.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο


Ευρωκοινοβούλιο ωμά αντικομμουνιστικό

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (…) ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου», δηλαδή του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, άρα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο «ολοκληρωτισμών».

Ποιος τα λέει αυτά; Μα το λίκνο της …ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά!

Πρόκειται για ωμό αντικομμουνιστικό ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές. Εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό, να δοθεί προληπτικό κτύπημα στις κομμουνιστικές τάσεις του 21ου αιώνα.

Το ψήφισμα μιλά για «σοβιετική κατοχή» της Αν. Ευρώπης. Δεν μένει μόνο στο ξαναγράψιμο της ιστορίας. Έχει πιο άμεσους (και προσοδοφόρους) στόχους. «Καλεί την Επιτροπή να διαθέσει επαρκή χρηματοδοτικά κονδύλια για την απότιση φόρου τιμής και τη μνήμη των θυμάτων του ολοκληρωτισμού…». Επίσης, «καταδικάζει τη διάδοση, μέσα στην ΕΕ, ολοκληρωτικών ιδεολογιών, όπως ο ναζισμός και ο σταλινισμός», «υπενθυμίζοντας» την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων σε διάφορες χώρες!

Υπέρ του κατάπτυστου ψηφίσματος ψήφισαν προκλητικά η Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και ο Ε. Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, κατά το ΚΚΕ, η Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) και Ν. Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ), ενώ οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είτε απείχαν είτε έριξαν λευκό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν μόνο οι Δ. Παπαδημούλης. Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου! Οι νεοναζί Γ. Λαγός (λευκό) και Αθ. Κωνσταντίνου (αποχή) μάλλον το ήθελαν πιο αντικομμουνιστικό.

Πηγή: narnet.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



29 σχόλια στο “Κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο

  1. Left G700

    Παίδες, το έχουν κάνει όλα τα ΜΜΕ, το κάνετε κι εσείς τώρα (δεν απευθύνομαι τόσο στην Παντιέρα όσο στο δημοσιογραφικό επιτελείο τού ΝΑΡ). Εδώ και μια βδομάδα μιλάμε για το διαβόητο ψήφισμα και κανείς δεν έχει μπει στον (ελάχιστο) κόπο να το βρει στην ορίτζιναλ και πλήρη μορφή του. Το έκανε ένας σχολιαστής στο ThePressProject. Το έκλεψα από εκεί και σας το φέρνω εδώ (στα αγγλικά):

    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_EN.html

    Reply
    1. San Rocco

      Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου και Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, του Δημήτρη Μπελαντή

      Ενα ντοκουμενταρισμένο και αξιόλογο κείμενο του Δημήτρη Μπελαντή, με διαλεκτικό/υλιστικό τρόπο και μεθοδολογία γραμμένο, που αξίζει κατά την γνώμη μου, να διαβαστεί και να αναδημοσιευθεί:

      https://www.kommon.gr/diethni/item/2638-psifisma-evrokoinovouliou-kai-symfono-rimpentrop-molotof-tou-dimitri-belanti

      Reply
  2. λαθραναγνώστης

    Το έγραψα και σαν σχόλιο.
    Εν τάξει σαν άρθρο, αλλά δεν είναι ανακοίνωση.

    Reply
  3. Left G700

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑ ΛΕΥΚΟ»

    Ο ευρωβουλευτής τής ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στην πρόσφατη ψηφοφορία για το ψήφισμα έριξε Λευκό, μαζί και με άλλους τής ΝΔ (Κύρτσος, Ζαγοράκης). Ο γνωστός και μη εξαιρετέος μαύρος αντικομμουνιστής Απόστολος Δοξιάδης τούς την έπεσε μέσω fb (ήθελε υπερψήφιση, το μαυροπουλάκι μου!), όπου μίλησε για «ασπόνδυλους του λευκού» (να σημειωθεί πως η πάθηση του Κυμπουρόπουλου είναι πάθηση του νωτιαίου μυελού και συνδέεται ευθέως με τη σπονδυλική στήλη). Αξίζει να μπει εδώ ένα μέρος από την απάντηση του Κυμπουρόπουλου μέσω του δικού του λογαριασμού fb, όπου και εξηγεί γιατί επέλεξε το λευκό (εγώ, πάντως, τον χειροκροτώ και πείτε ό,τι θέλετε –Ράιτ τζι και τα λοιπά– όποιοι θέλετε):

    Το εν λόγω κείμενο εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό» και δεν κάνει «απολύτως καμία αναφορά για τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και στα εκατομμύρια πολιτών της που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη κατά του φασισμού και τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη. Σεβόμενος τις προσωπικές μου αρχές και αξίες, τον ιδρυτή του κόμματος που εκπροσωπώ, τους συναδέλφους των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο. Θα ήθελα, τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που έχω επιλέξει να δρω, σεβόμενος την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, ψηφίζω μελετώντας στοιχεία, κάπου μακριά από τον οπαδικό κομματισμό. Θέλω ουσία και όχι φωνές. Η αντιμετώπιση της Ιστορίας απαιτεί σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακή διαχείριση.

