.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


O νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεριστές»


ygeianet1Το είδαμε στο ygeianet.gr. Πρόκειται για ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, όπου στο editorial γίνεται λόγος για «αριστεριστές» που βρήκαν πρόσφορο έδαφος ν΄ ασκήσουν ακραία αντιπολίτευση, (αναφέρεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αρπάζει τα λεφτά των δήμων και των φορέων του δημοσίου για την πληρωμή του χρέους). Ταυτίζει μάλιστα τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την δεξιά και τον Πατούλη κλπ και σημειώνει χαρακτηριστικά: Κι ενώ στις διαπραγματεύσεις οι δανειστές σφίγγουν διαρκώς το βρόχο στη χώρα … … ορισμένοι αριστεριστές, οι οποίοι ισχυρίζονται πως νιώθουν δικαιωμένοι απ΄ αυτές τις εξελίξεις, ξεχνώντας πως ο ελληνικός λαός που τους φιλοδώρησε στις πρόσφατες εκλογές με το θριαμβευτικό ποσοστό του 0,65%, στηρίζει με συντριπτικά ποσοστά την κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της τακτική.

Ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός «αριστεράς κοπής», έρχεται να αναλάβει το ξέπλυμα του κυβερνητικού έργου, όποιο κι αν είναι αυτό.

Φαίνεται όμως πως ξεχνούν ορισμένοι ό,τι στο θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών των φορέων, η κυβέρνηση έχει για σύμμαχο τους δανειστές και πως οι ίδιοι οι «θεσμοί» διαρρέουν με ικανοποίηση ότι η ΠΝΠ έγινε έπειτα από δική τους απαίτηση. Την ώρα μάλιστα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις σωματείων και φορέων του μαζικού κινήματος, ο Δ. Στρατούλης κάνει λόγο για πράξη πατριωτισμού (!) ενώ οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και Βασίλης Γκιτάκος (από το χώρο των ΟΤΑ) σε σχετική τους δήλωση αναφέρουν: Όσον αφορά όμως την ουσία της, (σσ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους λεγόμενους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφεί νέου μνημονίου.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "O νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεριστές»"

αλήθειας
Οργή για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι, που: α. ΔΕΝ κάνει τπτ για να συμβάλλει στην οργάνωση και αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού, με στόχο την χειραφέτηση από την αστική ιδεολογία και τον καπιταλισμό. . Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνδυάσει τα αστικά ταξικά συμφέροντα με τα λαϊκά. Αυτό είναι ειδικά σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αδύνατο: Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες. Δεν υπάρχει μέση λύση! Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αργά και σταθερά την στήριξη/διευκόλυνση της πολιτικής της άρχουσας αστικής τάξης της χώρας. Προσοχή: Το παραπάνω ΔΕΝ σημαίνει πως ΚΑΘΕ κυβέρνηση σε καπιταλιστικό έδαφος είναι ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα! Υπάρχουν και στιγμές που μπορεί να προκύψει απο εκλογές, μια κυβέρνηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου. ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ όρος μιας τέτιας κυβέρνησης είναι α. Η εκ των προτέρων ζύμωση και ενημέρωση του λαού για την ληστρική καπιταλιστική φύση της ΕΕ, άρα η ανάγκη να φύγουμε από ΕΕ και ευρώ, β. η συμβολή στην οργάνωση ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαού στα δικά του όργανα εξουσίας. Θλίψη για το ΚΚΕ: Ταλιμπάν και φρικιά της θεολογίας τους. Άλλο πράγμα να είσαι κομμουνιστής και να παλεύεις για την οργάνωση και αυτοοργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης για την αντικαπιταλιστική επανάσταση, και άλλο… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz