.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κίνδυνος για την ειρήνη στο Αιγαίο ο ανταγωνισμός και το παζάρι για τις ΑΟΖ


Απειλή για τους λαούς τα κέρδη των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Τουρκία

Η κατάσταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται επικίνδυνα όπως δείχνει το διάγγελμα Μητσοτάκη, μαζί με την ανάκληση των αδειών και την επιφυλακή στις ένοπλες δυνάμεις που ακολουθούν την τις τουρκικές ενέργειες με το Ορούτς Ρέις και την εμπρηστική ρητορική.

Η κλιμάκωση και ο πολεμικός κίνδυνος συνδέεται άμεσα με το παζάρι για τις ΑΟΖ και δεν αλληλοαποκλείονται.

Η ανακοίνωση του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου για την “μερική οριοθέτηση” των ΑΟΖ είναι ένα ακόμα επεισόδιο του ανταγωνισμού για τη μοιρασιά θαλασσών, ενεργειακών πηγών και δρόμων προς το συμφέρον των πολυεθνικών ενέργειας και των αρχουσών τάξεων της περιοχής, με τη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Είναι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και η επιδίωξη απάντησης στο αντίστοιχο τουρκολιβυκό σύμφωνο που οδηγεί στη συμφωνία με την Αίγυπτο, πάλι στο όνομα του “διεθνούς δικαίου” και της ειρήνης στην περιοχή, η οποία αφήνει για μελλοντική διευθέτηση το Καστελόριζο και τη Ρόδο και δεν δίνει “πλήρη επήρεια” σε Κρήτη και Κάρπαθο.

Η συμφωνία αυτή είναι στην πραγματικότητα μια ομολογία χρεοκοπίας της «μεγαλοφυούς» επιλογής να διεκδικήσει η ελληνική ολιγαρχία, στο «όνομα της Διεθνούς Δικαίου» την μερίδα του λέοντος στην «αξιοποίηση» των ενεργειακών πηγών της Α Μεσογείου κάτω από την σκέπη της αντιδραστικής τριμερούς συμμαχίας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και την «υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ».

Η άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης στο πλευρό του Σάρατζ, αλλά και η ελληνική υποστήριξη στον Χαφτάρ, στο πλευρό αντίστοιχων ιμπεριαλιστικών κέντρων κλιμακώνουν τον πόλεμο στην πολύπαθη χώρα και διευρύνουν τα πεδία του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Όπως στην οικονομία έτσι και στην εξωτερική της πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ και η άρχουσα τάξη βρίσκονται κυριολεκτικά στη «μέση του πελάγου».

Η πλειοδοσία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ από εθνικιστικές θέσεις δεν αναιρεί ότι παρέχουν όμως συνολική στήριξη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι φιλοπόλεμες κραυγές της «Ελληνικής Λύσης» του Βελόπουλου και γενικά της εθνικιστικής και φασιστικής ακροδεξιάς που προπαγανδίζουν ένα μακελειό για τους λαούς της περιοχής για το χατίρι των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.

Συμφωνίες και εντάσεις, μοιρασιές και απειλές για «θερμά επεισόδια» εναλλάσσονται μέχρι να γίνει η μοιρασιά για συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, χωρίς αυτός ο δρόμος να αποκλείει και πολεμικές αναμετρήσεις. Είναι φανερό ότι η “ιμπεριαλιστική διευθέτηση” των ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή και η σύγκρουση ανάμεσα στις αστικές τάξεις θα κλιμακώνεται διαρκώς.

Ο ανταγωνισμός αυτός είναι άδικος από όλες τις πλευρές. Η αστική τάξη της χώρας μας, με τον ίδιο τρόπο που επικαλούνταν τις αρχές του «Διεθνούς Δικαίου» πριν την συμφωνία με την Αίγυπτο υποστηρίζοντας σαν δόγμα την «πλήρη επήρεια» όλων των νησιών στην χάραξη της ΑΟΖ, με τον ίδιο τρόπο το υποστηρίζει και σήμερα που τις αναιρεί προκειμένου να υπογράψει την οριοθέτηση των ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία. Όλες λοιπόν οι κραυγές περί του «δικαίου» δεν είναι παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που θέλουν να κρύψουν ότι είναι μια μάχη για τα συμφέροντα των λίγων, των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστών, της αστικής τάξης, ενώ για τους πολλούς αυτό που μένει είναι το δηλητήριο του εθνικισμού, του φανατισμού, ο πολεμικός κίνδυνος, η φτώχεια, η περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε αυτές τις συνθήκες απαιτείται από τις δυνάμεις της Αριστεράς και κυρίως το ΚΚΕ να διαχωρίσουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους από τη γραμμή της άρχουσας τάξης που ταυτίζει τα “κυριαρχικά δικαιώματα” με την χάραξη των ΑΟΖ και τη διεκδίκηση κυριαρχίας στα βάθη της Μεσογείου. Η κριτική της Αριστεράς απέναντι στις μεγαλοϊεδατικές επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, την δική της επιθετικότητα και κλιμάκωση της αντιδραστικής της πολιτικής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό δεν γίνεται από διεθνιστικές θέσεις όσο δεν διαχωρίζεται ρητά από τις αντιδραστικές και επιθετικές επιδιώξεις και της ελληνικής αστικής τάξης, αν θέλουμε να τιμάμε το σύνθημα «ο εχθρός είναι στην ίδια μας την χώρα».

Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα παλεύει ενιαία και αδιαπραγμάτευτα ενάντια στην πολεμοκαπηλεία, στον εθνικισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Όχι στην καπιταλιστική μοιρασιά των θαλασσών. Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο και τις θάλασσες. Όχι στους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις. Λεφτά για την υγεία, για προσλήψεις σε νοσοκομεία και δήμους όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις.

Ενάντια σε κάθε επιδίωξη “επαναχάραξης των συνόρων ” ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία (που περιλαμβάνει και την ρητή αντίθεση στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια) που γίνεται πάντα με το αίμα των λαών. Ανοικτά σύνορα για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων των πολέμων και της φτώχειας. Άσυλο, δικαιώματα, σίτιση και στέγαση σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Μόνο ένα διεθνιστικό, ταξικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μπορεί να επιβάλλει την ειρήνη και την δίκαιη συνεργασία ενάντια στους ανταγωνισμούς των αστών και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών.

Οι δικοί μας σύμμαχοι είναι οι εξεγερμένοι στο Λίβανο, τα κινήματα στη Μέση Ανατολή, οι εργάτες/τριες της Τουρκίας. Λευτεριά στην Παλαιστίνη και στον κουρδικό λαό!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.08% ( 13
Συμμετοχές )



72 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κίνδυνος για την ειρήνη στο Αιγαίο ο ανταγωνισμός και το παζάρι για τις ΑΟΖ

