.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δύο σχόλια για το Δημοψήφισμα της “ανύπαρκτης και ακατανόμαστης” Μακεδονίας


του Παναγιώτη Μαυροειδή

Α. Ποιος έχασε τελικά;

Πριν το δημοψήφισμα, παρέλασαν από τα Σκόπια ή έστειλαν σχετικά μηνύματα με υποδείξεις και απειλές, καλώντας επιτακτικά υπέρ του ΝΑΙ, εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και οι αρχηγοί των ισχυρών κρατών της ΕΕ.
Έδιναν τόσο μεγάλη σημασία στο ΝΑΙ, όσο μεγάλη είναι η σημασία της ήττας για αυτούς μέσα από το αποτέλεσμα.

Τι έλεγαν πρακτικά: «Δεχτείτε την ονοματοδοσία από την γειτονική και ισχυρότερη Ελλάδα και θα σας βάλουμε στους παραδείσους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Η τακτική αυτή είχε ως υπόστρωμα μια βασική εκτίμηση: Όποια άποψη και αν είχε κανείς για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας, ήταν τόοοοσο μεγάλη η έλξη των άστρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που θα συνηγορούσε υπέρ της μαζικής συμμετοχής για την έγκριση του ΝΑΙ.

Οι φτωχοί γείτονές μας, Σλαβομακεδόνες αλλά και οι Αλβανοί σε μεγάλη έκταση (παρά τον άλλο μύθο, ακόμη και εντός της αριστεράς, που τους θέλει όλους με …Αμερικάνικο αίμα), τους διέψευσαν κατηγορηματικά.
Ο μύθος της ευημερούσας καπιταλιστικής Δύσης είναι ο μεγάλος ηττημένος στο δημοψήφισμα. Βρισκόμαστε πλέον πολύ μακριά από το 1989-1990. Όχι μόνο στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά και σε άλλες χώρες της Ανατολής, δεν είναι πλέον κυρίαρχη η εικόνα της αποτυχίας και της πτώσης του «υπαρκτού» και ακόμη περισσότερο, έχει ήδη διαλυθεί το φωτοστέφανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Και αυτό έχει τεράστια πολιτική σημασία… Δυστυχώς. περισσότερο το έχει καταλάβει η ακροδεξιά, παρά η αριστερά, ακόμη και τμήματα της κομμουνιστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Β. Ποια η στάση της αριστεράς πριν και μετά το δημοψήφισμα;

Παρότι το μεγάλο ζητούμενο ήταν το μάντρωμα της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε ένα αγώνα δρόμου με την Ρωσία και τον άτυπο, ασταθή και αδύναμο άξονά της με Σερβία (και Τουρκία με άλλο τρόπο), πολλές δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα, ΔΕΝ καθόρισαν την στάση τους με βάση αυτό.

Το ΚΚΕ και η ΛΑΕ, αν και τόνιζαν την εναντίωσή τους στην ευρωΝΑΤΟική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, εστίασαν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στο ζήτημα του ονόματος, με δάνεια επιχειρήματα περί «αλυτρωτισμού των Σκοπιανών» από την πιο δεξιά εκδοχή της εθνικής ρητορικής, που θεωρεί το Μακεδονικό λαό και τη γλώσσα του, ανύπαρκτα και ακατονόμαστα. Λίγο ως πολύ είδαν το όλο ζήτημα ως «κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας».

Επίσης, διάφορα ρεύματα προερχόμενα από το ΣΥΡΙΖΑ (Δίκτυο κλπ), κινούμενα επίσης με το ίδιο κριτήριο του ονόματος, δήλωσαν την υποστήριξή τους στη συμφωνία, θεωρώντας ότι έτσι αντιπαλεύουν τον εθνικισμό.

Υπήρξε όμως και διεθνιστική, αντιϊμπεριαλιστική και ταυτόχρονα αντιεθνικιστική στάση εναντίωσης στη συμφωνία, με τις τοποθετήσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ελλάδα, κατά της ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και κατά της ταπεινωτικής ονοματοδοσίας της χώρας αλλά και οικονομικής αποικιοποίησής της από την Ελλάδα και τους συμμάχους της.

Ωστόσο, την επαύριο του δημοψηφίσματος, δε μπορούμε κυρίως παρά να επισημάνουμε τη γενναία θέση του αριστερού κόμματος LEVICA στη γειτονική χώρα που υιοθέτησε το πολύ εύστοχο σύνθημα: «Στο ΝΑΤΟ; Ούτε με το Συνταγματικό μας όνομα!». Κατάφεραν να αντισταθούν στο κύμα του εθνικισμού στη χώρα τους, στην απόπειρα ταπείνωσης από την Ελλάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ότι το κύριο ερώτημα και ζητούμενο ήταν ακριβώς η εναντίωση στην ένταξη στο ΝΑΤΟ των πολέμων και των επεμβάσεων. Κάτι έχουμε να διδαχτούμε από αυτό…

ΥΓ: Θα άξιζε κανείς να επισημάνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων της γειτονικής φτωχής χώρας, δεν είχαν την πολυτέλεια να ψηφίσουν, καθώς είναι ήδη ξενιτεμένοι μετανάστες σε όλες τις γωνιές του κόσμου

πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



34 σχόλια στο “Δύο σχόλια για το Δημοψήφισμα της “ανύπαρκτης και ακατανόμαστης” Μακεδονίας

  1. Left G700

    Ψέματα, ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Συνεχίστε έτσι. Ούτε σε έναν αιώνα δεν θα καταφέρετε να σκοτώσετε τον Πατέρα (ΚΚΕ)! Και είναι πιθανό να βάλετε ένα καλό χεράκι στο να μπει η ΛΑΕ στη Βουλή…

    Reply
    1. Κ.Σ.

      το “Ψέματα, ανακρίβειες, διαστρεβλώσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη” θα μπορούσε να είναι το βιογραφικό σου

      Reply
      1. Left G700

        Ναι; Για φέρε μας κάποιο πειστήριο, έστω και ένα (1!), αυτού τού ισχυρισμού σου!

        Άκου, κουφιοκεφαλάκη αριστεριστή τής κακιάς συμφοράς: στις, λίγο πάνω-λίγο κάτω, 20.000 λέξεις που έχω γράψει αυτούς τούς 10+ μήνες, δεν υπάρχει ούτε μια άνω τελεία (·) που να ανήκει στην κατηγορία τών ψεμάτων, διαστρεβλώσεων ή χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη (ανακρίβεια μπορεί –δεν τα ξέρω όλα!–, αλλά όχι σκόπιμη, όπως κάνει ο Μαυροειδής εν προκειμένω· κι όπου πήρα είδηση το λάθος μου το διόρθωσα). Γι’ αυτό και κανείς σας δεν τολμάει να εμπλακεί σε σοβαρή συζήτηση μαζί μου (κι όποιος το αποπειράθηκε, έφυγε σαν βρεγμένο γατάκι!), παρά οχυρώνεται (με το μυαλό του!) πίσω από κλάψες (που θυμίζουν «των δειλών τα παρακάλια και παράπονα») και «καταγγελίες» ότι σας «βρίζω». Γκέγκε, «ον μικρό, χρωματιστό, μέσ’ στον καθρέφτη κλειδωμένο»;

        Reply
  2. Ίων

    , πρώτον είναι Μακεδόνες και όχι Σλαβομακεδόνες. Μην κάνεις και εσύ ταπεινωτικές ονοματοδοσιες. Δεύτερον για την θέση της Levica υπέρ ΕΕ θα κάνεις σχόλιο;

    Reply
    1. Left G700

      Δεύτερον για την θέση της Levica υπέρ ΕΕ θα κάνεις σχόλιο;
      _________________________________________________

