.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όταν οι αριθμοί κονιορτοποιούν τις σκόπιμες ανοησίες για τους πρόσφυγες


Παναγιώτης Μαυροειδής

Τρείς είναι οι βασικοί μύθοι που πλασάρονται σε σχέση με τους πρόσφυγες

1. “Η Ελλάδα, είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο και βουλιάζει κυριολεκτικά, δεχόμενη τεράστιο αριθμό προσφύγων”.

Στην πραγματικότητα: Η Ελλάδα έχει μόλις 5 πρόσφυγες ανά 1000 κατοίκους, με τον Λίβανο να έχει 156, την Ιορδανία 72, την Τουρκία 45, το Τσαντ 29 και την Ουγκάντα 26!

2. “Αυτοί που συρρέουν στην Ελλάδα δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε φτωχοί, αλλά πράκτορες της Τουρκίας ή μαχητές του Ισλάμ”.

Στην πραγματικότητα: Τα στοιχεία  δείχνουν ότι το 70% περίπου των 26 εκ. προσφύγων στον κόσμο προέρχονται από μόλις 5 χώρες οι 4 απο τις οποίες είναι στη περιοχή μας: Συρία, Αφγανιστάν, Σουδάν, Μιαμάρ, Σομαλία

3. “Η Ελλάδα δέχεται εισβολή με σκοπό την κατάκτησή της”.

Στην πραγματικότητα: Τα απόλυτα νούμερα σχετικά με τους πρόσφυγες λένε άλλα πράγματα. Άραγε η Τουρκία με 3,6 εκ. πρόσφυγες έχει καταληφθεί ήδη από πρόσφυγες, ενώ η Ελλάδα με κάτω από 70.000 …αντιστέκεται;

Δεν περισσεύουν λοιπόν οι άνθρωποι και ειδικά οι πρόσφυγες, αλλά η ρατσιστική, ξενοφοβική προκατάληψη την οποία σιγοντάρει η εθνικιστική τύφλωση.


Η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία, αλλά και όλες οι χώρες της περιοχής και η ΕΕ, είναι υποχρεωμένοι από το -περιλάλητο κατά τα άλλα-Διεθνές Δίκαιο να δεχθούν τους πρόσφυγες και να τους παράσχουν τα απαραίτητα, σε καθεστώς ελευθερίας και όχι σκλαβιάς.
Αντί αυτού:
α. Η ΕΕ αποφάσισε να μετατραπεί σε ρατσιστικό φρούριο
β. Η ΕΕ ανέθεσε σε Τουρκία και Ελλάδα το ρόλο του μαντρόσκυλου και του δεσμοφύλακα για τους πρόσφυγες και αυτές ευχαρίστως δέχτηκαν, εντάσσοντας το ανθρώπινο μαρτύριο στα εργαλεία της πολιτικής τους.
Αντί για την “αρραγή εθνική ενότητα” που ζητάει να αποκρουστεί η …εισβολή των προσφύγων και  ζεσταίνει το έδαφος για μακελειό, το εργατικό κίνημα και η αριστερά στην Ελλάδα, οφείλουν να πουν τα δύο στοιχειώδη:

α. Όχι στο μακελειό των προσφύγων σε Έβρο και Αιγαίο. Για τους πρόσφυγες, τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν! Να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες και να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου

β. Η Ελλάδα να αρνηθεί την “υποχρέωση” να φυλακίσει τους πρόσφυγες. Δεν έχει λόγο να φυλάει καμία Ειδομένη ή άλλο πέρασμα. Αντίθετα, οφείλει να δώσει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και να ανοίξει τα σύνορά της για όσους πρόσφυγες -η συντριπτική πλειονότητα και το ξέρουμε- θέλουν να φύγουν

Ναι αυτό σημαίνει πανευρωπαϊκή πολιτική κρίση!

Η αποφασιστική δράση των λαών, μπορεί και πρέπει να ανατρέψει τις ρατσιστικές πολιτικές, ειδικά στις χώρες που έχουν βαριές ευθύνες (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ) για τους πολέμους για τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στην περιοχή (Συρία, Ιράκ, Λιβύη κλπ) που δημιούργησαν την προσφυγιά. Δείτε και ανακοίνωση από ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνομολόγησε τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, όχι μόνο δεν προστατεύει καμία πατρίδα, αλλά αντίθετα, την παραδίνει σε ανθρωποκτόνες εντολές των “εταίρων” (ΕΕ, ΝΑΤΟ) της άρχουσας τάξης της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τον κίνδυνο να καταστήσει εχθρούς όλους τους γειτονικούς λαούς της περιοχής.

