.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΔΕΘ 2024: Ταξική Εργατική Συγκέντρωση στην Καμάρα καλούν συνδικαλιστές


ΔΕΘ 2024 – ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, ΚΑΜΑΡΑ, 6ΜΜ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διάβασε ανάποδα τη μαζική αποδοκιμασία των ευρωεκλογών και βιάζεται να προχωρήσει τα αντιλαϊκά σχέδιά της, τις αναδιαρθρώσεις υπέρ της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Παράλληλα βαθαίνει την πρόσδεσή της στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η ΝΔ στη συναίνεση που της δίνει ένα πολιτικό σκηνικό σε κρίση, βλέπει αδυναμία να υπάρξει αντιπολίτευση. Όμως, παρά τη συναίνεση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία είναι εδώ, δεν παραδίνονται, αγωνίζονται. Η συγκέντρωση στη φετινή ΔΕΘ και την παρουσία του Μητσοτάκη πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την φτώχεια, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

· Όχι στο 6μερο, τους μισθούς πείνας και την ελαστική εργασία

Η αθλιότητα της 6ήμερης εργάσιμης βδομάδας που μπήκε σε εφαρμογή βαθαίνει ακόμα περισσότερο τον εργασιακό μεσαίωνα των μισθών πείνας και της ελαστικής εργασίας. Η 6ήμερη εργασία αφορά την πλειοψηφία των βιομηχανικών κλάδων (τρόφιμα-ποτά, ενέργεια, μέταλλο κ.ά.), αλλά με την πρόφαση των “εξαιρετικών συνθηκών” μπορεί να επεκταθεί στα λιμάνια, τις μεταφορές, τα τηλεφωνικά κέντρα, στις φορτοεκφορτώσεις και τις εταιρείες logistic κ.α.

Παράλληλα, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας η κυβέρνηση επεκτείνει τον χρόνο εργασίας και διαλύει το 8ωρο σε μια σειρά κλάδους, καθώς ξέθαψαν ένα Προεδρικό Διάταγμα του 1932 (!), σύμφωνα με το οποίο δεν θεωρείται «χρόνος εργασίας» το διάλειμμα και η προετοιμασία των εργαζόμενων για τη δουλειά στην αρχή και το τέλος της βάρδιας. Δεν δηλώνεται επίσης καθόλου ωράριο σε όσους εργαζόμενους χαρακτηρίζονται ως διευθυντικά στελέχη! Ορίζοντας σαν «διευθυντικό στέλεχος» όσους κατέχουν θέσεις «εποπτείας ή ευθύνης», δεν υπάρχει εκ των προτέρων κανένα συμφωνημένο ωράριο, αλλά κάθε μήνα ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να δηλώνει διαφορετικό! Με την αθλιότητα αυτή, συμβάσεις και ωράρια πάνε περίπατο μπροστά στο μέγιστο κέρδος. Η ανεργία θα φουντώσει καθώς η εργοδοσία θα μπορεί να ξεζουμίζει χωρίς όριο τους σημερινούς εργαζόμενους!

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς και στα ενοίκια εξαϋλώνει τους καθηλωμένους, εδώ και χρόνια, μισθούς στη μέση του μήνα. Η αύξηση κατά 70€ (!) στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, ενώ με το υποτιθέμενο ξεπάγωμα των τριετιών αποδεικνύεται ψέμα και επικοινωνιακό τρικ. «Λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνο στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που σημειώνουν ρεκόρ 15ετίας!

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις! Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό!

Σε αυτούς παραχωρούνται άλλωστε όλα τα δημόσια αγαθά που γίνονται πεδίο κέρδους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εγκλήματα, όπως αυτό των Τεμπών. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει και καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πρόσφατο νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Εμπορευματοποιεί πλήρως την Υγεία και νομοθετεί ότι «όποιος πληρώνει, χειρουργείται». Στα απογευματινά χειρουργεία το κόστος θα κυμαίνεται από 200-2000 €, την στιγμή που η λίστα αναμονής ξεπερνάει τα 10.000 άτομα διότι το 30% των χειρουργικών τραπεζιών δεν λειτουργεί λόγω της τεράστιας υποστέλεχωσης των νοσοκομείων.

