι ιμπεριαλιστικές χώρες τουλάχιστον αλλά πιο κλασικές ελευθεροαγοραιες μορφές κερδοφορίας

          Κώστας

        7. Ανώνυμος

          Συνεπώς Κώστα, σύμφωνα και με τις παραδοχές που και εσύ κάνεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι όποιες ταξικές χριραφετητικες πολιτικές δυνάμεις και αγωνιστές υπάρχουν ανά τον κόσμο, να ταχθούν υπέρ του δυτικού ή του αναδυόμενου ανατολικού μπλοκ.

          Εάν ήσουν ή ειμασταν κυβέρνηση, προφανώς και θα στηρίζαμε οποία κίνηση ενισχύει την δυνατότητα άσκησης αυτοτελούς συνολικής πολιτικής στο εσωτερικό πρωτίστως της κάθε χώρας. Απαλλαγμένης από εξωτερικό, κρατικό χρέος, μονοκαλλιέργειες, κλείσιμο τομέων της παραγωγής προς όφελος των ηγεμονικών χωρων, λογικες νεοαποικιοκρατιας, κλπ.

          Αν θες λοιπόν, η πιο σωστή θέση από κρατική άποψη μιας επαναστατημένης χώρας, θα ήταν ένα νέο κίνημα των Αδεσμεύτων χωρών. Που αφενός να συμβάλλει στην πολύπλευρη ήττα του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ, αφετέρου να μην δεθεί χειροπόδαρα από τα ηγεμονικά κράτη του αναδυόμενου ανατολικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Γιατί δεν βλέπω για πολύ καιρό ακόμα την Κίνα, την Ρωσία, την Ινδία και το Ιράν να είναι γούτσου γούτσου με τις πληβείες χώρες, που όντως το κάνουν αυτό μόνο και μόνο για να κερδίσουν περαιτέρω επιρροή.

          Το δε πεδίο της ταξικής πάλης, ούτε που το θίγω εδω, γιατί σε αυτό το πεδίο, οι καπιταλισμοί και τα κράτη του αναδυόμενου ανατολικού μπλοκ, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την πειθαρχηση και υποταγή που έχει επιβάλλει στις εργατικές τάξεις ο δυτικός καπιταλισμός στις χώρες του δυτικού μπλοκ.

        8. Κώστας

          Ανώνυμε δεν καταλαβαίνω τι είναι το να στηρίξουμε.Και όχι, δεν συμφωνούμε. Ποιοι να στηρίξουμε ή να μην στηριξουμε ? Μια λαική εξουσία στην Ελλάδα ας πούμε, ότι και αν είναι αυτή, όπως και ήρθε, πες πως ήρθε. Δεν υπάρχει το κινέζικο ΝΑΤΟ για να μπούμε, δεν υπάρχουν οι κινέζικες βάσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει το δίλημμα. Δεν καταλαβαίνω, επαναστατική πολιτική στην Ελλάδα είναι να πολεμάμε την ελληνική αστική τάξη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν υπάρχει μια μερίδα με τις ΗΠΑ κα μια μερίδα με την Κϊνα Επαναστατική πολιτική στην Ελλάδα δεν είναι η παγκόσμια επαναστατική φλυαρία για το αν η Κίνα είναι ιμπεριαλιστική. Ακόμα και αν ήταν το ούτε-ούτε θα ήταν άτοπο και συμφιλιωτικό προς την ελληνική αστική τάξη εφόσον αυτή δεν ταλαντεύεται. Αλλά ακόμα χειρότερα, δεν είναι ιμπεριαλιστικές χώρες, μπλοκ ή ιμπεριαλιστική χώρα η Κίνα
          .
          Αυτό έχει τρομαχτική σημασία, δεν είναι ιμπεριαλιστικές χώρες, είναι μικρομεσαίοι. Δεν μπορεί το Ιράν πχ να είναι ιμπεριαλιστική χώρα επειδή δεν μας αρέσει το πολιτικό της σύστημα. Δεν μπορεί η Ρωσία να είναι ιμπεριαλιστική χώρα γιατί έκανε έναν πόλεμο κάπου στην τομή προστασίας της κρατικής της υπόστασης, προστασίας εθνικών της πληθυσμών, σοβινισμού για την επέκταση των κουτσών και στραβών μονοπωλίων της και του κουτσού στραβού της χρηματιστικού κεφαλαίου. Δεν μπορεί οι κομμουνιστές να λένε την Κίνα ιμπεριαλιστική γιατί δεν τους αρέσει πως εξελίχτηκε η Επανάσταση της, λέω πιο μετά πως πιστευω ότι πιστεύουν ότι εξελίχτηκε. Ο ιμπεριαλισμός είναι άλλο πράγμα. Ο ιμπεριαλισμός βασικά είναι ο παγκόσμιος καπιταλισμός στο στάδιο της σοσιαλιστικής επανάστασης, θεωρώ την ανάλυση αυτή ακόμα ορθή. Επίσης είναι έννοια με στέραιη οικονομική βάση (μονοπώλια, χρηματιστικό κεφάλαιο, εξαγωγές, πολυεθνικά μονοπώλια κλπ) και μια σαφή ιεραρχία κρατών. Δεν είναι όλες οι χώρες ιμπεριαλιστικές, υπάρχουν χώρες που εκμεταλλεύονται χώρες. Μετριέται αυτό το πράγμα, δεν είναι είσαι μεγάλη χώρα άρα είσαι ιμπεριαλιστική. Αν δεις τα στατιστικά, δεν θέλω τώρα να φέρω νούμερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι πολύ πάνω ως ποσοστό του παγκόσμιου απ ότι η εργατική της δύναμη στην παγκόσμια. Ρουφάει ξένη υπεραξία Το κινέζικο ΑΕΠ είναι κάτω, ως ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ από το ποσοστό της εργατικής της δύναμης στην παγκόσμια. Η κινέζικη υπεραξία δηλ ΦΕΥΓΕΙ από την Κϊνα και πάει… στον ιμπεριαλισμό. Το κινέζικο έθνος είναι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟ.Το κατα κεφαλήν ΑΕΠ της Κίνας, δέίχνει μια χώρα που παλευέι
          να βγει από την υπανάπτυξη. Οι κατα κεφαλήν ξένες επενδύσεις είναι χαμηλές και όχι ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Δεν είναι οι ξένες επενδύσεις που γίνονται όταν το σταθερό κεφάλαιο υπερισχύει του μεταβλητου μέσω της καινοτομίας και ρίχνει την κερδοφορία οπότε το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο πάει αλλού. . Η κινέζικη επέκταση δηλ προσιδιάζει περισσότερο στην επέκταση ενός μπακάλικου την οποία επέκταση ο ιμπεριαλισμός την βαφτίζει ιμπεριαλισμό και απειλή για τους πελάτες-υπηκόους του. Και πάνε οι επαναστάτες υπήκοοι και λένε, ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε μπακάλικο. Ε ποιος κερδίζει ? Το σούπερ μάρκετ. Μα να γίνει και η Κίνα σούπερ μάρκετ ? Ε, τα μπακάλικα γίνονται σούπερ μάρκετ στις σπάνιες περιπτώσεις που η λεγόμενη ελευθερη αγορά λειτουργεί. Η Κίνα θα μεγαλώνει, θα ισχυροποιείται και θα παραμένει μπακάλικο. Και να σου πω και κατι άλλο, δεν θέλει να γίνει σούπερ μάρκετ, να περάσουν καλύτερα οι πελάτες-πολίτες του μπακάλικου της θέλει. Και να στηθούν καλύτερα και κάποια άλλα μπακάλικα θέλει για να κάνει μαζί τους δουλίτσες και να παίρνουν όλοι μαζί πελάτες από τα σούπερ μάρκετ και να κάνουν και προπαγάνδα στα σούπερ μάρκετ ώστε να τα ανατρέψουν οι πελέτες-υπήκοοι τους. Ποιος θα μου πεις τα θέλει όλα αυτά, η COSCO ?. Το ΚΚΚ, δεν θέλει η Κίνα να γίνει σούπερ μάρκετ.Γιατί ναι, έχω δίκιο, δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, μαυσωλεία κομμουνιστών ηγετών, δεν υπάρχει Κομμουνιστικό Κίνημα στην εξουσία που να μην σημαίνει τίποτα, δεν υπάρχουν αποκρεάτικα σφυροδρέπανα, δεν χάνονται τα πάντα και μετά το κενό. Δεν αφήσανε ούτε το φάντασμα της ΕΣΣΔ του Γκορμπατσόφ, που θα γίνονταν ακόμα περισσότερο φάντασμα με την νέα Ενωσιακή Συνθήκη το 91. Γιατί έχει σημασία. Το κινέζικο κόμμα κράτος θέλει να περάσουν οι άνθρωποι του καλύτερα και να περάσουν και άλλοι άνθρωποι καλύτερα. Και ναι, το πιστεύουν πως κάνουν ΝΕΠ που θα κρατήσει ξέρωγω 100 χρόνια. Και κάνουν μαρξισμό στο σχολείο. Και η επιχειρηματική της αστική τάξη, όχι το Κόμμα, θα ήθελε όλα αυτά τα κόκκινα να φέυγουν αλλά ΔΕΝ της περνάει και είναι καλό που δεν της περνάει

          Τέλος πάντων παρασύρθηκα, ελπίζω βγάζει νόημα

          Κώστας

        9. Μαρκέλα

          Εδώ απαντώ στο Ανώνυμος 26/04 αποκάτω: Λέγοντας “οι Ρώσοι δεν ήθελαν την εισβολή”,εννοώ,ότι η Μόσχα δεν ήθελε σ’ αυτή τη φάση πολεμική σύρραξη κ έκανε επί μήνες προσπάθειες συνεννόησης με τους Δυτικούς,ζητώντας,εννοείται,εγγυήσεις για την ασφάλεια της,καθώς κ ότι εξωθηθηκε σ’ αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.Αυτό παραδέχονται οι πολιτικοί αναλυτές από φιλοδυτικούς μέχρι ρωσόφιλους,όλων των πολιτικών αποχρώσεων.

