.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δήλωση Μητσοτάκη με την προκήρυξη των εκλογών


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δήλωση Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την προκήρυξη των εκλογών

700 λέξεις και τόσα ψέματα! Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου είναι γεμάτη κυνικά ψέματα: Μειώσαμε τους φόρους, όταν το 2022 μαζεύτηκαν 55 δισ. φόροι, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους από τους εργαζόμενους και τον λαό, μέσω ΦΠΑ, ειδικών φόρων στα καύσιμα κλπ. Μειώσαμε το χρέος, ενώ μόνο το 2022 αυξήθηκε ακόμα 3 δισ. φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη. Ανεβάσαμε τον βασικό μισθό, ο οποίος στην πράξη μειώθηκε λόγω πληθωρισμού και τρελών ανατιμήσεων στα βασικά είδη διαβίωσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει πιο έμπειρος(!) και ζητάει επανεκλογή για να ολοκληρώσει το άθλιο έργο του. Δεν διστάζει να κλείσει το μάτι προκλητικά στην ακροδεξιά λέγοντας πως πρέπει να «θωρακιστούν» τα σύνορα «από το μεταναστευτικό αλλά και από κάθε άλλον κίνδυνο»! Ταυτόχρονα, έθεσε και τους στόχους του ελληνικού κεφαλαίου για να εδραιωθεί η Ελλάδα «ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη» μέσα από τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Για να ανέβει η αστική τάξη «επενδυτική βαθμίδα» πρέπει να επιβληθεί «πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας».

Η πολιτική σταθερότητα που ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ και στην οποία ομνύουν επίσης, με άλλο τρόπο, ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Ανδρουλάκης σημαίνει σταθεροποίηση και παραπέρα κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που βιώνουν εργαζόμενοι και νεολαία.

Είναι όλοι τους βαθιά γελασμένοι, γιατί πια είναι και ο λαός και η νέα γενιά πολύ πιο έμπειροι. Όπως έδειξαν και με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις τους μετά το έγκλημα στα Τέμπη μπορούν με τους αγώνες τους να τους ανατρέψουν και με την ψήφο τους να ενισχύσουν την αντισυστημική, την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πρωτοστατήσει στις μάχες της επόμενης μέρας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δήλωση Μητσοτάκη με την προκήρυξη των εκλογών

  1. Κώστας

    Γνωρίζω τις σκέψεις που θα προκαλέσει αυτό που θα πω αλλά το θεωρώ σημαντικό

    Η διάλυση της Βουλής είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και πρέπει να καταγγέλεται

    Είναι η πρώτη φορά ? Όχι, πάντα οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί που κάνουν πρόωρες θέλουν να τις κάνουν ως πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις και δεν παραιτούνται. Αλλά το πάντα έτσι γίνεται δεν είναι επιχείρημα. Επίσης, νομίζω, θυμάμαι πρωθυπουργούς να κάνουν έστω λόγο για κάποιο “εθνικό θέμα”, να τηρούν έστω τον συνταγματικό τύπο. Εδώ δεν έχουμε τίποτα, έχουμε έναν πρωθυπουργό που λέει ανοιχτά επί έναν χρόνο πως θα κάνει εκλογές όποτε τρομάξει από τις δημοσκοπήσεις. Και ταυτόχρονα διαφημίζει

    Επίσης είναι η πρώτη φορά που το αντισυνταγματικό προνόμιο του πρωθυπουργού να διαλύσει την Βουλή λόγω κάποιου ψέυτικου εθνικού θέματος, με την συνενοχή της ΠτΔ, διαφημίζεται επί έναν χρόνο στα πλαίσια μιας βαθιάς πολιτειακού τύπου μεταβολής και εξορμπανισμού της Ελλάδας που επιχειρείται συστηματικά από το 2019 χτίζοντας πάνω στην βαθιά ρευστοποίηση της λαικής κυριαρχίας από το 2010. Αλλά τώρα γίνεται κάτι βαθύτερο, γίνεται παρέμβαση στα πυρηνικά στοιχεία του πολιτεύματος σε μοριακό επίπεδο. Δεν μιλάμε τώρα για μια χώρα που ο αστισμός της έχει διεθνείς συμμαχίες και το πλαίσιο τους ορίζει τα όρια της πολιτικής και το πολιτικό της σύστημα λειτουργεί σε αυτά τα πλαίσια αλλά για παρέμβαση που φτάνει σε πυρηνικά δεδομένα της συνταγματικής τάξης, για κατάργηση βασικών ατομικών – πολιτικών δικαιωμάτων. Για τα δικαιώματα του πολίτη από το να έχει δημόσιο λόγο, ένα εκλογικό σύστημα που να είναι αναλογικό και σε κάθε περίπτωση να ορίζεται με μια θεσμικότητα και να μην αλλάζει έναν μήνα πριν τις εκλογές όπως γίνεται τώρα με όπλο τον Κασιδιάρη, ενημέρωση, πολιτική και συνδικαλιστική δράση, μια δικαστική εξουσία εντός κάποιων πλαισίων νομιμότητας, τυπικής διάκρισης των εξουσιών και αξιοπρέπειας, κάποιες Ανεξάρτητες Αρχές που πρέπει να υπάρχουν ως δημοκρατικά αντίβαρα αλλά όχι ως τροικανοί μοχλοί επιβολής πολιτικής, τα λέω με αφορμή την προσπάθεια της ΑΔΑΕ να κάνει την δουλειά της και την αποπειρα εξόντωσης της, ως να έχει και μια νόμιμη κυβέρνηση δηλ που τηρεί όλα τα πιο πάνω.

    Η Ελλάδα είναι σε συνθήκη λάιτ πραξικοπήματος που το έχει περιγράψει τόσες φορές αναλυτικά και με θεωρητικούς, τρομάρα του, όρους, ο Μάκης Βορίδης και αυτό δυστυχώς δεν είναι επίδικο για την Αριστερά και το Κίνημα. Διότι η, ας πούμε με την ευρωπαική πλατιά έννοια, Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί έναν έξαλλο λόγο περί καθεστώτος αλλά σε εφαρμοσμένη πολιτική πάρα πολλες φορές συναινεί εώς και τυπικά και δεν έχει πια και καμία σχέση με τον δρόμο. Η στενή Αριστερά, από την μεριά της, φοβάται, με τιμητικές εξαιρέσεις τις δυνάμεις του ΜΕΡΑ 25- Συμμαχία για την Ρήξη, να κάνουν λόγο για τον εξορμπανισμό της Ελλαδας γιατί τους φαίνεται ρεφορμιστικό, αδιάφορο και αστικοδημοκρατικό και φιλοσυριζέικο

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.