.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η εφιαλτική πολιτική αξιοποίηση μιας πανδημίας


Γράφει ο Μιχάλης Ρίζος

1. Η υιοθέτηση μέτρων μαζικού πανικού, γενικευμένης καραντίνας και κλειστών συνόρων που εφαρμόζουν μια σειρά κυβερνήσεις στο παγκόσμιο πλαίσιο του σημερινού ολοκληρωτικού καπιταλισμού είναι ασύμμετρη, δυσανάλογη σε σχέση με τον πραγματικό κίνδυνο από τον κορωνοϊό και με επικίνδυνες πολιτικές στοχεύσεις, που ακόμα την έκταση, το βάθος και τη διάρκεια τους δεν γνωρίζουμε.

Η πρόβλεψη δε, για πολύμηνη παράταση της διάρκειας της επιδημίας, με τα συνακόλουθα έκτακτα μέτρα «πολεμικού καπιταλισμού» για την οικονομία (απολύσεις, αντικατάσταση μισθού με έκτακτα επιδόματα, γενίκευση εκ περιτροπής εργασίας και δουλειάς από το σπίτι, απλήρωτες υπερωρίες και δουλειά την Κυριακή, αποζημίωση-χάρισμα φόρων και εισφορών στις επιχειρήσεις, γιγάντια αύξηση κατανάλωσης υγειονομικού υλικού, επενδύσεις τεράστιων κεφαλαίων σε πολυεθνικές και όχι στη δημόσια έρευνα για την παραγωγή νέων φαρμάκων, εμβολίων, διαγνωστικών test κλπ) εντείνουν την ανησυχία και τον προβληματισμό για το που το πάει ο καπιταλισμός.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ και αύξηση των δημοκρατικών αντανακλαστικών θα έπρεπε να προκαλεί η απαγόρευση των συναθροίσεων, των λαϊκών και νεολαιίστικων συγκεντρώσεων σε υπαίθριο χώρο, των κάθε λογής μαζικών διαμαρτυριών, την ώρα που οι κυβερνήσεις προχωρούν κι εφαρμόζουν μια χαρά τις πιο σκληρές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Η εθνική συναίνεση (Μητσοτάκη, Τσίπρα, Γεννηματά) για την αντιμετώπιση του Covid19 δεν εμποδίζει καθόλου τη συνέχιση του αντιλαϊκού κοινοβουλευτικού έργου, ενώ η καμπάνια «μένουμε σπίτι» και η μετατροπή του λαού σε «δίωρους εξοδούχους» για να αγοράσουν μόνο απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα δεν είναι και πολύ μακριά.

2. Ακόμα πιο επικίνδυνη πλευρά είναι ο σκληρός ρατσισμός της «ατομικής ευθύνης» που καλλιεργείται συστηματικά. Το «ύποπτο κρούσμα» ή ο δυνητικά μολυσμένος από τον ιό (δηλ. σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι αφού ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και «πάνδημος» όπως μας διαβεβαιώνουν), είναι ανεύθυνος και ένοχος για την επέκταση της πανδημίας, ακόμα και των θανάτων, επειδή δεν κάθεται σπίτι του, δεν απολυμαίνεται κάθε μισή ώρα, δεν έχει αγοράσει χιλιάδες αλκοολούχα μαντηλάκια και μάσκες, φτερνίζεται ή δεν ακούει τους ειδικούς. Βεβαίως, στο πλαίσιο της κοινωνίας ο καθένας οφείλει να συμπεριφέρεται με κοινωνική υπευθυνότητα και να συμβάλλει στη μη διάδοση της νόσου. Αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύβει την τεράστια πολιτική και ταξική ευθύνη που έχουν οι κυβερνώντες τόσες δεκαετίες και το κεφάλαιο στον τομέα της Υγείας και γενικότερα.

ΑΠΟΡΙΕΣ…

3. Έχουν επιστημονική βάση όλα αυτά; Τα ως τώρα δεδομένα λένε ότι πρόκειται για έναν ιό, ο οποίος είναι πολύ μεταδοτικός και λίγο πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος από τη γρίπη, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και τις μεγάλες ηλικίες. Από την άλλη όμως, σοκ και δέος προκαλεί η εικόνα, ειδικά της Ιταλίας, με την απότομη σώρευση πολλών βαριά πασχόντων και θανάτων. Φοβίζει αντικειμενικά το γεγονός της σωρευτικής θνητότητας σε λίγο χρόνο, λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Η λύση είναι στην «ατομική ευθύνη» και στον μαζικό εγκλεισμό ή στο σύστημα υγείας και ειδικά στην εντατική νοσηλεία και υποστήριξη; Η απάντηση σε αυτό είναι κατά βάση πολιτική. Χωρίς επομένως καμιά διάθεση υποτίμησης και εφησυχασμού, βάσιμα ερωτήματα τυραννούν τη σκέψη:

Απορία 1η: Οι ευπαθείς ομάδες και οι μεγάλες ηλικίες δεν είναι έτσι κι αλλιώς πιο ευαίσθητες σε κάθε λοίμωξη και σε κάθε ασθένεια εν γένει; Πόσο φρόντιζε την τρίτη ηλικία και τους χρονίως πάσχοντες το σύγχρονο αστικό κράτος; Δεν ήταν σε γενικές γραμμές άτομα «χαμηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος» για το εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας; Πως τώρα ξαφνικά οι κυβερνήσεις θυμήθηκαν και νοιάστηκαν γι’ αυτούς;

Απορία 2η: Ένας ιός όπου σχεδόν το 80% των ατόμων που μολύνει είναι ασυμπτωματικό ή με ελάχιστα συμπτώματα!!! γιατί βαφτίζεται «παγκόσμιος φονιάς»; Να σημειωθεί δε ότι αυτά τα ποσοστά βγαίνουν από τα καταγεγραμμένα κρούσματα και όχι από το πραγματικό σύνολό τους που είναι αδύνατον να καταγραφεί (ενώ οι θάνατοι και οι βαριές νοσήσεις γενικά είναι σχεδόν απόλυτα προσδιορισμένες).

Απορία 3η: Είναι λογικό ότι ένας μεταδοτικός ιός απαιτεί «κοινωνικές αποστάσεις» για την αντιμετώπιση του πρώτου τουλάχιστον κύματος (ας αφήσουμε στην άκρη τις απίστευτες ανορθολογικές θεωρίες που συμπεραίνουν -πως άραγε;- ότι ο ιός μένει στον αέρα για μέρες ή στις επιφάνειες για εβδομάδες).

Σε τι όμως βαθμό και για πόσο; Η ζωή και η κίνηση θα σταματήσουν;

Μήπως το social distance είναι μια γενική πρόβα εργασιακής και κοινωνικής εξατομίκευσης ανώτερου επιπέδου, όπου η ζωή μας θα γίνει γενικά «κοινωνική δικτύωση» και η δια ζώσης επαφή, συνεργασία, μοιρασιά απόψεων και συναισθημάτων, θα γίνεται εξ αποστάσεως;

Μήπως η μαχητική συλλογική διαδήλωση θα αντικατασταθεί με τηλεακτιβισμούς και παλαμάκια από τις κατοικίες-κουτιά μας (ήρθε εξάλλου νόμος που βγάζει τις διαδηλώσεις ημιπαράνομες);

Μήπως η απεργία ή η συνέλευση διενεργείται με ηλεκτρονική ψηφοφορία και skype; Και αν τέλος πάντων ο ιός μεταδοθεί, και αφού το 80% είναι ασυμπτωματικό ή νοσεί ήπια, άρα ο ανθρώπινος οργανισμός «μαθαίνει» τον ιό και αναπτύσσει φυσική ανοσία, που θα τον κάνει τελικά λιγότερο επικίνδυνο, γιατί αυτός ο παγκόσμιος πανικός;

Απορία 4η: Η ιστορία των πανδημιών μας λέει ότι όλα σχεδόν τα νοσήματα (φυματίωση, χολέρα, πανώλη, τυφοειδής πυρετός, εξανθηματικός τύφος, γρίπη) θερίζανε κυρίως τους νέους ή τέλος πάντων δεν σέβονταν τις μικρές και μεσαίες ηλικίες. Τι είναι αυτό που κάνει τον Covid-19 «παγκόσμια απειλή» (όταν απειροελάχιστα επηρεάζει τους νέους, σχετικά λίγο τους υγιείς και τις μέσες ηλικίες και γενικά το 80% είναι ασυμπτωματικό) και δικαιολογεί τέτοια μέτρα;

Απορία 5η: Η καραντίνα ή η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και των εργασιακών συνθηκών (πχ χρόνος εργασίας-ΣΣΕ-κοινωνική πρόνοια), η ανακάλυψη των αντιβιοτικών και των εμβολίων, περιόρισε και τελικά εξάλειψε τις παλιές επιδημίες;

ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ;

4. Την ίδια ώρα οι «επώνυμοι» – καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, lifestylizers, εφοπλιστές- καμαρωτοί δηλώνουν δημόσια ότι βγήκαν θετικοί για κορωνοϊό (χαράς την είδηση σε μια πανδημική νόσο) και κάθονται σπίτια τους. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ; Θέλουν να αποδείξουν κάτι, είναι δείγμα υπευθυνότητας, ατομικής προβολής, τι τέλος πάντων; Η επιτροπή του Υπουργείου, που η ίδια λέει και σωστά, ότι δεν χρειάζεται το test από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα γιατί εξαιρεί τα δημόσια πρόσωπα; Μήπως, αφού η εξέταση στο δημόσιο περιορίζεται αναγκαστικά στις σοβαρές περιπτώσεις, είναι έμμεσο μήνυμα των “δημοσίων προσώπων” – με την ανοχή του ΕΟΔΥ και του υπουργείου – για προσφυγή στα πανάκριβα υπερκοστολογημένα test που διενεργεί ο ιδιωτικός τομέας;

5. Η επιδημία του κορωνοϊού και η τρανταχτή ανάδειξη της ανάγκης για σύγχρονο και πλήρες δημόσιο σύστημα υγείας κονιορτοποιεί τις νεοσυντηρητικές δοξασίες για τις ΣΔΙΤ και την ανωτερότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η εισβολή του ιού σε όλους, ανεξαρτήτως τάξης, χώρας και φυλής αποδεικνύει ότι η υγεία δεν είναι ατομική υπόθεση, «ελεύθερη επιλογή γιατρού», διαγνωστικά πρωτόκολλα και ασφαλιστικές κλάσεις (ιδιωτικά πακέτα) ανάλογα με το πορτοφόλι, διάκριση σε νοσοκομεία των ράντζων και νοσοκομεία των σουιτών.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΥΛΛΙΑΣΜΕΝΟΙ …

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΧΙ Ο ΙΟΣ

6. Η μόνη λογική και επιστημονική εξήγηση που δικαιολογεί αυτά τα μέτρα είναι ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η προστασία του συστήματος υγείας από την ταυτόχρονη νόσηση και μάλιστα βαριά νόσηση (ανάγκη για νοσοκομεία και ΜΕΘ) πολλών ευπαθών ατόμων που δεν θα μπορούσε να τους υποδεχτεί το καρατομημένο δημόσιο σύστημα από τις μνημονιακές και φιλοεπιχειρηματικές επιλογές των κυβερνήσεων.

Απλώς λοιπόν μετατίθεται χρονικά η απότομη σώρευση περιστατικών ΜΕΘ και νοσοκομείου, όχι ότι εξαλείφεται αυτή η ανάγκη. Αν είναι όμως έτσι, γιατί, έστω και τώρα, δεν προωθείται η άμεση, γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας από τα στρατηγικά κρατικά αποθέματα, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση, η απειθαρχία-κατάργηση του δημοσιονομικού συμφώνου της ΕΕ, ο περιορισμός των πολεμικών και αστυνομικών δαπανών, η παύση πληρωμής του χρέους; Γιατί αντί γι’ αυτά επιλέγεται η φτηνή (και πιθανώς αναποτελεσματική) πολιτική της γενικευμένης καραντίνας με τη συνακόλουθη ροή δημοσίων δαπανών στους επιχειρηματίες των κλάδων που πλήττονται;

Η απάντηση είναι ταξική και πολιτική και δεν πρόκειται για επιστημονική διαμάχη γύρω από την τακτική επιδημιολογικής διαχείρισης κρίσεων (οι περίφημες καμπύλες). Σφάλουν όσοι (ειδικά γιατροί) ταυτίζονται ή θεωρούν ως λύση ένα συγκεκριμένο μοντέλο επιδημιολογικής διαχείρισης χωρίς κριτικό πνεύμα και χωρίς να βλέπουν τις μακροπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες μιας τέτοιας επιλογής. Και ειδικά όταν αποσυνδέουν τις δημόσιες «συμβουλές» ατομικής επιτήρησης από την ισχυρότατη ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Όχι στην – για μια ακόμη φορά – υποταγή της επιστήμης στις επιλογές των αστικών κυβερνήσεων. Γιατί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι αστικές κυβερνήσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές δεν θα τα βάλουν με την τάξη που εκπροσωπούν, δεν θα διακινδυνέψουν την κερδοφορία των πολυεθνικών, των ανταγωνισμών και των δομών του κράτους.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

7. Στήνουν τεράστια και παρατεταμένη επιχείρηση έκτακτων μέτρων για να φορτώσουν τα βάρη της νέας κρίσης στους εργαζόμενους, στο όνομα της υγείας και της ανθρώπινης ζωής την οποία δεν στηρίζουν! Πολλά από τα έκτακτα μέτρα θα είναι μόνιμα! Η κυβέρνηση της Ισπανίας βάζει σε καραντίνα όλη τη χώρα και τον στρατό να «περιπολεί» σε 14 πόλεις, ενώ ο Μακρόν δηλώνει ότι «είμαστε σε πόλεμο», κλείνει σύνορα, περιορίζει τις μετακινήσεις και θεσπίζει πρόστιμα για όποιον βγαίνει από το σπίτι του! Μαζί τους τα ΜΜΕ της θανατολογίας και της κρουσματολογίας.

Είναι ανάγκη να καταγγείλουμε τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, των διαδηλώσεων, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την καραντίνα δικαιωμάτων, τον πανικό, μαζί με τη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης τη δημόσιας δωρεάν υγείας, κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περίθαλψη.

Να καταγγείλουμε τη συναίνεση όλου του αστικού πολιτικού κόσμου σε αυτή τη στρατηγική. Τις ασκήσεις μαζικής τρομοκράτησης και καταστολής πλήθους.

Να σπάσουμε το φόβο και την υποταγή. Είμαστε μπροστά σε ένα νέο ολοκληρωτισμό και ανορθολογισμό. Αν δεν βγουν οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς μπροστά δεν θα βγει κανένας. Με το κριτικό, ατίθασο, αιρετικό πνεύμα της νεολαίας και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Με ειδικού τύπου και σκοπού διαδηλώσεις, ακόμα και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την άμεση και δραστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, της προστασίας ειδικά των ευπαθών ομάδων και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, και όχι απλά ευχολόγια στα πληκτρολόγια και τα twitters που από μόνα τους «δεν προστατεύουν ούτε τη δημόσια υγεία ούτε τις ευπαθείς ομάδες».