      2. Κώστας

        Μαρκέλα χαίρομαι που συμφωνούμε μέχρι ενός σημείου αλλά εγώ θεωρώ ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται για πολλούς, άμεσα πολιτικούς αλλά και ιδεολογικούς λόγους. Όχι σαν θέατρο, δεν εννοώ κάτι τέτοιο αλλά σαν ισορροπία και σαν μια θέση που να αντιστοιχεί σε μια εκτίμηση για το κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό καθεστώς της ΡΟ που είναι το καθεστώς της ανοικτής καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Και με το βλέμμα στις ανάγκες άρθρωσης αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Δεν νομίζω πως μια γραμμή “νίκη στην Ρωσία” είναι αυτή που θα μπορούσε να βγάλει κίνημα. Η συναυλία στα Προπύλαια υποχώρησε βέβαια σε μια αφελή φιλοδυτική πασιφιστική γραμμή αλλά έδειξε έναν κόσμο με μια διάθεση, δεν τον θέλω απέναντι αυτόν τον κόσμο. Ούτε τα ούτε -ούτε μπορούν να βγάλουν κίνημα διότι ξενερώνουν τον κοσμο που είναι εξοργισμένος με τον ευρωατλαντισμό και το ουκρανικό καθεστώς, τον κόσμο που ξέρει πως ο πόλεμος δεν ξεκινησε στις 24.2. Επίσης ότι λέμε είναι και μια διεθνιστική συμβολή, δεν πρέπει να πούμε στους Ρώσους ότι είναι όλα καλά με το κράτος τους και το κοινωνικοοικονομικό τους καθεστώς εντός και την διεθνή του πολιτική

        Άρα θέλουμε μια γραμμή που δεν θα περνάει από εξίσου απειλητικές Συμπληγάδες γιατί θα αναγνωρίζει την βασική ευθύνη στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία αλλά δεν θα ταυτίζεται με ένα καπιταλιστικό κράτος που κάτω από εθνικιστικά ιδεολογήματα εξυπηρετεί και δικά του ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

        Και να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τι λένε οι ρώσοι κομμουνιστές. Ακόμα και το μεγάλο και σχετικά φιλοπουτινικό ΚΚΡΟ βρίσκει τρόπους να κρατάει αποστάσεις φλερτάροντας και με την … παρανομία γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ανοχή από το κράτος. Πόσο μάλλον εμείς εδώ, πρέπει να βοηθάμε τους ρώσους, όχι να τους μπερδεύουμε περισσότερο και αν εδώ βγούμε με το “ζήτω η Ρωσία” δεν τους βοηθάμε

        https://towardfreedom.org/story/archives/europe/only-complete-military-defeat-of-ukraine-is-resolution-qa-with-russian-communist-leader-on-ukraine-russia-china-more/

        Κώστας

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Εγώ αντίθετα έχω την εντύπωση,ότι σήμερα κυριαρχεί μέσα στο λαϊκό κίνημα σε μεγάλο βαθμό η συμπάθεια στον Πούτιν κ η θέση “νίκη στη Ρωσία” κ το θεωρώ βέβαια αποπροσανατολισμό,που οφείλεται στην απαξίωση του μαρξισμού κ κομμουνισμού στη συνείδηση των μαζών αυτή τη στιγμή.Γι’ αυτό κ θέλω,ο μαρξισμός να ξεπεράση τα σημερινά του αδιέξοδα με την αντιμετώπιση των θεωρητικών αδυναμιών,που με το χρόνο εντοπίστηκαν,όπως εξ άλλου συμβαίνει με όλες τις θεωρίες.

  11. Papillon

    Άσε ρε Κωστή που θα έρθεις εσύ σήμερα να διορθώσεις την Κομιντέρν. Άσε μας τώρα. Δε λες πάλι καλά που υπήρχε και αυτή και γράφτηκαν οι λαμπρές αυτές σελίδες στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από τους ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ αγώνες των λαών; Πάλι καλά που τα ΚΚ δεν έλεγαν στις υπό κατοχή χώρες τους “Τι ναζί τι ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία, τι αστικές κυβερνήσεις, τι κεφάλαιο τι κατακτητές πόλεμος εναντίον όλων” και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ τους αγώνες των λαών και έτσι φτάσαμε στις Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ευρώπη και αλλού (πχ Κίνα).

    Έχεις γίνει φερέφωνο του ανατολικού ιμπεριαλισμού, υποστηρίζεις και δικαιολογείς ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και κάνεις και…κριτική στην Κομιντέρν. Φαίνεται σας πονάει η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ γραμμή των μπολσεβίκων που οδήγησε στη νίκη του σοσιαλισμού. Καμία εντύπωση αφού είστε με τον…κακομοίρη τον Πούτιν που του…επιβλήθηκε ο σοβινισμός από τον κακό…Στάλιν.

    Αντίφαση στην αντίφαση είσαι. Προσπαθείς απεγνωσμένα να εναντιώνεσαι στην ρωσική εισβολή υιοθετώντας ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ τα….επιχειρήματα Κρεμλίνου και ρωσόδουλων. Πως γίνεται αυτό; Είπαμε γενοκτονία δεν υφίσταται. Τα νούμερα το αποδεικνύουν και ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ.

    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αντιφασιστικός-αντιιμπεριαλιστικός-προλεταριακός και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας στο Ντονμπάς. Αντιφασιστικός αγώνας με…ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ πρωτοπόρους-μπροστάρηδες απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντιμπεριαλιστικός αγώνας με υποκίνηση από…ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και όχι απλά υποκίνηση αλλά με εξυπηρέτηση των σχεδίων μίας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης βασικά η ύπαρξη η ίδια του “αγώνα” επιτυγχάνεται μόνο με τη στήριξη της υπερδύναμης αυτής και με τους πράκτορές της. Καλά στο προλεταριακός εδώ γελάμε όταν στα συντάγματα των ίδιων ψευτολαϊκών δημοκρατιών σας ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα μέσα παραγωγής δηλαδή ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ συν του ότι το υποκείμενο του “αγώνα” δεν είναι το προλεταριάτο αλλά ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ (ρώσοι αξιωματικοί, σταζίτες, καγκεμπίτες, fsbίτες, ναζιφασίστες, μαφιόζοι κλπ):

    Άρθρο 5.1.στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όλες μορφές ιδιοκτησίας αναγνωρίζονται και προστατεύονται , η ιδιωτική, η κρατική, η δημοτική και άλλες μορφές ιδιοκτησίας.»

    «άρθρο 28.1. Tο δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία είναι προστατευμένο από το νόμο . »

    «Άρθρο 27.1.Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν ελεύθερα τις ικανότητες τους και την ιδιοκτησία τους για επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν την απαγορεύει ο νόμος . »

    https://pandiera.gr/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1/

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Σε κάθε περίπτωση,άμα είσαι κομμουνιστής στέκεσαι με σκεπτικισμό απέναντι στην έννοια του νόμιμου κ δεν την τονίζεις τόσο πολύ.Το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό κ δίκαιο.

      Reply
  12. Papillon

    Το όλο ζήτημα εδώ είναι ο χαρακτηρισμός “εθνικοαπελευθερωτικός”. Εθνική απελευθέρωση από ποιον; Ποιος είναι ο κατακτητής; Και εδώ φτάνουμε στο ζουμί. Αγορίνα μου δεν αποδέχεσαι την ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ κυριαρχία της Ουκρανίας. Υποτάσσεσαι στην ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ αλλά και ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ (η μη αναγνώριση ΥΠΑΡΚΤΩΝ εθνών αυτό σημαίνει) γραμμή Πούτιν-Ντούγκιν περί…ρωσικών εδαφών στην Ουκρανία γι’αυτό και βλέπεις “εθνικό” αγώνα στο Ντονμπάς. Αλήθεια όταν το ΝΑΤΟ κομμάτιαζε την Σερβία μέσω ΠΟΛΕΜΟΥ δηλαδή ΒΙΑΙΑ έβλεπες και εκεί “εθνικό” αγώνα των ουτσεκάδων; Οι Ρώσοι δεν είναι καν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο Ντονμπάς διάβασε τα στοιχεία πιο πάνω στο άρθρο της pandiera και εδώ:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Donbas

    Δηλαδή η…μειοψηφία θέλει να επιβάλλει στην…πλειοψηφία αλλαγή συνόρων και αυτό το βαφτίζεις εσύ…αυτοδιάθεση. Εδώ όμως παραβιάζεται η αυτοδιάθεση του ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ διότι η πλειοψηφία αποκόπτεται από το έθνος-κράτος της από την…μειοψηφία δηλαδή ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Αλλά είπαμε εσύ δεν αναγνωρίζεις ουκρανικό έθνος οπότε υποστηρίζεις τον διαμελισμό. Αυτό εμπίπτει στις ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙΣ που καταδίκαζε ο Λένιν:

    «Η έννοια της προσάρτησης περιλαμβάνει συνήθως 1) την έννοια της βίας (βίαιη συνένωση), 2) την έννοια του ξενικού εθνικού ζυγού (συνένωση “ξένης” περιοχής κ.τ.λ.) και -κάποτε- 3) την έννοια της παραβίασης του στάτους κβο. Κι αυτό το πράγμα το έχουμε υποδείξει στις θέσεις μας κι αυτή την υπόδειξή μας δεν την κριτικάρανε.

    Γεννιέται το ερώτημα: μπορούν άραγε οι σοσιαλδημοκράτες να είναι γενικά ενάντια στη βία; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν. Συνεπώς, δεν είμαστε ενάντια στις προσαρτήσεις επειδή σημαίνουν βία, αλλά για κάποιον άλλο λόγο. Ακριβώς όπως οι σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούν να είναι και υπέρ του στάτους κβο. Όπως κι αν στριφογυρίσετε, δεν μπορείτε να ξεφύγετε το συμπέρασμα: ότι η προσάρτηση είναι ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της αυτοδιάθεσης του έθνους, είναι καθορισμός των συνόρων του κράτους ΠΑΡΑ τη θέληση του πληθυσμού».

    Λένιν: «Τα Αποτελέσματα της Συζήτησης για την Αυτοδιάθεση», σελ. 130

    Όχι ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Ουκρανίας ενισχύει τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, ενισχύει τον ΦΑΣΙΣΜΟ (ο Πούτιν σου έκανε μάγκες του αζοφικούς αφού εξαιτίας της ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ εμφανίστηκαν αυτοί και έριξε μέσα εκεί από την πρώτη στιγμή και μπόλικους δικούς του που προβοκάρουν τον αγώνα των Ουκρανών) συνεπώς τίποτα το προοδευτικό δεν υπάρχει σε αυτόν. Το προλεταριάτο τόσο στην Ουκρανία όσο και παγκοσμίως ΖΗΜΙΩΜΕΝΟ βγαίνει και όχι κερδισμένο.

    Reply
    1. Κώστας

      οακκίτη μου καλέ, Ηλία Ζαφειρόπουλε γιατί ένας είναι στην ΟΑΚΚΕ και είναι η ΟΑΚΚΕ, είναι γελοίο, και έξω από τα πραγματικά γεγονότα, να λες πως ο στρατός της Ρώσικης Ομοσπονδίας το 2014 προσπάθησε το 2014 και κατόρθωσε να συνδράμει την προλεταριακή αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση ώστε να νικήσει μόνο σε ένα κομματι του Ντονμπάς. Μιλάς για έναν ουκρανικό στρατό επιπέδου του στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδόνιας, που λέει ο λόγος

      Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα γνωρίζουν πως δεν υπήρχε βοήθεια, γι αυτό άλλωστε το αυτονόητο της αναγνώρισης έγινε με τόσα πολλά χρόνια καθυηστέρηση. Υπήρξε μια ηθική ανοχή. Οι Εξεγερμένοι εξοιπλίστηκαν κυρίως από αυτομολούντες του στρατού και μετά από οπλισμό κατορθωναν να του πάρουν

      Για την εθνική σύνθεση του Ντονμπας, και γενικά της Νοτιανατολικής Ουκρανίας θα μιλήσουν οι κατοικοι της και όχι εσύ Λιάκο μου. Μήπως το παραδέχεσαι για την μπετόν αρμέ, από την άποψη της εθνικής σύνθεσης, ρώσικη Κριμαία ?

