.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καθολική η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 48ωρη απεργία


Απάντηση στην εφοπλιστική και κυβερνητική αδιαλλαξία, η επέκταση και κλιμάκωση της απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Δελτίο Τύπου της ΠΕΝΕΝ

Μαζική είναι η ανταπόκριση των Ναυτεργατών στο κάλεσμα για την 48ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία.

Σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα τα Ακτοπλοϊκά πλοία μαζί και τα Ε/Γ – Ο/Γ Μεσογειακά Διεθνών Γραμμών έχουν κάνει κράτει και κανένας κάβος δεν έχει λύσει!

Αυτή είναι η απάντηση των Ναυτεργατών στην εφοπλιστική και κυβερνητική προκλητικότητα, την αδιαλλαξία και στην άρνηση τους να ικανοποιήσουν τα δίκαια και ώριμα αιτήματα τους.

Η «βελτιωμένη» πρόταση του ΣΕΕΝ είναι μια από τα ίδια αφού δεν λαμβάνει στο ελάχιστο υπόψιν τις πιεστικές ανάγκες που διαμορφώνονται για το εργατικό εισόδημα, το οποίο συνεχώς μειώνεται από την έκρηξη της ακρίβειας στα βασικά λαϊκά καταναλωτικά αγαθά και στις υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Ε.Ν. σε μια επίδειξη πολιτικής αλαζονείας έχει αναβάλει για 6 ολόκληρους μήνες την συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ναυτεργατών για προβλήματα που αφορούν την αρμοδιότητά του.

Πρόκειται για νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν περάσει στο παρελθόν και με αυτές καταργείται η ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, συρρικνώνονται δραματικά οι θέσεις απασχόλησης στα Ακτοπλοϊκά και Μεσογειακά Ε/Γ – Ο/Γ πλοία, μειώνεται ο χρόνος δρομολόγησης των ταχυπλόων, ενώ με ευθύνη των υπηρεσιών του ΥΕΝ σημειώνεται γενικευμένη παραβατικότητα στα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Την ίδια στιγμή τα κέρδη των εφοπλιστών εκτοξεύονται σε αστρονομικά επίπεδα στην ποντοπόρο Ναυτιλία καθώς και στην Ακτοπλοΐα.

Η κυβερνητική πολιτική είναι αρωγός και σύμμαχος στο εφοπλιστικό δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους.

Πρόκειται για μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική η οποία εξυπηρετεί τα συντεχνιακά εφοπλιστικά συμφέροντα, ενώ για το Ναυτεργατικό κόσμο συσσωρεύει συνεχώς νέα προβλήματα.

Ακριβώς με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής συγκρούεται το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΝΕΝ, το οποίο προτάσσει τα Ναυτεργατικά προβλήματα θέτοντας μπροστά θεσμικά, οικονομικά, μισθολογικά και κλαδικά αιτήματα.

Αυτή η μάχη για να είναι αποτελεσματική επιβάλλεται να συσπειρώνει στον αγώνα όλους τους Ναυτεργάτες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Από αυτή την άποψη αποδεικνύεται (και οι αντιδράσεις των πληρωμάτων το επιβεβαιώνουν) ότι ήταν απολύτως λανθασμένη και επικίνδυνη η απόφαση της ΠΝΟ και όλων των άλλων σωματείων να εξαιρέσουν από την απεργία τους Ναυτεργάτες στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.

Η διάσπαση, ο πολυκερματισμός, ο αποκλεισμός από την απεργία χιλιάδων Ναυτεργατών εξυπηρετεί την κυβέρνηση, το ΥΕΝ και τους εφοπλιστές.

Η ΠΕΝΕΝ όπως σε κάθε απεργία έτσι και τώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων, στην περιφρούρηση και στην επιτυχία του αγώνα!

Απορρίπτουμε τις θέσεις του ΣΕΕΝ και απαιτούμε τώρα την κλιμάκωση της απεργίας με νέα 48ωρη, με την συμμετοχή όλων των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν αύριο το δυναμικό τους παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 10 π.μ. στο Ε/Γ – Ο/Γ «FESTOSPALACE» στην Πύλη Ε2.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Καθολική η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην 48ωρη απεργία

  1. Θανάσης Α. (πάνθηρας *29)

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

    Ένας απεργιακός αγώνας βλέπουμε να πραγματοποιείται που ξεκίνησε με τους υγειονομικούς και συνεχίζουν οι ναυτεργάτες, ντελιβεράδες, καθηγητές κ.α. απέναντι σε μια “ισχυρή” ΝΔ χωρίς μια ουσιαστική αντιπολίτευση μέσα στην Βουλή.

    Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη διάσπαση του, αποτέλεσμα της “αρρώστιας” της Αριστεράς αφήνει πίσω την κυβερνητική προοπτική για καλύτερες μέρες.

