.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απειλές κατά της μειονότητας


Οι απειλές κατά της μειονότητας και οι εθνικιστικοί διαχωρισμοί δεν θα περάσουν!

Ο ωμός εκβιασμός της Ντόρας Μπακογιάννη προς πολίτες της μειονότητας σε χωριό της Θράκης πως αν δεν ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» γι’ αυτούς, αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό και εθνικιστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης παράταξης, καθώς και τη διαχρονική καταπίεση που υφίστανται οι θρησκευτικές, γλωσσικές και εθνικές μειονότητες από το ελληνικό κράτος.

Η μειονότητα στη Θράκη πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα και τους τοπικούς μεσάζοντες που διαχρονικά την εκμεταλλεύονται και την εκβιάζουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των μειονοτήτων στον θρησκευτικό και εθνικό αυτοπροσδιορισμό και θεωρεί την ισοτιμία τους και τα δικαιώματά τους αδιαπραγμάτευτα.

Οι μειονοτικοί πληθυσμοί στη Θράκη, ανεξαρτήτως θρησκευτικού και εθνικού αυτοπροσδιορισμού, μπορούν να ζήσουν αδελφωμένα με την πλειονότητα των πολιτών και να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας με τον τουρκικό και τους άλλους γειτονικούς λαούς, κόντρα στις προσπάθειες των αστικών κρατών και των ιμπεριαλιστών να τις χρησιμοποιούν στους ανταγωνισμούς τους. Να παλέψουν αδελφωμένα με όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία ενάντια σε κυβερνήσεις και άρχουσα τάξη, ενάντια σε κάθε εθνικισμό και διαχωρισμό για τα κοινά δικαιώματα των εργαζομένων, την ειρήνη και την ελευθερία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απειλές κατά της μειονότητας

  1. Κώστας

    Είναι εντυπωσιακή η σιωπή του ΚΚΕ στο θέμα.

    Δίνει την εντύπωση πως το ίδιο έχει κάνει ντηλ και είναι σαν να λέει πως δεν με αγγίζει ο αυταρχισμός, δείτε ένα ωραίο ανέκδοτο που είπε ο Κουτσούμπας, ΧΑΧΑΧΑΧΑ, μα τι αστείος που είναι, κάθεται και με την νεολαία

    ‘H αφήνει να εννοηθεί πως ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρακτόρικα παιχνιδια με το Προξενείο. Αλλωστε και το ΚΚΕ απαγορεύει τον αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας, ανήκει στον Εθνικό Κορμό και σε αυτό το θεμα

    Να ξέρουμε πως δεν είναι μόνο η τούρκικη μειονότητα που θα δεχτεί αυτή την επίθεση. Θα είμαστε όλοι, η μειονότητα θα είναι χειρότερα, σε καθεστώς απαρτχάιντ, επίσημο.

    Όλοι όμως θα πρέπει παντού και πάντα να αποδεικνύουμε συνεχώς πως είμαστε “με την εθνική πολιτική”, όπως είπε χτες ο Σκέρτσος. Αν δεν μπορούμε δεν θα είμαστε Έλληνες πολίτες

    Προεκλογικά όλα αυτά, προεκλογικά περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένα οριστικά μη κοινοβουλευτικό καθεστώς

    Κώστας

    Reply
    1. Κώστας

      Τελικά καλύτερα που σιωπούσε.

      Μίλησε για να πει πως η κυβέρνηση έχει δίκιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη είναι πράκτορες.

      Επίσης μας λέει πως η μειονότητα έχει κάποια εθνική καταγωγή, σε κάποιο ποσοστό της τουλάχιστον. Αλλά δεν πρέπει να την κατονομάζουμε, είναι εθνική καταγωγή από το χωριό, δεν την ξέρει κανείς.

      Η μειονότητα, μας λέει το ΚΚΕ, είναι μουσουλμανική, με το ζόρι. Τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα είναι μουσουλμάνοι, χριστιανοί ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί. βουδιστές ή αν θα ανήκουν στην Εκκλησία του Μαραντόνα.

      Ενώ η κυβέρνηση βγαίνει και λέει πως όποιος δεν συμφωνεί πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική δεν είναι Έλληνας πολίτης, και μέσω αυτού ως αφορμή όποιος δεν είναι ΝΔ θα “περνάει δύσκολα”, το ΚΚΕ συμφωνεί μαζί της.

      Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ η Δήλωση Φρονημάτων που η κυβέρνηση ζητάει από τους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να πουν πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική, είναι ένα σωστό αίτημα

      Κατήφορος. Θα μας μαζεύουν οι μπάτσοι και ο στρατός μαζικά και ο Κουτσούμπας θα κάνει stand up comedy

      Κωστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η εμπάθεια παλεύεται ρε φίλε, η κακομοιριά όχι.

        Reply
      2. Κώστας

        Εντάξει είμαι κακομοίρης

        Εσύ στοιχεία για το ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράκτορες έχεις ?

        Το λέει η ΕΥΠ ? Το λέει το ΚΚΕ ?

        Κώστας

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος στα σοβαρα να αποφανθει αν καποιος ριναι πρακτορας ή οχι Τζουφια η κουβεντα.Πολιτικσ θα ελεγα οτι τα εν λογω στελεχη του Συριζα ειναι εθνικιστες .Βεβαια δεν ειναι η πρωτη φορα που προοδευτικα λεγομενα κομματα μαζευουν τετοιους τυπους για ψηφαλάκια.

        2. Κώστας

          H Κουβέντα Θόδωρε δεν είναι τζούφια γιατί το το ΚΚΕ διαφωνεί μαζί σου και λέει πως η ΝΔ και η ΕΥΠ έχουν δίκιο, είναι πράκτορες.

          Επίσης ανέλαβες την υποχρέωση να αποδείξεις πως είναι εθνικιστές. Επειδή με χίλιες προφυλάξεις για να γλιτώσουν την Ιερά Εξέταση του κράτους και του ΚΚΕ, λένε την αλήθεια ? Επειδή ως εκπρόσωπη μιας εθνικά καταπιεσμένης κοινότητας έχουν επαφή με το εθνικό τους Προξενείο ?

          Τους μόνους εθνικιστές που βλέπω εγώ στο θέμα είναι το ΚΚΕ και την ΝΔ που λένε πως εσείς θα είστε με το ζόρι α-εθνικός πληθυσμός. Το ΚΚΕ θα πουλήσει και τρέλα πως αυτό είναι επαναστατικό, αντικαπιταλιστικό, η … εθνική συνείδηση είναι μια απάτη. Όπως την άλλη φορά έλεγε πως ο γάμος και η οικογένεια θα καταργηθούν στον …. προχωρημένο Κομμουνισμό άρα καλό είναι που δεν παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι. Οι ΚΚΕδες παντρεύονται βέβαια, όπως έχουν και εθνική συνείδηση. Αλλά την μειονότητα, το όποιο κομμάτι της είναι τούρκικο, πλειοψηφικό σε κάθε περίπτωση, την θέλουν σε απαρτχάιντ. Και όπως είναι τα πράγματα, με το ανοιχτό απαρτχάιντ που θα εφαρμόσει η ΝΔ σε λίγο θα λένε όλοι “είμαστε Πομάκοι, έξω το Προξενειο”. Γιατί πίσω από την κάμερα θα είναι μια ακροδεξιά παρακρατική συμμορία που τους κάνει την ζωή κόλαση, ο Στρατός και οι μπάτσοι. Και τότε θα λέμε να το, ποτέ δεν υπήρξαν Τουρκοι. Και εμείς που ξέρουμε την περιοχή θα πρέπει να πιστέψουμε πως είδαμε την ζωή μας στον ύπνο μας. Ποτέ δεν υπήρξαν Τούρκοι. Όταν σηκωνότανε η γειτονιά στο πόδι επειδή μπήκε γκολ, και λέγαμε, μα καλά, τι μπάλα έχει ? Και είχε Γαλατά-Φενέρ, αυτό το βλέπαμε στον ύπνο μας

