Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δημοσίου
Αποτελέσματα και άμεσες εκτιμήσεις από το 9ο συνέδριο της ΕΔΟΘ
Σημαντική επιτυχία για τις Παρεμβάσεις στο δημόσιο η άνοδος που καταγράφουν στο 9ο συνέδριο της ΕΔΟΘ (25-27/5/2017), καθώς και στις εκλογές για το νέο Γενικό Συμβούλιο. Πήραν 67 ψήφους και 11,9%, εκλέγοντας 6 μέλη στο ΓΣ (51 ψήφοι, 9,9% και 5 μέλη ΓΣ στο προηγούμενο Γ.Σ. το 2014), σε ένα σώμα με αυξημένη συμμετοχή καθώς εκπροσωπήθηκαν περισσότεροι εργαζόμενοι.
Οι Παρεμβάσεις έδωσαν τη μάχη ώστε να αναδειχτούν στο συνέδριο οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, του 4ου μνημονίου και των 3 που προηγήθηκαν, αλλά και οι αγωνιστικές παρακαταθήκες από τις μάχες ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις και τον αγώνα των υπό απόλυση συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, καθώς και από τους αγώνες υπεράσπισης των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και των εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα. Ήταν η μόνη παράταξη με συγκεκριμένη πρόταση αγώνα και πρόγραμμα δράσης. Κατάφεραν να μη γίνει το συνέδριο ένα τοπίο γραφειοκρατίας, αφωνίας και πολύ περισσότερο πεδίο συναίνεσης με την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Με τη δύναμη αυτού του θετικού μηνύματος οι Παρεμβάσεις θα παλέψουν για να δοθεί η μάχη στο πραγματικό πεδίο, τους κοινωνικούς αγώνες, με εργαζόμενους πρωταγωνιστές, μέσα από το μόνο δρόμο που μπορεί να αναδείξει τη δύναμη των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία. Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, τη σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, τις αποφασιστικές μορφές πάλης και τον αγωνιστικό συντονισμό. Έτσι μπορεί να δοθεί και κερδηθεί η μάχη απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των δυο μνημονίων και την πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας και τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και το ρατσισμό.
Οι εκλογικές αναδιαρθρώσεις του ευρύτερου δεξιού και πασοκικού χώρου δεν πολυπιάνουν πια.
Το ενιαίο μπλόκ έβαλε τα δυνατά του και το μόνο, που κατάφερε ήταν να κουβαλήσει μέχρι την κάλπη (και πλέον ου) ακόμη 49 κουκιά. ΟΛΟΙ “ανεβήκατε”!
Αλλά από την ΔΑΣ δεν αποσπάσατε ούτε έναν αγωνιστή, ίσα-ίσα σας τσίμπησε ακόμη 5!
Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι….
απορία, η άνοδος του εργατικού/ταξικού ρεύματος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και η στασιμότητα του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, καλό είναι να σε προβληματίσει και να σου δημιουργήσει ουσιαστικές απορίες και όχι αυτές τις μωρουδίστικες νηπιαγωγείου που τόσο καιρό έχεις! Καλό δρόμο!
το ρεύμα των Παρεμβάσεων ενισχύθηκε με τη δουλειά στα πρωτοβάθμια σωματεία και αυτό δείχνει το δρόμο. Το μόνο ενιαίο μπλοκ που υπάρχει σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι που ψήφισε την απεργία-φάντασμα με πρόταση του ΠΑΜΕ και επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τον νόμο Κατρούκαλου
αν δε γινόταν η “απεργία-φάντασμα” δε θα πέρναγε το κατρούγκαλο;
άρες-μάρες κουκουνάρες
Άλλο ένα πολύ χαρακτηριστικό και σημαντικό ειναι ότι τα σχήματα του εργατικού/ταξικού ρεύματος πέρασαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κώστας
Θα είχε κάποια σημασία, αν δεν ήταν συγκοινωνούντα δοχεία.
Με ποια έννοια είναι συγκοινωνούντα δοχεία ? Και αν βάλουμε και το ΠΑΜΕ η ταξική αριστερά είναι μακράν πρώτη. Έχουμε λοιπόν έναν εργασιακό χώρο στον οποίο αναπτύσσονται νικηφόρες αντιστάσεις, πχ αξιολόγηση, υπάρχει σημαντική σύγκλιση των σχημάτων και παρατάξεων της αριστεράς, πχ για τους συμβασιούχους, και μεγάλη εκλογική τους απήχηση σε συνθήκες μαζικοποίησης των συνδικάτων, όπως εδώ της ΕΔΟΘ. Μέσα λοιπόν στην μαυρίλα και το δεν γίνεται τιποτα υπάρχουν και αντίθετα υποδείγματα, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αγωνίζονται, να νικάνε και η αριστερά να συνδέεται μαζί τους. Και το μόνο που βρισκεις είναι να κάνεις ειναι να ρίξεις το δηλητήριο ? Εγώ λέω μας χρειάζεται η αντίρροπη από την δική σου λογική, η πλατιά ενότητα με περιεχόμενο γύρω από μια βασική ανάλυση του κοινωνικού χώρου και της κεντρικής συγκυρίας και τις ριζοσπαστικές πρακτικές. Γιατί οι 189, και οι χιλιάδες ΔΥ πίσω τους στοιχήθηκαν στα ίδια. ¨Οχι αξιολόγηση, όχι μνημόνιο, όχι επιτροπεία, ναι στους συμβασιούχους, στα δικαιώματα δηλ κλπ, ανυπακοή, αντίσταση. Εσύ πιστεύεις πως οι 100 αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ εκλέχτηκαν με κάτι άλλο, πχ τις Θέσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ?
Κώστας