.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


O Δ. Κουτσούμπας για την κοινή δράση για τους πλειστηριασμούς και τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (βίντεο)


Δύο σημαντικά ερωτήματα έθεσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης εκ μέρους της εφημερίδας ΠΡΙΝ, στον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Το πρώτο ερώτημα αφορά στην άρνηση του ΠΑΜΕ για κοινή δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ στην συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας ερωτήθηκε για το σύμφωνο συμβίωσης και τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Χρήστος Αβραμίδης, «Πριν»:

Κάθε Τετάρτη εργατικά σωματεία και συλλογικότητες ακυρώνουν πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας ενάντια στις τράπεζες και τα ΜΑΤ. Μάλιστα στην πόλη που βρισκόσαστε πριν από λίγο καιρό η Αστυνομία έψαχνε να συλλάβει ανθρώπους μέσα στη νύχτα επειδή αγωνίζονταν ενάντια στο να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων οι τράπεζες. Τους έψαχναν μέσα στα σπίτια τους. Το ΚΚΕ στη Βουλή έχει ανοίξει το ζήτημα. Όμως το ΠΑΜΕ, ενώ είχε καλέσει σε συγκέντρωση στα δικαστήρια, δεν ενώνει τις δυνάμεις του με τις άλλες συλλογικότητες ενάντια στον κοινό εχθρό προκειμένου να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί. Τι συγκεκριμένο προτείνει το ΚΚΕ από την ερχόμενη Τετάρτη;

Δημήτρης Κουτσούμπας:

– Κατ’ αρχάς το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές που δουλεύουν μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα – εγώ δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μιλάω για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές που δουλεύουν μέσα στο κίνημα και μέσα στο ΠΑΜΕ φυσικά – έχουν πρωτοστατήσει και η κατεύθυνση της ΚΕ του Κόμματος είναι να πρωτοστατούν σε τέτοιες δραστηριότητες ακύρωσης πλειστηριασμών, κατασχέσεων λαϊκής κατοικίας, να υπερασπίζονται δηλαδή τα συμφέροντα των φτωχών οικογενειών που υποφέρουν από αυτή την κατάσταση. Αναφέρθηκα και αναλυτικά σε αυτό. Βεβαίως έχουμε πρωτοστατήσει και έχουν και Λαϊκές Επιτροπές σε συνοικίες πραγματικά πρωτοπόρα δείγματα σε όλη την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι γνωστά σε εσάς εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά φαντάζομαι και εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστή αυτή η υπόθεση, όπου με ενέργειες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ακυρώθηκαν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν συνδικάτα, υπάρχουν Λαϊκές Επιτροπές, μέσα εκεί μπορεί να αποφασίζονται και να συμμετέχουν όλοι, δεν εξαιρείται κανένας από αυτά τα πράγματα. Ούτε έχουμε καμιά κατεύθυνση να εξαιρείται όποιος αγωνιστής θέλει να παλέψει γύρω από αυτά τα ζητήματα. Τώρα, κάθε Τετάρτη δεν έχω υπόψη μου τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Ας το δείτε, ας το συζητήσετε εδώ με τα συνδικάτα, μπορεί να απαντήσει και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη αν βρίσκονται εκεί ή αν κάποιοι πάνε αλλού, δεν ξέρω, αν κατάλαβα κάτι τέτοιο υπονοείτε.

 

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος του Πριν Χρήστος Αβραμίδης στον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Χρήστος Αβραμίδης, «Πριν»:

Καταψηφίσατε το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, με ένα από τα επιχειρήματα να είναι πως με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί ένας νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλοφιλικής σχέσης και αναπαραγωγής. Όμως είναι ο Φιντέλ Κάστρο που δήλωνε πως η ομοφυλοφιλία είναι μια φυσιολογική τάση και η χώρα του, η Κούβα, που αναγνωρίζει πολλά από τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μάλιστα στη σοσιαλιστική Κούβα προσφέρεται δωρεάν εγχείρηση αλλαγής φύλου, την ίδια ώρα που στην καπιταλιστική Φινλανδία η κυβέρνηση επιμένει στη στείρωση των τρανς. Με ποιο από τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα μπορούσε να συμφωνήσει το κόμμα;

Δημήτρης Κουτσούμπας:

