.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Από τις απεργίες χωρίς απεργούς, στους απεργούς χωρίς απεργία (ή τα “ιερά δισκοπότηρα” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)


Παναγιώτης Μαυροειδής

Όταν λέμε απεργία, πρέπει να εννοούμε απεργία.

Δηλαδή με αιτήματα εργατικά, με στόχο τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, που μπορεί να υπάρξει μόνο με μείωση των κερδών του κεφαλαίου και της κρατικής ληστείας των εισοδημάτων. Απεργία των εργαζομένων “υπέρ της επιχειρηματικότητας” (δηλαδή των εργοδοτών) και “κατά του λαϊκισμού” (δηλαδή κατά των εργαζομένων), φυσικά και ΔΕΝ είναι απεργία.

Όταν λέμε απεργία, πρέπει να εννοούμε απεργία.

Δηλαδή, εννοούμε ένα σχεδιασμένο αγώνα με κάποια διάρκεια, που προκαλεί κλείσιμο των ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων, προκαλώντας οικονομική ζημιά στην κάθε μορφής εργοδοσία. Απεργία των εργαζομένων σε μέρες “εθνικής δράσης” που βάζει η ΓΣΕΕ μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις, δεν είναι απεργία.

Μέχρι τώρα είχαμε άπειρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΕΡΓΩΝ, ούτε καν στον δημόσιο τομέα, πολύ περισσότερο στον ιδιωτικό. Λογικό είναι. Δε φταίει μόνο το οικονομικό πρόβλημα, ούτε ο φόβος της απόλυσης (μικρός άλλωστε στο δημόσιο τομέα). Οι απεργίες αυτές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (με τη στήριξη με .άλλο περιεχόμενο και συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ), δεν έχουν καμία λογική κλιμάκωσης και απόσπασης καταχτήσεων, παρά μόνο συμβολικό και τελικά αδύναμο χαρακτήρα. Μόνο κάποιες κλαδικές απεργίες ή/και σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις από πρωτοβάθμια σωματεία σπάζουν αυτήν την απογοητευτική εικόνα.

Θα μπορούσε αλήθεια να ήταν αλλιώς ή τα πράγματα είναι μοιραία και επομένως ακόμη και οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν μπορούν παρά να περιοριστούν και αυτές σε ότι κάνουν ως τώρα, δηλαδή στη συμμετοχή σε αυτές τις απεργίες με κάποια κριτική; Δε δικαιολογείται αυτή η πεσιμιστική λογική. Οι διαφορετικές δυνατότητες φάνηκαν στην απεργία στις 12 Γενάρη που έγινε χωρίς τη ΓΣΕΕ και παρά το γεγονός ότι και αυτή δεν ετοιμάστηκε έγκαιρα, συνειδητά και συντονισμένα.

Η “απεργία” υπέρ της “επιχειρηματικότητας” από την “κοινωνική συμμαχία”, δεν είναι μία από αυτές τις γνωστές ως τώρα απεργίες χωρίς σημαντικό αριθμό απεργών, άρα και χωρίς πραγματική οικονομική και πολιτική πίεση σε εργοδότες και κυβέρνηση.

Αντίθετα, ακόμη χειρότερα, στις 30 Μάη θα έχουμε κάποιους ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! Πολλοί από αυτούς (οι περισσότεροι) θα απεργήσουν επειδή σε αυτή καλεί το ΠΑΜΕ, προσπαθώντας (μάταια) να νοηματοδοτήσουν μια μη-απεργία ως απεργία. Άλλοι θα δηλώσουμε απεργοί στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις για να έχουμε τη δυνατότητα να διαδηλώσουμε/δράσουμε με διάφορες μορφές ενάντια σε αυτή την ξεφτίλα των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα ειδικά, με συγκέντρωση/διαμαρτυρία στα γραφεία της ΓΣΕΕ και από εκεί πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, δηλαδή ενάντια στους δύο πόλους της “κοινωνικής συμμαχίας”. Απεργοί θα υπάρξουν, απεργία δε τη λες. Εκτός αν μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Αν αυτό είναι απεργία, τότε πραγματικά ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΧΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Και εδώ πραγματικά κρίνονται όλοι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ρεύματα. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τόσα και τόσα πολιτικά ρεύματα στην αριστερά να δηλώνουν αιώνιο, θρησκοληπτικό σχεδόν σεβασμό στα “ιερά δισκοπότηρα” τύπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιο κομπλεξικό πάθος για την υπεράσπιση ΑΥΤΗΣ ακριβώς της απεργίας/γελοιογραφίας, δεν τον έδειχναν ούτε για τις προηγούμενες “απεργίες χωρίς απεργούς”, ούτε φυσικά (αλίμονο!) για την απεργία στις 12 Γενάρη που έγινε χωρίς τη ΓΣΕΕ (η ανακοίνωση της ΑΡΑΝ, συνιστώσας της ΛΑΕ πλέον, είναι πολύ χαρακτηριστική).

ΥΓ1: Αυτή η “απεργία” στις 30 Μάη, θα μας στοιχίσει την έλλειψη μιας πραγματικής εργατικής απεργίας όταν θα κλείνει η λεγόμενη τέταρτη αξιολόγηση και θα “μας πάρουν τα νέα μέτρα”

ΥΓ2: Το αστείο είναι ότι -όπως πάντα- αυτοί που αναγγέλλουν αυτές τις απεργίες από τον εργοδοτικό και κρατικό συνδικαλισμό, δεν κόπτονται ποτέ αν θα απεργήσουν ή όχι. Έχετε δει εσείς να απεργούν ΠΑΣΟΚοι, δεξιοί και Συριζαιοι, ειδικά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις; Την πλάκα τους κάνουν οι άνθρωποι. Εις υγείαν των κορόιδων και δυστυχώς πάνω στην αφέλεια και ατολμία πλείστων αριστερών ρευμάτων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 56.84% ( 19
Συμμετοχές )



55 σχόλια στο “Από τις απεργίες χωρίς απεργούς, στους απεργούς χωρίς απεργία (ή τα “ιερά δισκοπότηρα” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)

  1. Κώστας

    Τέτοιο κομπλεξικό πάθος ότι η απεργία πέθανε που δείχνει ο Μαυροειδής δεν το δείχνει ούτε η ΓΣΕΕ

    Κώστας

    Reply
  2. Μάκης

    Μιλάει σα να μην υπήρχε το ΝΑΡ και οι διάφοροι συντονισμοί του όλα αυτά τα χρόνια. Απαξιώνει δεκάδες απεργίες που έγιναν μέχρι και τις αρχές του ’12, μας λένε ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη φιέστα Κοινωνικής Συμμαχίας όπου συμμετέχουν και φορείς στους οποίους το ΝΑΡ έχει παρατάξεις (ΤΕΕ, ΠΙΣ και δεν ξέρω για τους άλλους), μας λέγανε να μην απεργήσουμε αρχικά για να μας πουν τώρα να διαδηλώσουμε έξω από τη ΓΣΕΕ, (με ποιούς με αυτούς που τους πείσατε να μην απεργήσουν;), ποιοι αυτοί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρέπει να κατέβουμε στις διαδηλώσεις της πρώτης φορά αριστεράς που διοργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πιέσουμε τη κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις του Βαρουφάκη και να αλλάξει την πολιτική υποταγής της, αυτοί που μας καλούσαν να ψηφίσουμε όχι σ’ ένα αντιδραστικό δημοψηφισματκό δίλημμα για να το μετατρέψουμε σε όχι στην ΕΕ και το Ευρώ. Την κυβερνητική πολιτική μπορούμε να την αλλάξουμε μια απεργία να την μετατρέψουμε σε πραγματικά εργατική δεν μπορούμε. Τότε τι παλεύουμε τόσα χρόνια; Ή μήπως η ταξική απάντηση είναι μια άλλη απεργία μετά από ένα μήνα και με ορόσημο το eurogroup; Αυτό γιατί δεν είναι υποταγή στους συσχετισμούς που μετετρέπει το κίνημα σε κυνηγό …ορόσημων; Σύντροφοι με αυτά που γράφετε θέλετε δε θέλετε αναιρείται όλη την πολιτική του ΝΑΡ από την ύπαρξή του και δώθε. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε περιγράφοντας το κίνημα των τελευταίων χρόνων και τη στάση των άλλων δυνάμεων μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και για το ΝΑΡ, και για τους κατά καιρούς Συντονισμούς που στήνει, για το ταξικό κίνημα που πολιτογραφήθηκε ως “Μουσείο”, σαν ουρά, ακολουθητή και συμπληρωματικό της ΓΣΕΕ ενώ μετατρέπεστε σε ουρά του ΠΑΜΕ (ξαφνικά έγινε αγωνιστικό και ταξικό και αυτό; τότε γιατί δεν μπαίνεται σε αυτό και πασχίζετε να στήσετε άλλα μέτωπα;) παρακαλώντας το μιας και αυτό δεν σας παίζει! Το πόσο λάθος και αντιφατική ήταν η αρχική σας πρόταση για μη συμμετοχή στην απεργία φάνηκε και από την κατάληξή της σε συμμετοχή με καταγγελία της ΓΣΕΕ (αλήθεια γιατί να μην πάμε και στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ;) και το μόνο που σας απέμεινε είναι να λέτε το τεράστιο ψέμα ότι οι άλλες δυνάμεις δεν καταγγέλουν την Κοινωνική Συμμαχία!

    Reply
    1. Γιώργος

      Στις 30 Μαη στην ημέρα πανεθνικής δράσης, καλούν ΚΑΙ οι περισσότερες εργοδοτικές οργανώσεις. ΕΠίσης, τα οσα φαιδρά και γελοία γράφεις Μάκη για την στάση του ΝΑΡ και της ΝΚΑ όλα αυτά τα χρόνια, είναι για κλάματα!

      Σε περιμένουμε και εσένα και τον Παναγιώτη Γαβάνα, στις δράσεις της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων Σωματείων. Για να δείτε ιδίοις ομμασι την εργατική, ταξική δράση του ΝΑΡ και της ΝΚΑ στους χώρους δουλειάς, και να μην γράφεις σαχλαμάρες.

      Reply
    2. lathranagnostis

      Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πελαγοδρομεί μέσα στις εσωτερικές του αντιφάσεις.

      Reply
      1. Γιώργος

        Μπα, κάτι τέτοιο, απλά δεν ισχύει φίλε καθραναγνωστη. Το ΝΑΡ αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και όλη η κομμουνιστική αριστερά και η αναρχία: ΠΩΣ θα συμβάλλει αποτελεσματικά, στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

        Πως δλδ το εργατικό κίνημα θα γίνει ξανά δυνατό και δυναμικό αποβάλλοντας την εργοδοτική, κρατική και κομματικοκεντρικη αντίληψη και πρακτική απο τους κόλπους του.

        Reply
        1. lathranagnostis

          Για το θέμα της συμβολής της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, συμφωνώ. Και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει τέτοιο πρόβλημα.
          Τα υπόλοιπα περι κρατικής και εργοδοτικής επιρροής, ούτε κατά διάνοια αφορούν το ΠΑΜΕ. Όσο για τη σχέση του με το ΚΚΕ, αυτή είναι φανερή και επιδιωκόμενη.
          Όσοι συνδικαλιστές κρύβουν τη σχέση τους με τα πολιτικά τους κόμματα, το κάνουν είτε για λόγους ενοχής, είτε για να εξαπατήσουν τον κόσμο, είτε και για τα δύο. ΟΙ “freelancers” στην πολιτική και τον συνδικαλισμό, είναι απλά απατεώνες και τυχοδιώκτες.

  3. Παναγιώτης Γαβάνας

    Προς το ΝΑΡ και τους δορυφόρους του: Τον τελευταίο καιρό το παιχνίδι της αστικής τάξης το παίζετε στην εντέλεια. Περιμένω με αγωνία το επόμενο βήμα σας.

    Reply
    1. p. κεφαλλληνός

      Προς μέλη,φίλους, οπαδούς και στηρίγματα του συνόλου των ρευμάτων του ηττημένου κομμουνιστικού κινήματος( Τριτοδιεθνιστές( τύπου ΚΚΕ), τροσκιστές, μ-λ χώρος(μαοικοί) και των ρευμάτων του ηττημένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος( σοσιαλ/δτες- ευρωπαιστέςκ.λ.π.)
      που όλοι ΜΑΖΙ σήμερα μπαίνετε κάτω απο τις σημαίες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ της Κοινωνικής Συμμαχίας και της απεργίας-φάρσας τους,
      -ποσα χρόνια πρέπει να περάσουν, σε πόση ακόμα κατηφόρα υποχωρήσεων και ακολουθητισμού του αστικοποιημένου συνδικαλισμού θα μας σπρώχνεται στο όνομα δήθεν των ιερών της Ε.Τ. και του Ε.Κ. και της “απεργίας” που δεν έχει ούτε ενα αίτημα δικό μας( διαβάστε καλά με τα ταξικά γιαλιά που λέτε οτι διαθέτετε το πλαίσιο και το κείμενο της Ιερής!! Κοινωνικής συμμαχίας τους ).
      -Μα καλά είναι δυνατόν σε αυτή την “απεργία” να καλούν ΟΛΟΙ και οι ξεπουληματίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστέςτου ΣΥΡΙΖΑ και ΟΛΟΙ εσείς( ΠΑΜΕ-ΛΑΕ-ΜΛ χώρος-Τροσκιστές-Μετάβαση) σε σύμπνοια με πολλούς εργοδότες που σιωπηρά ευνοούν στην κατεύθυνση της Εθνικής ημέρας δράσης της φάρσας- απεργίας και των συγκεντρώσεων;
      Πολλοί μάλιστα απο εσάς που σχολιάζετε στον “διάλογο των σάιτ” και μάλιστα ανώνυμα
      -νοιώθετε δικαιωμένοι γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μια ανακοίνωση λάθος( προιόν συμβιβασμών και υποχωρήσεων μεταξύ των συνιστωσών της), καλεί σε συγκέντρωση εξω απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ και άλλη πορεία πρός τον ΣΕΒ.
      -Δικαιωμένοι γιατί έρχονται δήθεν προς τη δική σας πρόταση για ξεχωριστή συγκέντρωση και με άλλα αιτήματα.
      Δικαιωμένοι γιατί -εκτός- καποιων ” αναρχοσυνδικαλιστών” κατα τη γνώμη σας μπήκαν ΟΛΟΙ στο βρακί της αστικής τάξης.
      -Δικαιωμένοι γιατί θα σταματήσει η “μουρμούρα” στο εσωτερικό σας και θα συνεχίσετε να “κυριαρχείτε” σαν άποψη.
      -Δικαιωμένοι απ΄αυτόν τον αχταρμά συμμετοχών στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΑς, που ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ όμως ούτε ο ΜΕΜΟ( νεκρός ντελιβεράς), ούτε η Α. ( ανασφάλιστη και απολυμένη έγκυος στον επισιτισμό), ούτε η καμμένη λογίστρια των ΕΒΕΡΕΣΤ, ούτε οι πάνω απο 40 δολοφονημένοι εργάτες των Δήμων), γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ στο κοινό πλαίσιο της Κοινωνικής Συμμαχίας και της φάρσας-απεργίας σας.
      Σκεφτείται μόνο οτι την ίδια μέρα, σε απόσταση λίγων μέτρων, θα διαδηλώνουν και οι εργοδότες τους για την υπερ-φορολόγηση και την λιτότητα!!
      Χαρείτε λοιπόν για λίγο την ‘ΥΠΕΡΟΧΗ’ σας, τη δικαίωση σας και το μοίρασμα των ρόλων που σας παραχωρεί η αστική τάξη στο παιγχνίδι της υποταγής των εργαζόμενων, όμως να γνωρίζετε οτι μαζί με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα θα τελιώσουν και οι απόψεις σας, γιατί χωρία αυτό ανασυγκρότηση δεν θα μπορέσει να υπάρξει.
      Γυρίστε λίγο να δείτε που έχει οδηγήσει αυτή η πολιτική ακολουθητισμού και υποταγής στον αστικοποιημμένο συνδικαλισμό.
      Εχθρός σας δεν είναι οι αντίθετες απόψεις που θέλουν το ξεβάλτωμα του εργατικού κινήματος απο τα λασπόνερα που και εσείς έχετε ρίξει το σ.κ..
      Οσοι δεν ειστε σε εντεταλμενη( κομματική) υπηρεσία, θα ξανασυζητήσουμε ΑΜΕΣΑ, οχι ανώνυμα και μεσω διαδικτύου. Και καλό θα είναι όσοι γράφουν να βάζουν το ονοματάκι τους-επώνυμο-ιδιότητα-εργαζόμενου ή Μικρομεσαίου η φοιτητή κλπ.
      ΥΓ. Και στον κ. Γαβάνα,
      Το ποιο΄ς παίζει αυτό το παιγχνιδάκι το δείχνει η πολιτική του ΠΑΜΕ στο σ.κ., ενός απο τους κύριους συνομιλητές των εκπροσώπων των αστών, είτε στο κοινοβούλιο, είτε και κυρίως στους χώρους δουλειάς και των ενώσεων καπιταλιστικών οργανώσεων( εκ του θεσμικού σας ρόλου υποχρέωση).