Αλήθεια, έχει συμφέρον ο ελληνικός λαός και ειδικά η νέα γενιά να ζήσει σε ένα μέλλον όπου η Ελλάδα θα είναι σε ρόλο ενός δεύτερου Ισραήλ, περίκλειστη σε ένα περιβάλλον εχθρότητας;

Αλήθεια, όταν μπροστά τα μάτια μας συμβαίνει όλη αυτή η τραγωδία, έχει συμφέρον ο ελληνικός λαός και ειδικά η νέα γενιά, να  ζήσουν την τύχη των λαών της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης, λέγοντας  ένα ασυλλόγιστο ΝΑΙ, στη νέα κούρσα ανταγωνισμών για τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, μέσω των εξορύξεων υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ;

Και ένα ακόμη  ερώτημα:

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν, ακόμη και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να θεωρεί παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για  κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και άρνηση παροχής υπηρεσιών ασύλου και το ΚΚΕ να μη τολμάει να μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα για τους πρόσφυγες;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.71% ( 21
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Όταν οι αριθμοί κονιορτοποιούν τις σκόπιμες ανοησίες για τους πρόσφυγες

  1. Left G700

    ΩΡΑΙΑ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

    Με δεδομένη την άβυσσο που χωρίζει τις θέσεις τού ΝΑΡ από τις προσωπικές μου απόψεις, αν ήθελα να σχολιάσω όλα τα σημαντικά σημεία διαφωνίας μου, θα με έπιανε η Μεγάλη Εβδομάδα. Περιορίζομαι, λοιπόν, να καταθέσω μερικούς αριθμούς που δημιουργούν πολύ μεγάλα ερωτηματικά για ορισμένους από τους αριθμούς τους οποίους ενσωματώνει στο άρθρο του ο Παναγιώτης Μαυροειδής (ΠΜ). Το θέμα που θα με απασχολήσει είναι ο αριθμός τών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα (δεν θα με απασχολήσει καθόλου το γεγονός –θα το σημειώσω, όμως–, ότι ο αριθμός τών ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή –χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που προέκυψαν μετά τους πολέμους σε Συρία και Λιβύη– και δεν έχουν γεννηθεί σε αυτήν, αρχής γενομένης από τη μαζική μετανάστευση Αλβανών στις αρχές τής δεκαετίας τού ’90, πρέπει να κυμαίνεται αυτή τη στιγμή μεταξύ 750.000 και 850.000).

    Ο ΠΜ αναφέρει ένα ποσοστό 5‰, που μας κάνει 0.5%. Δεν μας διευκρινίζει την πηγή του γι’ αυτό το στοιχείο. Στην πηγή από την οποία φαίνεται ότι άντλησε τα περισσότερα στοιχεία που παραθέτει αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται από όσο είδα. Αυτό δεν το λέω επειδή θέλω να υπονομεύσω το συγκεκριμένο στοιχείο, δεν χρειάζεται κάποια έξτρα υπονόμευση, διότι όπως θα φανεί παρακάτω η υπονόμευση έρχεται μέσω αριθμών που δεν επιδέχονται διάψευση. Το λέω για να πω με αυτόν τον τρόπο στον αρθρογράφο πως όταν καταπιανόμαστε με νούμερα, καλό είναι να διευκρινίζουμε την πηγή (και να παρέχουμε και τη δυνατότητα στον αναγνώστη να επιβεβαιώσει με τα μάτια του) ακόμα και του αριθμού τών …σελίδων που πιάνει το άρθρο! Κρατώντας ως δεδομένο το 5‰ τού ΠΜ ή το 0.5%, προχωρώ.

    Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή τού 2011, η Ελλάδα τότε είχε έναν πληθυσμό που έφτανε τα 10.816.286 ανθρώπους.