Παρότι έχει επανειλημμένα συζητηθεί, εγώ θα ήθελα να ρίξουμε περισσότερο βάρος σε μια ουσιαστική συζήτηση και σε μια αναγκαιότητα η οποία δεν έχει επιλυθεί, που είναι τα ρατσιστικά φαινόμενα απέναντι σε ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Κι αυτά είναι απαράδεκτα. Μάλιστα στη Βουλή, παρότι έγινε ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός, μια στείρα συζήτηση κατά τη γνώμη μας, δεν ήταν δημιουργική ορισμένες φορές, εκεί έπρεπε να δοθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Ακόμα και νομικά μέτρα, να αυστηροποιηθούν απέναντι σε ρατσιστικά φαινόμενα για όσους έχουν άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αλίμονο, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Από κει και πέρα, συμμετέχοντας κι μεις στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, δεν λέω ότι όλα τα κάνουμε σωστά ή όλα τα έχουμε μελετήσει σε βάθος, όμως, συμμετέχοντας σε μια συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας γύρω από αυτά τα ζητήματα, η διαφωνία μας με το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν ήταν σε αυτό καθαυτό, αλλά κυρίως αφορούσε την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών, όπου υπάρχει ένα ζήτημα, συζητιέται και στην επιστημονική κοινότητα και σε πολιτικές δυνάμεις. Και η σκοπιά από την οποία το αντιμετωπίζουμε εμείς δεν είναι σε συντηρητική, οπισθοδρομική κατεύθυνση, είναι σε κατεύθυνση πώς θα επιλυθούν πραγματικά τέτοια ζητήματα που θα συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση, στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, που φαντάζομαι για όλους μας, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν γίνει γονείς το ξέρουν πολύ καλύτερα τι μαράζι είναι, τι κόπος χρειάζεται να μπορέσεις να μεγαλώσεις ένα παιδί, να προσπαθήσεις να του δώσεις στα πρώτα του βήματα μια κατεύθυνση για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής και τα προβλήματα ως ισότιμος και ως άνθρωπος αγωνιστής που δεν θα συμβιβάζεται, δεν θα υποχωρεί, δεν θα δέχεται να τον κοροϊδεύουν ή να του κάνουν bullying και θα παλεύει τα ζητήματα μέσα στην κοινωνία.

Αυτή είναι γενικά η συλλογιστική μας με αυτά τα ζητήματα. Φυσικά, μπορεί να διαφωνούμε ή να υπάρχουν αντιρρήσεις γύρω από αυτά τα θέματα, εμείς είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικής απόφασης, είναι πιο ουσιαστικής απόφασης που άπτεται και των κοινωνικών διεργασιών και των στόχων που πρέπει να θέσουμε συνολικά ως κοινωνία για την πραγματική πρόοδο.

 

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις απαντήσεις του Δ. Κουτσούμπα

 

 

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

34 Σχόλια στο "O Δ. Κουτσούμπας για την κοινή δράση για τους πλειστηριασμούς και τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (βίντεο)"

μέλος του ΝΑΡ

Νομίζω πως μιλώντας γενικά και αόριστα στο μέτωπο των πλειστηριασμών, ο κ. Κουτσούμπας, υπεκφεύγει. Το ΚΚΕ δυστυχώς δεν συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Και προφανώς δεν εννοώ ότι δεν κάνει κάποιες συγκεντρώσεις για αυτό το θέμα.

Για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, τι να πουμε πια; Η ομοφυλοφιλία είναι το ίδιο φυσιολογική και αποδεκτή με την ετεροφυλοφιλία για τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς και όλους όσους μάχονται για μια νέα κοινωνία. Το μόνο που απαγορεύεται στις σεξουαλικές σχέσεις, είναι ο εξαναγκασμός κάποιου/ας , δλδ ο βιασμός παντός είδους. Το ΚΚΕ ας το ψάξει λίγο.

μεταβατικός σοσιαλιστής

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΡ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ!! ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ Η ΛΑΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 2, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Η ΕΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ Ν/Σ. ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΦΟΙ ΜΕΛΑΝΣΟΝ-ΚΟΡΜΠΙΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Όταν έχεις απομακρυνθεί (τουλάχιστον) 30 χρόνια από τον μαρξισμό-λενινισμό τότε καταντάς να τρέχεις πίσω από τα gay pride για να κάνεις εισοδισμό και όχι να κοιτάς τους ανθρώπους αυτούς στα μάτια και να τους μιλάς για την προοπτική τους.

