.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αναιρέσεις 2024, Πάτρα: Η εκδήλωση για την Παλαιστίνη (Βίντεο)


Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στο Νότιο Πάρκο Πάτρας, πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2024, με θέμα τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Η εκδήλωση είχε τίτλο:

«Από τη Γάζα μέχρι το Columbia οι λαοί μίλησαν! Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!»

Μίλησαν κατά σειρά, ο Γιάννης Πανάκιας ο οποίος έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον Γιάννη Ελαφρό.

Στο τέλος των δύο ομιλιών, μίλησε ο πρόεδρος των Παλαιστινίων εργαζομένων στην Ελλάδα, Μιχκιάρ Εκτάμι:

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

Δείτε την ενδιαφέρουσα και δραματικά επίκαιρη εκδήλωση στα βίντεο που ακολουθούν.

Άνοιγμα της εκδήλωσης από τον συντονιστή Γιάννη Πανάκια:

 

Η ομιλία του Γιάννη Ελαφρού:

Πρώτο μέρος

 

Δεύτερο μέρος:

 

Η ομιλία του Μιχιάρ Εκτάμι:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Αναιρέσεις 2024, Πάτρα: Η εκδήλωση για την Παλαιστίνη (Βίντεο)

  1. Μαρκέλα

    Είναι πολύ παράξενη, η κινητικότητα για την Παλαιστίνη, που δε μας καίει άμεσα στην Ευρώπη, σε σχέση με τη σιωπή για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που γίνεται μέσα στο σπίτι μας.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Σε αυτά δεν χωράνε “οπαδικά”.

    Ηξεραν για την 7η Οκτώβρη
    ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
    Κυριακή 23/06/2024 – 23:00

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/367687/ixeran-gia-tin-7i-oktovri

    “Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται το Ισραήλ δεν αιφνιδιάστηκε και τόσο πολύ από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη, την οποία αξιοποίησε στη συνέχεια για να εξαπολύσει τη δολοφονική επίθεση στη Γάζα, με πάνω από 35.000 νεκρούς μέχρι σήμερα, κυρίως γυναικόπαιδα.

    Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Kan», οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού γνώριζαν την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων με στόχο τη σύλληψη ομήρων.

    Με τις πληροφορίες αυτές το αρμόδιο τμήμα συνέταξε και μια έκθεση στις 19 Σεπτέμβρη, με λεπτομερή στοιχεία για την εκπαίδευση επίλεκτων μονάδων της Χαμάς ενόψει των επιθέσεων. Η έκθεση ήταν γνωστή και στη Μεραρχία της Γάζας, που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιθέσεων, και μάλιστα με αρκετές λεπτομέρειες, όπως ότι η Χαμάς θα επιχειρούσε εναντίον στρατιωτικών βάσεων και κιμπούτς, με στόχο να συλλάβει έως και 250 ομήρους. Τελικά η επίθεση έγινε στις 7 Οκτώβρη και οι Ισραηλινοί που πιάστηκαν όμηροι ήταν 251.

    Οπως προκύπτει, ο ισραηλινός στρατός ήξερε ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση από τη Χαμάς, με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια μέτρα πρόληψης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν από στρατιωτικά πυρά εκατοντάδες Ισραηλινοί πολίτες, αριθμός που αξιοποιήθηκε στη συνέχεια ως άλλοθι για την εγκληματική επέμβαση, με ένα σχέδιο που προδίδει σοβαρή προπαρασκευή από τη σκοπιά των Ισραηλινών.

    Ολο και περισσότερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση κρύβει συστηματικά, για να εμφανίζεται, από σφαγέας, θύμα.

    (Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»)”

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Είναι μια παληά τακτική των “αρχόντων” για να χειραγωγούν τους Λαούς: Αφήνουν να εκδηλωθεί μια αντίδραση του “εχθρού” με θύματα στον Λαό, για να εκμεταλλευτούν μετά την αγανάκτησή του για τους σκοπούς τους. Θέλαν να ξεπατώσουν τη Γάζα και να διώξουν/σφάξουν (δεν έχει σημασία γι αυτούς ο τρόπος) τους Παλαιστινίους από την Παλαιστίνη. Αν ξεκινάγαν τη σφαγή/γενοκτονία στην ψύχρα θα ξεσηκώνονταν όλοι εναντίον τους και θα φέρνανε και σε δύσκολη θέση τους αμερικανούς πάτρωνές τους. Με το κόλπο “επίθεση της Χαμάς” και το συνήθως αυτονόητο “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” λύσαν τα χέρια τους.
      Τώκανε και ο Ρούσβελτ με το Περλ Χάρμπορ. Ηταν ειδοποιημένος ακόμη και από τον Στάλιν, με βάση πληροφορίες του Ζοργκε. Κι όχι πως έπεσε από τα σύννεφα και δεν είχε και δικές του πληροφορίες. Αλλά το άφησε να γίνει, και με τον πιο επωφελή για το σκοπό του τρόπο (φρόντισε να ασφαλίσει τα “καλά κομμάτια” του στόλου του και άφησε να καταστραφούν η παληαντζουρία). Κι έτσι πέτυχε να περάσει στην αμερικανική κοινή γνώμη την ανάμειξη στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με το γνωστό έπαθλο για την αμερικανική κεφαλαιοκρατία…. την παγκόσμια ιμπεριαλιστική ηγεμονία,

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “Νέος δρομος του μεταξιού” ανταγωνιστικός προς τον “Κινεζικο δρόμο του μεταξιού”. Αν προσθέσουμε και το κοίτασμα αερίου έξω από την Γάζα.έχουμε την γενική εικόνα
        Για άλλη μία φορά οι Ιμπεριαλιστές χαράσουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καλα το πατε.
          Το παλαιστινιακο δεν ειναι προβλημα κατοχης και απαρτχαϊντ αλλα “σηγκρουσης ιμπεριαλιστων”.

          Αμα εισαι μαρξιστής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.