ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΕ ΕΥΡΩ και ΕΕ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ
Ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται πάνω από την εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου.
Μπορούμε και πώς να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη της λιτότητας και των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και της φορολεηλασίας, της καταβαράθρωσης της ασφάλισης και της υγείας; Μπορούμε και πώς να υπηρετήσουμε μια παιδεία αντάξια των αναγκών και των δυνατοτήτων της κοινωνικής πλειοψηφίας; Υπάρχει εναλλακτική λύση στο μονόδρομο των μνημονίων, της ΕΕ, των αγορών, της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων ή μήπως «δεν αλλάζουν τα πράγματα» και δεν μπορούμε να σπάσουμε τη φυλακή στην οποία έχουν κλείσει τις ανάγκες και τα όνειρά μας;
Τίποτα δεν είναι ίδιο με τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Τώρα πια, πάνω στο σωρό των αντεργατικών μέτρων των δύο πρώτων μνημονίων έρχεται να προστεθεί το τρίτο το οποίο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ. Το μνημόνιο αυτό δεν αποτελεί απλά ένα σύνολο μεμονωμένων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, αλλά ένα συνολικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού.
Τώρα πια έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν τα μνημόνια, να αυξηθούν οι μισθοί, να αντιμετωπιστεί η ανεργία, να καλυτερέψουν η υγεία, η ασφάλιση και η παιδεία, να υπηρετήσουν το λαό οι δημόσιες υπηρεσίες αν δεν βγούμε από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, αν δεν σπάσουμε τα δεσμά του κέρδους, των αγορών, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, αν δεν χάσει πλούτο, εξουσία και ιδιοκτησία ο κόσμος του κεφαλαίου. Ή θα μπουν μπροστά οι εργατικές-λαϊκές ανάγκες ή η χρεομηχανή, το σύμφωνο για το ευρώ, η καπιταλιστική κερδοφορία, η ρευστότητα των τραπεζών, η ανταγωνιστικότητα. Οι ΕΕ–ΕΚΤ–ΔΝΤ αποτελούν μια λυκοσυμμαχία οικονομικών δολοφόνων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση μέσα σε ευρωζώνη και ΕΕ, ούτε «έντιμος συμβιβασμός» με τις δυνάμεις αυτές. Κατέρρευσε η λογική «ούτε ρήξη-ούτε υποταγή».
Τώρα πια είναι σαφές ότι αναθέτοντας απλώς σε μια κυβέρνηση ή εκφράζοντας απλώς τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. Και μας το έκανε ακόμη πιο σαφές ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξελίχθηκε σε ανοιχτά αστική δύναμη, ψήφισε χέρι-χέρι μνημόνια με τα προ αυτού μνημονιακά κόμματα, έκανε τα πάντα για να καθηλώσει το μαζικό κίνημα και γύρισε με προκλητικό τρόπο την πλάτη στο περήφανο ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει αριστερά που να υπογράφει και να ψηφίζει μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάβηκε το Ρουβίκωνα.
Για αυτό σήμερα είναι αναγκαία μια «άλλη αριστερά», που θα τιμήσει το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ, εξοπλίζοντας τον λαό με τα πολιτικά εφόδια που χρειάζεται για να πάει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Μια αριστερά που δεν θα φοβάται να μιλήσει καθαρά για τις ρήξεις και ανατροπές που θα χρειαστούν για να αποτινάξουμε τη μνημονιακή βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου.