      Κοίτα Ηλία, η εθνική συνείδηση δεν είναι γραμμένη σε πλάκες του Μωυσή. Οι άνθρωποι στην ανατολική και νότια Ουκρανία προσπαθούσαν να είναι ρωσόφωνοι και φολορώσοι Ουκρανοί πολίτες. Τους λένε ότι είστε κατεχόμενοι κάτοικοι και πολίτες τρίτης κατηγορίας (δευτεροι οι Τατάροι, πρώτοι οι Ουκρανοί) μαζί με άλλους, Ούγγρους, Έλληνες, Λευικορώσους. Τους λένε είστε “βρωμορώσοι”, οι αντίστοιχοι Παλαιστίνιοι στο νέο Ισραήλ που λέει ο κοκάκιας ηθοποιοός. Κανένα πρόβλημα, θέλετε να είμαστε ρώσοι, είμασρτε ρώσοι, απαντάνε και απαντήσανε από το 2014, σταδιακά. Και οχι μόνο Ρώσοι, και αντιφασίστες και κομμουνιστές. Αυτό δεν το είπαν όλοι, υπήρχαν και μεγαλορώσικες τάσεις, όχι όμως φασίστες

      Για τι δε σχέσεις του Πούτιν με τον Ντούγκιν που επαναλαμβάνεις υνέχεια, το Εθνικομπολσεβίκικο Κόμμα στην ΡΟ είναι εκτός νόμου όπως και γενικά ο ναζισμός και ο φασισμός. Κοίτα, όσο και αν συκοφαντείς εγώ τον Πούτιν δεν τον έχω υποστηρίξει. Η ΕΡ είναι ένα μεγάλο ποπουλίστικο δεξιό κόμμα με τάσεις και προς τα ακροδεξιά, υποθέτω και πιο σοσιαλίζουσες. Κατά καιρούς υπήρξαν και υπάρχουν σχέσεις με την ακροδεξιά, εντός ΡΟ και διεθνώς. Αυτά είναι πρόβλημα για όποιο στηρίζει τον Πούτιν. Όσοι, με πολύ διάβασμα επί 8 χρόνια για το θέμα, στηρίζουμε την αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική προλεταριακή εξέγερση στου Ντονμπας, και το δικαίωμα στην κρατική υπόσταση της ΡΟ, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Καταγγείλαμε την μεγαλορώσικη επένδυση της εισβολής, καταγγείλαμε την θολή αλλά υπαρκτή αμφισβήτηση του ουκρανικού αυτοπροσδιορισμού, καταγγείλαμε την προοπτική μιας φιλορωσικής Ουκρανίας, κατεχόμενης ή ελεγχόμενης. Όχι Λιάκο, όσα εδάφη αποφασίσουν να είναι στην Ουκρανία θα πρέπει να συγκροτήσουν ένα ανεξάρτητο αποναζιστικοποιημένο κράτος και όχι ένα ρώσικο προτεκτοράτο. Και θα πρέπει η Αριστερά, Κομμουνιστική και ευρύτερη, στην ΡΟ,στο Ντονμπάς που θα δούμε τι θα αποφασίσει και στην Ουκρανία και στην Λευκορωσία, και βλέπουμε που αλλού, να πει πουν πως το μέλλον μας δεν είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι ρώσοι τσαρικοί ή και ακροδεξιοί, ο δρόμος μας είναι η διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική συνεργασία των λαών της πρώην ΕΣΣΔ.

      Αυτός είναι ο δρόμος της ανατροπής του καθεστώτος Πούτιν για τους κομμουνιστές και όχι οι παρδαλές φιλονατοικές “Επαναστάσεις”

      *αν είστε δυο και δεν είσαι ο Ηλίας Ζαφειρόπουλος ζητάω συγνώμη

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Καλά μέχρι τώρα όλοι σας με χαρακτηρίζατε οακκίτη και οκ από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί όσες φορές και αν σας πω ότι ΔΕΝ ανήκω στην ΟΑΚΚΕ ούτε την υποστηρίζω είναι σαν να μιλάω στα ντουβάρια οπότε απλά δεν απαντάω σε αυτό πλέον γιατί δεν μπορείτε με τίποτα να δεχτείτε ότι υπάρχουν και κάποιοι εκεί έξω που απλά δεν ανήκουν πουθενά γιατί βλέπουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ. Αλλά να με ταυτίζουν πλέον και με τον Ζαφειρόπουλο εδώ πάμε σε άλλο επίπεδο. Τεσπα δεν είμαι ο Ζαφειρόπουλος δεν με λένε καν Ηλία.

        Στην ουσία τώρα. Η “προλεταριακή αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση” υπάρχει ακριβώς χάρη στη Ρωσία και τους πράκτορές της. Η Ρωσία στήριξε τα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ τόσο ώστε αυτά να υπηρετούν τα σχέδιά της. Πράγματι έως σήμερα δεν ήθελε να κάνει στο Ντονμπάς ό,τι έκανε με την Κριμαία. Τώρα αν αυτό δεν σας ήταν αρκετό τα παράπονά σας στην ρωσική πρεσβεία. Για το εάν μιλάμε για γνήσια λαϊκή εξέγερση θα παραθέσω μερικά στοιχεία:

        “Οι αρχές των «Λαϊκών Δημοκρατιών» πότε κάνουν έκκληση για στρατολογία στα στρατιωτικά τμήματα που έχουν συγκροτήσει και πότε κηρύσσουν υποχρεωτική επιστράτευση. Ωστόσο, αν και στις περιοχές αυτές, όπως σημειώσαμε, ζουν σχεδόν 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι, οι ένοπλες δυνάμεις «αυτοάμυνας» μετριούνται στην καλύτερη περίπτωση σε μερικές χιλιάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία αρνείται να στρατευθεί με τη μια ή την άλλη πλευρά. Αποφεύγει την ένοπλη σύγκρουση.”

        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7989931

        Ο ίδιος ο Στρελκόφ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ μαζική-λαϊκή συμμετοχή στο “αντάρτικο κίνημα” του Ντονμπάς και ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ:

        https://internationalviewpoint.org/spip.php?article3440

        Αλλού παραδέχεται το πως τους έσωσαν οι λεγόμενοι “παραθεριστές” δηλαδή ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ:

        https://zavtra.ru/blogs/kto-tyi-strelok

        Αν βάλεις και τους ΝΑΖΙΣΤΑΡΑΔΕΣ “εθελοντές” από Ρωσία (Ρωσική Εθνική Ενότητα και άλλοι), Σερβία (Τσέτνικ) και από αλλού γίνεται κατανοητό πόσο “λαϊκός αγώνας” είναι αυτός.

        Το ότι επίσης οι Ρώσοι έδιωχναν τους δικούς τους και έφερναν άλλους αποδεικνύει πόσο “λαϊκή-αντιιμπεριαλιστική” είναι αυτή η “εξέγερση”. Η εμπλοκή της Ρωσίας και η υποστήριξη στους ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ήταν σημαντική για την επιβίωση των ψευτολαϊκών σου δημοκρατιών:

        https://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Donbas

        Πράγματι για την εθνική σύνθεση μιλάνε οι κάτοικοι. Και αυτό ακριβώς καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των πολιτών είναι Ουκρανοί. Άλλωστε τα παραπάνω που σου παρέθεσα εξηγούν το γιατί έπρεπε οι ψευτολαϊκές σου δημοκρατίες να στελεχωθούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με ΝΑΖΗΔΕΣ, ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΕΣ, ΣΤΑΖΙΤΕΣ, Ρώσους και άλλα τέτοια ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ακριβώς γιατί εθνολογικά οι Ρώσοι είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

        Στην περιοχή του Ντονέτσκ ζουν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων: Ουκρανοί – 56,87%, Ρώσοι – 38,22%, Ελληνες – 1,6%, Λευκορώσοι – 0,92%, Τάταροι – 0,40%, Αρμένιοι – 0,33%, Εβραίοι – 0,18%. Στην περιοχή του Λουγκάνσκ 2,2 εκατομμύρια, εκ των οποίων: Ουκρανοί – 57,96%, Ρώσοι – 39,05%, Λευκορώσοι – 0,81%, Τάταροι – 0,34%, Αρμένιοι – 0,26%, Μολδαβοί – 0,13%, Αζέροι – 0,12%, Εβραίοι – 0,10%, Πολωνοί – 0,08%.

        https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8078-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD,-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C#_edn35

        Συνεχίζεται…

        Reply
    2. Μαρκέλα

      Διαφέρει ο χαρακτήρας των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων των εθνών,που αποτελούσαν συστατικά μέρη αυτοκρατοριών,μέσω κατακτήσεων,από το δικαίωμα αυτοδιάθεσης εθνών κ εθνοτήτων,που ανήκουν σε κρατικές οντότητες,με διαφορετικούς όρους,όπως είναι η ομοσπονδία.Το δικαίωμα αυτό,που το υποστήριξε ο Λένιν,ήταν συνταγματικά κατοχυρωμένο στη ΣΕ.Στη Γιουγκοσλαβική ομοσπονδία υπήρξαν αντιθέσεις κ αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις εθνότητες,που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της έλειψης δημοκρατίας κ της συνεπαγόμενης ανάπτυξης των λεγόμενων νέων αστικών τάξεων ή αλλιώς ολιγαρχιών κ αυτό έδωσε πάτημα στο ΝΑΤΟ.Τη νατοϊκή επίθεση,την καταδικάσαμε,αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε κ τις παθογένειες.Πάντως η περίπτωση Ρωσίας – Ουκρανίας έχει ειδικά χαρακτηριστικά,διαφορετικά από την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας,που τα εντοπίζομε κ τα συζητούμε εδώ κ άλλου.

