.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα


Σημάδι ότι ξεχείλισαν τα λύματα από τον κρατικό μηχανισμό χαδιεφισμού οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5.8.2022

Με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα για τις παρακολουθήσεις με το ειδικό λογισμικό Predator του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, αποκαλύφθηκε ότι το αντιδημοκρατικό καθεστώς του συστηματικού κρατικού χαφιεδισμού που σταθερά έχει στο στόχαστρό του τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις και αγωνιστές, μπαίνει και στην υπηρεσία των κομματικών ανταγωνισμών και των συμφερόντων που υπηρετεί η κυβέρνηση.

Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να κρύψουν το γεγονός ότι βασικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, άμεσος προϊστάμενος ΕΥΠ.

Η ΕΥΠ και το παρακράτος γύρω από αυτή είναι ένας δύσοσμος μηχανισμός, γέννημα του μετεμφυλιακού καθεστώτος και της CIA, με στόχο τον κρατικό χαφιεδισμό. Οι διαχρονικές διακηρύξεις περί εκδημοκρατισμού της από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύονται φούμαρα. Αυτοί οι μηχανισμοί κινούνται, όπως το ψάρι στο νερό, μέσα στο πλέγμα των τρομονόμων της ΕΕ και του νομοθετικού πλαισίου καταστρατήγησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Η ασυδοσία και η καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδήγησε παροξυσμό αυτές τις πρακτικές, με το ΠΑΣΟΚ να διαπιστώνει, αδικαιολόγητα έκπληκτο, ότι αυτές αφορούν και όσους έχουν ψηφίσει το καθεστώς ασυδοσίας και παρακολουθήσεων.

Στοιχείο του κρατικού αυταρχισμού είναι οι εξοντωτικές αγωγές του Γρ. Δημητριάδη σε βάρος του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και των ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο οχετός όπου λιμνάζει ο κρατικός χαφιεδισμός και το ρουφιάνεμα έχει ξεχειλίσει.

· Να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία που αφορούν τις παρακολουθήσεις διαχρονικά και να σταματήσει κάθε απόπειρα συγκάλυψης

· Να σταματήσει η προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης δημοσιογράφων και ΜΜΕ μέσω αγωγών

· Άμεση κατάργηση των τρομονόμων και του νομοθετικού πλαισίου των κρατικών παρακολουθήσεων

  • Να διαλυθεί η ΕΥΠ και το παρακράτος γύρω από αυτή
  • Κάτω η κυβέρνηση που απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Με το εργατικό λαϊκό κίνημα να βάλουμε φραγμό στην προσπάθεια να συνεχιστεί η διαχείριση της πολιτικής της
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 1
Συμμετοχές )



9 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα

  1. Κώστας

    Υπάρχει ελέφαντας στο δωμάτιο αυτή την στιγμή και είναι το θέμα της Δημοκρατίας

    Τo θέμα είναι μεγάλο, ιστορικά και θεωρητικά, από μαρξιστική σκοπιά και οι απαντήσεις που έχουν δωθεί από το ιστορικό, υπαρκτό κομμουνιστικό και ευρύτερο αριστερό ρεύμα όλες αποτυχημένες. Όποιο σκέλος και να πιάσεις, σταλινομπρεζνιεφικό, σταλινομαοικό ή ευρωκομμουνιστικό τα βήματα, θεωρητικά και πρακτικά, προς μια κρατική δομή που να αντιστοιχεί στην περιόδο μετάβασης στον κομμουνισμό είναι λίγα, κρατικίστικα, ενίοτε αυταρχικά, ενίοτε σοσιαλδημοκρατικά και βασικά αποτυχημένα

    Αλλά υπάρχει, πέρα από την ιστορία και την θεωρία, και πολιτικό κριτήριο αποτίμησης γραμμών, και θεωρητικών καταβολών, ιστορικών χναριών κλπ

    Ποια είναι η θέση της Αριστεράς, για το καθεστώς Μητσοτάκη ? Υπάρχει αυτό το πράγμα ? Είναι μια συριζεικη υπερβολή και ένα επιχείρημα δικομματικού καυγά ? Υπάρχει αλλά δεν μας νοιάζει γιατί δεν γίνεται να μην υπάρχει στον καπιταλισμό ? Υπάρχει αλλά δεν τον πολυλέμε γιατί θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ? Υπάρχει και πρέπει να το προβληματοποιήσουμε, να το αναδείξουμε στον λαό και να τον καλέσουμε σε αγώνα ορίζοντας κριτήρια τακτικής, συμμαχιών στόχων και αποτίμησης με όρους στρατηγικής (έχει σημασία η λέξη, όχι τακτικής) ανεξαρτησίας ?