      Reply
        1. Γιώργος

          Ελα ρε left.gr!! Και εσύ είσαι συνεπής: Στην εμπάθεια αφενός και αφετέρου στην θλίψη που συνεπώς και συνεχώς προκαλείτε από τα σχόλια σου!

  4. ΜΙΧΑΛΗΣ

    Μην ανησυχείτε. Το ΝΑΡ και άλλες δυνάμεις (που είναι αρκετές) και αγωνιστές (που είναι ακόμα πιο πολλοί), σε σύντομο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία άλλου, αυτοτελούς ταξικού σχεδίου στο εργατικό κίνημα. Ο ΚΟΣΜΟΣ δεν αντέχει πια αυτό θέατρο που λέγεται ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τους θλιβερούς ακολουθητές του. Αυτούς που φαντασιώνονται απεργίες και συγκρούσεις με τον Παναγόπουλο και τον Κουτσιουμπέλη και “ταξικές” συγκεντρώσεις στην Ομόνοια. Αυτούς που με πρωτοφανή δογματισμό-σεκταρισμό φρονούν ότι η ΓΣΕΕ του σήμερα είναι ίδια με τη ΓΣΕΕ του ’36 και “καίγονται” για την ενότητά της. Αυτούς που με πρωτοφανή οπορτουνισμό (και μικροαστική δειλία) το μόνο που τολμούν χρόνια τώρα είναι να διαχωρίζονται από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό μόνο στην πλατεία και στα συνθήματα της αφίσας.
    Τώρα είναι η ώρα να βαρέσουμε κι εμείς τον “ταμπουρά”. Με δικό μας σχέδιο, περιεχόμενο, αιτήματα, μορφές, οργάνωση. Έτσι θα έχουμε και πιο πολλές απεργίες και πιο πολλούς απεργούς και πιο πολλές νίκες. Και, κυρίως, θα συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις στην ανειρήνευτη πάλη της τάξης μας με το κεφάλαιο και το κράτος.
    Όσοι δεν καταλαβαίνουν το βάθος του προβλήματος και της ανάγκης άλλου δρόμου, δεν πειράζει. Ας απολαμβάνουν το γραφειοκρατικό ύπνο τους. Γι άλλους το μεροδούλι-μεροφάι και γι άλλους η ταξική, χειραφετητική ανασυγκρότηση του κινήματος. Ας διαλέξουμε.

    Reply
    1. Left G700

      Μην ανησυχείτε. Το ΝΑΡ και άλλες δυνάμεις (που είναι αρκετές) και αγωνιστές (που είναι ακόμα πιο πολλοί), σε σύντομο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία άλλου, αυτοτελούς ταξικού σχεδίου στο εργατικό κίνημα.

      Πω πω τι μας είπες, σύντροφε! Μέχρι κι ο Λένιν απ’ το νεκροκρέβατό του ανατρίχιασε!

      Reply
      1. Π.Κεφαλληνος

        G7 x100,
        Οταν λειπουν τα αντεπιχειρηματα, περισσεύουν οι κακίες που φθάνουν τα ορια του γελοίου.
        Αλήθεια σε ποιο χωρο εργάζεσαι και πως σε λένε; η ντρέπεσαι να μας πεις;
        Π. Κεφαλληνος, εργαζομενος στο Δ. Αθηνας.

        Reply
    2. lathranagnostis

      Το σχόλιό σου αποπνέει ψυχολογία ανθρώπου που “την πάτησε”. Όσο ο καημός του ΝΑΡ θα παραμένει η αντιπαλότητα στο ΠΑΜΕ, τόσο πιο πολύ θα “την πατάει”.
      Βαρέστε όποιον ταμπουρά θέλετε. Το πολύ πολύ, καμιά ψωραλέα μαϊμού να χοροπηδήσει κάνα δυο φορές και μετά θα κάτσει να σας κοιτάει ξύνοντας το κεφάλι της.

      Reply
  5. Left G700

    Μέχρι στιγμής (29/05/2018 15:44): Οκτώ (8) αρνητικές ψήφοι για το σχόλιο του Κώστα, τρεις (3) για το σχόλιο του Μάκη, τέσσερις (4) για το σχόλιο του Παναγιώτη Γραβάνα. Το σύνολο, 15.

    15 καταψηφίσεις! Κι ούτε ένας (1!) να αντικρούσει ρητά και αναλυτικά τα όσα οι παραπάνω σχολιαστές καταμαρτυρούν!

    Τι θλίψη, Θε μου…

    Reply
    1. Γιώργος

      Left.gr, τα σχόλια σου είναι αυτά που προκαλούν θλίψη.

      Reply
      1. Left G700

        Βρε κακομοίρη, εσύ έρχεσαι εδώ για να “λυσσάξω”[*] σήμερα εγώ, αύριο κάποιος άλλος και μεθαύριο ο παράλλος; Αυτό έχεις καταλάβει από τον Τρότσκι όταν μίλαγε για τα επαναστατικά καθήκοντα του προλεταριάτου;

        [*] Και σιγά τη “λύσσα”! Ποιος θα μου την προκαλέσει; Εσύ κι οι όμοιοί σου; Ας γελάσω! ‘‘Γατάκια’’ σάς βλέπω όλους εσάς τούς αριστεριστές! Δεν μου φτάνετε ούτε καν για μεζέ στις μπύρες μου!