      Reply
  13. Papillon

    Όσο για την Κριμαία αφού ανέτρεψαν την ΝΟΜΙΜΗ τοπική κυβέρνηση Ρωσία, ένοπλοι ρωσόδουλοι και “πράσινα ανθρωπάκια” για τα οποία ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι ήταν δικοί του:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Little_green_men_(Russo-Ukrainian_War)

    https://www.rferl.org/a/from-not-us-to-why-hide-it-how-russia-denied-its-crimea-invasion-then-admitted-it/29791806.html

    προχώρησαν στο ΨΕΥΤΟδημοψήφισμά τους. Ήταν τέτοια ΜΑΪΜΟΥ το δημοψήφισμα έγινε με φαστ τρακ διαδικασίες (ωραία πράγματα να ξεπετάς έτσι την…αυτοδιάθεσή σου αυτοί που ήταν υπέρ την παραμονής στην Ουκρανία δεν πρόλαβαν καν να εκφραστούν), με την περιοχή ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ρωσικών δυνάμεων, με παρατηρητές…ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ (Λεπέν, Σαλβίνι, το ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Jobbik και δυστυχώς το…ψευτοκκε) ακόμα και το ερώτημα ήταν ύπουλο αφού το αρχικό σύνταγμα του ’92 έκανε λόγο για αυτοδιάθεση και σε συνδυασμό με την ρωσόφιλη ηγεσία της περιοχής ε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Γιατί το ερώτημα δεν ήταν ένωση με την Ρωσία ή παραμονή στην Ουκρανία ή έστω ανεξαρτησία/αυτοδιάθεση ή παραμονή στην Ουκρανία που αυτό θα ήταν και το σωστό; Μέχρι και μέσα από την Ρωσία παραδέχτηκαν το σάπιο του…δημοψηφίσματος:

    https://www.businessinsider.com/did-vladimir-putins-human-rights-council-just-publish-2014-5

    https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2020/03/17/crimea-six-years-after-illegal-annexation/

    https://khpg.org/en/1399238176

    Εθνική…αυτοδιάθεση σου λέει μετά…

    “καταγγείλαμε την θολή αλλά υπαρκτή αμφισβήτηση του ουκρανικού αυτοπροσδιορισμού…”

    Όταν λες κάτι τέτοιο ενώ ο Βλαδίμηρας μίλησε για…δημιούργημα του Λένιν ό,τι και να λες μετά δεν το σώζεις είσαι ρωσόδουλος με σφραγίδα του…Κρεμλίνου. Όχι δεν είναι θολή είναι ξεκάθαρη ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ. Αυτό και όλη η πολιτική που ασκεί ο Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας αποδεικνύει ότι το κόμμα του είναι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ και όχι…δεξιό όπως ισχυρίζεσαι.

    Τέλος για την…περικύκλωση μιλάμε η Δύση περικύκλωνε τόσο πολύ την Ρωσία που το 2005 οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μέρος των συμβατικών όπλων της Ουκρανίας.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-2573557/Flashback-Senator-Obama-pushed-destruction-15-000-TONS-ammunition-400-000-small-arms-1-000-anti-aircraft-missiles-Ukraine.html

    Reply
    1. Κώστας

      E άμα το λένε το μπρουκινγκς και το μπιζνες ινσάιντερι έτσι θα είναι μάλλον

      Ο καθείς και οι πηγές και του και τα γούστα του. Εσύ αυτό που φαντασιώνεσαι σαν φιλελευθερη αστική τάξη, εγώ την εθνικοαπελευθερωτική, αντιιμπεριαλιστική αντιφασιστική προλεταριακή εξέγερση. Εσύ ψάχνε για συμμάχους τις Χίλαρυ, τους Ομπάμα και τους Μπάιντεν αυτού του κόσμου, εγώ τους Μοζκοβόι, Ζαχαρτσένκο, Μοτορόλα και Γκιβι

      ΟΑΚΚΙΤΗ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

      Κώστας

      Reply
  14. Papillon

    Ναι Κώστα το έχω καταλάβει ότι σύμμαχοί σου είναι ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ. Ενδεικτικά για το αγαπημένο σας τον (φαιο)κόκκινο Μοζγκοβόι:

    https://lenta.ru/news/2014/11/04/trial/

    https://i.imgur.com/OKiEdGy.jpg

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2014/12/06/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-7/

    Και για να τονίσουμε και τον καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ χαρακτήρα των “δημοκρατιών” σου:

    άρθρο 31.3 . Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ δεν αναγνωρίζει καμία ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου και δεν τις επιτρέπει, κάθε τέτοια σχέση θα διώκεται

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2014/05/21/%CF%84%CE%B1-best-of-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81/

    https://khpg.org/en/1412628810

    https://khpg.org/en/1397936989

    Αυτοί είναι λοιπόν οι σύμμαχοί σου.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!

    Reply
    1. Κώστας

      Οακκίτη δεν μπαίνω στα links γιατί είναι αναξιόπιστα γιατι΄τα ανεβάζεις εσύ. Το επίπεδο σου είναι επιπέδου “οι Ρώσοι βιάζουν μωρά πανω στην Αγία Τράπεζα”

      Να σου απαντήσω μόνο για τις Λαικές Δημοκρατίες και το αν είναι “καλές” με κριτήριο το χ και το ψ άρθρο, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει

      Ο λόγος της υποστήριξης των ΛΔ δεν είναι γιατί συνιστούν κάποιο υποδειγμα κρατικής συγκρότησης σε μια μεταβατική κοινωνία. Είναι γιατί οι άνθρωποι εξεγέρθηκαν κατά ενός νατοικού φασιστικού ναζιστικού πραξικοπήματος. Αυτό το έκαναν με ότι είχαν στα χέρια τους. Προλεταριακή περηφάνεια, υγιή ρώσικη ταυτότητα, ρώσικο εθνικισμό, νοσταλγία για την σοβιετική εποχή, μνήμες του ΜΠΠ, θραύσματα του κομμουνιστικού κινήματος. .Αν λοιπόν στα πρωτόλεια κείμενα κρατικής συγκρότησης αποτυπώνονται ταυτοχρονα κοινωνιστικές και συντηρητικές αξίες δεν μου φαίνεται παράξενο. Δεν χτυπάνε, οι κομμουνιστές, το σαμάρι για να πονέσει το γομάρι, δεν πάνε με τα πόδια κάτω και το κεφάλι πάνω, δεν βάζουν το κάρο πριν το βόδι. Ο εξεγερμένος λαός του Ντονμπάς δεν φταίει για τα εργαλεία που είχε στα χέρια του. Η δικιά μας Αριστερά, δυτική, καλοσπουδαγμένη και καλοχορτασμένη, από την άλλη, φταίει που τους άφησε το 2014 μόνους τους. Γιατί το έκανε με χορτάτο δυτικο ελιτιστικο ρατσισμο του στυλ “δεν υπάρχει αγώνας στο Ντονμπας γιατί ανάβουν κεριά και κάνουν τον σταυρό τους”.Που ήταν ως και το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, ποια η παρέμβαση του στο θέμα ? Έφτασε σήμερα να λέει πως η Ρωσία οργάνωσε … απόσχιση απέναντι στις εκτιμήσεις του ΚΚ της περιοχής και όχι μόνο του ΚΚΡΟ στο οποίο αφιερώνει το ΚΚΕ στον Ρ του ΣΚ ένα σεντόνι. Απόσχιση λοιπόν, η πιο παλιά και συστημική κατηγορία στους κομμουνιστές. Αν ο ΔΣΕ νικούσε στον Βορρά θα ήταν … απόσχιση. Το Βόρειο Βιετνάμ ήταν απόσχιση. Η Β Κορέα ήταν απόσχιση. Και γιατί να μην είναι απόσχιση το καθεστώς της Αθήνας, η Νότια Κορέα και το Νότιο Βιετνάμ ?

      Τι σου λέω εσένα για το ΚΚΕ θα μου πεις, ότι και να κάνει, όσες δηλώσεις νομιμοφροσύνης να υπογράψει, πράκτορα του Κρεμλίνου θα το λες

      ΚΚΕ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

      Κώστας

      Reply
  15. Papillon

    Α ωραίος είσαι δεν μπαίνω σε αυτά που μου παραθέτεις γιατί τα ανεβάζεις εσύ. Πολύ έξυπνο από μέρους σου. Και πολύ…διαλεκτικό. Εγώ γιατί μπαίνω σε ό,τι μου παραθέτει ο καθένας; Και μάλιστα το διαβάζω προσεκτικά. Χωρίς προκαταλήψεις. Ποτέ δεν είπα σε κάποιον “δεν μπαίνω εκεί που μου λες γιατί το λες εσύ”. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ. Ξέρεις γιατί δεν μπαίνεις; Γιατί φοβάσαι την αλήθεια.

    Δεν είναι συντηρητισμός η ΔΙΩΞΗ των ομοφυλόφιλων. Και όταν αυτό εκφράζεται σαν επίσημη πολιτική μίας εξουσίας αυτό ξεφεύγει από τα όρια του συντηρητισμού και πάμε στον ΦΑΣΙΣΜΟ. Δεν είναι ότι οι πολίτες εκεί είναι ομοφοβικοί λόγω…συντηρητισμού αλλά η ομοφυλοφιλία είναι ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Άρα μιλάμε για επίσημη ΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική. Tο ίδιο και με θρησκευτικά δόγματα όπως οι Μάρτυρες του Ιαχωβά των οποίων οι ελευθερίες καταστέλονται και στη Ρωσία:

    https://www.forum18.org/archive.php?article_id=2428

    «άρθρο 21 ….Υπάρχει ελευθερία της πίστης, σε οποιαδήποτε θρησκεία, ακόμα και στην μη πίστη σε καμία, όμως ,τίποτα δεν απαγορεύει στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα και να προστατέψει τον πληθυσμό από θρησκευτικές σκέτες»

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2014/05/21/%CF%84%CE%B1-best-of-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81/

    Αυτό το τελευταίο καθένας καταλαβαίνει ότι δίνει το ελεύθερο στην “λαϊκή δημοκρατία” σου να κυνηγάει άλλα θρησκευτικά δόγματα.

    Και δες και τα “καλύτερα”. Ολοκληρωτικός έλεγχος σε συνδικάτα και απαγόρευση λειτουργίας τους, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ λαϊκών διαδηλώσεων, φασιστική λογοκρισία σε μέσα και δημοσιογράφους:

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/845-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Σαν πολλά να μαζεύονται δεν νομίζεις; Ξαναλέω μιλάμε για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που ασκούν οι “λαϊκές δημοκρατίες”. Μάλλον είναι…συντηρητικοί για σένα έτσι;

    Ουκρανοί και Ρώσοι πρέπει να ενωθούν και ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΣ, να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑ, να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ που λειτουργούν ως προβοκάτορες του Πούτιν και να οργανωθούν σε ένα ΜΑΖΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΤΑΞΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα που θα πετάξει έξω και ΗΠΑ-ΕΕ για μία Ουκρανία πραγματικά ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

    Reply
    1. Κώστας

      Είναι αδύνατον Ουκρανοί και Ρώσοι να ενωθούν όταν οι πρώτοι, ως κράτος, θεωρούν τους δευτερους υπανθρώπους που πρέπει να πεθάνουν μέχρι τον τελευταίο. Και αυτή είναι μια ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αρκετά χειρότερη από την ομοφοβία