      Ναι, καλά! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

      Reply
  3. ένας

    Δε θα μπορεί να παίζει τον παπά η “αντικαπιταλιστική” για πολύ.
    1. Καταρχήν ο αρθρογράφος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του: “Μακεδόνες” η “Σλαβομακεδόνες”;
    Αν είναι “Σλαβομακεδόνες”, τότε το “Δημοκρατία της Μακεδονίας” είναι ….δούλεμα συριζαίϊκο! Αν, όχι, τότε μιλείστε ξεκάθαρα, όπως και οι λεβίτσηδες, για “Μακεδόνες”, χωρίς αμφισημίες.
    2. Η θέση περί “Μακεδονίας” και “Μακεδόνων” είναι η θέση της αστικής τάξης της ΠΔΓΜ, τόσο της σλαβομακεδονικής όσο και της …αλβανικής(!) εθνότητας, χωρίς καμιά ιστορική τεκμηρίωση απλά με το “έτσι θέλω”, για λόγους πολύ ευνόητους. Θυμίζω πως ο εθνικισμός είναι το, τάχατες “ιστορικό”, επιχείρημα, για την νομιμοποίηση της αξίωσης μιας αστικής τάξης για κυριαρχία στα μέσα παραγωγής και την εργατική δύναμη μιας γεωγραφικής περιοχής, όπου οργανώνει το Κράτος της. Εδώ έχουμε κατάφωρα ΚΑΙ αντιϊστορικούς ισχυρισμούς, κυριολεκτικά “αποσλαβισμό” και “αποαλβανισμό” σε βάρος των αντιστοίχων εθνοτήτων, δηλαδή κλασσική περίπτωση ρατσισμού και ιδιότυπης εθνοκάθαρσης. Το ότι έχει καταφέρει να περάσει την άποψή της στους πληθυσμούς της ΠΔΓΜ είναι απλά η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της, στην οποίαν …συνηγορούν, εκτός από τους ιμπεριαλιστές, και οι οπορτουνιστές της Λεβίτσας και μερικοί όμοροι “αριστεροί”. Ουδέν καινόν. Το ότι οι “αντίπαλες” αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ουσιαστικά βοήθησαν την α.τ. της ΠΔΓΜ να το παίξει “απελευθερωτής” στην εθνική καταπίεση Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας, είναι μια μικρή λεπτομέρεια, που δεν μπορεί να χαλάσει μιαν ωραίαν οππορτουνιστική εικόνα.
    Μην το παίζετε, λοιπόν, Ανταρσυανοναρίτες (και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), πούροι “αντικαπιταλιστές” στην Ελλάδα αλλά …ψευτο-αντιϊμπεριαλιστές και γνήσιοι εθνοενωτικοί για χώρες ….εκτός Ελλάδας! Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην αστική τάξη στη γείτονα, σημαίνει, όπως και εδώ, πάλη και ενάντια στα ιδεολογήματά τους.
    Το ΚΚΕ διαχρονικά αντιπάλεψε παλληκαρίσια τους μεγαλοϊδεατισμούς της ελληνικής αστικής τάξης από τα γεννοφάσκια του. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι “αριστεροί” της ΠΔΓΜ, και οι ευκαιριακοί διασυνοριακοί “φίλοι του Σλαβομακεδονικού Λαού”, πριν καταντήσουν πραγματικοί εχθροί όλων των Λαών της περιοχής.
    3. Το ζητούμενο του μαντρώματος και της ΠΔΓΜ σε ΕΕ/ΝΑΤΟ είναι απλά το ΑΜΕΣΟ/ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ζητούμενο των ΟΛΩΝ των αστών. Ελλαδιτών, Σλαβομακεδόνων, Αλβανών κλπ, καθώς και της ομόλογης πλευράς των ιμπεριαλιστών. Υπάρχει και ο σταθερός και αμετακίνητος στόχος, η διαχρονική παγκόσμια πολιτική τους για την υποδαύλιση των εθνικών αντιπαλοτήτων και τον εγκλωβισμό των Λαών σε αυτές. Ο αλυτρωτισμός ενός υποθετικού “εθνικού” “μακεδονικού” λαού εξυπηρετεί αυτές τις πάγιες ιμπεριαλιστικές/αστικές επιδιώξεις.
    Το ΚΚΕ είναι αντίθετο ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ, σαν πραγματικό εργατικό και κομμουνιστικό κόμμα, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των Λαών της περιοχής, σαν τέτοιων, και όχι σαν έρμαια και φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού και των τυχοδιωκτών αστών τους.
    4. Για άλλη μια φορά, η μικροαστική “αριστερα” χάνει τα αυγά και τα πασχάλια, έτοιμη να πανηγυρίσει πάλι …”νίκες” ….αλλουνών! (Κατά το ..”πετάμε από νίκη σε νίκη”!!!)
    Αν νομίζετε, πως “έχασαν”(!) οι ιμπεριαλιστές στο δημοψήφισμα (όπως …”έχασαν” τό 2015 και με το δικό μας…), απλά επιβεβαιώνετε, πως ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το μόνο, που έχασαν οι ιμπεριαλιστές, είναι κάτι ψωροεκατομμυριάκια, καθώς ανέβηκε η τιμή εξαγοράς των απαραιτήτων 11 βουλευτών, που θα τσοντάρουν τον Ζάεφ, η αντίστοιχα το κόστος διενέργειας εκλογών στην ΠΓΔΜ, που κι αυτές ο “λαός” των wannabe “μακεδόνων” θα πληρώσει, σαν ένα ακόμη μικρό μέρος από το ολικό τίμημα της αλλοτρίωσής του.
    Ο Ιμπεριαλισμός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού αυτή την εποχή και η μικροαστική αριστερά έχει κάνει ό,τι μπορεί, για να τον βοηθήσει.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Προφανώς για τον “ένας” και το ΚΚΕ της εποχής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και της πολιτικής προσφυγιάς ήταν κάτω αστική γραμμή όταν αναγνώριζε τους σλαβομακεδόνες, που στη γλώσσα τους τους αποκαλούσε Μακεδόνες και τους οργάνωνε στο ΣΝΟΦ, το ΝΟΦ, την οργάνωση Ίλιντεν στην πολιτική προσφυγιά. Εκεί μέσα στις χίλιες μύριες δυσκολίες, φρόντιζε τα παιδιά των σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων να έχουν αναγνωστικά στη γλώσσα τους για να μη χαθούν οι ρίζες.

      Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα αν το χόμπι σου να βρίζεις και να συκοφαντείς, πάντα με ψέματα και φτήνια, όποιον δεν είναι το ΚΚΕ.
      Αύριο εξάλλου μπορεί να λες “ένας” ακριβώς το αντίθετο… Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα είσαι

      Reply
  4. Κώστας

    Γελάει ο κόσμος με τις προσπάθειες όσων στην αριστερά μιλάνε για … αλυτρωτισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Από την μια πανηγυρίζουν που ακόμα ένα δημοψήφισμα οδήγησε σε απόρριψη της γραμμής του ιμπεριαλισμού. Δεν μας λένε όμως πως ο λαός της ΔτΜ απέρριψε το να αλλάξει όνομα η χώρα του, να αλλάξει το όνομα που έχει από το 1945 κάτω από την πίεση του ιμπεριαλισμού και του τοπικού του υπεργολάβου. Αν υποθέσουμε δηλ ότι υπάρχει αυτό το αλυτρωτισμός, που αλίμονο δεν υπάρχει και σαν λέξη στην ελληνική γλώσσα, ίσως στην μακεδονική, τότε η κίνηση του λαού της γείτονος είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

    Εχεις λοιπόν το ΚΚΕ και το ΑΡ να πανηγυρίζουν που επικράτησε κάτι που το λένε .. εθνικό κίνδυνο κλπ, η τάση δηλ του λαού της ΔτΜ να υπερασπιστεί την εθνική του ιστορία. Αυτό όμως λέγεται vertigo και πρόβλημα πολιτικής γραμμής δεν μπορεί να πανηγυρίζεις για κάτι και να το καταγγέλεις ταυτόχρονα.

    Διαβάστε, κλάψτε ή γελάστε ή και τα 2

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/169889/anakoinosi-gia-dimopsifisma-stin-pgdm

    https://iskra.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83/

    Και μην μου πει κανένας ότι είναι τόσο αντινατοικός ο γειτονικός λαός που επέδειξε αυτή την απορριπτική αδιαφορία γιατί δεν του αρέσει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Η αλλαγή του ονόματος της χώρας τους είναι το καθοριστικό που κράτησε τον κόσμο στο σπιτι του και ok μια έμμμεση αποδοκιμασία του ιμπεριαλισμού μπορείς να πεις πως υπάρχει αλλά μην τρελλαθούμ.

    ΥΓ : το ΚΚΕ επίσης λέει πως ακυρώθηκε η ψήφος του λαού στις 5 Ιούλη η οποία ήταν … μη αρεστή στα ιμπεριαλιστικά κέντρα αλλά που το ΚΚΕ … δεν έδωσε όπως ξέρουμε. ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ το ΚΚΕ !! Αλήθεια λέει, το βάλατε στα πόδια πουλώντας την ιστορία του ΚΚΕ και το αίμα που έχει χύσει κατά του ιμπεριαλισμού. Και αυτή την φορά δεν μπόρεσε ούτε ψήφο. Και το ομολογεί έτσι απλά. Και πως το κρύβετε ? Με εθνικισμό κατά της γείτονος χώρας και αντικαπιταλιστικές τρίχες στο εσωτερικό για την αποδοχή της ένταξης της χώρας στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Την ακολουθεί και το ΑΡ δυστυχώς την εθνικιστική γραμμή του Φλωράκη το 88 αλλά τουλάχιστον δεν κηρύττει και την ειρήνευση με τον ιμπεριαλισμό σε όλο το μήκος και το πλάτος της πολιτικής γραμμής όπως το ΚΚΕ.

    Κώστας

    Reply
  5. Κώστας

    Για να μην λέμε βλακείες. Αν έρχονταν και ψήφιζαν όσοι στις τελευταίες βουλευτικές (1.2 εκ max) και αν ΟΛΟΙ οι υπολειπομενοι ψήφιζαν ΟΧΙ πάλι το ΝΑΙ θα είχε επικρατήσει. , Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ανεκκαθάριστοι, χώρια όσοι έχουν μεταναστεύσει. Το ΝΑΙ είχε αντιθνικιστικό αν και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τα άλλα είναι προφάσεις. Το levica είναι συνολικά δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ

    Reply
  6. ένας

    Τουλάχιστον οι Τούρκοι ιμπεριαλιστές αστοί έχουν τα ούμπαλα να μην διεκδικούν …Ιωνική η, ξέρωγώ, Χετταϊκή(!) …”ταυτότητα”, επειδή κατοικούν στον γεωγραφικό χώρο αυτών των αρχαϊκών Λαών.
    Είναι η διαφορά μιας ισχυρής αστικής τάξης, με αυτοπεποίθηση κληρονόμου μιας αυτοκρατορίας, από τον φτωχοπροδρομισμό λιγδιάρηδων αστών, που αυτοπροσφέρονται σαν σκεύη εκλογής εώλων μύθων στους μεγάλους ιμπεριαλιστές, με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα και μπόλικη ξιππασιά αντί για φωμί στους λαούς τους. Και δεν εξαιρώ την “ελληνική” αστική τάξη, ίδια σκατά είναι ούλοι τους.
    Αειντε, “αριστεροί” λεβίτσηδες των λιγδιάρηδων. Κι άλλες τέτοιες “νίκες” σας περιμένουν. Στο δρόμο των τΣυριζαίων.
    Τα μόνα κκ στην περιοχή μας, με ξεκάθαρο μέτωπο σε ΟΛΟΥΣ τους αστούς και ιμπεριαλιστές, είναι το ΚΚΤ και το ΚΚΕ.

    Reply
  7. ΧΚ

    στην ανακοίνωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρεται σχετικά:
    “Η τυχοδιωκτική στάση του Ζάεφ που -ούτε λίγο ούτε πολύ- δήλωσε ότι θα αγνοήσει τη μικρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα, αναδεικνύει ποια είναι η αστική δημοκρατία. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί, εκ των υστέρων, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, το οποίο δεν είναι αρεστό στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σ’ αυτό το ζήτημα, ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσφέρει αρκετή τεχνογνωσία στον κ. Ζάεφ.” (https://www.902.gr/eidisi/politiki/169889/anakoinosi-gia-dimopsifisma-stin-pgdm)
    Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει σε ποιό δημοψήφισμα αναφέρεται το ΚΚΕ και αν συνέβαλε το ίδιο σε αυτό;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Το ΚΚΕ φταίει για τα πάντα! Ακόμα κι αν δεν φταίει, φταίει που δεν φταίει!

      Θεμελιώδες αξίωμα (πιο θεμελιώδες κι από τα αξιώματα των μαθηματικών) όλων των οπορτουνιστών, ρεφορμιστών, πασοκοτήτων του αριστεροχωρίου.
      Παρεμπιπτόντως, μήπως θα θέλατε, το ΚΚΕ, να ΣΑΣ κάνει μια επανάσταση κι εσείς να την σχολιάζετε?
      Το ποια γραμμή θα ακολουθήσει το ΚΚΕ, είναι δική του υπόθεση και λογαριασμό δίνει μονάχα στη βάση του, οργανωμένη και ανοργάνωτη.
      Επίσης, η περιφρόνηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, εντελώς ανεξάρτητο από την γραμμή του Κόμματος.
      Ο Συσχετισμός αυτών των δύο, μόνο στο πεδίο των φανταστικοτήτων στο οποίο διαβιούν οι πασοκότητες του αριστεροχωρίου, μπορεί να γίνει.

