.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΝΑΡ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών


Αμέσως μετά τις εκλογές, το εργατικό λαϊκό κίνημα θα βρει απέναντί του στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών και άλλων τοπικών συμφερόντων. Ο νέος αντιλαϊκός διπολισμός με πυλώνες τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ευρωμνημονιακά κόμματα (ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ, κλπ.), θα επιχειρήσουν να προωθήσουν την πολιτική της δημοσιονομικής φυλακής, της ευρωενωσιακής σταθερότητας και των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων προς όφελος των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων στις πόλεις και τις περιφέρειες. Οι όποιες επιμέρους διαφορές τους, δεν αλλάζουν την ουσία της κοινής αντιδραστικής κατεύθυνσής τους.

Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιδιαχειριστικής, αντιΕΕ αριστεράς, στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών δεν διαλέγουν ποιο κόμμα, ποια παράταξη, ποιόν εκπρόσωπο του μαύρου μετώπου των επιχειρηματικών συμφερόντων και του αντιλαϊκού διπολισμού θα στηρίξουν για να εφαρμόσει την πολιτική κοινωνικής λεηλασίας και σταθεροποίησης του ευρωμνημονιακού καθεστώτος.

Μαύρο, επομένως, σε όλους τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών κύκλων, όλων των καθεστωτικών κομμάτων της ΝΔ/ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ, που η μόνη σχέση του με την αριστερά είναι να τη διασύρει.

Από διαφορετική, ταξική και πολιτική σκοπιά αναπτύξαμε και προβάλουμε την πολιτική τοποθέτηση και κριτική μας απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις του ΚΚΕ. Σταθερή επιδίωξη μας η κοινή δράση για την ταξική ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος ενάντια στα συμφέροντα των εργολάβων, των μεγαλοκαταστηματαρχών και του κεφαλαίου που επιδιώκουν, και σε τοπικό επίπεδο, να λεηλατήσουν τα πάντα, με λογική σύγκρουσης και ανατροπής.

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος κάθε μορφής διαχείρισης στους δήμους, για απειθαρχία και ρήγματα στην επιτροπεία, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων των ΕΣΠΑ.

Στις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο Κλεισθένης και στην επιδίωξη διαμόρφωσης συναινέσεων για να λειτουργήσουν οι Δήμοι στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, το κύριο ζήτημα είναι να συγκροτηθεί μαχητική αγωνιστική αντιπολίτευση. Που θα παρεμβαίνει ανατρεπτικά μέσα και κυρίως έξω από τα δημοτικά συμβούλια για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Σε αυτό το καθήκον στρατεύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οφείλει να συμβάλει κάθε δύναμη της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.78% ( 9
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Το ΝΑΡ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

  1. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Το Σεκ παντως ψιλοφλερταρει με το επος των 90ς που ψηφιζε σημιτη για να βγει ο καραμανλης .Βλεπω στηριξη σε Δουρου κ Ηλιοπουλο

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Καθόλου απίθανο. Περί τροτσκιστών πρόκειται εξ άλλου……

      Reply
      1. Νίκος

        Ένας πραγματικός τροτσκιστής σε κάποια γωνιά της Ελλάδας γελάει με αυτό το σχόλιο…

        Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Γιατί αν τα πράματα ήταν ανάποδα, το ΚΚΕ θα τους στήριζε; Μη βγούμε και τρελοί από’ δω μέσα.

      Reply
    1. Ανώνυμος

      Το ΣΕΚ αποτελεί το 20% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάσει αποτελεσμάτων της 4ης Συνδιάσκεψης. Αρα, ούτε είναι μισή, ούτε καν είναι το 1/4.

      Συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ παντού από τον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Και πως θα καταψηφιστούν οι συνδυασμοί ΣΥΡΙΖΑ στον β γύρο; Με το άκυρο, το λευκό, ή την αποχή. ΔΕΝ ψηφίζουμε κανέναν καπιταλιστικό μνημονιακό συνδυασμό στον β γύρο.

        Για τους συνδυασμούς του ΚΚΕ θα έβλεπα και την επιλογή της κριτικής ψήφου από τον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιας και 2-3 πράγματα φιλολαικά τα κάνανε (πχ τροφεία, δημοτικά τέλη). Αλλά, μέχρι εκεί. Διότι και για το ΚΚΕ πίσω έχει η αχλάδα την ουρά: Καλές οι βαρύγδουπες και στομφώδεις διακηρύξεις περί “κόκκινων κάστρων”, αλλά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις όπως τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ή την λογική της “εξυπνης” -δλδ ρουφιάνας και χαφιέδως- πόλης πχ, τις εφαρμόζουν ΚΑΙ οι δημοτικές αρχές του ΚΚΕ.

        Reply
      2. Ι.Α

        εχει 21 στους 80 με βαση τη σταυροδοσια αρα 26% > 1/4
        και με βαση τα αποτελεσματα σε αθηνα πατρα σε ψηφους > 50%

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          ΟΙ ψηφοφόροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απαραίτητα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά σε μεγάλο βαθμό φίλοι, γείτονες και συγγενείς. Το αυτό ισχύει σε όλα τα μικρά κόμματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να επηρεάσει ή να ευθύνεται για το τι ψηφίζουν ή την εν γένει στάση ζωής τους κατά τα λοιπά.

          Νομίζω ότι πρέπει να ξεσκαλώσεις.

  2. Ανώνυμος

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει – πρέπει να πάρει άλλη θέση: Μαύρο στους διαχειριστές της Επιτροπείας και των Μνημονίων, είτε είναι ροζ – είτε μπλε – είτε πράσινοι.

    Reply
  3. pavel

    Πρώτον: Όλα τα περιφερειακά και δημοτικά σχήματα που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν βγάλει ή βγάζουν σήμερα ανακοινώσεις, στις οποίες γίνεται σαφές ότι δεν επιλέγουμε κανέναν διαχειριστή ανάμεσα στις μνημονιακές αστικές δυνάμεις (ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΚΙΝΑΛ, κλπ).
    Δεύτερον: Οι περισσότερες οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν τοποθετηθεί με τον ίδιο τρόπο.
    Τρίτον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βγάλει και αυτή ανακοίνωση.
    Τέταρτον: Το ΣΕΚ και τα 3 δημοτικά του σχήματα βγάζουν γραμμή για υπερψήφιση των υποψηφίων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο, να είμαστε ακριβής.
    Πέμπτον: Η γραμμή αυτή του ΣΕΚ είναι προβληματική και θα πρέπει να απαντηθεί.
    Έκτον: Δεν έχω δει ανακοινώσεις για τη στάση στον 2ο γύρο μιας σειράς άλλων αριστερών οργανώσεων, π.χ. της ΛΑΕ, του Μ-Λ, κ.α.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.