Πιστεύουμε πως συνολικά μπροστά στον λαό ανοίγονται καθαρά δύο δρόμοι: Από την μια ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας. Και από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ, με τις πολυεθνικές και τους τραπεζίτες, έξω από ευρώ – ΕΕ, χρέος και μνημόνια. Ο δρόμος της ανατροπής της αντιδραστικής πολιτικής σήμερα, με προοπτική και στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού, και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Παλεύουμε για το επιτακτικά αναγκαίο ζητούμενο της συγκρότησης ενός ευρέως κοινωνικού πολιτικού μετώπου όλων των αγωνιστών, των σωματείων, των πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, του κόσμου της χειρονακτικής και διανοητικής εργασίας που επιλέγουν με διαφορετικές προσεγγίσεις να υπηρετήσουν την επιλογή της ρήξης, της σύγκρουσης και της εξόδου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, που παλεύουν για να καταργηθούν τα μνημόνια και προβάλλουν την ανάγκη μονομερούς διαγραφής του χρέους, εθνικοποιήσεων και ριζικής αναδιανομής του πλούτου.
Το μέτωπο όμως αυτό θα μετουσιώσει τη δυσαρέσκεια και τη λαϊκή θέληση για αντίσταση σε καθημερινή πολιτική πράξη και θα ενοποιήσει την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σε ριζοσπαστική κατεύθυνση χρειάζεται να έχει τους παρακάτω βασικούς άξονες (άμεσους πολιτικούς στόχους) στο πρόγραμμά του:
• ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων, και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η όποιας άλλης κυβέρνησης, με όποια «χρώμα» και σύνθεση προωθεί την εφαρμογή και υλοποίησή τους.
• άμεση, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως η προστασία των ανέργων, οι αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, η υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς από την μνημονιακή καταστροφή.
• εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
• παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του χρέους.
• άμεση έξοδο από το ευρωζώνη, την ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
• υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τον μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
Το τρίτο μνημόνιο διαλύει και την εκπαίδευση
To 3ο μνημόνιο αποτελεί μια ακόμα πιο βαθιά αντιδραστική τομή στην εκπαίδευση. Δεν έρχεται για να προσθέσει απλά κάποια μέτρα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικής αναδιάρθρωσης όπως αποτυπώνονται στα κείμενα του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Προτεραιότητες του για τη νέα χρονιά είναι η μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και λιτότητα σε όλα τα επίπεδα, η αξιολόγηση των παραγόντων της σε σύνδεση με επιδόσεις, αποτελεσματικότητα και μισθούς, η μαθητεία, δηλαδή τζάμπα εργασία για την πλειοψηφία των αποφοίτων της τεχνικής εκπαίδευσης και η επιχειρηματικότητα, δηλαδή υποταγή στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από τα προγράμματα της τεχνικής εκπαίδευσης μέχρι την έρευνα και τα προγράμματα των Πανεπιστημίων. Με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και παραδοτέα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προβλέπονται η μεταρρύθμιση του μισθολογίου στο δημόσιο, η νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης για όλο το Δημόσιο, η επικαιροποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 που θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εμπέδωση των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και της αναλογίας εκπαιδευτικού ανά αριθμό μαθητών στο τμήμα.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο δεν καταλήξαμε εύκολα ούτε μόνοι σε αυτά τα συμπεράσματα, από την ασφάλεια του «περιθωρίου», των βουλευτικών εδράνων ή του κομματικού «οχυρού». Τα αφομοιώσαμε στους καθημερινούς αγώνες των εκπαιδευτικών, στην επαφή με τους συναδέλφους, στην αναμέτρηση με την αντεργατική επίθεση, στην προσπάθεια υπέρβασης του γραφειοκρατικού και προδοτικού συνδικαλισμού (βλέπε Γ.Σ.Ε.Ε.) στις ήττες αλλά και τις επιτυχίες των συλλογικών ανατρεπτικών προσπαθειών που έγιναν στο χώρο.
Mε αυτά τα συμπεράσματα στο νου και την καρδιά μας δίνουμε το παρόν και στη νέα εκλογική μάχη, στηρίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ- ανένταχτοι/ες αγωνιστές /τριες της αριστεράς . Γιατί είναι η μόνη δύναμη που:
Βάζει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, δίνει «φωνή» στους στόχους και τα αιτήματά μας, τιμά πραγματικά το ΟΧΙ του λαού και αντιπροσωπεύει σήμερα την ατίθαση τάση της ρήξης, που πάει έξω και πέρα από τα σύνορα που βάζουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και ο καπιταλιστικός μονόδρομος.
