.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ευρωεκλογές 2024: Ο Γιάννης Λαθήρας μιλάει στην Παντιέρα (Βίντεο)


Ο καθηγητής Γιάννης Λαθήρας, δημοτικός σύμβουλος Συκεών – Νεάπολης και μέλος το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, μίλησε στην Παντιέρα με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στις οποίες είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία.

Σε μια ιδιαίτερα κατατοπιστική συζήτηση, ο σύντροφος Γιάννης με τεκμηριωμένο λόγο ανέδειξε τις σημαντικές επιπτώσεις στο σύνολο της ζωής του κόσμου της εργασίας από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το αν η Ε.Ε. αποτελεί προπύργιο κατά του ρατσισμού και του φασισμού ή, αντίθετα, η πολιτική της υποθάλπει την εξάπλωσή τους, με το κατά πόσον οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ωφεληθεί από τις ευρωενωσιακές χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις, για το ρόλο της Ε.Ε. στις αρνητικές εξελίξεις στην Παιδεία, για τις αρνητικές επιπτώσεις της ΚΑΠ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τόσο για τους αγρότες όσο και για την διατροφή του κόσμου της εργασίας, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο πλαίσιο της Ε.Ε. αλλά και την καταστολή στις χώρες – μέλη, για τη δημοκρατικότητα ή μη της συγκρότησης της Ε.Ε., τις εξελίξεις στην Υγεία κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με την αδιαφορία του κόσμου για τις Ευρωεκλογές, το αν πρέπει να ‘πιαστούμε’ ή όχι στην “Απόχη της Αποχής”, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξηγεί την ”αντίφαση” της εκλογικής καθόδου μιας δύναμης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που έχει σταθερή γραμμή για Ρήξη και Έξοδο από την Ε.Ε. και τοποθετείται για τους λόγους της επιλογής του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε διαδικτυακά το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου 2024 στον Νίκο Ξηρουδάκη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Α’ Μέρος:

 

Β’ Μέρος:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.