.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Α. Δραγανίγος για Πόλεμο /Ακρίβεια/ Β. Μακεδονία /Ακροδεξιά (Βίντεο)


Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τέσσερις σύντομες, κοφτές αλλά περιεκτικές πολιτικές τοποθετήσεις του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνη Δραγανίγου, υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία στις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

Πρόκειται για απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο ευρύτερης συνέντευξης στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την δημοσιογράφο Ντένια Σαρακίνη τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Δείτε οπωσδήποτε και τις τέσσερις συνοπτικές τοποθετήσεις!

Α: Για το αν υπάρχουν “κίνδυνοι” που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα από την γειτονική Βόρεια Μακεδονία:

 

Β: Για τον Πόλεμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση:

 

Γ: Για την ακρίβεια που ”θερίζει” τον κόσμο της εργασίας και τις αιτίες της:

 

Δ: Για την ενίσχυση της ακροδεξιάς:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 4
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Α. Δραγανίγος για Πόλεμο /Ακρίβεια/ Β. Μακεδονία /Ακροδεξιά (Βίντεο)

  1. Ανώνυμος

    Πάλι “η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών”.
    1. Είναι κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας: από το 2004 η Ρωσία προειδοποιεί ότι το φιδίσιο σύρσιμο του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά της το θεωρεί απαράδεκτο.
    2. Δεν μπορείς να αγνοείς ότι επιτιθέμενοι είναι οι αμερικανονατοϊκοί και η Ρωσία είναι αμυνόμενοι.
    3. Όσο δεν παίρνει πρακτικά μέτρα η Αριστερά, όπως έκανε το 1999 με το Γιουγκοσλαβικό, παρά παρακολουθεί παθητικά την κυβέρνηση να εξοπλίζει το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, δεν μπορεί να επικαλείται καμία ουδετερότητα ανάμεσα στα δύο μπλοκ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ιμπεριαληστής ….”αμυνόμενος”, όπως λέμε δροσερό καμίνι!
      Πάντα σε κάθε ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη θα υπάρχει ο ισχυρότερος και ο υποδεέστερος, που αυτό δεν τον κάνει λιγότερο εκμεταλλευτή, τομάρι και εγκληματία.
      Ειδικά η νεορωσσική μαφία αγωνίζεται για μια πιο ισότιμη θέση στο τραπέζι του Ιμπεριαλισμού. Μέχρι και το 2018 ελπίζαν πως θα γίνουν δεκτοί και ….στο ΝΑΤΟ, με τους δικούς τους βεβαίως όρους. Ολος αυτός ο σκυλοκαυγάς γίνεται για να βρεθεί ο ακριβής συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ ιμπεριαληστών (με ήτα…).
      Το εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα βεβαίως μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αξιοποιήσει αυτές τις κόντρες προς δικό του όφελος και εις βάρος συνολικά του Ιμπεριαλισμού. Αλλά, πρώτη προϋπόθεση γι αυτό είναι η απαλλαγή από αυταπάτες περί “αμυνομένων”, η και ….αντιφασιστών/αντιναζί(!) ιμπεριαλιστών. Δεν υπάρχει καπιταλιστής αντιφασίστας παρά μόνο σαν πρόφαση και πολιτικαντισμός.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ο κκες σπευδει να υπερασπιστει το ναριτικο αρθρο και να κατακεραυνωσει τον φιλορωσο σχολιαστη. Τα εσχατα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ζεις με τις φαντασιώσεις σου. Δεν υπερασπίστηκε κανένα “ναρίτικο άρθρο”. Τις ρεφορμιστικές ηλιθιότητες περί “αμυνομένων ιμπεριαλιστών” ξεσκέπασε.
          Η αλήθεια ενδιαφέρει, όχι να την βγούμε κόντρα στον οποιονδήποτε.

        2. Ανώνυμος

          Ναι! Έχεις δίκιο. Είμαι ηλίθιος. Γιατί προτιμάω να γίνω πυρηνικό ολοκαύτωμα παρά να εκλιπαρώ τον Μπάιντεν με sms για να βγω από το σπίτι μου. Τέτοια ζωή στη χαρίζω.

        3. Ανώνυμος

          @10/06/2024 at 08:15
          Το ΚΚΕ(υπήρχαν και λίγοι άλλοι) έσπασε τις απαγορεύσεις της καραντίνας τουλάχιστον τρεις φορές σε Πρωτομαγιά – Μέρα ανακοίνωσης της απόφασης για την Δίκη της χ.α. – Πολυτεχνείο μέσα στο 2020.

          Όσο πιο πολύ παρακαλάς να μην γίνει κάτι, 8/10 όλο και πιο γρήγορα έρχεται.

          Η λύση είναι αγώνας να φύγουμε από το ΝΑΤΟ για να αποφευχθούν τέτοια σενάρια αλλά φαντάζομει για επαναστάτη σαν & εσένα που δεν παρακαλάει με sms καραντίνας όλα είναι λυμένα

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμε ΚΚΕ, τέτοια λέτε και φυλλοροειτε. Πάλι χάσατε 33.000 ψηφοφόρους. Χόρτασαν επανάσταση και προτίμησαν να μείνουν σπιτάκι τους. Η απεδημησαν εις Κύριον άνευ αντικαταστάσεως. Θα πάψετε να υπάρχετε και δεν θα το πάρουμε είδηση…

        5. Ανώνυμος

          Ανώνυμος, 10/06/2024 at 22:19 πως να το πάρετε είδηση; Οι πεθαμένοι ούτε ακούν ούτε βλέπουν.

        6. Ανώνυμος

          “Φυλλοροεί” το ΚΚΕ του 9,3% με 12% στις ηλικίες μεταξύ 25-34. , και 9,2% μεταξύ 35-54 σύμφωνα με αστικά μέσα. Διαδώστε

          https://www.in.gr/2024/06/10/in-analysis/eyroekloges-aktinografia-tis-psifou/

          Με διαρκής αυξήσεις σε ποσοστά ή / και ψήφους από το 2019 σε 4 διαδοχικές αναμετρησεις 3 το 2023 (βουλευτικές δύο φορές, αυτοδιοικητικές ) και μία φέτος (ευρωεκλογές)

          Επίσης το ΚΚΕ μάλλον ευθύνεται από το μη ξεκαθάρισμα των εκλογικών καταλόγων όταν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι ηλικιάς 110+ που δεν ξέρουμε αν είναι εν ζωή(να ζουν οι άνθρωποι και να είναι καλά) και θεωρητικά δεν λέχει ξεκαθαριστειί αν είναι ακόμα εγγεγραμμένοι

          Όταν ο Πασόκος Δούκας βγήκε δήμαρχος με αποχή κοντά στο 75% (ψήφισε ένας στους τέσσερεις, 1/4) ήταν θρίαμβος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και των κολαούζων της στην Αθήνα μιας και έφυγε ο Μπακογιάννης

          Καλά πήγε και αυτό

        7. Ανώνυμος

          @10/06/2024 at 22:19

          Γράψε το περισσότερες φορές μπας και παρηγορηθείς από το 9,3% του ΚΚΕ

          ” Πού να καταλάβουνε;
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/366642/poy-na-katalavoyne

          Διάφοροι μίρλες για να δικαιολογήσουν την πτώση έως και αφανισμό των κομμάτων τους, από χτες κουνάνε ξανά το δάκτυλο στους κομμουνιστές. Ο λόγος; Γιατί μέλη και φίλοι του ΚΚΕ πανηγύρισαν τη νέα άνοδο του Κόμματος!

          «Μα είναι δυνατόν με τέτοια άνοδο της ακροδεξιάς να πανηγυρίζετε;» λένε. Και το λένε αυτό στο ΚΚΕ που έχει δώσει αίμα, αγώνες και σύγκρουση με την ακροδεξιά!

          Τα λένε αυτοί που συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά! Όπως δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα απομεινάρια της Νέας Αριστεράς και του ΜέΡΑ25.

          Τα λένε αυτοί που ακόμα και τώρα δεν τους παίρνεις κακό λόγο για την ΕΕ του αντικομμουνισμού.

          Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ψάχνουν ήδη γραφεία ανακαινίσεων και μεταφορικές.

          Οι ίδιοι που λένε τα παραπάνω έχουν φιλοτεχνήσει το «κεντροδεξιό» και φιλελεύθερο προφίλ του Μητσοτάκη, έχουν ταυτιστεί με τις επιλογές και την πολιτική των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, έχουν εκφράσει πολιτικές θέσεις του Νετανιάχου.

