.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Xαλάνδρι: Η κινητοποίηση απέτρεψε προσωρινά τις κατεδαφίσεις


image003

Οι κάτοικοι του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι και όσοι τους συμπαραστάθηκαν πέτυχαν σήμερα μια μικρή αλλά συμβολική νίκη. Η συγκυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κάτω από άμεση και δυναμική αντίδραση των κατοίκων των φορέων και των συλλογικοτήτων της περιοχής, αναγκάστηκε να υποχωρήσει στη βίαιη εκτόπιση των επί 40 και πλέον και χρόνια κατοίκων και δημοτών – τσιγγάνων του Χαλανδρίου και παραδώσει τα οικόπεδα στους κερδοσκοπικούς στόχους του κεφαλαίου.

Με αναστολή μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας αλλά με ανοιχτό τα θέμα της απομάκρυνσης από τον καταυλισμό έληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και πρόεδρος του καταυλισμού των τσιγγάνων Στέλιος Καλαμιώτης. Στη σύσκεψη ωστόσο αποφασίστηκε η κατεδάφιση αύριο το πρωί 12 κτισμάτων τα οποία η πολεοδομία του Βόρειου Τομέα Αττικής ορίζει ως ακατοίκητα.

Διαβάστε ακόμα:
Χαλάνδρι:Eξεγερμένοι οι τσιγγάνοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους

Δείτε ρεπορτάζ και βίντεο από τον καταυλισμό στην ανάρτησή μας:Μπουλντόζες απειλούν τον οικισμό των τσιγγάνων στο ΧαλάνδριΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Xαλάνδρι: Η κινητοποίηση απέτρεψε προσωρινά τις κατεδαφίσεις"

VIDEO
Οι Ρομά του Χαλανδρίου περιμένοντας την «επιχείρηση» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το γκρέμισμα του οικισμού τους ( Τρίτη, 30 – 10 – 2014)

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Περιμένοντας τους βαρβάρους

wpDiscuz