    Από αυτούς πρέπει να αφαιρέσουμε κάτι «λίγους», έτσι δεν είναι; Εννοώ, φυσικά, αυτούς που πήραν το δρόμο της ξενιτειάς για να επιβιώσουν. Συνήθως, μιλάμε για «μισό εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες που οι πουλημένοι πολιτικοί τών μνημονίων τούς ανάγκασαν να φύγουν». Εγώ, υποθέτοντας ότι εμείς οι αντιμνημονιακοί τα παραλέμε και «στρογγυλεύουμε» προς τα πάνω τους αριθμούς που μας συμφέρουν, πετάω στη θάλασσα το 1/5 από αυτό το μισό εκατομμύριο. Θα αφαιρέσω λοιπόν από τον πληθυσμό τής Ελλάδας τού 2011 μόνο 400.000. Προκύπτει το νούμερο 10.416.286 Να σημειωθεί ότι αφήνω απ’ έξω το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις όλο και περισσότερο (π.χ., το 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 33.857 άτομα) και δεν κάνω καμία επιπλέον αφαίρεση.

    Σύμφωνα με το ποσοστό που μας δίνει ο ΠΜ (5‰ ή 0.5%), οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να είναι 52.081 (5‰ ή 0.5% Χ 5‰ ή 0.5%). Σωστά; Νομίζω ναι.

    Έλα όμως που με βάση επίσημα, επισημότατα στοιχεία, αριθμός τών φυσικών προσώπων που έκαναν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα μόνο για την τετραετία 2016 – 2019 είναι 253.937, δηλαδή ένα νούμερο πέντε (5!) φορές το νούμερο που προκύπτει από το ποσοστό τού ΠΜ (αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τού πρώτου πίνακα που θα δείτε μόλις κλικάρετε στη σελίδα).

    Τι έχουν γίνει οι επιπλέον 201.856, οέο; Το νούμερο του ΠΜ στέκει μόνο αν υποθέσουμε ότι όλοι όσοι δικαιώθηκαν και μπήκαν σε καθεστώς πρόσφυγα έχουν ήδη αναχωρήσει για τις χώρες τής Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και ότι όλοι εκείνοι που έφαγαν πόρτα έχουν επιστραφεί.

    Μόνο ένας Forrest Gump θα μπορούσε να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι μια τέτοια υπόθεση είναι βάσιμη.

    «Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του», όπως θα έλεγα αν, εκτός από εν δυνάμει ψηφοφόρος τού ΚΚΕ, ήμουν και μέλος του ή έστω στενή επιρροή του….

    Reply
    1. Ragnarok

      Μια επίσημη κρατική πηγή που κονιορτοποιει την άποψη του λεφτ :

      Μετανάστες είναι 560.000 και οι πρόσφυγες περίπου 73.000. ούτε 800.000 μετανάστες που μας παρλαπιπαρει ο λεφτ, ούτε 200.000 πρόσφυγες.

      “Πόσοι Μετανάστες κ πρόσφυγες ειναι στην Ελλάδα; η εικόνα μέχρι τέλους του 2018

      «Στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 630.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Αώο αυτούς 73.000 είναι αυτοί που έχουν έρθει μετά το 2015. Αυτοί οι 73.000 διαμένουν στην Ελλάδα είναι αιτούντες άσυλο, αιτούντες διεθνή προστασία. 23.000 από αυτούς μένουν σε διαμερίσματα και σε κατοικίες. 19.000 από αυτούς σε 26 κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα. 7000 σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. 2000 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά διαμένουν σε δομές του υπουργείου κοινωνικής Αλληλεγγύης, είτε του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης.

      Περίπου 15.000 μετανάστες είναι στα νησιά. Από αυτές τις 15.000 οι 12.000 είναι σε κέντρα φιλοξενίας και ταυτοποίησης. 1250 σε ένα πολυ καλο κέντρο φιλοξενίας στη Χίο και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα».
      Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι τα βασικά προβλήματα υπερσυγκέντρωσης αυτή την εποχή βρίσκονται στη Σάμο και τη Λεσβο.

      «Το βασικό πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης αυτή την εποχή βρίσκεται στη Σάμο οπου το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης έχει πληθυσμό τριπλάσιο και στη Μόρια Όπου το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης έχει υπερπληθυσμό τουλάχιστον 20% απο τις δυνατότητες του. Το Σεπτέμβριο του 2018 ο πληθυσμός ήταν τρεις φορές παραπάνω.