      Υ. Γ Ακόμα κι αν το ΚΚΕ είχε (παρά την επιθυμία της βάσης του) συμμετάσχει στην κωμωδία του δημοψηφίσματος και είχε ψηφίσει ΟΧΙ και πάλι ο Τσίπρας θα το “έγραφε” κανονικά! Αλλά, δεν συμμετείχε…..
      Γι αυτό λοιπόν παιδιά, βρείτε τα μόνοι σας με τον Τσίπρα και εμείς του ΚΚΕ, έχουμε κάθε δικαίωμα να σχολιάζουμε τα αντικειμενικά γεγονότα

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Φυσικά όσο μεγαλύτερο θα ήταν το ποστό του ΟΧΙ, τόσο πιο θεαματική θα ήταν η -σχεδόν βέβαιη – κολοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Το άκυρο-αποχή του ΚΚΕ ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να κάνει στον Τσίπρα και το σύστημα που αυτός υπηρετεί. Ίσως αν το ΚΚΕ είχε αφουγκραστεί το ταξικό ένστικτο της βάσης του, να είχε συμβάλει σε ένα κίνημα υπεράσπισης του τριπλού ΟΧΙ, αλλά επέλεξε για άλλη μια φορά το ρόλο της Κασσανδρας (… σας τα λέγαμε εμείς…)

        Reply
        1. ένας

          Χα, χα! Ενα 4% της …”ανυπάκουης”(…;;) βάσης του ΚΚΕ στέρησε το “ΟΧΙ” από ένα μεγαλειώδες 61+4=65%, που ….θα έκανε “πιο θεαματική”(!!) την κωλοτούμπα του τΣύριζα!
          Ακούς εκεί, θράσος από αυτό το σούπερ “σεχταριστικό” η “συστημικό” (πάρτε ό,τι θέλετε – όλα τάχει ο μπαχτσές) κόμμα, να μην θέλει να γίνει ….μια ακόμη …μπουρμπουλήθρα(!) στον ντροπαλό ευρωληγούρικο χυλό του 61%!!!
          Παρά να ..”ξελασπώνει”(!!) τον Τσίπρα, που μας πρότεινε “ΟΧΙ” ενώ ….ήθελε να ….ηττηθεί(!!!) και να βγεί το “ΝΑΙ” των ξετσίπωτων ευρωληγούρηδων της ΝΔ, επειδή μάλλον πάσχει από διπολική διαταραχή!!!
          Ρε, τι θα ακούσουμε ακόμη από τα οπορτούνια, που ακόμη παραμιλάνε και δε λένε να συνέλθουν από το ρεζίλεμα, που πάθανε το 2015…

          Ατιμο ΚΚΕ! Πάντα το έλεγα (και) εγώ, πως η ψήφος στο ΚΚΕ αξίζει όσο ….όλων των υπολοίπων μαζί!
          Αλλά, ακριβώς γι αυτό, το ΚΚΕ προσέχει να μην την χαραμίζει.

        2. λαθραναγνώστης

          Αν το ΚΚΕ καθόριζε τη γραμμή του με κριτήριο να αναδείξει πιο θεαματικά τις κωλοτούμπες του Τσίπρα……
          Μια χαρά αφουγκράστηκε τη βάση του το ΚΚΕ. Κανείς, φίλος ή μέλος, δεν ήθελε να μπει το Κόμμα στο “τριπάκι” του ΣΥΡΙΖΑ και να παίξει τα στημένα παιχνίδια του.

    2. ένας

      Εξαπανέκαθεν οι υπέρμαχοι της Δικτατορίας του Προλεταριάτου, όχι μόνο δεν χαρίζονταν στην αστική δημοκρατία, αλλά κριτικάριζαν και ξεσκέπαζαν τις αντιφάσεις της, ακριβώς για να την απομυθοποιήσουν και να την ανατρέψουν. Αλλά στο μυαλό των οπορτουνιστών η κριτική ταυτίζεται με την επιλογή(!), σε κάθε αστικοδημοκρατική αντίφαση της ….πιο “δημοκρατικής”(;!) πλευράς!!!
      Αδύνατο να χωρέσει το μυαλό τους την επαναστατική ολική άρνηση και των δύο πλευρών μιας ψευτοαντίθεσης.
      Προσέχτε, τι λέτε, ρεφόρμες, γιατί …μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξεσκέπασμά σας!

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Τα θυμόμαστε αυτά τα διαλεκτικά από την εποχή του “Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ” και το σύνθημα “Κα-κα-κάθαρση” στο Πολυτεχνείο του 1989

        Reply
      2. Left G700

        Αλλά στο μυαλό των οπορτουνιστών η κριτική ταυτίζεται με την επιλογή(!), σε κάθε αστικοδημοκρατική αντίφαση της ….πιο «δημοκρατικής»(;!) πλευράς!!!
        Αδύνατο να χωρέσει το μυαλό τους την επαναστατική ολική άρνηση και των δύο πλευρών μιας ψευτοαντίθεσης.

        _________________________________________________________

        Τα βλέπεις τα χάλια σου, Βλαδίμηρε, που θέλεις ακόμα να μας το παίζεις «ο μεγαλύτερος επαναστάτης τακτικιστής όλων τών εποχών»; Παπαριές καμαρωτές μάς έγραφες όταν έκανες λόγο για όξυνση των αντιθέσεων και ενεργητική παρέμβαση σε κάθε ευκαιρία με σκοπό την επιτάχυνση του ξεμπροστιάσματος των οπορτουνιστών και με όσο γίνεται πιο θεαματικό τρόπο, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν την πραγματική φύση τους ακόμα και οι πιο καθυστερημένες από πλευράς πολιτικής συνείδησης λαϊκές μάζες! Άλλο είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα τής προλεταριακής επανάστασης:

        Να κάθεσαι στην όχθη τού ποταμού ατάραχος και να παρακολουθείς ως θεατής την αλληλοεξόντωση «των δύο πλευρών μιας ψευτοαντίθεσης»!

        Μάνα, θα πάω στα καράβια!

        Reply
  8. Left G700

    ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

    Στείλτε, ρε σύντροφε, κανέναν τής προκοπής εδώ. Αφού το βλέπετε, δεν το βλέπετε; Η ενδεκάδα που κατεβάσατε σέρνεται! Δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της! Δεν καταφέρνει καν να τα ξεμπερδέψει! Κάντε καμιά αλλαγή στο χώρο τού κέντρου, στην άμυνα έστω. Πάτε σώνει και ντε να κάνετε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρώτη δύναμη; Αφού δεν το θέλει! Είναι αντικοινοβουλευτικοί αυτοί (διάβασαν τον Αριστερισμό, αλλά τον ερμήνευσαν ανάποδα!); Στο κάτω-κάτω, σκεφτείτε και το άλλο:

    Δεν είναι μόνο που θα την πληρώσετε εσείς. Θα την πληρώσουμε κι εμείς, της ΛΑΕ, και θα χάσουμε και τις τελευταίες ελπίδες μας να μπούμε στη Βουλή! Τι φταίμε τα καημένα;

    Reply
  9. ένας

    Εδώ, που τα γράφεις εσύ, Μεγάλε Left G700, ..δεν θα ν’ τα διαβάσουν οι …δεινόσαυροι του Περισσού!
    Αλλά, έννοια σου, έχω κάτι άκρες εγώ εκεί στα …υπόγεια, να στα σπρώξω!
    Μόνο, που δεν εγγυώμαι αν θα ν’ τα κοιτάξουν κι αν θα σου απαντήσουν. Γραφειοκρατία, βλέπεις. Μετά την σοβιετία, κουβαλήθηκε όλη εδώ! Ρώτα κι εμάς!
    —————————————————-
    Υ.Γ. Γι αυτά, σε πάω, βρε μπαγασάκο! Κι ας μου …κακιώνεις!

    Reply
    1. Left G700

      Όταν καταλάβεις ότι αδικείς τον εαυτό σου και γι’ αυτό δεν βοηθάς και το κόμμα σου, θα καταλάβεις κι ότι δεν κακιώνω με κανέναν. Κα-νέ-ναν!

      Μακάρι να γίνουν και τα δύο (εκ των οποίων το σημαντικό είναι το πρώτο) μια ώρα αρχύτερα…

      Reply
  10. Left G700

    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ – ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗ !

    Γράφει ο λαθραναγνώστης (10.000.045 λαθραναγνώστες, ενός κοκόρου γνώση!) λίγο παραπάνω (02/10/2018 at 11:20) –τα bold δικά μου:

    Υ. Γ Ακόμα κι αν το ΚΚΕ είχε (παρά την επιθυμία της βάσης του) συμμετάσχει στην κωμωδία του δημοψηφίσματος και είχε ψηφίσει ΟΧΙ και πάλι ο Τσίπρας θα το «έγραφε» κανονικά! Αλλά, δεν συμμετείχε…..

    Ο καημένος… Νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους! Και νομίζει ότι στην πραγματική ζωή η βάση τού ΚΚΕ (φίλοι, οπαδοί, ψηφοφόροι και μέλη του!), όλοι οι Κουκουέδες εν γένει, κρατούν τη στάση τών διαδικτυακά «δρώντων» (που αν γράψει ο Ριζοσπάστης ότι «με απόφαση της ΚΕ τού ΚΚΕ η γη είναι επίπεδη» θα το υπερασπιστούν!).

    Ξαναέγινε αυτή η κουβέντα το καλοκαίρι που μας πέρασε (και θα ξαναγίνεται, μέχρι κάποιο συνέδριο του μέλλοντος να «επανεξετάσει κριτικά» το μεγαλύτερο για μένα τακτικό πολιτικό λάθος τού ΚΚΕ από τα πρώτα χρόνια τού 21ου αιώνα που άρχισα να ασχολούμαι και να παραδεχθεί ότι «το Κόμμα έκανε λάθος εκτίμηση»). Είχα τότε ποστάρει τέσσερα σχόλια σε δύο αναρτήσεις με αντιδράσεις Κουκουέδων υπεράνω πάσης υποψίας που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τις ημέρες τού δημοψηφίσματος, ακριβώς για να δείξω ότι η βάση τού ΚΚΕ σε πολύ σημαντικό ποσοστό έπαθε ταράκουλο με εκείνη την απίστευτη ‘‘ομορφιά’’ τών ‘‘σοφών’’ τού Περισσού. Ουδείς (επαναλαμβάνω: ουδείς!) οπαδός τού ΚΚΕ από όσους εμφανίζονται εδώ είχε βγάλει τότε κιχ! Nothing! Niente! Nada!

    Ψέματα! Αντέδρασε ο λαθραναγνώστης! Ο οποίος, για να επιβεβαιώσει την πολιτική σκέψη (αμοιβάδας) που διαθέτει, έγραψε το αμίμητο:

    Εγώ θα γούσταρα πάντως, το έλεγα από το 15, να έβγαινε το ΝΑΙ, με διαφορά όση το ποσοστό του ΚΚΕ. Εκεί να δεις χαβαλέ! (λινκ).

    Εν πάση περιπτώσει, λέω να τους τα ξανασερβίρω αυτά τα τέσσερα «πιάτα» τών φίλων μου τών εδώ παρεπιδημούντων Κουκουέδων. Ποιος ξέρει… Μπορεί αυτή τη φορά να αποφασίσουν να ανοίξουν το στοματάκι τους…

    Θα τα ποστάρω με τη χρονολογική σειρά που τα έστειλα την πρώτη φορά και αριθμώντας τα.

    Κάντε ένα τσιγάρο και επιστρέψτε για να δείτε το πρώτο. Τα υπόλοιπα αργότερα (έχει και τσου λου απόψε!)

    Reply
  11. Left G700

    ΣΧΟΛΙΟ 1 (22/06/2018 at 23:57 –λινκ)

    Αντιγράφω αποσπάσματα από την ανάλυση του Χρήστου Μιάμη, γνωστού υποστηρικτή και συνοδοιπόρου τού ΚΚΕ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε την 1η Ιουλίου 2015 στο επίσης υποστηρικτικό προς το Κομμουνιστικό Κόμμα ιστολόγιο Praxis Review (οι εμφάσεις με έντονα γράμματα είναι από το πρωτότυπο, αυτές με κεφαλαία είναι δικές μου):

    Η πρώτη πρακτική αφορά στην επιλογή του “άκυρου” στο δημοψήφισμα, η οποία εκφράζεται από το ΚΚΕ, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικά ορθής ανάλυσης που καταλήγει σε μια ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ τακτική επιλογή, δεδομένου ότι αφαιρεί την δυνατότητα όσμωσης των αντικαπιταλιστικών, αντί ΕΕ δυνάμεων, με εκείνα τα κομμάτια της εργατικής τάξης και του λαού, που ακόμη δεν έχουν διαβεί το Ρουβίκωνα της συνολικής ρήξης με το όλο του καπιταλιστικού ευρωπαϊκού πλαισίου. Ενώ ταυτόχρονα, δεν δίνει την δυνατότητα πρακτικής καταγραφής της καθολικής αντίθεσης με την ΕΕ και την ΟΝΕ, που μπορεί να δράσει πολλαπλασιαστικά αναβαθμίζοντας ποιοτικά την ταξική αντιπαράθεση με το εγχώριο και ευρωπαϊκό αστικό προσωπικό, -της οποίας το δημοψήφισμα- είναι μόνο μια στιγμή, αλλά μια στιγμή, σημαντική.

    […]

    Ανεξάρτητα ωστόσο, από τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις της κυβέρνησης, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την πραγματικότητα. Δεδομένου, ότι η διαδικασία του δημοψηφίσματος, έχει αναδείξει τις εγκάρσιες ταξικές διαφορές της ελληνικής κοινωνίας, που φορτίζονται αναφορικά με την θέση απέναντι στην ΕΕ και στην ΟΝΕ, με αποτέλεσμα να έχει πρακτικά ξεπεραστεί το στατικό κυβερνητικό ερώτημα περί αποδοχής ή μη της πρότασης των δανειστών, καθώς το καθοριστικό δίπολο αφορά στην άρνηση ή στην αποδοχή του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού μοντέλου.

    Ένα δίπολο που τίθεται, από την ίδια την πορεία της ταξικής αντιπαράθεσης. Από την μία όχθη, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι που επιβιώνουν στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ στην άλλη όχθη, βρίσκεται η αστική τάξη, το αστικό πολιτικό προσωπικό, οι “Μένουμε Ευρώπη”, ο εσμός των καπιταλιστικών ελίτ που συναρτούν την διαιώνιση της κυριαρχίας τους, από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή του ” Όχι ”, είναι επιλογή ταύτισης με εκείνο το κομμάτι του λαού και της εργατικής τάξης, που έχει αποφασίσει –με κάθε κόστος– να αντιπαρατεθεί με την ΕΕ, κατανοώντας πλήρως ότι δεν θα είναι μια αναίμακτη αντιπαράθεση. Καθώς η πλειοψηφία του λαού που τάσσεται ενάντια στους σχεδιασμούς της ΕΕ, συνυπολογίζει την πιθανότητα ενδεχόμενης εξόδου από την ΕΕ και την ΟΝΕ, ως αποτέλεσμα της μη υποχώρησης στις επιταγές των δανειστών. Μια στάση ρεαλισμού, που βρίσκεται στον αντίποδα των κυβερνητικών αυταπατών που συνεχίζει να επικαλείται τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι μπορεί να εκβιάσει τους εκβιαστές.

    Δίπλα στον ελληνικό λαό που επιλέγει να αρνηθεί τις προτάσεις των δανειστών, μόνος σύμμαχος είναι το αγωνιζόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, τα αντικαπιταλιστικά κινήματα, οι συνειδητές κομμουνιστικές δυνάμεις που οφείλουν, να ισχυροποιήσουν το “Όχι” του αγωνιζόμενου λαού, να το μπολιάσουν με την προοπτική της συνολικής ρήξης με την ΕΕ, να συμβάλλουν στο να μετουσιωθεί σε διαρκής ρηξικέλευθη άρνηση του καπιταλιστικού μονόδρομου, που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση και στην δυστυχία.

    Ταυτόχρονα, το “Όχι” πρέπει να παραμείνει “Όχι”, σε κάθε περίπτωση. Είτε αν η κυβέρνηση φέρει μια νέα συμφωνία και καλέσει σε υπερψήφιση στο δημοψήφισμα, είτε αν το δημοψήφισμα αποσυρθεί και μια νέα συμφωνία τεθεί σε ψήφιση στην βουλή.

    Η δυνατότητα όσμωσης, της λαϊκής άρνησης και ανυπακοής με την συνολική, συνειδητή και διαρκή άρνηση του καπιταλιστικού κανιβαλισμού, ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Το “Όχι” του λαού δεν θα συνυπολογιστεί με την συγκυριακή άρνηση της κυβέρνησης, αν δεν της εκχωρηθεί, και αν δεν γίνει βορά στους τακτικισμούς του κυβερνητικού επιτελείου.

    Επιπλέον η απουσία οργανωμένου, πλειοψηφικού, υπαρκτού στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης , στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια αντικαπιταλιστικού, αντί – ΕΕ, κοινωνικού και πολιτικού εργατικού ρεύματος, καθιστά ακόμη περισσότερο, στρατηγικό πολιτικό λάθος τη μη ταύτιση με το “Όχι”, του αγωνιζόμενου λαού.

    Η άρνηση του λαού και των εργαζόμενων δεν μπορεί να χαριστεί στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να αφεθεί στην κυβερνητική διαχείριση, που στοχεύει στην συναίνεση και στην υποταγή με φαλκιδευμένο αριστερό πρόσημο.

    Το “Όχι” στο δημοψήφισμα λοιπόν, είναι ταυτόχρονα εν δυνάμει άρνηση της ΕΕ και της ΟΝΕ.

    Το “Όχι”, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Ό,τι ανήκει στον λαό, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Αρκεί να μην της εκχωρηθεί, είτε συνειδητά, ΕΙΤΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

    Καθώς η ιστορία, θυμάται αποτελέσματα, και ξεχνά τις προθέσεις. Ακόμη και τις πιο έντιμες. Κυρίως τις πιο έντιμες.

    INFO: https://praxisreview.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD/

    Reply
  12. Left G700

    ΣΧΟΛΙΟ 2 (10/07/2018 at 17:13 –λινκ)

    Αντιγράφω από το γνωστό Κουκουέδικο μπλογκ «Σφυροδρέπανο», μερικά από τα σχόλια που ποσταρίστηκαν εκεί από μέλη, οπαδούς και επιρροές (δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι ποιος) τού ΚΚΕ τις πρώτες ώρες και μέρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος σε σχετικές αναρτήσεις. Όλες οι εμφάσεις με έντονα γράμματα είναι δικές μου.
    ~~~~~~~~~~

    Α) Από ανάρτηση του Σαββάτου, 27 Ιουνίου 2015, όταν κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή έχει διαφανεί προς τα πού προσανατολίζεται το ΚΚΕ [INFO: http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_27.html%5D

    1) Cos είπε…
    Το δημοψήφισμα έτσι όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός, είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Έχουν πλέον αφήσει πίσω, ως πολιτικοί απατεώνες, ακόμα και τους ενδοξότατους Πασόκους. Επειδή φυσικά δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕκαι επειδή είμαστε αναγκασμένοι να ψηφίσουμε όχι, πρέπει να αποκαλύψουμε στον λαό αυτή την απάτη των άθλιων πολιτικάντιδων της κυβέρνησης.
    27 Ιουνίου 2015 – 11:43 π.μ.

    2) Ανώνυμος είπε…
    Γιατί είμαστε «υποχρεωμένοι» να ψηφίσουμε όχι; Για να μην δυσαρεστηθεί το αλαλάζον πλήθος του τουίτα; Από πότε άγεται και φέρεται το κόμμα από τις διαθέσεις της στιγμής; Στο Μακεδονικό; Στους αγανακτίστας; Στις εκλογές του ’12 μήπως; Προσωπικά είμαι υπέρ οποιασδήποτε μορφής μη νομιμοποίησης του εν λόγω ερωτήματος, είτε μέσω αποχής, είτε μέσω άκυρου, με προτίμηση στο δεύτερο.

    Amor omnia vincit
    27 Ιουνίου 2015 – 12:32 μ.μ.

    3) Ανώνυμος είπε…
    Στο ΚΚΕ θα πρυτανεύσει η λογική και η αυτοσυντήρηση και θα ψηφίσει ΟΧΙ, έστω με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Ούτως ή άλλως τίποτα δεν το εμποδίζει στο να το κάνει με το δικό του σκεπτικό και το σημαντικότερο χωρίς να χαρίσει το κόσμο που θα ψηφίσει όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ύστερα από έναν αιώνα «προδοσίας» που με όλες τις γραμμές διαχρονικά συμμετείχε στα δημοψηφίσματα για τη βασιλεία και επέλεγε όχι ένα γενικό ΟΧΙ που κάποιοι θα το ερμήνευαν κάπως αλλά αβασίλευτη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή μορφή αστική δημοκρατίας.
    Υπερ_αστικός
    27 Ιουνίου 2015 – 1:03 μ.μ.

    4) Cos είπε…

    @Amor omnia vincit

    Νομίζω ότι «είμαστε υποχρεωμένοι», γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έμοιαζε σαν να μην καταδικάζουμε (στη κάλπη) την μείωση των μισθών και των συντάξεων κλπ,κλπ,κλπ.
    Νομίζω επίσης ότι θα ήταν τραγωδία να μη βγει όχι στο δημοψήφισμα επειδή προτιμήσαμε εμείς το άκυρο.
    Τέλος, «είμαστε υποχρεωμένοι» γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσεις επαρκώς στον λαό μια κίνηση αποχής ή άκυρου στο συγκεκριμένο θέμα.
    Το δημοψήφισμα αυτό είναι βρώμικο και παγίδα, αλλά δυστυχώς οποιαδήποτε άλλη θέση πλην του όχι συγκρούεται με την κοινή λογική.
    27 Ιουνίου 2015 – 2:13 μ.μ.

    5) Ανώνυμος είπε…
    Το όχι του Σύριζα δηλαδή δεν οδηγεί σε μείωση μισθών και συντάξεων; Εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να δικαιολογήσουμε μια σύμπλευση σε ένα όχι το οποίο ήδη οι Συριζαίοι διακηρύσσουν ότι είναι «διαπραγματευτικό όπλο». Δηλαδή υποστήκαμε τα πάνδεινα για να αποφύγουμε την ταύτιση μαζί τους, και τώρα θα πάμε μαζί με τη ΧΑ και τους ΑΝΕΛ να τους κάνουμε παρέα στην επιχείρηση αυτοευνουχισμού του λαού; Αδυνατώ να το συλλάβω.

    Amor omnia vincit
    27 Ιουνίου 2015 – 4:01 μ.μ.

    6) Franz Mehring είπε…
    @ Amor omnia vincit

    Ε να πάμε τότε με τον Άδωνι, το Βορίδη, τη Φώφη και το Ποτάμι .

    Μα είμαστε σοβαροί ; Θέλαμε ή δε θέλαμε δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ το 1992 ; Όχι θα ψήφιζαν νομίζεις μόνο οι Κουκουέδες; Το 49 % που ψήφισαν Όχι στη Γαλλία ήταν κομμουνιστές; Και το 1992 το Όχι κατ’ανάγκη δε θα σήμαινε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το Όχι του ΚΚΕ θα είναι Όχι και στο Σύριζα. Δεν μας ρωτάνε αν λέμε Ναι στο σχέδιο το Σύριζα μας ρωτάνε αν λέμε Όχι στο μνημόνιο της Τρόικας.
    27 Ιουνίου 2015 – 5:22 μ.μ.

    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    Reply
    1. Left G700

      ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΙΝΚ

      Το λινκ που έχω βάλει από τη σχετική ανάρτηση στο μπλογκ Σφυροδρέπανο είναι λάθος και γι’ αυτό, μοιραία, οδηγεί στην ειδοποίηση «Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.» Το σωστό:

      http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_27.html

      Reply
  13. Left G700

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    ΣΧΟΛΙΟ 2 (10/07/2018 at 17:14 –λινκ)

    Β Από ανάρτηση της επόμενης ημέρας: Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 [INFO: http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_28.html%5D

    7) Cos είπε… Φαίνεται πως έκανα λάθος στις αρχικές εκτιμήσεις μου. Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις των συριζαίων στα κανάλια, είναι ολοφάνερο πλέον ότι αυτό που πάνε να περάσουν είναι ένα τελείως κάλπικο όχι, που το ερμηνεύουν σαν όχι στις προτάσεις της τρόικα και ταυτόχρονα σαν ναι στις δικές τους προτάσεις, έστω και σαν βάση της δήθεν διαπραγμάτευσης. Όχι πως δεν ήταν αυτό φανερό, αλλά δεν περίμενα ότι θα το κάνουν από την αρχή, πριν το δημοψήφισμα δηλαδή και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο. Είναι ξεκάθαρα πλέον οι μεγαλύτεροι πολιτικοί αλήτες, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ κάθε όριο. Επομένως η οποιαδήποτε δική μας θέση (όχι, αποχή, άκυρο) είναι τελείως δευτερεύον θέμα (ότι και να πει τελικά το κόμμα σωστό θα είναι) και απλά πρέπει να την εκφράσουμε ενιαία κυρίως στον δρόμο με μεγάλες κινητοποιήσεις και άμεσα.
    Είναι τόσο μεγάλη η οργή που σου προκαλούν αυτοί οι άθλιοι γυμνοσάλιαγκες της κυβέρνησης, που τελικά, μάλλον συναισθηματικά, θα προτιμούσα την αποχή από αυτό το γελοίο δημοψήφισμα τους.
    28 Ιουνίου 2015 – 2:12 μ.μ.

    8) Ανώνυμος είπε…
    Πάντως στις δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν το ναι φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, και αν το κλίμα τρομοκρατίας από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες συνεχιστεί, μπορεί να διευρυνθεί.

    Νέστος
    28 Ιουνίου 2015 – 2:58 μ.μ.

    9) Cos είπε…
    @Νέστος

    Που το είδες αυτό;
    28 Ιουνίου 2015 – 3:36 μ.μ.

    10) Απλός Στρατιώτης είπε…
    Και ενώ δεν έχει κανένας συριζαίος την τόλμη να βγει και να πει τί σημαίνει το όχι, να λοιπόν ένας «απροσδόκητος σύμμαχος» στην φαρέτρα του σύριζα και της κυβέρνησης.

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21065:papakwnstantinou-epta-meres&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

    Μέσα σε 3 παραγράφους αυτοαναιρείται 3 φορές!

    Την μία το παίζει σωματοφύλακας του αλέξη, την άλλη τα βάζει με το κείμενο των 47 σελίδων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάηκε και αυτή η πρόταση, άρα το όχι είναι όχι σε όλα τα μνημόνια! Βασιλικότερος του βασιλέως ο ΠιΠι…

    Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανταρσύα είναι ή καλύτερα θα γίνει η αριστερή τάση, της αριστερής πτέρυγας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας που συγκυβερνά!

    http://antarsya.gr/node/3121

    Για άλλη μια φορά θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, προσπαθώντας να ενημερώσουμε αλλά και να συσπειρώσουμε τον κόσμο αυτό που δεν θέλει ούτε τα «πλήρη» ουτε τα «λάιτ» μνημόνια…
    28 Ιουνίου 2015 – 6:57 μ.μ.

    11) Ανώνυμος είπε…
    Προς Αναυδος και λοιπούς υποστηρικτές του ΟΧΙ σε όλα

    Πόσο πιο ετεροπροσδιοριζόμενοι μπορείτε;
    1)Η απόφαση της Κ.Ε. είναι ο ορισμός της γραφειοκρατίας και της παραίτησης από την θέληση για πρωτοπορεία και καθοδήγηση.
    2) Η συνειδητοποίηση των εργαζόμενων, των αυταπασχολούμενων αγροτών και επαγγελματιών (και όχι του «λαού της χώρας μας»-βλ. Γ.Γ.) προυποθέτει μια προοδευτική ριζοσπαστικοποίηση, δεν θα συμβεί με απότομο ξύπνημα
    3)Την Κυριακή θα ψηφιστεί κάτι από τα δύο και αυτό θα έχει συνέπειες που δεν μπορούν να ελεγχθούν πιθανόν…
    4)Τα αντανακλαστικά αλλά και τα μέτρα του ΚΚΕ όσον αφορά το στενό του περίγυρο είναι χαρακτηριστικά αδυνατισμένα
    5)Το άκυρο του ΚΚΕ δεν θα καταγραφεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα άκυρα

    Λέων
    28 Ιουνίου 2015 – 7:04 μ.μ.

    12) Ανώνυμος είπε…
    κρίμα,κρίμα,κρίμα σύντροφοι.
    η αποχή είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε.
    νίκη του ναι,σημαίνει αποδοχή από το λαό του ευρωμονόδρομου,αποδοχή της υποταγής.
    νίκη του ναι [σ.σ.: προφανώς έχει κάνει λάθος εκ παραδρομής: εννοεί νίκη τού όχι] ΠΙΘΑΝΟΝ να ανοίγει άλλους δρόμους στην κατεύθυνση της διάλυσης των αυταπατών.
    ας βάλουμε τη σφραγίδα μας με την παρουσία στους δρόμους,όχι στα μνημόνια,όχι στην ΕΕ. αλλά ΟΧΙ σύντροφοι.η αποχή είναι τεράστιο λάθος
    κρίμα,κρίμα,κρίμα σύντροφοι..

    ΗΛΕΙΟΣ
    28 Ιουνίου 2015 – 8:46 μ.μ.

    13) Ανώνυμος είπε…
    Αφου ειναι κακη για την αστικη ταξη γιατι υπαρχει πολιτικος πολος-νδ πασοκ ποταμι που υποστηριζει το ναι;

    Φραγκος
    28 Ιουνίου 2015 – 10:33 μ.μ.

    14) Ανώνυμος είπε…
    Αυτό το πράγμα που ψάχνουμε να βρούμε ποιό κομμάτι εξυπηρετεί η έξοδος από το κοινό νόμισμα και πως αυτό είναι και σοβαρό επιχείρημα, πραγματικά με ξεπερνάει. Κάποιο κομμάτι το εξυπηρετεί και κάποιο άλλο όχι…ωραία,και; την πλειοψηφία των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων σε πόλη και χωριό, αγρότη ή επαγγελματία τον εξυπηρετεί; υπο προυποθέσεις; να συμφωνήσω, να δούμε όμως και τι κάνουμε για να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις και να αξιοποιήσουμε τις αντιθέσεις των αστών.
    και επαναλαμβάνω, το ΟΧΙ σε όλα είναι γραφειοκρατική θέση, ακόμα και η αποχή θα είχε περισσότερο νόημα. Τουλάχιστον θα έμπαινε στόχος να μην νομιμοποιηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εφόσον δεν συγκέντρωνε ένα ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων. Αλλά να πάω ως την κάλπη για να ρίξω άκυρο ψηφοδέλτιο που θα συνυπολογιστεί με την μούτζα, το προφυλακτικό και κάθε άλλη χαζομάρα; Όχι, δεν θα σας γίνει η χάρη

    Λέων
    29 Ιουνίου 2015 – 9:08 π.μ.

    15) Ανώνυμος είπε…
    Πρόταση Συριζα είναι ίδια 99% με πρόταση δανειστών.
    Το εκλογικό ποσοστό του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές είναι 4% από τους παλιούς του και το υπόλοιπο, από δυσαρεστημένους Πασόκ, Δημάρ, Ν.Δ. κλπ.
    Ο Σύριζα προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα, επικαλείται την αντίθεσή του στην πρόταση των θεσμών και προκαλεί δημοψήφισμα γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύοντας στο μονόδρομο της ΕΕ ψηφίζουν Ναι, λύνοντάς του έτσι τα χέρια για εφαρμογή των μέτρων ΕΕ και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
    Η επικράτηση του Οχι, με την χωρίς να την πιστεύει υποστήριξη (του κάνω την ανάγκη φιλοτομία) Σύριζα, είναι προσωρινή ήττα των κεφαλαιοκρατών και θα δυναμώσει τον λαό στην επόμενη σίγουρη συνάντηση μας με το 99% ίδια made in Σύριζα μέτρα.
    Το δικό μας Οχι χ 2 θα βοηθήσει σε κάτι;

    ΚΠ
    29 Ιουνίου 2015 – 11:59 π.μ.

    ΤΩΡΙΝΑ [σ.σ.: του καλοκαιριού] ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ:

    1) Να μη διαφύγει της προσοχής εκείνων που διαβάζουν ότι ο σχολιαστής Cos μέσα σε 24 ώρες μεταστρέφεται (σχόλιο #7) και τάσσεται υπέρ τής διαφαινόμενης γραμμής. Να σημειωθεί, όμως, ταυτόχρονα ότι τα όσα καταθέτει για να αιτιολογήσει τη μεταστροφή του δεν εμπεριέχουν καμία νέα πληροφόρηση που τον υποχρέωσε να αλλάξει μυαλά. Γιατί από το πρώτο-πρώτο του σχόλιο (#1), εκεί που καταθέτει την αρχική διαφωνία του με τη γραμμή «την κάνουμε από το δημοψήφισμα με σιγανά πλάγια πηδηματάκια», φαίνεται να ξέρει πολύ καλά με τι κουμάσια έχει να κάνει («Το δημοψήφισμα έτσι όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός, είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Έχουν πλέον αφήσει πίσω, ως πολιτικοί απατεώνες, ακόμα και τους ενδοξότατους Πασόκους.»). Τέλος, έχει μεγάααλο γούστο το εξής: Ενώ εμφανίζεται πρόθυμος να μασήσει μέχρι και σίδερα υπέρ τής απόφασης του ΚΚΕ να νίψει τας χείρας του, όταν κάποιος άλλος σχολιαστής ενημερώνει (σχόλιο #8) πως στις πρώτες δημοσκοπήσεις το «Ναι» ήδη προηγείται ελαφρά, την ίδια στιγμή τον πιάνει ένας ψιλοπανικός που δεν κρύβεται με τίποτε (σχόλιο #9)!

    2) Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχει το σχόλιο #10, τού σχολιαστή που υπογράφει ως «Απλός Στρατιώτης». Εκεί, τα χώνει στον Πέτρο Παπακωνσταντίνου, επειδή υποστήριξε (ψευδώς; παραπλανητικώς; οπορτουνιστικώς;) σε άρθρο του στην Ιskra, εκτός άλλων, ότι με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος η πρόταση των 47+8 σελίδων έχει φύγει από το τραπέζι. Κι όμως! Ο Παπακωνσταντίνου ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Απλά ο Απλός Στρατιώτης λουφάριζε και δεν πήρε πρέφα ότι αυτό ειπώθηκε με κάθε επισημότητα από τον όλο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το Σάββατο 27 Ιουνίου, όταν η Βουλή θα ψήφιζε για το δημοψήφισμα. Και ειπώθηκε από τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη, ο οποίος, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις τού Θανάση Παφίλη («θα αξιοποιήσετε το πιθανό Όχι για να μας φέρετε το δικό σας Μνημόνιο των 47+8 σελίδων»), πήρε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία Παφίλη για να πει (σχεδόν) επί λέξει: «Με το δημοψήφισμα, το κοντέρ μηδενίζεται! Πάμε πάλι από την αρχή!». Το πίστευε; Δεν το πίστευε; Ποσώς ενδιαφέρει! Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αποτελούσε επίσημη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τού ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανασκευάστηκε μέσα στη Βουλή από κάποιον «ανώτερο» (π.χ. Τσίπρας, Δραγασάκης), άρα γράφτηκε ως είχε στα επίσημα πρακτικά και, επομένως, το ΚΚΕ είχε πεδίο δόξης λαμπρό αν ήθελε να παίξει πραγματική μπάλα στο δημοψήφισμα, αντί να πετάει άδεια κουτάκια Amstel από την εξέδρα!

    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    Reply
    1. Left G700

      ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΙΝΚ

      Το λινκ που έχω βάλει από τη σχετική ανάρτηση στο μπλογκ Σφυροδρέπανο είναι λάθος και γι’ αυτό, μοιραία, οδηγεί στην ειδοποίηση «Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.» Το σωστό:

      http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_28.html

      Reply
  14. Left G700

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ)

    ΣΧΟΛΙΟ 3 (10/07/2018 at 17:58 –λινκ)

    Γ Από την ανάρτηση της Δευτέρας, 29 Ιουνίου 2015 [INFO: http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_29.html%5D

    16) Ανώνυμος είπε…
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΘΑ ΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ;

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΦΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ 22 ΝΑ ΕΒΓΑΖΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΑΖΕ. ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1979 ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    29 Ιουνίου 2015 – 11:20 π.μ.

    17) Poe είπε…
    Να μου επιτραπει, το οχι δεν ειναι ναι στο σχεδιο του συριζα, το οχι ειναι οχι στο σχεδιο των θεσμων.
    Το αν το ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλευθει για να διαστρεβλωσει το νοημα του κι να πει το οχι σε αυτους ειναι ναι σε μενα, δεν αλλαζει το ερωτημα.
    Στο κατω κατω στην περιπτωση που ψηφιζαμε οχι, εκει θα ημασταν να πουμε οτι το οχι μας εμας δεν ειναι μονο στο μνημονιο των θεσμων, ειναι και στο μνημονιο του συριζα και στην αποπληρωμη γενικα του χρεους κλπκλπ.
    Και εκει θα μας ακουγε και ο λαος πιο ευκολα, ποσο μαλλον οταν ο συριζα θα ξεφτυλιζονταν αφου κατα πασα πιθανοτητα θα εφερνε το δικο του μνημονιο.
    Δεν θα ηταν κανενος ειδους ιδεολογικη υποχωρηση να ψηφιζαμε οχι, λεγοντας και ολα τα αλλα που ειπαμε και στη βουλη, και μιλωντας με τον κοσμο ολη αυτη τη βδομαδα και τις επομενες μερες.

    Τωρα σε περιπτωση που γινει δημοψηφισμα και το αποτελεσμα ειναι ΝΑΙ, που με αυτο που κανουμε το κανουμε πιο ευκολο… και αν ειναι και για λιγες μοναδες, ολοι θα μας λενε οτι για το ναι αυτο ευθυνομαστε εμεις που βγαλαμε τα ψηφοδελτια μας ακυρα, και ειτε εχουν δικιο ειτε αδικο αυτο θα λενε και θα ειναι αρνητικα προκατειλειμενοι απεναντι μας. Απο την αλλη, το συριζα θα εχει αλοθι ειτε για να το παιξει υπερεπαναστατικο, να πει, «να εγω ηθελα ριξη αλλα ο λαος δεν θελει» και με τα λογια θα χτιζει ανωγεια και κατωγεια, ειτε αλοθι για προχωρησει με τν προταση των θεσμων, ειτε για να παραιτηθει και να παμε σε εκλογες αφου πρωτα περασουμε απο υπηρεσιακη κυβερνηση. Η σταση μας εξυπηρετει κατα τη γνωμη μου την κυβερνηση σε καθε περιπτωση.

    Αν επικρατησει το οχι, παλι τα ιδια θα λεει ο συριζα οτι θα ελεγε και αν και εμεις ψηφιζαμε οχι, οτι δηλαδη πηρε το οκ του λαου. Η διαφορα θα ηταν οτι εμεις θα ειχαμε καλυτερη απηχηση στον λαο να του λεμε οτι το οχι στους θεσμους ειναι δωρον αδορον αμα δεν πεις και οχι στους αλλους τυπους μνημονιων, αμα δεν πεις οχι στην αποπληρωμη του χρεους κλπκλ. Οπως επισης οτι οποιοδηποτε δημοψηφισμα ειναι δωρον αδορον αμα δεν υπαρχει η αναλογη βουληση απο τον λαο για ουσιαστικη αλλαγη. Τωρα θα πρεπει πρωτα να καλμαρουμε τα νευρα του απεναντι μας, και υστερα, ισως μας ακουσει, και ξερω πολλους ψηφοφορους μας που δεν τους αρεσε καθολου η ιδεα του ακυρου, σκεφτειτε τι αντικτυπο θα εχει αυτο σε πιθανο σεναριο εκλογων.

    Και δεν λεω οτι επρεπε να πουμε οχι απλα και μονο για να ειναι πιο αρεστο αυτο που λεμε η επειδη θα εχει λιγοτερες συννεπειες απενταντι, αλλα εφοσον το οχι ειναι απλα οχι σε καποιου τυπου μνημονιο και δεν σημαινει την αποδοχη καποιου αλλου(ειναι λαθος να το θεωρουμε αυτο) τοτε και με την ιδεολογια και τις αποφασεις μας ειμαστε οκ, και κανουμε και την σωστη επιλογη τακτικης. Εμεις για καποιο λογο κανουμε το λαθος, χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος, να αναλαβουμε μια επιλογη που θα μας κοστισει. Αυτα

    Και κατι τελευταιο, θεωρω τον παραλληλισμο του θερσιτη ατυχη, που παραλληλιζει τις ευρωεκλογες με το δημοψηφισμα και ουτε πιστευω οτι θα επρεπε οποιοδηποτε δημοψηφισμα να το στηριξουμε με κλειστα τα ματια, αλλα αυτο δεν θα μας χαλαγε να το στηριξουμε, προβαλλοντας ταυτοχρονα και την προταση μας.
    29 Ιουνίου 2015 – 7:38 μ.μ.

    18) Poe είπε…
    Παιδια, αυτοι καλα κανουν και τα λενε ολα αυτα, δινουν την ερμηνεια τους, ας διναμε και εμεις τ δικη μας.
    Θα μπορουσαμε και εμεις να πουμε, κυριοι του συριζα, ο λαος καταψηφιζει ενα μνημονιο, και αν του δινατε την ευκαιρια θα καταψηφιζε και το δικο σας, αλλα εσεις δεν του δινετε την ευκαιρια.

    Δηλαδη τι σημαινει οτι το συριζα αντιλαμβανεται το οχι ως ναι στο ιδιο; Οκ ετσι ειναι…εμεις δεν ειμαστε εκει να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους; Και μαλιστα αν βγει οχι και ο συριζα πηγαινει για δικο του μνημονιο, θα ζηταμε μερα νυχτα να μπει και αυτο σε δημοψηφισμα(μαζι με τα αλλα τα οποια προτειναμε να μπουν σε δημοψηφισμα) και στο βαθμο που θα προβαλλομασταν θα βγαιναμε και απο πανω.

    Τωρα θα ακουμε συνεχεια, ειδικα αν ψηφιστει το Ναι, οτι ειμαστε προδοτες κλπκλπ και αντε τωρα να τον πεισεις τον αλλο οτι δεν ειναι ετσι. Εφοσον ομως λεμε οτι μας πειραζει η νοηματοδοτηση που εχει δωσει ο συριζα στο οχι, να μας πειραζει και η νοηματοδοτηση που εχει δωσει στο ακυρο, ετσι δεν ειναι; Γιατι και πολυς κοσμος θα πιστευει -και με τη βοηθεια του συριζα- οτι με το ακυρο ενισχυεται το ναι.

    Για αυτο ασχετα με το τι νοημα του δινει το συριζα, επρεπενα ψηφισουμε(και εγω αυτο θα ψηφισω) οχι, και να πουμε και ολα τα υπολοιπα που λεμε. Η διατυπωση της ερωτησης αλωστε ειναι ξεκαθαρη «ναι η οχι στην προταση των θεσμων» δηλαδη ναι η οχι σε ενα μνημονιο…. το οτι οι αλλοι εχουν ετοιμο και αλλο μνημονιο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να απορριψουμε αυτο που μας δινεται η ευκαιρια να απορριψουμε. Θα παλαιψουμε και εναντια στο αλλο με ολες μας τις δυναμεις…

    …τωρα ομως να δειτε που θα προκυψουν επιπροσθετες δυσκολιες αποδοχης της θεσης μας, η μηπως οχι;
    30 Ιουνίου 2015 – 12:22 π.μ.

    19) Poe είπε…
    Τσαφ, το οτι η χουντα ειχε βαλει δημοψηφισμα δεν σημαινει οτι απο τη φυση του ενα δημοψηφισμα ειναι αντιδημοκρατικο. Αλλο της χουντας αλλο αυτο.

    Δηλαδη αμα ειναι ετσι, και στο δημοψηφισμα με ερωτημα «βασιλιας η οχι βασιλιας» πρεπει να βαζαμε ακυρο, γιατι και με βασιλια και χωρις βασιλια παλι μετα καπιταλισμο θα εχουμε…
    30 Ιουνίου 2015 – 12:26 π.μ.

    20) Poe είπε…
    Τελος τι ειναι καλυτερα
    να βγει οχι και να λεει ο συριζα τα δικα του και εμεις τα δικα μας
    ή να βγει ναι και να εχουν το απολυτο αλοθι για τα παντα;

    30 Ιουνίου 2015 – 12:29 π.μ.

    ΤΩΡΙΝΟ [σ.σ.: του καλοκαιριού] ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ:

    Διαβάζετε, διαδίδετε Poe!

    Δεν αντιγράφω άλλο! ;-) :-)

    ΥΓ (Το έχω βάλει σε άλλο σχετικό θρεντ, αλλά αξίζει να το ξαναβάλω.)

    Δεν θα χάσουν τίποτε οι φίλοι τού ΚΚΕ που συχνάζουν εδώ να διαβάσουν ένα άρθρο τού επίσης φίλου, συνοδοιπόρου και ενεργού υποστηρικτή «τού Κόμματος» Χρήστου Μιάμη με τίτλο «Το “Όχι” του λαού, δεν ανήκει στην κυβέρνηση». Αντίθετα, θα κερδίσουν!

    Στο άρθρο, που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουλίου 2015 στο επίσης (πολύ) φιλικά προσκείμενο προς το ΚΚΕ και πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο Praxis Review, αναλύεται με το νι και με το σίγμα (και) με το Κάπα!) για ποιους λόγους ήταν απόλυτα επιβεβλημένο το ΚΚΕ να πάρει μέρος στη μάχη τού δημοψηφίσματος από τις δικές του θέσεις και για να υπηρετήσει τις δικές του στοχεύσεις (κι αυτό, ασχέτως διαφωνιών ή συμφωνιών με άλλα τμήματα της ελληνικής Αριστεράς).

    https://praxisreview.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD/

    Reply
    1. Left G700

      ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΙΝΚ

      Το λινκ που έχω βάλει από τη σχετική ανάρτηση στο μπλογκ Σφυροδρέπανο είναι λάθος και γι’ αυτό, μοιραία, οδηγεί στην ειδοποίηση «Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.» Το σωστό:

      http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/06/blog-post_29.html

      Reply
  15. ένας

    Τώρα, το βρίσκεις σωστό να διασύρεις τις απόψεις ανθρώπων, κρεμώντας τες σαν …τρόπαια(!) στο δικό σου …άρμα;!
    Και χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, για να μπορούν να σε βάλουν στη θέση σου;
    Ωρες-ώρες παραγίνεσαι ….παιδί! Και πολύ ….ζημιάρικο!

    Reply
    1. San Rocco

      Τώρα τον έπιασαν τον ένας οι και καλά ευαισθησίες:

      Α. Αγαπητέ ένας, δημόσια σχολια ορατά σε όλους έκαναν οι συντροφοι σου στα κκεδικα μπλογκς. Η αναπαραγωγή τους σε πείραξε; γιατί άραγε;

      Β. Αν θιγεσαι που δεν το ξέρουν, αυτο που έχεις να κάνεις ειναι να τους ενημερώσεις οτι στην παντιέρα διεξάγεται ένας γόνιμος διάλογος, να έρθουν και αυτοί!

      Γ. Απο την πρώτη στιγμή έχει καταρρεύσει το αφηγημα του κκε για το δημοψήφισμα: Μεγάλο κομμάτι της οργανωμένης του βάσης και το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων του, ψήφισαν έγκυρο όχι, σε αντίθεση με την απόφαση της ηγεσίας του κκε.

      Αυτο υπήρξε πολύ φυσιολογικό, και δεν την πατήσαμε όλοι εμείς που ψηφίσαμε όχι έχοντας την θέση πχ της ανταρσυα επειδή το δημοψηφισμα ήταν κόλπο απο την μεριά της κυβέρνησης. Υπήρχε τότε ελπίδα οτι, θα μπορούσε ενα μαζικό όχι του λαού να οδηγήσει σε άλλες πολιτικές εξελίξεις απο αυτές που οδήγησε. Ακομα και να μπορέσει να αντιπαρέλθει το ξεπούλημα του σύριζα. Κάτι τετιο όμως δεν έγινε για λόγους που εχουν αναλυθει και εδω.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Εγώ πάντως, που είμαι ένας απ αυτούς που είναι ενήμερος ότι ο λέφτης έχει σημειώσει στα τεφτέρια του και αναφέρεται, ούτε καν θα μπω στον κόπο να απαντήσω.

        Reply
        1. Left G700

          Ναι… Ενώ, αν έμπαινες στο κόπο να απαντήσεις, θα είχες κάτι για να απαντήσεις! Μάζεψε τώρα τα βρεγμένα σου και πήγαινε να τ’ απλώσεις. Θα φυσάει το Σαββατοκύριακο…

    2. Left G700

      IF YOU CAN’T BEAT THEM, ACCUSE THEM!*

      * Παραλλαγή τής ατάκας τού Προέδρου Τρούμαν: «If you can’t convince them, confuse them»

      Φίλε ένα,

      Παρά μία τεσσαράκοντα λέξεις μόνο περιλαμβάνει το σύντομο σχόλιό σου, κι όμως, λέει όσα δεν λένε 10 εικόνες, δηλαδή πάνω από 10.000 λέξεις σύμφωνα με τη γνωστή ρήση («μια εικόνα λέει όσα δεν λένε ούτε 1.000 λέξεις»). Και φοβάμαι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι για καλό (σου). Διότι αποκαλύπτουν μία νοοτροπία που έτσι ή αλλιώς (θα αποσαφηνιστεί παρακάτω τι εννοώ μ’ αυτό το «έτσι κι αλλιώς») έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ανημπόρια τού κόμματός σου να «πάρει κεφάλι» στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σ’ αυτούς τούς δίσεκτους (και γι’ αυτό ευνοϊκούς από μία άποψη) καιρούς. Αλλά ας δούμε πρώτα τα γεγονότα.

      Πώς ξεκίνησε αυτός ο νέος γύρος περί του ελληνικού δημοψηφίσματος, που με ανάγκασε να ξαναποστάρω όλα αυτά τα σεντόνια; Όταν ο λαθραναγνώστης ξεφούρνισε το παραμύθι (το οποίο και επανέλαβε αργότερα, όπως είδα) για βρέφη, ότι τάχα η βάση σας δεν ήθελε επ’ ουδενί να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα, ψηφίζοντας ΟΧΙ φυσικά, επομένως (αυτό δεν το είπε ο «δικός σου», αλλά η λογική συνεπαγωγή είναι ολοφάνερη), η ηγεσία τού κόμματός σας δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να εκφράσει τη volonté générale των μεσαίων/κατώτερων στελεχών, των απλών μελών και των ψηφοφόρων τού ΚΚΕ.

      Όσοι δεν ήρθαμε από τον Άρη ξέρουμε, φυσικά, πως αυτό είναι ένα χονδροειδές ψέμα. Το ξέρω εγώ, το ξέρετε εσείς (οι του ΚΚΕ), το ξέρει κι ο «Χατζηπετρής» (= ο λαθραναγνώστης). Κι όμως το ξεφούρνισε. Το καλοκαίρι είχε περιοριστεί να υπερασπίζεται την «πατάτα» σας και να διατρανώνει τη σύμφωνη γνώμη του, εγκρίνοντας και επαυξάνοντας. Εντάξει. Ούτε ο πρώτος γραμμιτζής τού ΚΚΕ (φύεται, βέβαια, σε όλα τα κόμματα και αποκόμματα της Αριστεράς το είδος, το έχω πει κατ’ επανάληψη) ούτε ο τελευταίος! Τώρα όμως το ξεχείλωσε το πράγμα. Ε, κάτι το ξεχείλωμα, κάτι που θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι δεν είχε βγάλει κιχ για τα ντοκουμέντα (και καθόλου μυστικά) που είχα ποστάρει, τα ξαναέβαλα. Το έχω ξαναπεί: τιμή μου και καμάρι μου να ξεβρακώνω γραμμιτζήδες, οποθενδήποτε και αν προέρχονται, ακόμα (για να μη σου πω ιδίως) κι αν είναι από τη ΛΑΕ ή και το Αριστερό Ρεύμα!

      Κι έρχομαι τώρα στην αφεντιά σου.

      Εν πρώτοις, για να βάλω και λίγο χιούμορ στην κουβέντα μας, να πω ότι η αντίδρασή σου μού θυμίζει εκδίκαση διαζυγίου με αντιδικία, όπου η σύζυγος καταθέτει αδιάψευστα πειστήρια για την απιστία τού συζύγου της (ερωτικές σέλφις με «το πρόσωπο» στο «κρεβάτι τής αμαρτίας» που βρήκε στο κινητό του, ας πούμε) κι εκείνος λέει με ιερή αγανάκτηση: «Να κρατηθεί η κυρία, κύριε Πρόεδρε. Της υποβάλλω αυτή τη στιγμή μήνυση για ωμή παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής και βάρβαρη προσβολή τής τιμής και υπόληψής μου.»!!!

      Κατά δεύτερον (κι εδώ θα αποσαφηνιστεί το «έτσι κι αλλιώς» που έγραψα νωρίτερα): Με τη δικολαβίστικη απάντησή σου αντί ουσιαστικού σχολίου για τα ντοκουμέντα που στέλνουν τον λαθραναγνώστη αδιάβαστο, δεν αποκαλύπτεις στην πραγματικότητα μία νοοτροπία αλλά δύο, που και οι δύο είναι χειρότερες (για να θυμηθούμε και τον αγαπημένο σου, τον Ιωσήφ, και την απάντηση που έδωσε στο ερώτημα ποιος οπορτουνισμός είναι χειρότερος, ο δεξιός ή ο αριστερός).

      Σύμφωνα με την πρώτη νοοτροπία, που είναι προϊόν μιας διαστρεβλωμένης και κακοχωνεμένης πρόσληψης της έννοιας του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού από την οποία υποφέρετε όλοι οι Κουκουέδες (και πολλοί –μάλλον η πλειοψηφία– από τους υπόλοιπους αριστερούς), είτε είστε μέλη τού κόμματος είτε όχι, είναι προτιμότερο να καταφύγετε στην πιο χοντροκομμένη προσχηματική συνδικαλιά, ακόμα και σε μια που θα έβγαζε το μάτι και ενός τυφλού και γι’ αυτό εκθέτει προσωπικά εκείνον που καταφεύγει σ’ αυτή, παρά να βγάλετε στη σέντρα δημόσια σύντροφο, λέγοντας ότι είναι κάπου λάθος, ακόμα κι αν αυτό το «κάπου» έχει να κάνει με ένα απλό ορθογραφικό λάθος ή κάποιο συνηθισμένο lapsus linguae!

      Η δεύτερη νοοτροπία που αποκάλυψε το σχόλιό σου, επίσης κοινή για όλους τούς Κουκουέδες, αλλά αυτή μόνο μειοψηφικά ανιχνευόμενη στους υπόλοιπους αριστερούς, είναι η εσωτερίκευση της ιδέας ότι η δημόσια έκφραση ακόμα και απλού σκεπτικισμού (πόσο μάλλον διαφωνίας) για κάποια απόφαση της ηγεσίας «του Κόμματος» έχει μέσα της κάτι το βαριά επιλήψιμο, έτσι που η γνωστοποίησή της σε ευρύτερο κύκλο, εκτός τού κομματικού «περιβάλλοντος» δηλαδή, ισούται με διασυρμό («Τώρα, το βρίσκεις σωστό να διασύρεις τις απόψεις ανθρώπων, κρεμώντας τες σαν …τρόπαια(!) στο δικό σου …άρμα;!»).

      Τέλος, επειδή σε έχω ικανό να μου πεις «πάλι έγραψες σεντόνι, Λέφτη, αλλά για την ταμπακιέρα, για την κριτική που σου έκανα πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, δεν μας είπες τίποτε!», να σχολιάσω εν τάχει όσες από τις αιτιάσεις σου δεν έχουν ήδη αποκρουστεί:

      Τίποτε το μη σωστό δεν έχει η παράθεση των Κουκουέδικων σχολίων από το μπλογκ Σφυροδρέπανο. Τι-πο-τε! Το Σφυροδρέπανο δεν ήταν ποτέ ένα «κλειστό» μπλογκ, από αυτά που λειτουργούν μόνο με μέλη, ώστε να πεις ότι εγώ το χακάρισα και υπέκλεψα σχόλια που δεν προοριζόντουσαν να δουν το φως τής δημοσιότητας. Άσχετα από το γεγονός ότι είχε moderation κι ότι το προσδόκιμο «επιβίωσης» ενός μη Κουκουέ σχολιαστή σε αυτό δεν πρέπει να υπερέβαινε τους δύο μήνες (εμένα δεν με άφησαν να «ζήσω» ούτε μήνα, να σε πληροφορήσω παρεμπιπτόντως), ήταν ένα μπλογκ προσβάσιμο στον καθένα.

      Κανένα πρόβλημα δεν έχω ούτε και θα μπορούσα να έχω με την ενημέρωση των φίλων τού ΚΚΕ ότι παρέθεσα τις τότε απόψεις και προβληματισμούς τους. Αν δεν ήμουν μπαναρισμένος, θα ενημέρωνα εγώ ο ίδιος με σχόλιο στις επίμαχες αναρτήσεις. Και θα έβαζα στην πάντα ακόμα και το μπανάρισμα και θα ενημέρωνα οπωσδήποτε, αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να το κάνω. Τι εννοώ; Εννοώ το εξής απλό, απλούστατο:

      Γράφεις: «Και χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, για να μπορούν να σε βάλουν στη θέση σου;».

      Σε ποια «θέση μου» να με βάλουν, φίλε ένα; Δεν πήρα καμία θέση! Δεν έκανα την παραμικρή ερμηνεία, δεν άντλησα οποιοδηποτε συμπέρασμα! Περιορίστηκα απλώς να παραθέσω τις απόψεις τους, έτσι όπως τις ανέπτυξαν εκείνο το καλοκαίρι. Η μόνη παρέμβασή μου ήταν να υπογραμμίσω οπτικά, με bold, τα σημαντικά και τα κρίσιμα σημεία τών λόγων τους. Τι ανάγκη είχα να «ερμηνεύσω»; Τα σχόλια που παρέθεσα μιλάνε από μόνα τους! Τι χρείαν άλλου μάρτυρα είχαν;;;

      Αναφέρεσαι σε «τρόπαια» που κρέμασα στο «δικό μου άρμα». Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Όχι όμως η αλήθεια που έχεις στο μυαλό σου εσύ.

      Τα τρόπαια που κρέμασα είναι τα τρόπαια της αλήθειας. Και τα κρέμασα αποκλειστικά και μόνο μπροστά στα μούτρα τού λαθραναγνώστη, ο οποίος, εν προκειμένω, αντιπροσωπεύει το ψέμα (συνειδητό, συνειδητότατο ψέμα, γιατί, εκτός τών άλλων που εμπίπτουν στη σφαίρα τής εμπειρίας όλων μας από εκείνες τις ημέρες, ο λαθραναγνώστης ήταν τακτικότατος σχολιαστής και αναγνώστης τού Σφυροδρέπανου και, επομένως, δεν μπορεί να μην είχε δει με τα ματάκια του όλους εκείνους τους προβληματισμούς!). Όσο για το άρμα «μου»; Δεν είναι το άρμα του προσωπικού εγωισμού μου (ή «ναρκισσισμού» κατά τον San Rocco και τον Κώστα. Το άρμα τής αλήθειας είναι. Τιμή μου και καμάρι μου να κρεμάω τρόπαια στο άρμα της!

      Αντί επιλόγου

      Κλείνοντας και αυτό το γύρο (μέχρι τον επόμενο), επίτρεψέ μου να σε προτρέψω θερμά να αντιπαραβάλεις το ως άνω σχόλιό σου με αυτά που έγραψες εσύ ο ίδιος μόλις σήμερα το πρωί στην ανάρτηση «Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας (NKPJ): Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα». Έγραψες:

      Αλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο, πριν από κάθε τι, για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα αυτή την εποχή. Να ξαναγίνουμε κομμουνιστές, και καλύτεροι από πριν, καλύτεροι και από τις πιο ένδοξες μέρες μας, που όποιος λέει πως κι εκείνες δεν είχαν αδύνατα σημεία είναι απλά «ιδεαλιστής μαρξιστής», δηλαδή αρλουμπολόγος. Δεν απορρίπτουμε το παρελθόν μας, γιατί αυτό είναι που μας έφτιαξε, είναι η Ιστορία μας, δεν λαθολογούμε σαν υστερικοί αμφιταλαντευόμενοι μικροαστοί, υποχείριοι της αστικής ιδεολογίας, και, χωρίς να εξιδανικεύουμε τίποτε, βλέπουμε τα πάντα κριτικά (de omnibus dubidandum, που έλεγε και ο «Μαυριτανός») αλλά με το μυαλό μας πάντα στην ταξική πάλη και τις αναγκαιότητές της, χωρίς να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή χώρου στον ταξικό εχθρό αμαχητί.
      Κι αυτό, που γίνεται δωμέσα, με τους ενίοτε σοβαρούς διαλόγους ανάμεσα στους συνήθεις σκυλοκαυγάδες, εκδήλωση και αντανάκλαση αυτής της πάλης είναι.
      (λινκ)

      Φίλε ένα, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου (κι έχω την ωραία υποψία ότι περνάνε κάμποσα), ώστε οι φίλοι τού ΚΚΕ που έρχονται εδώ[*] να συμβάλουν στην αντιστρεπτική αλλαγή τών εδώ «συσχετισμών». Έτσι που να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια όλοι μαζί ανεξάρτητα από το ποια είναι η π(λ)ηγή τού ψέματος και οι σοβαροί διάλογοι να γίνουν ο κανόνας, με τους σκυλοκαβγάδες αισχρή μειοψηφία!

      Τα λέμε

      [*] Πρέπει να ειπωθεί αριθμητικώς και ολογράφως αυτό και θεωρώ τιμή μου και «παράσημό» μου ότι το λέω εγώ, ένας ιδεολογικός αντίπαλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Παντιέρα αυτή την περίοδο, που πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο, αντιπροσωπεύει απ’ όσο είμαι σε θέση να ξέρω εγώ (και ξέρω αρκετά) το σημαντικότερο, δημοκρατικότερο και ανοιχτότερο σε όλες τις «φυλές» τής Αριστεράς βήμα διαλόγου!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.