Η απάντηση, η διεκδίκηση και η ανατροπή της κατάστασης βρίσκεται σε μας και μόνο σε μας. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Το τέλος της πανδημίας πρέπει να μας βρει πιο ώριμους, πιο αποφασιστικούς, πιο πολλούς στον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του βάρβαρου και αρρωστημένου καπιταλισμού και όχι πιο ενταγμένους στη διαχείρισή του. Στον αγώνα για την κομμουνιστική, διεθνιστική απελευθέρωση και όχι στην ισχυροποίηση των ατομικών, νεοσυντηρητικών, εθνικιστικών αντιλήψεων.
Θα βγούμε αισιόδοξα “στη συλλογικότητα του ήλιου” και δεν θα κάτσουμε στο “σκοτάδι και τη μοναξιά της γυάλας”.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

imperial.ac.uk

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.50% ( 16
Συμμετοχές )



77 σχόλια στο “Η εφιαλτική πολιτική αξιοποίηση μιας πανδημίας

  1. San Rocco

    Σωστός!! Η ΝΔ και το ελληνικό κράτος/κεφάλαιο, ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ την επιδημία και το αναγκαίο για λίγες μέρες κλείσιμο του κόσμου στο σπιτι, για ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ την ζωή μας, την ζωή του λαού, ελλήνων και μεταναστών/προσφύγων, ακόμα περισσότερο!

    α. Προωθούν την σκλαβιά στους χώρους δουλειάς: Ρουφιανιλίκι, απολύσεις, και άλλη μείωση μιρθού, εφταήμερο εργασίας.

    β. Προωθούν το γενικό ηλεκτρονικό φακέλωμα και τον εθισμό του κόσμου σε αυτό.

    γ. Προωθούν την υπακοή ΟΧΙ στους γιατρούς μας, αλλά στο κράτος! Σε ένα κράτος που εδώ και πολλές δεκαετίες, ΓΡΑΦΕΙ στα παπάρια του, την δημόσια Υγεία, με αποτέλεσμα ΘΑΝΑΤΟΥΣ του κόσμου, από έναν ιό.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    δεν υπάρχουν “γιατροί μας” γενικώς.
    υπάρχουν οι γιατροί της α.τ. (..Γιαμαρέλλου)
    και οι ολιγάριθμοι γιατροί της ε.τ.
    μην τσουβαλιάζεις τον (δικό σου) Παπανικολάου
    με τον …Τσιόδρα!

    Reply
    1. San Rocco

      Εννοείται ανώνυμε πως το “μας” δεν το εννόησα τσουβαλιάζοντας τον Παπανικολάου με τον Τσιόδρα

      Reply
  3. Left G700

    Βλαδίμηρέ μου, πες μου κι εσύ για να καταλάβω, πριν μού στρίψει τελείως και καταλήξω με ζουρλομανδύα:

    Είναι η ατομική ευθύνη να μη μεταδίδουμε ο ένας τον άλλον τον ιό, λειτουργώντας προληπτικά (σαν να είμαστε δηλαδή ήδη φορείς του), ρατσισμός και μάλιστα σκληρός;;;

    Reply
    1. Βλαδίμηρος

      Leftg700, τι να σου πω; Σου έχει ήδη στρίψει εδώ και καιρό. Είσαι ανίατη περίπτωση και δεν μπορώ να κάνω κάτι για σένα

      Reply
  4. Γιάννης Σ.

    Κε Ρίζο, το άρθρο σας είναι εξαιρετικό! Μετά από τόσα και τόσα που έχουμε δει, ακούσει, διαβάσει κλπ τόσες μέρες (μεταξύ αυτών και συνωμοσιολογικές θεωρίες) και για να μη γράψω την προσωπική μου άποψη σαν ένα ακόμη άρθρο μου, την καταθέτω εδώ (σας κάνω αυτή την τιμή… :D ):
    Ο ιός πράγματι είναι μεταδοτικός αλλά όχι περισσότερο θανατηφόρος από μια γρίπη. Ούτε σε εργαστήρια φτιάχτηκε (το άκουσα κι αυτό), ούτε πρόκειται να μας εξοντώσει σαν ανθρώπινο γένος. Γιατί λοιπόν τόσος πανικός;
    Απάντηση:
    Όλα είνα είνα ζήτημα προβολής(διαβάστε ΜΜΕ). Μέσα σε 1 μήνα περίπου, ξεχάσαμε τον καρκίνο, τα τροχαία, τα ναρκωτικά, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κλπ και ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό. Γιατί όμως;
    3 είναι οι λόγοι:
    1) Ανακατανομή πλούτου, μεταξύ των υπαρχόντων ή/και νέων παικτών
    2) Εμπέδωση της κοινωνίας «Μεγάλου Αδελφού»
    3) Πέρασμα ανεργατικών και λοιπών αντιλαϊκών μέτρων
    Όταν κάνουν αυτά που θα θέλουν, τότε «ξαφνικά» θα βρεθούν και το φάρμακο, και το εμβόλιο, ή πολύ απλά θα «αποφασιστεί» να ζήσουμε με τον κορωνοϊό, και σταδιακά, ακόμα και τα ατομικά μέτρα προφύλαξης θα ατονήσουν…
    Και κάτι τελευταίο: Πολύς λόγος (και σωστά) γίνεται για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας, κάτι που αναδείχθηκε (και) με τον κορωνοϊό. Με την κρίση του ‘08 όμως τα ίδια δεν έγιναν; Λέγαμε τότε ότι «κατέρρευσε η οικονομία των «golden boys», ο καπιταλισμός, ο (νεο)φιλελευθερισμός» κλπ. Ακόμα και οι αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν, κινηματικό χαρακτήρα είχαν. Ακόμα και οι κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Podemos κλπ φιλολαϊκής (έστω και εντός συστήματος) προσδοκίας ήσαν… Η συνέχεια είναι γνωστή… Άρα, για να μην επαναληφθούν τα ίδια σκηνικά, πρέπει εάν κι όταν με το καλό περάσει, τουλάχιστον ο άμεσος (πραγματικός ή όχι) κίνδυνος για τις ζωές μας, να είμαστε έτοιμοι, να «επιβάλλουμε», (τα εισαγωγικά προαιρετικά) αυτό το ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας…
    Ένας υγιής από κορωνοϊό, αλλά πολύ άρρωστος από το «Μένουμε Σπίτι»…

    Reply
  5. Σ.Τ.

    Η αδιαφορία για τα μέτρα προφύλαξης είναι ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ συμπεριφορά. Δεν στρέφεται ενάντια στο σύστημα αλλά ενάντια στο συνανθρωπο….αυτα είναι ψιλά γράμματα για τους αναρχοφιλελεδες δικαιωματιστες.
    Αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα. Μάλιστα είναι από αυτές τις συμπεριφορές που σε κάποιες άλλες εποχές (ναι, βουλωμένο γράμμα διαβαζετε, το σταλινισμό εννοω) θεωρείται ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    Reply
  6. Σ.Τ.

    Όσο για την …”γενική πρόβα εξατομικευσης” είναι η αδιαφορία για την ζωή των ευπαθών ομάδων, των συμπολιτών μας. Αδιαφορία για την γενικευμένη μετάδοση του ιού είναι άκρος ατομισμός. Είναι παράδοση μιας κοινωνίας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είναι εν γένει ο κανόνας για τους δικαιωματιστες αναρχοφιλελεδες.

    Reply
  7. Left G700

    Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ΚΑΙ Η ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ)

    Ομόφωνα (δηλαδή ένα αγαλματάκι του Λένιν, η γάτα μου κι εγώ :-) ) απονέμουμε το βραβείο για τη συνδικαλιά τής εβδομάδας στον Παναγιώτη Καλαβάνο για το άρθρο του με τίτλο «Όποιος σπέρνει ατομικές ευθύνες θερίζει ατομική φυγή», που δημοσιεύθηκε χθες. Σ’ αυτό, όπως και ο τίτλος προδικάζει και προϊδεάζει, ισχυρίζεται (στα σοβαρά!) ότι η φυγή πολλών από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα με προορισμό την ελληνική επαρχία ενθαρρύνθηκε από τις δημόσιες εκκλήσεις για την ατομική ευθύνη ενός και μιας εκάστου να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους μέσω τού αυτοπεριορισμού στα σπίτια μας!

    Να δω τι άλλο θα σκαρφιστούν αυτοί οι αριστεροί για να κάνουν μέχρι και τα μικρά παιδιά να λένε στις προσευχές τους:

    «Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ που φυλάς τον μπαμπά μου, την μαμά μου, τον μεγάλο μου αδελφό, τις δύο γιαγιάδες μου και τον έναν παππού μου από τον αριστεροϊό»!

    Πηγή: https://www.kommon.gr/koinonia/item/2956-opoios-spernei-atomikes-eythines-therizei-atomikh-fygh

    ΥΓ Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: Είναι αυτονόητο πως αν το kommon.gr επέτρεπε τον σχολιασμό, το σχόλιο αυτό δεν θα εμφανιζόταν εδώ, αλλά εκεί.

    ΥΓ2 Για να υπάρξουν παρεξηγήσεις: Ρε παιδιά εκεί στο Kommon, η δημοκρατία πρέπει και να προστατεύει τον εαυτό της, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Έτσι λάσκα που έχετε αφήσει τα λουριά εσείς, κινδυνεύετε να ξεπέσετε στην αναρχία! οχλοκρατία! ;-) :-)

    Reply
    1. ΑΩ

      Άσχετο και αποπροσανατολιστικό σχόλιο No 5.236
      #se_anartisi_h_ypografi_mou_leftis_o_xerolas_narkisos

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Μετά σχεδόν δύο χρόνια, στο μόνο που έπεσε έξω ο Μιχάλης Ρίζος ήταν πως η επιδημία τελικά ήταν πιο σοβαρή από μισές βαριάς μορφής γριππη. Αυτό διότι τότε δεν ήταν γνωστό ακόμα αν κ πόσο πιο σοβαρή από μια βαριας μορφής γρίπη είναι αυτή η επιδημία.

      Κατά τα άλλα, το κείμενο επιβεβαιώθηκε δυστυχώς και από την καλή και από την ανάποδη, μέχρι κεραίας.

      Α. Τα εθνικά και υπερεθνικα κεφάλαια χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την επιδημία τόσο για να προωθήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις παντού, όσο και για να προωθήσουν την μαζική πειθαρχηση και υπακοή εργατικων τάξεων και λαών. Για αυτό και ασκούν μέτρα πολεμικής πειθαρχησης μέσω διασποράς τρόμου στον πληθυσμό και …νοιαξιματος για την ασφάλεια και την υγεία των υπηκόων. Όσοι δεν βλέπουν το δεύτερο και μένουν στο πρώτο, είναι βαθιά νυχτωμενοι.

      Β. Τα μοναδικά μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας που έπρεπε να γίνουν αποδεκτά από τον λαό και τις πολιτικές του δυνάμεις ήταν τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας όπως χρήση μασκών σε κλειστούς και μόνο χώρους, απολύμανση χεριών και τέλος. Δεν έγινε έτσι. Αντιθέτως, δυστοπικα χουντικά μέτρα όπως η αποδοχή της χρήσης σμσ και εξοδόχαρτων για να…. κυκλοφορείς, η αποδοχή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, έδειξε το ποσο είχε περάσει ο τρόμος, και η παράνοια όχι μόνο στον ανοργάνωτο κόσμο, αλλά ακόμα και στο μεγαλύτερο κομμάτι των αριστερών, κομμουνιστών, αναρχικών.

      Ποιος δεν θυμάται κάτι σουργελα από πολλούς πολιτικούς χώρους που εγραφαν ακόμα και εδώ μέσα στην παντιέρα για όσους απέρριπταν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ και τα εξοδόχαρτα, κάτι βλαμμένα σχόλια/δείγμα πολιτικης τυφλας του στυλ “θες να πας με το γκομενάκι βόλτα στο πάρκο, μικροαστε”…..

      Δεν υπάρχει υγεία χωρίς δημοκρατία και ελευθερία. Άρα, ο αγώνας για κατάργηση όλων των μέτρων αποκλεισμού, πιστοποίησης, ελέγχων, πάει πακέτο με τον αγώνα για δημόσια ποιοτική περίθαλψη για όλους. Όποιος δεν κάνει κάτι από τα δύο, είναι άξιος της μοίρας του.

      Reply
      1. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

        τί γράφεις ρε απαράδεκτε. Παντού γίεται υποκαταγραφή νεκρών. Στην Ινδία μονο υπολογίζονται 4 εκατομμύρια τα θύματα του κόβιντ. Συνολικα ως τώρα σε 2 χρονια οι νεκροί είναι από 10 έως 20 εκατομμυρια. Αντε ψέκα

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ψεκασμένε επαναστάτη γνήσιε, μην γίνεσαι παπαγάλος των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και ΜΜΕ! Κανένας δεν είπε ότι δεν υφίσταται η επιδημία ή/και τα 5.000.000 νεκροί που είναι ΚΥΡΙΩΣ θύματα του συνδυασμού ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ/ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΣΥ + ΕΠΙΔΗΜΙΑ. Εσυ ανοίγεις αυτό το θέμα, ΕΣΥ λές βλακείες! Γιατί;

          ΔΙΟΤΙ έχεις αποδεχθει μάλλον “επαναστάτη” γνήσιε (δηλαδή σκέτο μικροαστέ) την θέση του κράτους και του κεφαλαίου που λέει ότι, “Όποιος αμφισβητεί τα κατασταλτικά μέτρα όπως τα σμσ, τα πρόστιμα, τα εξοδόχαρτα, τις καραντίνες, τις απαγορεύεις κυκλοφορίας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ την ίδια την επιδημία”!! ΑΥΤΟ πιστεύεις μικροαστέ γνήσιε αντεπαναστάτη. Από την αρχή αυτό λές και εσύ και ορισμένοι αριστεροί, αναρχικοί, κομμουνιστές.

          Εχετε ταυτίσει εσύ και ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων ποικίλων πολιτικών ρευμάτων στο μυαλό σας την αναγνώριση της υπαρξης της επιδημίας, με την αποδοχή ΟΛΩΝ των κατασταλτικών μέτρων των κυβερνήσεων, όπως διαχωρισμοί, αποκλεισμοί, απολύσεις ανεμβολίαστων, σμσ,εξοδοχαρτων, σκαναρίσματα παντού μέσω πιστοποιητικού! Τι τι θές την επανάσταση; Ατομα σαν εσένα μια χαρά είναι προσδεδεμένα στην υπάρχουσα κατάσταση!!

        2. Ανώνυμος

          Τα θύματα από την επιδημία υπολογίζονται γύρω στα 5.500.000. Η υποκαταγραφή ισχύει, όσο ισχύει και η ΥΠΕΡκαταγραφή. Υπάρχουν καταγγελίες ένθεν κακείθεν. Για αυτό και κρατάμε τον αριθμό που δίνει ο ΠΟΥ. Τα 10 ή/και 20.000.000 νεκροί είναι βγαλμένα από την φαντασία σου.

          ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ υγειονομικού τύπου δεν υφίσταται για την λήψη κατασταλτικών μέτρων. Καμία. Ούτε για αυτήν την επιδημία, ούτε για τις όποιες έρθουν ακόμα. Διότι η υγειονομική κρίση είναι ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ από ΟΛΑ, κρίση συστήματος υγείας που σε ΚΑΘΕ σχεδόν χώρα διαλύεται ή είναι διαλυμένο/ανύπαρκτο. Εξαιτίας των ιδιωτικοποιήσεων. ΔΕΝ υπάρχει ξαναλέω υγειονομική κρίση λόγω επιδημίας, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ραγδαίας υποβάθμισης ή/και ανυπαρξίας/διάλυσης των δημόσιων συστημάτων περιθαλψης. Αρα; Αρα, μικροαστέ γνήσιε αντεπαναστάτη, αντί να χώνεις την κεφάλα σου ολοένα και βαθύτερα στην άμμο αποδεχόμενος ΟΛΑ τα μέτρα ολοκληρωτισμού εθνών/κρατών, υπερεθνικών οργανισμών και κεφαλαίων, αγωνίσου για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των κατασταλτικών μέτρων και για ένα ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σύστημα περιθαλψης!!

        3. Ανώνυμος

          Δεν μου λές ρε αντιψέκα ψεκασμένε, κυκλοφορεί η πρόταση, οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν τα νοσήλεια στα νοσοκομεία. Συμφωνείς;

        4. Κώστας

          Μην το ψάχνεις με αυτόν τον τύπο, είναι φανατικά με το “ας υψωθούν τα πτώματα όσο πιο ψηλά μπορούν”

          Συνεχίζει να συγκρίνει τον covid με γρίπη, μιλάμε για ασυνείδητο τομάρι

          Κώστας

        5. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

          ο ψέκας εξωραίζει τον καπιταλισμό και θέλει να μας πείσει ότι στην Ινδία έχουν λιγότερους νεκρούς απ’ ότι στις ΗΠΑ. Ελα ρε απαράδεκτε τώρα που ακομη συγκρίνεις τη γρίπη με τον κόβιντ. Πάλι νεκρούς θα έχουμε με την ομικρον και πάλι θα ξεφτιλιστείς.

        6. Ανώνυμος

          Ελα Κώστα, εσύ είσαι ένας από αυτούς που τον Μάρτη του 2020 λύσσαγες υπέρ των σμσ, των εξοδόχαρτων, της απαγόρευσης κυκλοφορίας! διότι ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ καταλαβαινες και καταλαβαίνεις την αντιμετώπιση μιας επιδημίας! Ούτε αγώνας για δημόσια ποιοτική περίθαλψη για όλους, ούτε αγώνας για δημοκρατία, τίποτα απο όλα αυτά!

          Μόνο ΥΠΕΡ της πολύμορφης καταστολής, ήσουν και είσαι! Εσύ και μερικοί ακόμα αριστεροί, αναρχικοί και κομμουνιστές, που λέτε τις ίδιες καπιταλιστικές ανοησίες, δυο χρόνια τώρα! Και που σαι; Ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο αδερφέ μου, ΔΙΚΟΣ σου είναι όχι δικός μου!

        7. Ανώνυμος

          ψέκα αντι-ψέκα, έχεις τυλφωθεί από το πολύ ψέκασμα που τρως, ούτε να διαβάσεις μπορείς, ούτε να καταλάβεις κάτι! Πότε ψεκιό μουείπα εγώ ότι η Ινδία έχει λιγότερα θύματα από τις ΗΠΑ; Εγώ απλά έγραψα τα στοιχεία του ίδιου του ΠΟΥ που έχει καταγράψει (αλλού ΥΠΟκαταγράφουν και αλλού ΥΠΕΡ καταγράφουν σύμφωνα με ένθεν κακείθεν καταγγελίες), και ο οποίος λέει για 5.500.000 νεκρούς. Τώρα τις παπαριές που γράφεις ως γνήσιος επιστημονιστής ψέκας που είσαι περί….10, 20, μπορεί και 30 γιατί όχι; εκατομμύρια νεκρών μόνο εσύ και ο Κώστας που ξέρετε τις πηγές: Νεφελίμ σας το είπαν;

        8. Κώστας

          Εγώ συμφωνώ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

          Η πανδημία θέλει απ όλα. Φυσική αποστασιοποίηση, test trace isolate, πρωτοβάθμια περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη, τριτοβάθμια περίθαλψη, μάσκα και καθολικό εμβολιασμό

          Αυτά που λες ότι έλεγα είναι πρόστυχα ψέματα.

          Δεν θα απαντάς σε μένα, δεν είμαι σημαντικός. Θα απαντάς στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας. Με το οποίο από πότε συμφωνεί ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο ?

          Κώστας

      2. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

        ποια στοιχεία του ΠΟΥ βρε απαράδεκτε, και άσχετε ψεκα; Αυτα ειναι τα συγκεντρωτικά στοιχεία όλων των κυβερνήσεων. O ΠΟΥ απλώς τα αναδημοσιεύει. Τι μπούρδες μας γράφεις;
        Οι νεκροί ειναι 10 με 20 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη. Κι αυτό προκύπτει από την υπερβάλλουσα θνησιμότητα και άλλες συγκρίσεις, π.χ. δεν μπορεί η Ινδία να έχει λιγότερους θανάτους από τις ΗΠΑ, όταν έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και όταν γνωρίζουμε ότι η διασπορά του ιού ήταν παντού σε όλη την Ινδία.
        Αντιθέτως στην Ιαπωνία η διασπορά του ιού είναι πολύ μικρότερη (ΕΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ, ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ) όπως και σε άλλες όμορες χώρες γι αυτό και δεν υπάρχει τσουνάμι νεκρών. Αυτές τις σκέψεις βέβαια για να τις κάνεις, απαιτείτα η απαραίτητη προϋπόθεση ότι είσαι ορθολογιστής και γνήσιος αντικαπιταλιστής
        Μόνο ένας ψέκας θα κατηγορούσε τα καπιταλιστικά κράτη για υπερκαταγραφή νεκρών.
        υγ: καλά σου ελεγε τότε -όποιος στο ‘πε-, το μονο που σε νοιάζει είναι η πάρτη σου, κοιτα να βγεις με τη φιλενάδα σου στο πάρκο. Γιατί μονο αυτό σε νοιάζει ακομη και σήμερα.
        υγ2 τέλος επειδή είσαι οντως πανάσχετος το αμερικανικο CDC αναγράφει ότι η γρίπη του 57 είχε 1 εκατομμύριο νεκρούς διεθνώς. Η εκτίμηση ειναι 1 προς 3 .τα τρια χρόνια. Τα νούμερα αυτά του παρελθόντος ειναι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ.
        Αντιθέτως εδώ έχουμε καταγεγραμμένους 5.6 εκατομμύρια νεκρούς κυρίως με τεστ τα δυο χρόνια. Οι νεκροί που πέθαναν από κόβιντ ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ. Ερευνες υπάρχουν αμέτρητες σε σοβαρά και έγκριτα περιοδικά τα οποία ούτε καν μπορεις να διαβάσεις γιατί δεν έχεις την νοημοσύνη να το κάνεις.
        Πάρε λοιπόν την ανακοιινωση των αποτελεσμάτων για Ινδία απο Reuters
        https://www.reuters.com/world/india/indias-30093-new-covid-19-cases-are-lowest-daily-figure-4-mths-2021-07-20/

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Προς ψέκα αντι-ψέκα: Αδερφε λές βλακειες:

          Α. Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία για παράδειγμα, παραδέχθησαν ότι ως κράτη, ΥΠΕΡκατέγραφαν νεκρούς στις σχετικές στατιστικές. Θα έπρεπε να το ξέρεις, δεν το ξέρεις ε; εκτός και αν είναι ψέκες αυτά τα κράτη.

          Β. Τι να κάνουμε, ο ΠΟΥ είναι η επίσημη πηγή για το θέμα του αριθμού των νεκρών απο κόβιντ. Αυτός μαζεύει τα επιμέρους στατιστικά. Και αυτός μιλά για 5.500.000 νεκρούς. Δεν είπα ποτέ για την Ινδία κλπ.

          Προς Κωστα: Κώστα λυπάμαι, αλλά με εσένα μιλώ και όχι με το ΚΚ Κούβας ε; ΕΣΥ έγραφες αυτά που έγραφες πριν δυο χρόνια, δεν φταιω εγώ! Θα έπρεπε φυσικά να γνωρίζεις ότι άλλο στόχο και σκοπό έχουν τα χ μέτρα ΑΝ τα λάβει μια κυβέρνηση αλά Κούβα, και ΑΛΛΟΝ στόχο έχουν τα ίδια μέτρα ΑΝ τα λάβει μια κυβέρνηση αλά Ελλάδα! Δεν το γνωρίζεις; Μάλλον το γνωρίζεις αλλά κάνεις τον Αλέκο…

          Είναι σαν να λές ότι ένας αριστερός αγωνιστής είναι ίδιος με έναν ΠΑΣΟΚΟ επειδη και οι δύο έχουν εμβολιαστεί, επειδή και οι δύο φοράνε μάσκα σε κλειστό χώρο. Αυτό μας λές: Φίλε μου, δεν κυβερνάς εσύ ούτε η Αριστερά στην Ελλάδα το γνωρίζει; Κυβερνά ένα δεξιό εθνικιστικό καπιταλιστικό κόμμα. Οπως επίσης και το κράτος το ελληνικό είναι καπιταλιστικό καιμάλλον έχει πολύ πολύ μικρή σχέση με τον χαρακτήρα του Κουβανέζικου κράτους έτσι; Συνεπώς, τα ίδια κατασταλτικά μέτρα στην ΕΛλάδα στοχεύουν σε τελείως διαφορετικό στόχο και παράγουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα απο τα αντίστοιχα μέτρα στην Κούβα ε; Χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβεις;

        2. Κώστας

          Θα έπρεπε να γνωρίζεις πως η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα έχει την ίδια αξία με την ανθρώπινη ζωή στην Κούβα.

          Αυτό αν ρωτήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας θα στο βεβαιώσει.

          Απλά εδώ θα έπρεπε να αγωνιστουμε περισσότερο για να τα κάνουμε γιατί δεν έχουμε την εξουσία. Δεν έχουμε την πολιτική συνείδηση να τα κάνουμε, τις λαικές οργανώσεις και τις κρατικές δομές. Αλλά έπρεπε να αγωνιστούμε για την ζωή μας, η ζωή όλων στην Ελλάδα, ασχέτως κοινωνικής τάξης, φυλής, φύλου κλπ, μετράει. Δεν πάει να λέμε ας πεθάνουν 100.000 να το χρεώσουμε στο εθνικό καπιταλιστιό κόμμα που κυβερνάει. Το αντίθετο. Να αγωνιστούμε εναντίον του να μην πεθάνουμε

          Αλλά πως να αγωνιστούμε ? Με την αριστερά διαβρωμένη από αριστερούς αγκαμπενικούς φασαίους σαν εσένα που λέγατε, δημοσια και σε συσκέψεις, να αφήσουμε την φύση να κάνει την δουλειά της ? Να πεθάνουν όσοι πεθάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτό λέγατε.

          Όχι, η αριστερά δεν λέει “να υψωθούν τα πτώματα όσο πιο ψηλά γίνεται”, αυτό το λένε οι φασίστες.

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Αναγκαία επισήμανση: Τα χ μέτρα αν τα λάβει μια καπιταλιστική κυβέρνηση σε ένα επίσης καπιταλιστικό κράτος έχουν άλλη στόχευση ενώ τα ίδια μέτρα αν τα λάβει μια κυβέρνηση σε ένα κράτος αλά Κούβα, έχουν άλλη στόχευση.

          Εδώ πρέπει να συμπληρωθεί η αλήθεια που λέει ότι, μέτρα όπως σμσ, εξοδόχαρτα όπως και τα ανάλογα πρόστιμα, ή η οριζόντια υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, είναι μέτρα που σε κάθε κοινωνικό σύστημα ενισχύουν τις τάσεις υποταγής και όχι τις τάσεις χειραφέτησης. Μια σοσιαλιστική κοινωνία και το ανάλογο κράτος, ρίχνουν το κύριο βάρος στην υπαρξη ενός δημόσιου ποιοτικού και δωρεάν για όλους συστήματος περίθαλψης και όχι στα κατασταλτικά, μέτρα επιτήρησης και σκαναρίσματος.

        4. Κώστας

          21 0685 5550

          Πάρε ένα τηλ αύριο να τους πεις πως η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα μετράει λιγότερο απ ότι στην Κούβα και έλα να μας πεις τι σου είπαν.

          Εκτός βέβαια και αν ισχύει το δεύτερο σχόλιο σου που σημαίνει πως ούτε στην Κούβα μετράει η ανθρώπινη ζωή και πως η πρόνοια του λαού, του Κόμματος και του κράτους για την επιιβίωση του λαού ενίσχυσε τις τάσεις υποταγής.

          Σε αυτή την περίπτωση πες τους αυτό πως εσύ ως αναρχοναρίτης αγκαμπενικός παλαιοημερολογίτης και μάρτυρας του Ιεχωβά καταγγέλεις την Κούβα, πεθάνανε λίγοι, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΈΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΑΝΕ ΤΟΝ ΙΟ

          Όποιο από τα 2 σχόλια σου και αν ισχύει να μας πεις τι σου είπαν.

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Αχ Κώστα και κυρ Κώστα και αφέντη τσουτσουλομύτη! Πάλι άρχισες τα παραληρήματά σου, αφού ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις σε τίποτα….

          Α. Φίλε Κώστα δεν σε ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, άσε τα ψόφια…. Αν σε ενδιέφερε πράγματι η ανθρώπινη ζωή, θα έπρεπε από την αρχή να απορρίψεις τα σμσ, την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα πρόστιμα, τους διαχωρισμούς και τα σκαναρίσματα. ΓΙΑΤΙ; Διότι αυτά Κώστα και κυρ Κώστα, ΔΕΝ σώζουν την ανθρώπινη ζωή, ούτε στην βιολογική της διάσταση. Αντιθέτως την εξευτελίζουν ακόμα περισσότερο. Εσύ όμως τα αποδέχθηκες όλα, και είσαι έτοιμος να αποδεχθείς ακόμα περισσότερα τέτοια μέτρα….

