.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ακροδεξιοί δολοφόνοι και Χούλιγκαν επιτίθενται σε Πρόσφυγες στην Πλατεία Σαπφούς


Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει την ρατσιστική επίθεση κατά των μεταναστών-προσφύγων που οργάνωσαν και εκτέλεσαν γνωστοί Ακροδεξιοί χώροι.

Τα καθεστωτικά μέσα τονίζουν τα εξής:

“Μεγάλη “ομάδα πολιτών” με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας, επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς”.

Επισημαίνεται, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο.

Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.

Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Δηλαδή, Ακροδεξιοί κύκλοι που εκμεταλλεύονται πολιτικά το γεγονός της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -οι οποίοι καταδίωκαν πρόσφυγες 250 μέτρα εντός του Τουρκικού κράτους- εκδήλωσαν πογκρόμ κατά των μεταναστών-προσφύγων που αγωνίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ενάντια στην μακρόχρονη παραμονή τους στα νησιά φυλακές και στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι φασίστες και ΝΑΖΙΣΤΕΣ πετούσαν μπουκάλια με νερό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται για έκτη μέρα στην πλατεία Σαπφούς, ενώ εκδήλωσαν δολοφονική επίθεση εκτοξεύοντας φωτοβολίδα εναντίον των παιδιών και των γυναικών μεταναστών.

Όμως στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών βρέθηκαν -όπως βρίσκονται κάθε μέρα- αγωνιστές της Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείχνοντας ότι υπάρχουν Δύο Ελλάδες, η Ελλάδα του πολέμου, της καταστολής, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των φασιστών, η Ελλάδα των άθλιων Δημάρχων και των ξενοδόχων, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων που στέκεται δίπλα στα Ταξικά Αδέλφια μας.

Για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το καθεστώς Ερντογάν διεξάγουν από κοινού Πόλεμο κατά των Προσφύγων.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες
♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.
♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.

Εμείς απαιτούμε

– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Ακροδεξιοί δολοφόνοι και Χούλιγκαν επιτίθενται σε Πρόσφυγες στην Πλατεία Σαπφούς

  1. nezard

    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εθνικιστικής και πολεμοκάπηλης εκστρατείας που ξεδιπλώνει εδώ και τέσσερις μήνες ο ελληνικός αστισμός σε βάρος του λαού, όλο και πιο αναβαθμισμένα.

    Κεντρικός πρωταγωνιστής η σοσιαλφασιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    Εγκληματικές οι ευθύνες των σοσιαλσωβινιστικών ΚΚΕ/ΛΑΕ

    Reply
    1. Ι.Α

      τρικυμια εν κρανιω αντικαθεστωτικου

      μονο τους τελευταιους μηνες την πεφτουν φασιστες σε προσφυγες !!!

      αν η πραγματικοτητα δεν συμφωνει μαζι σου τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα αρκει να χωρεσει οπως οπως το σχημα που εχεις στο μυαλο σου

      Reply
      1. nezard

        χα χα, όπως λέει και το κλισέ : “δεν σας ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας”.

        Τα πάντα έχουν καταγραφεί, τα τεκμήρια είναι δημόσια . Είναι πεντακαθάρο τι κάνατε το τελευταίο τετράμηνο ( και συνεχίζετε, βεβαίως, να κάνετε)

        ρίξε, μεταξύ των άλλων, μια ματιά στο λινκ : https://www.youtube.com/watch?v=fsthCV801sc

        Reply
  2. nezard

    Ο χρόνος δεν είναι άσωτος, δεν είναι διαθέσιμος αέναα.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΟΛΜΗ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ από όσους έχουν πάρει πραγματικό διαζύγιο από την καθεστωτική “Αριστερά” .

    τα περιθώρια στενεύουν.

    Reply
  3. nezard

    To Κύριο Αρθρο της “Καθημερινής” σήμερα, 24-04-2018 είναι το κατωτέρω:

    “Όχι άλλη χρονοτριβή

    Οι αποφάσεις για την κάλυψη των σημαντικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη καθυστερήσει. Θετικό είναι πως η κυβέρνηση συνειδητοποίησε την ανάγκη να βρεθούν άμεσα λύσεις, όπως επίσης και το γεγονός ότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση που δεν πάσχει από καταγγελιομανία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε και περιθώριο για μικροκομματικά παιχνίδια ” .