          Και τι έχουμε τώρα ? Λέει η ΝΔ στην μειονότητα, θα σας τσακίσουμε. Και το ΚΚΕ δεν την καταγγέλει. Λέει πως ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ παίζουν παιχνίδια. Παιχνίδι το “θα σας τσακίσουμε, παιχνίδι και το “μην τους τσακίζετε”. Και πως τα 3 κόμματα βάζουν στα ψηφοδέλτια πράκτορες. Ε χέστηκε η ΝΔ, της αρκεί η συμφωνία πως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράκτορες. Ποιοι της ΝΔ είναι πράκτορες αγαπητό ΚΚΕ ? Ονόματα και στοιχεία έχεις ? Τρόπο να το βάλεις στην δημόσια συζήτηση έχεις ? Τίποτα δεν έχεις, να συμφωνήσεις με την ΝΔ θες, να κλέψεις εθνικιστική κυρ παντελήδικι ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

          Πλήρωνε τώρα τον Μπακογιάννη με το βλέμα χαμηλά, ζήτα και συγνώμη, υπέγραψε και Δήλωση Μετανοίας. Τα ντηλ αγαπημένο μου ΚΚΕ είναι για να τα σπάει ο ισχυρός. Να βγει ο Κουτσούμπας το βράδυ εκεί που εμφανίζεται να μας πει ενα αστείο για το πρόστιμο, ΧΟ ΧΟ ΧΟ

          Κώστας

      3. Γνώστης

        θα συμφωνήσω ότι η στάση του ΚΚΕ δεν είναι καθολου κομμουνιστική. Σε ολο τον πλανήτη οι μεινότητες αυτοπροσδιορίζονται εκτός από την Ελλάδα

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ελα, ρε! Σιγά, που θα συμφωνούσατε ότι η στάση του ΚΚΕ είναι κομμουνιστική!
          Εχετε πλάκα….
          Τώρα επί της ουσίας, ο “αυτοπροσδιορισμός” είναι το ιερό δισκοπότηρο του ετεροπροσδιορισμού της διπολικής “Αριστεράς” από τον Ιμπεριαλισμό. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ιστορίας γίνανε στο όνομα του “αυτοπροσδιορισμού”, που βολεύει τους ιμπεριαλιστές. Και βέβαια, οι ιμπεριαλιστές δεν περιμένουν τίποτε να πέσει από τον ουρανό…
          Στην Θράκη απλά διαλέγετε ιμπεριαλιστή, ως συνήθως, όρα και “Πρέσπες”.
          Οπου νάναι έρχονται και οι “Πρέσπες του Αιγαίου” για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.
          Ολα εδώ θα πληρωθούν!

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          13/06/2023 at 04:47, Μια χαρά είναι το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Εμποδίζει -όσο μπορεί να εμποδίσει ένα όνομα- και τους απο δω και τους αποκει εθνικιστές, από το να σπεκουλάρουν πάνω στο όνομα “Μακεδονία”. Αυτό που απορρίπτουμε στην συμφωνία των Πρεσπών, ΔΕΝ είναι το κομμάτι της που αναφέρεται στην ιστορία της περιοχής, μια χαρά τα λέει. ΔΕΝ είναι το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μια χαρά όνομα είναι. Αυτό που απορρίπτουμε, είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει στο ΝΑΤΟ, όπως και το ότι η συμφωνία των Πρεσπών δίνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, σε τρίτο κράτος, εν προκειμένω στην Ελλάδα. Το ίδιο θα απορρίπταμε εάν πχ δίνονταν στην Τουρκία. Αυτά τα δύο κομβικά στοιχεία είναι που απορρίπτουμε στην συμφωνία των Πρεσπών. Εσυ δεν ξέρουμε τι απορρίπτεις, μπορεί να σε χαλάει ακόμα και το όνομα, μας τα λες πολύ περίεργα.

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          13/06/2023 at 04:47 , Αυτό για τον αυτοπροσδιορισμό των μεικονοτήτων, είναι δύσκολο και το ξέρεις, αλλά κάνεις τον κινέζο μπας και υπερασπιστείς το ΚΚΕ σου. Η σωστή θέση είναι καταρχάς ο πλήρης σεβασμός της γλώσσας, του πολιτισμο0ύ, των εργασιακών, πολιτικών κλπ δικαιωμάτων μιας μειονότητας. ΑΥΤΟ είναι που λέμε!

          ΕΣΥ τώρα ως ΚΚΕ αλλά και ιως υπερασπιστή του ΚΚΕ εδώ μέσα, μας τα λές λίγο περίεργα. “Μουσουλμανική” η μειονότητα; Δηλαδή η αντίστοιχη μειονότητα που μένει στην Νοτια Αλβανία είναι χριστιανική έτσι; Η γλώσσα που μιλάει είναι τα χριστιανικά ας πούμε;

          Δεν λύνεται η εθνικιστική επίδραση πάνω σε μία μειονότητα με το να αρνείσαι την πραγματικότητα. Μάλλον την χειροτερεύεις.

        4. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Φυσικα και ο καθενας ατομικα αυτοπροσδιοριζεται κατα πως θέλει Τα δικαιωματα των μειονοτητων προσδιοριζονται απο διεθνεις συνθήκες .Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για την συνθηκη της Λωζαννης.Τωρα αν καποιος θελει να καταργηθει η εν λογω συνθηκη και να υπογραφει μια αλλη που να οριζει την μειονοτητα ως τουρκικη βγαινει το λεει , το βαζει στο προγραμμα του , μας το εξηγει και κρινεται για αυτο Το μπουρδουκλωμα του ατομικου δικαιωματος αυτοπροσδιοροσμου με το τι προβλεπεται αππ τις διεθνεις συνθηκες ειναι λιγο προβληματικο…

        5. Γνώστης

          το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών προφανώς δεν το έχεις ακουστά. Διάβασε λίγο Λένιν.

          Υπήρξε και εποχή που το ΚΚΕ μιλούσε για Μακεδονική μειονότητα και συγκροτούσε τον ΣΝΟΦ και την οργάνωση Ήλιντεν, η οποία διαλύθηκε μετά την 6η ολομέλεια του 1956. Σήμερα το ΚΚΕ που τον Ζαχαριάδη τον θυμάται μόνο για μνημόσυνα, κατσαδιάζει τις μειονότητες και συντάσσται με την “εθνική γραμμή” που θα έλεγε και ο Σκέρτσος.
          Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι πως μια από τις δύο γραμμές είναι λάθος. Και πως να μην παίρνεις θέση για το λάθος είναι οπορτουνισμός.

        6. "η μισή μου καρδιά."

          Γνωστή ο Λένιν μιλάει για χώρες που προϋπήρχαν και ήταν κατεχόμενες από την Τσαρική Ρωσία. Το μακεδονικό ζήτημα επίσης προέκυψε από την διαλύση μιας άλλης αυτοκρατορίας της οθωμανικής.
          Στην σκέψη του Λένιν υπάρχει μια διπλή πτυχή. Από την μια η επιβολή της δημοκρατίας στις σχέσεις μεταξύ των ΛΑΩΝ.απο την άλλη η φθορά των μεγάλων δυνάμεων. Αυτός ο μπουσουλας είναι διαρκής και σταθερός. Τι εξυπηρετεί στα πλαίσια αυτά η διευκόλυνση των τακτικών της Άγκυρας; Τίποτα. Η γεωπολιτική είναι πακέτο και δούναι λαβείν.

          Και το άλλο ωραίο με τη “γέφυρα φιλίας”……μετά απορούμε γιατί η αριστερά πατώνει.

        7. Ανώνυμος

          Έχεις πέσει θύμα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας ΗΠΑ Τουρκίας Γερμανίας.

      4. "η μισή μου καρδιά;.,"

        Δεν μπαίνει ζήτημα αυτοπροσδιορισμού. Όσοι συμμετέχουν στις φιέστες των Τούρκων παραγόντων, αυτοπροσδιορίζονται ως αρνητές της πραγματικότητας που λέει σαφώς ότι η μειονότητα ΔΕΝ είναι τουρκική.
        Ζητώντας έτσι αλλαγή των διεθνών συνθηκών που ειδικεύεται την ματωμένη βαλκανική. Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ανοίγεις τον ασκό του Αιολου ΚΑΙ στην Θράκη;. Η Ντόρα τουλάχιστον το κατάλαβε ότι η εποχή δεν σηκώνει τέτοια.

        Το ζήτημα της “τουρκικοτητας” μεμονωμένων μειονοτικών είναι βασικό ζήτημα πάλης, δεν ανάγεται στο ταξικό, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
        Βλέπε το παράδειγμα των Παλαιστινίων. Αυτοί πολεμάνε γιατί είναι μουσουλμάνοι σε εθνικά εβραϊκό έδαφος. Δεν πολεμάνε για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό. Και βέβαια για αυτούς πρέπει να πούμε ότι κυριαρχεί και το ζήτημα του ανταμερικανισμου που είναι σε θετική κατευθ.
        Αντίθετα οι “δικοί μας” μουσουλμάνοι της Θράκης είναι φιλοαμερικανοι και ανθελληνες όπως και οι παράγοντες που τους εξουσιάζουν.

        Reply
        1. Papillon

          “Αντίθετα οι “δικοί μας” μουσουλμάνοι της Θράκης είναι φιλοαμερικανοι και ανθελληνες όπως και οι παράγοντες που τους εξουσιάζουν.”

          Ρε συ όχι η μισή σου καρδιά όλη σου η καρδιά κατάμαυρη είναι γεμάτη μισαλλοδοξία. Λίγο ντροπή ρε συ δεν νιώθεις που προσβάλλεις συμπολίτες μας με τέτοιο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο;

          Έλα πες την αλήθεια. Την Κυριακή Σπαρτιάτες έτσι;

          Α σόρρυ μήπως είσαι με τον Περισσό; Σόρρυ αλλά αυτά που λες παραπέμπουν κατευθείαν σε Κασιδιάρη. Άλλη μία απόδειξη της πλήρους ταύτισης του Περισσού με το ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ μαύρο μέτωπο.

          Το λέω και θα το ξαναλέω οι Κασιδιάρηδες και οι Βελόπουλοι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι όταν ντύνονται στα κόκκινα. Έτσι η “αριστερά” αναγάγει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό σε…εθνική πολιτική. Το ακόμα χειρότερο σε…ταξική πολιτική. Αυτά να λέτε για να πάνε όλοι οι…τουρκογενείς με τον Ερντογάν. Δεν λέτε πάλι καλά που το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ δεν πετούσε τέτοια τούβλα και κρατήσαμε τους Μακεδόνες μαζί μας; Για φανταστείτε να έλεγε “ο Τίτο θέλει να σας αξιοποιήσει για να αρπάξει την Μακεδονία μας οπότε σας βαφτίζουμε…Έλληνες και όσοι αυτοπροσδιορίζεστε Μακεδόνες είστε…ανθέλληνες πράκτορές του και εχθροί του προλεταριάτου”. Και η Μίρκα με τον Τίτο θα πήγαινε. Αλλά ευτυχώς το ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ ήταν ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ και όχι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ γι’αυτό άλλωστε και χτυπήθηκε ανελέητα από τον μοναρχοφασισμό. Γιατί αυτό το ΚΚΕ ήταν ο αληθινός αντίπαλος του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και του καπιταλισμού. Και ΜΟΝΟ αυτό το ΚΚΕ αναγνωρίζω σαν επαναστατικό όχι το αυτό το πράγμα που προέκυψε από το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του ’56.

          Κατά τα άλλα ο αντιλενινισμός είναι επίσημη πολιτική του ψευτοκκε. Όποιος έχει διαβάσει το έργο του Λένιν σχετικά με το εθνικό ζήτημα κατανοεί ότι η πάλη για τα δικαιώματα των εθνικών ομάδων, των εθνοτήτων όπως και κάθε καταπιεσμένου έθνους είναι ΜΕΓΙΣΤΗΣ σημασίας ζήτημα για την ταξική πάλη, την ενότητα της εργατικής τάξης και τον προλεταριακό διεθνισμό. Όποιος πράττει το αντίθετο απλά υπηρετεί τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το σύστημα συνολικά.

          Αυτά μας διδάσκει ο Λένιν, αυτά μας δίδαξε το κομμουνιστικό κίνημα.

        2. Ανώνυμος

          Και γιατί παρακαλώ είναι μιξαλλοδοξο και … ρατσιστικό να χαρακτηρίζεις κάποιον ανθελληνα η φιλότουρκο; Όσοι ιδρύετε τουρκικά σωματεία και απαγορεύετε την ελληνική σημαία από το δημαρχείο αυτοχαρακτηρίζεστε.

          Η ελληνική πολιτεία εφαρμόζει ισονομία για όλους. Δεν υπάρχει λόγος να αυτοχαρακτηρίζεται Τούρκος κανένας Έλληνας πολιτης. Εκτός αν παρασυρμένος από τον εθνικισμό ονειρεύεται νέες οθωμανικές αυτοκρατορίες. Να παραδέχεσαι λοιπόν ότι είσαι Τούρκος εθνικιστής, μην μας μπερδεύεις με το Λένιν και το Ζαχαριάδη και μην το παίζεις κομμουνισταρας γιατί δεν πείθεις.

          Ο Λένιν ήταν υπέρ του εθνικού αγώνα των υποδούλων λαών της τσαρικής αυτοκρατορίας. Δεν ήταν υπέρ κάθε εθνικισμού γενικά και από θέση αρχής. Καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι;
          Συνεπώς είναι εντελώς άστοχο να χρησιμοποιείς σαν γενικό μπουσουλα την στάση των κομμουνιστών σε επιμέρους εθνικά ζητήματα. Ο Λένιν υποστήριξε τον αγώνα των Σέρβων ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία όχι γιατί ήταν ο ίδιος εθνικιστής σλαυιστης και ρατσιστής αλλά γιατί ήθελε την γρήγορη πτώση όλων των αυτοκρατοριών σε όφελος του πανευρωπαϊκου εργατικου επαναστατικού ρεύματος που τότε ξαναεμφανίζονταν.

          Η ανακαίνιση μειονοτικών θεμάτων τώρα οδηγεί σε αλλαγές συνόρων και πόλεμο. Εντάσσεται -στην περίπτωση μας- στην στρατηγική επανιδρυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσω της γαλάζιας πατρίδας και της δορυφοροποιησης της Ελλάδας που είναι πάγια τακτική όλων των τουρκικών κυβερνήσεων..όμοια όπως η δημιουργία μακεδονικού έθνους (έθνογενεση), ανεξάρτητου Κοσσυφοπέδιου, κτλ κτλ εντάσσονται στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς την μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, Γερμανία κτλ.
          Πες ότι είσαι φιλοαμερικανος, φιλότουρκος και φιλογερμανος και άσε τα κομμουνιστικά.

        3. άλλος ανώνυμος

          έχεις καταπιεί την προπαγάνδα του ΥΠΕΞ αμάσητη. Στην εθνική γραμμή του Σκέρτσου και συ

      5. "η μισή μου καρδιά."

        Καλά λέει ο Κουτσ. να ονομάσεις την μειονότητα είναι έθνογενεση.

        Προηγούνται ΑΛΛΑ ζητήματα όπως οι γενοκτονίες των νεότουρκων σε βάρος εκατομμυρίων γηγενών της Μικρασίας.Οπως η απελευθέρωση της Κύπρου.

        Reply
      6. Μαρκέλα

        Μα όχι, ατομικά μπορεί ο καθένας να συτοπροσδιορίζεται με όποια εθνικότητα θέλει. Μόνο τότε που έγινε η συνθήκη ορίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι σαν “μουσουλμανική μειονότητα, επειδή δεν ανήκαν ποτέ στο τουρκικό κράτος η δεν είχε συγκροτηθεί ακόμα τουρκικό κράτος -δε θυμούμαι ακριβώς αυτή τη στιγμή-. Είναι καθαρά νομικό ζήτημα, γιατί να δημιουργούμε προβλήματα και εκεί που είναι απλά τα πράμματα;

        Reply
        1. Papillon

          Το ατομικά Μαρκέλα μου είναι κούφιο τελείως όταν αυτοί οι άνθρωποι βάλλονται από το ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ καθεστώς και τα ΜΜΕ σαν…ανθέλληνες, εχθροί του έθνους, πράκτορες του Ερντογάν. Όταν ένας δεξιός, κεντρώος, συντηρητικός πολίτης, επιρρεπής στην προπαγάνδα, ακούει όλα αυτά τι νομίζεις ότι θα αγωνιστεί μαζί με άλλους αντιφασίστες ενάντια στην βία που δέχονται αυτοί οι άνθρωποι από τους φασίστες; Ή εναντίον των όποιων διακρίσεων σε βάρος των “τουρκογενών” συμπολιτών τους; Μα θα τους θεωρεί εχθρούς του. Αντικειμενικά η ΤΑΞΙΚΗ ενότητα ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΤΑΙ. Και αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν. Όταν βομβαρδίζουν τον κόσμο με τέτοιες αηδίες καθημερινά πιστεύεις ότι όταν οι “τουρκογενείς” θα αυτοπροσδιοριστούν εθνικά, οι Έλληνες που δεν καταλαβαίνουν, που δεν γνωρίζουν την αλήθεια θα…ενωθούν μαζί τους; Θα τους…καταλάβουν; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Μα έτσι “νομιμοποιείς” ακόμα και την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ βία στην συνείδηση πολλών πολιτών που απλά δεν γνωρίζουν.

          Εδώ και καλά αριστεροί, δήθεν διεθνιστές, δήθεν μαρξιστές-λενινιστές και δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη τι είναι έθνος, εθνική ταυτότητα, γλώσσα, πως διαμορφώθηκαν τα έθνη ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αυτοί νομίζουν ότι η εθνική ταυτότητα, η εθνικότητα είναι…ρούχα που τα ξεφορτώνεσαι όποτε θέλεις έτσι απλά. Είναι τόσο ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που έχουν την απαίτηση από τον κόσμο να…απεμπολήσει τον εθνικό του πολιτισμό, την κουλτούρα του, να υπογράψουν και μία δήλωση μετανοίας για χάρη της…ταξικής ενότητας. Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που μας δίδαξε το κομμουνιστικό κίνημα. Τους βλέπεις πως μιλάνε, πόσο ΧΥΔΑΙΑ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΑ και αυτοί υποτίθεται είναι…αριστεροί. Σκέψου οι δεξιοί πολίτες εκεί έξω πως σκέφτονται.

          Το κράτος πρέπει επίσημα να αναγνωρίσει ΤΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ και να σταματήσει αυτή η ΧΥΔΑΙΑ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ στοχοποίηση από μίντια και πολιτικό σύστημα των ΕΘΝΙΚΩΝ μας μειονοτήτων.

  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Κωστα προφανως και η Ευπ δεν πρεπει να ελεγχει τα φρονηματα των πολιτων.Η ορακτορολογια επισης ειναι κυνηγι μαγισσων και επικινδυνο.Όσο για τα συγκεκριμενα στελεχη αν θελουν να κινουνται και να πολιτευονται με μονο κριτηριο την εθνικοτητα τους ας το κανουν.Προσωπικα τους χαρακτηριζω εθνικιστες δεν χρειαζεται να αποδειξω κατι.Αποψη μου ειναι.Οσο για το προξενειο που νταραβεριζονται δεν ειναι το προξενειο της Σουηδιας ή της Ελβετιας αλλα ενός αιμοσταγους ανελευθερου
    καθεστωτος που εχει στρατο σε 5-6 κρατη , εχει εισβαλει σε άλλα δύο και άλλα τετοια ωραία.

    Reply
    1. Κώστας

      Να κοιτάς τον καθρέφτη σου Θοδωρή για εθνικιστές

      Το αν οι εθνικές μειονότητες χρήζουν προστασίας δεν έχει σχέση με το αν το κράτος τους είναι καλό. Όπως οι Έλληνες της Βορειας Ήπειρου έχουν όποια δικαιώματα πρέπει να έχουν ασχέτως καθεστώτος Μητσοτάκη το ίδιο ισχύει και για τους Τούρκους της Θράκης. Η θέση σου αυτή είναι σκληρά εθνικιστική και ρατσιστική

      Ουσιαστικά διατυπώνεις το “να κλείσει το Τούρκικο Προξενείο”. Να μην σου πω ποιων μόνο πολιτικών χώρων αίτημα είναι αυτό

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Αφηνω στην ακρη τους προσωπικους χαρακτηρισμους σου και απανταω οτι ειμαι κατά ενεργειων του ελληνικου κρατους κατα του προξενειου γιατι δεν χρειαζεται λαδι στη φωτια.Για τον υποψηφιο του Συριζα αντεδρασαν στελεχη του τοπικου Συριζα στη Ροδοπη που δεν τους κοβω για φασιστες, ρατσιστες κλπ.Η μειονοτητα στη β Ηπειρο ειναι αναγνωρισμενη σαν εθ ικη απο διεθνεις συνθηκες ενω η αλλη στη θρακη καλως ή κακώς σαν θρησκευτικη.Τωρα αν προτεινεις να αλλσξει η συνθηκη της Λωζαννης και να αναγνωριστει σαν εθνικη εχοντας ως εγγυητη το τουρκικο κρατος ειναι κ αυτο μια άποψη αλλα δεν την θεωρω ουτε προοδευτικη ουτε ωφελιμη.Τα δικαιωματα των ρομα , τουρκογενων κ πομσκων συμπολιτων μας πρεπει να τα προστατευει ο λαος μας και η το ελκηνικο κρατος χωρις εξωθεν
        επεμβασεις.

        Reply
    2. μεταβατικος

      Το εθνικιστές επειδή πολιτεύονται με κριτήριο την εθνικότητά τους δεν το καταλαβαίνω είναι η αλήθεια. Από πού προκύπτει; Ποιες είναι οι εθνικιστικές τους θέσεις;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η “εθνικότητά τους” είναι η στοίχισή τους πίσω από την τουρκική ιμπεριαλιστική κεφαλαιοκρατία, και είναι αρκετά όψιμη για να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Πριν εκατό χρόνια, όταν έγιναν οι συνθήκες άλλα λέγαν. Αυτού του είδους την (αστικότατη!) “εθνικότητα” αλά κάρτ, μπορεί κανείς και να την έχει &εσμένη. Παρόμοιου τύπου “εθνικότητα” επικαλούνται και οι “αποδώ” και είναι ομοίας σοβαρότητας. Οι Λαοί δε θα βρούν άκρη με τους νταβατζήδες τους. Ψήνουνται κι εδώ τα “καλά” της Ουκρανίας, της Συρίας κλπ., κλπ. Καλά τα λέει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

        Reply
        1. μεταβατικος

          Εγώ μιλάω συγκεκριμένα για τους υποψηφίους της μειονότητας σήμερα που χαρακτηρίζονται εθνικιστές χωρίς να μας λέει κανείς τι εθνικιστικό λένε. Λέει κάποιος από αυτούς ότι η μειονότητα πρέπει να χαρακτηριστεί ως Τουρκική; Γενικώς, η ΝΔ και τα κανάλια βγάλαν μια βρόμα ότι τους σπρώχνει το τουρκικό προξενίο που δεν αποδεικνύεται από κάπου εκτός από το ότι «το λέει η ΕΥΠ». Μη μου πετάς γενικόλογα συνθήματα για να το κλείσεις. Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο μια ολόκληρη μειονότητα, η Ντόρα τους απειλεί πως αν δεν τους ψηφίσουν θα έχουν άσχημες συνέπειες και το ΚΚΕ μιλάει γενικώς και αορίστως για παιχνίδια και ρε παιδιά όλοι εργάτες είμαστε εδώ, μη σας απασχολούν αυτά. Αστειότητες!

        2. Κώστας

          Πριν από 100 χρόνια ήταν με τον Σουλτάνο και όχι με τον Κεμάλ. Αυτός ήταν ο λόγος. Σταματήσετε την Θρακολογία όσοι δεν την ξέρετε ούτε στον χάρτη. Αυτό προφανώς δεν τους καθιστά ξένους προς την υπό διαμόρφωση τότε μοντέρνα τούρκικη εθνική ταυτότητα. Σίγουρα δεν είναι κομμουνιστικό, αριστερό προοδευτικό και δημοκρατικό επιχείρημα να τους αποκόψουμε από την νεωτερικότητα γιατί ένα χαρτί κάτι γράφει. ΚΑΙ ΟΧΙ, δεν θα καταστραφεί το σύμπαν αν γίνει μια συμφωνία μεταξύ 2 κρατών, σταματήστε τις τρίχες. Εξαρτάται από την Συμφωνία. Μια χαρά μπορούμε να βάλουμε αμοιβαιότητες και ότι θέλουμε.Η αναγνώριση της αλήθειας, της ύπαρξης της τούρκικης εθνικής μειονότητας, εκτός από αυτό που συμφέρει για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ελληνική Εθνική Κυριαρχία στην Δυτική Θράκη, γιατί κόβει επιχειρήματα από τα πρακτόρικα παιχνίδια της άλλης πλευράς, είναι και ευκαρια να γίνει και γέφυρα μεταξύ λαών και χωρών και για να ζητήσουμε ενίσχυση του ελληνικόυ στοιχείου σε Κωνσταντινούπολη, Ϊμβρο και Τένεδο. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, μπορούμε να ζητήσουμε μέτρα για την μόνιμη εγκατάσταση Ελλήνων ώστε να φτάσει η Κοινότητα τα ποσοστά που είχε πριν τις μαζικές απελάσεις Ελλήνων το 55 και το 65 (νομίζω). Μα θα τα κάνουν ? Γιατί εμείς, η ΝΔ του Πλεύρη, θα τα κάνει ? Εγώ λέω τι πρέπει να λέει η Αριστερά και ναι, ίσως και να γίνουν με λαική πίεση. Μα ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας ? Και τι θέλετε να κάνουμε τώρα, ελληνοτουρκικό πόλεμο επειδή έχουμε καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό ? Εννοείται πως θέλουμε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σήμερα και όχι μετά τις …2 νικηφόρες σοσιαλιστικές επαναστάσεις. Και Χάγη πρέπει να θέλουμε, τι να θέλουμε δηλ, πόλεμο ? Μας έχει επιβάλλει το ΚΚΕ μια τρομοκρατία, φοβόμαστε στην Αριστερά να πούμε πως θέλουμε Ειρήνη με την Τουρκία. Και όχι μόνο το ΚΚΕ, άντε πες στο ΜΛ ΚΚΕ για Χάγη, ίσως και στο ΚΚΕ μλ. Οι εξορύξεις είναι το πρόβλημα αλλά λύση συναινετικη για τις θαλάσσιες ζωνες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να βρεθεί. Σε τελική ανάλυση, από το να γίνουν εξορύξεις μόνο με ελληνική πρωτοβουλία και αμερικάνικη επιστασία ή πόλεμος ας γίνουν με ελληνοτουρκικη πρωτοβουλία και αμερικανική επιστασία. Εμείς βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας των λαών θα βάλουμε και την οικοσοσιαλιστική οπτική. Αλλά το ότι αυτή είναι πίσω και αδύναμη είναι ένα άσχετο άλλοθι που δεν πρέπει να βοηθάει τον εθνικισμό. Ναι πρέπει να είμαστε με την ελληνοτουρκική ύφεση σήμερα, με καπιταλισμό και τις 2 χώρες νατοικές. Και μετά πως θα παίρνουν όπλα οι κυβερνήσεις μας ? Δηλ θα είναι κακό να τους αφαιρέσουμε την παπάτζα, πως τα παίρνουν για τον τούρκικο κίνδυνο ? Δεν είναι καλό που θα πείσουμε τότε τον λαό πως τα παίρνουν για το ΝΑΤΟ και για τις μίζες ?

          Αλλά γιατί να πάμε πριν από 100 χρόνια για να δούμε τα φρονήματα της μειονότητας ? Γιατί δεν την ρωτάμε. Βασικά κάθε κάθε 5 χρόνια αναγκαζόμαστε και την ρωτάμε. Ξέρεις που ? Στις ευρωεκλογές. Ξέρεις σε τι επίπεδα έχει υπολογιστεί η απάντηση τους, “Είμαστε Τούρκοι”? 90% στην Ροδόπη και 75% στην Ξάνθη. Γιατί όχι τα καλά και συμφέροντα, προεκλογικά λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ. Ε, αυτοί λένε, συγνώμη, είμαστε Τούρκοι, αν είναι του τούρκικου προξενείου το γουστάρουμε και μέσα στο παραβάν δεν θα με τρομοκρατήσει κανένας κερατάς, θα το φωνάξω, είμαι Τούρκος

          Βέβαια σε έναν χρόνο, με την Ντόρα και την Χρυσή Αυγή μέσα στο παραβάν, δεν θα ψηφίσουν DEB και ΝΔ-ΚΚΕ θα πανηγυρίζουν πως αποδείχτηκε πως είναι … Πομάκοι, γηγενές ελληνικό φύλο και απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ή πως είναι μουσουλμάνοι, με το ζόρι. Και να θελήσει κάποιος να γίνει άθεος θα τον μαλώσει το ΚΚΕ, θα του πει πως με αυτά που λέει θα παρέμβει το Τούρκικο Προξενείο, ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΟΥ

          Κώστας

        3. Γνώστης

          αυτά που λες είναι πιο πιθανό να τα βρεις πάντως σε ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών

        4. Ανώνυμος

          Γνώστη, 15/06/2023 at 15:04, στο ίδιο μοτίβο, θα μπορούσα κι εγώ να σου απαντήσω ότι αυτά, που υποστηρίζετε θα μπορούσαν να είναι και δηλώσεις του …Ακάρ!

  3. Papillon

    Προς τα μέλη του Περισσού. Που ακριβώς η συνθήκη της Λωζάνης απαγορεύει το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού για ένα μέρος της μειονότητας αυτό που και εσείς οι ίδιοι αναγνωρίζετε σαν…εθνοτική ομάδα (τουρκογενείς); Η συνθήκη της Λωζάνης αναιρεί τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των εθνικών ομάδων; Που ακριβώς η Λωζάνη γράφει ειδικά για συμπολίτες μας ότι οι διεθνείς συνθήκες δεν ισχύουν γι’αυτούς; Παραθέστε μου άρθρα παρακαλώ όχι αοριστολογίες.