      Όταν τσακιστεί οριστικά το ουκρανικό ναζιστικό κράτος και ξαναυπάρξει πάνω σε κάποια μίνιμουμ πολιτισμού προφανώς πρέπει να ενωθούν απέναντι στους ολιγάρχες, το ΝΑΤΟ και τον εθνικισμό. Αυτό προυποθέτει πολλές αντιφασιστικές αντιιμπεριαλιστικές προλεταριακές εθνικοαπελευθερωτικές εξεγέρσεις σαν του Ντονμπάς που θα νικήσουν. Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις, μου λες πως οι ΛΔ δεν είναι “καλές”, σου λέω 1)είσαι αναξιόπιστος 2)είναι πολύ δύσκολη η πληροφόρηση 3) δεν έχει σημασία, η εξέγερση ήταν δίκαιη ακόμα και αν ηττήθηκε όσο λες. Προφανώς η στάση του Κομμουνιστικού Κινήματος στην περιοχή δεν σε δικαιώνει, δεν είναι αυτή η πραγματικότητα στις ΛΔ, είναι υβριδικά κρατικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν από μια δίκαη Εξέγερση και έχουν χίλια προβλήματα. Μακάρι να τα κατάφερνε το Κομμουνιστικό Κίνημα του Ντονμπας για κάτι καλύτερο. Μακάρι να είχαμε το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα που χρειαζόμασταν για να τους βοηθήσει και να βοηθήσει το Ντονμπάς για κάτι καλύτερο. Αλλά όχι, τα Κομμουνιστικά Κόμματα της περιοχής δεν είναι οι … φασιστικές ομοφοβικές δολοφονικές συμμορίες που περιγράφεις, αποκλείεται να είναι αυτή η εικόνα που περιγράφουν τα αναξιόπιστα site που μας βάζεις εδώ. Δεν θα βγάλουμε δολοφόνους και εγκληματίες τα ΚΚ και τις Κομμουνιστικές Οργανώσεις της Ρωσίας ,του Ντονμπάς και της Ουκρανίας και κομμουνιστές την … ΟΑΚΚΕ και διάφορους τροτσκιστές θαυμαστές του ισλαμοφασισμού. Ντροπή και μόνο ντροπή για όσα λές. Είναι γραφικοί μπρεζνιεφικοσταλινικοί, ίσως όχι αρκετά ανεξάρτητοι από το Κρεμλίνο αλλά δεν είναι οι εγκληματίες που περιγράφεις, εντάξει ? Εγκληματίας είναι ο Ζελένσκι που τους έχει εκτός νόμου και τους δολοφονεί και οι ναζιστικές πολιτοφυλακες και στρατιωτκές μονάδες που ελέγχουν ΑΠΟΛΥΤΑ το κράτος και τους δρόμους

      Και πριν λοιπόν τσακιστεί οριστικά το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, προφανώς μπορούν να ενωθούν Ρώσοι και Ουκρανοί απέναντι στον ναζισμό, τους ολιγάρχες, τον εθνικισμό και το ΝΑΤΟ. Γιατί το μέλλον της περιοχής, από την σκοπιά του παγκόσμιου προλεταριάτου, είναι η Νέα Αντιιμπεριαλιστική Διεθνιστική Συνεργασία των λαών της πρώην ΕΣΣΔ

      Αυτή πρέπει να είναι η διεθνιστική συμβολή μας ως Κομμουνιστικό Κίνημα και Αριστερά.

      Αρκετά λερώθηκα ασχολούμενος μαζί σου, σιχάθηκα

      Κώστας

      Reply
  16. Papillon

    Το ουκρανικό κράτος ΔΕΝ είναι ναζιστικό ούτε οι ρωσόφωνοι είναι οι σύγχρονοι…Εβραίοι. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ γενοκτονία (στο απέδειξα με νούμερα διάβασε τα επίσημα στοιχεία για το πόσοι πεθάνανε στον πόλεμο αυτό και θα διαπιστώσεις τα ψέματα του Κρεμλίνου) ούτε οι ρωσόφωνοι εξοντώνονται σε ουκρανικά…Άουζβιτς.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Russo-Ukrainian_War#Total_deaths

    Tα ψέματά σας για να δικαιολογήσετε τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας προς όφελος της Ρωσίας ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. Ο πόλεμος ξεκίνησε ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ το 2014. Εάν δεν άρπαζε ο Πούτιν την Κριμαία και αν δεν υποκινούσε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στο Ντονμπάς δεν θα υπήρχε πόλεμος είναι τόσο απλό. Οι “αυτονομιστές” σας από την πρώτη στιγμή έθεσαν ζήτημα ΕΝΩΣΗΣ με τη Ρωσία. Ούτε καν αυτονομία. Αφού και εσύ αναγνωρίζεις την…Νοβορωσία. Αυτό είναι απόδειξη ότι η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ αποσκοπούσε στον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Γιατί άραγε δεν πάλεψαν για ενότητα με τους Ουκρανούς εργάτες, αντιφασίστες, δημοκράτες; Τότε θα μπορούσαν να ενωθούν Ουκρανοί και Ρώσοι πάνω σε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ βάση για να παλέψουν και ενάντια στην απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας και για όλα και θα ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Και θα έπειθαν και τους Ουκρανούς.

    Ήταν λοιπόν οι Ρώσοι και οι πράκτορές τους που “γέννησαν” το Αζόφ και δίχασαν τους δύο λαούς ρίχνοντάς τους σε έναν εμφύλιο και ενίσχυσαν το μίσος ανάμεσά τους ακριβώς γιατί αυτό ήθελε ο νεοτσάρος σου γιατί μόνο έτσι θα άρπαζε ουκρανικά εδάφη. Πολύτιμοι συνεργάτες του λοιπόν οι Δεξιοί Τομείς, οι Σβομποντάδες και κάθε λογής ναζιστοειδή.

    Και δεν κατηγόρησα τους πάντες σαν εγκληματίες αλλά συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν την εξουσία στις ψευτολαϊκές σου δημοκρατίες και είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πράκτορες του Πούτιν. Αλλά εσύ θα δεχόσουν για συμμάχους σου και ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ τι σου λέω:

    http://vathikokkino.gr/archives/86656

    Οι δικοί σας τα λένε όπως βλέπεις όχι εγώ. Μάλιστα μαφιόζοι, ρωσικός στρατός, Τσετσένοι, Σέρβοι, Κοζάκοι, Ρώσοι ναζήδες, καγκεμπίτες αυτοί όλοι αποτελούν την βάση της “λαϊκής” σου εξέγερσης χωρίς αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ “εξέγερση”. Διότι άμα ήταν γνήσια λαϊκή εξέγερση δεν θα χρειαζόντουσαν όλοι αυτοί με τόσους εκατομμύρια εκεί.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Μα απ’ όσα ανέφεραν τα Μέσα Ενημέρωσης,το πραξικόπημα του ’14 έγινε από τη φιλοδυτική πλευρά,με τη συμβολή των Πάϊατ κ Νούλαντ.Ναι μεν υπάρχει παραπληροφόρηση από τα μέσα,αλλά αυτό έχει ένα όριο,όταν μια πληροφορία επιβεβαιώνεται από πολλά μέσα,διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης κ συμφερόντων.Εξ άλλου φαίνεται από τα αποτελέσματα.Δεν είναι ο Ζελένσκι,που κατάργησε την αναγνώριση των εθνικών μειονοτήτων κ που παραδέχτηκε τη συμμετοχή του Τάγματος Αζοφ στον ουκρανικό στρατό; Δε δηλώνει αυτή η οργάνωση,νεοναζιστική κ δεν το επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι απόψεις κ αρχές της;

      Reply
      1. Papillon

        Άμα είσαι φιλοδυτικός ε; Μπες εδώ και μελέτησε τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων και οργανώσεων για να καταλάβεις τι ρόλο έπαιξαν αυτοί οι ναζισταράδες και πως λειτούργησαν σαν οι τέλειοι προβοκάτορες υπέρ του Πούτιν είναι μία εξαιρετική δουλειά κατά τη γνώμη μου μπορείς να κατεβάσεις το pdf ελεύθερα:

        https://www.illiberalism.org/unexpected-friendships-cooperation-of-ukrainian-ultra-nationalists-with-russian-and-pro-kremlin-actors/

        Και ξαναλέω σε μία φάση που υποτίθεται ότι ο Δεξιός Τομέας αγωνιζόταν για τον…φιλοδυτικό προσανατολισμό της Ουκρανίας. Ένα μόνο στοιχείο. Όλοι συμφωνούν ότι η Χρυσή Αυγή είχε άριστες σχέσεις με τον Δεξιό Τομέα και τους αζοφικούς ναζήδες. Ναι αλλά εδώ υπάρχει ένα θεματάκι. Αυτοί τα “σπάσανε” με τους δικούς μας με τα γεγονότα στο Ντονμπάς και στην Κριμαία εξαιτίας της φιλορωσικής στάσης των χρυσαύγουλων. Ναι αλλά αυτή την στάση την είχαν τα χρυσαύγουλα ΑΝΕΚΑΘΕΝ. Επομένως όταν οι ναζήδες του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τους δικούς μας ΗΞΕΡΑΝ ότι είναι ρωσόδουλοι. Γιατί λοιπόν ήταν κολλητάρια; Ξέρεις τι έγινε; Ό,τι έγινε και με την Ουκρανία. Ο Πούτιν χώρισε τους ναζήδες σε “ουκρανόφιλους” και ρωσόφιλους ενώ στην πραγματικότητα όλοι αυτόν υπηρετούν. Έτσι προβόκαρε τις όποιες αντιστάσεις του ουκρανικού λαού απέναντί του, δίχασε Ουκρανούς και Ρώσους, καλλιέργησε το μίσος ανάμεσά τους για να επωφεληθεί αυτός. Άλλωστε το να έχεις “αντίπαλό” σου τους ναζήδες είναι ό,τι καλύτερο γιατί στην ουσία ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Έκανε το ίδιο με αυτό που έκανε και ο Άσαντ (και ο Πούτιν φυσικά) με τον ISIS.

        Και για να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι ήρωες του Κώστα να τι δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο, επικεφαλής της ΨΕΥΤΟλαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ, όταν ο Δεξιός Τομέας επιτέθηκε στον Ποροσένκο (καλά μιλάμε για πολύ…πράκτορες της Δύσης) το 2015:

        https://korrespondent.net/ukraine/politics/3541010-zakharchenko-zaiavyl-chto-zauvazhal-pravyi-sektor?fbclid=IwAR0vIyI5flRymhuFtzKVVVQ30sNt3Wyo_M8Wd4NE-0NY2xqYuaExDtZxrXo———-%CE%9F

        Και όχι μόνο γι’ αυτό αλλά και για το ότι επιτέθηκαν σε…ομοφυλόφιλους και τους έσπασαν στο ξύλο. Και το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ πανηγύριζε και άρχισε να…σέβεται τους ΝΑΖΗΔΕΣ. Γεια σου ρε Κώστα με τους…αντιφασίστες ήρωές σου. Κατάλαβες τώρα ποια είναι η “αποναζιστικοποίηση” του Πούτιν Μαρκέλα;

        Συνεχίζεται

        Reply
      2. Papillon

        Πως θα επενέβαινε άραγε η Ρωσία χωρίς τον…μπαμπούλα του ναζισμού; Πως θα καταλάμβανε την Κριμαία; Πως θα υποκινούσε τα πραξικοπήματά της στο Ντονμπάς; Δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά αν ερχόταν μία φιλοδυτική κυβέρνηση η οποία το μόνο που θα έκανε ήταν να σπρώξει την Ουκρανία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τίποτα παραπάνω ούτε απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, ούτε ναζιστικές συμμορίες τίποτα. Όμως πως τότε θα εισέβαλε ο Πούτιν; Μπορείς να πεις και σωστά με το πρόσχημα του ΝΑΤΟ. Δεν ήταν αρκετό όμως. Χρειαζόταν κάπου να πατήσει έτσι ώστε να δικαιολογήσει την επέμβασή του και να έχει την υποστήριξη του ρωσικού πληθυσμού ώστε αυτός να τον αισθάνεται σαν..σωτήρα του. Μόνο έτσι θα εδραίωνε την κυριαρχία του σε Κριμαία και Ντονμπάς. Αλλά και να στοχοποιήσει τόσο το ουκρανικό καθεστώς όσο και την Δύση. Σου λέει “υποστηρίζεται ναζιστές”.