μέλος του ΝΑΡ
Αϊντε πάλι η μπάλα στην εξέδρα από τους φίλους του ΚΚΕ, επειδή λέμε το αυτονόητο: Φίλε του ΚΚΕ, κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης σχεδόν της χώρας, μπλοκάρονται οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας. Και μπλοκάρονται από πολύ κόσμο, τμήμα των οποίων είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ κλπ. Το ΚΚΕ που είναι; Πρώτη ερώτηση. β. Για την ομοφυλοφιλία, την ετεροφυλοφιλία και μια αντίληψη που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να αποτελεί πρόταγμα πολιτικό και προγραμματικό για τους κομμουνιστές (και ΔΕΝ ήταν): Η σεξουαλική συμπεριφορά και ο σεξουαλικός προσανατολισμός φίλε του ΚΚΕ, είναι δομικό στοιχείο της ανθρώπινης πρωσοπικότητας, άρα και των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων. Συνεπώς, η κοινωνική/ταξική απελευθέρωση/χειραφέτηση, έχει πάρα πολλά να πει και να υπερασπιστεί απέναντι στις ταξικές κοινωνίες που καταπιέζουν ΚΑΙ αυτό το δομικό στοιχείο. Οι κομμουνιστές αποδέχονται ως απόλυτα ανθρώπινες και «φυσιολογικές» την σεξουαλική συμπεριφορά τόσο της ομοφυλοφιλίας όσο και της ετεροφυλοφιλίας. ΔΕΝ αποδέχονται τον οιοδήποτε σεξουαλικό εξαναγκασμό, οιοδήποτε ατόμου, δλδ τον βιασμό. Όλα αυτά που γράφεις, είναι ό,τι να ναι, και αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στον καπιταλισμό, να χειραγωγεί για τους δικούς του σκοπούς το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ. Το κίνημα αυτό, φίλε του ΚΚΕ, είναι δομικό στοιχείο ενός συνολικότερου ταξικού/κοινωνικού χειραφετητικού κινήματος. Είναι δομικό στοιχείο της προσπάθειας ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης από τον… Διαβάστε περισσότερα »
lathranagnostis
Άρες μάρες κουκουνάρες, ΛΟΑΤΚΙ, «κοινωνικό φύλο», μπλα μπλα μπλα = για όλα φταίει το ΚΚΕ! Αγαπητέ μου, το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, υποστηρίζει ότι δεν το ενδιαφέρει και δεν πρέπει να το ενδιαφέρει, τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του. Το ενδιαφέρον και οι παρεμβάσεις της κοινωνίας, πρέπει να σταματάνε στο κατώφλι του υπνοδωματίου. Από κει και πέρα, το αν μερικοί τυχοδιώκτες βρήκαν τους ΛΟΑΤΚΙ σαν ένα πρόσφορο «target group» και τους χειραγωγούν κατάλληλα, αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης. Οι ΛΟΑΤΚΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ διαφορετικό «αντικείμενο», ούτε πολιτικό εν γένει, ούτε πολύ περισσότερο επαναστατικό! Η κύρια ένσταση του ΚΚΕ, είναι στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ολόκληρη αυτή η νομολογία που παρουσιάζεται ως δήθεν προοδευτική, είναι βαθιά αντιδραστική και απάνθρωπη! Το παιδί, αντιμετωπίζεται σαν αντικείμενο, προορισμένο να συντελέσει μόνο και μόνο στην ολοκλήρωση της ευτυχίας ενός ομόφυλου ζευγαριού και της επιτυχίας όλης αυτής της ιστορίας με το «κοινωνικό φύλο» κλπ. Το ίδιο το παιδί δεν το ρωτάει κανείς. Και άλλωστε και να το ρωτούσε, ένα βρέφος δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό το πως αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτά τα θέματα. Φαντάσου την ψυχολογία που θα αναπτύξει ένα τέτοιο παιδί σαν… Διαβάστε περισσότερα »
μεταβατικός σοσιαλιστής
α. Μέλος του ΝΑΡ, παράλληλα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν δράσεις από σωματεία, συλλόγους και μεμονωμένους ανθρώπους που συμμετέχουν και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που έχουν αναβάλλει πλειστηριασμούς όπως και στις περιπτώσεις που λες εσύ. Βέβαια, αν διαβάζεις μόνο Παντιέρα και ΠΡΙΝ, δεν έχεις και την πιο αντικειμενική ενημέρωση για το ΚΚΕ. β. Συμφωνώ πάνω-κάτω, όμως : 1) Ακολουθείς και εκεί την πολιτική ουράς, όπως και οπουδήποτε αλλού, η οποία είχε πάντοτε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται διεκδικούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 2) Τα νομοσχέδιο για το ΣΣ καθώς και το πρόσφατο για την ταυτοποίηση ουσιαστικά δε λύνουν τα προβλήματα παρά σε ελάχιστο βαθμό στον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν με τροποποιήσεις στους ήδη νόμους. Βέβαια, εδώ κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ έπρεπε να «κατεβάσει» τις προτάσεις του και δε με κάλυψε 100% η τοποθέτηση Γκιόκα. 3) Η ΕΕ αντικειμενικά μπαίνει στο παιχνίδι γιατί αυτά που κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν ως γενικό σχέδιο σε όλα τα μέλη της. Κι εφόσον ο ιμπεριαλισμός είναι κυρίαρχος, αυτός επιβάλλει και τις εξελίξεις άρα δεν μπορείς να το δεις ξεκομμένο. 4)«Και εδώ έχω να σου πω πως σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, ολοένα και περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αντιλαμβάνονται την ανάγκη σύνδεσης των αγώνων… Διαβάστε περισσότερα »
μέλος του ΝΑΡ

βρε μεταβατικέ μου, που είναι το ΚΚΕ στα ειρηνοδικεία εκεί δλδ που διεξάγεται έμπρακτα ο αγώνας; ΠΟΥΘΕΝΑ! Όλα τα άλλα που γράφεις και είναι λάθος και τα ακούω βερεσέ!

