.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τη δίωξη του πρώην Γ.Γ της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Γουαδελούπης


Δελτίο Τύπου από την Ψήφισμα ενάντια στην δίωξη του πρώην Γ.Γ της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Γουαδελούπης

Ο Elie Domota πρώην Γ.Γ της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων Γουαδελούπης (UGTG) δικάζεται στις 7 Απρίλη 2022.

Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλον τον κόσμο έχουν δει τα αποτρόπαια βίντεο που δείχνουν την βίαιη σύλληψη του συνδικαλιστή της UGTG.

Σε ειρηνική διαδήλωση με τους συναδέλφους του δέχθηκε άγρια επίθεση από την αστυνομία, του έριξαν χημικά αέρια στο πρόσωπο, τον έσυραν στον δρόμο, με χειροπέδες τον συνέλαβαν και στην συνέχεια τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα!

Στο μεταξύ, με αφορμή την σύλληψή του, ξέσπασε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση η οποία οδήγησε τις αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο.

Παρά ταύτα ο εισαγγελέας του απέδωσε σειρά από κατασκευασμένες κατηγορίες και στις 7/4/2022 οδηγείται ως κατηγορούμενος στα δικαστήρια στο Pointe-à-Pitre για «αντίσταση κατά των αρχών»!!

Ήδη έχει οργανωθεί στην Γαλλία και σε άλλες χώρες ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης για την απαράδεκτη παραπομπή του σε δίκη.

Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του, να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να τερματιστεί η βία και η καταστολή από τις τοπικές αστυνομικές αρχές της Γουαδελούπης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απροκάλυπτη ανάμειξη της γαλλικής κυβέρνησης και την καταστολή που εφαρμόζει στους εργατικούς αγώνες στην Γουαδελούπη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Elie Domota

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.