    Αυτά είναι τα τεκμήρια της προσχώρησης των ΚΚΕ/ΛΑΕ στην “εθνική ενότητα”, δηλαδή στην αστική ενότητα.

    Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δήθεν “δεν κατάλαβε” .

    Ρητώς η “Καθημερινή” , η ναυαρχίδα του αστικού τύπου, διαπιστώνει το προφανές : καμία πίεση δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από καμία αντιπολίτευση για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

    Η ευθύνη, πλέον, βρίσκεται σε όσους ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την καθεστωτική “Αριστερά” .

    Θα ΔΡΑΣΟΥΝ ως εάν να έχουν πάρει όντως διαζύγιο από την καθεστωτική “Αριστερά” ;

    Reply
      1. nezard

        στο λινκ που παρέθεσες ο Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρεται στο θέμα των εξοπλισμών από το σημείο 5.57 μέχρι το σημείο 9.05

        Αναφέρει ξεκάθαρα, και ο καθένας μπορεί να το επιβεβαιώσει, “ανοίγοντας” το λινκ, ότι το ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ τη στρατιωτική θωράκιση της χώρας προς το σκοπό υπεράσπισης της κυριαρχίας της, της εδαφικής της ακεραιότητας και των συνόρων της, τα οποία (σύνορα, κυριαρχία κτλ.) ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ από την Τουρκία .

        Το πρόβλημα είναι, συνεχίζει ο βουλευτής, ότι οι εξοπλισμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εξυπηρετούν ΚΥΡΙΩΣ ( το ΚΥΡΙΩΣ είναι επίρρημα που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο βουλευτής) τον ανωτέρω σκοπό, αλλά τους επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ .

        Reply
      2. nezard

        Τι προκύπτει από αυτά ;

        1) ότι υπάρχουν κάποιοι προγραμματιζόμενοι από την κυβέρνηση εξοπλισμοί που όντως εξυπηρετούν τη θωράκιση της χώρας, κατά το ΚΚΕ, ενάντια στον, κατά το ΚΚΕ, τουρκικό κίνδυνο και οι οποίοι, προφανώς, πρέπει να στηριχθούν . Διαφορετικά, η χρησιμοποίηση του επιρρήματος “”κυρίως” δεν έχει κανένα νόημα. Διαφορετικά, ο βουλευτής θα ανέφερε ότι οι εξοπλισμοί εξυπηρετούν ΜΟΝΟ τους επιθετικούς προσανατολισμούς του ΝΑΤΟ

        2) Το βασικότερο είναι η ταύτιση με την ελληνική αστική αφήγηση περί “ελληνικής κυριαρχίας” και “ελληνικών συνόρων” που “απειλούνται” . Από τις διατυπωσεις του βουλευτή, και τις διατυπώσεις του κόμματός του, προκύπτει ότι τα “ελληνικά σύνορα” φτάνουν μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, φτάνουν μέχρι την κατοχύρωση ΑΟΖ σε πολύ μεγάλη έκταση στην Ανατολική Μεσόγειο, και κατ’ αποκλεισμό της Τουρκίας, φτάνουν μέχρι την απαγόρευση στους Τουρκοκυπρίους να έχουν το παραμικρό έσοδο από το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ. Το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί καθόλου ότι τα ανωτέρω ΕΙΝΑΙ, τελικά, “ελληνικά σύνορα”. Από τη στιγμή που συντάσσεται με τον προσδιορισμό των “ελληνικών συνόρων” που έχει κάνει η ελληνική αστική εξουσία, το παιχνίδι έχει τελειώσει. Καμία πολιτική εξομάλυνσης με την Τουρκία δεν μπορεί να απαιτηθεί από το ελληνικό αστικό κράτος και το τελευταίο έχει τα χέρια του λυμένα για να κλιμακώσει, εάν το θελήσει.