          Β. Τα παραπάνω μέτρα Κώστα και κυρ Κώστα το μόνο που έκαναν ήταν να διασπείρουν τον ιό ΜΕΣΑ στα σπίτια. Διότι Κώστα και κυρ Κώστα τα μοναδικά υγειονομικά μέτρα που είχε νόημα να παρθούν, ήταν α. να κλείσουν τα σύνορα στον τουρισμό, β. Να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, γ. να μειωθούν στα 15 παιδιά η κάθε τάξη, δ. Να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες/κάτοικοι με δωρεάν ράπιντ και μοριακά, με χορήγηση έξτρα αδειών στους θετικούς για να μην πηγαίνουν για δουλειά. Αυτά τα μέτρα παλέψαμε μαζί με τον στόχο της δωρεάν δημόσιας ποιοτικής περίθαλψης για όλους. Αλλά τέτοια μέτρα δεν πάρθηκαν ποτέ. Οχι γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη και θα πας εσύ να την συμβουλέψεις τι να κάνει σωστά, αλλά γιατί έχει ΑΝΤΙΘΕΤΗ πολιτικά και ιδεολογικά ατζέντα.

          Κώστα και κυρ Κ¨ωστα, εσύ και ορισμένοι άλλοι σαν τα μούτρα σου κρυφτήκατε πίσω από συνδικαλιές σαν αυτή που καλή ώρα κάνεις και τώρα. Και τσιριζες και τσιρίζεις κάτι σαχλαμάρες ότι η θέση σου σέβεται και αγκαλιάζει την ανθρώπινη ζωή σε αντίθεση με αυτούς που από την αρχή απέρριψαν τα μέτρα που ΕΣΥ δέχθηκες ενθουσιωδώς, δλδ τα σμσ, απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόστιμα, αποκλεισμούς, και σκαναρίσματα. Οχι Κώστα και κυρ Κώστα: Αυτό π[ου σέβεσαι και προωθείς είναι η πάρτη σου. Φασαίος εσύ είσαι και μάλιστα φασαίος που θέλει και σιδηρά πυγμή του κράτους. Και ας είναιο το κράτος που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή. Για εσένα, η σιδηρά του πυγμή να ναι καλά.

          Γ. Ασε την Κούβα και το ΚΚ της ήσυχους. Εσύ τράβα με τον Γεροτζιάφα που τα βρίσκεται που θέλει εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση του ιού.

        6. Ανώνυμος

          Ε Κώστα και κυρ Κώστα, να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, να την τεκμηριώνεις με δικά σου επιχειρήματα και μην προσπαθείς να αντλήσεις την όποια νομιμοποίηση ή το όποιο κύρος από το ΚΚ Κούβας. Το έκαναν πολλοί, για πολλές δεκαετίες, χρησιμοποιώντας πρόσωπα και κόμματα και γεγονότα και δεν βγήκε πουθενά ε;

        7. Κώστας

          Στηρίζω και αγαπάω την Κούβα, δεν το κρύβω.

          Αυτό το μικρό περήφανο ανεξάρτητο κράτος που παλεύει για έναν σοσιαλιστικό δρόμο κοινωνικής ανάπτυξης που με όλον τον πόλεμο του ιμπεριαλισμού έχει 5 δικά του εμβόλια και διεθνιστικές μπριγάδες υγείας σε όλο τον κόσμο.

          Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να φέρεις τον Σαββόπουλο να με κράξει, επιμένω να στηρίζω την Κούβα. Το θεωρώ υποχρέωση κάθε αριστερού και κάθε δημοκράτη.

          Επιμένω να λέω πως στηρίζω την Κούβα και πως εμπνέομαι από την Κούβα. Και όχι μόνο για ΟΟΟΟΤΑΝ καταλάβουμε την εξουσία. Γιατί για τότε μπορεί να θέλω κάτι αλλιώτικο και καλύτερο. Για σήμερα εμπνέομαι απο την Κούβα. Βλέπω την υγιεινομική της διαχείριση και θεωρώ πως πρέπει να δίνει μια κατεύθυνση αγώνα. Βλέπω την ανεξαρτησια της και βλέπω μια άλλη κατεύθυνση αγώνα.

          Το σεντόνι σου δεν το διαβάζω.γιατί όταν έχεις πει πως προτείνεις να πεθάνουν όσο γίνεται περισσότεροι γιατί δεν έχουμε ένα καθεστώς σαν της Κούβας, το να λες μετά δεκαπεντάρια τμήματα και ανοίχτε ΜΕΘ είναι ξεφτίλα, σπας πλάκα με τον αγώνα των υγιεινομικών μας. Κρίμα για τους συντρόφους μου, τον Ρίζο και τον Παπανικολάου, να έχουν τέτοιους καμμένους στην οργάνωση τους. Που εύχονται όσο πιο πολλούς νεκρούς γίνεται γιατί έχουμε καπιταλισμό.

          Επίσης δεν αφήνω την Κούβα, ούτε τον Γεροτζιάφα, τα ίδια λένε

          Κώστας

        8. Ανώνυμος

          Το να γίνεσαι ψεύτης Κώστα βάζοντας στο στόμα μου λόγια που ποτέ δεν είπα, επειδή ΕΣΥ δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα πια, είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει από την πρώτη μέρα που έγραψες σχόλια στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ.

          Συνέχισε να στηρίζεις τα σμσ, τα πρόστιμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα σκαναρίσματα που ΤΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Ομως, μην το κάνεις βάζοντας μπροστά την ρημάδα την ζωή! Ασε την ζωή να την υπερασπίζονται αυτοί που την θέλουν για όλον τον κόσμο! Εσύ, στέλνε σμσ.

        9. Λίστερ

          δυστυχώς, η ομικρον οδηγεί σε λουτρό αίματος. Απόδειξη η Αυστραλία που έχει μόνο όμικρον. Οι νεκροι εκτινάσσονται κάθε δυο μέρες. Τώρα εχουν 72 νεκρούς τη μέρα. (διπλασιάστηκαν σε 2-3 μέρες, θα διπλασιαστούν ξανά σε 5 μέρες)
          Επίσης στην Νότια Αφρικη δεν πέφτουν οι νεκροί, αντιθέτως…
          Σιγή ιχθύος από όσους διαβεβαίωναν οτι η ομικρον ειναι συναχάκι.
          https://www.worldometers.info/coronavirus//country/australia/

      3. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

        τέλος , ψέκα θαμπώθηκες από τα λόγια του βρωμιάρη σοσιαλφασίστα Σάντσεθ ότι πρέπει ο ιός να αντιμετωπίζεται πια σαν..γρίπη; Εκεί ποντάρεις κουτεντέ; Δεν το έχεις καταλάβει ότι πάνε κατευθείαν για ανοσία αγέλης σε αυτο το κύμα της ομικρον, αδιαφορώντας για το πόσοι συνταξιούχοι της εργατικής τάξης θα πεθάνουν; Τόσο ψέκας είσαι;
        Ακου εδώ λοιπόν για να μαθαίνεις. Γιατί θα την πατήσεις όπως την πάτησες πέρσι τον Δεκέμβρη που έλεγες ότι δεν θα ξαναέχουμε νέο κύμα νεκρών και οτι τα μέτρα περιορισμού ήταν …κόλπα για βιοπολιτική και άρμες μάρες κουκουνάρες. Το θυμάσαι ή το ξέχασες;
        Το κύμα της ομικρον θα διαλύσει τα νοσοκομεία. Ακόμη και η θνητότητα της ομικρον (λόγος) να είναι 10 φορές κάτω από τη θνητότητα της δέλτα, η μεταδοτικότητα της ομικρον είναι ασύλληπτα μεγαλύτερη, όπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ότι σε 2 μήνες το 80% του πληθυσμού της Ελλάδς θα κολλήσει, οδηγώντας στο θάνατο αρκετές χιλιάδες. Ο μακάβριος αριθμός θα εξαρτηθεί από τον ποσοστό του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί. Μιλάμε για καταστροφή του ΕΣΥ. Ο κόσμος θα πεθαίνει μαζικά σπίτι του.
        Δεν αναφέρομαι στη δέλτα εδώ, μόνο στην ομικρον
        υγ η θνητότητα της δελτα ειναι 1% περίπου, κάνε τον υπολογισμό.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αντιψεκα ψέκα μου, λαλησες…. Σάντσεθ, Τραμπ, μπολσοναρο και Μητσοτάκη /μακρόν εσύ είσαι που τους κοπιαρεις, πότε απο δω, πότε από κει! Τα κατασταλτικά μέτρα όπως σμσ, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πρόστιμα, αποκλεισμοί τα έχεις αποδεχθει όλα! Και θα δεχτείς και άλλα τόσα “στο όνομα καταπολέμησης της επιδημίας”! Εκεί έχεις φτάσει….

          Μόνο για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλη του την κλίμακα, μόνο για την λήψη ατομικών μέτρων προστασίας όπως δωρεάν Ράπιντ και μοριακα τεστ, μάσκες σε κλειστούς χώρους, προαιρετικό μαζικό εμβολιασμό θα έπρεπε να αγωνίζονταν ολος ο κόσμος μαζί με τις πολιτικές του δυνάμεις.

          Αντί αυτού, έγιναν αποδεκτά τα οργουελικα αυτά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, των σκαναρισμάτων παντού, των ελέγχων και των προστίμων από το ίδιο κράτος που σε καταστέλλει…. Ευτυχώς ένα ολοενα και αυξανόμενο κομμάτι ιδίως αναρχικών , αλλά και αριστερών και κομμουνιστών, απορρίπτουν τον ολοκληρωτισμό που αναδύεται με πρόσχημα την επιδημία. Εσύ ψέκα αντιψέκα γνήσιε μικροαστε, κάτσε σπίτι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

        2. Μαρκέλα

          Διορθώνω το προηγούμενο σχόλιο μου,που τυπώθηκε λάθος.Ιός,ήθελα βέβαια να γράψω.Τώρα,το να έχη μια Αυστραλία 70 νεκρούς,ίσον τίποτα.Το αν θα… ,μένει να το δούμε.Αλλά η αναφορά του αριθμού κρουσμάτων στις διάφορες χώρες,είναι ανάλογη του ΜΜΕ,που τη μεταδίδει.Ας δούμε γύρω μας.Οι γνωστοί μας,αλλά κ πασίγνωστοι επώνυμοι αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλο κ δεν πεθαίνει κανείς,εκτός από ορισμένους λίγους,π.χ.Τράγκας,με πολύ ειδικά προβλήματα.

  8. Ανώνυμος

    Δεν θα ξεχάσω, πόσο ειδικά στην πρώτη καραντίνα έγινε αποδεκτοκαι από αναρχικούς, αριστερούς κομμουνιστές, το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Υπό την αιγίδα του κράτους ΕΞΟΔΟΧΑΡΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, σμσ και πρόστιμα !

    Δεν θα ξεχάσω τσιριδες και παρανοϊκά σχόλια πειθαρχησης και υποταγής στο υπάρχον, του στυλ “αρνείσαι την απαγόρευση κυκλοφορίας και την καραντίνα γιατί είσαι ατομιστής, μικροαστός και θες να πας να χαλβαδιαζεις γκόμενες στα πάρκα”!!!

    Δύο χρόνια μετά, πάρτε την νομιμοποίηση της πολεμικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγω “αντιμετώπισης του ιού”, σε συνδυασμό με την διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Και σε συνδυασμό με την εσωτερικευση του τρόμου που συνέβαλλε περαιτέρω στην υποχώρηση των αντιστάσεων….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      διόρθωση: από αναρχικούς, αριστερούς ΚΑΙ κομμουνιστές

      Reply
    2. Μαρκέλα

      Μέτρα του είδους αυτού είναι λογικά κ αποδεχτά από την κοινωνία,μόνο προσωρινά,,όσο να προετοιμαστούν τα ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης μιας λοιμώδους νόσου,δλδ στην περίπτωση οργάνωση πρωτοβάθμιας περίθαλψης κ αποτελεσματικά φάρμακα κ τρόποι θεραπείας.Γιατι μόνο μ’ αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο πρόβλημα.Το να απομονωθούν οι άνθρωποι σε μόνιμη βάση,οδηγεί την κοινωνία σε αφανισμό,επειδή,καθώς ξέρομε,”ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό”.Όσο για τα υποτιθέμενα εμβόλια,που για λόγους καθαρά πολιτικής κ οικονομικής σκοπιμότητας προβλήθηκαν σαν το απόλυτο μέτρο,ανεξάρτητοι επιστήμονες είπαν από την αρχή,ότι ιοί αυτού του είδους,που μεταλλάσσονται διαρκώς,δεν εξουδετερώνονται με εμβόλια.

      Reply
  9. Ανώνυμος

    “Θες να σπάσεις την απαγόρευση κυκλοφορίας για να σουλατσάρεις με το γκομενάκι στα πάρκα”. “Είναι σκληρός ατομιστής, Τραμπικός και Μπολσοναρικός, όποιος απορρίπτει σμσ, εξοδόχαρτα, απαγόρευση κυκλοφορίας, διότι υποτιμά/αρνείται την επιδημία”. “Σκάστε και καθήστε μέσα”. ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ακούσαμε και διαβάσαμε ως πολιτική τοποθέτηση από πολλούς κομμουνιστές, αριστερούς, αναρχικούς ειδικά στην πρώτη καραντίνα.

    Ηταν και είναι οι δεξιοί, ακροδεξιοί και εθνικιστές πάσης φύσεως που ταλαντώνονται ανάμεσα στην εκφορά καπιταλιστικού ολοκληρωτικού λόγου από την μια και καπιταλιστικού θρησκοληπτικού σκοταδιστικού λόγου από την άλλη! Ηταν και είναι η ακροδεξιά εθνικιστική κυβέρνηση της ΝΔ που προώθησε και προωθεί συνειδητά την παράνοια και τον τρόμο για να πειθαρχήσει περαιτέρω εργατική τάξη και λαό και να ιδιωτικοποιήσει το συμπαν! |Ηταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύτιμος σύμμαχος της ΝΔ και αριστερό πολιτική κολώνα του κεφαλαίου στην Ελλάδα!

    Αλλά επίσης ήταν και είναι, ο επιστημονισμός, αυτή η κατάρα των αριστερών και των κομμουνιστών, που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά, συσκοτίζοντας τον καταστροφικό ρόλο της επιστήμης και των επιστημόνων, όντας η βασική καπιταλιστική παραγωγική δύναμη! Διότι η επιστήμη έχει ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ! Ανάλογα ποιον υπηρετεί: Υπηρετεί το κράτος, το κεφάλαιο και το κέρδος; ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ. Υπηρετεί την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση, την πλέμπα και τις ανάγκες της; ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

    Αρα, στα σκουπίδια ο ρυθμιστικός και θεολογικός ρόλος που αποδίδει ο καπιταλισμός στους επιστήμονές του και στη νοηματοδότηση της επιστήμης όπως αυτός γουστάρει. Κριτική σκέψη, και βλέπουμε.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Απέναντι στον θρησκευτικό σκοταδισμό, δεν μπορεί επ ουδενί να σταθεί ο επιστημονισμός. Δεν μπορεί να απαντήσει μια θρησκεία σε μιαν άλλη θρησκεία! Ούτε μπορεί να απαντησει ο ένας σκοταδισμός στον άλλον σκοταδισμό από κάποια χειραφετητικη σκοπιά!!!