  1. Ανώνυμος

    Το “αλαλούμ” των θέσεων της “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” συνεχίζεται με εντεινομένους ρυθμούς!
    1. Το ότι οι ιμπεριαλιστές κόβουν και ράβουν το Διεθνές Δίκαιο αλα-καρτ, σύμφωνα με τα τρέχοντα συμφέροντα και ευκαιριακούς συσχετισμούς, το μόνο, που αποδείχνει είναι την δυσανεξία τους σε κάθε μορφής “δίκαιο” και τίποτε άλλο!
    Το πως αυτό αποδυναμώνει και την ίδια την έννοια του διεθνούς δικαίου και τις διατάξεις του, όπως …θριαμβευτικά(!) συμπεραίνει η παρούσα ανακοίνωση, ας μην το σχολιάσω γιατί μόνο σκωπτικά σχόλια σηκώνει.
    2. Το πως ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών α/τ, επειδή “είναι άδικος και από τις δύο πλευρές” αθωώνει τις κινητήριες δυνάμεις του, που είναι εμφανώς οι αναθεωρητικές, κι αυτό αφήνεται έρμαιο μόνο σε σκωπτικά σχόλια. Εδώ μπλέξαμε το μέτωπο εναντίον των ιμπεριαλιστών με τις “ίσες αποστάσεις”! Αφήνοντάς τους ήσυχους να …επιλύσουν τις διαφορές τους απερίσπαστοι!
    3. Το “όχι στις εξορύξεις” μας ξαναγυρνάει στις εποχές των “μηχανοθραυστών” και του “σαμποτάζ”, και παρασέρνει αυτούς, που απευθύνεται, σε αδιέξοδες και παραπλανητικές ερμηνείες των γεγονότων και των αιτίων τους. Και μακρυά από τον Λαό και τον κοινό νού του.
    4. Η ίδια η επικέντρωση στις ΑΟΖ, κρύβει την μεγάλη εικόνα, τον ανταγωνισμό για την Κυριαρχία στην Αν. Μεσόγειο, ακριβώς, όπως επιδιώκουν και οι ανταγωνιζόμενοι ιμπεριαλιστές.
    5. Η ανακοίνωση, όπως και οι προηγούμενες, εξακολουθεί να “τσιμπάει” στην φύση του επαπειλούμενου “πολέμου” Τουρκίας v.s. Ελλάδα, αγνοώντας τον βασικά επικοινωνιακό χαρακτήρα αυτών των μεθοδεύσεων, που ακόμη και αν “επαληθευτούν” με κάποια μορφή πολεμικών επεισοδίων η και οπερετικού πολέμου, δεν θα αναιρέσουν τον εργαλειακό χαρακτήρα του. Δεν υπάρχει περίπτωση πραγματικής στρατιωτικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο α/τ, που στην πραγματικότητα είναι σύμμαχες, έχουν σαφή στρατιωτική διαφορά και άρα τίποτε ουσιαστικό για αυτές δεν θα λύσει ένας πραγματικός, μεταξύ τους,πόλεμος, και το ξέρουν. Δεν θα αλλάξει κανένας συσχετισμός. Μανούβρες για την επεξεργασία της ελληνικής κοινής γνώμης είναι όλα αυτά. Και της …ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    6. Mοιραία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πίσω από τις, τελικά, παραπλανητικές ιαχές για τον “εχθρό, που είναι στην ίδια μας την χώρα” οδηγείται ακριβώς να στηρίζει τις μανούβρες “του εχθρού, που είναι στην ίδια μας την χώρα” από την πίσω πόρτα! Που, προς το παρόν, μορφοποιούνται στον …”Διάλογο”, που σπρώχνουν όλα τα βιολιά, μηδέ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυστυχώς, εξαιρουμένης….

    Reply
    1. Γνώστης

      αυτό το είδος των “μαρξιστών” που φωνάζει “δώστε μας όπλα” στην αστική τάξη και να ματοκυλίσει ο λαός για τα κέρδη των πολυεθνικών είναι σκετή καταστροφή.
      Από τον Λένιν στη Λιάνα (Κανέλλη) και στον Φράγκο Φραγκούλη που είναι η… μούσα της

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ούτε το ΚΚΕ, ούτε και η Λιάνα φωνάζουν “δώστε μας όπλα”.
        Τα όπλα ο Λαός θα τα πάρει με τον τσαμπουκά του κι όχι …παρακαλώντας(!) για να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους για τους πολέμους, τις προσφυγιές και τα παζάρια. Κι αυτό είναι το μόνο αποτελεσματικό μέτρο, που τρομάζει τους ιμπεριαλιστές και από τις δύο πλευρές των συνόρων και τους ωθεί άρον-άρον στο τραπέζι των παζαριών, του λεγόμενου “Διαλόγου”. Για τον οποίον όμως πάλι θα πληρώσουν και οι δυό πολιτικό τίμημα, κλονισμό της κυριαρχίας τους, ακριβώς χάρη στην πολιτική του ΚΚΕ που υλοποιεί κατά γράμμα και η Λιάνα Κ.
        Μαθητευόμενοι μάγοι, μάθετε μπαλίτσα από τους άρχοντες…

        Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Οι θέσεις της Ανταρσυα είναι λογικές και κλασσικες θεσεις περι ελληνοτουρκικου ανταγωνισμου περασμένων δεκαετιών.Τα τελευταια χρόνια κατι εχει αλλάξει:
    Η Τουρκια αφηνοντας το νατοικο αρμα γίνεται χώρα ανεξαρτητη ,φτιαχνει αμυντικη βιομηχανία,αφηνει τον τουρισμο και παει σε πρωτογενή παραγωγή.Άρα εμφανιζει μια εθνικη αστικη ταξη ,που δεν εξαρταται απο την δυση ( λογω τουρισμου κλπ).Μην ξεχναμε οτι η Τουρκια τον τελευταιο καιρο εχει εισβαλει και καταλαβει εδαφη στην Λιβυη,την Συρια και το Ιρακ εμπλεκομενη μεσω αντιπροσωπων ή και απευθειας σε πολεμικες συγκρουσεις.Τελος δεν ξεχναμε και την δημογραφικη της εκρηξη καθως κ την δυνατοτητα της λιγω πολιτικου ισλαμ να χρησιμοποιει εργαλειοποιει σουνιτικους πληθυσμους σε μια αποπειρα ανασυστασης της οθωμανικης αυτοκρατοριας.
    Απο την αλλη η Ελλάδα απο το 2009 δεν ειναι απλα μια εξαρτημενη απο τον ευρωατλαντισμο χώρα αλλά ( λογω μνημονιων ,υπερταμειων κλπ) ενας χωρος που θυμιζει πια κρατη στυλ Χαβαη ή το ελευθερο κρατος του Κογκο.Η αστικη της ταξη δεν παραγει τιποτα αλλα απλως πουλαει στην κυριολεξια πια την χώρα.Δημογραφικα υπαρχει καθιζηση και το σημαντικοτερο οτι τα πιο δυναμικα δημογραφικα κομματια της ελληνικης κοινωνιας ειναι αυτα που λογω θρησκειας ή ιστοριας ( οθωμανικου παρελθοντος) προσβλεπουν στην άλλη πλευρα του Αιγαιου .
    Αυτα δεν τα γραφω για να κατεβασω γραμμή ή για να αρχισω σωβινιστικο ξέσπασμα.Απλα χρειαζεται κουβεντα πια και οχι έτοιμες λύσεις γιατι οι καιροί αλλαξαν…

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Η Τουρκία δεν εγινε ξαφνικα όλα αυτά.
      Όσο εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια μας όλα αυτά, εμείς (πληθυντικός ευγενείας) ασχολούμασταν με την ΟΝΕ και με το χρηματιστήριο.
      Η μεσαία τάξη που ανεβοκατεβαζει κυβερνήσεις ευθύνεται για αυτό το χάλι.
      Μια μεσαία τάξη εντελώς απαλλοτριώμενη και ξεπουλημενη στη μονέδα..
      Αν η μεσαία τάξη είχε αξιοπρέπεια (ο πατριωτισμός είναι αυτό ακριβώς και τίποτα περισσότερο) θα βρίσκονταν οι μορφές έκφρασης αυτού του πατριωτισμού. Τώρα να ανακαλύπτουν οι μεσαίοι τον πατριωτισμό είναι αστείο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ας το σοβαρέψουμε λίγο.
        Δεν έχασε την εξουσία η α/τ. Τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζει αυτή με κατάλληλη χειραγώγηση των μεσαίων στρωμάτων (που, επίσης και για την ακρίβεια, δεν είναι “τάξη” – μη θυσιάζουμε την επιστημονική ορολογία στον βωμό της αγοραίας επικοινωνιακότητας), χρησιμοποιώντας τους μοχλούς της εξουσίας της.
        Κατά τα λοιπά, ακριβώς τα μεσαία στρώματα, που παραμένουν εκτεταμένα στην Ελλάδα και δυσανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης των δυνάμεων παραγωγής, είναι πράγματι “εντελώς απαλλοτριωμένα και ξεπουλημένα στην μονέδα”.
        Και δεν ανακαλύπτουν κανέναν “πατριωτισμό” οι “μεσαίοι”. Τον τρόπο να διατηρήσουν τα προνόμιά τους αναζητούν με αγωνία, μπροστά σε έναν αρμαγεδδώνα ανατροπών. Είναι εικόνα και ομοίωση της κυρίαρχης τάξης.
        Το πρόβλημα είναι ότι αξιοποιήθηκαν από την τελευταία σαν πολιορκητικός κριός εκπόρθησης της εργατικής τάξης. Αποτέλεσαν το δελεαστικό παράδειγμα, που διέλυσε κυριολεκτικά το εργατικό κίνημα. Οσο δεν θα μπορούσαν εκατό Μακρονήσια.
        Δεν ωφελούν επιστροφές στην αριστερή “εξαρτησιολαγνεία” των σίξτις. Η ελλ. α/τ προηγήθηκε στην ιμπεριαλιστική ανάπτυξη της Αν. Μεσογείου. Αλλά αλλάξανε πράγματι πολλά τα τελευταία 40 χρόνια. Η Αίγυπτος π.χ., ακόμη πριν από ~15 ήταν πίσω από την Ελλάδα σε ΑΕΠ. Σήμερα είναι μπροστά. τώρα γίνανε κι άλλοι τριγύρω ιμπεριαλιστές και ζητούν τα “δίκαιά” τους, σύμφωνα με την ιμπεριαλιστική “λογική”: Το “δίκαιο του ισχυροτέρου”.
        Η ελλ. ιμπεριαλιστική α/τ σχετικά υποβαθμίζεται στην ιμπ. “ιεραρχία” της περιοχής και παγκόσμια, πράγματι έχει υποσκελιστεί πια και βιομηχανικά από την Τουρκία, (σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι…) αλλά διατηρεί ακόμη πλεονεκτήματα, όπως η σχετική της γεωγραφική θέση (όχι τόσο σημαντική πια, όπως επί ΕΣΣΔ, αλλά …ας πρόσεχε!), η ανεπτυγμένη Ναυτιλία, και με τέτοια “χαρτιά” παλεύει να διατηρήσει ο,τι μπορεί από τα κεκτημένα.