μεταβατικός σοσιαλιστής

Άσε μας ρε φίλε, προσωπικά έχω πείρα από την περιοχή μου και όχι μόνο. Βλέπω ανακοινώσεις στον 902 όπως με το ΕΚ Φωκίδας που κάθε Τετάρτη καλεί στο Ειρηνοδικείο, μη τρελαθούμε κιόλας. Επειδή σας είπαν μια… καραμέλα την παπαγαλίζετε χωρίς έλεος. Επειδή δεν εμφανιζόμαστε με πανό και σημαίες ΠΑΜΕ, όπως γίνεται από το «κίνημα»;

Δεν απάντησες γιατί αναδημοσιεύτηκε μία χρονικά άστοχη συνέντευξη σήμερα; Υπάρχει κάποιος λόγος; Γιατί εύκολα φαίνεται ένα βρώμικος.

Επίσης από πού φαίνεται ότι το κίνημα των ΛΟΑΤ έρχεται σε επαφή και υιοθετεί θέσεις του ταξικού κινήματος; Εγώ δεν το έχω αντιληφθεί αυτό.

Κώστας

μεταβατικέ , θέση του ΚΚΕ είναι πως στον σοσιαλισμό «αυτοί οι άνθρωποι» όπως τους λες, μάλλον σου φαίνονται λίγο παράξενοι, … δεν θα υπάρχουν γιατί η σχέση συμβίωσης λέει θα είναι ετεροφυλική και σχετικά σταθερή (ελπίζω όχι παράνομη η μοιχεία) εσύ συμφωνείς με αυτό, ότι στον σοσιαλισμό δεν θα υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ? Καταννοείς πως η θέση αυτή λέει πως «αυτοί οι άνθρωποι» δεν είναι φυσιολογικοί αλλά κάποιο παράξενο αποτέλεσμα του καπιταλισμού ?

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869

Κώστας

lathranagnostis

Τελικά, η γενικότερη εμπάθειά σας με το ΚΚΕ, σας έχει τυφλώσει σε τέτοιο βαθμό, που ούτε ένα απλό κείμενο δεν μπορείτε να διαβάσετε χωρίς να βγάλετε τα γυαλιά της προστυχιάς σας! Της προστυχιάς του πολιτικού παρία!
Που γράφει ρε άθλιο άτομο, ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα υπάρχουν» στον σοσιαλισμό?

Κώστας
Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής. Ο τύπος συμβίωσης θα είναι ετεροφυλικός και … σχετικά σταθερός, το λέει ή όχι ? Πως το ξέρει αυτό το ΚΚΕ ? Θα καταστείλει τους ομοφυλόφιλους ? Δεν θα επιτρέπεται να συμβιώνουν ? Δεν θα υπάρχουν με διοικητικά μέτρα ? Όχι θα μου πεις, φαντάζομαι. Θα εξαλειφθούν τα κοινωνικά αίτια πίσω από κάτι μη φυσιολογικό, αυτό λέει το ΚΚΕ. Επίσης αμέσως πιο πριν εξηγεί ως εξής την ύπαρξη της ομοφιλοφυλίας Ούτε προκύπτει από επιστημονικά τεκμηριωμένες σύγχρονες έρευνες πώς προκύπτει ο σεξουαλικός προσανατολισμός προς το ίδιο φύλο. Σε μεγάλο βαθμό, έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία. Προϊόν του καπιταλισμού η ομοφυλοφιλία, μόνο αυτή όμως, η ετεροφυλοφιλία, ή όπως λέγεται, είναι νορμάλ για … να κάνουμε παιδιά, οπως λέει σε άλλο σημείο,. Ε συγνώμη είναι copy paste η άποψη της εκκλησίας. Αν ο ομοφυλόφιλος επηρεάστηκε … κοινωνικά, ο ετεροφυλόφιλος γιατί επέλεξε αυθόρμητα ? Επίσης πείτε κάποιος στο ΚΚΕ πως η επιστημονική συζήτηση για το αν η ομοφυλοφιλία… Διαβάστε περισσότερα »
ένας
Αριστεροχωρικοί, οι θέσεις σας γενικά για τις «μόδες» αυτές (…»αμερικανιές»…), και στο βαθμό, που μπορούν να είναι σαφείς, παραπέμπουν σε μιαν οργουελιανή «κοινωνία» = «νεώτατο στάδιο του Καπιταλισμού, που σαπίζει»! Καλά σας τα λέει ο «μεταβατικός» και το λινκ, που παρέθεσε, εξαιρετικό. Δείτε, συμπληρωματικά, κι αυτό, στον σημερινό, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017, «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», Σελίδα 24, στα «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», Σχετικά με τη συζήτηση για την «ταυτότητα φύλου»:: http://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=29/9/2017&id=16809&columnId=7124 ——- Τώρα, για τους πλειστηριασμούς, μάλλον σωστή η παρατήρηση, ότι δεν πρωτοστατεί το ΚΚΕ, με την μόνη διαφορά, πως κι εδώ πιο καθαρή ταξική θέση έχει το ΚΚΕ. Εχει αντιταχτεί και έμπρακτα σε πλειστηριασμούς ιδίως φτωχών εργαζομένων, και με παρουσία σε ειρηνοδικεία και με δράση των Λαϊκών Επιτροπών, και με πολιτικές παρεμβάσεις στα νομοθετικά όργανα, αλλά δεν βλέπω να έχει κάνει και σημαία του αυτό το κίνημα, που έχει κυρίως μικροαστική βάση. Μου φαίνεται, πως γενικά εδώ αφήνει την πρωτοβουλία σε σας, σαν …πιο αρμόδιους! Εχετε και δυνάμεις, καθώς όλο το πασόκ (45% της ελληνικής κοινωνίας τυπικά, και ουσιαστικά πολύ περισσότερο), είναι μαζί σας. Το ΚΚΕ, ρίχνει, νομίζω, περισσότερο βάρος των λίγων δυνάμεών του στα εργατικά ζητήματα. Οι αληθινοί προλετάριοι, έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν σπίτι, να τους το πάρει ο πλειστηριασμός… Το ΚΚΕ,… Διαβάστε περισσότερα »
μέλος του ΝΑΡ

