.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πλάτες στην ακροδεξιά και στους φασίστες


Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στην Πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία στις 7.30 μμ.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, που διοργανώνουν οργανώσεις της αριστεράς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 25 Ιούνη στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, ως απάντηση σε προκλήσεις και επιθέσεις φασιστικών ομάδων στο Ηράκλειο.

Η ΕΛΑΣ, με εντολή του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ, απαγορεύει τη αντιφασιστική διαδήλωση γιατί την ίδια ώρα καλούν σε συγκέντρωση οι φασίστες στο «μνημείο» τους στη Λ. Ηρακλείου. Είναι η ίδια πρόκληση με αυτή της 1η Νοέμβρη του 2023 με την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση να χρησιμοποιούν την «θεωρία των δύο άκρων», ταυτίζοντας το αντιφασιστικό κίνημα με τους φασίστες.

Είναι αυτή η «θεωρία» που μαζί με τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – Φρούριο δίνει νομιμοποίηση και αέρα στους φασίστες και αυτό το είδαμε στις ευρωεκλογές με τα ανατριχιαστικά ποσοστά της Λεπέν στη Γαλλία, της Μελόνι στην Ιταλία και του AfD στη Γερμανία.

Αυτή την πολιτική του ρατσισμού και των ανοιγμάτων στην ακροδεξιά και στους φασίστες ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και την κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος που τον έστειλε πάλι πίσω στη φυλακή. Με την δίκη των 9 επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου που ήθελε να τους φορτώσει τις δικές της ευθύνες και τις ευθύνες της Frontex και ήταν η κινητοποίηση του αντιρατσιστικού κινήματος που τους αθώωσε. Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Η ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές ανοίγει δρόμο για το κίνημα για να τσακίσουμε τη ρατσιστική πολιτική της και τα ανοίγματα προς την ακροδεξιά και τους φασίστες. Για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες! Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων της Πύλου, της Δαδιάς και των Τεμπών.

Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στην Πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία στις 7.30 μμ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πλάτες στην ακροδεξιά και στους φασίστες

  1. Ανώνυμος

    Υπήρχαν και άλλες κυβερνήσεις που συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά Επίσημα τουλαχιστον 2 .
    Που έκαναν τα “στραβά μάτια” σε ακροδεξιά και φασισμό. Μέχρι και Καστελόριζα πήγαν βόλτες μαζί τους

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Να ανατραπεί η κυβέρνηση αλλά στην θέση της τι προτείνεται;

    Το project με τον Δήμαρχο στην Αθήνα προερχόμενο από ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να λειτουργεί & τόσο καλά. Πολιτικά “δείγματα γραφής” , “προθέσεων”υπάρχουν σε θέματα όπως τα Τέμπη, η Παλαιστίνη, προεκλογικές αφίσες που “ξηλώθηκαν” κ.α.

    Μία εύλογη απορία προς την ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ένα άλλο φίλο του ΚΚΕ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.