.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποίηση των γιατρών του Ερυθρού Σταυρού ενάντια στην εγκατάλειψη και τη μοιρολατρία!


Μετά τη μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες, γιατροί του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός την Τετάρτη 27/4 προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Όπως λένε οι ίδιοι/ες η οργή στο νοσοκομείο ξεχειλίζει. Από τον Μάρτιο ο Ερυθρός έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, του Covid-19, χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και οι υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι γιατροί μιλούν για βάρδιες με 250 και 300 νοσούντες που βγαίνουν από έναν/μία Παθολόγο μαζί με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. Νευρολόγους), οι οποίοι λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν για τις ανάγκες των συγκεκριμένων ασθενών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγοντας να μην “ενοχλήσει” την κυβέρνηση φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τον “γολγοθά” που τραβούν οι εργαζόμενοι/ες καθημερινά. Η σημερινή στάση εργασίας και συγκέντρωση ήταν πολύ επιτυχημένη με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων του Ερυθρού και στήριξη από αγωνιστικά σωματεία άλλων νοσοκομείων, της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι/ες του Ερυθρού ζητούν:

-Χρονοδιάγραμμα αποχαρακτηρισμού του νοσοκομείου ως «αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με covid» και επιστροφή στη λειτουργία του ως γενικό νοσοκομείο
-Ένταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ως επικουρικό του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου ώστε να νοσηλεύει ασθενείς με covid εφόσον διαθέτει πλήρη υποδομή.
-Άμεση ολοκλήρωση των κρίσεων για τις 4 +1 θέσεων παθολόγων που έχουν προκηρυχθεί και άμεση προκήρυξη και των υπολοίπων θέσεων
-Άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού
-Ανάκληση του νόμου Χουλιαράκη περί μετάθεσης της αστικής ευθύνης στους γιατρούς
-Συντονισμό δράσεων με τα υπόλοιπα νοσοκομεία
-Δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους

Όπως λένε οι εργαζόμενοι/ες του Ερυθρού:
Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για τους ασθενείς μας”


Το Ενωτικό Κίνημα γα την Ανατροπή του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός αναφέρει:

Τον τελευταίο χρόνο τόσο οι υγειονομικοί όσο και ολόκληρη η κοινωνία έχουν γίνει μάρτυρες μιας άκρως αναποτελεσματικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας COVID 19 από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσο και αν προσπαθήσει να πείσει η κυβέρνηση οτι επιχειρεί με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας του λαού είναι ηλίου φαεινότερο ότι η λήψη αποφάσεων από μεριάς της ,καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από την προσπάθεια εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα γεγονότα που καταδεικνύουν τα παραπάνω δυστυχώς είναι πολλά. Από την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία του κράτους από τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων, στον στρουθοκαμηλισμό σε σχέση με τις πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού και την εναπόθεση ευθυνών αποκλειστικά στους πολίτες μέχρι την εμμονική άρνηση ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και τις απαιτούμενες υποδομές και την ταυτόχρονη προστασία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στον χώρο της υγείας.

Σε αυτό το ζοφερό όμως τοπίο ήρθαν να προστεθούν και ορισμένες ακραίες κινήσεις της κυβέρνησης οι οποίες είναι κυριολεκτικά εγκληματικές. Μια τέτοια αποτελεί η επιλογή για μετατροπή του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σε νοσοκομείο μίας και αποκλειστικής νόσου, εδώ και ένα περίπου μήνα, για νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη από κορωνοϊό, χωρίς καμμία απολύτως προετοιμασία. Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έχει 13 ειδικευμένους Παθολόγους σε σύνολο 19 οργανικών θέσεων (10 μόνιμοι και 3 επικουρικοί, η μια μάλιστα με προσωρινή μετακίνηση από το Ιπποκράτειο) και κανέναν Πνευμονολόγο!! Και αυτό το νοσοκομείο αποφάσισε η κυβέρνηση οτι χωρίς καμία πρόσληψη ειδικών Παθολόγων ή Πνευμονολόγων μπορεί να νοσηλεύσει 400 ασθενείς προσβεβλημμένους από κορωνοιό. Με 13 Παθολόγους, με την συνεπικουρία των ιατρών λοιπών ειδικοτήτων του νοσοκομείου, και με επίταξη ελάχιστων ιδιωτών ιατρών, οι οποίοι αντικειμενικά έχουν απομακρυνθεί από την άσκηση της ιατρικής σε νοσοκομειακό επίπεδο και είναι λογικό να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι παντελώς ανορθολογική, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. Η Ιατρική είναι μια επιστήμη με τεράστιο εύρος και πολλές ειδικότητες. Είναι ξεκάθαρο πως όταν παίρνεις την απόφαση να αναθέσεις την νοσηλεία ασθενών που νοσούν από κορωνοιό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, η ποιότητα παρεχόμενης περίθαλψης υπονομεύεται. Η ύπαρξη ενός ειδικού Παθολόγου σε κάθε εφημερία που έχει υπό την ευθύνη του περίπου 200 ασθενείς ισοδυναμεί με κατάργηση του ρόλου του νοσοκομείου ως χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας. Το μετατρέπει σε χώρο απλής στίβαξης ασθενών όπου το υπάρχον προσωπικό δουλεύει στα όρια του. Η συγκεκριμένη επιλογή εντάσσεται στην ίδια λογική απαξίωσης και εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας που αδιαφορεί για τους εκατοντάδες διασωληνωμένους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ αλλά και για την εργασιακή εξόντωση του ελλιπούς υπάρχοντος υγειονομικού προσωπικού.

ΠΌΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Δεν θα ανεχθούμε άλλο την διάλυση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και τις επικίνδυνες για την ζωή των ασθενών μας επιλογές της κυβέρνησης!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.