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Εμείς η μεσαία ταξη, είμαστε η μόνη τάξη….

        2. Σ.Τ.

          Σοβαρά τώρα, η όλη ανάλυση ΚΚΕ ότι η Τουρκία είναι ανερχόμενος Ιμπεριαλισμος και η Ελλάδα είναι κατεχόμενος, αν δεν μπει σε σωστά συμφραζόμενα, που είναι αρκετά δύσκολο, τότε ούτε λίγο ούτε πολύ, γίνεται συνήγορος της επιθετικότητας/παραβατικότητας/επεκτατικότητας που επειδυκνυει η Τουρκία από το τέλος ήδη του β’ Π.Π. ( τότε που δεν ήταν ακόμα ανερχόμενη αλλά αγροτική οικονομια)

          Ακριβώς η Αίγυπτος δίνει το μέτρο. Και αυτή δεχόμαστε ότι είναι ανερχόμενη, και αυτή έχει επιδιώξεις στο Κρητικό πέλαγος απέναντι σε εμάς, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις εκφράζει είναι διαφορετικός και μοιάζει περισσότερο με τον τρόπο της Ελλάδας παρά με αυτό της Τουρκίας που είναι διαλεκτικά παράλογο αν δεν συνυπολογιστεί η σχετική αυτονομία της γεωπολιτικής σε σχέση με την οικονομία.
          Δηλαδή αναντίρρητα η ουσία της οικονομίας συμπυκνώνεται στην πολιτική μορφή της γεωπολιτικής ΑΛΛΑ η γεωπολιτική διατηρεί ιδιαίτερο σε κάθε χώρα χαρακτήρα σχετικό και καθοριζομενο από την προϊστορία του εποικοδομηματος της κάθε χώρας δηλαδη με τον τρόπο που η άρχουσα τάξη έχει διαμορφώσει μέσα στην ιστορία που έχει να κάνει με το τρόπο που αντιλαμβάνεται τα συμφέροντα της και τον τρόπο επίτευξης τους.

      2. Ανώνυμος

        Και, άραγε, γιατί έμεινε πίσω ο ελληνικός Καπιταλισμός/Ιμπεριαλισμός;
        Και τρέχει τώρα, με την γλώσσα έξω, να περισώσει κάποια κομματάκια από τις ΑΟΖ του;
        Να μια καλή άσκηση…. για αργότερα!

        Reply
  3. Ανώνυμος

    “…πάνω σε αυτή την βάση να αναπτύσσει τη διεθνιστική, φιλειρηνική και αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών”

    Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι οι θέσεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου υπηρετούν το ακριβώς ανάποδο. Εκτός από το κυρίαρχο αστικό σοβινιστικό μπλοκ έχουμε τους σοσιαλσοβινιστές ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΕ-ΜΛ-ΚΚΕ που δεν αναγνωρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις της ελληνικής αστικής τάξης. Δεν αναγνωρίζουν ΑΟΖ, ούτε υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία και ταυτίζονται με την σοβινιστική θέση ότι δικαιώματα στο Αιγαίο έχει μόνο η Ελλάδα.

    Έχουμε όμως και από την άλλη το εξωκοινοβούλιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ μλ-Τροτσκιστές κλπ οι οποίοι ενώ μας μιλάνε για ειρήνη και φιλειρηνική πολιτική την ίδια ώρα λένε Όχι στις ΑΟΖ ενώ η πολιτική τους είναι στην πραγματικότητα πολιτική διαιώνισης των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφού δεν μιλάνε για ΆΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ όλων των ζητημάτων που αφορούν τις δύο χώρες και παραπέμπουν αυτό το αόριστο σύνθημα περί ειρήνης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών στο μακρινό μέλλον που Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν αντικαπιταλιστικές κυβερνήσεις ή σοσιαλισμό, θα έχουν βγει από το ΝΑΤΟ κλπ.

    Και το λέω αυτό γιατί το σύνθημα ειρήνη δεν έχει κανένα νόημα όταν δεν αναγνωρίζεις και δεν υποστηρίζεις τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών και όταν δεν παίρνεις θέση σήμερα, ΆΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ για ΕΠΙΛΥΣΗ των ζητημάτων που αφορούν τις δύο χώρες μέσω διαλόγου, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Γιατί ΑΟΖ δεν είναι μόνο εξορύξεις. Αφού εναντιώνεστε στις εξορύξεις κάντε το υπερασπιζόμενοι όμως την ΑΟΖ σαν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους ώστε αυτό να ασκεί άλλου είδους δραστηριότητες εμπορικές και οικονομικές στα πλαίσια αυτής.

    Στην τελική η άρνηση ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ αποτελεί άρνηση τελικά της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους. Ό,τι δηλαδή επιδιώκουν οι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, συγκεκριμένα οι ΡΩΣΟΙ όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Στην πραγματικότητα τα συνθήματα ειρήνη και διεθνιστική πάλη όπως τα θέτετε είναι ΚΟΥΦΙΑ τελείως. Διότι αυτά τα ζητήματα είναι που αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών και με ευθύνη και των δύο. Αν δεν τα αναγνωρίζεις και δεν τοποθετείσαι ανοιχτά υπέρ της λύσης τους ΤΩΡΑ είτε μέσω διαλόγου μεταξύ των κρατών είτε μέσω της Χάγης (εφόσον δεν βρεθεί λύση μέσω της πρώτης οδού) και δεν είναι αυτό το άμεσο, ΚΥΡΙΟ αίτημά σου τότε για ποια ειρήνη μιλάμε;

    Στην ουσία τάσσεστε υπέρ της μη επίλυσης των θεμάτων άρα και υπέρ της συνέχισης της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών άρα και εναντίον της ειρήνης.

    Τι μας λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ότι όλα θα επιλυθούν με…αντικαπιταλιστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία σε ένα απώτερο μέλλον; Και μέχρι τότε; Μεταθέτετε το ζήτημα της ειρήνης μεταξύ δύο χωρών στις καλένδες. Απαράδεκτο αυτό για την κομμουνιστική αριστερά ανέκαθεν η ειρήνη ήταν ένα ΆΜΕΣΟ αίτημα διεκδίκησης και πάλης.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Το άλλο βασικό είναι η αντιιμπεριαλιστική πάλη. Και σε αυτό οι “αντιιμπεριαλιστές” μας δεν είναι συνεπείς. Γιατί δεν βγάζουν κιχ για εκείνη την ιμπεριαλιστική υπερδύναμη η οποία υποδαυλίζει τις εντάσεις και σπρώχνει ευθέως τις δύο χώρες ακόμα και σε θερμά επεισόδια μεταξύ τους και είναι αυτή που κυρίως καλλιεργεί τον έξαλλο σοβινισμό και στις δύο χώρες. Και αυτή είναι η ΡΩΣΙΑ. Σε όλες σχεδόν τις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων και των οργανώσεων λείπει η παραμικρή αναφορά στον ρώσικο ιμπεριαλισμό και η καταγγελία-καταδίκη του.

