.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΔΕΘ: Μαζική – μαχητική απάντηση στις εξαγγελίες Μητσοτάκη (Βίντεο)


Παναγιώτης Ξοπλίδης

▸Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές από το μπλοκ της Καμάρας έδωσαν την πρώτη μαζική, μαχητική απάντηση στις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια των μεγάλων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων που έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες. Ο ηρωικός αγώνας των απεργών της Μαλαματίνα και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ετοιμάζουν ήδη το έδαφος όχι για ένα «χειμώνα του ’42» (όπως προκλητικά δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης) αλλά για μια άνοιξη ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής. Η απεργία στη Μαλαματίνα δείχνει τον δρόμο για την πραγματική κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και το φοιτητικό κίνημα είναι έτοιμο να ανατρέψει και τους νόμους Κεραμέως μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η συγκέντρωση της Καμάρας για άλλη μια χρονιά αφουγκράζεται την οργή του λαού, δείχνοντας το δρόμο για να μετατραπεί σε ποτάμι ρήξης και με τα όρια που θέτει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ως μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Και ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη: «Όχι στη συγκάλυψη»

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Άρης Μερκενίδης, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και απεργός της Μαλαματίνα, ο οποίος όχι μόνο μετέφερε το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα και της ταξικής σύγκρουσης αλλά τόνισε ότι ο αγώνας τους είναι κοινός με αυτός των φοιτητών, της νεολαίας και όλου του εργατόκοσμου. Ο συντονισμός όλων των αγώνων με ένα ανατρεπτικό πλαίσιο είναι ο τρόπος για να νικήσει και η δική τους απεργία και για να ζήσει ο λαός, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει.

 

Στη συγκέντρωση καλούσαν επίσης η Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου καθώς και η ΠΕΝΕΝ και ΠΟΚΟΠΚ, εργατικές και περιβαλλοντικές συλλογικότητες. Επίσης συμμετείχαν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου.

Η δυναμική διαδήλωση διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης έκανε μια στάση στο κτίριο της ΔΕΗ στην Τσιμισκή, όπου οι διαδηλωτές καίγοντας λογαριασμούς ρεύματος σε μια συμβολική κίνηση, έδειξαν ότι αυτός που θα χάσει τα υπερκέρδη του θα είναι οι επιχειρήσεις ενέργειας και ότι ο λαός θα διεκδικήσει με μορφές συλλογικού αγώνα όλα τα δημόσια αγαθά που δικαιούται.

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.