Ένας, τα ναρκωτικά σου καίνε το μυαλό. Κόφτα

μεταβατικός σοσιαλιστής

Είπαμε έχει επίπεδο το ΝΑΡ. Πάρε διαλεκτική/υλισμό να χεις, μεγάλε.

μεταβατικός σοσιαλιστής

Κώστα, δεν περίμενα αγόρι μου μία ειλικρινή απάντηση από σένα. Όπως και φυσικά δε λέει κάτι τέτοιο το άρθρο καθώς μιλάει για οικογένεια και όχι για τις ερωτικές ή συντροφικές σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων. Καθότι και το άρθρο λέει ότι ο προσδιορισμός προς το ίδιο φύλο έχει ρίζες και στην ίδια τη φύση των ταξικών κοινωνιών. Το αρνείσαι αυτό;
Και για λύσε μου και κάτι τελευταίο: Παρότι εσύ, ως δημοκρατικός ΛΑΕτζής και δεδομένης της απέχθειάς σου για το συντηρητικό ΚΚΕ, τάσσεσαι υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ με τα στήθη στην πρώτη γραμμή, τους εφτά μήνες συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, πώς τους άντεξες;

Κώστας

δεν συγκυβέρνησα 7 μήνες με τους ΑΝΕΛ, αλλά με τέτοιες ανοησίες δεν θα ξεπεράσεις το οτι το ΚΚΕ λέει πως οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι φυσιολογικοί.Και το σημείο μιλάει για συμβίωση και ορίζει και καθήκον … μονογαμίας. Ωραίος σοσιαλισμός, θα μας τρέχουν με το … σεντόνι στην αστυνομία όπως τον Κωνσταντάρα στην Βίλα των Οργίων.

για το άλλο που λες πρέπει να απαντήσεις εσύ που λες πως το κανονικό είναι η έλξη προς άλλο φύλο όπως λέει και ο καπιταλισμός, εγώ δεν είπα πως το κανονικό είναι η έλξη προς το ίδιο φύλο.

Κώστας

μεταβατικός σοσιαλιστής

Ναι, ως γνωστόν η ΛΑΕ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ ούτε έκανε τα πάντα για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οκ…

Αν εσύ θες να ταυτίσεις τα όργια με το πλαίσιο ανατροφής των παιδιών σου τότε καν’ το και γίνε περίγελος.

Ο καπιταλισμός θα ήταν χαζός αν έλεγε ότι αυτό είναι το σωστό. Δηλαδή, το ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι καπιταλισμός, Κώστα; Για φυσιολογικό δεν λέει κανείς, καθώς δεν υπάρχει. Αλλά, για το φυσικό, αυτό που επιβάλλεται ως κανόνας από τη φύση και τη φυσιολογία, μάλλον θα σε διαψεύσει η ίδια η ιστορία.

Κωστας

Πανικουλης μεταβατικε, γιατι ?

Φοβερο το επιχειρημα σου οτι ο Λαφαζανης ηταν ΣΥΡΙΖΑ, και οχι η ΛΑΕ βεβαια, αρα οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι φυσιολογικοι.

Φοβερο και το λογοπαιγνιο πως οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι φυσικοι ανθρωποι.

Πηγαινε σε εναν ομοφυλοφιλο και, αν του μιλας γιατι μαλλον σταυροκοπιεσαι και τρεχεις μακρυα, πες του πως το ΚΚΕ δεν λεει πως δεν εισσι φυσιολογικος αλλα πως δεν εισαι φυσικος, και εισαι και κοντρα στην φυσιολογια.