    Πάμε στο άλλο τώρα. Δεν υπάρχει λέτε εθνική μειονότητα αλλά μία…εθνοτική ομάδα στα πλαίσια της μουσουλμανικής μειονότητας. Μόνο που αυτό είναι μία μπούρδα και μισή. Τι πάει να πει…τουρκογενείς; Άλλοι λένε και…τουρκόφωνοι. Υπάρχει ή δεν υπάρχει τουρκικό έθνος; ΥΠΑΡΧΕΙ. Άρα υπάρχει τουρκική ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Από που και ως που λοιπόν απαγορεύετε στους…τουρκογενείς να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά; Η εθνικότητα (όχι η ιθαγένεια) αυτών των ανθρώπων (όπως διατυπώθηκε το 2013 και από το ίδιο το ελληνικό κράτος) είναι η ΤΟΥΡΚΙΚΗ.

    “Η «εθνικότητα» είναι ουσιαστικά ιδιότητα και αποτελεί μη νομικό δεσμό ενός ατόμου με ένα έθνος.”

    https://www.taxheaven.gr/circulars/16812/ar-prwt-f-82215-18303-9-7-2013

    Μας δουλεύετε πολύ άγρια όμως μόνο και μόνο για να είναι ο εθνικισμός κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα στην κοινωνία. Ποια είναι τώρα η βασική δικαιολογία όλου του πολιτικού συστήματος για την μη αναγνώριση τουρκικής μειονότητα; Η Τουρκία και η πολιτική της. Το ίδιο ακριβώς ισχυρίζεται και ο Περισσός. Μάλιστα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να θυμίσω ότι ακριβώς η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ των εθνικών ομάδων ενισχύει τον εθνικισμό και μέσα στις ομάδες αυτές και διευκολύνει την πολιτική όσων κρατών θέλουν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Απλά να υπενθυμίσω ότι η συμπεριφορά του ελληνικού κράτους στους ΕΘΝΙΚΑ μακεδόνες οδήγησε κάποιους να στρατολογηθούν από τον Τίτο. Ποιος αποτέλεσε ανάχωμα σε αυτό; Το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ το οποίο καταπολεμούσε τον εθνικισμό του Τίτο από την μία αλλά από την άλλη ΠΟΤΕ δεν σταμάτησε να αναγνωρίζει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότητα και πάντα ήταν απέναντι στον ελληνικό καπιταλισμό που κατέστειλε τους ανθρώπους αυτούς και τα δικαιώματά τους. Ποτέ το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα τον Τίτο για να εγκαταλείψει την διεθνιστική γραμμή του. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνετε εσείς σήμερα.

    Συμπέρασμα: Στην ίδια πλευρά με ακροδεξιούς και κάθε λογής εθνικιστές.

    ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!!!

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ!!!

    Reply
  4. Papillon

    “Η “εθνικότητά τους” είναι η στοίχισή τους πίσω από την τουρκική ιμπεριαλιστική κεφαλαιοκρατία, και είναι αρκετά όψιμη για να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Πριν εκατό χρόνια, όταν έγιναν οι συνθήκες άλλα λέγαν. Αυτού του είδους την (αστικότατη!) “εθνικότητα” αλά κάρτ, μπορεί κανείς και να την έχει &εσμένη.”

    Μην νομίζεις και εσάς &ΕΣΜΕΝΟΥΣ σας έχουν οι Τούρκοι πάνω αφού στις ευρωεκλογές του 2019 το DEB έφαγε λάχανο σύσσωμο το διακομματικό ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς και βγήκε ΠΡΩΤΟ σε Ξάνθη-Ροδόπη. Αμοιβαία τα αισθήματα:

    https://ekloges.ypes.gr/current/e/home/

    Λογικό βέβαια αφού ως άλλοι…Κοπερφιλντ, στο πιο ακροδεξιό, εξαφανίζετε εθνικότητες και συνειδήσεις όπως σας γουστάρει τότε προφανώς δεν σας εμπιστεύονται οι άνθρωποι και πολύ καλά κάνουν. Έχει νόημα να εμπιστεύεσαι τους Βελόπουλους μόνο και μόνο επειδή ντύνονται στα κόκκινα και κρατάνε με ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ένα σφυροδρέπανο;

    Μου αρέσει επίσης που είστε κολλημένοι στο 1923. Ξέρω ότι θα σας σοκάρω αλλά ζούμε στο 2023. Η Τουρκία αποτελεί κανονικότατο ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ, υπάρχει διαμορφωμένη ΕΘΝΙΚΗ τουρκική συνείδηση και ταυτότητα, οι Τούρκοι τόσο στην Θράκη όσο και στην Τουρκία είναι και αισθάνονται ΤΟΥΡΚΟΙ.

    Αλλά ρε ΚΚέδες πραγματικά είστε τεράστιοι υποκριτές διότι οι εθνικότητες σας ενοχλούν όταν αφορούν τους Τούρκους ή τους Μακεδόνες ή τους Ουκρανούς αλλά για την γαλανόλευκη που κυματίζει έξω από τον Περισσό και που προφανώς εκφράζει την ελληνική κεφαλαιοκρατία ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Μια χαρά καταπίνετε τις γαλανόλευκες στις συγκεντρώσεις σας. Στα εθνικά ωραιότατα ταυτίζεστε με το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ αστικό καθεστώς. Καλά Ανώνυμε αυτήν την μπούρδα με την εθνικότητα θα είχε πλάκα να την έλεγε ο Περισσός και στους ‘Ελληνες. Πες στον Έλληνα εργάτη, εργαζόμενο ότι στοιχίζεται πίσω από την κεφαλαιοκρατία επειδή είναι και αισθάνεται…Έλληνας να δούμε πόσο θα είναι το ποσοστό σας στις 25 μέχρι και η Νίκη σας θα περάσει.

    Κατά τα άλλα το ζήτημα συνολικά των ελληνοτουρκικών για μένα έχει ως εξής: Ένα πραγματικό διεθνιστικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει οι δύο χώρες να κάτσουν και να τα λύσουν μεταξύ τους χωρίς τρίτους και Χάγη. Η Χάγη είναι αναγκαστική λύση και προτιμότερη βέβαια από την διαιώνιση αυτής της κατάστασης και φυσικά από σενάρια θερμών και ακόμα χειρότερα πολεμικών επεισοδίων. Ναι αν είναι αυτό το δίλημμα και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς (αν δηλαδή δεν μπορούμε εμείς σαν λαοί να τους αναγκάσουμε να τα βρούνε) η Χάγη είναι μονόδρομος, λύση ανάγκης, εναλλακτική πρόταση. Γενικά καλό είναι να βάζουμε σαν αίτημα αιχμής οι χώρες να λύνουν τις διαφορές τους μόνες τους και οι λαοί να πιέζουν τις πολιτικές ηγεσίες τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Καθήκον των κομμουνιστών και όλων των δημοκρατικών ανθρώπων πρέπει να είναι η απαίτηση να λύσουν ΤΩΡΑ οι δύο χώρες τις διαφορές τους, χωρίς εθνικιστικούς παροξυσμούς, προβοκατόρικους τυχοδιωκτισμούς και τρίτους πάνω από το κεφάλι τους. Αυτό πρέπει για μένα να είναι το κύριο αίτημα ενός διεθνιστικού κινήματος.

    Και όχι το ζήτημα των σχέσεων με τα κράτη γύρω σου ΔΕΝ παραπέμπεται σε “κόκκινες” καλένδες αλλά πρέπει να αποτελεί ΑΜΕΣΟ στόχο των διεθνιστών δεν γίνεται να βάζετε σαν αναγκαστική συνθήκη και προϋπόθεση για την ειρήνη την…σοσιαλιστική Ελλάδα και την σοσιαλιστική Τουρκία.

    Reply
  5. "η μιση μου καρδιά."