        Reply
        1. LVF

          ΟΧΙ ΄΄σημερα εγω αυριο αλλος, μεθαυριο ο παραλλος”. και σημερα ΕΣΥ και αυριο ΕΣΥ και μεθαυριο ΕΣΥ.

  6. Κώστας

    Καμία αριστερή δύναμη, πολιτική η συνδικαλιστική, δεν έχει καλέσει στην Κοινωνική Συμμαχία και όποιος το λέει ή το υποννοεί ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αλητείας.

    Αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία οργανώσεων, ρευμάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων κλπ της αριστεράς καλεί σε απεργία κατά της Κοινωνικής Συμμαχίας και του σχεδίου να μην γίνει απεργία, σχέδιο με αριστερή αντικαπιταλιστική πτέρυγα, τρομάρα σας..

    Ενδεικτικά έχω δει: ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, ΜΕΤΑ, ΑΡΚ, ΟΝΡΑ, Αναμέτρηση, μλ, Μετάβαση ΣΕΚ. Έχει πολύ μεγάλη πλάκα να λέτε πως η Μετάβαση και η Αναμέτρηση, οι σύντροφοι σας δηλ μέχρι χτες στην οργανωση σας και ότι έχει μείνει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός από το ΝΑΡ και το ΣΕΚ είναι πουλημένοι και καλούν στην Κοινωνική Συμμαχία όταν στην πραγματικότητα καλούν ενάντια την Κοινωνική Συμμαχία τον κόσμο στης δουλειάς ενώ εσείς του λέτε να πάει για δουλειά.

    Κώστας

    Reply
    1. kat

      πολιτική αλητεία και χυδαιότητα αποτελούν σχόλια όπως το δικό σου.
      ποιος λέει στον κόσμο να παει στη δουλειά???

      ενδεικτικά:
      1) “Το μεροκάματο θα το χάσουμε, δε θα πάμε στη δουλειά, αλλά αυτό -αν δε θέλουμε οι λέξεις να ευτελίζονται και να χάνουν το νόημά τους- δε λέγεται και δεν είναι απεργία, στην οποία ρισκάρεις αλλά και είσαι περήφανος για το δίκιο σου. Και αν έχει ένα νόημα να το κάνουμε αυτό, είναι για να καταγγείλουμε ακριβώς την «κοινωνική συμμαχία» και να κατέβουμε στα κέντρα των πόλεων δυναμώνοντας ένα ρεύμα που στη σημαία του θα γράφει «πίσσα και πούπουλα στον υποταγμένο συνδικαλισμό».” (απο εδώ: http://pandiera.gr/h-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83/

      2)”Στις 30 Μάη έχουμε έναν πολύ σοβαρό λόγο για να χάσουμε το μεροκάματο. Για να βρεθούμε μαζικά στο δρόμο και να στείλουμε μήνυμα παντού: Φτάνει πια! Τους χαλάμε τη φιέστα. Άλλο δρόμο έχουμε ανάγκη.” (από εδώ: http://pandiera.gr/30-%ce%bc%ce%ac%ce%b7-%ce%b3%cf%83%ce%b5%ce%b5-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b5-%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%bc/

      το έγραψα και κάτω από άλλη ανάρτηση, το γράφω και εδώ:
      δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται δεκτά τέτοια σχόλια τα οποία ξεδιάντροπα διαστρεβλώνουν και ρίχνουν λάσπη. Προφανώς δεν ασκούν κάποια εποικοδομητική κριτική, δεν συνεισφέρουν κάτι επί της ουσίας στη συζήτηση. Μόνο σκοπό έχουν την επίθεση στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δε νομίζω ότι θα αποτελούσε λογοκρισία να κόβονται τέτοιου είδους σχόλια, αλλά στοιχειώδη προστασία του περιεχομένου και του ύφους της παντιέρας. Όσο αυτό δε γίνεται κεντρικά, μπαίνει στη διαδικασία ο καθένας από εμάς να απαντάει και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Πρέπει να μπει ένα στοπ. Αλλο η κριτική βάση πολιτικών επιχειρημάτων και ο πολιτικός διάλογος που είναι τα ζητούμενα και άλλο οι προσωπικές επιθέσεις, η χυδαιολογία, η διαστρεβλωση και η λάσπη. Προϋπόθεση για να καλλιεργηθούν τα πρώτα, είναι να πάψουν τα δεύτερα. Θεωρώ τέλος, δείγμα στοιχειώδους αυτοσεβασμού και όχι αντιδημοκρατική ενέργεια τα τελευταία να πάψουν να γίνονται ανεκτά.

      ευχαριστώ πολύ.

      Reply
      1. Κώστας

        κάποιοι συνδικαλιστές να δηλώσουν απεργία μου λες, ο πολύς κόσμος δουλειά, αφού δεν τον καλείς σε απεργία

        Κώστας

        Reply
  7. Left G700

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ;

    Οι Έλληνες[1] «αριστεροί» θεωρούν πως γι’ αυτούς το ζήτημα είναι λυμένο και ότι η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι κατηγορηματικά αρνητική. Κατά τη γνώμη τους, είναι αρκετό να βγάζει κανείς λόγους και θυμωμένες κραυγές ενάντια στα «αντιδραστικά» και «αντεπαναστατικά» συνδικάτα για «να αποδείξει (ο Π.Μαυροειδής[2] το βεβαιώνει αυτό με πολύ «σοβαρότητα» και πολύ ανόητα) πως είναι ανώφελο και μάλιστα απαράδεκτο για τους επαναστάτες, τους κομμουνιστές να δουλεύουν στα κίτρινα, σοσιαλσωβινιστικά, συμφιλιωτικά συνδικάτα, στα συνδικάτα τού Παναγόπουλου[3], στα αντεπαναστατικά συνδικάτα.

    Όσο όμως κι αν έχουν πειστεί οι Έλληνες[4] «αριστεροί» ότι η τέτοια τακτική έχει επαναστατικό χαρακτήρα, στην πραγματικότητα είναι ριζικά λαθεμένη και δεν περιέχει τίποτε άλλο από κούφιες φράσεις.

    [1] Γερμανοί στο πρωτότυπο.

    [2] Κ. Χόρνερ στο πρωτότυπο.

    [3] Λεγκίν στο πρωτότυπο.

    [4] Γερμανοί στο πρωτότυπο.

    Reply
    1. Γιώργος

      Είσαι παπάρας left.gr. τόσα ξέρεις τόσα παπαγαλίζεις . Το ΝΑΡ και η ΝΚΑ (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς), αγωνιζόμαστε ΜΕΣΑ στα συνδικάτα. Και όπου δεν υπάρχει σωματείο, συγκροτούμε σωματείο. Οι ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες left.gr ΔΕΝ σημαίνουν “ΕΞΩ” από τα συνδικάτα (που άλλωστε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζεύουν ελάχιστους και κυρίως από ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνουν “ΕΞΩ” από την ατζέντα δράσης των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Τόσο πια είσαι αφελής, εμπαθής και άσχετος;;

      Reply
    2. Π.Κεφαλληνος

      Αγαπητε αριστερε(left)/ g7 (x100)= 700
      Το δήθεν ερωτημα σου είναι λυμένο απο την εποχή του χαλκού.
      Δεν χτιζεις επιχείρημα με ψευδές και ανυπαρκτο ερώτημα, στον διάλογο-αντιπαράθεση που καλώς έχει αναπτυχθεί..
      Το βασικό ερώτημα είναι και παραμένει. Συμμετέχουν οι εργάτες σε μια διαταξικη φιέστα με τα αφεντικα τους ; και μαλιστα οταν δεν υπαρχει ούτε ενα αίτημα δικο μας;
      Η ειναι εναντια και πολέμιοι σε μια τέτοια φιεστα και μια “απεργια”- μαϊμού;
      Σε αυτο δυστυχώς δεν απαντάτε.

      Reply
      1. Left G700

        Το βασικό ερώτημα είναι και παραμένει. Συμμετέχουν οι εργάτες σε μια διαταξικη φιέστα με τα αφεντικα τους ; και μαλιστα οταν δεν υπαρχει ούτε ενα αίτημα δικο μας;
        Η ειναι εναντια και πολέμιοι σε μια τέτοια φιεστα και μια «απεργια»- μαϊμού;
        Σε αυτο δυστυχώς δεν απαντάτε.

        Φίλε Π. Κεφαλληνέ,

        Απαντήσεις έχουν δοθεί από όλους αυτούς που δεν συμμερίζονται το ΝΑΡιστερισμό σας, της ταπεινότητάς μου συμπεριλαμβανομένης. Αλλά είστε τυφλοί και κουφοί και ακολουθείτε την “πεφωτισμένη” ηγεσία σας στο δρόμο τού σεχταρισμού και της απομόνωσης μέχρι τέλους, χωρίς να αντιλαμβάνεστε το τσαλάκωμα (μέχρι πολτοποίησης) που έχει υποστεί η οργάνωσή σας. Συνεχίστε έτσι. Προσωπικά, τρώω μέλι. Καλός αριστεριστής είναι μόνο ο απομονωμένος έως περιφρόνησης αριστεριστής.

        ΥΓ Μία από τις καλύτερες απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι τού Κώστα, νωρίτερα το απόγευμα σήμερα. Την ξαναποστάρω για να την εμπεδώσεις (οι εμφάσεις στο κείμενο δικές μου):

        Κώστας

        Καμία αριστερή δύναμη, πολιτική η συνδικαλιστική, δεν έχει καλέσει στην Κοινωνική Συμμαχία και όποιος το λέει ή το υποννοεί ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αλητείας.

        Αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία οργανώσεων, ρευμάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων κλπ της αριστεράς καλεί σε απεργία κατά της Κοινωνικής Συμμαχίας και του σχεδίου να μην γίνει απεργία, σχέδιο με αριστερή αντικαπιταλιστική πτέρυγα, τρομάρα σας..

        Ενδεικτικά έχω δει: ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, ΜΕΤΑ, ΑΡΚ, ΟΝΡΑ, Αναμέτρηση, μλ, Μετάβαση ΣΕΚ. Έχει πολύ μεγάλη πλάκα[*] να λέτε πως η Μετάβαση και η Αναμέτρηση, οι σύντροφοι σας δηλ μέχρι χτες στην οργανωση σας και ότι έχει μείνει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός από το ΝΑΡ και το ΣΕΚ είναι πουλημένοι και καλούν στην Κοινωνική Συμμαχία όταν στην πραγματικότητα καλούν ενάντια την Κοινωνική Συμμαχία τον κόσμο στης δουλειάς ενώ εσείς του λέτε να πάει για δουλειά.

        Κώστας

        [*] Προσωπικά, το βρίσκω τόσο θλιβερό που στη θέση σας θα ένιωθα ντροπή. (σημείωση συντάκτη)

        Reply
        1. Π.Κεφαλληνος

          Καλημέρα αριστερέ g7 x 100= 700.
          Συμφωνώ απολυτα μαζι σου, οτι ολο το ητημενο κομμουνιστικό κινημα, εχει δωσει απαντησεις και μάλιστα εδω και καιρό.
          Η γραμμη αυτή του ακολουθητισμου, των αντιπροσωπευτικών προεδρειων, της ακρατης και χωρις αμφισβητήσεις συμμετοχης σε ολες τις πρωτοβουλίες κινησεις του αστικοποιημενου συνδικαλισμου, εχουν καθηλωσει το εργατικό κινημα στη γραμμή της υποταγής.
          Οι αποψεις ολων σας (αυτων που εκφράζουν το ηττημένο και παραδωμενο κομμουνιστικό κινημα), μου θυμίζει αυτο που γίνεται ολα τα χρόνια στην γιορτη “αποκατάστασης της δημοκρατιας”.
          Πάμε να γιορτασουμε μαζι με τους βιαστές της δημοκρατιας στο προεδρικό Μέγαρο, αλλα γραφουμε καιενα αρθράκι την επομενη για το τι “λεμε εμεις” και καλα….ντε, για την πραγματική δημοκρατία.
          Ιδιακαι απαραλαχτη πολιτική αποδοχ

        2. Π.Κεφαλληνος

          συνεχεια…
          Αποδοχής των οριων που βαζει η αστικη ταξη. Και καλα στα πλαισια του κοινοβουλευτισμου σας, παει στο διαολο, αλλα και μεσα στο εργατικό κινημα.
          Σου ευχομαι χρονια σας πολλα για σημερα και παντα τετοια, μαζι με τους συγγενείς-προστατες σας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και αφεντικα στη μεγαλη γιορτη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ.

        3. Π.Κεφαλληνος

          Αριστερε g7 x100= 700,
          Να προσεχεις το μέλι γιατι ανεβάζει το ζάχαρο(φιλικη συμβουλή).
          Τυφλοι και κουφοι μπορει να είμαστε. Δεν ειμαστε ρεφορμιστές και ακολουθητες αλλων. Ουτε εχουμε τα αυτια μας ανοιχτα στους αστικοποιημενους συνδικαλιστές των κοινων σας προεδρειων.

      2. LVF

        φιλε Π,Κ. μαλλον εισαι καινουριος στην παρεα και δεν τον ξερεις. κι εγω ετσι την πατησα. απο την ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ απαντηση που εδωσε, καταλαβαινεις αν μπορει να κανεις μαζι του πολιτικη κουβεντα. και να ξερεις ……παλι τυχερος εισαι. εμενα μου εγραφε συνταγες μαγειρικης. Υ.Γ. υποτροπιαζει αν ψυχανεμιστει ” τροτσκιστη”.

        Reply
    3. Left G700

      Είσαι παπάρας left.gr. τόσα ξέρεις τόσα παπαγαλίζεις . Το ΝΑΡ και η ΝΚΑ (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς), αγωνιζόμαστε ΜΕΣΑ στα συνδικάτα.

      Δείχνανε σε κάποιον το φεγγάρι κι εκείνος δεν κοίταζε καν το δάχτυλο.

      Κοιμόταν.

      Όρθιος.