          Είναι οι ίδιοι που βρίσκονται απ’ έξω και λοιδορούν συγκλονιστικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες,
          έχουν πει «ακροδεξιούς» τους αγρότες,
          φοβητσιάρηδες τους εργάτες που απεργούν μία μέρα κόντρα σε θεούς και δαίμονες ενώ οι ίδιοι ψάχνουν στο λεξικό τι σημαίνει «απεργία» και μοιράζουν ηρωικές αναμνήσεις εργατικών αγώνων παρελθόντων πάντα ετών αφού «τώρα αυτά δεν είναι αποτελεσματικά».

          Εμείς πανηγυρίζουμε και θα πανηγυρίζουμε όπου, ό,τι και όποτε θέλουμε. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.

          Όπου θέλουμε.

          Γιατί ξέρουμε, όχι από ενσυναίσθηση αλλά από την πρακτική, ότι στο ποσοστό του ΚΚΕ διακρίνονται όλα όσα παλέψαμε και όλα όσα μας έκαναν να χαμογελάσουμε ή να σφίξουμε τα δόντια τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό επιχειρούν να απαξιώσουν το αποτέλεσμα του ΚΚΕ.

          Σε αυτό το 9,3% είναι η ΛΑΡΚΟ,
          η «efood»,
          οι Ζωνάδες,
          οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής,
          οι οικοδόμοι στα εργοτάξια του Μετρό στην Αθήνα και όχι μόνο, οι υγειονομικοί,
          οι εκπαιδευτικοί,
          οι φοιτητικές κινητοποιήσεις,
          τα αγροτικά μπλόκα
          αλλά και η καθαρή αγωνιστική στάση του Κόμματος σε πολύ κρίσιμες στιγμές…

          Τότε που πολλοί αλληθώριζαν δεξιά-αριστερά.
          Και για να μην πάμε πολύ πίσω θα αρκεστούμε να αναφέρουμε το σπάσιμο του σιωπητηρίου που επιχείρησε να βάλει η ΝΔ την περίοδο της πανδημίας, τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον ρωσοΝΑΤΟικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και την καθαρή, περήφανη στάση του ΚΚΕ υπέρ της Παλαιστίνης και του δίκαιου αγώνα του λαού της.

          Θα βρούμε κι άλλα μέσα στο 9,3%.
          Μεγάλες, σεμνές, κυρίες, εργάτριες που στα χρόνια που έμειναν για να απολαύσουν τη ζωή μετά τη δουλειά είδαν να χάνουν τα σπίτια τους από τους νόμους των Τσακαλώτων και των Γεωργιάδηδων αλλά δεν ήταν μόνες: Βρήκαν δίπλα τους το ΚΚΕ.

          Θα βρούμε εργάτες και εργάτριες σε όλους τους κλάδους που πήραν τα δεδουλευμένα τους γιατί βρήκαν δίπλα τους και μπροστάρηδες στη διεκδίκηση τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς.

          Αυτά πανηγυρίζουμε γιατί λιώσαμε σόλες.
          Γιατί ξεπεράστηκαν απειλές, εκβιασμοί, η ίδια η κρατική καταστολή, η μοιρολατρία, η ύπουλη παρέμβαση άλλων πολιτικών δυνάμεων για να επιτευχθούν.

          Και αυτά είναι πολλά περισσότερα από τα likes και τα reactions διαφόρων απίθανων τύπων που μαθαίνουν τη ζωή από τα stories, απορροφημένοι στα πολιτικά αδιέξοδά τους και στην ανύπαρκτη επικοινωνία τους με αυτό που λέγεται «λαός».
          Λογικό να μην καταλαβαίνουν από ΚΚΕ όλοι αυτοί οι άκαπνοι. Λογικό επίσης να το ρίχνουν στον αντικομμουνισμό αλά Πορτοσάλτε. Την ίδια δημοκρατία υπερασπίζονται, δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου.

          Περαστικά τους. Θα βρουν κάπου να ράψουν κοστούμια. Πιθανά θα περιφέρουν σαν άταφα πτώματα τα αγωνιστικά γαλόνια που οι ίδιοι, μόνοι τους έραψαν στους εαυτούς τους σε ένα πετυχημένο story στο σαλόνι της μεζονέτας τους. Γι’ αυτό είμαστε σίγουροι.

          Κι εμείς θα πανηγυρίζουμε για το Κόμμα μας μαζί με κομμουνιστές από όλο τον κόσμο που χτες μέσα στη μαυρίλα έσκασαν το χαμόγελό τους μόλις είδαν το ποσοστό του ΚΚΕ.”