    Είναι η Ρωσία που όχι μόνο δεν επιθυμεί ΚΑΜΙΑ επίλυση των ζητημάτων που αφορούν Ελλάδα και Τουρκία αλλά ποντάρει στην ένταση μεταξύ των δύο χωρών προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα και διάσπαση στο νατοϊκό στρατόπεδο χώνοντας τα νύχια της ολοένα και περισσότερο στην Τουρκία (οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά) φέρνοντάς την απέναντι από τη Δύση και κυρίως την Ευρώπη. Έτσι η εξάρτηση της Τουρκίας από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό αυξάνεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία δεν βγάζει άχνα για ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, ούτε είναι τυχαίο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν λέει κουβέντα για την στάση του Κρεμλίνου και την ανοχή-υποστήριξή του στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας. Εκτός του ότι ενισχύει την γεωπολιτική-γεωστρατηγική της ισχύ στο Αιγαίο και την Μεσόγειο μέσω πολεμικών, υποβρυχίων, αεροπλανοφόρων κλπ. Πίσω λοιπόν από την απειλή ενός θερμού επεισοδίου ή ακόμα χειρότερα ενός πολέμου βρίσκεται ο ρωσικός ιμπεριαλισμός.

    Αυτό σημαίνει ότι ΗΠΑ και ΕΕ δεν είναι υπεύθυνοι; Όχι βέβαια φυσικά και είναι εφόσον υποστηρίζουν τις άρχουσες τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με την πολιτική της ανοχής και της “ισορροπίας” ανάμεσα στους δύο, υποδαυλίζουν και αυτοί το σοβινισμό ανάμεσα στις δύο χώρες και εκμεταλλεύονται την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες με διάφορους τρόπους όπως πχ να πουλάνε στις δύο χώρες όπλα, F-35, άρματα τα “καλούδια” τους εν πάσει περιπτώσει ή μέσω της περαιτέρω ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου κλπ. Όμως δεν επιθυμούν θερμά επεισόδια και ακόμα περισσότερο πόλεμο μεταξύ των δύο γι’αυτό και παρεμβαίνουν σαν πυροσβέστες και επιδιαιτητές έστω και αν αυτό το κάνουν για την διασφάλιση των δικών τους οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων στη ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

    Αλλά είπαμε η πολιτική τους από την άλλη να “ισορροπούν” ανάμεσα στις δύο μεριές (οπότε και να ανέχονται παράνομες ενέργειες του ενός και του άλλου) ενισχύει το σοβινισμό των δύο κρατών (στην πραγματικότητα με αυτή την πολιτική ωθούν και αυτοί τις δύο χώρες σε παράνομες και προκλητικές ενέργειες) κάτι που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο η Ρωσία που ποντάρει στον σοβινιστικό παροξυσμό μεταξύ ελληνικής και τουρκικής άρχουσας τάξης, αυτή τους ωθεί, τους σπρώχνει περισσότερο και στρατηγικά (διότι αυτή είναι η στρατηγική πολιτική της) σε αυτήν την κατεύθυνση του πολέμου και της απειλής της ειρήνης στην περιοχή. Στόχος η Τουρκία και γι’αυτό αξιοποιεί την Ελλάδα ως βασικό της εργαλείο.

    Η πολιτική λοιπόν της “κομμουνιστικής” αριστεράς υπηρετεί ακριβώς τα σχέδια και τις επιδιώξεις του ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. Άμα ήταν σωστοί μαζί με ΗΠΑ-ΕΕ θα καταγγέλανε και την Ρωσία. Αυτοί όμως αφήνουν στην απέξω τον έναν ιμπεριαλιστή (που εντελώς συμπτωματικά είναι και ο κύριος υποκινητής όλης αυτής της κατάστασης) και καταγγέλουν μόνο ΗΠΑ και ΕΕ.

    Η στάση τους είναι ξεκάθαρα ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ άρα και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για διεθνιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη από την μεριά τους.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Κλείνοντας αυτά για τα οποία πρέπει να παλέψει ένα διεθνιστικό, δημοκρατικό, φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι:

    ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

    ΤΩΡΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

    ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ.

    ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

    ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

    ΕΞΩ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΟΑΚΕΕ: Οχι στην καταπάτηση από τους ιμπεριαλιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος (για Καστελλόριζο δε συζητάμε). Ναι στον διάλογο (παζάρια) Τουρκίας-Ελλάδος. Οχι στο παραγωγικό σαμποτάζ με τις έξαλλες απεργίες του ΠΑΜΕ, κλπ., κλπ.,….
    …εντάξει, καταλάβαμε!
    Καλό Δεκαπενταύγουστο και καλό Χειμώνα!

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Ότι ακριβώς ισχυρίζεται ο Αρχηγός της τουρκικής κοσμοθεωρίας περί γαλάζιας πατρίδας γκουρντενιζ….

      Για πολύ λιγότερα σε στέλναμε εκδρομή στην Κολιμα (χωρίς επιστροφή)

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Το απόσπασμα “…πάνω σε αυτή την βάση να αναπτύσσει τη διεθνιστική, φιλειρηνική και αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών” είναι από εδώ:

    https://pandiera.gr/%ce%bf-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac/

    Απλά μία διευκρίνηση

    V For Viva La Revolucion

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ολη η επαναστατική, αντι- κλπ. Αριστερά υπέρ του ….”Διαλόγου”!
      Ολα τα αδιέξοδα έχουν ένα τέρμα.

      Reply
  9. Ανώνυμος

    Επειδή ο εθνικισμός και η παραπληροφόρηση είναι πολύ ισχυρά εργαλεία και μέσα στην ψευτοαριστερά ας τα πιάσουμε ένα ένα.

    Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας πρέπει να αναγνωριστούν από όλους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε την Τουρκία από ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο. Πως να πάρει ο καθένας 200 και 200 στο Καστελόριζο για παράδειγμα; Πρακτικά δεν γίνεται. Το Διεθνές Δίκαιο δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αλλά ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. Πως κάποιοι έχετε την απαίτηση να εφαρμόζεται μόνο για την Ελλάδα; Και αυτοπροσδιορίζεστε σαν διεθνιστές, κομμουνιστές;

    Για να δούμε τι λέει η Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας:

    Στο ΤΜΗΜΑ V για την ΑΟΖ στην παράγραφο 2 αναφέρει:

    “Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων του και την εκτέλεση των υποχρεώσεών του, σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση, στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη το παράκτιο κράτος ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των άλλων κρατών και ενεργεί κατά τρόπο συνάδοντα με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης.”

    Στο άρθρο 74: Οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές

    “1. Η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται ΚΑΤΟΠΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με βάση το διεθνές δίκαιο όπως ορίζεται στο άρθρο 38 του καταστατικού του διεθνούς δικαστηρίου, με σκοπό την επίτευξη δίκαιης λύσης.”

    Αλλά και για την υφαλοκρηπίδα:

    Άρθρο 83: Οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές

    “1. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με βάση το διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 38 του καταστατικού του διεθνούς δικαστηρίου προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.”

    Άρθρο 123: Συνεργασία κρατών που συνορεύουν με κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες

    «Τα κράτη που συνορεύουν με κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους στην άσκηση των δικαιωμάτων τους και την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση».

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Λοιπόν τι έχετε να πείτε τώρα φαιοκόκκινα εθνίκια; ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ και μετά μας το παίζετε και διεθνιστές τρομάρα σας και υπέρ της ειρήνης.

    Από την άλλη η Τουρκία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μην αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο ήταν μία ΑΚΡΑΙΑ προκλητική και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ κίνηση γιατί εξαφανίζει ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Ούτε επίσης έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες (πχ Ίμια) και να ακολουθεί την τακτική του “γκριζαρίσματος” στο Αιγαίο, να προβαίνει σε παραβιάσεις, υπερπτήσεις κλπ.