        3) Ομοίως, από τη στιγμή που έχει γίνει η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ περί “τουρκικής απειλής στα ελληνικά σύνορα” ΠΝΙΓΕΤΑΙ και η οποιαδήποτε υποτιθέμενη “αντινατοϊκή τοποθέτηση” .

        Αναφέρει πχ ο βουλευτής ότι ο ελληνικός στρατός κάνει ασκήσεις με το Ισραήλ και άλλους ΝΑΤΟικούς, οι οποίες (ασκήσεις) προσομοιώνουν πόλεμο με το Ιράν.

        “Και ποιο το πρόβλημα;” θα σκεφτεί ο ακροατής. ” Αφού μόλις πριν μας είπες ότι υπάρχει πρόβλημα τουρκικής απειλής και επιπλέον ΔΕΝ διατύπωσες κάποια απαίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση για ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της έντασης. Άρα, ορθώς και η κυβέρνηση κάνει ασκήσεις με το Ισραήλ, γιατί το Ισραήλ και οι άλλοι ΝΑΤΟικοί μπορεί να μας χρειαστούν στην αντιπαράθεση ενάντια στην τούρκικη απειλή. Τα έξοδα των ασκήσεων που αναφέρεις, όντως, δεν πάνε ευθέως στην άμυνα ενάντια στην τουρκική απειλή, αλλά πάνε, πάντως, έμμεσα, γιατί βοηθούν στην εξασφάλιση συμμάχων ”

        4) ιδ. χαρακτηριστικά, για την “αξία του Ισραήλ” , για τον εν επιθέσει ελληνικό αστισμό πχ http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/fidemporoi-kai-ksantho-genos/10.122407

        Reply
  4. nezard

    https://www.youtube.com/watch?v=fsthCV801sc

    η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, απολαυστική μετά το 22 :00.

    Κορύφωση στο 23: 40.

    μιλιταρισμός ( “οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ακούγονται”), αγριανθρωπισμός (” μα να τους πνίξουνε ρε Λιάνα μου ;”) κριτική “από τα δεξιά” ( “Ο Τσίπρας δεν δίνει το σωστό φρόνημα στο λαό”) .

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

    Reply
  5. ένας κίτσος

    Η Λιάνα είναι η αιχμή του εργατικού κινήματος στην καρδιά της Αντίδρασης: Στον στρατό.
    Γι αυτό και η συντονισμένη επίθεση εναντίον της σε όλα τα επίπεδα και με τους πιο διαφορετικούς τρόπους: Μετωπικά από τις μονάδες κρούσης (κασιδιαρέοι και μερικοί αριστεροχωρικοί), γλοιώδικα από τους παπαγάλους των ΜΜΕ (μιας και αυτουνούς δεν τους παίρνει αλλιώς απέναντί της – έχει τεχνικό πλεονέκτημα).
    Για κάθε τάξη ο πιο επίφοβος, και γι αυτό πιο μισητός, εχθρός είναι ο αποστάτης.
    Γι αυτό και η λύσσα εναντίον της.
    Να την παρακολουθείτε. Δουλεύει αριστοτεχνικά, για σεμινάρια. Αν το εργατικο κίνημα δεν καταφέρει να αχρηστέψει για την αντίδραση αστυνομία-στρατό, δεν έχει άλλη προοπτική από του αιώνιου κλαψομούνη σφαγμένου.
    Το ΚΚΕ κάνει ολοκληρωτική ταξική πάλη. Είναι μια ακόμη διαφορά του από το αριστεροχώρι.

    Reply
    1. nezard

      Η Λιάνα Κανέλλη είναι η πλέον ακραία φωνή του σοσιαλσωβινισμού μέσα στο σοσιλασωβινιστικό ΚΚΕ.

      Reply
    2. nezard

      https://www.youtube.com/watch?v=U4FWIHKEw7M

      Μπορείς να εντοπίσεις σε αυτό το εννιάλεπτο -best of, ομολογουμένως, – βίντεο, κατά το οποίο η Λιάνα Κανέλλη πλέκει ύμνους στον φασίστα Φράγκο, μία (1) έστω, επαναλαμβάνω, μία (1) έστω πρόταση που ευνοεί το ………. εργατικό κίνημα ;

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.