      2. Ανώνυμος

        Όταν οι τσετες σκότωναν και βίαζαν εσύ θα φωναζες: μαίνεται η καπιταλιστική σύγκρουση και θα πήγαινες ήσυχος για ύπνο. Το γεγονός ότι σκοτώνονται Ρώσοι άμαχοι και όχι Αγγλοσάξωνες είναι παρηγορητικό για σένα.
        Τελικά σε όλα είσαστε λευκό ή άκυρο.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Δεν νομιζω οτι υπάρχει μία αληθεια μόνο.Οπτικές γωνίες,υπάρχουν ,συμφεροντα και το ανταμωμα με ιστορικά γεγονοτα,που αναγκαζουν καποιον να παρει θεση.Και εγω λοιπον σαν Ελληνας αριστερουτσικος κατοικος Αθηνων καταδικαζω ως ιμπεριαλιστικες τις δυναμεις που συγκρουονται στην ουκρανια γιατι ειναι οτι πιο τιμιο μπορω να κανω.Αν ημουνα σε καποιο χωριο ουκρανικο ή ρωσικο που δεχονταν επιθεση θα επαιρνα το οπλο να υπερασπιστω τους δικους μου χωρις να ψαξω αν οι σφαιρες( στο οπλο μου) ειναι του Νατο ή του Πουτιν.Αυτο υα ηταν το πιο τιμιο απο μερους μου όπως και ο παππους μου παρουσιαστη εθελοντης το 40 χωρις να σκεφτεται ποιος( ποιο καθηκι καλυτερα) είναι πρωθυπουργος.

        2. Ανώνυμος

          @09/06/2024 at 19:30
          Ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός αλλά παράλληλα υπάρχει ελπιδοφόρο μήνυμα διεξόδου.

          Τα αποτελέσμα τα των ευρωεκλογών επιβεβαιώνουντην σταθερή και διαρκώς αυξημένη επιιρροή του ΚΚΕ. Σε όποια μέρη αναπτύχθηκαν νικηφόροι αγωνες το ΚΚΕ ήταν 1ο – 2ο. Ήταν 3ο και σε όλη την Αττική με διψήφια ποσοστά

          Παράλληλα μεγαλύτερο το “βύθισμα” των Κομμάτων Κασσελάκη, Βαρουφάκη(& συμμαχοι μισή Λαε και Αράς) , Σύριζα νο2
          Ξεπέραστε το

          Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ επανήλθε μετά από την αναμενόμενη κάμψη των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνιου του 2023 στα γνωστά στάνταρς

        3. Ανώνυμος

          Δηλαδη ειναι ενας δικαιος πολεμος και απο τις δυο μεριες;

  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Αυτό που λεω ανώνυμε ειναι οτι αν ειναι δικαιος ή αδικος πολεμος μπορει να το κρινει κάποιος πιο ευκολα με καθαρό μυαλό απο ασφαλεια και απόσταση.Απο ρην φωτιά μέσα είναι δυσκολοτερο και οι οποιε επιλογές εχουν αλλο νόημα απο οτι τους δινουμε οσοι ειμαστε μακρυά .Αυτο δεν το γραφω για να σχετικοποιουμε τα παντα απλα μηπως για να κατανοουμε πραγματα πριν κρίνουμε

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για την κατανοηση των πραγμάτων, πρεπει να συμμετεχεις; Οχι βεβαια. Χρειαζονται ολα τα στοιχεια του παζλ, χρεαζεται πρωτοτυπη και στοχαστικη σκεψη. Βεβαια, μπορεις να πεις οτι ισχυουν τα …τρια, τα γραμματα του Ζαχαριαδη. Μαλιστα, αν το καλοσκευτεις, με γνώμονα τα τρια γραμματα, και αναλογα ποια γεγονοτα θεωρησεις πρωτευοντα και ποια συμπληρωματικα, μπορεις να καταληξεις οτι αυτος ο πολεμος ειναι δικαιος και απο τις δυο πλευρες. Ο μπακαλικος “λενινισμος” στα χερια των κκεδων αυτο ακριβως κανει. Αυτο ομως φυσικα ειναι ανοησια. Ο μαρξισμος παντα μελετα τα φαινομενα στην ολοτητα τους και στην αλληλεξαρτηση τους. Οχι ασυνδετα και αποσπασματικα.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.