    Αυτό είναι το μεγάλο λάθος της Τουρκίας. Στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από μεριάς Ελλάδας καθώς και στην άρνησή της να συζητήσει με την Τουρκία και να προχωρήσει, όπως έπρεπε να κάνει, σε διάλογο και διαπραγματεύσεις για την λύση όλων των ζητημάτων, η Τουρκία απαντάει με παράνομες ενέργειες και αμφισβήτηση όχι μόνο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά των συνόρων της. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να πιέσει όλες τις πλευρές για αναγνώριση των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δηλαδή απαντάει στην δική μας προκλητικότητα με ακόμα μεγαλύτερη.

    Αυτή η εθνικιστική-σοβινιστική πολιτική του τουρκικού καθεστώτος είναι αντικειμενικά ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ και εναντίον τελικά και της ίδια της Τουρκίας διότι με τη σειρά της ενισχύει την δική μας προβοκατόρικη στάση. Η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Τουρκία θα απαντήσει έτσι όπως απαντάει κάθε φασιστικό και σοβινιστικό καθεστώς και έτσι επιδιώκει να δικαιώνεται αυτή και να ενοχοποιείται αποκλειστικά η Τουρκία και να εκτίθεται αυτή στη Δύση.

    Ένα παράδειγμα είναι ο εποικισμός των Ιμίων που θα άλλαζε βίαια το στάτους-κβο οπότε και αυτά θα αποκτούσαν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων (να θυμίσω εδώ και την άλλη επίσης προβοκατόρικη κίνηση του δημάρχου της Καλύμνου με την τοποθέτηση της σημαίας). Πως απάντησαν οι Τούρκοι; Με την συνολική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Όσο αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων. Ναι με κάποιες όμως βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον, ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ από το Αιγαίο. Συμφωνίες μαζί της για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ της. Επίσης είναι σοβινιστική προπαγάνδα το όλα ή τίποτα. Είναι μέχρι 12 μίλια και όχι 12 μίλια ή τίποτα. Εδώ θα μπορούσε πχ η Ελλάδα να διατηρήσει τα 6 μίλια σε κάποια σημεία για την διευκόλυνση των γειτόνων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν διμερείς συμφωνίες για να τηρηθεί ο παραπάνω όρος.

    Δεύτερον και σημαντικό, ΟΧΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Δεν είναι τυχαίο που καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν τάσσεται υπέρ των 12 μιλίων γιατί γνωρίζουν καλά ότι αυτό στρέφεται εναντίον τους ειδικά η Ρωσία. Τυχόν επέκταση των μιλίων θα έβαζε φραγμό στην ελεύθερη (ασύδοτη στην πραγματικότητα) διέλευση των πολεμικών τους γι’αυτό και βάζουν φρένο σε αυτό (εκτός και αν εξασφάλιζαν και σε αυτήν την περίπτωση καθεστώς ελεύθερης διέλευσης οπότε μόνο τότε θα το επιτρέπανε).

    Με βάση όμως τα δεδομένα που έχουμε σήμερα δηλαδή μία πολιτική που θεωρεί το Αιγαίο όχι μόνο ελληνική αλλά και ρωσονατοϊκή λίμνη είναι προφανές ότι το αίτημα αυτό στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και της ειρήνης και των δύο λαών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εγκαταλείπουμε διότι με τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελεί εργαλείο συνενόησης με την Τουρκία και δεν πρέπει να το απεμπολούμε σαν αίτημα αλλά να το τοποθετούμε πάνω σε μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ βάση. Γιατί είναι ΝΟΜΙΜΟ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ δικαίωμα της χώρας μας και πρέπει να το υπολογίζουμε αυτό. Η Τουρκία από την άλλη δεν πρέπει να απειλεί την Ελλάδα με casus belli γιατί η επέκταση της αιγιαλίτιδας είναι ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα της Ελλάδας. Το αντίθετο είναι προς το συμφέρον της να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ την ελληνική κυριαρχία στα ύδατα και την επέκτασή τους απαιτώντας ταυτόχρονα τον ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ από το Αιγαίο και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Για να το κλείσω ειρήνη σημαίνει:

    Α) Αναγνώριση και σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

    Β) Αναγνώριση, σεβασμός και ΚΑΜΙΑ αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από μεριάς Τουρκίας

    Γ) Όχι παραβιάσεις, υπερπτήσεις και γκριζάρισμα του Αιγαίου από μεριάς Τουρκίας

    Δ) Όχι διαφορετικό καθεστώς στον εναέριο και διαφορετικό στον θαλάσσιο χώρο γιατί πολύ απλά αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ (από μεριάς Ελλάδας) και αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

    Ε) Όχι σε ενέργειες βίαιης αλλαγής του στάτους κβο του Αιγαίου εναντίον της Τουρκίας όπως εποικισμός βραχονησίδων (Ίμια)

    ΣΤ) Όχι στα 12 μίλια με τα σημερινά δεδομένα. Ναι στην επέκταση των υδάτων με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις που ανέφερα. Αναγνώριση από μεριάς της Τουρκίας του δικαιώματος αυτού της Ελλάδας χωρίς casus belli και ταυτόχρονη απαίτησή της για ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της από το Αιγαίο.

    Όσοι ταυτίζονται με τον ελληνικό εθνικισμό και την ελληνική αστική τάξη, όσοι δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών όπως την ΑΟΖ, όσοι παραπέμπουν την λύση των ζητημάτων αυτών στις καλένδες και δεν παλεύουν ώστε τα ζητήματα αυτά να λυθούν ΤΩΡΑ μέσω διαλόγου, συζητήσεων και διευθετήσεων μεταξύ των δύο κρατών και αντ’αυτού τα ζητήματα αυτά να παραμένουν άλυτα στο διηνεκές, τότε πολύ απλά ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ αλλά θέλουν συνέχιση και διαιώνιση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό θέλει και ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

    V For Viva La Revolucion

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τρικυμία εν κρανίω, ΟΑΚΚ-ίτη!
      Κατ’ αρχήν, ακριβώς με βάση το συγκεκριμένο “Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών” δες και “Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας”, (“Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ”) η Τουρκία λόγω των ελληνικών νησιών τριγύρω της, δεν μπορεί να έχει αξιόλογα χωρικά ύδατα και ΑΟΖ. Είναι μια ηπειρωτική χώρα.
      Οι ΑΟΖ δεν είναι ..προίκες για κάθε χώρα του πλανήτη! Ορίζονται μόνο για εκείνες, που έχουν χωρικά ύδατα σε ανοικτές θάλασσες, ελεύθερα από μέσες γραμμές κλπ. και μέχρι εκεί, που δεν κουτουλάνε κι αυτές σε ΑΟΖ απέναντι/διπλανών χωρικών υδάτων γειτόνων, οπότε ακολουθείται κι εδώ η αρχή της μέσης γραμμής. Στις μέσες γραμμές των χωρικών υδάτων δεν μπορούν να οριστούν ΑΟΖ από καμιά πλευρά.
      Εκεί στο ΟΑΚΕΕ φαίνεται πως παίζετε τις κουμπάρες με τις έννοιες δικαίων, διεθνών συμβάσεων κλπ. Αειντε διαβάστε λίγο.
      Τώρα, σύμφωνα με τις τουρκοαστικές αντιλήψεις σας για “Γαλάζιες Πατρίδες” κλπ., το Αιγαίο ανήκει και στην Τουρκία, (=…”Αναγνώριση και σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο.”!), άρα …δεν τίθεται ζήτημα παραβιάσεων, το δε casus-belli είναι ηθικά δικαιωμένο, οπότε αφήστε αυτά τα παπατζήδικα “όχι στις παραβιάσεις κλπ”.
      Σε λόγο θα μας πείτε και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην …Τριπολιτσά και στα χωριά του Λάλα….

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Ειλικρινά δεν πιστεύω αριστερός να έχει και να πιστεύει τέτοιες απόψεις. Όχι αν δεν είναι από άλλο πλανήτη.

        Reply
      2. Σ.Τ.