      Το 2018 Μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα 29.000 αιτούντες άσυλο είτε γιατι πήραν άσυλο, είτε γιατί είναι ευάλωτοι, είτε γιατι είναι ανήλικοι. 350 γύρισαν στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης Τουρκίας. 1500 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και 5.500 πήγαν σε αλλά χώρες της Ευρώπης με βάση τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης.»

      https://www-iefimerida-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.iefimerida.gr/news/482924/vitsas-630000-prosfyges-kai-metanastes-stin-ellada-oi-perissoteroi-theloyn-na-meinoyn?amp_js_v=a3&amp_gsa=1&amp&usqp=mq331AQCKAE%3D#aoh=15832811524736&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F482924%2Fvitsas-630000-prosfyges-kai-metanastes-stin-ellada-oi-perissoteroi-theloyn-na-meinoyn

      Reply
      1. Κώστας

        Ragnarok μην του το χαλάς, έχουμε εκατομμύρια πρόσφυγες, ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΣΟΥ ΛΕΩ

        Κώστας

        Reply
    2. Ragnarok

      Να σημειωθεί ότι, η επίσημη πηγή που επικαλείται ο λεφτ κ και που είναι η κρατική υπηρεσία ασύλου , παρουσιάζει τα εξής: 290.000 έχουν κάνει αίτηση ασύλου από το 2013 ως σήμερα. Έχουν απορριφθεί συνολικά 154.000 και συμφωνα με τις κρατικές πηγές που ανάρτησα, έχουν προ πολλού απελαθεί. Μας μένουν άλλες 136.000 φυσικά πρόσωπα ενήλικες κ ανήλικοι. Καθεστώς πρόσφυγα έχουν λάβει συνολικά , δηλαδή από το 2013 μέχρι σήμερα, 46.000 .

      Αν από τους 136.000 αφαιρέσουμε τους 46.000 που έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα και άλλους 10.000 που είναι σε καθεστώς επικουρικής προστασίας (που δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε κ απελαύνονται μάλλον) μας μένουν άλλες 80.000 που οι πίνακες της υπηρεσίας ασύλου δεν μας δίνουν καμία πληροφορία για την τύχη τους (εφόσον φυσικά είναι σωστός και όχι λάθος/φουσκωμενος ο αρχικός αριθμός 290.000 που σύμφωνα με την υπηρεσία ασύλου έκαναν αίτηση ασυλου πάντα από το 2013 μέχρι σήμερα). Αν κάνω καποιο λάθος, παρακαλώ διορθώσετε.

      Έτσι, ακόμα και αν δεν δεχθούμε την επίσημη έκθεση της ελληνικής κυβέρνησης για τον συνολικό αριθμό των προσφύγων ο οποίος μέχρι τα τέλη του 2018 ανέρχονταν συνολικά σε 73.000 την οποία παρέθεσα σε προηγούμενο σχόλιο και που συμφωνεί με τα στοιχεία του κ. Μαυροειδη και δεχθούμε τα στοιχεία της υπηρεσίας ασύλου που ανάρτησε ο λεφτ, πάλι τα νούμερα που παραθέτει ο λεφτ είναι λάθος.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Από τους 290.000, αφαιρεις οσους των οποιων το αίτημα ασύλου δεν γίνεται δεκτο. Αυτό είναι λαθος. Αυτοί που απορρίπτεται το αίτημα δεν απελαυνονται.
        Αντιθετα, μένουν εδώ και οπως έλεγε και η Τασία, χάνονται (από την στατιστική και από την πλατεία Ομονοίας, όχι από την χώρα.
        Έτσι όμως βγάζεις λιγότερους τους παραμένοντας σε κατάσταση απόρριψης ασύλου αλλά και μη απελαυνομενους κατά 154.000. δηλαδή μειώνεις αυθαίρετα τον αριθμό όσων παραμένουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα και άρα δεν δικαιούνται έγγραφα νομιμοποίησης…..τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι μπορούν να μείνουν απλά εδώ, κάτω από το ραντάρ, εφόσον οι δρόμοι για την Ευρώπη σταματούν στην Ελλάδα…

        Το λάθος αυτό συμβαίνει γιατί η υπηρεσία ασύλου από την ποια παίρνεις τα νούμερα δεν είναι υπεύθυνη να απελάσει όσους απορρίπτει το αίτημα ασύλου. Συνεπώς δεν έρευνα την τύχη τους. Ούτε πάλι συλλαμβάνονται, διαφορετικά οι φύλακες θα είχαν ξεχειλίσει.

        Reply
        1. Ragnarok

          Δεν έχεις δίκιο σ.τ., διότι σύμφωνα με τις ελληνικές κυβερνήσεις κ τον ΟΗΕ, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 67-73.000 πρόσφυγες. Εάν ήταν αυτό που λες αλήθεια, τότε θα βλέπαμε δεκάδες χιλιάδες να περιφέρονται σε δρόμους κ πλατείες. Αλλά δεν το βλέπουμε, και εμπιστευόμαστε τα μάτια μας και όχι τον Βελόπουλο κ τα ακροδεξιά σάιτ.

  2. Left G700

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    και ότι όλοι εκείνοι που έφαγαν πόρτα έχουν επιστραφεί. = και ότι όλοι εκείνοι που έφαγαν πόρτα έχουν επιστραφεί στις χώρες από τις οποίες μπήκαν στην Ελλάδα ή στις χώρες από τις οποίες κατάγονται.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τα στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα με πηγές από Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (United Nations High Commissioner for Refugees ( UNHCR ) και από άλλες, για τον αριθμό προσύγων ανά χώρα, λένε ότι:
    Greece (2018): 61,460
    Για όλες τις χώρες δείτε το σύνδεσμο
    https://data.worldbank.org/indicator/SM.POP.REFG
    Αφήστε τους “αριστερούς” Βελόπουλους να λένε ότι θέλουν

    Reply
  4. Left G700

    ΟΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ!

    Έχουμε και λέμε (και κλαίμε):

    1. Ο κ. Ragnarok μας γράφει για τους αιτούντες άσυλο: «Έχουν απορριφθεί συνολικά 154.000 και συμφωνα με τις κρατικές πηγές που ανάρτησα, έχουν προ πολλού απελαθεί.»

    Ποιες «κρατικές πηγές» ανάρτησε;;; Το μόνο που ανάρτησε είναι δηλώσεις τού Βίτσα, ο οποίος αναφέρει διάφορα νούμερα (πολλά στο περίπου) χωρίς να αναφέρει πηγές για να δούμε κι εμείς με τα ματάκια μας. Στις οποίες δηλώσεις καθόλου δεν γίνεται λόγος για 154.000 που «έχουν προ πολλού απελαθεί», όπως ισχυρίζεται ο ως άνω κύριος. Ο Βίτσας μιλάει για «350 που γύρισαν στην Τουρκία», «1500 [που] επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους με βάση τις διεθνείς συμφωνίες» και «5.500 [που] πήγαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με βάση τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης.» Period.

    2. Ο κ. Κώστας μάς μιλάει για εκατομμύρια. Εγώ δεν έκανα καμία αναφορά σε «εκατομμύρια». Εγώ παρέθεσα αριθμούς, έβαλα τα λινκς με τις πηγές μου και έκανα μερικές απλές αριθμητικές πράξεις. Τι σημασία έχει; Για ένα troubled mind αυτά είναι «λεπτομερειούλες»…

    3. Ο Ανώνυμος (φαίνεται ετοιμάζει κάποια επανάσταση και ακολουθεί τους πιο αυστηρούς συνωμοτικούς κανόνες που δεν επιτρέπουν ούτε ψευδώνυμο…) μας πετάει την καμαρωτή π@@@@@ά «αφήστε τούς “αριστερούς” Βελόπουλους να λένε ό[,]τι θέλουν». Ό,τι θέλω τα στοιχεία από τις καταγραμμένες αιτήσεις ασύλου;;;

    4. Δε υπάρχει «4». Στο «4» θα έμπαινε ο Παναγιώτης Μαυροειδής. Αλλά λείπει σε ταξίδι για δουλειές…. ;-) :-)

    Κοροϊδάρες! Ε κοροϊδάρες!

    Reply
  5. Left G700

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΎ ΚΚΕ

    Άσχετα αν το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το λέει “γλυκά” και άσχετα αν δεν μένει μόνο εκεί, το “ανώτερο Καθοδηγητικό Όργανο μεταξύ τών συνόδων τής Κεντρικής Επιτροπής” είναι της γνώμης ότι τα σύνορα στον Έβρο πρέπει να μεινουν πιο κλειστά κι από τις κονσέρβες που υπάρχουν στα ράφια τού Σκλαβεντίτη! Μη μου αρχίσετε να τα μασάτε, όταν σας την πέσουν εδώ (που θα σας την πέσουν, δεν υπάρχει περίπτωση!) οι διάφοροι ultras! Εντάξει; Διαφορετικά, θα καβαλήσω το Μετρό και θα μπουκάρω στον Περισσό με πανό που θα ζητάει τη διαγραφή όλων σας!

    Μην πείτε ότι δεν σας το είπα! ;-) :-)

    Reply
      1. Left G700

        Κουκούδι είσαι, πουλάκι μου, και θίχτηκες; Εκτός από γραμματολογικές εξισώσεις, έχεις να μας πεις κάτι επί της ουσίας στο σχόλιό μου; Καμιά διαφωνία, ίσως; Άντε να σε δω. Στη διάθεσή σου.

        Reply
  6. Left G700

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

    Επειδή βλέπω ότι ορισμένοι από σας σαλεύετε ακόμα, άντε, να σας δώσω τη χαριστική βολή:

    Ας υποθέσουμε ότι ο αριθμός τών προσφύγων και μεταναστών είναι ο αριθμός που προκύπτει από τους υπολογισμούς τού ΠΜ: 52.081 (5‰ ή 0.5% Χ 10.416.286).

    Στους πόσους θέλετε να φτάσει το κοντέρ, για να συμφωνήσετε στο κλείσιμο των συνόρων;

    Reply
    1. Left G700

      Μούγκα στη στρούγκα, βλέπω. Ωραία. Επιτέλεσα το ανθρωπιστικό καθήκον μου στο ακέραιο. Ουδείς σαλεύει πια.

      Reply
  7. Γιώργος

    Ο Λεφτg700 αρέσκεται να λέει εθνικιστικές βλακείες σε διάφορα αριστερά σάιτ.
    Π.χ. εδώ ταυτίζει τον αριθμό των ασύλων που έχουν δοθεί με τον αριθμό που μένουν εδώ. Ό,τι να’ναι δηλαδή. Λες και μένουν εδώ όσοι παίρνουν άσυλο. Ακόμη και αυτοί που ΔΕΝ παίρνουν φεύγουν παράνομα για Ευρώπη… Πλήρης άγνοια δηλαδή.
    Κι επειδή ο Ragn γενικά είναι σωστός, αλλά ανέφερε στοιχεία του 2018, ο ΟΗΕ δίνει περίπου 115.000, δηλαδή ίδια τάξη μεγέθους με αυτή του 2018. Ο ΟΗΕ είναι από τις αξιόπιστες πηγές γενικά θεωρώ. O Λεφτ και λοιποί ρατσιστοεθνικιστές δεν παραθέτουν ΚΑΜΙΑ πηγή βέβαια.

    Όσο για το πόσο θέλουμε να φτάσει το “κοντέρ”, ας μας πει αυτός πόσους Έλληνες χωρά η Ελλάδα. Τόσους θα χωρά και πρόσφυγες. Δεν τρώνε παραπάνω αυτοί βλέπεις. Τι, όχι; Θεωρίες “υπογεννητικότητας” και “δεν χωράμε” δεν πάνε μαζί. Στη λογική. Στους ακροδεξιούς πάνε μαζί άνετα. (Προφανώς είναι παραπλανητικό το φασιστοερώτημα που το ψώνισε από τα γνωστά σάιτ. Όπου οι άνθρωποι δεν βρίσκουν δουλειές, ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ. Γι’αυτό μιλάμε για ανοιχτά σύνορα ΚΑΙ για να μπουν και για να βγουν όσοι θέλουν.)

    Λεφτ, άντε πάνε παραπέρα, που θα μιλήσεις και για στρούγκα. Πάνε να διαβάσεις Καραμπελιά και Φαήλο καλύτερα, δεν σε παίρνει εδώ.

    Reply
  8. Γιώργος

    να η και πηγή του ΟΗΕ.
    https://data2.unhcr.org/en/documents/download/74391
    Τα έξαλλα φασιστοειδή από πηγές δεν έχουν τίποτα για τον αριθμό όσων ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στη χώρα, πετάνε άλλα νούμερα πάντα άσχετα, συνήθως και ψευδή από φυλλάδες τύπου Πρώτο Θέμα και Μακελειό (π.χ. ο μύθος για τα επιδόματα των 400 ευρώ κλπ)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.