.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εξόρμηση της Ανυπόταχτης Καισαριανής στα συνεργεία του Δήμου, στην υπηρεσία καθαριότητας & πρασίνου


Αντιπροσωπεία της Ανυπόταχτης Καισαριανής πραγματοποίησε εξόρμηση ενημέρωσης και αλληλεγγύης στα συνεργεία του Δήμου Καισαριανής και στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου στα πλαίσια της «Πανελλαδικής ημέρας δράσης για την εργασία και την υγεία» στην οποία καλούσαν σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας καθώς και οι ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας γεγονός που έχει επισημανθεί από το Σωματείο των εργαζομένων αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους οπουδήποτε κι αν δουλεύουν στο Δήμο.

Τα μέσα παρέχονται με το σταγονόμετρο ενώ σε πολλές περιπτώσεις χορηγήθηκαν μετά από απαίτηση και διεκδίκηση των εργαζόμενων.

Στην τοποθέτησή της η Ανυπόταχτη Καισαριανή τόνισε ότι η χρόνια απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την ΕΕ έχει τραυματίσει την καρδιά του τομέα της καθαριότητας που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή ο στόλος του δήμου είναι εξαιρετικά ανεπαρκής και απαρχαιωμένος.

Ο τομέας της καθαριότητας, όπως και όλες οι κοινωνικές δομές του δήμου, «διψούν» κυριολεκτικά για προσλήψεις και το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απολύθηκαν από τον Οκτώβριο και μετά καθώς και των μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού γίνεται επιτακτικό!

Η Ανυπόταχτη Καισαριανή αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, της δημοτικής αρχής που είναι συνοδοιπόρος της (απόδειξη ότι δεν διεκδικεί από το κεντρικό κράτος και δεν κάνει κριτική) και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, άντρες και γυναίκες που εκτελούν την εργασία τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με απόλυτο επαγγελματισμό.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.