        Βρώμικος ο ρόλος βέβαια και της Δύσης που πράγματι υποστήριξε τους ναζήδες και αυτό αποδεικνύει πόσο υφεσιακή είναι η Δύση προς την Ρωσία και ότι δυστυχώς κάνουν κουμάντο ρωσόφιλες ηγεσίες όπως και τότε στις ΗΠΑ με τον Ομπάμα αλλά ακόμα χειρότερα και μετά με τον όχι απλά ρωσόφιλο υφεσιακό προς το Κρεμλίνο αλλά ΠΡΑΚΤΟΡΑ του Πούτιν Τραμπ. Σου λένε και αυτοί οκ πάρε την Κριμαία, πάρε Ντονμπάς και εγώ θα δώσω και κανένα δανειάκι στο Κίεβο, να κάνω και εγώ μπίζνες μαζί του ας τα μοιράσουμε.

        Αλλά Μαρκέλα εγώ άντε να συμφωνήσω μαζί σας. Έστω λοιπόν ότι το πραξικόπημα ήταν αμερικανόπνευστο. Έστω ότι οι ναζήδες είναι πράκτορες των ΗΠΑ-ΕΕ. Και πάλι δικαιολογείται η ΕΙΣΒΟΛΗ και ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ μίας χώρας από μία υπερδύναμη; Ο αγώνας ενός λαού απέναντι σε ένα πραξικόπημα είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ υπόθεση και ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. Δεχόμαστε ότι οι ιμπεριαλιστές έχουν…αυλές; Δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν έθνη επειδή το λέει ο Πούτιν; Δεχόμαστε ότι ο ιμπεριαλισμός θα υπαγορεύει σε άλλα κράτη την πολιτική τους και θα τους επιβάλλει ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ό,τι θέλει αυτός; Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ζήτημα ΝΑΤΟ όπως διαπίστωσες άλλωστε η δικαιολογία τότε της ρωσικής εισβολής δεν ήταν αυτό αλλά η “προστασία” των Ρώσων. Άλλωστε και ο Γιουσένκο επεδίωκε την ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλά δεν θυμάμαι καμία εισβολή τότε. Δεχόμαστε ότι οι ιμπεριαλιστές κομματιάζουν χώρες με πρόσχημα την προστασία μειονοτήτων; Και μη μου αρχίζεις αυτά τα δεν είναι το ίδιο Ρώσοι και Τουρκοκύπριοι; Είναι οι Ρώσοι ανώτερη φυλή για να αξίζει η ζωή τους περισσότερο; Έτσι και αλλιώς στο Ντονμπάς σας απέδειξα και αυτή είναι η αλήθεια ότι οι Ρώσοι είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Όπως και οι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο το 1974. Γιατί λοιπόν δεν υποστηρίζετε όλοι σας τον Αττίλα; Γιατί δεν υποστηρίζετε τον Χίτλερ που…απελευθέρωσε τους Σουδήτες; Υποστηρίζεις τον “εθνικό αγώνα” των ουτσεκάδων για να…ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕΙ η Σερβία με την συνδρομή των νατοϊκών βομβών;

        Δεν είναι αυτές οι αρχές του διεθνισμού Μαρκέλα.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Έχω ήδη απαντήσει σ’ αυτά που λες.Δέχομαι,ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ έθνη κ ότι η Ουκρανία είναι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ κράτος.Η στήριξη των ρωσικής καταγωγής Ουκρανών από τη Ρωσία ήταν η δικαιολογία της επέμβασης,αλλά η κυρία αιτία ήταν η περικύκλωση της Ρωσίας,με σκοπό την εξουθένωση της Αυτά είναι ολοφάνερα.Υπάρχουν επίσημα στοιχεία από αμερικανική δεξαμενή σκέψης κ δεν είναι μυστικό.Κατά τα άλλα είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης κ επιλογής.Αλλά κ θέμα λογικής.Λες,ότι όλα όσα έγιναν από το ,’14 από ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,,νεοναζί,, πόλεμο ενάντια σε Ντομπας,έγιναν μόνο για να δώσουν αφορμή επέμβασης στη Ρωσία.Μα αν δε γίνονταν όλα αυτά,τι πρόβλημα θα είχε η Ρωσία κ για ποιο λόγο να ξεκινούσε τέτοια επιχείρηση;Όλοι λένε κ όλοι ξέρουμε,ότι το ΝΑΤΟ εγκαθιστούσε πυρηνικά στα ρωσικά σύνορα, σε απόσταση λίγων λεπτών από τη Μόσχα.Νομίζω πάντως,ότι κ οι δυο μας κάναμε τη θέση μας ξεκάθαρη κ είπαμε όσα είχαμε να πούμε στο θέμα αυτό.

  17. Papillon

    Όταν κάποιοι που δρουν ως πράκτορες ενός άλλου κράτους επιχειρώντας να κομματιάσουν την πατρίδα σου με στόχο να παραδώσουν εδάφη δεν απαντάς με σταυρωμένα τα χέρια ούτε τους δίνεις τις ευχές σου αλλά τους ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ. Όσοι υποστηρίζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα ανοιχτά ή ύπουλα τον κατακτητή είναι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ και πρέπει ως τέτοιοι να αντιμετωπίζονται. Γνωρίζεις πολύ καλά τι έκαναν οι σουνίτες σανταμικοί στους συντρόφους σου στο Ιράκ που ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ. Όσα κόμματα λοιπόν στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ είτε σαν…λαφαζανικοί είτε σαν “ούτε ούτε” και “ισαποστάκηδες” πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ και δεν θα κατηγορήσω την ουκρανική κυβέρνηση γι’αυτό. Εσύ που είσαι ΦΑΝ του Πούτιν κάντο.

    Είσαι τόσο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ που αν γινόταν αυτό σε άλλη χώρα που ήταν υπό ρωσική επιρροή και οργάνωνε κάτι τέτοιο ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός θα ούρλιαζες και θα έκανες πορείες στην αμερικανική πρεσβεία. Επειδή όμως το κάνει η Ρωσία και επειδή ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ τους Ουκρανούς που αντιστέκονται (και γιατί δεν τους αναγνωρίζεις και εσύ σαν έθνος αφού θεωρείς φυσιολογικό το να “χάνει” μία χώρα εδάφη δηλαδή να της τα αρπάζουν ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ξένοι και βλέπεις έτσι “εθνικό” αγώνα στο Ντονμπάς οπότε αναγνωρίζεις την Ουκρανία σαν ρωσικό έδαφος) το υποστηρίζεις.

    Ήταν δίκαιη η νατοϊκή εισβολή και ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Σερβίας ώστε το Κόσοβο να ασκήσει το…δικαίωμά του στην “αυτοδιάθεση”; Απάντησε μου σε παρακαλώ σε αυτό. Εγώ λέω ΟΧΙ. Υποστηρίζεις τους αμερικανοτσολιάδες ουτσεκάδες πράκτορες του ΝΑΤΟ; Εγώ απαντώ ΟΧΙ. Εκεί δεν αναγνωρίζεις την…εθνική αυτοδιάθεση για τους Αλβανούς με…νατοϊκές κατοχικές βάσεις;

    Αυτό το είναι αδύνατον να ενωθούν Ουκρανοί και Ρώσοι εκτός από ταξικά άκυρο είναι και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ. Μου θυμίζει αυτό το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ “δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με το εβραϊκό προλεταριάτο, τους Εβραίους δημοκράτες γιατί το καθεστώς είναι σιωνιστικό” οπότε ας υποστηρίξουμε τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ Εβραίων πολιτών, τις ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ρουκέτες της Χαμάς, τις σβάστικες στην Παλαιστίνη και ας υπάρχουν Εβραίοι που διαδηλώνουν εναντίον των σιωνιστικών εγκλημάτων.

    https://www.jpost.com/israel-news/thousands-of-jews-and-arabs-march-in-tel-aviv-for-peace-coexistence-668852

    https://www.euronews.com/2020/06/07/israel-jewish-arab-protest-against-plans-to-annex-parts-of-west-bank

    Αλλά πως να επιτευχθεί ενότητα με ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ τύπου Χαμάς, ρωσόδουλων ναζήδων κλπ; Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν και εσύ τους υποστηρίζεις.

    ΕΥΓΕ!!!

    Reply
  18. Papillon

    Δείτε τώρα τοποθέτηση. Ο Κώστας από τη μία ασκεί κριτική στον κόσμο που διαδήλωνε ότι…υποχώρησε σε φιλοδυτική πασιφιστική γραμμή λέγοντας:

    “Η συναυλία στα Προπύλαια υποχώρησε βέβαια σε μια αφελή φιλοδυτική πασιφιστική γραμμή… Ούτε τα ούτε -ούτε μπορούν να βγάλουν κίνημα διότι ξενερώνουν τον κοσμο που είναι εξοργισμένος με τον ευρωατλαντισμό και το ουκρανικό καθεστώς, τον κόσμο που ξέρει πως ο πόλεμος δεν ξεκινησε στις 24.2.”

    αλλά μας επισημαίνει όμως ότι δεν είναι με τον Πούτιν και την ρωσική εισβολή:

    “Καταγγείλαμε την μεγαλορώσικη επένδυση της εισβολής, καταγγείλαμε την θολή αλλά υπαρκτή αμφισβήτηση του ουκρανικού αυτοπροσδιορισμού, καταγγείλαμε την προοπτική μιας φιλορωσικής Ουκρανίας, κατεχόμενης ή ελεγχόμενης.”

    Η ειρωνεία είναι ότι και η γραμμή με την οποία κατέβηκε ο κόσμος αυτός στο δρόμο που οκ δεν φταίει αυτός αλλά οι ηγεσίες των κομμάτων, των διοργανωτών είναι ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ εφόσον κρατάει ίση απόσταση όχι μόνο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσία αυτό είναι το λιγότερο αλλά από Ουκρανία και Ρωσία. Δηλαδή μία χώρα δέχεται ΩΜΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ επίθεση, μία χώρα ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ εξαιτίας ενός ιμπειριαλιστή, ένας λαό ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ από έναν ιμπεριαλιστή και αυτοί φωνάζουν από τη μία Αλληλεγγύη στην Ουκρανία αλλά δεν φωνάζουν ΥΠΕΡ του ΔΙΚΑΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ αγώνα των Ουκρανών και ΔΕΝ υποστηρίζουν ανοιχτά τον πόλεμο από μεριάς Ουκρανίας κάνοντας μάλιστα λόγο για…ιμπεριαλιστικό πόλεμο από…όλους δηλαδή και από αυτόν που υπερασπίζεται τα εδάφη του.

