.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καισαριανή: Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Μιχάλη Μιλτσακάκη


«Άνθρωποι σε κίνηση και κίνημα»

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ εγκαινιάζεται στο Δημαρχείο της Καισαριανής η έκθεση φωτογραφίας «Άνθρωποι σε κίνηση και κίνημα» του Μιχάλη Μιλτσακάκη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το περιοδικό Σελιδοδείκτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 25/2.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στον Σελιδοδείκτη:

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 φωτογραφίες κυρίως από το διάστημα πριν την πανδημία – 2019- μέχρι και σήμερα- 2024 – και κάποιες πριν από αυτήν.

Η έκθεση συμπίπτει χρονικά με τους μεγάλους αγώνες των αγροτών στη Ευρώπη και στην Ελλάδα ενάντια στις κυβερνήσεις και την Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς και με τους αγώνες της φοιτητικής/μαθητικής νεολαίας και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το κίνημα παράγει ιστορία και φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες αποτελούν φωτογραφική αποτύπωση/καταγραφή /φωτορεπορτάζ κυρίως του εργατικού, εκπαιδευτικού, νεολαιίστικου κινήματος της περιόδου των λοκ ντάουν και της έντονης καταστολής και των απαγορεύσεων, με έμφαση στα κοντινά πλάνα, στα οποία πρωταγωνιστούν αγωνίστριες και αγωνιστές του ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής /κομμουνιστικής αριστεράς αλλά και άνθρωποι που “συνυπάρχουν” με τα κινήματα.

Αποτελούν μια ερασιτεχνική καταγραφή των αγώνων για την κοινωνική χειραφέτηση και για μια άλλη αξιοβίωτη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Μικρό μέρος της έκθεσης καταλαμβάνουν φωτογραφίες με άλλες θεματικές στις οποίες πρωταγωνιστούν άνθρωποι σε κίνηση.

Δείτε πολύ ενδιαφέροντα περισσότερα για το έργο του Μιχάλη καθώς και κάποιες όμορφες φωτογραφίες στον ιστότοπο του Σελιδοδείκτη: selidodeiktis.edu.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.