.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θεσσαλονίκη: Δυναμώνει η αλληλεγγύη στους απεργούς του ΟΤΕ!


Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/1/2020 στο κεντρικό κατάστημα, Ερμού και Καρόλου Ντηλ

Ενημέρωση των φοιτητών από σωματεία εργαζομένων του ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/1/2020, στις 12.30, στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής

Γράφει ο Ηλίας Σμήλιος

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων και φοιτητών/τριών.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μετά από το αρχικό κάλεσμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης (που επιδόθηκαν στους απεργούς) εκδόθηκαν από τον Ζ’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τη Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Θεσσαλονίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή φοιτητών/τριών της ΕΑΑΚ από το Πολυτεχνείο και άλλες σχολές του ΑΠΘ καθώς επίσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την απεργία στους διερχόμενους ενώ συζήτησαν με τους απεργούς τα επόμενα βήματα κοινής δράσης, με πρώτο την παρέμβαση/συζήτηση ενημέρωσης από σωματεία εργαζομένων του ΟΤΕ στους φοιτητές, που θα γίνει την Πέμπτη 9/1/2020, στις 12.30 στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Θεσσαλονίκης και γενικότερα τους εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους της πόλης αυτή η απεργία αγγίζει ζητήματα του βαθύ πυρήνα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι όλα τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα βγάζει στο προσκήνιο τα βασικά επίδικα των αναγκαίων σήμερα εργατικών αγώνων:

συλλογικές συμβάσεις–αυξήσεις στους μισθούς—όχι απολύσεις–μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Γι αυτό και πρέπει να στηριχθεί από όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, τα αγωνιστικά σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

Όπως ακριβώς το φώναξαν και οι συγκεντρωμένοι της σημερινής συγκέντρωσης:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.