        Η της Ελλάδας στην βόρεια Ήπειρο. Τι, όχι;
        Εμ βέβαια το ένα είναι δικαιώματα της Τουρκίας που η Ελλάδα καταλάβει, το άλλο είναι ελληνικός εθνικισμός ακόμα και να το αναφέρεις…..έλεος.

        ΕΛΕΟΣ.

        Reply
  13. Ανώνυμος

    Για τον “αγωνιζόμενο λαό της Λευκορωσίας” δε θα πει πράμα το ΟΑΚΚΕ;

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/6597-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1
      Να ήταν μονο η οακκε καλα θα ήτανε .Το Σεκ μετα τους freedom fighters για την δημοκρατια ,τζιχαντιστες νατοικους μισθοφορους,ανακαλυπτει καινουργιο επαναστατικο υποκειμενο: Τους διαδηλωτες του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ στην Λευκορωσια Με όλο αυτο δεν λεω οτι ο Λουκασενκο ειναι κανενας λαικος ηγετης ,αλλά και οι “πορτοκαλι” διαδηλωτες είναι προφανως καθοδηγουμενοι .Στη Λευκορωσια οι δυτικοι επιχειρουν πραξικοπημα για να βαλουν την χωρα αρχικα στο ΔΝΤ και μετεπειτα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.Επειτα οι δυτικοι που στοχευουν και την Σερβια( την μονη χωρα τον βαλκανιων που δεν εχουν ακομα καταλαβει) δεν ειδαν με καλο ματι τα στρατιωτικα νταραβερια Λευκορωσιας Σερβιας…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Βουρρρρ, για άλλο ένα “Maidan”!
        Οι αριστεροί maidan-οί δε βάζουν μυαλό με τίποτε.
        Ούτε από Ουκρανία κατάλαβαν, ούτε από Λιβύη, ούτε από Συρία, ούτε από “Ανοίξεις” κάθε έκδοσης, ούτε από πορτοκαλολαχανί “Επαναστάσεις”.
        Αριστεροί του …ΝΑΤΟ!

        Reply
  14. Ανώνυμος

    Ή δεν έχεις πραγματικά ιδέα και λες ανοησίες ή θέλεις απλά να κάνεις αντιτουρκική προπαγάνδα γιατί είσαι φουλ εθνικιστής και λες ΨΕΜΑΤΑ. Διάλεξε και πάρε αν και εγώ πιστεύω το δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις ευκαιρία να προπαγανδίζεις τον ΕΞΑΛΛΟ αντιτουρκισμό σου. Το ότι συγχέεις πλήρη κυριαρχία με απλά κυριαρχικά δικαιώματα αποδεικνύει αυτά που λέω. Όλα τα εθνίκια αυτό λέτε ότι όποιος αναγνωρίζει απλά κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι…προδότης, ανθέλληνας που επιθυμεί την παράδοση των νησιών και του Αιγαίου στην κυριαρχία των Τούρκων. Η δε Γαλάζια πατρίδα που αναφέρεις είναι αφήγημα του τουρκικού σοβινισμού και ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με αυτά που λέω. Αλλά είπαμε είσαι ΕΘΝΙΚΙ και πιστεύεις ότι στο Αιγαίο έχει αποκλειστικότητα η Ελλάδα.

    Να τονίσω εδώ κάτι πολύ σημαντικό. Τα δικαστήρια, με βάση το Δίκαιο, δεν αποφασίζουν για αυτά τα θέματα μηχανιστικά. Πάντα λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κρατών. Αυτό έλειπε. Γι’αυτό άλλωστε υπάρχει και η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΔΙΚΙΑΣ μέσα στο Διεθνές Δίκαιο. Γι’άυτό και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ των παράκτιων κρατών, γι’αυτό και αναφέρεται ρητά ότι ένα παράκτιο κράτος ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ του τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, γι’αυτό λαμβάνονται υπόψη και οι λεγόμενες ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ, γι’αυτό υπάρχει και η διαδικασία προσφυγής στα δικαστήρια. Ειδικά στην δική μας περίπτωση δηλαδή ημίκλειστης θάλασσας όπως είναι το Αιγαίο, παράκτια κράτη με αντικριστές ή παρακείμενες ακτές, ελληνικά νησιά πολύ κοντά στην Τουρκία σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Μην κάνετε βρε παιδιά αντιτουρκικη προπαγάνδα. Και οι Τούρκοι έχουν τα δικαιώματα τους. Μήπως και οι ναζί δεν είχαν το δικαίωμα να επεκταθούν;
      Τα σύνορα καταπιεζουν, αυτό δεν λέμε όλοι στην αριστερά;

      Reply
    2. Κώστας

      H Τουρκία θα έχει τα δικαιώματα που της αντιστοιχούν από την γεωφυσική διαμόρφωση της περιοχής, θα έχει δηλ μια ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα κατατμημένη όπου θα μπαίνει η ελληνική που θα είναι πλήρης σε όλα τα νησιά πλην Καστελόριζου, που είναι το μόνο απομονωμένο ελληνικό νησί, που μπορεί να είναι, μπορεί όχι, κατά την νομολογία. Αυτά τα “έχουμε τεράστια στεριά άρα και τα αντίστοιχα δικαιώματα, θα σας λιώσουμε, θα σας φάνε τα ψάρια” δεν είναι και ακριβώς διεθνές δίκαιο, καλή γειτονια, συμπεριφορά πολιτισμένου κράτους.

      Το ξαναέθεσα, να λέει ο καθένας ένα πλαίσιο συνυποσχετικού για την Χάγη. Εγώ λέω διάλυση του Ψευδοκράτους, αναίρεση των συνεπειών του, απόσυρση του Casus Beli (πλήρης, και στο περιεχόμενο δηλ αλλιώς είναι δικαίωση του και όχι απόσυρση, οπότε εθνικά ύδατα ύδατα 12 ή λίγότερα όπου η μέση γραμμή<12), αναγνώριση του ΔτΘ, ρητός σεβασμός των συνόρων, αναγνώριση πλήρους ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο στην βάση της μέσης γραμμής, κατάθεση αμοιβαίων και προφανώς αποκλινουσών επιχειρηματολογιών για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, ελεύθερη διέλευση παντού κατά το ΔΔ, αναγνώριση πως δεν υπάρχει αμφισβητούμενη κυριαρχία στο Αιγαιο (γκρίζες ζώνες) για να μην σου πω και άρση των συνεπειών των διωγμών του 64 από την Κωνσταντινούπολη. Το "μέχρι πότε" θα το κρίνουν οι 80ρηδες (δεν είναι και τόσο μεγάλοι, δεν είναι και τόσο παλιό γεγονός) που διωχτήκανε τότε παράνομα στα 24 τους χρόνια, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

      Αυτά είναι ένα αυτονόητο πλαίσιο ειρηνικής συνυπαρξης το οποίο η αριστερά πρέπει να το θέτει για να έχει και κάτι να πει για σήμερα, πριν δηλ τον σοσιαλισμό, την λαική εξουσία, την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Ενα σημαντικό στοιχειο που ξεχναμε στην σημερινη ελληνοτουρκικη κριση είναι η παραβίαση απο μερους της Τουρκιας της συμφωνιας της βερνης το 1976.Σε αυτη προβλεπονταν να απεχουν οι δυο χωρες απο καθε είδους ερευνες στο Αιγαίο μέχρι να λύσουν τις διαφορες τους.Δεν είναι θεμα σωβινισμου ουτε λεγκαλισμου να απαιτουμε ως αριστεροι/ κομμουνιστες ή δεν ξερω εγω τι απο τα αστικα κρατη τουλαχιστον να σεβονται τις τζιφρες τους για να μην γινουν ζουγκλα οι διεθνεις σχεσεις…

