Το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης αρθρογραφούσε για την «χαμένη ευκαιρία» με αφορμή την πρόταση του πραξικοπηματία Λαδά.
Το άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη, υπογράφοντος ως ”εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής”, με το οποίο θρηνεί για την αμέλεια των πραξικοπηματιών να δολοφονήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να το φορτώσουν σε ακραία στοιχεία
Το άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη, υπογράφοντος ως »εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής», με το οποίο θρηνεί για την αμέλεια των πραξικοπηματιών να δολοφονήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να το φορτώσουν σε ακραία στοιχεία
Το ότι η Χρυσή Αυγή νοσταλγεί τη δικτατορία της 21ης Απριλίου είναι πασίγνωστο. Εξίσου γνωστό είναι ότι επικρίνει το καθεστώς των συνταγματαρχών επειδή δεν ήταν τόσο σκληρό όσο θα έπρεπε. Αυτό που δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε είναι το γεγονός ότι τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης έχουν φτάσει στο σημείο να διαλαλούν δημόσια τη θέση τους ότι θα έπρεπε η χούντα να είχε δολοφονήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου!
Με άρθρο του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης ούτε λίγο ούτε πολύ επικρίνει τον Παπαδόπουλο που δεν υιοθέτησε τη σχετική πρόταση του Ιωάννη Λαδά στη συνωμοτική συνάντηση των πρωταιτίων του πραξικοπήματος. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 27.4.2011, με τίτλο «Ο Τζέφρυ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967» και στόχο έχει να δείξει τι καλά που φέρθηκαν στην οικογένεια Παπανδρέου η χουντική ομάδα κρούσης που πήγε να συλλάβει τον Ανδρέα και πόσο άβουλος υπήρξε ο μετέπειτα ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Κασιδιάρης υπογράφει το άρθρο ως «εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή». Γράφει μεταξύ άλλων:
Απόδοση σε ανεύθυνους
«Ενας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας [σ.σ. του πραξικοπήματος] ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα “προεπαναστατικά” συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον “αντιαμερικανό” Ανδρέα Παπανδρέου».
Δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς είπε ο Λαδάς και τι αποφάσισε ο Παπαδόπουλος. Η Χρυσή Αυγή, άλλωστε, διαθέτει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Εχει στις τάξεις της ένα τουλάχιστον μέλος του «επαναστατικού» (δηλαδή χουντικού) συμβουλίου, τον απόστρατο Ηλία Παππά, πατέρα του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά και υποψήφιο της οργάνωσης στις εκλογές του 2012. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο εκπρόσωπός της (και εκπαιδευτής των Ταγμάτων Εφόδου) φτάνει στο σημείο να μιλά για την ευκαιρία που χάθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση του Λαδά και να δολοφονηθεί άνανδρα (εφόσον θα εμφανίζονταν ως ένοχοι κάποιοι «ανεύθυνοι») ο Παπανδρέου.
Αλλωστε μια βδομάδα νωρίτερα, στις 20.4.2011, ο Κασιδιάρης στην ίδια στήλη είχε πλέξει το εγκώμιο του Χίτλερ ως «πολιτικού ηγέτη, κοινωνικού αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυΐας» («Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία») και αναρωτιόταν αντιστοίχως «ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης αν ο πόλεμος που κήρυξαν οι δημοκρατίες ή μάλλον οι Εβραίοι δεν σταματούσαν την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού».
Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχες θέσεις υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης σε αυτοβιογραφικό του βιβλίο που εκδόθηκε το 2009. Ο Πλεύρης, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης και προστατευόμενος του Λαδά επί χούντας, αλλά και καθοδηγητής του Μιχαλολιάκου στο Κόμμα 4ης Αυγούστου, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος είχε προτείνει μετά τη σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη να τον ρίξουν από το παράθυρο της Ασφάλειας και να πουν ότι αυτοκτόνησε, προκειμένου να αποφύγουν τη δίκη του και την ηρωοποίησή του.