    Αλλά ακόμα και έτσι ο Κώστας που κατά τα άλλα εναντιώνεται στην ρωσική εισβολή…ενοχλείται με το “ούτε-ούτε”. Μα τότε αν ενοχλείται με το ούτε-ούτε πως είναι εναντίον του Πούτιν και της ρωσικής εισβολής;

    Μου αρέσει επίσης που έχει πρόβλημα και με το ψευτοκκε. Κώστα μου ο Περισσός ήταν που το 2014 έστειλε τον Αγγουράκη παρέα με τα ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ στην Κριμαία για να νομιμοποιήσουν την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας. Στο Ντονέτσκ ήταν ο Ζαριανόπούλος που νομιμοποίησε τις “εκλογές” το Νοέμβρη του 2014 μαζί με άλλα ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ όπως το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ Jobbik, τον ακροδεξιό Μπερλουσκόνι και άλλους τέτοιους “αγωνιστές”. Επομένως ποιο το πρόβλημά σου με το κόμμα; Στην υπηρεσία του Πούτιν είναι γιατί το κατηγορείς;

    https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Donbas_general_elections

    Άντε βγάλτε άκρη.

    Reply
    1. Κώστας

      Καλά τώρα ρε ΟΑΚΚΙΤΗ, ο κόσμος που διαδήλωνε, εντάξει, γνωστά είναι τα πράγματα. Μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν με το αντίστοιχο πολιτικό περιεχόμενο. Και την νομιμοποίησε και το ΚΚΕ, όχι μόνο με καλλιτέχνες, που δεν είναι αναγκαστικά γραμμωμένοι αλλα με θετική κάλυψη στα ΜΜΕ του, στα σόσιαλ κλπ Εσένα βέβαια δεν σου φτάνει, τι να κάνουμε, δεν σου φτάνει η … μονόπλευρη καταδίκη της Ρωσίας σε φιλοδυτική γραμμή, θες παραπάνω, δεν έχω καταλάβει ακριβώς, θες μια συναυλία που να λέει ρίχτε πυρηνική βόμβα στην Μόσχα.

      Μιλάμε για άνθρωπο που φτάνει σε απίθανα σημεία γελοιότητας γιατί είσαι ΟΑΚΚΕ 100%. Μας λες πως τα φιλοδυτικά πραξικοπήματα είναι φιλορωσικά με πράκτορες του Πούτιν να μεταμφιέζονται σε φιλοδυτικούς.

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Ποια καταδίκη; Τα συνθήματα “Όχι στον πόλεμο” και “Σταματήστε τον πόλεμο”; Αυτά είναι τα γνωστά πασιφιστικά που δεν ξεχωρίζουν ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ πολέμους. Ποια μονόπλευρη καταδίκη που την είδες; Το όχι σε ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία; Καλά οκ εσένα σε πειράζει που κολλάνε και την Ρωσία δίπλα στους άλλους αλλά σου ξαναλέω εμένα δεν είναι αυτό το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Αν και εννοείται ότι διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως εφόσον η Ρωσία είναι ο κύριος εχθρός του ουκρανικού λαού (αυτή κατέχει ουκρανικά εδάφη, αυτή βομβαρδίζει, σφαγιάζει, ισοπεδώνει και προσπαθεί να φάει και άλλα εδάφη και όχι ΗΠΑ-ΕΕ αν βλέπεις το ΝΑΤΟ κάπου να βομβαρδίζει Ουκρανούς ή να προσαρτά εδάφη να μου το επισημάνεις) αλλά να σου πω κάτι και αυτό το προσπερνάω. Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να ανεχτώ είναι η ταύτιση όχι ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας αλλά Ουκρανίας και Ρωσίας.

        Αυτό το ότι ο πόλεμος είναι…ιμπεριαλιστικός και από μεριάς Ουκρανίας. Είχε πει η Παπαρήγα για τον Καντάφι το 2011 το αμίμητο:

        “Είμαστε εξίσου αντίθετοι με τον Καντάφι, όπως είμαστε εξίσου αντίθετοι με τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα και με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μόνο πρόσχημα είναι ο Καντάφι. Ο πόλεμος αυτός, αντικειμενικά και συνειδητά, στρέφεται κατά του λαού της Λιβύης, είναι ένας πόλεμος 100% ιμπεριαλιστικός και από τη σκοπιά που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ο Καντάφι. Είναι η μάχη για τα πετρέλαια, για τους αγωγούς των πετρελαίων.”

        Δηλαδή ενώ ο Καντάφι πολεμούσε έναν ΞΕΝΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ που είχε στόχο να να υποδουλώσει την χώρα του η ΓΓ ενός “κομμουνιστικού” κόμματος αποκαλούσε τον πόλεμο αυτό…ιμπεριαλιστικό. ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΦΙΛΟΝΑΤΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. Το γιατί το καταλαβαίνουμε φυσικά γιατί ήταν η Ρωσία που ήθελε και αυτή την ανατροπή του Καντάφι εξού και α) η ΑΠΟΧΗ από το ΣΑ του ΟΗΕ ώστε να ΜΗΝ ασκήσει βέτο στην επέμβαση β) η επιμονή ΚΑΙ της Ρωσία στο να φύγει ο Καντάφι ακόμα και όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Λιβύη και γ) η αναγνώριση των αμερικανοτσολιάδων “αντικαθεστωτικών” που ζητούσαν επίμονα επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πατρίδα τους. Έτσι είναι αν θέλει η Ρωσία γίνεσαι μέχρι και…αμερικανοτσολιάς εάν αυτό την εξυπηρετεί. Το “Κ”Κ του Ιράκ κατέχει το know how όταν υποστήριξε την ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση μετά την ανατροπή του Σαντάμ. Αποδείχτηκε το γιατί.

        https://www.rizospastis.gr/storyAmp.do?id=6161328

        https://www.theguardian.com/world/2011/may/27/g8-gaddafi-libya-russia

        Ξαναλέω τι πάει να πει αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό; Γιατί το βλέπω συνεχώς σε πανό, ανακοινώσεις, προκηρύξεις κλπ. Ο ουκρανικός λαός αυτή τη στιγμή ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στον Ρώσο εισβολέα με το όπλο στο χέρι. Σφαγιάζονται Ουκρανοί αυτή τη στιγμή ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ, μερικοί εκατομμύρια είναι πρόσφυγες επομένως τι πάει να πει αλληλεγγύη; Αλληλεγγύη σημαίνει ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Αλληλεγγύη σημαίνει ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ.

        Για να ήταν λοιπόν πραγματικές αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις αυτές θα έπρεπε τα συνθήματα να είναι όχι πυρηνική βόμβα στην Ρωσία όπως βλακωδώς λες γιατί ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο αλλά ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΞΩ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε κανένα λαό αν δεν εύχεσαι ο λαός στον οποίο υποτίθεται ότι εκφράζεις την αλληλεγγύη σου να ΝΙΚΗΣΕΙ και να ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΟΥ έξω από την πατρίδα του.

        Ακόμα όμως και το Εξω ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία που και αυτό εσένα σε ενοχλεί γιατί είπαμε είσαι ΦΑΝ του Πούτιν αν το προσέξεις είναι ύπουλα ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ διότι αν το συνδυάσουμε με συνθήματα όπως Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία χούντες-πολέμοι-τρομοκρατία και όλα τα αντινατοϊκά-αντιΕΕ συνθήματα που είναι και αυτά που καθορίζουν τελικά το περιεχόμενο των διαδηλώσεων γιατί αυτά ακούγονται κυρίως και πολύ περισσότερο μετατρέπουν τις διαδηλώσεις σε ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΕΣ καθαρά. Όταν “υποβιβάζεις” αυτόν που σκοτώνει και κατακτά θεωρώντας ως κύριο εχθρό τον άλλον τότε τάσσεσαι υπέρ αυτού που διεξάγει τον πόλεμο και εγκληματεί σε βάρος ενός λαού.

        Συνεχίζεται…

        Reply
      2. Papillon

        “Προφανώς λοιπόν και το ΚΚΡΟ είναι κομμουνιστικό κόμμα και το ΚΚΚ είναι κομμουνιστικό κόμμα, περισσότερο από κάθε πυροβολημένη ελληνική φράξια που ανασυγκροτεί το ΔΚΚ, και η Λαική Δημοκρατία της Κίνας είναι κάπου μεταξύ πρωιμου σοσιαλισμού, κρατικού καπιταλισμού, Νέας Οικονομικής Πολιτικής και ανάπτυξης των παραγωγικών της δυνάμεων και επέκτασης τους και στο εξωτερικό με τρόπους που δεν συνάδουν με τους μαρξιστικούς λενινιστικούς όρους του ιμπεριαλισμού.”

        Α εντάξει τέτοιος “κομμουνιστής” είσαι; Ε πέστο μου από την αρχή για να ξέρω. Αν κατάλαβα καλά θεωρείς το ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ “Κ”Κ της Κίνας…κομμουνιστικό; Δεν πας μια βόλτα από τον Πειραιά να σου εξηγήσουν εκεί οι άνθρωποι του μόχθου τι πάει να πει κινέζικος…σοσιαλισμός; Και λες το φοβερό ότι η Κίνα είναι κάπου μεταξύ σοσιαλισμού και καπιταλισμού με…ΝΕΠ. Αχού αχού τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μιλάμε για τους πιο ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της εργατικής δύναμης και εσύ μας λες ότι είναι κάπου…ανάμεσα.

        Φαντάζομαι είσαι από αυτούς που λένε “Ε τουλάχιστον είναι το ΚΚ στην εξουσία και δεν την παρέδωσε, κρατάνε τις Κόκκινες Σημαίες, τα αγάλματα του Μάο κλπ”. Λοιπόν ξεκάθαρα ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ να παραιτηθεί εδώ και τώρα το ψευτοΚΚ και να πάνε σε ελεύθερες εκλογές αστικοδημοκρατικού τύπου, χίλιες φορές να κατεβάσουν εδώ και τώρα τις σημαίες ακόμα και να ρίξουν τα αγάλματα του Μάο, να πάνε σε μία κανονική αστική δημοκρατία φιλελεύθερου τύπου από το να ταυτίζεται έτσι ο κομμουνισμός και ο μαρξισμός-λενινισμός με το πιο ΣΙΧΑΜΕΡΟ, το πιο ΚΤΗΝΩΔΕΣ πρόσωπο του καπιταλισμού.