      Reply
  8. Ανώνυμα

    Όταν μιλάτε για οργάνωση από τα κάτω μάλλον το λέτε σαν ποιημα. Οι εργαζόμενοι που σε τόσο δυσκολες συνθήκες θα απεργήσουν και σε πολλές περιπτώσεις θα νεκρώσουν και τους χώρους τους με σημαία τα δικά τους αιτήματα είναι σύμμαχοι των εργοδοτών? Όσοι δηλώσουν “πονάει η κοιλιά μου” και κατέβουν για ακτιβισμό είναι οι επαναστάτες της φάσης?
    Νομίζω η χρόνια προσκόλληση στον Σύριζα με το παράλληλο μένος ενάντια στο ΠΑΜΕ σας έχει οδηγήσει σε τέτοιες αποφάσεις.
    Το καλό είναι ότι ένας κόσμος που έχετε στα πέριξ σας έβγαλε συμπεράσματα…

    Reply
    1. Μαρία

      Εμείς φίλε μου δεν λέμε πως πονάει η κοιλιά μας. Αυτά θα ακούσεις να τα λένε κάποιοι κνίτες που φοβούνται το αφεντικό και ντρέπονται να του πουν την αλήθεια στις απεργίες. Και δεν είναι μεμονωμένα αυτά τα περιστατικά αυτά. Αλλά βέβαια τέτοιες συνειδήσεις χτίζετε

      Reply
      1. deldio

        Η συνύπαρξη και το αβαντάρισμα της ξεφτιλισμένης ΠΦΑ των ΤσιπροΒαρουφάκηδων με τις συγκεντρώσεις περηφάνιας και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα – εξαπάτηση του λαού σας έχει δημιουργήσει σύγχυση. Αργά θυμηθήκατε να καταγγείλετε τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

        Reply
  9. Ανώνυμα

    Όλο και πιο χαμηλά πέφτει ο Π.Μ. Δυσκολεύεται κανείς πια να παρακολουθήσει αυτή την άγρια κατηφόρα…

    Reply
    1. Π.Κεφαλληνος

      Οι εργαζομενοι που θα απεργησουν σημερα, ειναι εγκλωβισμενοι αναμεσα στην γραμμη υποταγης του αστικοποιημενου συνδικαλισμου και στην ρεφορμιστικη γραμμη του ακολουθητισμου και της συνηθειας στην πεπατημενη που εχει επιβαλλει ο συνδικαλισμος των ισορροπιών. Δεν ειναι με τον εργοδοτη τους. Χρειαζεται αλλη γραμμη για να χειραφετηθειηεργατικη ταξη και βεβαια τη δημιουργία της δικης της επαναστατικης πολιτικης οργανωσης και το προγραμμα της. Αυτα ειναι που βαραινουν στη σημερινη κατασταση.
      Περιμένω και κάνα επιχείρημα. Οι αφορισμοί και χαρακτηρισμοί δειχνουν αδυναμία και φτωχεια ιδεολογικη.
      Καλη σας ημερα καιχρονια σας πολλα για τις εκδηλωσεις της Η
      Μερας ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

      Reply
      1. Χρ Παρίσης

        κυριε Κεφαλληνε, Δεν σε γνωριζω,οπως και συ δε με γνωριζεις. Συμφωνώ μαζι σου στα περισσότερα. Ακόμα και η φοβερη αυτη πολυλογία εδω και αλλού, ενα πράγμα δειχνει ,οτι η λεγόμενη “αριστερα” έχει πλέον καταρρεύσει. Οπως και στη Γαλλία,Ιταλία και αλλού, κατέρρευσε μεσα απο τη βαθμιαία απορρόφηση των αριστερών ελίτ ,πολιτικών και συνδικαλιστικών, απο τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης ή όπως θελεις πές την. Ενα και μόνο παραδειγμα,χαρακτηριστικό : Περί ποιάς “αριστερής” πολιτικης και προοπτικης μιλάμε, οταν η ΛΑΕ (κατ΄εμε κλώνος του Συριζα,στον οποίο θα επανελθει συντομα και όπου πολλοί απο αυτους δουλευουν ως δημοσιογραφοι κλπ) εχει ως προοπτική της (και του δηθεν αντιμνημονιακου μετωπου που επιθυμει) την “επανιδρυση του κρατους” ,την “αναδιαρθρωση κλπ ,κλπ της οικονομίας ( Μας – της εθνικης οικονομιας ,που χλευαζε η Λουξεμπουργκ) και άλλες τετοιες γελοιότητες και ΑΠΑΤΕΣ ? Οταν το ανταρσυα ( αυτοί που πάνε με σημαίες στις εκδηλωσεις της χαφιεδοΓΣΕΕ) έχει στην ουσια το ιδιο προγραμμα ( “μεταβατικο” – σε τι ? σε τι θα “μεταβούν” ? ) , που λεει τα ιδια με την παρεα του λαφαζανη,ητοι τα ιδια που έλεγε και ο Συριζα. επι χρονια ? ( το καθαρα καθεστωτικό ΚΚΕ τουλαχιστον δεν υποκρίνεται ,απλά θα καταρρεύσει ελλείψει ταξικης βασης ,οπως το ΚΚ Γαλλίας) Αυτο που βλέπουμε είναι πιά καθαρα το τελευταιο στάδιο της ολοκληρωτικης απορρόφησης αυτων των ελίτ στο μηχανισμό της αρχουσας ταξης (πολύ παλιά ιστορία αυτή,που όμως δε σημαινει οτι θα πάψει να επαναλαμβάνεται). Αυτό προσπαθούν να κρυψουν οι δυστυχοι αυτοί, κατω απο τις πολυλογίες τους και τις μπουρδολογίες τους,νομιζοντας οτι ο λαός και η εργατικη ταξη είναι κρετίνοι. Σύντομα ολοι αυτοί θα είναι (παλι) στο Συριζα . Οσο για τι πόσο δημοκρατικοι είναι , όσοι τους εζησαν απο κοντα ξερουν ποσο φασιστικη συμπεριφορα και πρακτικες μετερχονται εναντιον όποιου εχει απλά καποια διαφορετικη αποψη.
        Χρ. Παρίσης

        Reply
        1. Κώστας

          Για πες ρε Χρ Παρίση έναν της ΛΑΕ που δουλεύει στον … ΣΥΡΙΖΑ ως … δημοσιογράφος για να στηρίξεις την πολιτική εκτιμησάρα σου πως η ΛΑΕ θα πάει στον …. ΣΥΡΙΖΑ που για την ώρα λέει πως θα βάλει φυλακή τον γραμματέα του ΠΣ της.

          Κώστας

        2. Χρ Παρίσης

          Διονυσης Ελευθεράτος, εχει και εκπομπή στο “κοκκινο” . Αλλά δεν είναι αυτό “Κώστα” το αποφασιστικο κριτήριο. Αν σε ενοχλεί , το παίρνω πίσω. Αλλα είναι χειρότερα. Οπως οι τουρλού- τουρλού “συμμαχίες” με στημενους ανθρωπους του πιό αισχρού καθεστωτισμου,οπως η κωσταντοπούλου-αυτη τους σνομπάρει κιόλας. Με ημιφασιστικές καταστάσεις,όπως του καζάκη και των ανθρώπων του.Μας εβαλε και αρθρο καποιου στρατηγου εν αποστρατεια,(που καμαρωνει καπου ως βιογραφικο και δόξα του οτι ηταν και στο ΝΑΤΟ ) μπάς και χασουμε την ανάλυση … Και άλλα πολλά. Εμένα προσωπικά δεν μου δημοσιεύουν παρα λιγες φορές σχόλια – μονον σχόλια βεβαια, άρθρα και αποψεις υπαρχει χωρος μονο για τετοιους που προανεφερα. (εχω σταματησει να στελνω μετα την ΒΡΩΜΙΆ που μου εκαναν να λενε “το σχολιό σας αναμενει εποπτεια επι βδομαδες,για να αποφυγουν να το βαλουν -ενα σχολιο θεωρητικο – ιστορικο , ουτε υβριστικο ,ουτε τιποτα – τι τους ενοχλούσε ? ενα σχόλιο ! ποσοι θα το διαβαζαν ? κι όμως …ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΥΧΗ) Μπορείς να μου εξηγησεις τι τους ενοχλει τόσο πολύ και κανουν ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΓΡΙΑ σε ο,τιδηποτε δεν τους αρέσει? Που στο κατω- κατω,αυτον που στελνει το σχολιο θα βάρυνε το οποιο κόστος. Αρα, ειναι ΣΤΗΜΕΝΟΙ ,αυτο ειναι το συμπέρασμα το δικό μου και σε όποιον αρέσει ,ουτε “εκπρόσωπος” κανενος ειμαι ,ουτε θελω να γινω ποτέ, και τους εχω γραμμενους εκει που δε χρειαζεται να πω,ολους αυτους. Και εχουν το θρασος να μοστραρουν – στον λαό των κάφρων,οπως τον νομίζουν – την παναθλια εκεινη υπουργαρα ποτυ ελεγε στις δόξες του ενιαιου συριζα “‘οποιοι ειναι πατριωτες πληρωνουν ΕΝΦΙΑ”… Αυτα τι είναι ??? Αστο λοιπόν …οσο τα ανακατωνουμε …

        3. Χρ Παρίσης

          αΜΕΣΩς Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΣΑς, “ΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΑΡΑΣΑ” …ΑΛΛΑ ΕΣΥ ,ΔΥΣΤΥΧΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΙς Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙς ΕΠΩΝΥΜΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙς ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ?

        4. Κώστας

          Στο ΠΡΙΝ τον ξέρω εγώ μια ζωή, πιο παλιά σπορ φμ και είναι στο κόκκινο γιατί κάπου δουλεύει και αυτός και δεν νομίζω να είναι στην ΛΑΕ, άστα να πάνε. Και είναι και πολύ αξιόλογος.

          Να το αφήσω μου λες, γιατί να το αφήσω ? Είναι ενδεικτικό ενός στυλ αντιπαράθεσης, λες ότι θες και νομίζεις ότι δεν έχει συνέπειες.. Βγάζεις απλά την αμάθεια και την εμπάθεια σου.

          Το να περνάς στην αντεπίθεση βρίζοντας και μάλιστα σεξιστικά (δηλ αν δεν έχω αρχίδια τι πειράζει ? τόσο περήφανος είσαι για τα δικά σου ?) δεν σε σώζει.

          Τώρα λοιπόν που κατέρρευσε με πάταγο η παπαριά που είπες περιμένεις να σου απαντήσω για δήθεν σχέσεις με Κωνσταντοπούλου και Καζάκη ? Να σου απαντήσω γιατί η iskra σου κόβει σχόλια ? Και μένα μου το κάνει. Και να σου απαντήσω σε αυτά το πιθανότερο είναι πως πάλι θα με βρίσεις και θα πεις κάτι άλλο.

          Φιλάκια

          Κώστας

        5. μέλος του ΝΑΡ

          Ο Διονύσης ελευθερατος είναι δημοσιογράφος του ΠΡΙΝ, της κυριακάτικης εφημερίδας που εκδίδει το ΝΑΡ. Δουλεύει στο “κοκκινο” γιατί πρέπει και να λαμβάνει μισθό όπως όλοι οι εργάτες.

          Έχει γράψει και μάλλον το μοναδικό και πλήρως τεκμηριωμένο βιβλίο για τα σκάνδαλα και τις λαμογιες της χούντας με τίτλο “λαμογια στο χακι”. Όσοι δεν το έχουν διαβάσει, χάνουν. Πρέπει να το προωθούμε παντού!

        6. Χρ Παρίσης

          Λοιπόν, αυτά που γραφεις τα θεωρείς απάντηση? Αν μπορείς,απάντησε σε αυτά που έγραψα για τις αθλιότητες αυτές, και μην προσπαθείς να ξεφύγεις με δικολαβισμούς. Εσύ με προσέβαλες πρώτος με το ” πολιτικη εκτιμησάρα”, καί πράγματι απάντησα απρεπώς,πάνω στο θυμό μου,γιατί πολλά έχω μαζέψει για το χώρο που υπερασπίζεσαι. Αρα, το δευτερο σχόλιο το διαγράφω . Το άλλο που λες, “αφησε το” εγραψα ως σχήμα λόγου,πιάνεσαι απο κατι χωρίς μεγαλη σημασία για να μου πεις “εμπαθεια” και “αμάθεια”. Βάλε όνομα και επωνυμο και μετα πρόσβαλε με. Απο που με ξερεις και λες ειμαι αμαθης και εμπαθής? Για απάντησε σε αυτα τα συγκεκριμενα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ που εγραψα για τη ΛΑΕ και το πρόγραμμα “ανορθωσης της εθνικης οικονομιας ” που εχει στοχο της . Να δουμε τι συγκεκριμενο εκει ειναι αναληθες . Σημερα πάλι βλεπω έβαλαν άρθρο ενός αστοφιλελευθερου οικονομολόγου που αυτός και η παρέα του καταχρώνται το όνομα του Δημ. Μπάτση, (Ιδρυμα Μπάτσης) -τι σχεση έχει η κληρονομιά του Μπάτση με τις νεορικαρντιανες τους φούσκες ,και με την “οικονομική επιστήμη” -[ υπάρχει οικονομικη επιστήμη – σωθήκαμε ! ] την οποία διαδίδουν με αλαζονεία νεόπλουτου,ας μας το πούν οι “μορφωμενοι”, εγω ειμαι αμαθης ,κατ΄εσε .Παπαριες λοιπόν γραφετε με το τσουβαλι παντού και αμεσως φασιστικα ,κατα το συνηθειό σας, προσβαλλετε όποιον τυχει να σας εναντιωθεί. Αυτο λοιπον που εγραψα για τον κυριο αυτόν, το δημοσιογραφο,οτι δουλευει και στο συριζα- κοκκινο ,ισχυει και λες οτι συνεργαζεται και αλλού. Αρα,που ειναι η “παπαριά” ? Εσεις αυτο το δεχοσαστε, δικαιωμα σας. Η παρέα του ΠΡΙΝ , οι γνωστοι δημοσιογραφοι, δουλευουν και στην Καθημερινη του αλαφουζου,εκει άλλα γραφουν. Δικαιωμα τους. Το δεχεστε. Εγω δε δεχομαι ότι η υποκρισια και η εξαπατηση ειναι αποδεκτη.Ας δουλευουν όπου θελουν , αλλα μην μου παριστανουν τους αριστερους. Δικαιωμα μου κι εμενα να μην το δεχομαι αυτο και να το θεωρώ κοροιδία. Οσο για το οτι η ισκρα κανει λογοκρισία, δικαιωμα της, και δικαιωμα μου να τους θεωρώ λογοκριτες και στημενους.Οποιος κανει λογοκρισια ,φοβαται και εχει να κρυψει κατι. Ενας που ειναι καθαρός δημοσιευει τα πάντα. Αρα, δεν ξέφυγες με το ισχνό αυτο “δεν ξερω γιατι η ισκρα δε βαζει τα σχολιά σου” , αν μπορείς λοιπόν απάντησε στα ΟΥΣΙΩΔΗ και άσε τους εντυπωσιασμούς.

        7. Κώστας

          Μεγάλη προσβολή το “πολιτική εκτιμησάρα” Χρήστο, τι να σου πω. Το κάνω εντελώς παράλογη πολιτική εκτίμηση ότι η ΛΑΕ θα … πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Με συγχωρείς ?

