.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΚΚΕ: Τελευταίο αντίο στη συντρόφισσα Χρυσούλα Κουτέρη


Τελευταίο αντίο στη συντρόφισσα Χρυσούλα Κουτέρη

Ανακοίνωση του ΕΚΚΕ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη τη συντρόφισσα Χρυσούλα Κουτέρη, έναν γλυκό, πράο και συνάμα μαχητικό και συνεπή άνθρωπο, που έδωσε το παρών σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες ταξικές μάχες της εποχής της.

Η συντρόφισσα υπήρξε μέλος του ΕΚΚΕ και ήδη από την εποχή της μεταπολίτευσης βρέθηκε να παλεύει πρωτοπόρα ενάντια σ’ αυτούς που φιλοδοξούσαν να καταργήσουν την πάλη των τάξεων.

Ήταν παρούσα το 1976 στον αγώνα εναντίον του δυσώνυμου αντεργατικού Νόμου 330 του Κων. Λάσκαρη, ο οποίος ουσιαστικά καταργούσε το δικαίωμα στην απεργία, περιόριζε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ποινικοποιούσε τη συνδικαλιστική δράση, νομιμοποιούσε τη συγκρότηση απεργοσπαστικών μηχανισμών και κατοχύρωνε το λοκ άουτ.

Συμμετείχε στην απεργία πείνας 37 ημερών στα Προπύλαια και ήταν μέλος της Επιτροπής Αγώνα, έχοντας απολυθεί από το ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου εργαζόταν ως βοηθός λινοθήκης, λόγω του αγώνα της εναντίον του νόμου. Η Χρυσούλα δεν έλειψε, όμως, ούτε από τους σύγχρονους αγώνες, στους οποίους συμμετείχε μαζί με τον Τάκη, τον ακούραστο σύντροφο της ζωής της.

Το ΕΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Για τον αγώνα ενάντια στον Ν. 330, αλλά και για το κλίμα της εποχής της μεταπολίτευσης γενικότερα, είχε μιλήσει η συντρόφισσα Χρυσούλα στο παρακάτω βίντεο της Παντιέρας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.