Για το ΠΟΤΑΜΙ να πω απλα πως η ομοφοβια τυπου ΑΝΕΛ, ΚΚΕ δεν ειναι η απαντηση στον φιλελευθερο δικαιωματισμο. Το κομμουνιστικο κινημα αρθρωνει τις δευερευουσες αντιθεσεις στην κεντρικη και σιγουρα δεν θεωρει ουτε ουδετερα ουτε θετικα διαφορα αστικα ιδεολολογικα υποσυνολα οπως ο σεξισμος, η πατριαρχια η ομοφοβια.

Κωστας

μεταβατικός σοσιαλιστής

Καθόλου πανικός, ίσα ίσα κάνω συζήτηση πάνω σε ένα θέμα που δεν το παίζω ειδήμων. Φαντάζομαι εσύ το έχεις εξαντλήσει επιστημονικά για να μιλάς με τόση σιγουριά και το δάχτυλο υψωμένο απέναντί μου. Και μιλάς με απέχθεια προς κάθε ΚΚΕ λες και έχει ποτέ φερθεί κανείς ρατσιστικά σε ομοφυλόφιλο και λες και δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι φίλοι και μέλη του ΚΚΕ. Μάλιστα αηδιάζεις και με παρουσιάζεις σαν την κυρά Κατίνα του χωριού, αλλά δεν είχες κανένα πρόβλημα να στηρίξεις και να συμμετέχεις (όχι ο Λαφαζάνης, αλλά η πλειοψηφία των οργανώσεων της ΛΑΕ) σε μία κυβέρνηση ομοφοβικών που ασπάζονται την μέθοδο του Χίτλερ προς τους ΛΟΑΤ.
Ομοφοβία του ΚΚΕ δεν υπάρχει, βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα έτσι ήξερε να κάνει κριτική δε θα αλλάξετε τώρα, είπαμε.
Όποτε, άσε τις εξυπνάδες. Αλλά, άμα τις αφήσεις και αυτές δε θα έχεις τι να πεις αφού το επίπεδο της ανάλυσης της ΛΑΕ το φτάνει και ένας πρωτο-οργανωμένος ΑΡΕΝίτης.

Κώστας
Αν ξέρω λες κάποιον ΚΚΕ που φέρθηκε ρατσιστικά σε ομοφυλόφιλο. Ξέρω τον Γκιόκα που είπε πως τους ομοφυλόφιλους τους έφτιαξε ο καπιταλισμός, δηλ δεν είναι φυσιολογικοί, αυτό είναι ρατσιστική άποψη,, άρα και με κάποιον τρόπο συμπεριφορά. Εσύ που επίσης λες ότι δεν είναι φυσιολογικοί, αυτό είναι μια ρατσιστική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους, το να συμφωνείς με το ιδεολογικό πλαίσιο των ομοφιικών πογκρόμ δεν σε κάνει συνένοχο με αυτούς που συμμετέχουν σε αυτά αλλά δεν σε αθωώνει κιόλας. Το να με μπερδεύεις με έναν πολιτικό χώρο που δεν τον ψήφισα ποτέ καν επειδή τα περισότερα μέλη της μετωπικής συσπείρωσης που στήριξα το 2015 ήταν σε αυτόν τον χώρο για να αλλάξεις την κουβέντα που είναι για την ομοφοβία του ΚΚΕ , αυτό είναι ο πανικούλης. ¨Οποιος έχει άποψη την βάζει, δεν αλλάζει το θέμα, δεν αλλάζει η κρίση κανενός για τις θέσεις του ΚΚΕ για τους ομοφυλόφιλους ανάλογα με την άποψη για τις ευθύνες του Λαφαζάνη για το μνημόνιο και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Που μεταξύ μας ο Λαφαζάνης αν και υπουργός τότε ακόμα και όχι απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε πως το μνημόνιο του Τσίπρα είναι αναγκαίο κακό όπως έκανε το ΚΚΕ. Επίσης ο Λαφαζανης εκτός από ΣΥΡΙΖΑ ήταν… Διαβάστε περισσότερα »
lathranagnostis

«Ξέρω τον Γκιόκα που είπε πως τους ομοφυλόφιλους τους έφτιαξε ο καπιταλισμός,….»
Η προστυχιά σου δεν χωνεύεται με τίποτα. Ο Μακάρθυ και οι «βασιλικοί επίτροποι» θα σε ζήλευαν!
Που το είπε αυτό ο Γκιόκας?

Κώστας

Το Link μπήκε πιο πάνω λαθραναγνώστη.

Κώστας

μέλος του ΝΑΡ

Σαφώς και η έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου, ΔΕΝ έχει ρίζες στην φύση των ταξικών κοινωνιών. Ο,τι να ναι φ΄λε μεταβατικέ!

μεταβατικός σοσιαλιστής

Μάλλον, δε συμφωνείς με τον Ένγκελς τότε. Δεν το λέω για κακό, ούτε εγώ τα έχω λυμένα αυτά τα πράγματα και νομίζω κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Άλλα, βλέπω μία μεγάλη υποχώρηση και καμία κριτική σε θέσεις που υπερασπίζεται ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός όπως η ΕΕ. Και αυτό δε με βοηθά να πάρω αυτά που λέτε με καλό μάτι.

μέλος του ΝΑΡ

Ο σεξισμός, η πατριαρχία, η ομοφοβία, είναι ταξικες/εκμεταλλευτικες αντιλήψεις που αφενός χαρακτηρίζουν κ τμήματα της εργαικής ταλξης κ του λαού κ αφετέρου χρειάζεται μέτωπο εναντίον τους. Συνολικά, το γυναικείο κ το εμφυλο ζήτημα, είναι πεδία αντιπαράθεσης καπιταλισμού κ κομμουνισμου. Η σεξουαλική χειραφετηση κ ελευθερία επιλογής, είναι χειραφετηρικα προταγματα, Ειδικά όσο συνδέονται με το ευρύτερο εργατικό κ λαϊκό κίνημα!

μέλος του ΝΑΡ
ΠΟΙΑ είναι η θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα ομοφυλοφιλίας/ετεροφυλοφιλίας και γενικά της σεξουαλικής συμπεριφοράς; Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από τον ριζοσπαστη: «…Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής. Βασικό στοιχείο θα είναι η ισοτιμία της γυναίκας, η απελευθέρωσή της από τη σκλαβιά του ατομικού νοικοκυριού, η απαλλαγή της από την αποκλειστική ευθύνη στην ανατροφή των παιδιών, η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου για την ισότιμη συμμετοχή της στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής, με μέτρα προστασίας της υγείας της, παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν από τη μητρότητα….». Κοιτάξτε πόσο λαθεμένη είναι η θέση του ΚΚΕ και πόσο συμβάλλει στην διαιώνιση της καπιταλιστικής ηγεμονίας στο ζήτημα αυτό: α. Το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται ως «φυσιολογική» σεξουαλική συμπεριφορά την ετεροφυλοφιλική και ως «μη φυσιολιογική» την ομοφυλοφιλική. β. Το προχωρά μάλιστα ακόμα παραπέρα, τονίζοντας πως αυτή η ετεροφυλοφιλική σχέση «θα είναι και σχετικά σταθερή». Γιατί είναι λαθεμένη η θέση του ΚΚΕ και προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στην διαδικασία ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης; α. Διότι δεν αναγνωρίζει την ομοφυλοφιλία ως μια εξίσου αποδεκτή ατομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά, σεξουαλική συμπεριφορά. Ο,τι και να λέει ο κ. Κουτσούμπας του στυλ «δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει… Διαβάστε περισσότερα »
lathranagnostis

Τι λες βρε μεγάλε ινστρούχτορα? Το ΚΚΕ θεωρεί ότι και στον σοσιαλισμό τα παιδιά πρέπει να γεννιούνται από συνουσία άντρα με γυναίκα? Πω πω….!!! Κι ακόμα χειρότερα, το ΚΚΕ θεωρεί ότι η φύση προσέδωσε στη σεξουαλική πράξη το στοιχείο της απόλαυσης για να εξασφαλίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την αναπαραγωγή των ειδών άρα αυτό είναι το φυσιολογικό…!
Φρίκη!!!
Το ΚΚΕ ονειρεύεται απλά έναν καινούργιο κόσμο κι όχι έναν…. «Θαυμαστό καινούργιο κόσμο»!
Στον «επανανοηματοδοσμένο» σοσιαλισμό του ΝΑΡ, τα παιδιά προφανώς, θα κατασκευάζονται σε τεχνητές μήτρες – «κέντρα επώασης» και μετά θα διανέμονται σε ομόφυλους και ετερόφυλους……
Τύφλα να χει ο Α. Χάξλεϋ και οι δυστοπίες του….

μέλος του ΝΑΡ

ΤΙ σχέση έχει η τεκνοποιία με αυτό που συζητάμε λαθραναγνώστη; Αυτό είναι το… θέμα μας; Και βέβαια τα παιδιά θα γεννιούνται από άντρα και γυναίκα! Και το ίδιο βέβαια, για κομμουνιστικές αντιλήψεις σαν του ΝΑΡ και πολλών-πολλών άλλων αγωνιστών, η ομοφυλοφιλία και η ετεροφυλοφιλία είναι 2 το ίδιο αποδεκτές και «φυσιολογικές» συμπεριφορές ΗΔΗ από σήμερα. Το ΚΚΕ ας ψαχτεί δεν κάνει κακό!

ένας

με τέτοια μυαλά θα μείνετε περιθώριο, ταϊζοντας και την Χρυσή Αυγή.
Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε ΚΚΕ!

