.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΜΣΤ: Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΜΣΤ για την έγκριση των μη μισθολογικών παροχών της νέας ΣΣΕ από το Υπουργείο Οικονομικών

Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στο ΕΜΣΤ, καταγγέλλει την υπ΄αρ. πρ. 2/48250/ΔΕΠ 27/6/2024 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να μην εγκρίνει τις μη μισθολογικές παροχές για τους υπαλλήλους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που περιλαμβάνονται στην νέα ΣΣΕ. Καταργώντας μάλιστα και την οικονομική ενίσχυση που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΜΣΤ για υπηρεσίες βρεφονηπιακού σταθμού, που είχε εγκρίνει στην προηγούμενη ΣΣΕ του 2021.

Η νέα ΣΣΕ είχε υπογραφεί ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων και τη Διεύθυνση του ΕΜΣΤ στις 27/09/23 και είχε εγκριθεί από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού τον Μάρτιο του 2024 . Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρνητικά στις μη μισθολογικές παροχές που προέβλεπε η ΣΣΕ, μην παίρνοντας καθόλου υπόψη του τις πολύ μεγάλες απώλειες εισοδήματος που είχαν τα δυο τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

Οι μη μισθολογικές παροχές που εξασφάλιζε η νέα ΣΣΕ, απέχουν από το να αναπληρώσουν τη συνεχιζόμενη εδώ και δεκαπέντε χρόνια απώλεια εισοδήματος που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι, αλλά είναι μια μικρή ανακούφιση απέναντι στις αλλεπάλληλες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, ενεργεία, ενοίκια και άλλες βασικές ανάγκες που πρέπει οι εργαζόμενοι να καλύψουν με τους εξανεμισμένους μισθούς τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ κήρυξε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη 9 Ιουλίου από τις 12.00 έως τις 14.00 μμ με τη συμμετοχή των εργαζόμενων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ.

· Διεκδικούμε την άμεση έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, του συνόλου των άρθρων της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

05/07/2024

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.