Υπηρετεί με συνέπεια μια γραμμή μάχης με τα μνημόνια, ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης -τώρα και όχι στο ακαθόριστο μέλλον-, πλήρους διαγραφής του χρέους, εξόδου από ευρώ και ΕΕ, εθνικοποίησης των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της παραγωγής με εργατικό έλεγχο.
Μάχεται έμπρακτα για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με μια λογική που ενώνει τους εργαζόμενους και μια πρακτική που υπερβαίνει τις ηττημένες συνταγές της ανάθεσης και το όριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμβάλλοντας στη μάχιμη οργάνωση του λαού, το μόνο μέσο που μπορεί να τσακίσει πραγματικά τα μνημόνια.
Αντιπροσωπεύει μια χειραφετητική, αντισυστημική, αντικαπιταλιστική προοπτική, μια άλλη Αριστερά, κι όχι μια ακόμη προοπτική και Αριστερά, που οριοθετούνται είτε από τις «προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» που εγκαταλείφθηκαν και την ουτοπία ενός καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο είτε από τον «ανύπαρκτο σοσιαλισμό» και την ακόμη πιο ανύπαρκτη μάχιμη παρέμβαση στο σήμερα.
Για όλους αυτούς τους λόγους στρατευόμαστε στην εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι αγωνιστές της αριστεράς, στρατευόμαστε στην πάλη για την ανατροπή των μνημονίων, της αντεργατικής επίθεσης και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, για μια παιδεία αντάξια των αναγκών και των δυνατοτήτων που έχουμε εμείς ως εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας στη Ελλάδα του 2015.
Υποστηρίζουμε την πρόταση ανατροπής που ανέδειξαν οι αγώνες στην εκπαίδευση
Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι για να διεκδικήσουμε την εκπαίδευση των αναγκών και των οραμάτων μας, πρέπει να έρθουμε σε συνολική σύγκρουση με την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κυβέρνησης. Και μπορούμε να τα ανατρέψουμε!
Ειδικά στην εκπαίδευση οι αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έχουν πρωτοστατήσει στους αγώνες των τελευταίων χρόνων, όχι από τη σκοπιά της υπεράσπισης του υπάρχοντος, αλλά παλεύοντας για μια ριζικά διαφορετική από την κυρίαρχη πορεία της εκπαίδευσης. Σε ρήξη με την τεχνοκρατική λογική της αξιολόγησης και της ανταποδοτικότητας, με το σχολείο της αγοράς, με ολες τις μορφές-δομές-δίκτυα ιδιωτικής εκπαίδευσης και εμπορευματοποίησης της μόρφωσης, παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο των όλων και των ίσων ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, με 2χρονη προσχολική αγωγή και Δημόσιο Πανεπιστήμιο, με πτυχία που να κατοχυρώνουν πλήρη ενιαία επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα! Για ελεύθερη πρόσβαση της νεολαίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη γνώση και την έρευνα, σε ρήξη με την κυριαρχη αστική ιδεολογία του ιδεαλισμού, του ευρωπαϊσμού, του κοσμοπολιτισμού και των τεχνοκρατικών δεξιοτητων στο περιεχόμενο των σημερινών προγραμμάτων σπουδών, παλεύοντας για κριτική παρέμβαση στην περεχόμενη γνώση από ένα μαχόμενο μορφωτικό κίνημα του κόσμου της εκπαίδευσης και της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Για μέτρα ενάντια στη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, ώστε κανένα παιδί να μην μένει έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Με κέντρο τη συνολική απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παλεύουμε για έναν άλλο δρόμο στο σχολείο και την κοινωνία, που στο κέντρο του θα βάζει τα συμφέροντα της εργασίας.
Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ATTIKΗ
1. Αθανασούλα Ανθή
2. Ανδρούτσος Γιώργος
3. Ανεζάκη Στέλλα
4. Αρκομάνη Εύη
5. Βαϊνάς Παντελής
6. Γέροντας Θωμάς
7. Γιαννάκης Νίκος
8. Γιαννόπουλος Γιώργος
9. Γράφου Ματίνα
10. Δημοπούλου Κατερίνα
11. Δινοπούλου Βαγγελίτσα
12. Δομούζη Σταυρούλα
13. Δούκα Ευαγγελία
14. Θαλάσση Έφη
15. Καβακλής Λουκάς
16. Καλλωνης Σταύρος
17. Καλούσης Ακρίτας
18. Καλύβα Μαρία
19. Καραμήτρου Χρυσάνθη
20. Καρίνος Δημήτρης
21. Κιλουκιώτου Φωτώ
22. Κοντελές Θανάσης
23. Κοτρώτσιος Νίκος
24. Κουγιουμτζόγλου Γιώργος
25. Κουρτέση Κατερίνα
27. Κουτσώνης Βύρωνας
28. Κυρομίτη Μερόπη
29. Κώτση Αγαθή
30. Λειτουργίδου Κατερίνα
31. Μαυραγάνη Γεωργία
32. Μελαμπιανάκη Ζέττα
33. Μιλτσακάκης Μιχάλης
34. Μουτάφης Οδυσσέας
35. Νασιόπουλος Δημήτρης
36. Παλαιστίδου Ελευθερία
37. Πανάγου Μαρίνα
38. Παπαναγιώτου Έφη
39. Παππά Ιωάννα
40. Πατέλη Βιολέττα
41. Πέρδου Χριστιάνα
42. Πολυχρονιάδης Δημήτρης
43. Προκόπη Αδριανή
44. Ρέππα Ντίνα
45. Ρέππας Χρήστος
46. Σακελαροπούλου Αθηνά
47. Σάμιος Παναγιώτης
48. Σκούρα Μαρία
49. Σμπιλίρη Γιάννα
50. Σταυροπούλου Άννα – Μάγια
51. Τέφα Ελένη
52. Τζιουβάρας Σωτήρης
53. Τουλγαρίδης Κώστας
54. Τραγά Στέλλα
55. Τραχανά Ελένη
56. Τσαγκαράτου Αιμιλία
57. Τσακανίκα Σταυρούλα
58. Τσιμικλή Αγγελική
59. Τσιφτσή Βασιλική
60. Φρυδά Μαρία
61. Χρόνης Γιώργος
62. Ψωμιάδης Θεόφιλος
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ
63. Μπαζώρας Γιάννης
64. Μπακογιάννη Νάντια
65. Παπαθανασίου Αργύρης
66. Πολίτης Λουκάς
67. Τσαρούχα Δήμητρα
68. Χολέβα Χριστίνα
ΗΠΕΙΡΟΣ-ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
69. Κούρτη Ιουλία
70 Παππάς Θεόφιλος
71. Ροντόγιαννης Άρης
72. Τζελέτας Νίκος
73. Τσιούπης Κώστας
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
74. Γεωργιοπούλου Κωνσταντίνα
75 Κακαρούμπας Βασίλης
76. Καρανάσιος Στέλιος
77. Κολωνιώτου Αναστασία
78. Λαδά Χριστίνα
79. Μαλλικούρτη Ελένη
80. Νικολακάκη Σοφία
81. Παπαδοπούλου Ελισάβετ
82. Παπαχρόνης Δημήτρης
83. Σαλάπα Αθηνά
ΑΙΓΑΙΟ
84. Βαφιά Μαρίκα
85. Βέζου Θάνια
86. Ζάχου Ελένη
87. Καλημερίδης Γιώργος
88. Καριώτου Ευτυχία
89. Λαθήρα Βάσω
90. Μιχαλίτσης Παναγιώτης
91. Σγατζός Αριστειδης
92. Χατζοπούλου Σοφία
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
93. Αγαπητός Θανάσης
94. Ανδριά Ασπασία
95. Αρβανιτάκη Κόκιαρη Αγγελική
96. Βάιας Μιχάλης
97. Βουρτσάκη Βάνα
98. Γραβάνης Γρηγόρης
99. Γρηγοριάδου Σοφία
100. Γκιουλουμίδης Γιώργος
101. Θέμελη Φαίη
102. Κανάρης Θανάσης
103. Καπακτσής Αλέξανδρος
104. Καπακτσής Δημήτρης
105. Καραγκούνη Βάσω
106. Κάργα Σταυρούλα
107 Κορδίλας Ξενοφώντας
108. Κοτίνης Χρήστος
109. Λαθήρας Χρήστος
110. Μακρυγιάννης Στέφανος
111. Μερτζανίδου Μαρία
112. Μηλιαζήμ Τζεμαλί
113. Μπαλή Χαρούλα
114. Μπουρδουμπούρα Γεωργία
115. Μπουρδουμπούρα Μαρία
116. Νικολούδης Δημήτρης
117. Ξοπλιδης Γεωργιος
118. Παπαδοπούλου Μαρία
119. Παπατσίμπας Βασίλης
120. Προβελεγγίου Δήμητρα
121. Ρήγα Κατερίνα
122. Σμήλιος Ηλίας
123. Τάκη Βούλα
124. Τρώντσιου Λίτσα
125. Φίλιου Ρένα
126. Χαλαστάνης Θόδωρος
127. Χατζηθεοδωρίδου Μαρία
128. Χριστοφόρου Νίκος
ΚΡΗΤΗ
129. Ζαμπουλάκης Νίκος
130. Θάνος Γιάννης
131. Καλύβας Κώστας
132. Καραμπατζάκη Αλίκη
133. Μαλανδράκη Βασιλεία
134. Μαυροφρύδη Στέλλα
135. Παπαμηνά Μαργαρίτα
136. Ρίζος Σεραφείμ
137. Στερνάκα Ευαγγελία
138. Τσίτσος Άρης
139. Τσαλτάμπαση Κατερίνα
Β. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΤΤΙΚΗ
140. Αθανασοπούλου Γιόλα
141. Αντωνόπουλος Παύλος
142. Αυγουστίνου Μαρία
143. Βάσης Διονύσης
144. Βουρεκάς Θοδωρής (συνταξ)
145. Γανιάρη Ιφιγένεια
146. Γκαρανέ Ντίνα
147. Δαφνής Γρηγόρης
148. Ζωιτσάκος Σωτήρης
149. Ιωαννίδης Τάσσος
150. Ιωαννίδου Γιώτα
151. Κασαπάκη Μαρία
152. Κατσικάρης Γιάννης
153. Κατσούλη Αθανασία
154. Κόφφα Γεωργία
155. Κυργιάκης Χρήστος
156. Κωστόπουλος Κώστας
157. Λένου Αλεξάνδρα
158. Μανουράς Στέργιος
159. Μαρίνης Στέλιος
160. Ματσούκας Χρήστος
161. Μπαμπάκου Δήμητρα
162. Μπαχτή Άννα
163. Νικολούζου Ελευθερία
164. Νούσσα Χριστίνα
165. Πανίδου Σταυρούλα
166 Πανταζόπουλος Διονύσης (συντ)
167. Παπακωνσταντίνου Βιβή
168. Παπαμήκου Μαρία- Παναγιώτα
169. Παπασπύρου Αποστόλης
170. Πατσιού Παναγιώτα
171. Περδικομάτης Μάκης
172. Προυσαλίδης Γιώργος
173. Ρέππα Βέτα
174. Σαμοΐλης Γιάννης
175. Σκούρα Άννα
176. Σουρτζής Φώτης
177. Σταθακόπουλος Μιχάλης
178. Σφαιροπούλου Αθηνά
179. Τζορτζιώτης Σταύρος
180. Φάρκωνα Αγγελική
181. Φερεντίνου Αναστασία
182. Φωτοπούλου Βάνα
183. Χαλκής Γιώργος
184. Χριστοδουλοπούλου Αναστασία
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
185. Αθανασίου Ρίζος
186. Αλεμίδου Θώμη
187. Αναστασίου Χρύσα
188. ΑντωνιάδουΒάσω
189. Γκίνος Βαγγέλης
190. Ζαγανίδης Χρήστος
191. Καπέτης Δημήτρης
192. Κουμαντζιάς Δημήτρης
193. Κρεασίδης Γιώργος
194. Λαθήρα Ιωάννα
195. Λαθήρας Γιάννης
196. Λέκκας Παναγιώτης
197. Καρασίμος Γιάννης
198. Κλοκίδου Γιούλη
199. Μασούρας Χρήστος
200. Μήτσος Παναγιώτης
201. Παρασκευόπουλος Γιώργος
202. Πεντεδέκα Αλίκη
203. Σαραϊδάρη Πόπη
204. Στεφανίδου Σοφία
205. Τζένου Εύα
206. Περιστεροπούλου Μαρία
207. Λεγάκης Μιχάλης
ΑΙΓΑΙΟ
208. Αλχατζίδου Μάχη
209. Γεωργοκώστα Σοφία
210. Διαμαντίδης Τάκης
211. Καυκιά Ζαχαρούλα
212. Κοκόλης Λεωνίδας
213. Λουκάς Βασίλης
214. Μπάλας Ανδρέας
215. Ρούπα Δήμητρα
216. Ρακόπουλος Κώστας
217. Ρόιμπα Φωτεινή
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
218. Αναγνωστάκης Αλέκος (συνταξ)
219. Αποστολόπουλος Ανδρέας
220. Γαϊτανίδου Χριστίνα
221. Καζάνης Άρης
222. Καφές Μάνος
223. Κουφογιάννης Δημήτρης
224. Κυραναστάσης Δημήτρης
225. Λύκος Νώντας
226. Μαστραπά Δώρα
227. Παναγόπουλος Παναγιώτης
228. Παπαχατζής Ηλίας
229. Φουντουλάκης Βαρθολομαίος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
230. Ανδρέου Μαρία
231. Καλαϊτζίδου Σοφία
232. Κλιάφα Βικτωρία
233. Κοντελές Δημήτρης
234. Κριτσινιώτης Αθανάσιος
235. Λιάπη Ελισσάβετ
236. Μήτσιου Αγγελική
237. Ντόνα Κυβέλη
238. Παπαδόπουλος Δημήτρης
239. Παπαδόπουλος Θανάσης
240. Πολυζώη Νίκη
241. Πολυμερίδου Μαρία
242. Χαλιμούρδα Αντιγόνη
243. Χρυσαφόπουλος Κώστας
244. Σιάμος Παναγιώτης
245. Ταζέ Βάσω
ΗΠΕΙΡΟΣ-ΙΟΝΙΟ
246. Γαλιατσάτος Νικόλαος (συνταξ)
247. Γκουλιούμης Νίκος
248. Καββαδάς Διονύσης
249. Κοντογιάννη Μαριλένα
250. Κόφφα Αθηνά
251. Κωστογιάννης Ταξιάρχης
252. Μανέτα Μαριάννα
253. Μαυροζούμης Σπυρίδων
254. Παπαθανάσης Λευτέρης
255. Ράπτη Μαρίνα
256. Τζέρπος Νίκος
257. Τριμανδίλη Μαρία
258. Τσιλιμπάρη Αικατερίνη- Όλγα
259. Φιλίππου Θεοδόσιος
260. Χρυσικού Γιαννούλα
ΚΡΗΤΗ
261. Αγγελόπουλος Αντώνης
262. Βαρδαλαχάκης Ιωάννης
263. Βίγλης Ιωάννης
264. Κατσαρού Μαρία
265. Κατσιγιάννης Αλέξανδρος