· Όχι στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλα τα παραπάνω έχουν την σφραγίδα της ΕΕ, πχ την Οδηγία 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, για την πλήρη ελαστικοποίησης των συνθηκών εργασίας. Μια πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με την πλήρη στήριξη δήθεν αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιά Ελληνική Λύση).

Η συνέχεια αυτής της πολιτικής είναι η «οικονομία πολέμου», όπως ξεδιάντροπα μας λένε οι ηγέτες της ΕΕ για να προετοιμάσουν τη νεολαία και την εργατική τάξη ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να γίνουν και κρέας για τα κανόνια για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Η «Ελλάδα 2.0» που διαφημίζει η ΝΔ μπλέκει ολοένα και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Η κυβέρνηση με την πλήρη συναίνεση της καθεστωτικής αντιπολίτευσης αυξάνει κι άλλο τους εξοπλισμούς, έχει συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, έχει εμπλοκή στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα. Για να αποδεχτεί ο λαός αυτή τη μοίρα ρίχνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και παρουσιάζουν σαν «εχθρό» τους γείτονες λαούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Όμως οι κυβερνήσεις, παρά τους εσωτερικούς τους ανταγωνισμούς και τις διαιρέσεις τους, εκφράζουν τις επιδιώξεις των καπιταλιστών που συνδέονται με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συστήματος που παράγει τον πόλεμο.

Οι εργατικές τάξεις δεν έχουν να διαλέξουν στρατόπεδο στον πόλεμο. Το δικό μας «στρατόπεδο» είναι των υπό εκμετάλλευση και των  καταπιεσμένων, των λαών που υποφέρουν από την κατοχή και την εξαθλίωση.

Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την φτώχεια, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, αυτό που χρειάζεται είναι η συγκρότηση ενός μετώπου αντεπίθεσης, από το ταξικό εργατικό κίνημα, μαζί με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, τις συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην ακρίβεια, την λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, τις πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

· Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς! Ο αγώνας στα χέρια των εργατών! Συνδικάτα ταξικά, δημοκρατικά, μαχητικά!

Τεράστια είναι η ευθύνη του κυρίαρχου εργοδοτικού συνδικαλισμού, ο οποίος διευκολύνει την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων «με διαπραγματεύσεις για τους όρους της εφαρμογής τους». Από την άλλη, το ΠΑΜΕ συναντιέται με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αφού αποδείχθηκε απρόθυμο στη διαμόρφωση ενός σχεδίου πραγματικής κλιμάκωσης και ενοποίησης των αγώνων, ενώ το διεκδικητικό περιεχόμενο που προβάλλει δεν σηματοδοτεί τη σύγκρουση για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.

Τώρα, χρειάζεται συντονισμός και ενοποίηση των αγώνων και δυνάμεων του εργατικού κινήματος ώστε οι απαιτούμενες απεργιακές μάχες να εντάσσονται σε ένα μαχητικό σχέδιο αντεπίθεσης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός ανεξάρτητου κέντρου μάχης του εργατικού κινήματος. Είναι η στιγμή των γενικών συνελεύσεων και των μαχητικών αγωνιστικών αποφάσεων. Οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο μία δυνατότητα για να βελτιώσουμε πραγματικά τη ζωή μας: Να διεκδικήσουμε από τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να πάρουμε από τα κέρδη των εργοδοτών που απογειώνονται μέρα με τη μέρα, την ώρα που εμείς εξαθλιωνόμαστε και πνιγόμαστε από την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους για τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο και τον κλεμμένο χρόνο!