    Είναι ο λαϊκός παράγοντας το ζητούμενο να δώσει προοπτική και αποτέλεσμα για αντεπίθεση και ήττα της κυβέρνησης ; Η ηγεμονία της δεξιάς και της ακροδεξιάς πολιτικής είναι “κυρίαρχη” αλλά όχι παντοδύναμη. Τα αδιέξοδα που δημιουργούν στα εργατικά στρώματα, στην “λουμπενοποίηση”, στην νεολαία είναι τα γρανάζια που μπαίνουν μπροστά για να αντιστραφεί το κλίμα.

    Και εμείς ; Παρατηρούμαι αλλά κυρίως δρούμε παντού μέσα στον λαό για να κυριαρχήσει πάλι ο δρόμος… αλλά με την εμπειρία μας να νικήσουν οι αγώνες για να υψωθεί το ανάστημα μας… παλεύουμε για το ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    Τέλος θετικό είναι ότι προηγούνται απεργιακοί αγώνες πριν την Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20 Νοέμβρη ώστε να είναι μαζική και αγωνιστική…

    Ραντεβού μας εκεί που αναπνέει, δουλεύει, διασκεδάζει ο λαός…. Ο Αγώνας συνεχίζεται ….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μοναδική υπολογίσιμη αριστερά που έχει μείνει είναι το ΚΚΕ,
      Αυτό έδειξαν τα 15 χρόνια κρίσης
      Μέτωπο οργανωσεων & σωματείων δεν γίνεται να υπάρξει.. Δεν αθροιζεις πορτοκάλια & λεμόνια. Επίσης δεν πρέπει να αποκλείσεις τους εργάτες που μπορεί να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή Σύριζα

      Αν θες κάτι το εναίο υπάρχει το ΠΑΜΕ. Οι εργάτες που συμμετέχουν μπορεί να ψηφίζουν & ΝΔ ή Σύριζα η ΠΑΣΟΚ.

      Πάνθηρατο 2024 δεν είναι 2012 για να επαναλαμβάνονται μία από τα ίδια

      Reply
      1. Ανώνυμος

        χρεωμένε ΚΚΕ το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι αυτό ακριβώς που ξορκιζεις! Είναι μέτωπο σωματείων, ομοσπονδιών και κομμάτων: Του ενός από τα κόμματα, του ΚΚΕ!!

        Όντως δεν γίνεται μέτωπο σωματείων και κομμάτων! Για αυτό και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει το μέτωπο των εργατών!

        Εμείς λέμε κέντρο αγώνα σωματείων και ομοσπονδιών, όχι στην βάση του κόμματος όπως κάνετε εσείς στο ΚΚΕ που μετά την αρνειστε εδώ μέσα , αλλά στην βάση του ταξικού πλαισίου ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της! Με κέντρο λήψης αποφάσεων τις συνελεύσεις των σωματείων!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Εσείς Ανώνυμε 25/10/2024 at 17:09, λέτε ό,τι σας βολεύει, τζάμπα είναι.
          Αλλά η συσπείρωση της εργατιάς μέσα από τα συνδικαλιστικά της όργανα προχωράει. Και προχωράει στην κατεύθυνση, που καλεί και υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, εδώ και 25 χρόνια, που υπάρχει. Δείτε τις κινητοποιήσεις, ελάτε στις συνελεύσεις, μάθετε τα αποτελέσματα σε σωματεία (“πρωτοβάθμια” – χα, χα!), ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα. Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος προχωράει. Δύσκολα στην αρχή, επιζούσαν ακόμη οι αυταπάτες και τα βαρίδια του παρελθόντος. Αλλά τώρα επιταχύνεται κι έχει πάρει δρόμο. Παντού οι δυνάμεις, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, βγαίνουν πρώτες, είναι πάντα σε άνοδο, συχνά κερδίζουν και την απόλυτη πλειοψηφία ενάντια σε όλους τους υπολοίπους, που μπροστά στο κίνδυνο της χειραφετημένης εργατιάς παρατάνε τους θεατρινισμούς και συγκροτούν αντι-ΠΑΜΕ “μέτωπα” – πράξη αυτοκτονική γιατί αυτοξεβρακώνονται.
          Είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας της πολιτικής κατεύθυνσης, που έρριξε έγκαιρα το ΚΚΕ, για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην βάση, αντί για κάλπικες συμφωνίες κορυφών και παζαρέματα αρχών και καρεκλών με αμφίβολης ποιότητας “συμμάχους”.
          Ολα τ’ άλλα είναι για νάχουμε να λέμε.

      2. Ανώνυμος

        Ούτε το ΚΚΕ δεν είναι υπολογίσιμη αριστερά, διότι πετα χαρταετό δεκαετίες τώρα, άσε που εκεί όπου διοικεί πχ Καισαριανή ή Πάτρα, έχει 8μηνους που τους απολύει κ μετά είναι κ εναντίον τους στα δικαστήρια, κλπ, κλπ. Βγάζει ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον ακροδεξιό πράκτορα της ΜΑΒΗ τον Φρέντι Μπελέρη, κλπ, κλπ

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.