    Γενική αρχή του μαρξισμού με χαρακτηριστικά διαχρονικότητας είναι ότι πάντοτε τα ζητήματα.μειονοτητων εντάσσονται στους σχεδιασμούς των διαφόρων .μεγαλων και άλλων. Και έτσι να αντιμετωπιζονται. Εν προκειμένω στην στρατηγική ανάδειξης του γείτονα σε τόπικη ιμπεριαλιστική υπερδύναμη η οποία περνάει από την τουρκοποιηση του Αιγαίου και την Ελλάδα προτεκτοράτο τουρκικό πλέον.

    Reply
  6. Papillon

    Προς Ανώνυμο 21:05:

    Έλα πείτε την αλήθεια επαγγελματίες τρολς είστε έτσι; Δεν εξηγείται αλλιώς. Ποιος απαγορεύει μωρέ την ελληνική σημαία; Η…μειονότητα; Τις ενώσεις της οποίας τις βγάζουμε παράνομες; Έχετε τρελαθεί πια; Τι Νάτσιος, τι Βελόπουλος, τι Κουτσούμπας δηλαδή. Που καταντήσαμε;

    “Δεν υπάρχει λόγος να αυτοχαρακτηρίζεται Τούρκος κανένας Έλληνας πολιτης.”

    Α ναι ε; Για πήγαινε πέστο αυτό και στους δικούς μας στην Αλβανία. Α δηλαδή αρνείσαι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μόνο στους Τούρκους και σε κανέναν άλλον. Δηλαδή αν αύριο η αλβανική κυβέρνηση απαγορεύσει με νόμο στους Έλληνες τον εθνικό τους αυτοπροσδιορισμό και πει “Είστε Αλβανοί, σας απαγορεύουμε να αυτοπροσδιορίζεστε Έλληνες” θα συμφωνήσεις; Ή μήπως εμείς οι Έλληνες είμαστε…ανώτερο έθνος και μόνο εμείς έχουμε τέτοια δικαιώματα; Μα αυτό είναι ο ορισμός του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ αγαπητέ.

    Κουβέντα για τον Ζαχαριάδη και το ΚΚΕ ε; Πες μας τη γνώμη σου για τους Μακεδόνες. Έκανε σωστά το ΚΚΕ; Γιατί δεν μας λες; Μήπως το ΚΚΕ πολεμούσε για τα συμφέροντα της…ελληνικής αυτοκρατορίας; Πες μας να γελάσουμε.

    Καλά το άλλο το κουλό που το διάβασες; Ο Λένιν δεν έθεσε το ζήτημα του εθνικού αγώνα μόνο για τους υπόδουλους λαούς του τσαρισμού αλλά ΓΕΝΙΚΑ για ΚΑΘΕ καταπιεσμένο έθνος, εθνότητα, εθνική ομάδα. Που αναφέρει ότι αυτά ισχύουν μόνο για αυτούς και για κανένα άλλο έθνος; Θα μου παραθέσεις αποσπάσματα, σελίδες, έργα τα πάντα. Αλλιώς τα βγάζεις από το κεφάλι σου και είσαι ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και σφοδρός ΑΝΤΙΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ.

    Οι αλλαγές συνόρων και οι πόλεμοι προκύπτουν από τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥΣ των αστικών κρατών και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Όμως όλα αυτά ενισχύονται από την καταστολή των εθνικών δικαιωμάτων των λαών. Είναι άλλο θέμα η εναντίωση σε εθνικισμό, επεμβάσεις και προσαρτήσεις με προσχήματα τύπου Χίτλερ και Σουδητίας (εδώ όμως ξεσκεπάζεται η υποκρισία σας γιατί την ίδια ώρα είστε στο πλευρό του ρωσικού ιμπεριαλισμού που τα ίδια επικαλείται και σφαγιάζει τον ουκρανικό λαό και αρπάζει εδάφη από την χώρα του) και άλλο τα δικαιωμάτων των εθνοτικών ομάδων. Τα πρώτα τα πολεμάς το δεύτερο το υπερασπίζεσαι. Αγαπητέ τον UCK και την απόσχιση του Κοσσόβου πριμοδότησε με την πολιτική του ο αγαπημένος σου ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ Μιλόσεβιτς. Πάνω στους “τουρκοφάγους” εοκαβίτες πάτησε ο Αττίλας.

    Το μόνο που καταφέρνετε τελικά σύσσωμο το ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια είναι να σπρώχνετε Τούρκους κατευθείαν στον Ερντογάν και στις αγκάλες του τουρκικού εθνικισμού.

    ΕΥΓΕ!!!

    Reply
  7. Papillon

    Ανώνυμε απαντήστε επιτέλους σε καίρια ερωτήματα και αφήστε τις εξυπνάδες. Η Λωζάνη απαγορεύει το δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού στους μουσουλμάνους; Η Λωζάνη αναιρεί το διεθνές δίκαιο; Σελίδα, άρθρο και απόσπασμα παρακαλώ.

    Η αναγνώριση “εθνοτικής” ομάδας “τουρκογενών” είναι ή δεν είναι στα κρυφά αναγνώριση ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ; Οι “τουρκογενείς” είναι ή δεν είναι ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΙ; Είναι…Έλληνες μήπως; Το αφήγημα ότι δεν αναγνωρίζουμε την μειονότητα εξαιτίας του Ερντογάν και του ιμπεριαλισμού είναι ή δεν είναι παραδοχή ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ; Γιατί αυτό λέτε όλοι στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΙ αλλά δεν το λέμε ανοιχτά και δεν την αναγνωρίζουμε επίσημα γιατί φοβόμαστε ΗΠΑ-ΕΕ και Ερντογάν. Ομολογείτε όμως ότι ΥΠΑΡΧΕΙ.

    Εάν αυτό δεν είναι απάτη ΟΛΚΗΣ τι είναι; Το ότι ταυτίζεστε σε αυτό με όλο το πολιτικό φάσμα δεν σημαίνει ΣΥΜΜΑΧΙΑ με όλο το αστικό μπλοκ και ακόμη χειρότερα με τις χειρότερες εκφάνσεις του δηλαδή τον ΦΑΣΙΣΜΟ;

    Θα απαντήσετε επιτέλους σε όλα αυτά;

    Reply
    1. "η μισή μου καρδιά."

      Εμ πες ότι αυτό που σε καίει είναι η δημιουργία εθνικής μειονότητας στη Θράκη. Πώς αλλιώς θα παρέμβουν οι φίλοι σου οι αμερκανογερμσνοτουρκοι ιμπεριαλιστές;;
      Γιατί ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.
      Και έτσι τα χέρια σας ιμπεριαλιστές είναι δεμένα προς το παρόν.

      Reply
      1. Papillon

        Ενώ σύμφωνα με το δικό σου σενάριο δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν τώρα που υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται εθνικά λες και αυτό που τους εμποδίζει είναι η επίσημη αναγνώριση της μειονότητας. Λες και καταλαβαίνουν αυτοί από συνθήκες και διεθνές δίκαιο.

        Ίσα ίσα η πολιτική σας είναι βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν και των ιμπεριαλιστών διότι έχετε διασπάσει και σαμποτάρει θα έλεγα το ΤΑΞΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μέτωπο Ελλήνων και Τούρκων εργατών/εργαζομένων μέσου του εθνικισμού. Αυτό δεν έχετε καταλάβει ακόμα ό,τι και να λέτε εσείς, ό,τι και να κάνει το ελληνικό κράτος ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν άνθρωποι εκεί πάνω που θα επιμένουν στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και θα παλεύουν για τα αυτονόητα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για τους ιμπεριαλιστές και για τον Ερντογάν αν επενέβαιναν τώρα (πάντα με βάση το δικό σου σενάριο εγώ τώρα μπαίνω στο δικό σου αρρωστημένο μυαλό) διότι με την “ταξική” πολιτική σας όλοι οι Τούρκοι της περιοχής θα πήγαιναν με το μέρος του εχθρού ακριβώς γιατί τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να ασκούν τα δικαιώματά τους και φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να χειραγωγηθούν έτσι.

