.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας (φωτο)


 

Κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποίησαν  το πρωί της Πέμπτης 10 Δεκέμβρη , παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της Ημέρα Δράσης για τη δημόσια υγεία.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν δώρο Χριστουγέννων για όλους, ένταξη στα ΒΑΕ, ισχυρή δημόσια Υγεία – Πρόνοια ενάντια στους ιδιώτες εργολάβους, μονιμοποίηση όλων εκτάκτων και συμβασιούχων.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν από τους υγειονομικούς ήταν: «Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι σε εργολάβους και αστυνομία», «Μονιμοποιήσεις στα νοσοκομεία, δώστε τέλος σε αυτή την ομηρία», και «Άμεσες προσλήψεις υγειονομικών, επίταξη τώρα των ιδιωτών»!

Στον Άγιο Σάββα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κώστας Καταραχιάς ο οποίος δέχτηκε και την εκδικητική μετάθεση του στο νοσοκομείο Σωτηρία με προφανή στόχο να χτυπηθεί το σωματείο και η συνδικαλιστική δράση. Εκεί συμμετείχε και χαιρέτησε τη συγκέντρωση και ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Κώστας Τουλγαρίδης. Χαιρέτησαν ακόμα εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων και σωματείων εργαζομένων από άλλους χώρους και όλοι μαζί καταδίκασαν τις διώξεις των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στη δημόσια υγεία καθώς και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τον συνεχή εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς. Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ο καθένας από το πόστο του, δίνουν σκληρή μάχη απέναντι στην πανδημία (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγοι-παρασκευαστές, τεχνικοί, διοικητικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη) η κυβέρνηση με θρασύτητα εξακολουθεί να προκαλεί.

Την ώρα που αφιλοκερδώς όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει υπερεντατικό αγώνα στο μετερίζι της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση, με περισσή θρασύτητα, προσπαθεί και πάλι να τους διασπάσει, διαδίδοντας ότι θα δώσει ένα “επίδομα ζητιανιάς” σε ένα μικρό μόνο τμήμα υγειονομικών, λες και οι υπόλοιπες ειδικότητες και κλάδοι έρχονται στη δουλειά για πλάκα. Οι υγειονομικοί απαντούν όμως ότι το νοσοκομείο είναι μια ενιαία οντότητα, ότι όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας πρέπει να δουλεύουν με ομοιογένεια και συνδυασμένα; και ότι η επιδοματολογία σε ομάδες δεν θα περάσει!

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν και διεκδικούν:
• Ένταξη όλων στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος
• Να δοθεί 13ος μισθός σε όλους τους υγειονομικούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Στήριξη της δημόσιας, δωρεάν υγείας. Όχι στους εργολάβους, τους ιδιώτες

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας (φωτο)

  1. θανάσης Αν.

    Κικίλιας – Τσιόρδας …. Σε Άλλον Κόσμο

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

    Οι σημερινές δηλώσεις του Κικίλια και του Τσιόρδα για την εξέλιξη του κορονοϊού είναι εκτός πραγματικότητας…

    Πάλι ρίχνουν τις ευθύνες στον λαό, στο φιλότιμο που πρέπει να έχουμε, στην αλληλεγγύη προς τους ηλικιωμένους…

    Δεν “βλέπουν” ότι δεν γίνονται μαζικά τεστ, προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα εργοστάσια λειτουργούν και οι υπηρεσίες χωρίς μέσα προστασίας των εργαζομένων, τα ΜΜΜ είναι τις ώρες αιχμής γεμάτα…

    Νοιάζονται περισσότερο να ανοίξει η αγορά και δεν τους νοιάζει η δημόσια υγεία…

    Είναι επικίνδυνη και εγκληματική η πολιτική τους, που προσπαθούν να την “σώσουν” με τα επικοινωνιακά σόου και τα ΜΜΕ που ελέγχουν…

    Όσο και ο λαός είναι “φοβισμένος και αμήχανος” μαζί με την οικονομική ανέχεια που υφίσταται…θα έρθει σύντομα η ώρα που πρέπει το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό – νεολαίστικο κίνημα να τους ανατρέψει και να πάρει την ζωή και τον πλούτο στα χέρια του…

    Επίσης δημιουργώντας αυταρχικό κράτος στην κοινωνία και καταστολή απέναντι στην ριζοσπαστική αριστερά αυτά τα φαινόμενα θα τα διαλύσει η αντί – βία του οργανωμένου λαού…

    Reply
  2. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Συνεχίζοντας αποκει που τ’ άφησε ο Πάνθηρας*29 θα ήθελα να επισημάνω ότι η φαινομενική “συμμόρφωση” των πολιτών με τα “μέτρα” της “Επιτροπής”, κάθε άλλο παρά συμφωνία με τη ρατσιστική συμμορία Μητσοτάκη δείχνει.

    Από δημοσκόπηση που δημοσίεψε το SofokleousIn.gr

    “…Πλέον, κυριαρχούν η «αβεβαιότητα» (31%), η «οργή» (26%), η «ανασφάλεια» (23%), το «άγχος» (20%), αλλά και η «ελπίδα» (19%). Παρότι εξακολουθούν να κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα, τη θέση της «ηρεμίας» – δεύτερο πιο έντονο συναίσθημα τον Ιούλιο – παίρνει η «οργή», η οποία το καλοκαίρι βρισκόταν στην έκτη θέση (13%), …”

    Η “οργή” την οποία ανέφεραν τόσοι πολλοί συμπολίτες μας ειν’ αυτοί που δίνει το κουράγιο στους ηρωικούς υγειονομικούς να παλεύουν ενάντια στη συμμορία Μητσοτάκη-Χρυσαυγοχοίδη.
    Η οργή του κόσμου μαζί με τη μαχητικότητα και τον ηρωισμό των υγειονομικών θα σαρώσει τους Μητσοτάκηδες.
    Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό, πριν θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.