.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και το μπαράζ ψευδολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και της αστικής πολιτικής


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νέων ανθρώπων, αλλά και εργαζομένων και αγωνιστών/στριών από όλες τις γενιές που συμμετείχαν χθες μαζικά και μαχητικά στις διαδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μεταξύ των άλλων το γεγονός αυτό αποτελεί επιστέγασμα μιας λαϊκής νίκης ενάντια στην απόπειρα των συστημικών δυνάμεων για απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, που επιχειρήθηκε με ιδιαίτερη σπουδή πέρυσι.

Απορρίπτουμε τις ψευδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών του μέσων σε βάρος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ, που κάνουν λόγο για… άσκηση βίας εναντίον στελεχών του. Η θυματοποίηση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει σαν κρύο ανέκδοτο, τη στιγμή μάλιστα που συνδύασε την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο με συνοδεία «ανθρώπων ασφαλείας» που προκαλούσαν και δεν δίστασαν να τραμπουκίσουν φοιτητές και φοιτήτριες. Είναι όμως κάτι χειρότερο. Στην ουσία αναζητούν απελπισμένα δικαιολογίες για να οχυρωθούν προκαταβολικά σε μια γραμμή υπεράσπισης μιας δεξιάς αστικής και αυταρχικής πολιτικής, που πλέον ούτε κατ’ όνομα δεν είναι αριστερή αλλά γίνεται (ΠΑΣΟΚο) «προοδευτική». Ταυτόχρονα, ρίχνουν ξανά νερό στον μύλο της αντίδρασης και της κυβέρνησης και των σχεδίων τους για πανεπιστημιακή αστυνομία και κτύπημα του μαχητικού φοιτητικού κινήματος.

Οι ανοιχτές απειλές που εκτοξεύονται κατά της νΚΑ προϊδεάζουν για μια ανοιχτά επιθετική στάση απέναντι στην αριστερά και ειδικά την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε επάξια την αγανάκτηση και δυσφορία της ριζοσπαστικής νεολαίας όχι μόνο λόγω της κυβερνητικής πολιτικής του υπέρ των αστικών συμφερόντων και των δεσμών της ΕΕ και των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, αλλά και λόγω της τωρινής στάσης συναίνεσης στους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της ΝΔ.

Το πεδίο της δικής μας αποφασιστικής αντιπαράθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου είναι το πεδίο των συλλογικών κοινωνικών αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό αντιμαχόμαστε και την πολιτική της συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση, από θέσεις αντικαπιταλιστικής πάλης, ρήξης με την αστική πολιτική και κομμουνιστικής προοπτικής.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ, 18/11/2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.62% ( 13
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και το μπαράζ ψευδολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και της αστικής πολιτικής

  1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    O Συριζα είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο εκτρέφοντας φαινόμενα ( διαδικτυακης κυριως) χυδαιότητας με στρατιες αυριανιστών χαρτζηλικωμένων ή μη.Αυτοί λοιπόν αφου τελειωσαν τον ” αντιμνημονιακό” αγώνα ,ψιλοτελειώνουν εν οψει οικουμενικών σχημάτων που έρχονται και τον ” αντιδεξιό” αγώνα και στρεφονται κατά της αριστεράς.Αυτό αν είναι κεντρική επιλογή της υπόγας της Κουμουνδουρου θα φανεί στο αν υπάρξουν και άλλες( διαδικτυακες ελπιζω) επιθεσεις από Συριζαίους με πολιτικά που κινούνται εντός κινηματικών χώρων….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Δεν ήταν μόνο ο τσύριζας (σιγά, που θάχανε την ευκαιρία της τζάμπα αντιπαράθεσης μακρυά από την …ταμπακιέρα!), αλλά και όλα τα βοθροκάναλα, που άρπαξαν την ευκαιρία για τους ίδιους λόγους.
    Αυτά, σύντροφοι, έχει η εξιδανίκευση του “αυθόρμητου”. Στην ταξική πάλη οι αυτοσχεδιασμοί, ιδιαίτερα οι παρορμητικοί, πληρώνονται δυσανάλογα από το λαϊκό κίνημα, που τους λούζεται.
    Δεν αγωνιζόμαστε για να αποδείξουμε (στους …εαυτούς μας;) ότι είμαστε “πιο αριστεροί” από τους “άλλους”, αλλά γιατί έχουμε, δηλωμένα, πρόγραμμα και στόχους.

    Reply
  3. Θανάσης Α.

    τρομάρα σας….. μέχρι τον Μανιό;…. τα λόγια είναι περιττά…. είστε απαράδεκτοι εκεί στην διαλυμένη αναρσυα…..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Α, τώρα “διαλυμμένη αναρσυα”!
      Οσο μας έκανε τη δουλειά μας ήταν καλή….

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Τι λε ώρε Θανάση α; Καταρχάς δεν τον χτύπησε κανένας τον Μανιό οκ; Κατά δεύτερο ώρε Θανάση δεν δε έχει πειράξει ότι ι Μανιός έχει ψηφίσει τους μισούς νόμους που σου έχουν γαμησει την ζωή και μας έχουν γαμησει τη ζωή; Πολύ κάρτα σε βλέπω με ανθρώπους σαν τον Μανιό.

      Όχι αδερφέ. Δεν τον χτύπησε κανείς τον Μανιό. Και έπρεπε εδώ κ καιρό να έχεις πει ντροπή στον Μανιό έτσι; Το ότι ήταν αγωνιστές πριν κάτι δεκαετίες ενώ τα τελευταία χρόνια συμβάλλει στην εξαθλίωση, αυτό είναι το θέμα

      Reply
  4. Κώστας

    Εγώ νομίζω πως οι πολιτικοί χώροι που είχαν σχέση με την Εξέγερση μπορούν να παρίστανται στον εορτασμό. Θυμάμαι και από παλιά ως κεκτημένο το ότι δεν γίνονταν ανεκτή η ΟΝΝΕΔ. Με το ΠΑΣΟΚ, και να γίνονταν μανούρες, δεν ήταν κεκτημένο του χώρου πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταθέσει στεφάνι και γιατί δεν θέλαμε να φάει ξύλο κανένας αντιστασιακός, επώνυμος ή ανώνυμος, γνωστός ή μη πιο σωστά, με στελεχιακό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ ή όχι

    Τα βασικά επιχειρήματα που βλέπω να αρθρώνονται από τον χώρο του ΝΑΡ και της νΚΑ εμένα δεν με πείθουν, πολιτικά. όχι επί των γεγονότων. Επι των δεύτερων είναι ορθά.

    Αλλα το να λέμε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με μπράβους, ασφαλίτες και δεν ξέρω τι άλλο. Αρχικά δεν αποδεικνύεται, κατόπιν, θα σου πει κάποιος άσχετα αν το εννοεί ή θέλει να τον δικαιολογήσει και άσχετα αν είναι σωστό, περίμενε την μανούρα τι να κάνει, και τρίτον μπορεί να σου πει ένας άλλος ας μην έπεφτες στην παγίδα, να μην του έδινες επιχειρήματα συναίνεσης για την πανεπιστημιακή αστυνομία ή ότι άλλο.

    Επίσης δεν στέκει πως κανένας δεν πείραξε τον Μανιό του ΣΦΕΑ αλλά πάνω στην μανούρα βρέθηκε ο Μανιός του ΣΥΡΙΖΑ, τι να γίνει, γκαντεμιά. Ορθό είναι επι των γεγονότων αλλά αυτό γυρνάει στο πως άρχισα. Ο Μανιός θα πάει και του χρόνου να “προστατέψει” την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι τα ίδια θα έχουμε ?

    Θεωρώ πως άτομα και χώροι που είχαν σχέση με το Πολυτεχνείο πρέπει να χρεώνονται την μετατόπιση τους με πολιτικότερους τρόπους. Τα άμαζα μπλοκ του μετά από λίγες ώρες θα τον εκθέσουν αρκετά, το να παίξει ο Φίλης να καταθέτει στεφάνι για λίγα δευτερόλεπτα στην τιβί κανένα καλό δεν του κάνει σε αντίθεση με το να βρίσκει αφορμές για κλάψα, αυτό του κάνει καλό.Ούτε υπάρχουν λόγοι να αναπαράγουμε θεωρίες “προδοσίας” που είναι αρκετά επιφανειακές για να περιγράψουν την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μου δημιουργεί και μια έκπληξη από τον χώρο του ΝΑΡ ειδικότερα που πρώτο, κατά τα άλλα. έλεγε πως δεν υπήρξε προδοσία αλλά το πήγαινε και στην άλλη άκρη, έλεγε σχεδόν πως δεν υπήρξε τομή, σχεδόν πως υπήρχε γραμμική συνέχεια.

    Να καταγγείλω τέλος όσους δημιουργούν την εντύπωση πως ο Μανιός έφαγε προσωποποιημένο συμμορίτικο ξύλο

    Κώστας

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Κώστα συμφωνούμε αρκετά.Ήμουν κάπως στον χώρο του πολυτεχνειου την ώρα του συμβάντος.Ήταν εμφανές οτι οι συριζαίοι είχαν bodyguards που δεν ξέρω αν ήταν ασφαλίτες οι μπραβοι αλλά όπως και να είναι είναι προβλημστικό Πιστεύω οτι οι Εαακιτες λίγο την πάτησαν.Μαλλον επρεπε να φωτογραφησουν τους μπραβους μόνο κ να κάνουν καταγγελεία ή να ” ακτιβισουν” πιο ανώδυνα ( πχ συνθηματα,αυγά κλπ) .Όντως ο Μανιός πρεπει να έπεσε στο σπρωξιδι που ο ίδιος αποφάσισε να πάει.Κανεις δεν του επιτεθηκε προσωπικά.Τέλος έχω μια αίσθηση οτι η υπόγα της Κουμουνδουρου χτυπάει το ΝΑΡ γιατι είναι μια οργάνωση που έχει κάποια νεολαια στα πανεπιστήμια κ γενικα μια απήχηση χωρίς να είναι χειραγωγίσιμη ή χειραγωγούμενη και χωρίς να είναι περιθωριακή λογω αυτοαναφορικότητας ή γραφικοτητας.Όλοι οι υπόλοιποι ( εξσιρω το κκε) εμπίπτουν στις κατηγορίες που περιέγραψα.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.