· Απαιτούμε:

– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και αντίστοιχες για τις συντάξεις, που να καλύπτουν όλες τις μνημονιακές περικοπές, την ακρίβεια και την αύξηση των φόρων. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Κατώτατος μισθός 1.200 € καθαρά. Να καταργηθεί το καθεστώτος του κατώτατου μισθού που ορίζεται από την κυβέρνηση. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση όλου του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Ξεπάγωμα των τριετιών και των κλιμακίων χωρίς προϋποθέσεις και αναδρομικά από το 2012.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, της ιδιωτικοποίησης της περιουσίας και των αποθεματικών των ταμείων και όλου του μνημονιακού πλαισίου για την κοινωνική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Πλαφόν στις τιμές. Μείωση των φόρων – να φορολογηθεί ο πλούτος, όχι ο λαός. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων. Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, τρόφιμα, νερό φτηνά και προσιτά για το λαό. Η ενεργειακή φτώχεια και η λεηλασία από τους λογαριασμούς του ρεύματος έχει δείξει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι μια οργανωμένη κλεψιά: να γυρίσει άμεσα στο δημόσιο η ΔΕΗ, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, να καταργηθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι! Μία και μόνη δημόσια εταιρία παραγωγής και διανομής για να έχουμε ρεύμα φτηνό για τον λαό!

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.

– Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Να περάσουν στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΜΜΜ, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι υποδομές (αεροδρόμια και λιμάνια), με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Να καταργηθεί άμεσα το «Υπερταμείο» που κατέχει τη δημόσια περιουσία. Έξω οι ιδιώτες και οι εργολάβοι από παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. Όχι στο ξεπούλημα και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ –δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους.

– Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση και το νόμο για τα ΕΠΑΛ που θέλει αναλώσιμο υλικό τους μαθητές. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων για αξιολόγηση, εξεταστικούς φραγμούς, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Κανένας νέος και νέα έξω από το σχολείο και χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

– Ριζική ενίσχυση του ΕΣΥ, μαζικές προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών, κατάργηση των αντικοινωνικών νόμων Γεωργιάδη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική μέριμνα.

– Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και Αχτσιόγλου. Όχι σε σωματεία κρατική καρικατούρα. Απειθαρχία στο ΓΕΜΗΣΟΕ, στις ηλεκτρονικές εκλογές και στις αντιαπεργιακές διατάξεις.

– Δημόσιο πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.

– ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας, ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και Ενιαίο Φορέα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης, αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

– άμεση και επαρκή αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες από τις περσινές πλημύρες της Θεσσαλίας, αντιπλημμυρικά έργα και σχεδιασμός στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα

– Ανυπακοή και ανατροπή του πλαισίου της μεταμνημονιακής επιτροπείας της ΕΕ και του χρέους, των βαθιά αντιδραστικών, αντιλαϊκών προϋποθέσεων και προαπαιτούμενων του «Ταμείου Ανάκαμψης» και του ΕΣΠΑ. Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση και διαγραφή του. Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου.

– Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Κλείσιμο των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύσκεψη για την οργάνωση της ταξικής εργατικής συγκέντρωση στη ΔΕΘ: Δευτέρα 26/8, ΕΔΟΘ, 7μμ

1. Αγαπητός Θανάσης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ)

2. Αγοραστού Λήδα, θεατρολόγος, δημοτική σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

3. Αλεμίδου Θώμη, εκπαιδευτικός, μέλος Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

4. Αλεξίου Δημήτρης, μέλος ΣΜΤ Μακεδονίας

5. Αντάρας Λάμπρος, αρχιτέκτονας, μέλος του ΣΑΘ

6. Αξούριστου Χαρά, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας

7. Αποστόλου Γεώργιος μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας

8. Βασιλάτου Βίκυ, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

9. Βασιλειάδου Δέσποινα, δασκάλα, μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ-Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

10. Βασιλοπούλου Νότα, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ και του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)