      Reply
  10. Papillon

    Ανώνυμε επειδή είμαι εκπαιδευτικός για τα σχολεία ποια είναι η άποψή σου; Ήδη έχουμε χιλιάδες κρούσματα και ακόμα είναι η αρχή. Πρέπει να είναι ανοιχτά με το 50+1 και γενικά έτσι όπως τα θέλει η κυβέρνηση ή ΌΧΙ; Πως εξηγείς το γεγονός ότι η κυβέρνηση εν μέσω έξαρσης με χιλιάδες κρούσματα και πλέον ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση νοσηλειών αλλά και διασωληνώσεων (άρχισε να καταρρέει και το παραμύθι περί “ήπιας” νόσησης) τα ανοίγει κανονικά αδιαφορώντας για την υγεία όλων μας;

    Είναι ή δεν είναι αυτό η περιβόητη ανο(η)σία της αγέλης; Δεν βλέπω όμως να φωνάζει κανένα ΠΑΜΕ, τίποτα Παρεμβάσεις. Αντίθετα ΌΛΟΙ οι δήθεν αριστεροί θέλουν τα σχολεία ανοιχτά ακόμα και με το κατάπτυστο 50+1. Διαφορετικά θα φωνάζατε για ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και άνοιγμά τους ΜΟΝΟ με υγειονομικούς όρους τουλάχιστον αυτό καλά δεν μιλάω για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ που κανονικά για αυτό θα έπρεπε να πιέζετε αλλά τεσπα έστω να απαιτούσατε το άνοιγμα των σχολείων με ορισμένες προϋποθέσεις και ΜΟΝΟ έτσι. Και όμως Ανώνυμε ούτε αυτό. Κανένας σας δεν φωνάζει για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ με αυτά τα εγκληματικά-κυβερνητικά πρωτόκολλα.

    Και λέτε και ανοησίες γιατί το πακέτο που προτείνει η εκπαιδευτική κοινότητα όπως η αραίωση τμημάτων, η εξεύρεση αιθουσών για μαθήματα, οι απαραίτητες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς αλλά και προσωπικό καθαριότητας δεν γίνονται όλα σε μία ημέρα προφανώς και θέλει ένα χρονικό διάστημα για να εφαρμοστούν όλα αυτά. Άρα τα σχολεία θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ στο ενδιάμεσο και θα είμαστε σε τηλεκπαίδευση. Ακόμα και ο τρόπος που τα παρουσιάζετε είναι λες και σε μία ημέρα θα υλοποιούνταν όλα αυτά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Αλλά επειδή ξέρετε ότι αυτό είναι ανέφικτο παραπληροφορείτε ακριβώς γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ δηλαδή αποδέχεστε την κυβερνητική πολιτική.

    ΣΥΡΙΖΑ, “Κ”ΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιποί “αριστεροί” αποδέχεστε το υγειονομικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού.

    Το ελάχιστον που έπρεπε όλοι σας να κάνετε ήταν να απαιτήσετε να ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα σχολεία, να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ενδιάμεσο (κατάργηση του 50+1, ολιγομελή τμήματα, τεστ από τον ΕΟΔΥ κλπ), να προετοιμάσει δηλαδή το άνοιγμα των σχολείων με αυτούς τους όρους και και μετά να πηγαίναμε σε δια ζώσης. Aυτό θα διεκδικούσατε. Ούτε αυτό. Τόσο “επαναστάτες” είστε. Άστο ρε φίλε είστε υπέρ της ανο(η)σίας της αγέλης ξαμολιόμαστε έξω και όσοι ζήσουν. Ό,τι ακριβώς πράττει και η….κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

    Άσε λοιπόν τα μεγάλα λόγια.

    Reply
  11. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

    664 διασωληνώσεις σήμερα και οι ψέκες των χαβά τους. Πάμε για όλεθρο ψέκες. Τα προηγούμενα κύματα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται.
    Ηδη στην αμερική έπιασαν ρεκόρ νοσηλειών εδώ και 3 μέρες. Ο ανώνυμος ψέκας στην κοσμάρα του, μας αραδιάζει ό,τι τον ταϊζει η προπαγάνδα του Κούλη στις ειδήσεις υπέρ της ανοσίας της αγέλης.

    Reply
    1. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

      95 οι νεκροί σήμερα. Οι αλήτες του ΕΟΔΥ έκοψαν 15!!!
      για να βγαίνει να λέει η παπαυαγγέλου το απόγευμα ότι πάμε για σταθεροποίηση!!!
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

      https://www.iatronet.gr/article/106546/nees-loimoxeis-apo-koronoio-akomh-thanatoi-diasolhnomenoi
      deite kai to noumero sto worldometers οπως προκύπτει από την αφαίρεση των συνολικών νεκρών χτες και σήμερα, 95 ξεκάθαρα
      https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ψέκα αντιψέκα ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση;; Οι ανεμβολιαστοι ή η κυβέρνηση η τωρινή και όλες οι προηγούμενες που ιδιωτικοποιούν το σύμπαν, που διαλύουν το ΕΣΥ, που στοιβάζουν κόσμο στα μισοδιαλυμενο μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία των 25 και 30 μαθητών ανά τάξη κλπ;

      Και που αντί να λυθούν τα παραπάνω προς όφελος του κόσμου, ξεχαρβαλώνονται ακόμα περισσότερο και προστίθενται διαρκώς μέτρα καταστολής και πειθάρχησης του λαού ελέω επιδημίας;

      Μην ξεπλένεις τη ΝΔ στο όνομα της ζωής!!!

      Reply
      1. επαναστάτης γνήσιος

        κι ο ψέκας, μας βγάζει τον ΕΟΔΥ οτι υπερκαταγράφει τους θανάτους. Το βιολί του δηλαδή. Η υπόθεση της δημόσιας υγείας, όπως και της δημόσιας παιδείας, ειναι θέμα του ταξικού κινήματος. Οσοι την απεμππολούν σαν καθήκον, παίζουν το παιχνίδι του μητσοτάκη ως ψέκες που είναι. Σας ξέβρασε το κίνημα ψέκες. Μια θλιβερή μειοψηφία είστε παρεάκι με τους φασίστες. Τράβα στα Προπύλαια το Σάββατο εσύ και κουτσή Μαρία θα είστε. Αντιθέτως υπερ της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας κόντρα στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που χέστηκε για τον κόσμο που θα πεθάνει θα κατεβούν για άλλη μια φορά στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Πάλι ψέματα από τον ψέκα, αντιψέκα γνήσιο μικροαστό! Η υπόθεση της δημόσιας υγείας του κόσμου, είναι κάτι που δεν σε αφορά ψέκα αντιψέκα….

          Εσύ τράβα να υπερασπίζεσαι την κατασταλτική πολιτική του κεφαλαίου και της ΝΔ στο όνομα της υγείας! Αλλά μετά μην κλαις που περνάνε τρένο όλα τα μέτρα χωρίς αντιστάσεις! Συνέβαλες και εσύ και η άποψη που εκφράζεις στην παράλυση των αντιστάσεων του λαού.

    3. Κώστας

      Να σου απαντήσω εγώ.

      Φταίει η κυβέρνηση που

      1)δεν έκανε τον μηχανισμό test trace isolate και α, β, η θμιας περίθαλψης στο σπίτι, το κέντρο υγείας της γειτονιάς, στην απλή πτέρυγα, στην ΜΑΦ, στην ΜΕΘ.

      2)Δεν επέβαλε κάθετα (όπου, όποτε και για όσο χρειάζεται) και όχι οριζόντια μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης. Επίσης αυτό έπρεπε να έχει και μόνιμα χαρακτηριστικά, πχ στα ΜΜΜ και τα σχολεία που έπρεπε και να είναι ανοιχτά αλλά με ασφάλεια.

      3)Δεν επέβαλε επιδημιολογικό έλεγχο στα σύνορα. Δυστυχώς η αριστερά και αυτό το άφησε και τα 2 καλοκαίρια, αντί να ήμαστε στα αεροδρόμια και να κάνουμε χαμό. Όταν ο Μητσοτάκης έδωσε 150 ευρώ στους 20άρηδες για να εμβολιαστούν ξέρεις τι έπρεπε να πούμε ? Όχι μόνο 150, όχι μόνο στους εικοσάρηδες, απαγόρευση ξένου τουρισμού για το 2021 (σκληρα μέτρα δηλ επιδημιολογικού ελέγχου) και επιδότηση, γενναία, του εσωτερικού τουρισμού. Χτες ο Μητσοτάκης είπε πως κάναμε ρεκόρ νεκρών αλλά με ανοιχτή οικονομία και τουρισμό. Γιατί να μην το πει ? Έκανε το ένα από τα 2 που του ζητούσαν όλοι. Ανοιχτή Οικονομία και Ενίσχυση του ΕΣΥ.

      4)Δεν ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό. Το καλοκαίρι -φθινόπωρο του 2021 που κόλλησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, βέβαια, κοντεύαμε ήδη έναν χρόνο ως μια από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο στην διαχείριση της πανδημίας. Το ότι δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν ήταν και αυτό και πως δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο αίμα που χύθηκε από τον Σεπτέμβριου του 2021. Ο ρόλος αυτός προκύπτει και από το σύνολο των θεωρητικών-ερευνητικών και εμπειρικών δεδομένων για τον ρόλο του εμβολιασμού στις αλυσίδες μετάδοσης αλλά και από το ότι ο μη εμβολιασμός κουμπώνει με την νεοφιλελέδικο ακροδεξιό ατομισμό, δικαιώνει όλη την κυβερνητική προσπάθεια και προπαγάνδα. Δεν εχει δηλ μόνο επιδημιολογική αξία ο εμβολιασμός αλλα΄και ιδεολογική και γι αυτό η κυβέρνηση δεν τον προώθησε.

      Προφανώς φταίνε και οι συνένοχοι της, ο καθένας στον βαθμό που του αντιστοιχεί.

      Ο Πολάκης, η ακροδεξιά, η εκκλησία, οι λίγοι αλλά καθοριστικοί new age χίπηδες αριστεροί και αναρχικοί που μπλοκάρανε όλους τους χώρους. οι αντιεμβολιαστές προπαγανδιστές και τελευταίοι οι ανεμβολίαστοι, αλλά και αυτοί

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αυτό με το ότι η κυβέρνηση δεν προώθησε τον εμβολιασμό, είναι άλλη μια παπάντζα!!! Μια χαρά προώθησε τον εμβολιασμό στα πλαίσια της ΕΕ. Και εμβόλια υπάρχουν, και μέρη να τα κάνεις υπάρχουν, και χρυσοπληρωμένη καμπάνια έκανε!!

        Αλλωστε στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού φτάνει πια, περίπου το 85%. ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ή ΟΧΙ την καμπάνια του εμβολιασμού η κυβέρνηση. Την προώθησε και όποιος λέει το αντίθετο, λέει βλακείες.

        ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ;

        Δεν προώθησε τον αγώνα κατά του θρησκευτικού σκοταδισμού και κατά του επιστημονισμού, που τελικά διαλύουν την υλιστική, διαλεκτική σκέψη, και έτσι υπονομεύουν και το κύρος γενικά των εμβολίων. Αυτό μάλιστα, όχι μόνο δεν το προώθησε, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟ και τον ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.

        Ο λόγος είναι πως η ΝΔ όπως και κάθε καπιταλιστικό κόμμα, έχει πολιτικό συμφέρον από την διαιώνιση μιας τέτοιας σκοταδιστικής κατάστασης στην πλέμπα.Δεν περιμένει κανένας να προωθήσει μια τέτοια ατζέντα έτσι; Αυτό είναι υπόθεση των πάσης φύσεως αριστερών, κομμουνιστών, αναρχικών οι οποίοι προώθησαν μεν τον αγώνα κατα του θρησκευτικού σκοταδισμού, αλλά οι περισσότεροι, από την σκοπιά του επιστημονισμού, της έτερης μεταφυσικής παπάντζας δηλαδή.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          επιστήμη = ψευδοεπιστήμη = “τσούλα των δημίων” = επιστημονισμός
          Ολα στο μίξερ, όλα τα αλέθει ο καλός ο μύλος της “υλιστικής-διαλεκτικής σκέψης”, που ….δεν καταλαβαίνει Χριστό!
          Τρία πουλάκια κάθουνταν!

        2. Ανώνυμος

          Mια αρκετά (και απροσδόκητα…) σωστή τοποθέτηση υπέρ της Επιστήμης(*) και κατά της “τσούλας των δήμιων”, για τους wannabe “επαναστάτες” και “αναρχικούς” από τα καλαθάκια του Lidl!
          ——————————————————
          (*) Ως διαχρονικού “δημιουργήματος του καταπιεσμένου ανθρωπίνου πνεύματος”, …για να μην ξεχάσουμε κι εκείνα, που μάθαμε!
          ——————————————————
          Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά, όπως το παρουσιάζει ο Π. Σωτήρης, φαίνεται τουλάχιστον εξαιρετικά ενδιαφέρον από αυτή την εισαγωγική παρουσίαση. Και το καταγράφω στα θετικά της δημοσιογραφικής καριέρας του Π. Σ., που γενικά δε θάλεγα πως με έχει ενθουσιάσει.

        3. Ανώνυμος

          Σε χαλάει ε που η επιστήμη όπως και η εργασία ως βασικές καπιταλιστικές παραγωγικές δυνάμεις έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την καταστροφή και καθυπόταξη ανθρώπου κ πλανήτη στο κεφάλαιο κ τους στόχους του έτσι;

          Κρίμα που σου χαλάμε το ροζ συννεφάκι σου επιστημονιστή μου!!

          Τρέχα τώρα με τις αφελεις κ σκόπιμες γενικότητες σου να κάνεις χειραφετητικη πολιτική! Όταν αρνείσαι να εντάξεις στον αγώνα για το ΕΣΥ κ να μιλήσεις συγκεκριμένα για την κατάργηση του 100ρικου προστίμου για τους άνω των 60, όταν αρνείσαι συνειδητά μην σε που ψέκα κράτος κ ΜΜΕ να πεις να παρθούν πίσω οι απολύσεις των ανεμβολιαστων….

          Κρίμα που το παιζεις κ αγωνιστής τρομάρα σου….