        Συγχαρητήρια λοιπόν που παραδίδετε ένα μεγάλο τμήμα του εργατολαϊκού πληθυσμού της Θράκης στον ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Έπρεπε να ζείτε το ’46-’49 μπας και κάναμε το σωστό και…παραδίδαμε τους Μακεδόνες στον Τίτο.

        Τι κρίμα που το κομμουνιστικό κίνημα δεν είχε σε τόσο κρίσιμες στιγμές τέτοιους “διεθνιστές”…

        Reply
        1. η μισή μου καρδιά

          Συνεχίστε έτσι, όσο αναπαράγετε την τουρκογερμανονατοϊκη προπαγάνδα τόσο εκτιθεστε. Συνεχίστε να αγνοειτε τις συνθήκες, τροφοδοτείτε έτσι την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και αναθεωρητισμο. Μετατρέψτε την Ελλάδα σε Κόσοβο, Συρία και Λιβύη.

        2. η μισή μου καρδιά

          Δεν μπορούν να παρέμβουν γιατί απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες (γιατί οι ίδιοι Έλληνες είναι εξισλαμισμένοι και όχι Τούρκοι). Μιλάμε για πλήρη δικαιώματα. Εσύ τους δίνεις πάτημα να παρέμβουν όταν βάζεις στο κέντρο το επιχείρημα της ονοματολογίας. Η ονοματολογία όμως καθορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες οι οποίες αλλάζουν μόνο με πόλεμο. Αυτό θες;
          Βάλε στο κέντρο το ταξικό καλύτερα. Ζητά νοσοκομεία, σχολεία κτλ κτλ για τις μειονότητες, όχι διασπαστικά ζητήματα εν πολλοίς τεχνητά και δημιουργημένα από τις μεγάλες δυνάμεις.

    2. Κώστας

      Στην Θράκη υπάρχει αυτό που θέλουν όσοι ενδέχεται κάποτε να θελήσουν να προκαλέσουν πρόβλημα, αναταραχή ως και ενοπλες συγκρούσεις και αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας

      Καταπιεσμένη τούρκικη εθνική μειονοτητα η οποια πρέπει να καταγραφεί και να αναγνωριστεί στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας αμοιβαιοτητας και γέφυρας μεταξύ των 2 αδερφών λάών. Τότε θα πάψει και η υπαρκτή, αλλά δευτερεύουσα, καταπίεση του πομακισμού και των Ρομά από την συντριπτικά πλειοψηφική τούρκικη ταυτότητα. Και που το ανακαλύψαμε το 91 αλλά τέλος πάντων, να πουμε ότι υπάρχει το σλαύικο στοιχείο που πάνε να το εκτουρκίσουν με το ζόρι. Αλλά όταν λες στο 80%, σύμφωνα με τις Ευρωεκλογές, της μειονότητας πως δεν υπάρχει της κλείνεις το μάτι να πει πως είμαι το 100%. Αν της πεις ότι υπάρχει θα πρέπει να δείξει και το μέγεθος της. Αλλά τέλος πάντων, όσο και αν οι Πομάκοι είναι ένα ακροδεξιό στοίχημα από το 91, υπάρχουν. Διότι πριν το 91 το κράτος μας έλεγε ότι είναι όλοι Τούρκοι μιας και οι Πομακοι θυμίζανε Βουλγαρία και ανατολικό μπλοκ

      Επίσης αυτό θέλει και το (μυθοποιημένο)Τούρκικο Προξενείο. Να λέμε πως δεν υπάρχει τουρκικη εθνική μειονότητα, ότι δεν πρέπει να το παραδεχόμαστε. Γιατί αν πας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και πεις σε έναν πλειονοτικό την λέξη μουσουλμανομαχαλάς θα σε κοιτάει σαν εξωγήινο

      Για εμάς που που έχουμε ζήσει εκεί, που οι Τουρκοι συμπολίτες μας είναι κομμάτι του ατομικού και συλλογικού μας προσδιορισμού, που είναι κομμάτι από “τα πεζούλια μας”, το “δεν πρέπει να παραδεχόμαστε ότι υπάρχει τούρκικη μειονότητα” ειναι μια άποψη ατομικού και συλλογικου ευνουχισμού

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Είσαι και άσχετος αλλά τη γλωσσίτσα δεν την βάνεις μέσα. Το ελληνικό αστικό κράτος από πολύ νωρίς ξεχώρισε τους πομάκους από τους μειονοτικούς μουσουλμάνους, όταν οι τελευταίοι πέσαν στην επιρροή της τουρκικής αστικής τάξης (βοηθούσης και της …ελληνικής!) Η εθνικιστική προπαγάνδα προσπάθησε να διαιρέσει την μειονότητα, όταν “ξύπνησε” και κατάλαβε ότι η ηλίθια πολιτική βάρβαρης εθνοκάθαρσης, που επιχειρούσε εκεί, θα είχε τα ανάποδα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τους αποκαλούσαν …”απομάχους”(!) του Μακεδονικού Στρατού του …Αλεξάνδρου! Και άρα …”ομοεθνείς”(!!), αφού θεωρούν πως η εθνολογική κυριότητα της αρχαίας Μακεδονίας τους …ανήκει! Αλλά ήταν και οι παπάδες στη μέση, που θέλαν καλά και σώνει να τους ….βαφτίσουν χριστιανούς! Εθνικιστικές αστικές καφρίλες, η χαρά του Ιμπεριαλισμού και των αλάκάρτ “αντιϊμπεριαλιστών”.

        Reply
  8. Papillon

    Απολαμβάνουν λέει τα ίδια δικαιώματα. Ναι είναι τόσο ελεύθεροι που από την πολλή ελευθερία τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τις ενώσεις και τους συλλόγους τους. Είναι τόσο ελεύθεροι που δεν μπορούν ούτε μουφτή να εκλέγουν. Είναι τόσο ελεύθεροι που αν τολμήσει κάποιος να πει την αλήθεια ότι δηλαδή είναι Τούρκος ο άνθρωπος τον στοχοποιούν σαν πράκτορα του Ερντογάν. Ούτε την γλώσσα τους δεν διδάσκονται πλήρως σε ΟΛΕΣ τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    Απαιτείς από έναν πληθυσμό να απαρνηθεί τον εθνικό του πολιτισμό, την συνείδησή του, την κουλτούρα του γιατί έτσι…υποτάσσεται σε αστικές τάξεις αλλά θα έλεγες το ίδιο και για τους Έλληνες της Αλβανίας; Μήπως τους Κούρδους στην Τουρκία; Άντε πήγαινε πέστους ότι πρέπει να…εγκαταλείψουν την κουρδική τους εθνική ταυτότητα ώστε να μην…προδίδουν τον ταξικό αγώνα και να τους πεις ότι είναι Τούρκοι και τίποτα άλλο. Τι λες ρε που θα επιβάλλετε εσείς εθνικότητα, συνείδηση, ταυτότητα, ψυχοσύνθεση σε μία εθνική ομάδα. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Συνθήκη της Λωζάνης:

    Άρθρο 20

    «Η Τουρκία δηλοί ότι αναγνωρίζει την προσάρτησιν της Κύπρου ανακηρυχθείσαν υπό της Βρετανικής Κυβερνήσεως την 5ην Νοεμβρίου 1914»

    Τι έγινε ρε παιδιά παραβιάσαμε την συνθήκη; Εδώ και τώρα η Κύπρος ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!!!

    GOD SAVE THE KING!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.