266. Κιντή Δώρα
267. Κουτσουρίδου Όλγα
268. Κυριακάκης Γιάννης
269. Λαμπράκης Στέλιος
270. Λιόντος Βασιλης
271. Μπιχάκης Φώτης
272. Νικολόπουλος Αποστόλης
273. Οικονομάκη Μαρία
274. Πανδή Βάσω
275. Παπαδάκης Χρήστος
276. Πολυζωάκης Θέμης
277. Σβάρνα Καλλιόπη
278. Σκανδάλη Ναταλία
279. Σολάκης Συμεών
280. Τρούλη Αντιγόνη
281. Χαλκιαδάκης Νίκος
Γ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ
282. Αμπάτης Διονύσης
283. Βεργάκη Αναστασία
284. Γκάλπας Γιώργος
285. Διαβολάκης Θανάσης
286. Εξάρχου Λένα
287. Ζάχαρης Μπάμπης
288. Ηλιάδη Δέσποινα
289. Καραλή Αιμιλία
290. Καρδαμίτσης Παναγιώτης
291. Κιτσώνας Μιχάλης
292. Κοζανιτάς Γιώργος
293. Κοντομήτρου Νάσια
294. Κουράκης Νίκος
Κουτουμάνου Τασία
295. Κουτσούμπα Άννα
296. Μπαλάσης Γάννης
297. Μπαρδάνη Θάλεια
298. Νικολοπούλου Γιάννα
299. Ξηρουδάκης Νίκος
300. Οικονομίδου Φανή
301. Παναγόπουλος Παναγιώτης
302. Παπαγεωργίου Χρυσούλα
303. Παπαδογιαννάκη Γεωργία
304. Παπαδοπούλου Βάλια
305. Σίμος Χρήστος
306. Σταντσίδου Αναστασία
307. Στεφανάκη Μαρία
308. Στριφτάρα Χρυσούλα
309. Τόλη Πολίνα
310. Τσιφτσή Βασιλική
311. Χριστοπούλου Βασιλική
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
312. Αβραμίδης Χρήστος
313. Ασπρούδη Κατερίνα
314. Βελούτσου Ειρήνη
315. Γάππα Σωτηρία
316. Γεωργάκη Κόλλια Ειρήνη
317. Γιάννοβιτς Σεβαστή
318. Γκαντώνα Ματίνα
319. Γραμμένου Μαρία
320. Δασκάλου Ελεάνα
321. Ζωγραφιστού Χριστίνα
322. Κατσαδήμου Αθανασία
323. Κοσκώση Έφη
324. Κυρίτσης Φίλιππος
325. Μαλγαρινού Βάσω
326. Ματίκας Λάμπρος
327. Μπατζιού Γεωργία
328. Μπόλης Κώστας
329. Μπουτούλη Εύη
330. Μπούτσικας Στέλιος
331. Νέστορας Νίκος
332. Νικολοπούλου Κωνσταντίνα
333. Παναγόπουλος Παναγιώτης
334. Ποζίδου Ροζαλία
335. Σαϊτάκη Εύα
336. Σκούρα Άννα
337. Τόλη Ευαγγελία
338. Τσιράκης Βασίλειος
339. Τσιτσή Νίκη
340. Τσορμπαρτζόγλου Μιχάλης
341. Φουντουλάκη Αργυρώ
342. Χαιρέτη Ειρήνη
343. Χαλκιά Άνια
344. Χαλκιάς Νίκος
Δ. Πανεπιστημιακή εκπαίδευση
345. Γραμμένος Φάνης
346. Κάργας Γιώργος
347. Κατσανεβάκη Ζαμπία
348. Κατσιαμπούρα Γιάννα
349. Κωστοπούλου Βάσω
350. Λούβρου Ιωάννα
351. Ξανθοπούλου Μαριάννα
352. Πολυχρονόπουλος Παναγιώτης
353. Σκορδούλης Κωνσταντίνος