      2. Κώστας

        Έχεις καταντήσει βαρετός με την προσπάθεια σου να δηλώνεις αντικαπιταλιστής κομμουνιστής και να ξεπλένεις συνέχεια τον Μητσοτάκη

        Καμία προώθηση του εμβολιασμού δεν έγινε, το δημόσιο χρήμα πήγαινε στα κανάλια και αυτά κάνανε αντιεμβολιαστική καμπάνια. Επίσης ουδείς πιστέυει την κυβέρνηση στην οποία εσύ ειδικεύεσαι να της βρίσκεις άλλοθι γιατί είναι η κυβέρνηση των 20 νικήσαμε την πανδημία, του “οι νεκροί δεν είναι το βασικο” του “ανοιχτή οικονομία”, και του ψευδώνυμου λοκντάουν, του στρατιωτικού νόμου ως δήθεν επιδημιολογική πολιτική. Εϊναι η κυβέρνηση του στα ΜΜΜ δεν κολλάει, είναι η κυβέρνηση της πρόστυχης εκμετάλλευσης της καθαρής ΤΥΧΗΣ της άνοιξης του 2020 όπου το παγκόσμιο κλείσιμο των συνόρων για την Ελλάδα ήταν έγκυρο, για άλλους όχι, τόσο απλά/. Δεν είναι η κυβέρνηση που εφάρμοσε την επιστημονικά αποδεκτή, και εμπειρικά επιβεβαιώμενη στρατηγική των 1 εώς 4 που είπα πιο πάνω και τα ξαναλέω συνοπτικά 1)test trace isolate και α, β, γ βαθμοί υγείας 2)φυσική αποστασιοποίηση όπου, όποτε, όταν, για όσο 3)επιδημιολογικά πρωτόκολλα στα σύνορα ως ανθρωπιστική σου υποχρέωση στους κατοίκους σου και σε όσους μπαίνουν στην χώρα 4)καθολικός εμβολιασμός

        Η προώθηση του εμβολιασμού γίνεται πόρτα πόρτα, πλατεία πλατεία, χώρο εργασίας το χώρο εργασίας από υπήρεσίες ΔΥ, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, την ΤΑ, επιμελητήρια, συνδικάτα κλπ. Το κράτος έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό

        Επίσης όποιος προωθεί τον θρησκευτικό σκοταδισμό, ή το δίδυμο αδερφάκι του των “ατομικών δικαιωμάτων ως έχοντα προτεραιότητα επί της κοινωνικής αλληλεγγύης” δεν προωθεί τον εμβολιασμό

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Έλα Κώστα, ακόμα να ξεχωρίσεις την καταστολή και την πειθαρχηση της πλεμπας από την ουσιαστική αντιμετώπιση της επιδημίας!

          Για αυτό κ συνεχίζεις να αποδέχεσαι τα μέτρα καταστολής κ πειθαρχησης. Εσύ κάνεις αβάντα στην ΝΔ κ την κυβέρνηση! Τα έχεις κάνει μύλο στο κεφάλι σου…

        2. Ανώνυμος

          Τι λές ωρέ Κώστα!! Το να εγκαλείς την κυβέρνηση ότι δεν προώθησε τον εμβολιασμό, την στιγμή που: α. Το 85% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και β. Η ίδια η κυβέρνηση ανήγαγε το εμβόλιο ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΑΝ της αντιμετώπισης της επιδημίας, ε, το λές και βλακεία ε;

          ΑΥΤΗ η συγκεκριμένη κυβέρνηση και το κόμμα της η ΝΔ προώθησαν ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ τον εμβολιασμό: Με ξύλο, με πρόστιμα, με αποκλεισμούς, με απολύσεις ανεμβολίαστων, με ψηφιακό χαφιεδισμό του πιστοποιητικού εμβολιασμού, με αποκλεισμούς. ΕΤΣΙ ναι, τον προώθησαν, σας αρέσε δεν σας αρέσει (αναφέρομαι και σε όσους συμφωνούν με την θέση σου Κώστα).

          ΕΣΥ Κώστα και όσοι συμφωνούν μαζί σου, κάτω από την βιτρίνα της….υπεράσπισης της ζωής, αρνήθηκες συνειδητά, να ξεχωρίσεις τα υγειονομικά πολιτικά μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας, από τα πειθαρχικά μέτρα υπακοής και καθυπόταξης της πλέμπας. Ετσι, έκανες σαλάτα τον αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για 15μελή τμήματα, για ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, με τα σμσ, τα πρόστιμα, την ψηφιακή πειθάρχηση του πιστοποιητικού ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, τις απολύσεις, τους αποκλεισμούς.

          Ο επιστημονισμός και ο τρόμος, είναι τα δύο κύρια συστατικά της πολιτικής θέσης σου (και όλων όσων συμφωνούν μαζί σου), ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

        3. Κώστας

          O εμβολιασμός, που δεν έχει φτάσει το 70% στον πληθυσμό και δεν είναι και ομοιογενής ταξικά και γεωγραφικά, είναι δηλ λιγότερο σε εργατολαικές περιοχές, δεν προωθείται όπως νομίζει ο καθένας. Σίγουρα όχι με τις εκπομπές ακροδεξιάς αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας ή με τα τα ταξικά άνισα, και νομικά έωλα, πρόστιμα. Προωθείται από λαικές, επιστημονικές και πολιτικές οργανώσεις πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, σχολείο σχολείο, σχολή σχολή και εργατοχώρο εργατοχώρο.

          Μην ξεπλαίνεις άλλο τον Μητσοτάκη. Εφάρμοσε, στους 14 από τους 22 μήνες το ένα από τα 2 που του ζητάς 2 χρόνια τώρα, Ανοιχτή Οικονομία και Ενίσχυση του ΕΣΥ. Στους 8 εφάρμοσε επιδημιολογικά άστοχο δήθεν λοκαντάουν. Εγώ λοιπόν δεν συμφωνώ με τον Μητσοτάκη κατά 50% στους 14 από τους 22 μήνες, Διαφωνώ με τα πάντα και στους 22,.. Οϋτε τον εμβολιασμό προώθησε, ούτε τα υπόλοιπα σημεία (test trace isolate και α, β, γ βαθμοί του ΕΣΥ, φυσική αποστασιοποίηση αν, όπου, όποτε, για όσο χρειάζεται, επιδημιολογικό έλεγχο στα σύνορα). Αυτά τα 4 είναι αυτά στα οποία κατέληξε η ανθρωπότητα, η Επιστήμη και οι μαχόμενοι δημοκρατικοί υγιεινομικοί και αυτά τα οποία έχουν αποδειχτεί Θεωρητικά, Ερευνητικά, Εμπειρικά, πως μειώνουν το ανθρώπινο, οικονομικό και δημοκρατικό κόστος της πανδημίας

          Κώστας

        4. Ανώνυμος

          Ο συνολικός εμβολιασμός επί του γενικού πληθυσμού έχει φτάσει περίπου το 67,5%. Ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 71,5% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ πληθυσμού. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (που είναι και το σημαντικό φυσικά), ανέρχεται στο 85%. Συνεπώς, είχα λάθος για το ποσοστό των συνολικώς εμβολιασμένων και ζητώ συγνώμη Κώστα, για την κατηγορία περί ψεμάτων που σου απήυθυνα. Είχα κοιτάξει μόνο τον αριθμό των εμβολιασθέντων με την πρώτη δόση.

          Κατα τα άλλα, ο επιστημονισμός σε συνδυασμό με τον τρόμο που σε έχει καταλάβει εδώ και δύο χρόνια συνιστά ξέπλυμα της ΝΔ και του Μητσοτάκη.

        5. Κώστας

          Στο μυαλό σου το θολό ο εμβολιασμός γίνεται επί των ενηλίκων ή όπου συμφέρει τον Μητσοτάκη. Αυτό το οποίο ισχύει όμως είναι ότι εμβολιασμός γίνεται 5+ και εκεί θα κρίνουμε. Γιατί το πανδημία ηλικιωμένων και ευπαθών είναι ακόμα ένας μύθος που έχει γίνει συντρίμια. Ακόμα ένας ακροδεξιός νεοφιλελευθερος μύθος διότι κάνει ηλικιακή και όχι ταξική κατανομή του πληθυσμού με αποτέλεσμα να μην φαίνεται πως ο 30αρης της ναυπηγοεπισκευαστικής έχει μεγαλύτερο ρίσκο από τον υγιή 70αρη της Κηφισιάς.

          Και αν είναι 67,5 %, καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στην κυβέρνηση σου όταν βγάζει στατιστικά. Ούτε σε σένα ατομικά εννοείται

          Κώστας

        6. Ανώνυμος

          Η κυβέρνηση της ΝΔ Κώστα, είναι ολοδική σου. Τσιμουδιά Κώστα μου δεν έβγαλες, δεν θα βγάλεις για όλα τα μέτρα πειθαρχησης και υπακοής που εφάρμοσε, εφαρμόζει κ θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στο όνομα αντιμετώπισης της επιδημίας. Τσιμουδιά! Διότι Κώστα μου θολό και ταραγμένο μυαλό έχεις εσύ….

  12. Papillon

    664 με…95 νεκρούς και όχι 80.

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Αλλά ο Ανώνυμος και ο κάθε Ανώνυμος τα θέλουν όλα…ανοιχτά. Τι σύμπτωση και ο Κούλης το ίδιο. Παλι καλά που τα παιδιά αρχίζουν και τα κλείνουν αν δεν κάνω λάθος πάνω από 200 καταλήψεις μακάρι να γενικευτεί σε όλη την Ελλάδα και να κλείσει κάθε υγειονομική βόμβα. Γιατί άραγε δεν λένε κουβέντα στα κανάλια; Γιατί δεν βγάζει κιχ η Κεραμέως; Γιατί ξέρουν ότι τις καταλήψεις τώρα τις υποστηρίζουν και οι γονείς. Αλλιώς ήδη θα ξεσάλωνε το υπουργείο όπως και οι Ευαγγελάτοι και οι Πορτοσάλτηδες. Ήδη πάρα πολλοί γονείς κυρίως στην πρωτοβάθμια δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    Και έχεις τις Παρεμβάσεις, έχεις το ΠΑΜΕ και τις Αγωνιστικές Κινήσεις που θέλουν…ανοιχτά σχολεία. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ πάμε για νέες εκατόμβες κάθε μέρα και αυτοί θέλουν ανοιχτά σχολεία με 50+1. Ούτε για 24ωρες ακούμε καμιά πρόταση καλά για διαρκείας τα ξεχάσαμε τελείως. Τα χάλια μας.

    ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

    ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το να τα κλείνουν τα σχολεία οι μαθητές και ακόμα πιο ωραία σε συμμαχία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προωθώντας την δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση συν ο,τι άλλο χειραφετητικο, είναι πολύ σωστό! Πάει την ταξική πάλη μπροστά!

      Διότι παπιγιόν, το να κάνεις αγώνα για ανοιχτά σχολεια με 15 μαθητές ανά τάξη συν όλα τα υπόλοιπα σωστά αιτήματα, είναι χειραφετητικο. Το να λες ομως εκ προοιμίου “είναι λάθος που δεν κλείνει η κυβέρνηση τα σχολεια” είναι παπάρια! Γιατί;

      Γιατί η κυβέρνηση τα έκλεισε τα σχολεία πέρισυ, διαλύοντας ακόμα περισσότερο την δημόσια εκπαίδευση σε περιεχόμενο κ υποδομές! Όχι, τέτοιο κλεισιμο σχολείων, πάει κουβά, δεν το θέλουμε! Δεν θέλουμε κλείσιμο των σχολείων ερήμην μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όπου το μόνο που προωθείται από κυβέρνηση κ κεφάλαιο είναι η περεταίρω διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, η τηλεκπαίδευση που δεν είναι εκπαίδευση αλλά μαρτύριο και ταξικό προνόμιο και η εξατομίκευση.

      Εσύ κάνε ό,τι σου κατέβει.

      Reply
  13. Papillon

    Ναι Ανώνυμε το ξέρουμε η κυβέρνηση φταίει. Και τι να κάνουμε να καθόμαστε να μετράμε εκατόμβες κάθε μέρα. Αυτή είναι η πρότασή σας; Γιατί οι ανοησίες σας μας έχουν οδηγήσει εκεί και μας έχουν οδηγήσει εκεί γιατί κανένα κόμμα, καμία παράταξη και συλλογικότητα δεν αντιπαλεύουν την ανο(η)σία της αγέλης στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και αλλού. Αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Εσείς αποδέχεστε την ανο(η)σία της αγέλης γιατί η θεωρία αυτή υποστηρίζει αυτό που λέτε και εσείς “Όλοι έξω, κανένας περιορισμός, κανένα λοκντάουν και όσοι ζήσουν έζησαν οι υπόλοιποι στον άλλο κόσμο”. Αυτό με ένα διαλυμένο ΕΣΥ απλά σημαίνει ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ. Μας λέτε για ενίσχυση του ΕΣΥ και αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά χθες είχαμε 95 νεκρούς σήμερα και αύριο μπορεί να έχουμε και άλλους τόσους και μεθαύριο και περισσότερους. Αυτό πως το λύνεις άμεσα;

    Ο πραγματικός κομμουνιστής που βάζει τη ζωή του ΕΡΓΑΤΗ πάνω από όλα οφείλει να παλέψει ώστε να ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Και σε αυτές τις συνθήκες μόνο με ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ θα σωθούν ζωές. Και με τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ επίσης.

    Όποιος όχι απλά το απορρίπτει αυτό αλλά το πολεμάει κιόλας είναι στη μεριά της κυβέρνησης και απέναντι από το λαό τελεία και παύλα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ακου Παπιγιόν, εσύ αποδέχθηκες όπως και ο Κώστας και ο ψέκας αντιψέκας γνήσιος μικροαστός, ΟΛΑ τα μη υγειονομικά αλλά πλήρως πειθαρχικά, χαφιεδίστικα και κατασταλτικά μέτρα: SMS, πρόστιμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, διαχωρισμοί, απολύσεις ανεμβολίαστων, σκαναρίσματα παντού.

      Και ΕΣΥ, ΤΑΥΤΙΣΕΣ την αντιμετώπιση της επιδημίας με τα παραπάνω μέτρα. για αυτό και υπάκουσες στο κράτος και στην κυβέρνηση! Διότι βάζεις πάνω απο όλα ΟΧΙ την ανθρώπινη ζωή, αλλά ένα στιβαρό κράτος που θα σε πειθαρχήσει στο όνομα της ζωής! ΑΝ σε ένοιαζε η ζωή Παπιγιόν, θα έβαζες ΠΑΝΩ από όλα τον αγώνα για γενναία ενίσχυση σε όλη την κλίμακα του ΕΣΥ, τον αγώνα για δωρεάν ράπιντ/μοριακά, τον αγώνα για ποιοτικά Μέσα μαζικής μεταφοράς, τον αγώνα για 15 μαθητές ανά τάξη, τον αγώνα για προσωπική αυτοπροστασία όπως χρήση μασκών σε εσωτερικό χώρο, μαζικό ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ εμβολιασμό. Και τον αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των κατασταλτικών μέτρων τα οποία δεν έχουν κανένα υγειονομικό αποτέλεσμα, έχουν όμως γαμάτο πειθαρχικό αποτέλεσμα σε βάρος του λαού.

      ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ! Αντιθέτως έχεις λυσσάξει να υπερασπίζεσαι ΟΛΑ τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης με κεντρικό σου στόχο το ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Που σαν στόχος είναι και ΗΛΙΘΙΟΣ (ανάλογος με τον στόχο του…. καθολικού εμβολιασμού, χωρίς κατασταλτικά μέτρα) και φυσικά απραγματοποίητος. Διότι παπιγιόν η ΜΙΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ τάξη δεν μπορεί να μην πάει για δουλειά!

      Δεν θα πάνε για δουλειά οι εργαζόμενοι στην ενέργεια; Στην ύδρευση/αποχέτευση; Στις επικοινωνίες; Στις μεταφορές; Στο αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα; Στα κούριερ/ντελίβερι; Στο εμπόριο; Στον επισιτισμό; Για πες μας ΠΌΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ είναι αυτά τα επαγγέλματα/κλάδοι; Εγώ λέω ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%.

      Ποιοί ρε προχειράτζα του ελέους τελικά μπορούν να κάνουν λοκντάουν; Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπορούν να τηλεργάζονται και οι διοικητικοί υπάληλοι του ιδιωτικού τομέα που επίσης μπορούν να τηλεργάζονται. Ολοι οι υπόλοιποι, κανονικά για δουλειά!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τι θα φας ρε παπιγόν και όλοι εσείς οι τραχανοπλαγιάδες που μου θέτε να είστε και …. “επαναστάτες” τρομάρα σας, αμα γίνει καθολικό λοντάουν όπως θετε; Με τι θα ζεσταθείς ρε; Με τι θα φωτιστείς ρε; Ας μην έχεις και νερό καλύτερα; Να μην έχεις ούτε συγκοινωνίες ε; Αμ επικοινωνίες να έχεις ή καλύτερα όχι;

        Α ρε κάτι μπαγλαμάδες….

        Αμ το άλλο; “Δεν προώθησε η κυβέρνηση λέει, τον εμβολιασμό”! Που το είδατε μωρέ αυτό πάλι; Αυτό είναι το θέμα μας; Εφτασε στο περίπου 85% Ο εμβολιασμός στον ενήλικο πληθυσμό! Που θέτε να πάει; Στο 110%;;;; Πάτε καλά; Ετσι νομίζετε ότι θα ξεβρακώσετε την κυβέρνηση, με το να λέτε βλακωδώς ότι “δεν προώθησε τον εμβολιασμό”; Ε ρε κάτι τυχάρπαστοι….

        Άλλα πράγματα δεν προώθησε η κυβέρνηση, όχι φυσικά γιατί είναι ανίκανη γιατί ακούμε από παντού αυτή την βλακεία μεγατόνων, αλλά:

        Α. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ατζέντα, άλλη ιδεολογία, άλλη πολιτική διαμετρικά ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την δημόσια ποιοτική δωρεάν περίθαλψη για όλους, με τα δημόσια ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, με το δημόσιο και ποιοτικό σχολείο, με την δυνατότητα εργασίας για όλους για μια αξιοβίωτη ζωή!

        Οι της ΝΔ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Διότι η ατζέντα τους είναι η ατζέντα του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου που είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τον λαό και τις ανάγκες του! Πότε θα το καταλάβουν αυτό όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση της ΝΔ για….ανικανότητα;;;;

        Β. Δεν προώθησε την πάλη κατά του…. θρησκευτικού σκοταδισμού και του επιστημονισμού. Και πως να την προωθήσει, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ του θρησκευτικού σκοταδισμού και του επιστημονισμού ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν προώθησε ή υπονόμευσε τον εμβολιασμό, όχι περισσότερο τουλάχιστον από τις ανακοινώσεις των πολυεθνικών όπως η Φάιζερ κλπ.

        Ειδικότερα για τον εμβολιασμό: Κοιτάξτε παίδες, στον ενήλικο πληθυσμό ο εμβολιασμός έχει αγγιξει πια το 85% σας αρέσει, δεν σας αρέσει. ΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο εμβολιασμός, ειδικά τώρα πια έ; Εσείς μπορείτε να μιρμιρίζετε ότι “η κυβέρνηση υπονόμευσε τον εμβολιασμό” όμως κάτι τέτοιο είναι μια απλή ανοησία.

        Ούτε φυσικά είναι λιγότερο ανόητη η θέση για “καθολικό εμβολιασμό”. μιας και ΔΕΝ υφίσταται καμία καθολικότητα στον εμβολιασμό, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αν θες να πεις κάτι σωστό πες, “δυνατότητα ΟΛΩΝ ντόπιων και μεταναστών/πριοσφύγων στα εμβόλια και τον δωρεάν εμβολιασμό, στο πλαίσιο του μαζικού ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥ εμβολιασμού”. Τα άλλα είναι και αντιφατικά μεταξύ τους και πετάνε αλλού την μπάλα.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Εϊ ψέκα αντιψέκα γνήσιε μικροαστέ, καλό είναι, ο πραγματικός κομμουνιστής να είναι ΚΑΙ εργάτης. Ασε λοιπόν τους εργάτες κομμουνιστές και τράβα τηλεεργάσου δημόσιε

      Reply
  14. Papillon

    Μάλλον δεν διαβάζεις τα σχόλια των άλλων ή απλά δεν καταλαβαίνεις τι γράφουν τι άλλοι. Αυτό το ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ δεν το διάβασες; Προφανώς και ό,τι έχει να κάνει με υγεία-τροφοδοσία-κοινή ωφέλεια δηλαδή ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ δεν μπορούν να κλείσουν. Αλλά μπορείς να ζήσεις για δυο-τρεις βδομάδες χωρίς μολ και πολυκαταστήματα. Μπορείς να ζήσεις χωρίς κλαμπ και καφετέριες. Ας ανασταλούν κατασκευαστικά έργα και οικοδομικές δραστηριότητες για λίγο να σώσουμε τη ζωή κανενός εργάτη. Μπορούν να μπουν σε αναστολή καταστήματα και επιχειρήσεις του λιανεμπορίου (άσε τα σούπερ μάρκετ και ό,τι αφορά τα βασικά είπαμε αυτά δεν μπορούν να κλείσουν αλλά τα άλλα μπορούν κάλλιστα) για λίγο δεν θα πάθουμε τίποτα. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν πάμε για λίγο σε τηλεκπαίδευση εδώ βγάλαμε τόσους μήνες δυο-τρεις βδομάδες θα μας καταστρέψουν;

    Τώρα αν είσαι τόσο εθισμένος και δεν αντέχεις αν δεν κάνεις τις αγορές σου ή δεν πίνεις τον φραπέ σου κάθε μέρα το πρόβλημα το έχεις εσύ. Μη μας το παίζεις όμως αριστερός γιατί αν δεν αντέχεις λίγες βδομάδες λοκντάουν δεν είσαι για επανάσταση και αγώνα. Ή μήπως νομίζεις ότι η επανάσταση γίνεται με τη φραπεδιά στο χέρι;

    Όταν λέμε για λοκντάουν λέμε να το επιβάλλει ένα εργατικό-λαϊκό κίνημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα το επιβάλλει η ίδια οι εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι με αγώνες και κινηματικές διαδικασίες. Αυτό όπως καταλαβαίνεις περιλαμβάνει και διεκδικήσεις όπως την απαγόρευση απολύσεων και την προστασία των μισθών αλλά και μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Υπήρχε η δυνατότητα να χτιστεί ένα τέτοιο ρωμαλέο κίνημα που θα ενωνόταν με όλη την κοινωνία γιατί ακριβώς θα έθετε ως βασικό την προστασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Να λοιπόν πως θα αναγκάζαμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα της κοινωνίας ενώ ταυτόχρονα θα βάζαμε φρένο στην ανεξέλεγκτη διασπορά. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το θέλει ΚΑΝΕΝΑΣ “αντικαπιταλιστής”.

    Στην Ιταλία στο πρώτο κύμα οι εργάτες στην Λομβαρδία απεργούσαν και απαίτησαν το κλείσιμο βιομηχανιών όπως αυτοκινητοβιομηχανίες, χημικές βιομηχανίες, μεταποίηση και άλλες που δεν ήταν αναγκαίο να δουλεύουν εκείνη τη στιγμή και το κατάφεραν οι ίδιοι. Το προλεταριάτο τελικά με την πάλη του επέβαλε καθολικό λοκντάουν. Και αυθόρμητα κόντρα στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

    https://marxismos.com/italia-ergates-ekviasmos-afentika-apergia/

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/6136-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CF%8D

    https://eksegersi.gr/ergatika/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-lockdown-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

    Συνεχίζεται…

    Reply
  15. Papillon

    Στο πρώτο κύμα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΟΤΕ απαιτούσε μεταξύ άλλων το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των εμπορικών καταστημάτων της επιχείρησης. Αλλά για σένα μάλλον ήταν…δεξιοί πράκτορες του Κούλη:

    “Αντί να κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα του ομίλου, όπως έγινε για όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας (εκτός super market, Φαρμακεία, φούρνους κ.λ.π), να ανασταλεί η πληρωμή των λογαριασμών τουλάχιστον για ένα μήνα και φυσικά να μην κοπεί κανένα τηλέφωνο και να δοθούν δωρεάν απεριόριστα δεδομένα και ίντερνετ, συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά -χωρίς απολύμανση και τα περισσότερα χωρίς να παρέχουν προστατευτικό εξοπλισμό για τους εργαζόμενους- μόνο και μόνο για να εισπράττουν λογαριασμούς και να πουλάνε πακέτα κινητής τηλεφωνίας, θέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και πελάτες!”

    “Αναρωτιόμαστε, ποιος ο λόγος και σε τι εξυπηρετούν στις βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα της κινητής τηλεφωνίας και φυσικά του ΟΤΕ για να εισπράττουν λογαριασμούς και να πουλάνε πακέτα κινητής τηλεφωνίας, όταν αυτά μπορούν και γίνονται ηλεκτρονικά και κυρίως όταν με μια απλή απόφαση όπως έγινε και με τις εφορίες κ.λ.π. μπορούν να ανασταλούν οι πληρωμές για ένα μήνα;”

    https://www.ase-ote.gr/ase/anakoinwseis/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%cf%81%ce%b4%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%ce%bc%ce%b5/

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τότε παπιγιόν δεν μιλάς για καθολικό λοκνταουν όπως διαρκώς λες εσύ κ η κόντρα μονότονα εδώ και δύο χρόνια, αλλά για κλείσιμο ενός 30με 40 το πολύ της οικονομίας. Άρα, άλλαξε το αίτημα σου.

      Β. Η επιδημία αυτή από ότι απεδείχθη , είναι επιδημία της οποίας τα θύματα οφείλονται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στην διάλα των δημόσιων συστημάτων περίθαλψης. Χώρες με ανυπαρκτο δημόσιο σύστημα περίθαλψης όπως πχ η Ινδία που αναφέρεις συνέχεια, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία κλπ έχουν πολλαπλασια θύματα από ότι πχ η Σουηδία η οποία ΔΕΝ εφάρμοσε σχεδόν κανένα μέτρο καταστολής από αυτά που εφάρμοσε πχ η Ελλάδα και τα οποία αποδέχθηκες.

      Για αυτό και οποιοδήποτε μέτρο που αφορούσε πειθαρχηση κ καταστολή και όχι ενίσχυση των δημοσίων υποδομών συνολικά, μαζί με μέτρα αυτοπροστασίας (πχ μάσκες, 15 παιδιά ανά τάξη κλπ) έπρεπε να έχει απορριφθεί. Δεν απερρίφθη, ίσα ίσα ένα μέρος των αγωνιστών , αριστερών, αναρχικών, κομμουνιστών τα αποδέχθηκε μαζί με μεγάλο κομμάτι της υπόλοιπης κοινωνίας.

      Reply
  16. Papillon

    Καλά έχεις γίνεις κανονικό φερέφωνο του Κούλη Ανώνυμε. Και αυτό αποδεικνύεται από αυτά που λες για τον εμβολιασμό. Υιοθετείς πλήρως την ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ότι δήθεν πάμε καλά στους εμβολιασμούς. Για διάβασε λοιπόν εδώ τις διαφάνειες ενός κυβερνητικού και συστημικού “ειδικού” του Τσιόδρα:

    https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/9590-paroysiash-kathhghth-s-tsiodra

    Αναφέρει ότι στο γενικό πληθυσμό το ποσοστό είναι μόλις 52% και για τον ενήλικο 61%. Αυτά τα δεδομένα αναφέρονταν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Ποια ποσοστά μας παρουσίαζε τότε η κυβέρνηση; Σχεδόν 60% ο γενικός και ο ενήλικος 69%:

    https://www.amna.gr/health/article/592276/M-Themistokleous-120000-polites-echoun-emboliastei-me-triti-dosi-kai-alloi-50000-echoun-kleisei-rantebou

    Παρότι το έχουμε πολλές φορές επισημάνει ΚΑΝΕΝΑΣ σας δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ. Κανείς δεν το έθιξε σαν ΜΕΓΑ ζήτημα το γεγονός ότι μας λένε ψέματα ξετσίπωτα για τον εμβολιασμό του λαού ούτε ο Ριζοσπάστης, ούτε η Αυγή, ούτε το ΠΡΙΝ κανείς. Γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρθηκε σε αυτές τις διαφάνειες; Μόνο η Κόντρα το αποκάλυψε σε όλη την Ελλάδα και προς τιμήν της όπως και προς τιμήν της που είναι η μόνη που φωνάζει για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ και στο λέει αυτό κάποιος που δεν είναι κοντρίτης αλλά πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος το Καίσαρι. Γιατί σας το έκρυψαν άραγε όλοι οι υπόλοιποι; Ε ρε κουτόχορτο που τρώτε σας δουλεύουν οι πεφωτισμένοι σας πολύ άγρια αγαπητέ.

    Το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του λαού αποδεικνύεται επίσης και από τον μεγάλο αριθμό νεκρών κυρίως αυτών που είναι άνω των 60. Ούτε καν αυτοί εμβολιάστηκαν. Εάν η κυβέρνηση αγαπητέ επιθυμούσε τον καθολικό εμβολιασμό θα προχωρούσε ήδη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και ειδικά των δημοσίων υπαλλήλων εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας, λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, Εκκλησία κλπ. Η κυβέρνηση όμως πολεμά με λύσσα αυτό το ενδεχόμενο. Άρα ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ μαζί της και σε αυτό.

    Τελικά τα κόμματά σας συγκυβερνούν κανονικότατα με τον Κούλη αφού ταυτίζονται απόλυτα μαζί του στα δύο πολύ βασικά (υπονομεύουν τον καθολικό εμβολιασμό και επιθυμούν ανο(η)σία της αγέλης) απλά οι “αριστεροί” σας κάνουν τη βρώμικη, προβοκατόρικη δουλειά. Είναι επίσης μεγάλη αντίφαση να λες ότι από τη μία η κυβέρνηση επιβάλλει τον καθολικό εμβολιασμό και από την άλλη είναι κομμάτι του θρησκευτικού σκοταδισμού. Μα ο τελευταίος είναι μπροστάρης κάθε αντιεμβολιαστικού και αντιεπιστημονικού κινήματος. Εάν η κυβέρνηση επιθυμούσε πραγματικά τον καθολικό εμβολιασμό θα πολεμούσε τον σκοταδισμό. Επίσης οι κυβερνητικοί “ειδικοί” θα καταδίκαζαν με τον έντονο τρόπο την Γιαμαρέλου και την Λινού που και οι δύο τοποθετήθηκαν υπέρ της μετάληψης μέσω πανδημίας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν κολλάει. Και σε αυτό λοιπόν είσαι οφσάϊντ.

    Ακόμα και το εκατοστάευρω οριζόντια σε όλους κυρίως στους φτωχούς συνταξιούχους είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ και αχρείαστο εφόσον όταν αποκλείεις τον ανεμβολίαστο από τις περισσότερες κοινωνικές επαφές είναι υπεραρκετό και αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτή η κίνηση ενισχύει στην πραγματικότητα την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  17. Papillon

    Όσο για τα λοκντάουν ένα παράδειγμα αναφέρω την Αυστρία η οποία εφάρμοσε γενικό λοκνταόυν στα τέλη του Νοέμβρη για 20 ημέρες. Όταν λέμε γενικό σαν τα δικά μας τα κυβερνητικά δηλαδή στην πραγματικότητα μερικό λοκντάουν. Τότε η Αυστρία είχε ημερησίως πάνω από 70 νεκρούς και κάποιες φορές κοντά στους 80. Τώρα ξέρεις πόσους έχει; Κάτω από 20. Αντίθετα εμείς επειδή έχουμε και πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (πραγματικά εννοώ όχι με βάση τις ανοησίες που μας λένε στα κανάλια) και επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει το…δόγμα σας όλα ανοιχτά φτάσαμε να έχουμε μέχρι και 130 νεκρούς σε μία ημέρα ενώ μέχρι σήμερα οι ημερήσιοι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα (προχτές 95, χθες 77).

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

    Να λοιπόν που ακόμα και το “γενικό” λοκντάουν ΑΠΕΔΩΣΕ έστω προσωρινά. Κανείς δεν είπε ότι τα λοκντάουν είναι η λύση στο πρόβλημα απλά αποτελεί ένα ΑΝΑΓΚΑΙΟ προσωρινό μέτρο για να ρίξεις τα κρούσματα δραστικά και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Αν στο ενδιάμεσο δεν κάνεις αυτά που πρέπει για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την διασπορά ο ιός θα στη φέρει και πάλι και θα έχεις πάλι έξαρση όταν ανοίξεις. Άλλο όμως αυτό και άλλο αν εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή είναι αποτελεσματικό το λοκντάουν. Είναι αποτελεσματικό εφόσον φυσικά τηρείται αυτό και από τους πολίτες και η αποτελεσματικότητά του πάει χέρι χέρι και με τον εμβολιασμό.

    Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του εμβολιασμού στον πληθυσμό και όσο περισσότερο τηρηθεί αυτό από το λαό τόσο πιο γρήγορα θα αποδόσει καρπούς. Ξαναλέω προσωρινά γιατί στο ενδιάμεσο πρέπει να κάνεις αυτά που πρέπει για να προετοιμάσεις το άνοιγμα ώστε να μην ξαναέχεις ανεξέλεγκτη διασπορά.

    Τέλος για τον εμβολιασμό αν και τάσσομαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να πειστεί ο κάθε πολίτης ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του να εμβολιαστεί γιατί αποτελεί πολύ βασικό πυλώνα ειδικά για την διάσωση ενός κατεστραμμένου ΕΣΥ άρα και για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ζωής μας. Υποχρέωση όχι θεσμική-νομική αλλά ΗΘΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και το πιο βασικό ΤΑΞΙΚΗ. Εσύ ούτε καν αυτό δεν πιστεύεις. Σε ρωτάω ευθέως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Πρέπει; Το πρέπει με βάση την ευθύνη που έχει ο καθένας μας απέναντι στην κοινωνία όχι με κυβερνητικούς νόμους, όχι με καταστολή, ούτε πρόστιμα τίποτα ξέχνα τα αυτά. Παροτρύνεις τον άλλο να εμβολιαστεί, κάνεις αγώνα να τον πείσεις, το το βάζεις το ζήτημα έτσι σαν κοινωνική και ηθική του υποχρέωση;

    Reply
  18. αντι-ψεκας επαναστάτης γνήσιος

    Τί έγινε Ανώνυμε γιατί σκούζεις; Δεν μαζευτήκατε ούτε 200 οι ψέκες στο Σύνταγμα; ε; Παραπάνω, αποκλείεται να μαζευτείτε. Ο λαός μας οταν οργανώνεται και αγωνίζεται το κάνει μακριά από ψέκες και σούργελα. Φιδάκια. Εχεις κοπιάρει ολη την επιχειρηματολογία Τράγκα. Καιρός να αποσυρθεις και ναι μεταφερθείς στο πραγματικό χώρο που ανήκεις, στο κόμμα των ψεκών.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Γνήσιε Μικροαστε ψέκα, συνέχισε την πειθαρχηση σου σε κράτος κ κεφάλαιο!

      Reply
  19. Papillon

    Μα εκεί πηγαίνει το καθολικό. Ό,τι μπορεί να κλείσει για λίγο και δεν έχει να κάνει με τα απολύτως αναγκαία για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί όσο περισσότερα κλείνουν τόσο πιο αποτελεσματικό άρα και πιο σύντομο είναι το λοκντάουν. Προφανώς και δεν περιλαμβάνεται ό,τι έχει να κάνει με τροφοδοσία-υγεία και κοινή ωφέλεια. Αλλά όλα τα υπόλοιπα σχολεία, λιανεμπόριο, ορισμένες επιχειρήσεις και βιομηχανίες ό,τι δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί αυτή τη στιγμή πρέπει να ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ.

    Το ιταλικό προλεταριάτο δείχνει το δρόμο σε αυτό. Κατηγορείς λοιπόν τους Ιταλούς προλετάριους που καταλάμβαναν τα εργοστάσια που δούλευαν και τα έκλειναν; Τους κατηγορείς που απαιτούσαν από την κυβέρνηση να αναστείλει κάθε ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ δραστηριότητα; Δηλαδή ήταν….πράκτορες του Κόντε; Θα μας τρελάνεις μωρέ; Είσαι εσύ αντικαπιταλιστής τώρα; Ε λοιπόν οι Ιταλοί εργάτες πάλεψαν πραγματικά ενάντια στο κεφάλαιο και αυτοί συμπεριφέρθηκαν ταξικά και αντικαπιταλιστικά και όχι εσύ εξυπνάκια μπροστά σε αυτούς εσείς είστε…ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΙ. Αμ έπρεπε να ήσουνα εκεί να έλεγες αυτές τις ανοησίες και να σε έπαιρναν οι εργάτες με τις ντομάτες.

    Όσο για τα σχολεία δεν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται. Δεν βλέπεις πόσοι γονείς φοβούνται που τα σχολεία ανοίξανε εν μέσω έξαρσης με αυτά τα εγκληματικά πρωτόκολλα; Δεν είδες που ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα; Ακόμα και πολλοί που στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο πάλι δεν ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία γιατί βλέπουν την κατάσταση. Και πολλοί δηλαδή που είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων απλά βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα και το αποδέχονται. Και σε αυτό ευθύνες έχουν οι ηγεσίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ όπως και ΟΛΕΣ οι παρατάξεις τους που δεν συνέβαλαν ΠΟΤΕ σε ένα μέτωπο μαζί τους για να διεκδικηθούν συγκεκριμένα πράγματα (πχ άδειες για τους γονείς για να προσέχουν τα παιδιά τους όσο θα ήταν κλειστά τα σχολεία).

    Και οι Σύλλογοι γονέων όμως φταίνε εξίσου διότι δεν πάλεψαν γι’αυτό. Αλλά όταν και οι Σύλλογοι ελέγχονται από το ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που θέλει τα σχολεία ανοιχτά τι να περιμένει κανείς; Και είμαστε και σαν λαός χαλβάδες περιμένουμε από τους πάνω να μας καθοδηγήσουν εμείς δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες, δεν κάνουμε κάτι να τους πιέσουμε. Ε σε αυτό οι Ιταλοί μας έβαλαν τα γυαλιά δεν περίμεναν τους ξεπουλημένους γραφειοκράτες προχώρησαν αυτοί σε απεργίες και καταλήψεις. Εμείς είμαστε ό,τι αποφασίσει η ΟΛΜΕ, ό,τι πουν οι ηγεσίες και τα κόμματα που όλοι αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς να ρωτάνε κανέναν μας. Μυαλό εμείς δεν έχουμε αποδεχόμαστε ό,τι λένε και ό,τι κάνουν αυτοί. Αλλά και αυτοί που μας το παίζουν πρωτοπορία δεν λένε κουβέντα, δεν κάνουν δουλειά μέσα στις μάζες τελικά δεν προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν το λαό.

    Καλά πέφτεις διαρκώς σε αντιφάσεις. Από τη μία θέλεις ανοιχτά σχολεία και από την άλλη υποστηρίζεις τις καταλήψεις; Μα οι καταλήψεις ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα σχολεία. Τα παιδιά που προχωράνε σε καταλήψεις ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συνεχίσουν την δια ζώσης με αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ αλλά απλά θα διαδήλωναν τα απογεύματα ή θα έκαναν μία ημέρα το πρωί μαθητικό συλλαλητήριο αλλά τα σχολεία θα ήταν ανοιχτά. Εδώ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ τι δεν καταλαβαίνεις; ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ αυτό είναι το νόημα της κατάληψης. Δεν δέχονται να μπαίνουν ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. Σε αντίθεση με εσένα που τοποθετείσαι υπέρ των ανοιχτών σχολείων με το ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ 50+1. Αλλά την ίδια ώρα υποστηρίζεις τις καταλήψεις που στόχο έχουν την…αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην οποία εσύ…εναντιώνεσαι;

    Μάλλον είσαι της σχολής Τζούμα είσαι μία διαρκής αντίφαση.

    Και ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα από Παρεμβάσεις, ΠΑΜΕ και λοιπούς “ταξικούς” συνδικαλιστές καμία πρόταση για το πως θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ το κυβερνητικό έγκλημα. ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, χέρι χέρι με ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αδερφέ μου, δεν υπάρχει πουθενά καθολικό λοκνταουν παρά μόνο στο μυαλό σου… Εκτός κ αν για σένα το 50% τουλάχιστον της εργατικής τάξης που δουλεύει ο,τι κ να γίνει , είναι αόρατο!!! Έτσι βεβαίως κ μπορεί να γίνει καθολικό λοκνταουν

      Τσιμουδιά για το καταστατικό στους άνω των εξήντα, γενικότητες κατά των απολύσεων γενικά, τζιζ καίει το να πεις συγκεκριμένα κατά των απολύσεων ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ε;

      Κ αποδοχή όλων των οργουελικων θατσερικών μέτρων. Έτσι τσάκισε η Θάτσερ το εργατικό κίνημα, με διαρκή καμπάνια υπέρ της ασφάλειας της ζωής κ κατά των τότε απειλών της ασφαλούς ζωής των …υπηκόων. Κ η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία της αριστεράς κ των κομμουνιστών είτε σιώπησε, είτε είπε γενικούρες… Όπως κ τώρα.

      Reply
  20. Papillon

    103 οι νεκροί χθες. Για άλλη μία φορά εκατόμβη. ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ άνθρωποι καθημερινά και οι διάφοροι Ανώνυμοι στην κοσμάρα τους. Φτάσαμε πάλι να χάνουμε 100 ανθρώπους σε μία ημέρα και εσείς μου θέλετε ανοιχτά τα σχολεία. Ανώνυμε κάθε μέρα που τα σχολεία μένουν ανοιχτά με το 50+1 προστίθεται άλλη μία εκατοστάρα. Δεν πα να λες για 15άρια τμήματα και ό,τι άλλο δεν έχει καμία σημασία εφόσον τώρα, αυτή στη στιγμή δεν είσαι υπέρ του να κλείσουν.

    Καταλαβαίνεις ότι κάθε μέρα που συνωστιζόμαστε εκεί μέσα περισσότερος κόσμος νοσεί και πεθαίνει; Το έχεις πάρει χαμπάρι; Δεν το νομίζω διαφορετικά θα φώναζες και εσύ να κλείσουν τα σχολεία. Πως θα το αποτρέψουμε αυτό; Με το να φωνάζουμε για 15 μαθητές ενώ την ίδια ώρα….25 σε μία αίθουσα; Μας κοροϊδεύετε όλοι σας; Και δεν ντρεπόσαστε.

    Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτά που προτείνετε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ σε μία ημέρα άρα η μόνη λύση είναι να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μέχρι να υλοποιηθούν αυτά που λέτε ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια; Και ότι μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τα αποδεχτεί και να τα εφαρμόσει πρέπει να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ τα σχολεία ακριβώς για να αποτρέψουμε στο ενδιάμεσο τα χειρότερα; Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε δεν είναι πυρηνική φυσική. Όχι αγαπητέ τα κόμματά σας τα καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτά αλλά παίζουν το παιχνίδι του Κούλη είπαμε ανο(η)σία της αγέλης, όπως έλεγε και ο Νίκος Ζαχαριάδης ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    Δεν απαντάς σε τίποτα απολύτως. Γίνονται όλα αυτά που προτείνει η εκπαιδευτική κοινότητα σε μία ημέρα για όλα τα σχολεία της χώρας; Γιατί δεν λες κουβέντα για τις διαφάνειες Τσιόδρα σχετικά με τον εμβολιασμό; Γιατί δεν σχολιάζεις για το λοκντάουν της Αυστρίας; Έχεις να πεις τίποτα;

    Μπες στο worldometers να δεις τι γίνεται είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που επιστρέφουν σε αριθμούς νεκρών ίδιους με προηγούμενα κύματα και πολύ μεγάλους για το βαθμό διασποράς της χώρας. Δες το γράφημα των ημερήσιων θανάτων και θα καταλάβεις ότι η σύγκριση δεν γίνεται πλέον με χώρες της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης αλλά με Ανατολικές χώρες (πχ Ουγγαρία) και κάποιες Βαλκανικές (πχ Βουλγαρία) ναι εκεί είμαστε μόνο με αυτές συγκρινόμαστε:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

    Όλα αυτά είναι τρανή απόδειξη των όσων λέω. Σε όλα έχεις πέσει έξω, δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στον πλανήτη, σε δουλεύουν άγρια ο Κούλης και η συμμορία του και εσύ συνεχίζεις τα ίδια τρως αμασητή την προπαγάνδα περί…εμβολιασμού του πληθυσμού. Όσο για τα υγειονομικά μέτρα που λες άσε τώρα γιατί δεν σας ακούσαμε ποτέ να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών όπως πάρτι σε πανεπιστήμια, καρναβάλια, γάμους, πανηγύρια εκδηλώσεις γενικά με άσκοπο συνωστισμό και μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Εδώ μάσκες δεν φοράτε πάρα πολλοί όταν κατεβαίνετε στο δρόμο άσε μας ρε Ανώνυμε.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.