          Σε τι να σου πρωτοαπαντήσω

          Τα ουσιώδη ποια είναι ? ο Μαριόλης ? Γενικά η δουλειά του erensep στο οποίο επίσης συμμετέχει είναι ουσιαστική και ότι καλύτερο έχουμε.

          Ότι ο Μαριόλης είναι … νεορικαδριανός ? Νεοκλασικός εννοείς ? Κοίτα γενικά εμένα η δουλειά μου και οι σπουδές έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και γενικά η λογική της καλύτερης μακροοικονομικής συνθήκης για μια οικονομία σαν την ελληνική είναι νεοκευνσιανή, αν πρέπει να της βάλουμε ταμπέλα. Στάση πληρωμών, επεκτατική νομισματική πολιτική και δημοσιονομική επέκταση πάντως πρέπει να προτείνει και ένας συνεπής φιλελεύθερος, αν αυτό εννοείς. Θα το κάνει και με άλλα μαζί, αλλαγές στον τομέα της προσφοράς, αντεργατικής κλπ αλλά αν διαβάσεις βασικά εγχειρίδια Οικονομικής Πολιτικής δεν αφήνουν αμφιβολία. Στο short term γίνονται πολιτικές Ζήτησης δηλ μάκροοικονομικές. Με καλύπτει εμένα μια λογική τέτοια, νεοκευσιανή ? Όχι αλλά θέλει σεντόνι. Γενικά τα ετερόδοξα οικονομικά προέρχονται από την ανάγκη κευνσιανών δανείων στον μαρξισμό και το αντίθετο. Η ανάγκη προκύπτει από την ανάγκη χάραξης εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής άμεσα εφαρμόσιμης αύριο. Αυτή η ανάγκη προκύπτει από την ανάγκη να προβληθεί εναλλακτική, για να υπάρξουν πάλι κοινωνικές αντιστάσεις και την ανάγκη να εφαρμοστεί μια εναλλακτική. Γνώμη μου είναι πως η δουλειά τύπου erensep δεν μας καλύπτει αλλά όπως λέει ο Λαπαβίτσας η τεχνοκρατική στήριξη ενός πολιτικού σχεδίου δεν είναι το πολιτικό σχέδιο το ίδιο.

          Ότι τα οικονομικά δεν είναι επιστήμη ? Συμφωνώ, είναι γνωστικό αντικείμενο. Ε και ?

          Ότι ο Μπάτσης δεν έλεγε τα οικονομικά επιστήμη ? Δεν το ξέρω πάντως έλεγε για παραγωγική ανασυγκρότηση και διάφορα τέτοια που τα απαγορεύεις όπως και η τότε πολιτική του ΚΚΕ, που θέλει άλλο σεντόνι για να σου πω τι πιστεύω.

          Γενικά ανοίγεις με ύφος χίλιων καρδιναλίων χιλιάδες θέματα που δεν δείχνεις να τα ξέρεις

          Κώστας

        8. Ησύχιος Αλεξανδρεύς

          Το ταξικό συμφέρον κάθε βολεμένης ηγεσίας -μη εξαιιρουμένης των αστικών κομμάτων της λεγομένης “αριστεράς”- είναι κοινό. Εμπρός σ’ αυτό το συμφέρον τα λόγια χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την εξαγορά, η δε πολιτική πράξη διαμορφώνεται πάντα με βάση αυτό.

        9. LVF

          φιλε ησυχιε αν του απαντησεις ΕΜΠΛΕΞΕΣ. πριν το κανεις ψαξε να διαβασεις προηγουμενα σχολια του.

        10. Left G700

          Αφού το ΚΚΕ “απλά θα καταρρεύσει ελλείψει ταξικης βασης” κι αφού δεν αναγνωρίζεις ως γνήσιο κανέναν από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς τής Αριστεράς, τότε το συμπέρασμα για το μήνυμα που θέλει να περάσει το σχόλιό σου είναι ένα και μόνο ένα: αυτό που λέμε “Αριστερά” είναι τελειωμένη υπόθεση. ΟΚ.

          Υποθέτω ότι οι πράξεις σου είναι συνεπείς με το λόγο σου κι ότι, πριν μάς προτρέψεις να κηδέψουμε αυτήν την “πεθαμένη Αριστερά”, όπως κάνεις με αυτό το σχόλιο, την έχεις ήδη εγκαταλείψει πρώτος εσύ.

          Μπορούμε να μάθουμε σε ποιο πολιτικό χώρο κατέληξες για να ‘χουμε και το καλό ρώτημα;

        11. lathranagnostis

          Εξυπνάκια Χρ. Παρίση,
          Να “καταρρεύσουν” και τα αχαμνά του τράγου περίμενε η αλεπού, για να τα φάει, κατά τον γνωστό μύθο του Αισώπου και ψόφησε από την πείνα περιμένοντας……
          Το ΚΚΓ κατέρρευσε όχι λόγω έλλειψης ταξικής βάσης, ανόητε άνθρωπε, αλλά γιατί πρόδωσε την ταξική του βάση.
          Άκου λέει έλλειψη ταξικής βάσης στο ΚΚΓ…..Δηλαδή κατά τον κο Παρίση, στη Γαλλία δεν υπάρχει πια εργατική τάξη.
          Και μη χειρότερα……

  10. Irini

    Συγχαρητήρια.
    Επιτέλους μια ρεαλιστική ανάλυση που αγγίζει τον απλό αριστερό εργαζόμενο και όχι τους ηγετίσκους, ριζοσπαστικούς και μη.

    Reply
  11. Irini

    Συγχαρητήρια.
    Επιτέλους μια ανάλυση που αγγίζει τον απλό αριστερό εργαζόμενο και όχι τους ηγετίσκους ριζοσπαστικούς και μή.

    Reply
  12. Κώστας Β.

    Τρία κόσμια σχόλια έγραψα σχετικά με το ότι συνειδητά ή μη αυτή η απαράδεκτη απεργοσπαστική σας στάση συνιστά αντικειμενικά στήριξη με “αριστερό” άλλοθι στην προσπάθεια κυβέρνησης-κυβερνητικού /εργοδοτικού συνδικαλισμού για το παραπέρα χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και κόπηκαν και τα τρία. Τόσο πολύ σας πείραξε;

    Reply
    1. Left G700

      Να λες κι ευχαριστώ! Εμένα μού κόψανε επίσης τρία σχόλια, επίσης κόσμια, εκ των οποίων το πρώτο ήταν απαντητικό σε Ναρίτη σχολιαστή (Π. Κεφαλληνός) που μου είχε απευθύνει το λόγο, το δεύτερο ήταν ενημερωτικό προς τον ίδιο σχολιαστή, στο οποίο τού έλεγα ότι του απάντησα αλλά κόψανε το σχόλιό μου, και το τρίτο, παρόμοιο με αυτό το δικό σου τώρα. Αντίθετα απ’ ό,τι συνέβη στην περίπτωσή σου, ούτε καν αυτό το τελευταίο δεν πέρασε. Γι’ αυτό σού λέω: πάλι καλά, να λες!

      Reply
  13. Κώστας Β.

    …και όσο για το αν ήταν ή δεν ήταν απεργία για τις ταξικές δυνάμεις, ιδού (μπας και βγάλει κανας καλοπροαίρετος άνθρωπος κανένα συμπέρασμα, έστω εκ των υστέρων…)
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/159852/i-apofasistikotita-i-symmetohi-kai-i-taxiki-allileggyi-espasan-tin

    αλλά και τη συνέχεια
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/159886/omofona-nea-apergia-apofasisan-oi-ergazomenoi-stis-provlites-tis-cosco

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.