        Reply
      2. Κώστας

        Θοδωρή το πρωτόκολλο της Βέρνης έχει κυρηχτεί ανενεργό, και από την Ελλάδα, από την δεκαετία του 80. Μπορεί κανείς να πει ότι το Νταβός, το 88, έναν χρόνο μετά το Σισμίκ, ήταν κάτι σαν επαναφορά του. Πάντως η “αφορμή” του Σισμίκ ήταν πως η Ελλάδα είπε πως θα γίνουν έρευνες, ή και εξορύξεις δεν θυμάμαι, στην υφαλοκρηπίδα της Θάσου, με το δημόσιο να συμμετέχει στην κοινοπραξία γιατί το Πρωτόκολλο δεν ισχύει. Και καλά είχε κάνει και το είχε πει, δεν λέω για την κοινοπραξία και για τις εξορύξεις ειδικά, για την Βέρνη λέω. Η Βέρνη έγινε για να πάνε οι χώρες στην Χάγη. Ε, ως πότε, είπε τότε η κυβέρνηση. Αφού η Τουρκία δεν συμφωνεί να πάμε Χάγη, δεν αναγνωρίζει καν την Χάγη και το Διεθνές Δίκαιο

        Κώστας

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Kώστα έχεις δίκιο είχα την εντύπωση οτι ανανεωθηκε στο νταβός για αυτο το έγραψα.Όπως και να έχει το πνεύμα της αποφυγης αμοιβαιων προκλήσεων το ” δολοφονησε” η τουρκικη πλευρα η οποια ειναι σε μεγαλοιδεατικο κρεσεντο.Έχει εισβαλει και κατεχει εδαφη σε τρεις χωρες( Συρια,Ιρακ,Λιβυη) ενώ εχει βάσεις σε πολλες αλλες( Καταρ,Αλβανια κλπ.) .
          Φυσικα εχουν και οι δυο χωρες ευθυνες για την διενεξη αλλά η Τουρκια ειναι πλεον γίγαντας μπρος στην Ελλαδα.

  15. Ανώνυμος

    Άμα ήταν έτσι τότε απλά οι χώρες θα προχωρούσαν μονομερώς σε οριοθετήσεις και τέλος ούτε συζητήσεις, συμφωνίες, δικαστήρια τίποτα. Ή τα δικαστήρια θα αποφασίζανε με βάση ορισμούς χωρίς να συνυπολογίζουν και άλλους παράγοντες. Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Η Τουρκία βρέχεται από το Αιγαίο, είναι παράκτιο κράτος και υφαλοκρηπίδα έχει και χωρικά ύδατα διαθέτει και νησιά. Φυσικά και δικαιούται ΑΟΖ και άσκηση απλών κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως και η Ελλάδα άλλωστε. Τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες κουκουνάρες και ανόητες δικαιολογίες για να ξερνάτε σοβινισμό. Υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα είναι λύνουμε τις διαφορές με τους Τούρκους μέσω διαλόγου, διαπραγματεύσεων και διευθετήσεων. Το άλλο είναι προσφυγή στη Χάγη που είναι και το πιο πιθανό.

    Και στις δύο περιπτώσεις ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΤΕ διότι είτε έτσι είτε αλλιώς ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Γι’αυτό και είστε εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας επίλυσης των ζητημάτων αντ’αυτού θέλετε ΕΝΤΑΣΗ ανάμεσα στις δύο χώρες, ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των διαφορών και ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ αυτής της κατάστασης. Στην τελική είστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ειρήνης γιατί αυτό εξυπηρετεί τον ΡΩΣΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Μόνο που δεν νοηείται ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ να μην μάχεται για την ειρήνη της χώρας του με τα γειτονικά κράτη.

    Για διάβασε Ανώνυμε εδώ παραδείγματα να δεις πως αποφασίζουν τα δικαστήρια:

    https://www.elaliberta.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/5997-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85

    Για ψάξε αντίστοιχα παραδείγματα και νομολογίες, ψάξε και το παράδειγμα της Μάγχης

    Σ.Τ τι θέλεις να πεις για την Βόρεια Ήπειρο; Πέστο ανοιχτά. Θέλεις ένωση με την Ελλάδα; Διαμελισμό της Αλβανίας; Πόλεμο θέλεις; Είσαι σε κοινό μέτωπο με τους χρυσαυγίτες, τον Κρανιδιώτη, τον Βελόπουλο; Πέστο αφού είσαι ΦΟΥΛ ΕΘΝΙΚΙ γιατί δεν το λες ανοιχτά; Ντρέπεσαι;

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Για τον Λουκασένκο τώρα και τα γεγονότα στη Λευκορωσία. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση γιατί δεν το έχω ψάξει ακόμα το θέμα, δεν το μελέτησα. Μην παίρνετε πάντως όρκο ότι κρύβονται οι δυτικοί πίσω από τις αντιδράσεις γιατί είναι πολύ πιθανό ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ να καθοδηγεί τις διαδηλώσεις και να επιδιώκει ανατροπή του Λουκασένκο ή έστω να τον εξαναγκάσει να υποταχτεί στον νεοτσάρο. Ο Λουκασένκο δεν ήταν ποτέ ρωσόδουλος δηλαδή πιστό μαντρόσκυλο της Ρωσίας, είχε τις ταλαντεύσεις του, έκανε παιχνίδι και με την Δύση. Ενδεχομένως να αξιοποιεί ο Πούτιν την λαϊκή οργή για να τον ανατρέψει ή να τον υποτάξει όπως προσπαθεί να κάνει και με την Τουρκία.

    Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το λαό που ξεσηκώθηκε εναντίον του ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, η εξέγερσή του είναι δίκαιη. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον λαό της Λευκορωσίας που αγωνίζεται εναντίον της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. Τώρα ποιοι καθοδηγούν και με ποιους σκοπούς τις διαδηλώσεις αυτό θα το δούμε, ναι θεωρώ πολύ πιθανό να είναι πράκτορες του Κρεμλίνου οι ”εγκέφαλοι”. Για να καταλήξω όμως πρέπει να το μελετήσω το θέμα δεν μπορώ τώρα να πάρω θέση. Ξαναλέω όμως αυτό δεν αφορά το λαό, τους δημοκράτες. Ο κόσμος έχει δίκιο που ξεσηκώνεται.

    Ο τυφλός αντιδυτικισμός σας (καμία σχέση με αντιιμπεριαλισμό και διεθνισμό) αλλά και η ΡΩΣΟΔΟΥΛΕΙΑ, σας έχει κάνει να βλέπετε παντού επεμβάσεις των δυτικών αλλά όχι των ρώσων ιμπεριαλιστών. Θεωρείτε ότι η Ρωσία είναι…σύμμαχος των λαών στην πάλη ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό. Είστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ υποστηρικτές ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, είστε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ με άλλα λόγια ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Οι διαφορά είναι ότι εσείς βάφεστε στα φαιοκόκκινα ενώ οι ορίτζιναλ στα μαύρα.

    Όσο αφορά το χαρακτηρισμό Οακκίτη. Με χαρακτηρίζεις έτσι Ανώνυμε χωρίς καν να γνωρίζεις τις βασικές αρχές της ΟΑΚΚΕ. Γιατί αν έκανες τον κόπο να μελετήσεις τις θέσεις της θα διαπίστωνες ότι επειδή ακολουθεί την Θεωρία των Τριών Κόσμων τάσσεται σήμερα υπέρ του δυτικού ιμπεριαλισμού γι’αυτό και δεν υιοθετεί το Εξω το ΝΑΤΟ και Έξω από την ΕΕ.

    Άμα ήμουνα λοιπόν ΟΑΚΚΕ θα έλεγα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ; Όχι βέβαια. Το γράφω όμως ξεκάθαρα. Εξάλλου μαοϊστής δεν είμαι, δεν θεωρώ τον Μάο μαρξιστή-λενινιστή. Δεν ανήκω λοιπόν στην ΟΑΚΚΕ, δεν ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ. Να σου πω γιατί; Γιατί κατ’εμέ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ Μ-Λ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ναι είμαι κομμουνιστής, είμαι μαρξιστής-λενινιστής αλλά “άστεγος”, ανένταχτος γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που να με εκφράζει.

    Το πιασες Ανώνυμε; Κράτα το μη σου φύγει

    V For Viva La Revolucion

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για τον Λουκασένκο “…δεν μπορώ να πάρω θέση..”! Γιατι καλέ μου; …”Διαβάζεις” …αλα …Χριστόδουλο;!
      Διαβάστε,λοιπόν, να ξεστραβωθείτε, quasi-ΟΑΚΚίτες, που “δεν ανήκετε στην ΟΑΚΚΕ”:
      Λευκορωσία: Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και Μπερνάρ – Ανρί Λεβί

      Που, επειδή δε γουστάρετε τον ιμιτατιόν Φασισμό, επιλέγετε τον γνήσιο!
      Παιδιά του Λεβί….