    Πολύ φοβάμαι πως όλα, ιστορικές καταβολές, θεωρητικές διαδρομές και πολιτικό δια τάυτα συγκλίνουν σε πολυκαιρισμένες, βαρετές, ρουτινιάρικες, πολιτικά ξεδοντιασμένες εκδοχές παραίτησης από ένα δια ταύτα που έχει τεθεί από τον Μητσοτάκη, και το κοινωνικοπολιτικό μπλοκ αμφίπλευρης διευρυνσης της Κεντροδεξιας στο οποίο ηγείται, με τροματική σαφήνεια.

    Και το αποτέλεσμα είναι τελικα΄πολιτικούς πόντους απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη να κερδίζει, σε πρώτο χρόνο, το ΠΑΣΟΚ με την νέα του ηγεσία που αποφάσισε να παίξει το χαρτί πως δεν είναι σαν να βγήκε ο Λοβέρδος και σε δεύτερο χρόνο, ίσως, και ο ΣΥΡΙΖΑ αν κεφαλοποιήσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία αυτός θα έχει σύμμαχο και η ΝΔ όχι, πλην της Ακροδεξιάς

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Πολύ φοβάμαι Κώστα, πως η δυναστεία Μητσοτάκη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εχω την υποψία ότι το ελληνικό κεφάλαιο που είναι και ο διοικητής/διευθυντής του ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων της χώρας, έχει συνομολογήσει με ισχυρά διεθνή κεφάλαια, υπέρ μιας μαφιόζικου τύπου εξέλιξης της χώρας. Και η η δυναστεία Μητσοτάκη αποτελεί τον εγγυητή για αυτή την πορεία, μα και τον ενοποιητικό παράγοντα των διαφόρων φραξιών του ελληνικού κεφαλαίου (μέσω κουμπαριών, εξαγοράς κρίσιμων επιχειρήσεων, κλπ). Αλλιώς δεν εξηγείται ούτε το θράσος της δυναστείας Μητσοτάκη, ούτε και η ουσιαστική σιγή της “αντιπολίτευσης”.

      Αρα, νομίζω ότι ενώ η δυναστεία Μητσοτάκη σέρνει τον χορό του βόθρου και της μαφιοζοποίησης της χώρας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Να φύγει χτες και οι επόομενοι τα ίδια θα αποπειραθούν να κάνουν, ίσως με λιγότερη αξιακή σαπίλα, αλλά εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα: ΠΩΣ η εργατική τάξη και ευρύτερα ο λαός (πιο σωστά: πλειοψηφικά τμήματα του λαού, γιατί είναι και το σάπιο, κομμάτι εθνικιστών/ακροδεξιών/λαμόγιων του λαού), θα αναταχθούν από την πολιτική, πολιτισμική, αξιακή σαπίλα και βοθρίλα, που τον σέρνει το ελληνικό κεφάλαιο με προπομπό την δυναστεία Μητσοτάκη.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ποιά είναι η θέση της Αριστεράς για τον Καπιταλισμό/Ιμπεριαλισμό;
      Υπάρχει αυτό το πράγμα ?
      Εδώ ο κόσμος καίγεται, λογαριασμοί ενέργειας, βενζίνες, πληθωρισμός, νοίκια στα ύψη, πανδημίες, φωτιές, πλημμύρες, ένα Περιβάλλον, που όλο και πιο αβίωτο γίνεται, και στο καπάκι η Γενική Κρίση να μας φέρνει ξανά ένα γενικευμένο πόλεμο σαν …”λύση”…
      ….και το “&&&&&” χτενίζεται!
      Ολοι αυτοί, που προετοιμάζουν το επόμενο δικομματικό η, ξέρω-γώ, τρικομματικό σχήμα “κυβέρνησης”, τσιρίζουν ενορχηστρωμένα για κάτι, που ξέρουν ότι γίνεται εδώ και τουλάχιστον 80 χρόνια, από την Κατοχή και μετά, έχει βγεί δεκάδες φορές στον αέρα, αλλά παριστάνουν τους …”έκπληκτους-αγανακτισμένους” για …αναπάντεχη(;!) “παραβίαση της Δημοκρατίας” και άλλες μπούρδες.
      Την ώρα, που ξεβρακώνονται ότι το έχουν ψηφίσει/θωρακίσει και νομοθετικά, επεκτείνοντας το και σε όλα τα σύγχρονα δίκτυα. Πριν από μόλις τρία (3!) χρόνια, από κοινού και αδελφωμένοι οι σημερινοί φωνακλάδες “ασυμβίβαστοι αντίπαλοι”. “Ποιός θα θυμηθεί τώρα”, σου λέει…
      Μανούβρες για να απασχολείται η προσοχή του πόπολου μακρυά από τα φλέγοντα.
      Και, στην ανάγκη, θυσιάζουμε και το “ανέμελο-ά(χ)ριστο”, για να μην απειληθεί το σύστημα, σπρώχνοντας και το καινούργιο μας πουλέν, μιας και το προηγούμενο της ΠΦΑ είναι ψιλοκαμμένο και χρειάζεται επικουρική ανακαίνιση.

      Reply
    3. Κώστας

      Με τον πρωτο ανώνυμο χαίρομαι που συμφωνούμε, μάλλον. Προσπαθει βέβαια, θλιβερά, να μου την βγει από “αριστερά” αλλά εντάξει. Βέβαια στην προσπάθεια του να την βγει από “αριστερά” κάνει βασικά λάθη, κυρίως με την πεποίθηση πως γενικώς το αστικό σχέδιο υπάρχει και εφαρμόζεται και δεν διαμορφώνεται, δεν υπάρχουν πολιτικές στρατηγικές, δεν υπάρχουν αστικές πολιτικές στρατηγικές που ανταγωνίζονται, μεταξύ τους και συνολικά όλες μαζί με εναν δυνητικό αντικαπιταλιστικό συνασπισμό εξουσιας. Ειναι ο δρόμος της μυθοποίησης, και μυστικοποίησης, της αστικής πολιτικής που καταλήγει στην παραίτηση διότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικέ η μορφή του Πολιτεύματος και πως ο αγώνας των απο κάτω τους διαμορφώνει ιδεολογικοπολιτικά είναι πράγματα ληγμένα. Τελικά δεν είναι καθαρό τι λέει ακριβώς γιατί παλαντζάρει σε 2 βάρκες αλλά δεν είναι δουλειά μου να βρω την πολιτική γραμμή ανθρώπων και χώρων που δεν μπορούν να εκφραστούν με σαφήνεια γιατί έχουν πρόβλημα πολιτικής γραμμής. Να ξεπεράσει το ψυχοπολιτικά του προβλήματα και να αποφασίσει αν συμφωνεί με το ΚΚΕ πως δεν μας αφορά η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων η συμφωνεί με την ριζοσπαστική αριστερά.

      Ο άλλος ανώνυμος μάλλον είναι ΚΚΕ και διατυπώνει την γραμμή του ΚΚΕ με καθαρότητα.

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Πάντα ήσουν ανταγωνιστικός Κώστα. Για αυτό και θα δεις χαΐρι ποτέ! Δεν ζουν οι υπολοιποι για να σου σκάβουν τον λάκκο φίλε μου. Συνελθε.

        Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Aπο το 2010 με τα μνημονια εγκαθιδρυθηκε ενα καθεστως που μας υποχρεωνει να ζουμε σε ενα δωματιο γεματο ελεφαντες.Τα εχουμε δει ολα και τιποτα δεν κανει εντυπωση πια δυστυχώς.Ετσι λοιπον και η ιστορια των υποκλοπων θα περασει χωρις λαική παρέμβαση.Το πολύ – πολυ αν δεν βολευει πια ο Μητσοτακης να ερθει κανενας βολικοτερος για αυτά που θα πρεπει να γινουν εις βαρος του λαου και της χώρας.Αυτο θα συνεχιζεται οσο δεν υπαρχει μια δυναμη εστω μικρη ,να εμπνευσει κάποιον κόσμο και να βαλει τα πραγματα κάπως σε κίνηση.Μονο που τωρα τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα απο το παρελθον.Ο κουρασμενος,προδομενος και μαλλον καταθλιπτικος κόσμος που εχει καει στο χυλό φυσαει και το γιαουρτι

    Reply
    1. Κώστας

      Θεόδωρε υπάρχει μια ποιοτική τομή που λέγεται Τυπικά Δικαιώματα.

      Τα μνημόνια είναι βαριά, και μόνιμη, κατάργηση της λαικής κυριαρχίας αλλά υπάρχει αφήγημα νομιμοποίησης τους με την έννοια της διεθνούς θέσης της χώρας και πως τα κόμματα που την στηρίζουν ηγεμονεύουν και τέλος πάντων υπάρχει το πλέγμα ελευθερίας λόγου/συνέρχεσθαι/συνεταιρiζεσθαι/πολιτικής δράσης για να αντιμετωπιστεί

      Το καθεστώς που οικοδομείται, με πρότυπο το μετεμφυλιακό κράτος, καταργει το πλέγμα των ελευθεριών που ανέφερα και που ορίζουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν υπάρχει ένταση της καταστολής, υπάρχει Πολιτειακό θέμα

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Kωστα άδικο δεν εχεις ουτε παω να πω οτι δεν τρεχει τιποτα με τις υποκλοπεςΒεβαια για μενα πολιτειακο θεμα υπαρχει απο την στιγμη οου για να νομοθετησει η βουλη χρειαζεται την αδεια των δανειστων..Μου λες οτι τα μνημονια νομιμοποιηθηκαν κλπ.Μα με την ιδια λογικη και οι παρακολουθησεις πολιτικων χωρων νομιμες ειναι απλα τωρα παρακομουθησαν και καποιον κυριλε που δεν επρεπε.Αυτο που λεω οτι στη συνειδηση του κοσμου και οι υποκλοπες νομιμοποιημενες ειναι .Δεν λεω να καταπιουμε τις υποκλοπες αλλά ειναι αδυνατον να δωθει μαχη απο διαλυμενους πολιτικους χώρους,πανω σε ενα θενα που δυστυχως δεν απασχολει την κοινωνια και το χειροτερο με συμμαχους και ” καπελο” δυο κομματα( πασοκ,συριζα) που εχουν συνδιαμορφωσει την μπανανοδημοκρατια που ζουμε σημερα.Μακαρι τα πραγματα να ήταν αλλιώς και να υπηρχε κατι που κεντρικοπολιτικα να θεσει θεμα δημοκρατιας ,να προκαλεσει την λαικη παρεμβαση( καποιου ειδους εστω μειοψηφικη) ετσι ώστε να κανει τις εξελιξεις να τσουλήσουν.

        Reply
        1. Κώστας

          Θέοδωρε η βασική διαφορά που θίγω είναι τα θεμελιώδη δικαιώματα, αυτά που κακώς λέμε “τυπικά”. Δεν στάθηκα καν στο παρακράτος των υποκλοπών, μίλησα για ελευθερίες λογου και τύπου, πολιτικής δράσης, συγκέντρωσης και συνδικαλισμού

          Τα μνημόνια δεν είναι κατάργηση τυπικών δικαιωμάτων. Είναι έμμεση κατάργηση της λαικής κυριαρχίας, βαθιά αλλά έμμεση. Σου λέει ο Βουλευτής, εμένα η συνείδηση μου, ελευθερη κατά το Σύνταγμα, λέει πως αν οι δανειστές διαφωνούν με έναν νόμο αυτός να μην ψηφίζεται

          Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *