.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Β. Μηνακάκη, Μάης 1968: Βιβλιοπαρουσίαση στο ΚΨΜ (Βίντεο)


50 χρόνια από τον Μάη του 1968

Ένα βιβλίο περιήγησης στα οδοφράγματα και τις απεργίες, την πολιτική και τους αγώνες για χειραφέτηση

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Βασίλη Μηνακάκη για τον Μάη του ’68 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΨΜ, Κιάφας 3 και Ακαδημίας.

ΜΑΗΣ 1968 -Ρωγμή από το Μέλλον, είναι ο τίτλος του, εκδίδεται στα 50 χρόνια από το Μάη που συγκλόνισε όχι μόνο τη Γαλλία αλλά πολλές μητροπόλεις του δυτικού κόσμου και το παρουσίασαν οι Γιάγκος Ανδρεάδης, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Τηλέμαχος Δουφεξής – Αντωνόπουλος, βιβλιοϋπάλληλος, Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμητρα Λαμπροπούλου, λέκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Άγγελος Χάγιος.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα εκ μέρους των εκδόσεων ΚΨΜ ο Δημήτρης Γκόβας. Χρέη συντονιστή εκτελούσε ο Αντώνης Κουρούκλης.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου. Οι πέντε ομιλίες, μέσα από τη διαφορετική οπτική καθεμιάς από αυτές, στέκονται και αυτόνομα παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό ενδιαφέρον. Αξίζει να τις παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν.

Στο τέλος της εκδήλωσης πήρε το λόγο και ο συγγραφέας του βιβλίου, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στη συγγραφή και την έκδοση του σημαντικού αυτού ντοκουμέντου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ: Βασίλης Μηνακάκης, 50 χρόνια από τον Μάη του 1968

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.50% ( 12
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.