.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


To KKE για τις εξελίξεις «Στο Κόκκινο»


kkeΜε κατανόηση για την «ιδιομορφία» των κομματικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και αιχμές για την στάση του Σύριζα στην υπόθεση του «902»,το ΚΚΕ παρεμβαίνει με κείμενο που φιλοξενεί ο σημερινός «Ριζοσπάστης» στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με την απεργία των τεχνικών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Με αφορμή τις εξελίξεις στο «Κόκκινο»

«Οταν αναφέρεται κανείς σε κομματικά μέσα ενημέρωσης – όπως τέτοιο είναι και ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», – πρέπει να παίρνει υπόψη του την ιδιομορφία που έχουν, αφού πρόκειται για μέσα διάδοσης των θέσεων του κόμματος και όχι για επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση το κέρδος.
Γι’ αυτό και το ΚΚΕ ποτέ δε στήριξε την κριτική του και την πολεμική του σε κάποιο κόμμα με βάση την κατάσταση που υπάρχει σε μέσα ενημέρωσης που διαθέτει.
Το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει και το ίδιο παρόμοιες δυσκολίες και προσπάθησε να τις αντιμετωπίσει με πολύ μικρότερες οικονομικές δυνατότητες από κείνα τα κόμματα που έχουν πολύ περισσότερους βουλευτές και μεγαλύτερο μερίδιο στην κρατική χρηματοδότηση.
Ομως, με την ευκαιρία, ας θυμίσουμε σε ορισμένους ότι όταν το ΚΚΕ, για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, έφτασε ακόμα και στο να στερηθεί τον «902», οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τού κούναγαν το δάχτυλο, πρωτοστατώντας στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα μαζί με άλλα κέντρα του συστήματος.»Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "To KKE για τις εξελίξεις «Στο Κόκκινο»"

….μίλησε και το «κόμμα» της εργατικής τάξης…..για να μας υπενθυμίσει ότι οι «ιδιομορφίες» των κομματικών επιχειρήσεων μπορούν λόγω της πίστης να….απολύουν και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους….αφού είναι κομματικά στρατιωτάκια….δηλαδή η ταξική πάλη δεν διεξάγεται στις κομματικές επιχειρήσεις…..ωραίες «ιδιομορφίες» στην αριστερά Α.Ε…….και σε ανώτερα…..

http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/
http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/

Αναδημοσίευση από την “εφημερίδα των συντακτών” Του Δημήτρη Κανελλόπουλου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ έχουν δίκιο να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, δεν το συζητάμε καν. Πολύ περισσότερο όταν τα ζητούν από τον «105.5 Στο Κόκκινο», ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς που πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται, τίμιο. Για την απεργία των τεχνικών στον «105.5 Στο Κόκκινο», ο λόγος. Η απεργία προκηρύχθηκε την Τετάρτη αλλά τελικά ανεστάλη την Κυριακή το βράδυ αφού η ΕΤΕΡ (το συνδικαλιστικό τους όργανο) έλαβε διαβεβαιώσει πως θα εξοφληθούν τα χρωστούμενα των δύο μηνών. Είχαν προλάβει βέβαια να πληρωθούν τον Αύγουστο, έμενε μόνο ο Σεπτέμβρη. Να σημειώσουμε πως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον σταθμό είναι απλήρωτοι, μόνο οι τεχνικοί (λόγω ισχυρού και δυναμικού σωματείου) πήραν ό,τι πήραν αφού, πρώτα, «απείλησαν» με απεργία. Την απεργία αυτή θεώρησε ο Κώστας Αρβανίτης εκβιαστική κίνηση. «Εκβιασμό δεν το λες. Αλλά το λες, ρε παιδί μου! Πώς να το πω…» είπε το πρωί στην εκπομπή του, τη «Φυλή των Φίλων». Ατυχής η έκφραση, ούτε συζήτηση. Δεν το λες και μάλιστα on air. Άρπαξε την ευκαιρία η ΕΤΕΡ: «Είναι η απεργία εκβιασμός; Είναι κάθε απεργία εκβιασμός; Είναι μερικές απεργίες εκβιασμός και ποιες είναι αυτές;». Ο Κώστας Αρβανίτης έδωσε εξηγήσεις χθες το… Διαβάστε περισσότερα »
αλήθειας

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι κομματικές επιχειρήσεις ΕΙΝΑΙ και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις. Ειδικά όταν ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας είναι όμοιος με κάθε άλλη επιχείρηση (ιεραρχία, ψαλίδα μισθών, ανυπαρξία συνέλευσης η οποία να είναι αποφασιστικού χαρακτηρα για ΟΛΑ όσα αφορουν την επιχείρηση κλπ).

Είτε λέγεσαι 902, είτε «Κόκκινο», είσαι ΚΑΙ κομματική απιχείρηση ΚΑΙ καπιταλιστική επιχείρηση, Αναπόφευκτα. Για να ισσορροπεί το όλο ζήτημα, θα πρέπει:

α. Τα κόμματα που έχουν τέτιες επιχειρήσεις να αναγνωρίζουν έμπρακτα την καπτιταλιστική φύση τους και να αποδεχονται τον ελεύθερο συνδικαλισμό των εργαζόμεων σε αυτές τις επιχειρήσεις. Οπερ σημαίνει ότι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ ΔΕΝ πρέπει να βγάζουν -ειδικά για το ΚΚΕ που έβγαλε κάργα αντεργατικές ανακοινώσεις, αλλά και ο Αρβανίτης φυσικα- τις αντεργατικές ανακοινώσεις που έβγαλαν.

β. Να ωθούνται οι εργαζόμενοι στο εσωτερικό τέτιων επιχειρήσεων να συνδικαλίζονται λοιπόν, αλλά και να φτιάχνουν συνέλευση η οποία θα έχει ένα μέρος της ευθύνης για τη λειτουργία της κομματικής επιχείρησης.

Η γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει και να φαίντεαι ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ τίμια.

wpDiscuz