.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Διαδικτυακή εκδήλωση του ΝΑΡ για την πολιτική αντεπίθεση (Βίντεο)


 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 η διαδικτυακή πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. με θέμα: Για τη ζωή που μας αξίζει! Να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός την κρίση. (Δείτε εδώ)

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Πρόταση του ΝΑΡ για την πολιτική αντεπίθεση του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Μίλησαν οι:

Αντώνης Δραγανίγος, εργαζόμενος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,
Άννα Μπαχτή, εκπαιδευτικός, μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Κώστας Τριχιάς, νέος εργαζόμενος, μέλος του ΚΣ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Την εκδήλωση-συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μουρμούρης

Όπως τόνισε ο Αντώνης Δραγανίγος, μέσα σε μια νέα φάση και κατάσταση με αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά, η πρόταση του ΝΑΡ στοχεύει στη συσπείρωση ευρύτερων εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να οργανωθεί αποτελεσματικά η αντεπίθεση. Είναι πρόταση για αποτελεσματικούς και αποφασιστικούς αγώνες, αλλά και πρόταση για μια άλλη αριστερά, ανάγκη που φαίνεται εμφατικά, μαχόμενη και ανατρεπτική, με αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική πολιτική και στόχευση.

Η Άννα Μπαχτή σημείωσε ότι σήμερα, άμεσα πρέπει να δοθεί η μάχη. Το αστικό στρατόπεδο έχει ξεκάθαρες θέσεις και στόχους, νομοθετεί, επιτίθεται στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Το εργατικό στρατόπεδο χρειάζεται πολιτική πρόταση, κινήσεις αποφασιστικής ανασυγκρότησης. Να απαντήσει η μαχόμενη αριστερά σε όλη τη γραμμή της επίθεσης.

Ο Κώστας Τριχιάς τόνισε την ζωτική σημασία που έχει ο αγώνας για το μεροκάματο, για τη δουλειά, για τα μεγάλα προβλήματα ειδικά της νέας γενιάς, αγώνας που θα είναι πιο επικίνδυνος, πιο αποτελεσματικός με ένα πρόγραμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης που να φωτίζει τις μάχες και να οδηγεί σε νέους δρόμους το κίνημα. Απαιτείται οργανωμένος λαός, όργανα επιβολής της θέλησης της κοινωνικής πλειοψηφίας, επαναστατική γραμμή σήμερα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 83.33% ( 12
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Διαδικτυακή εκδήλωση του ΝΑΡ για την πολιτική αντεπίθεση (Βίντεο)

  1. Γιώργος Θαλάσσης

    Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι οι πρώτες (και οι τελευταίες προς το εγγύς μέλλον) που γίνονται με απλή αναλογική. Είναι λοιπόν πολύ καλή ευκαιρία γιά τη ριζοσπαστική Αριστερά να σπάσει την κοινοβουλευτική απομόνωση και να δημιουργήσει ένα ρήγμα. Το οπορτουνιστικό κατασκεύασμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το γνωστό διασπαστικό βαρίδι δεν μπορεί να πείσει ότι αποτελεί επιλογή. Ας αποτολμήσει λοιπόν το ΝΑΡ να δόσει ένα τέλος και να απευθυνθεί στις οργανώσεις που διακρίνονται από σοβαρότητα και εντιμότητα.
    Αλλιώς θα είσαστε ατελείωτα μοιραίοι…
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας τελείωσε, τελεία και παύλα!

    Reply
    1. Μηνάς

      Αν θεωρείτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ οπορτουνιστική, όπως λέτε, ποια είναι η γνώμη σας για τον ΣΥΡΙΖΑ; Και πώς προτείνετε σε μια οργάνωση να κάνει τον οπορτουνισμό, να αλλάξει τη γραμμή της για να μπει στη Βουλή; Δεν ξερω επίσης τι θέση έχουν στο συγκεκριμένο σάιτ σχόλια που αμφισβητούν όχι μόνο τη σοβαρότητα αλλά και την εντιμότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

      Reply
  2. Γιώργος Θαλάσσης

    Μηνά, ομολογώ ότι η συλλογιστική σου με δυσκολεύει με την απλοϊκότητά της. Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ οπότε δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Αν πάλι νομίζεις ότι οι κομματικές γραμμές δεν αλλάζουν, μάλλον νομίζεις ότι είμαι ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Εξίσου αντιφατικό είναι να μην αποδέχεσαι σχόλια στο σάιτ της Παντιέρας που αμφισβητούν την σοβαρότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεδομένου ότι άβατο υπάρχει μόνο στα ταμπλόιντ του Ριζοσπάστη.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.