11. Βλαχομήτρος Δημήτρης, μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”, Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης

12. Βλάχος Γιώργος, κτηνοτρόφος, Χαλκιδική

13. Γαζάκης Αντώνης, γραμματέας Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

14. Γαζανός Στέλιος, φοιτητής Νομικής Κομοτηνής, εργαζόμενος στον επισιτισμό/τουρισμό

15. Γκότσης Ηρακλής, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

16. Γκότσης Στάθης, αρχαιολόγος

17. Δέση Λουκά Χριστίνη, γραμματέας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

18. Εμμανουηλίδης Γιάννης, φοιτητής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, εργαζόμενος στον επισιτισμό

19. Ζαγανίδης Χρήστος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

20. Ζήκος Αποστόλης εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

21. Ιωαννίδης Τάσος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα)

22. Ιωαννίδου Κική, βρεφονηπιακόμος, μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

23. Καλαϊτζής Τάσος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Καλλιθέας

24. Καπακτσής Αλέξανδρος, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης

25. Καπέτης Δημήτρης, εκπαιδευτικός. γραμματέας της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

26. Καρπουζέλης Νίκος, εργαζόμενος σε βιομηχανία τροφίμων, Αλεξανδρούπολη

27. Κατσανεβάκη Ζαμπία, μέλος ΔΕ της ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ

28. Κάτσαρης Παναγιώτης, γεωπόνος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

29. Κατσαρού Ιωάννα, δασκάλα, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά

30. Κατωγιάννης Βασίλης μέλος Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

31. Κηπουρός Γιάννης, εργαζόμενος στο δήμο Ευόσμου

32. Κόλλας Άγγελος, μεταπτυχιακός φοιτητής, πρόεδρος Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών, εποχιακός εργαζόμενος στον επισιτισμό-τουρισμό

33. Κοντελές Δημήτρης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

34. Κοσμοπούλου Όλγα, γιατρός, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Νικαίας

35. Κουρτέσης Βασίλειος μέλος ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων –Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

36. Κούτσαρη Μαργαρίτα, εργαζόμενη φοιτήτρια, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

37. Κουτσούμπα Δέσποινα, αρχαιολόγος, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ ΥΠΠΟ

38. Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και της ΕΕ της ΕΔΟΘ

39. Κρεστενίτης Μάριος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

40. Κρίτσας Σωτήρης, συνταξιούχος, υπεύθ. δημοσίων σχέσεων του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»

41. Κωτίτσα Νάνση, τραπεζοϋπάλληλος, αναπληρ. μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ

42. Κώτσης Παναγιώτης μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/ Ελλάδας

43. Λαθήρα Γιάννα, καθηγήτρια, πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

44. Λαθήρας Γιάννης, μέλος ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΕΘ), δημοτ. σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών – «Η Πόλη Αλλιώς»

45. Λεγάκης Μιχάλης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

46. Μακρυγιάννης Στέφανος, δάσκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης

47. Μαυρίδης Θοδωρής, δάσκαλος, μέλος ΔΣ συλλόγου ΠΕ Περιστερίου

48. Μέτσιος Μίλτος, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας

49. Μιχαλόπουλος Δημήτρης, εργαζόμενος στο δήμο Καλαμαριάς

50. Μιχαλόπουλος Δημήτρης, εργαζόμενος στο δήμο Καλαμαριάς

51. Μούστος Φώτης, μέλος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Καρδίτσας, μέλος «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα»

52. Μούτσα Μικέλ, μέλος Συλλόγου φοιτητών ΠΑΜΑΚ, εργαζόμενος-φοιτητής

53. Μπαζιργιάννης Βασίλης, δάσκαλος, μέλος Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών

54. Μπακόλας Δημήτρης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Ιωαννίνων του Σωματείου Μισθωτών Γεωτεχνικών

