.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκλογές ΤΕΕ 2019: Σε τροχιά απαξίωσης το ΤΕΕ, ενίσχυση του #block_tee


Τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών του ΤΕΕ χαρακτηρίζονται από μείωση της μαζικότητας και της συμμετοχής των μηχανικών. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια και καταδεικνύει την απαξίωση του ΤΕΕ στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών. Οι νέοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, δεν αναγνωρίζουν το ΤΕΕ ως «εκπρόσωπό» τους.

Τα αποτελέσματα σφραγίστηκαν επίσης από την άνοδο των καθεστωτικών πυλώνων. Η παράταξη της ΝΔ
(ΔΚΜ) σημειώνει μεγάλη άνοδο. Άνοδο σημειώνουν επίσης η παράταξη του ΚΙΝΑΛ (ΔΗΣΥΜ) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ).

Στις εκλογές του ΤΕΕ δούλεψαν όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και των αστικών κομμάτων, όπως κάθε φορά. Αυτή την φορά ήταν πιο έντονο το φαινόμενο -ειδικά στις μεγάλες εταιρείες- η εργοδοσία να καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των καθεστωτικών παρατάξεων (και κυρίως ΔΚΜ, αλλά όχι μόνο), προτείνοντάς τους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Στον αντίποδα της προσπάθειας των καθεστωτικών μηχανισμών ήταν το σύνθημα του #block_tee «δεν ψηφίζουμε το ίδιο με το αφεντικό μας».

Το #block_tee καταγράφει μικρή άνοδο και αύξηση εδρών. Η Πανεπιστημονική παρουσίασε σαφή άνοδο, ενώ μικρή πτώση είχε το ΑΡΑΓΕΣ.

Δείτε συγκριτικά αποτελέσματα:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 94.29% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.