.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία: Πλοιοκτήτης εκβιάζει το πλήρωμα για επιστροφή δεδουλευμένων!


Ο πλοιοκτήτης Ε/Γ πλοίου συνεχίζει τους εκβιασμούς για επιστροφή δεδουλευμένων του πληρώματος!

ΠΕΝΕΝ προειδοποίηση: Θα “κόψουμε” το μακρύ χέρι του!

Πρόσφατα Ναυτεργάτης που ήταν μέλος του πληρώματος του Ε/Γ “Λευκάδα Παλλάς”, το οποίο εκτελεί διάφορες δρομολογιακές γραμμές με αφετηρία την Κέρκυρα, κατήγγειλε την πλοιοκτησία της εταιρίας ότι μετά την καταβολή του μισθού του στον τραπεζικό λογαριασμό, του απαιτούσε να επιστρέψει το ποσόν των 1000 ευρώ πίσω!

Επρόκειτο για μία αξιοσημείωτη και θαρραλέα στάση του συγκεκριμένου Ναυτεργάτη, που πρέπει να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για όλους, στον δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και τον δημόσιο στιγματισμό των αντεργατικών πρακτικών που μεθοδεύουν οι διάφοροι εφοπλιστές για να εκμεταλλεύονται και να καταδυναστεύουν τους Ναυτεργάτες.

Η καταγγελία του έπρεπε να σημάνει αμέσως συναγερμό στο ΥΕΝ – τις λιμενικές αρχές που προσεγγίζει το πλοίο, αλλά και την παρέμβαση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών!

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη!!! Αυτό όπως φαίνεται αξιοποίησε ο ανενόχλητος πλοιοκτήτης και, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, συνεχίζει ακάθεκτος τους εκβιασμούς σε μέλη του πληρώματος απαιτώντας να του δοθούν πίσω μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών τους!

Προειδοποιούμε ότι η ΠΕΝΕΝ δεν θα περιοριστεί μόνο στην παρούσα καταγγελία (έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι ο χαρτοπόλεμος δεν εκπροσωπεί την γραμμή μας…). Δηλώνουμε προς όλους ξεκάθαρα ότι θα “κόψουμε” το μακρύ χέρι της πλοιοκτησίας εάν επιμείνει στις άθλιες αντεργατικές πρακτικές της!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.