    Reply
  4. Κώστας

    Δεν μπορώ όμως να μη σημειώσω ότι αυτοί οι οποίοι κατά καιρούς υιοθετούν πολλούς από τους ισχυρισμούς ψηφίσματος (ρόλος του Στάλιν, σύμφωνο μολότοφ-ρίμπεντροπ, χαρακτήρας των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, παρεμβάσεις σε Ουγγαρία και τσεχοσλοβακία, ισχυρισμοί περί κρατικού καπιταλισμού χωρίς Δημοκρατία κτλ κτλ ) ελάχιστα πειστικοι γίνονται όταν απλά αντιτάσσονται σε αυτό

    Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Αν εννοείς ότι είμαι με αυτούς για τους οποίους μιλάει ο Κώστας δεν είμαι. Δεν είμαι ροζ ευροκομμουνιστής έγω. Είμαι πράσινος τριτοδρομικός σοσιαλιστής. Δεν ήμουν ούτε υπέρ, ούτε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

        Και οπωσδήποτε δεν έχω σχέση με τον αντικομμουνισμό των εσωτερικάκηδων και των “ευτυχώς χάσαμε”.

        Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Είναι αυτό που λέμε ότι πέφτουν σε αντιφάσεις και αδιέξοδα.
      ….αλλά, οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα εξηγούνται και αίρονται, αν δεις αυτή την φαινομενική αντίθεση στην οποία αναφέρεσαι, σαν δημιουργία άλλοθι για να γίνονται ακόμα πιο πειστικοί…..

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Λαθραναγνωστη πάλι για τον εαυτό σου μιλάς .

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Ο λεγόμενος υπαρκτός σοσιαλισμός, αυτές οι γραφειοκρατικές χώρες, έχουν σχέση με τον φασισμό, όση σχέση έχει η Λωζάννη με τον Κοζάνη: καμμία.

      Α. Στον υπαρκτό είχε καταργηθεί η δικτατορία της καπιταλιστικής τάξης κ πολύ περισσότερο είχαν καταργηθεί οι ρατσιστικές, ευγονικές, εθνικιστικές θεωρήσεις που αποτελούν αξίες κ πρακτικές των καπιταλιστικών τάξεων .

      Β. Ο φασισμός κ πολύ περισσότερο ο ναζισμός, θεμελιώνονται πάνω στις απατεωνιστικες αφηγήσεις περί αίματος, φυλής κ αιωνίου έθνους. Καμία σχέση με τον λεγόμενο υπαρκτό.

      Γ. Η βιομηχανική εξόντωση ολόκληρων πληθυσμών κ η χρησιμοποίηση του ανθρώπινου σώματος ως πρώτη ύλη για την παραγωγή, υπήρξε χαρακτηριστικό γνώρισμα του γερμανικού φασισμού/εθνικισμού, δλδ του ναζισμού. Πάλι καμία σχεσηε τον λεγόμενο υπαρκτό.

      Δ. Η θρησκευτική φανατιλα είναι γνώρισμα του φασισμού, όχι όμως κ του λεγόμενου υπαρκτού .

      Ε. Ο φασισμός σε όλες τις εκδοχές του θεμελιώνεται πάνω στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ευγονική, τον καπιταλισμό. Ο λεγόμενος υπαρκτός θεμελιώθηκε πάνω στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, κ η σταδιακή μετάλλαξη του, έγινε ως άρνηση αυτού του δομικου χαρακτηριστικού. Πάλι καμία σχέση μεταξύ τους λοιπόν, ίσα ίσα , είναι ριζικά αντίθετα.

      Να λοιπόν που μπορείς ως ΝΑΡ κ να απορρίπτεις τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα αυτού του συστήματος που ονομάστηκε υπαρκτός, και να απορρίπτεις τεκμηριωμένα ως ανιστορητοι, τυχαρπαστη κ απατεωνιστικη την καπιταλιστική εξίσωση υπαρκτού κ φασισμού.

      Ο Πρίμο λέβι τα έχει γράψει πολύ ωραία ήδη από το ’70.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        δε μπορεί εκεί στο ΝΑΡ να είστε τόσο μαθητευόμενοι μάγοι. μάλλον σαν ρόκο είσαι ξεχωριστή περίπτωση

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όταν γράφεις σχόλια μην κρίνεις από τον εαυτό σου μαθητευομενε μαγε!

  5. bol.

    Πάντως ο τρότσκυ με το πόνημά του A Capitulation to Fascism …με το οποίο επιτίθεται στο σύμφωνο μη επίθεσης… δικαιώνεται.
    Η Ε.Ε εκτίμησε την … προσφορά του.Οι αντισταλινικοί …δικαιώθηκαν.

    Reply
  6. Κώστας

    Ανώνυμε του ναρ. Οπως πρόσεξες είμαι πάρα πολύ προσεκτικός. Μπες στον κόπο να διαβάσεις ολόκληρο το ψήφισμα. αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείς να μιλάς για εκατομμύρια νεκρούς του Στάλιν, να αποδέχεσαι τον μη σοσιαλιστικό χαρακτήρα των κρατών αυτών να συνεργάζεσαι με τον ΣΕΚ και που μιλάει για κρατικό καπιταλισμό, να μιλάς για δικτατορία της γραφειοκρατίας πάνω στην εργατική τάξη. να εξομοιώνει στα γεγονότα του Βερολίνου της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις , αποδίδεις το Kατιν στους σοβιετικούς κτλ κτλ και μετά να καταγγέλλει στο παραπάνω ψήφισμα ή το παλιότερο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Αν τώρα θεωρείς ότι αυτά που παραθέτεις (με τις οποίες ανακρίβειες πχ για τη θρησκεία) αρκούν για να θεμελιώσεις την κριτική σου ok το σέβομαι

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ποιος Κώστα μιλάει για “…εκατομμύρια νεκρούς από τον σταλινισμό “; Όχι πάντως το ΝΑΡ. Γιατί γμτ δεν διαβάζεις τις θέσεις του ΝΑΡ; Άλλο πράγμα να τις απορρίψεις κ άλλο πράγμα να μην ξέρεις τι λέει το ΝΑΡ.

      Ναι απορρίπτουμε τεκμηριωμένα τις θέσεις των μουλου περί της ΕΣΣΔ κ των λοιπόν λ.δ., όσο απορρίπτουμε κ τις καπιταλιστικές σαχλαμάρες για τον λεγόμενο υπαρκτό.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ναι υπήρξε δικτατορία ΕΠΙ της εργατικής τάξης κ αυτό είναι τόσο αληθινό, οσο ότι η ΕΣΣΔ συνέτριψε τον ναζισμό . Γιατί το ένα να αναιρεί το άλλο;

      Reply
      1. ένας

        “Ναι υπήρξε δικτατορία ΕΠΙ της εργατικής τάξης”
        Αρα …”ολοκληρωτισμός”, άρα το ψήφισμα της ΕΕ κατά βάσιν σωστό είναι(!), πέρα από υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις …θα μπορούσαμε να πούμε…
        ,,,ε; Σαν Ρόκο;!
        Και ψήφισμα ΕΕ, και ανακοίνωση narnet!
        Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!
        Οταν σου λένε ότι είσαι μια κατηγορία μόνος σου, εξεγείρεσαι!
        Εκτός….
        …Εκτός αν γι αυτό βγαίνει μια ανακοίνωση χωρίς υπογραφή καθοδηγητικού οργάνου; Μήπως, καλά το πρόσεξε ο Λαθραναγνώστης;
        Οπότε ….δεν είσαι μόνος σου στην κατηγορία….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όχι ένας, το χοντροκομμένο κ λαθεμένα συμπέρασμα σου αλλού!

          Α. Οι δικτατορίες ΔΕΝ είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ούτε αυτό δεν ξέρεις. Κ εν πάσι περιπτώσει , το ΝΑΡ εξ όσων διαβάζω τις θέσεις του, δεν αποδέχεται τον όρο “ολοκληρωτικό καθεστώς ” όσον αφορά τον λεγόμενο υπαρκτό . Αν εσύ βλέπεις φλυτζάνι κ βγάζεις συμπέρασμα, πες μας κ μας.

          Β. Ναι ήταν δικτατορία επί της εργατικής τάξης. Αλλά είπαμε ότι: το σύστημα της ΕΣΣΔ προέκυψε από εργατική επανάσταση κ θεμελιώθηκε πάνω στην αντίληψη της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οκ; Τώρα αν στην πορεία κ σταδιακά η κρατικη/κομματική γραφειοκρατία από αναγκαία κ αναπόφευκτη υποχώρηση εξελίχθηκε σε νέα άρχουσα τάξη της ΕΣΣΔ , σε αυτό δεν φταίμε εμείς κ επίσης αυτό δεν αρκεί με την καμία για να συγκριθεί με τον…φασισμό. έχουμε αναλύσει κ αλλού: φασισμός κ υπαρκτός δεν έχουν καμμία σχέση. Οκ κ σε αυτό; Ελπίζω να επιταχύνεις τις εγκεφαλικές σου διαδικασίες μπας κ καταλάβεις αυτά τα απλά, υλιστικά κ διαλεκτικά που σου λέμε.

        2. λαθραναγνώστης

          Για την πυρκαγιά στη Μόρια, μια χαρά βγάλανε ανακοίνωση με υπογραφές και βούλες……
          Αλλά βέβαια, η Μόρια δεν θίγει το ΣΕΚ….!

  7. bol.

    Οι σανρόκιδες και λοιποί απολογητές δεν κρύβονται με τίποτε.
    Όσο πιο πολύ μιλούν τόσο πιο πολύ αποκαλύπτονται
    .Πίσω απ την ακατάσχετη παπαρολογία τους δεν κρύβεται ο ενθουσιασμός τους για το ψήφισμα της ΕΕ.
    Συνεχλιστε….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μίστερ μπολ απάντησα στον ένας κ η απάντηση καλύπτει κ το παραλήρημα που έγραψες.

      Reply
  8. Ι.Α

    ο εκλεκτισμός του ναρ ειναι χειριστος συμβουλος

    η σοσιαλιστικη οικοδομηση εχει τις δικες της νομοτελειες οποιος δεν της αποδεχεται εντελει ειναι εχθρος του σοσιαλισμου

    η δικτατορια του προλεταριατου στην ΕΣΣΔ ειχε να αντιπαλεψει τοσο τον εξωτερικο οσο και τον εσωτερικο εχθρο Ειδικα μεχρι τον Β’ΠΠ η αντιμετωπιση του εσωτερικου εχθρου γινοταν κυριψς με την ΒΙΑ (χιλιαδες κουλακοι, λευκοί, τσαρικοι κρατικοι υπαλληλοι, εθνικιστες, υπονομευτες της κομματικης γραμμης κλπ πηγαν στον αλλο κοσμο ακλαυτοι)

    οποιος αρνειται αυτη την πτυχη της δικτατοριας του προλεταριατου και μιξοκλαιγεται για τροτσκι, ζηνοβιεφ μπουχαριν τουτατσεφκι κλπ ειναι εχθρος του σοσιαλισμου και στο τελος καταληγει υπηρετης/πρακτορας του καπιταλισμου

    Οποιος δεν βλεπει στη διοικηση της σοσιαλιστικης οικονομιας/κοινωνιας τους προστατες/μπροσταρηδες της υπερασπισης και οικοδομησης του σοσιαλισμου επιδιωκει τον αφοπλισμο της σοσιαλιστικης πατριδας και προσφερει υπηρεσιες στον εχθρο

    αυτα για να καταλαβαινομαστε

    υ.γ σε λιγο θα μας πειτε ότι και η ΠΕΕΑ ηταν γραφειοκρατες

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Με αυτά τα μυαλά ι.α., τον μόνο κόσμο που μπορείς να φτιάξεις θα είναι ένας κόσμος στο μπόι της αμοιβαίας κ της πεταλιδας. Τουλάχιστον οι πεταλίδες τρώγονται. Η δική σου στόχευση, το δικό σου πρόταγμα με τίποτα.

      Συνέχισε έχεις και πιο κάτω

      Reply
    2. pavel

      Προς όλους:
      Άλλο οι γνώμες, απόψεις, σχόλια και άλλο οι θέσεις και μάλιστα συλλογικά ψηφισμένες και επίσημες.
      Οι-μέχρι στιγμής-θέσεις του ΝΑΡ για τον “υπαρκτό σοσιαλισμό” είναι αυτές – τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο: http://www.narnet.gr/articles/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

      Reply
    3. bol.

      .Λάθος …των Λένιν-Στάλιν.Έπρεπε να χτίσουν τον …σοσιαλισμό με τους εκμεταλλευτές ,φεουδάρχες,κουλάκους,βιομήχανους…,όπως γίνεται στη ροζάβα
      …με κοινωνική δικαιοσύνη και αμερικανοκρατία,
      Δείχνουν λέει την αλληλεγγύη και…τον διεθνισμό τους σε ποιούς;σ’αυτούς που ενισχύονται και πολεμούν για τα συμφέροντα των αμερικάνων,
      Τέτοια…κοινωνική δικαιοσύνη είχαμε και επί συριζα με τον πάιατ και την ΕΕ αρχηγό και τον συριζα να διπλώνεται στα τέσσερα

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.