.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δεν είναι αθώοι είναι δολοφόνοι! Χιλιάδες στο Κερατσίνι & σε όλη την χώρα (Φωτο)


 

 

 

Χιλιάδες διαδήλωσαν το απ΄απόγευμα της Παρασκευής 18/09/20202  για τον Παύλο Φύσσα. Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών για την δολοφονία του Π. Φύσσα, οι δρόμοι του Κερατσινίου και του Πειραιά γέμισαν με νέους και νέες, εργαζόμενους και συλλογικότητες του κινήματος.

Στην κεφαλή της πορείας η Μάγδα Φύσσα και ακολουθούσαν σε πυκνά μπλοκ χιλιάδες κόσμου. Μαζική η παρουσία φοιτητικών συλλόγων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, πολλών οργανώσεων της Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μετά την συγκέντρωση στο μνημείο για τον Παύλο Φύσσα, στο σημείο της δολοφονίας του από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, η πολύ μεγάλη διαδήλωση ξεχύθηκε στους δρόμους από το Κερατσίνη μέχρι το Δημοτικό Θέατρο στο κέντρο του Πειραιά.

Προκλητική για μία ακόμα φορά η παρουσία της αστυνομίας, ειδικά στο κέντρο του Πειραιά, όπου είχαν παραταχθεί με επιθετική διάταξη πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ πολλές ακόμα ήταν στα στενά για να κτυπήσουν από πίσω τη διαδήλωση.

Αντίστοιχες μαζικές διαδηλώσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη και στις πόλεις όλης της χώρα.

Καθολική απαίτηση των διαδηλωτών και όλου του κινήματος: Να καταδικαστεί συνολικά η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Είναι ένοχοι! Να μην αφήσουμε κανέναν χώρο στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό!

Επόμενος σταθμός η 7η Οκτώβρη. Η καταδίκη σύσσωμης της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί είναι μονόδρομος. Θα είμαστε όλοι εκεί.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.