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Και να σου πω και γιατί βρισκόσαστε μονίμως μπλεγμένοι, με ό,τι αντιδραστικότερο έχει να επιδείξει το ενδοϊμπεριαλιστικό σκυλοφάγωμα:
      Είναι ο υπαρξιακός μικροαστισμός σας, που θράφηκε από τον μεγαλοαστικόν αντι-σοβιετισμό ντυμένον ενίοτε και με το μαοϊκό κουστούμι. Αφού το ’89, κατ’ εσάς “δεν έγινε τίποτε συνταρακτικό” καθώς “κατέρρευσε” ένας “καπιταλισμός” για να γίνει …καπιταλισμός (! – όποιος κατάλαβε, κατάλαβε), τότε λογικό είναι και οι Λουκασένκο, Πούτιν κλπ., να είναι …”μπολσεβίκοι” (= “ρώσοι” στο ιδιόλεκτό σας, και της ΟΑΚΚΕ), ακριβώς όπως, και όσο, και ο …Τσίπρας!
      Δεν ανέχεστε, ούτε καν την καπηλεία, από πονηρούς λαοπλάνους, των συμβόλων μιας μεγάλης Επανάστασης. Ακριβώς, όπως οι πνευματικοί σας πατέρες, Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, Ανδριανόπουλοι, Καλυβο-Μαρντζίδηδες και ….λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!

      Reply
      1. kokkiniotis Post author

        Σε ποιον απευθύνεσαι; Πάρε ένα όνομα

        Reply
      2. Ragnarok

        Παιδάκι μου ρεταρες καλοκαιριατικα; Τι γράφεις;

        Reply
  17. Σ.Τ.

    1) Ποιος και πως δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας;
    Ακόμα και οι Αμερικάνοι είπαν ότι η Τουρκία κακώς πήγε να κάνει έρευνα σε αμφισβητούμενη / αμφίβολοι περιοχή. Εμείς λέμε ότι η περιοχή ανήκει στο σύμπλεγμα Στογγυλης, κατοικημένη περιοχή που αναφέρεται στις συνθήκες με την Ιταλία που ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

    Συνεπώς όταν μιλάτε για δικαίωμα της Τουρκίας λειτουργειτε σαν πρακτορές.

    2)Το δίκαιο της θάλασσας λέει πολλά, τα οποία συμφωνούν με την λογική της Ελλάδας. Πχ την απόλυτη εφαρμογή της μέσης γραμμής. Η Τουρκία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
    Το επικαλείται όμως για λόγους ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.
    Όσοι αναπαράγουν αυτό τη ρητορική.δεν έχουν θέση στην αριστερά.

    Οποιος εξομοιώνει τον ταραξία με τον νομοταγή, λειτουργεί αντικειμενικά ως πράκτορας, ….

    3)Η αναφορά σε κλειστή θάλασσα στο διεθνές δίκαιο είναι σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματα ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ. ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
    Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν εβαλε κωλύματα στην ναυσιπλοΐα.

    Οποίος αναφέρεται σε συνεργασία μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας στην βάση του διεθνούς δικαίου πρέπει πάντα να αναφέρεται σε Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη. Όπως και στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Οποίος μάλιστα είναι ή νομίζει ότι είναι ενάντια στον ιμπεριαλισμό γενικά πρέπει πάντα να αναφέρεται στις τουρκικές ένοπλες επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικές παρεμβασεις σε όλα τα κράτη της περιοχής….οποίος θεωρεί τον εαυτό του ανθρωπιστη και ειρηνιστή πρπι πάντα να αναφέρεται στην γενοκτονία των λαών της Μικρασίας από το τουρκικό Ιμπεριαλισμο.Ολα αυτά αποτελούν προϋπόθεση απλά και μόνο για να μην χαρακτηριστεί κάποιος ως λειτουργών πρακτορείο.
    Η συζήτηση ξεκινάει μετά από εκεί.

    Reply
  18. Ανώνυμος

    Σ.Τ για ρίξε μια ματιά και δες που βρίσκεται η Στρογγυλή, το Καστελόριζο, η Ρώ και άλλα νησιά βέβαια:

    https://www.google.com/maps/place/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%BB%CE%AE+%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82/@36.1926182,29.495333,11z/data=!4m5!3m4!1s0x14c1d8459a066f33:0xac53f4283054b5ca!8m2!3d36.1155556!4d29.6347222

    Και μετά λέμε ότι δεν έχει δικαιώματα η Τουρκία στο Αιγαίο; Πάτε καλά ρε; Πόσο ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ είστε; Πόσο ΦΑΣΙΣΤΕΣ; Αυτά που λες είναι ΑΚΡΑΙΑ ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΑ κάτι τέτοια ακούμε από τον Βελόπουλο, τον Κρανιδιώτη, την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορούμε να τα βρούμε ή ακόμα χειρότερα (και αυτό υποστηρίζετε όλοι) δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τα βρούμε. Γιατί; Γιατί πήραν την Πόλη το 1453, έχουν την Ίμβρο και την Τένεδο, κάνουν κατοχή στην Κύπρο, γκριζάρουν το Αιγαίο, επεμβαίνουν παντού, έχουν φασιστικό καθεστώς κλπ. Η διαφορά σου με τους ορίτζιναλ φασίστες είναι ότι εσύ την φασιστική σου επιχειρηματολογία την βάφεις στα “κόκκινα” με δήθεν αντιιμπεριαλιστικές και αντιφασιστικές πινελιές.

    Πόσο ΑΝΤΙΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ είναι αυτό, πόσο πραγματικά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ επιχείρημα. Τάσσεσαι εναντίον της ειρήνης. Είσαι υπέρ της έντασης, ακόμα χειρότερα υπέρ ενός πολέμου. Ωρε φίλε δεν έχεις ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση όχι με τον μαρξισμό-λενινισμό ούτε καν με την αστική δημοκρατία. 100% ΦΑΣΙΣΤΑΣ, 100% ΣΟΒΙΝΙΣΤΗΣ. Στα φαιοκόκκινα για να είμαι ακριβής.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Οι χαρακτηρισμοί των φορέων της άλλης άποψης ας λείπουν, προκειμένου να δημοσιεύονται τα σχόλια στην Παντιέρα

      Reply
  19. Ανώνυμος

    Δεν μιλάμε για ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ αλλά για ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που απορρέουν από ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα μέσω συμφωνίας, διαπραγματεύσεων και διευθετήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες (ή με απόφαση δικαστηρίων εναλλακτικά).

    Κανείς δεν λέει να παραδοθεί το Καστελόριζο, η Στρογγυλή και οποιοδήποτε ελληνικό νησί ή βραχονησίδα στην Τουρκία ή να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκήσει τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Είπαμε άλλο ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και άλλο ΑΠΛΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ την Τουρκία και να μην της επιτρέπεις να ασκεί τα δικά της απλά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι ΑΔΙΚΟ;

    Η δική σου αντίληψη είναι: Αναγνωρίζεις απλά κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο; Είσαι υπέρ του να τα βρούμε μαζί της; Άρα είσαι υπέρ της μειωμένης εθνικής και εδαφικής μας κυριαρχίας, είσαι υπέρ της αλλαγή των συνόρων και δεν αναγνωρίζεις τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Είσαι ανθέλληνας και προδότης. ΚΑΡΓΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

    Επειδή δηλαδή έχουμε ελληνικά νησιά πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές τι πάει να πει αυτό ότι μόνο εμείς έχουμε δικαίωμα σε έρευνες, εξορύξεις ή ότι άλλο; Ξέρεις κάτι δεν θα έλεγες τα ίδια αν ήταν αντίστροφη η κατάσταση. Μάλλον θα υποστήριζες την ελληνική επιθετικότητα σε αυτήν την περίπτωση και θα μιλούσες εσύ για Γαλάζιες Πατρίδες. Έτσι και αλλιώς εθνίκι είσαι τώρα εθνίκι θα ήσουνα και σε εκείνη την περίπτωση.

    Συνεχίζεται…

    V For Viva La Revolucion

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *