.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή στη Μυτιλήνη


 

Νίκος Μανάβης

Περίπου 80 κάτοικοι της Μυτιλήνης διαδήλωσαν το απόγευμα της Τρίτης 23/03/2021 στην Πλατεία Σαπφούς την αντίθεση τους στην κρατική τρομοκρατία, παρά τον δυνατό βορειά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πρωτεύουσα της Λέσβου. Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεση τους στο όργιο αστυνομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Επίσης φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων που προωθούν την κατασκευή κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης των προσφύγων σε όλες τις συνοριακές περιοχές της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, την ενίσχυση της Frontex και όλων των μέτρων καταστολής που ήδη χρησιμοποιούνται σε βάρος των προσφύγων.

Στην προκήρυξη που μοιράστηκε στην συγκέντρωση τονίζεται “πως το σύστημα και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό και γι αυτό θωρακίζεται με μέτρα τρομοκράτησης του λαού, καταστολή και κατάπνιξη των ελευθεριών. Μέτρα αναγκαία για να προωθηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική η μόνη διέξοδος είναι ο μαζικός παρατεταμένος αγώνας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία. Για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε περίθαλψη – υγεία – δωρεάν σπουδές – ελευθερίες – δουλειά για όλους! Για να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.