μέλος του ΝΑΡ

Μην πετάς μπάλα στην εξέδρα. Λέμε τα αυτονόητα για μια χειραφετητική αντίληψη. Άιντε να στα ξαναπώ: Α. Το φύλο είναι βιολογικά καθορισμένο.

Β. Ο ερωτισμός μπορεί να αναπτύσσεται κ να εκφράζεται κ σεξουαλικά τόσο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φυλου, όσο κ μεταξύ ατόμων του ιδιου φύλου.

Γ. Τα παιδιά θα γεννιούνται από τις γυναίκες. Μπορούν όμως είτε να μεγαλωνουν στην κλασική οικογένεια που όλοι αγαπήσαμε, ή μπορουν να μεγαλώνουν εντός άλλου τύπου «οικογενειας». Κ μην ανησυχείς: Ψυχάκια βγαίνουν από όλες τις μορφές οικογενειας δοξω τι γιαραμπή!

lathranagnostis

Δηλαδή θα υπάρχουν παιδιά που θα γεννιούνται από γυναίκες αλλά θα μεγαλώνουν σε περιβάλλον που τον ρόλο της γυναίκας θα τον έχει άντρας ομοφυλόφιλος. Και κατά τη γνώμη σου, αυτά τα παιδιά δεν θα θεωρούνται, από χέρι, «δεύτερης κατηγορίας»!

lathranagnostis
Έχει και παραέχει! Η τεκνοποιία είναι αυτή που καθορίζει τη φυσιολογικότητα της σχέσης μεταξύ των φύλων. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που δεχτούμε ότι και μια σχέση που δεν ευνοεί την τεκνοποιία είναι φυσιολογική, το απαγορευτικά αφύσικο είναι να ανατραφεί ένα παιδί μέσα σε μια τέτοια σχέση και να υποστεί, χωρίς να το έχει επιλέξει το ίδιο, όλα αυτά που προανέφερα. Τα παιδιά αυτά, όταν ενηλικιωθούν και καταλάβουν πως χρησιμοποιήθηκαν, θα γίνουν από τους χειρότερους ομοφοβικούς. Χώρια που με τα άπειρα κόμπλεξ που θα έχουν και το μίσος στη ψυχή τους, θα είναι εντελώς εχθρικά προς το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Η αστική τάξη, μέσα από αυτά τα άτομα, θα στρατολογεί με ασφάλεια τους μελλοντικούς δεσμοφύλακες της εργατικής τάξης. Παρόμοια «παιχνίδια» με το μυαλό και τη ψυχή παιδιών, έχει ήδη χρησιμοποιήσει η αστική τάξη, χρησιμοποιόντας μάλιστα τα ίδια της τα παιδιά. Οι αξιωματικοί του αγγλικού στρατού επί αποικιοκρατίας, την έννοια της ιεραρχίας και της πειθαρχίας, την βίωναν και την εμπέδωναν στα αριστοκρατικά κολέγια που τους έστελναν οι γονείς τους, όταν ήταν παιδιά. Και την εμπέδωναν με τον βιασμό! Οι μεγάλοι «πηδούσαν» τους μικρούς γιατί και οι μεγάλοι, όταν ήταν μικροί, τους είχαν πηδήξει κι εκείνους . Κι εκτός από την εμπέδωση… Διαβάστε περισσότερα »
μέλος του ΝΑΡ

Λαθραναγνώστη: Α. Η ποιότητα της σχέσης 2 ανθρώπων είναι αυτή που διαμορφώνει τον ψυχικό κόσμο των παιδιών κ όχι αν τα άτομα αυτά είναι του ιδιου η διαφορετικού φυλου.

Β. Το παραδεχεσαι και εσύ: Ο βιασμός είναι αυτός που συμβάλλει σε αντικοινωνικες δυνάμει προσωπικότητες και όχι η ομοφυλοφιλια η η ετεροφυλοφιλια! Η διαστροφή είναι ο βιασμός είτε ετεροφυλοφιλικος, είτε ομοφυλοφιλικος! Ηελευθερη σεξουαλική επιλογή είναι δομικό στοιχείο ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος χειραφέτησης!

lathranagnostis

«Η ποιότητα της σχέσης 2 ανθρώπων είναι αυτή που διαμορφώνει τον ψυχικό κόσμο των παιδιών κ όχι αν τα άτομα αυτά είναι του ιδιου η διαφορετικού φυλου.»
Ποιός το λέει αυτό? Ο Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ?

Νίκος

Ο Ραλφ Πόλε (όλοι γνωρίζουν την ιστορία του),είχε πεί στους Αεροπαγίτες την ημέρα που επρόκειτο να βγεί η απόφαση: «έχω στο πέτο μου δύο καρφίτσες,μία με το σήμα του κινήματος των ομοφυλοφίλων και μία με το κόκκινο αστέρι και το σφυροδρέπανο της επανάστασης,για όποιο κι αν από τα δύο σήματα πεθάνω,για μένα θα ναι σαν να υπηρετώ την ίδια επανάσταση…»

wpDiscuz