55. Μπαξεβανάκη Μαρία, τραπεζοϋπάλληλος, αναπληρ. μέλος ΔΣ ΣΥΕΤΕ

56. Μπινιώρης Νίκος, εργαζόμενος δήμου Καλλιθέας, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

57. Νάνος Βαγγέλης μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας , πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας

58. Ντόνας Δημήτρης, μέλος του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

59. Ξενόπουλος Κώστας, ελευθ. επαγγελματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Πόλη Ανάποδα

60. Ξιφαρά Μαρία, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ

61. Ξοπλίδης Παναγιώτης, γ. γραμματέας του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσ/νίκης, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΘ)

62. Παναγιώτου Χρήστος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης» και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

63. Παπά Ευθυμία, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και εργαζόμενη στον επισιτισμό

64. Παπαθανασίου Αργύρης, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Μαγνησίας

65. Παπανικολάου Πάνος, νευροχειρουργός, γεν. γραμματέας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., εκλέκτορας του ΠΙΣ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου

66. Παρασκευόπουλος Γιώργος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Καλλιθέας

67. Πατέλη Βιολέττα, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

68. Περιστεροπούλου Μαρία, εκπαιδευτικός, μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

69. Περσόπουλος Αλέκος, εργαζόμενος στο δήμο Καλαμαριάς, μέλος του ΓΣ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

70. Πολίτου Βίκη, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

71. Ρέππας Χρήστος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Νησιών Αργοσαρωνικού

72. Σαραϊδάρη Πόπη, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του ΓΣ της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

73. Σιαφάκας Γεώργιος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ και Οδηγών Φορτηγών Πρέβεζας

74. Σιούλας Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Θεσσαλίας Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

75. Σιούτης Σπύρος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου

76. Σιτέλας Κώστας, εργαζόμενος στο δήμο Καλαμαριάς

77. Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

78. Στάγκος Κώστας, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»

79. Σταμούλης Δημήτρης, δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ

80. Σταυροπούλου Μάγια, πρόεδρος ΣΕΠΕ ” Ο Περικλής”

81. Σταυρουλάκης Αργύρης εργαζόμενος στο τουρισμό (Λευκάδα) ΛΑΝΤΖΑ στο τουρισμό-επισιτισμό

82. Στεφανίδου Σοφία, εκπαιδευτικός, γραμματέας της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

83. Σωτηρόπουλος Άκης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

84. Ταλαχούπης Νίκος, οικοδόμος, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας

85. Τάσσου Δήμητρα, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, πρόεδρος συλλόγου ΠΕ Αριστοτέλης

86. Τζαμουράνης Δημήτρης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

87. Τζέρπος Νίκος μέλος των Παρεμβάσεων εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

88. Τζιουβάρα Ολύβια, μεταδιδάκτορας, μέλος του ΔΣ του ΣΕΡΕΤΕ

89. Τόδη Νεκταρία, δικηγόρος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Κ. Μακεδονίας

90. Τοσονίδου Δέσποινα , πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ

91. Τρούλη Αντιγόνη, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μέλος του ΓΣ ΑΔΕΔΥ

92. Τρώντσιου Λίτσα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης

93. Τσαπαρίκου Μαριάννα, Φοιτήτρια, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ

94. Τσούκας Αντώνης, εκπαιδευτικός, γραμματέας της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

95. Υφαντή Ελισάβετ πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας

96. Χαλισιάνη Ιωάννα, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

97. Χαρατσής Χρήστος, γιατρός, μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

98. Χατζηθεοδωρίδου Μαίρη, δασκάλα, πρόεδρος Β΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

99. Χεκίμογλου Άκης, οικοδόμος, μέλος Αγωνιστικής Κίνησης Οικοδόμων Θεσπρωτίας

100. Χρηστίδου Χρηστίνα, ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΜΟΔ

101. Χρυσικού Γιαννούλα, εκπαιδευτικός, μέλος της Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων Νομαρχιακού Τμήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ

 

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στα ismilios@gmail.com και gkreasidis@gmail.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.