        Αρκετή ζημιά κάνατε όλοι σας στην κομμουνιστική ιδεολογία από το ’56 και μετά, αρκετά λερώσατε και συκοφαντήσατε τον κομμουνισμό και φτάσαμε να ταυτιζόμαστε με Κινέζους, Κουβανούς, Βορειοκορεάτες, Γιαρουζέλσκηδες, Μαδούρους, Άσαντ, Στάζι, Χόνεκερ και δεν συμμαζεύεται. Πας να πεις ότι είσαι κομμουνιστής και αμέσως είσαι με τον Πούτιν, με την Κίνα, με τον Κιμ με τον έναν με τον άλλον αυτή είναι η προσφορά σας στον ιμπεριαλισμό γι’αυτό και δεν πρόκειται να αναγεννηθεί το κομμουνιστικό κίνημα.

        ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

        ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ φτάνει πια έχουμε τους Πορτοσάλτηδες και τους Ευαγγελάτους γι’αυτό ε όχι και εσάς.

        ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ….

        Reply
      3. Κώστας

        Παπιγιόν δεν πανηγύρισα το 91, ομολογώ

        Να πας στον Πειραιά να σου εξηγήσουν οι άνθρωποι του μόχθου τι σημαίνει το να γίνουν κρέας για τα κανόνια του ΝΑΤΟ για την διάλυση της ΛΔΚ και αν αυτό είναι η λύση για τις εργασιακές σχέσεις, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και ότι άλλο θέμα υπάρχει στο λιμάνι.

        Κώστας

        Reply
        1. Άρης

          Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση της “Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά” για την Πρωτομαγία:

          […]Η φετινή λοιπόν Πρωτομαγιά δένει τους αγώνες του χθες, με τους αγώνες του σήμερα και δείχνει τον δρόμο για το αύριο. Τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα και αποκτούν μεγαλύτερη σημασία γιατί σε μια εποχή που πληρώνουμε με αίμα τα κέρδη της “COSCO” με τους δικούς μας νεκρούς εργάτες, πληρώνουν με αίμα οι αδελφοί εργάτες στη περιοχή της Ουκρανίας από τη σύγκρουση μεταξύ των συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με Ρωσίας-ΚΙΝΑΣ, εμείς δίνουμε τη μάχη να μην κουβαλήσουμε όπλα για να δολοφονηθούν αδέλφια εργάτες όπως έκαναν οι συνάδελφοι Ιταλοί Λιμενεργάτες […]

          Καθαρές και ξάστερες κουβέντες από τους λιμενεργάτες, που καλούν σήμερα σήμερα σε νέα κινητοποίηση για τον βαριά τραυματία συνάδελφο τους…
          Εκεί έξω από τα κάτεργα της Cosco, εκεί όπου κυματίζει η σημαία της “Λ.Δ. Κίνας”.

        2. Κώστας

          Καλά θα κάνει το ΚΚΕ να μην προβοκάρει τους εργατικούς αγώνες με το γλύψιμο στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό στο οποίο πλέον δεν διολισθαίνει απλά αλλά κοντεύει να πάθει αφυδάτωση

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Ο πειραιώτικος κόσμος, ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι σημαίνει η κρατική κινέζικη εταιρεία της …..Λ.Δ. Κίνας Κώστα: Αθλια μεροκάματα, καταστροφή του περιβάλλοντος με ανεξέλεγκτες βυθοκορήσεις, καταστολή των συνδικαλισμένων, κλπ κλπ.

          Και προφανώς εγώ δεν είμαι στο ΚΚΕ, είμαι στο ΝΑΡ. Κίνα και ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία, είναι ιμπεριαλιστικές καπιταλιστικές χώρες. Το νμέγα πρόβλημα για τους κομμουνιστές είναι ότι, τα σύμβολά μας (αστέρι, σφυροδρέπανο, κόκκινη σημαία) είναι ΚΑΙ κρατικά σύμβολα τους αναδυόμενου ανατολικού καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Οπως επίσης και ότι βρίσκεται στην εξουσία στην Κίνα, στο Βιετνάμ κλπ ένα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

          Σαφή δείγματα ότι , το κομμουνιστικό κίνημα σε όλες τις μέχρι τώρα μορφές του έχει τελειώσει, έχει ενσωματωθεί στον καπιταλισμό, ΔΕΝ έχει άλλη ουσιαστικά διαφορετική στρατηγική πρόταση, από ένα είδος κρατικού καπιταλισμού, με ανύπαρκτη εργατολαική εξουσία και δημοκρατία, αλλά και με εκτεταμένο κράτος πρόνοιας και εξασφαλισμένη εργασία για την εργατική τάξη και τον υπόλοιπο λαό. Μέχρι εκεί έφτασε το κομμουνιστικό κίνημα και τα διάφορα πολιτικά ρεύματα εντός του. Απο δω και πέρα, δεν πάει πια το κομμουνιστικό κίνημα που δεν υφίσταται κιόλας, υφίστανται κάποια κόμματα απο δω και απο κει χωρίς να συγκροτούν κίνημα, με εξαίρεση ίσως την Τουρκία και την Ινδία.

        4. Ανώνυμος

          Το ΔΥΤΙΚΟ ιμπεριαλιστικό μπλοκ είναι ένα αιματοβαμμένο μπλοκ κρατών και κεφαλαίων που ρημάζουν άνθρωπο και πλανήτη, αιώνες. Πλέον, κατεβαίνει, προς όφελος του αναδυόμενου ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ιμπεριαλιστικού μπλοκ κρατών και κεφαλαίων που απαρτίζεται από Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιράν κλπ. Θα είναι αυτό το μπλοκ, στοιχειωδώς έστω, φιλολαϊκό και δημοκρατικό, κάτι που ΔΕΝ ισχύει καν για το ΔΥΤΙΚΟ ιμπεριαλιστικό μπλοκ εδώ και πολλά χρόνια πια;

          Εάν κρίνουμε από Ινδία, Ιράν, αλλά και Ρωσία και Κίνα, μια παραλλαγή του δυτικού καπιταλισμού και στον τομέα του κράτους και της κρατικής πολιτικής είναι. Η ουσιώδης διαφορά των δύο μπλοκ είναι ότι, στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, το καπιταλιστικό κράτος παίζει βαρύνοντα ρόλο στην οικονομία, τόσο στο διαιτητικό κομμάτι, όσο και στο επιχειρηματικό κομμάτι. Κάτι σαν διαρκής Κευνσιανισμός μεν , αλλά χωρίς καν στοιχειώδη αστικοδημοκρατικά δικαιώματα για την εργατική τάξη. Και αυτο ισχύει κυρίως για Κίνα και Ρωσία, και όχι για Ιράν και Ινδία. Η οποία Ινδία, είναι ένα μισοβάρβαρο καπιταλιστικό κράτος αλλά και κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι οι σύγχρονοι δούλοι της Ινδίας είναι η προαιώνια κάστα των ανέγγιχτων που βρίσκεται στον πάτο της ινδικής κοινωνίας. Μια ταξική διάρθρωση που ούτε ο Γκάντι αμφισβήτησε,, ούτε πολύ φοβούμαι και οι κομμουνιστές που κυβερνούν κάποια κρατίδια της Ινδίας, έχουν αμφισβητήσει έτσι;

          Εάν για τον Κώστα και ευτυχώς κάποιους λίγους ακόμα, το αντίπαλο δέος στην ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν, ζήτω που καήκαμε ως εργατικές τάξεις και λαοί… Από την Σκύλλα του δυτικού καπιταλισμού, στην Χάρυβδη του ανατολικού καπιταλισμού.

        5. Κώστας

          Δεν θα απαντήσω σε βλακείες για την Cosco.

          Οι λιμενεργάτες αγωνίζονται και θα αγωνίζονταν όποιον και αν είχαν απέναντι τους. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν συνείδηση πως αγωνίζονται κατά της ΛΔΚ και του ΚΚΚ, δεν τους απασχόλεισαι το θέμα αυτό και καλώς. Η Cosco είναι μια κανονική καπιταλιστική επιχείρηση όπως όλες, όπως ήταν οι σοβιετικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις μέχρι το 91

          Το ότι οι λιμενεργάτες είναι … κατά του ΝΑΤΟ και της Κϊνας είναι μια φιλονατοική προβοκατόρικη αθλιότητα. Το ΚΚΕ νομίζει πως ότι περάσει ή “περάσει” από μια συνδικαλιστική οργάνωση, μονοκομματική συνήθως, είναι κτήμα των εργατών.

          Αν τα ακούσουν αυτά οι εργάτες θα πέσουν κάτω από τα γέλια

          Κώστας

        6. Ανώνυμος

          Η αναλυση του κκε για την κινα δεν εχει βαθος, δεν αντεχει σε καμμια κριτικη….Στην δεκαετία του 30, η βιομηχανια της ΕΣΣΔ ειχε πολλα περισσότερα θυματα αποτι τωρα η Cosko. Μηπως αυτο σημαινει οτι η ΕΣΣΔ ηταν τοτε ιμπεριαλιστικη;; Μια σοσιαλιστική χωρα με εργοστασια που λειτουργούν κατω απο ιδιωτικο-οικονομικα κριτιρια, δεν ειναι λιγοτερο σοσιαλιστικη.
          Ειναι αυτο που ειναι δηλαδη: Μια σοσιαλιστική χωρα με εργοστασια που λειτουργούν κατω απο ιδιωτικο-οικονομικα κριτιρια.

          Η φυση της κινεζικης κοινωνιας ειναι κατι πολυ πιο συνθετο και σηκωνει πολυ πολυ μεγαλύτερη αναλυση με σιγκεκριμενα στοιχεια και οχι με ταυτολογιες/τιποτολογιες.
          Απο εκεί και περα, μπορει να γινει συζητηση για το ποιες ειναι οι προοπτικές μιας τέτοιας χωρας, που κατευθύνεται, ποιες ειναι οι κύριες αντιφασεις ποια κοινωνικά στρωματα εχουν την ηγεμονια, με ποιες συμμαχιες κτλ κτλ.

  19. Άρης

    Αυτά πήγαινε να τα πεις στο εργατικό σωματείο που έβγαλε την ανακοίνωση. Στους εργάτες και τις εργάτριες που δίνουν εδώ και μήνες έναν κορυφαίο ταξικό αγώνα, έναν αγώνα πραγματικό φάρο για την εργατική τάξη. Το κείμενο τους είναι εξαιρετικό. Μπες στη σελίδα τους και διάβασε το όλο. Συνδέουν με απλά εργατικά λόγια τον ταξικό με τον αντιιμπεριαλιστικό και τον αντιπολεμικό λόγο, χωρίς να χάνουν ποτέ την αντινατοϊκή αιχμή τους, ως προλετάριοι που ζουν σε μια χώρα εξαρτημένη από ΗΠΑ και ΕΕ.

    Αν προβοκάρει στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΚΚΕ, τον εν εξελίξει αγώνα, είναι γιατί συνεχίζει να είναι αδελφό κόμμα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας. (με τα αφεντικά της Cosco δηλαδή). Γιατί εδώ και χρόνια μετέχει από κοινού -μαζί με το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και πολλά άλλα κομμουνιστικά για σένα κόμματα- σε διεθνείς διασκέψεις με θέμα τους αγώνες της εργατικής τάξης και την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.