.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Nέα συλλογικότητα μισθωτών-ανέργων-αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών


modern-timesΑνοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση μιας νέας συλλογικότητας μισθωτών-ανέργων-αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών

Σάββατο 8 Οκτώβρη 2016 στις 5μμ στο ΣΑΔΑΣ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι)

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Οι εκλογές του ΤΕΕ στις 20 Νοέμβρη 2016 αποτελούν τις πρώτες εκλογές πανελλαδικής κλίμακας μετά την πλήρη προσχώρηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μνημονιακό στρατόπεδο και συμπίπτουν με το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων που καμιά κυβέρνηση ως τώρα δεν τολμούσε να πάρει.

Είναι καθήκον όλων μας όσων έχουμε υποστεί τις συνέπειες από αυτή την πολιτική να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι τόσο στους επίσημους υπερασπιστές της κυβέρνησης, όσο και στους διαχρονικούς εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής στο ΤΕΕ.

Όσοι και όσες απολυθήκαμε, όσοι χάσαμε το δικαίωμα στην περίθαλψη, όσοι είμαστε μισθωτοί με μπλοκάκι και με voucher, όσοι καθυστερούμε μήνες ολόκληρους να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, όσοι υποστήκαμε μειώσεις, όσοι είδαμε τις απολαβές μας να συρρικνώνονται και τα έξοδά μας σε εισφορές, υπηρεσίες πρόνοιας, έμμεσους και άμεσους φόρους να εκτινάσσονται, όσοι είδαμε φίλους και συγγενείς να μεταναστεύουν, όσοι δεν γραφτήκαμε καν στο ΤΕΕ γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να ζήσουμε καλύτερα.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αν δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, καμιά κυβέρνηση, κανένας «υπουργός των μηχανικών» και κανένας «εκπρόσωπος μας» στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορεί να βελτιώσει τη θέση μας.

Αποδείχθηκε ότι όλες οι παρατάξεις που τις τελευταίες δεκαετίες συνδιοικούν το ΤΕΕ, όπως και αν διασπώνται, όπως και αν ενώνονται, όπως και αν αλλάζουν κάθε φορά τ’ όνομά τους, δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα μας.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κλέβουν τις εισφορές μας και να τις μετατρέπουν σε δάνεια και σε εγγυητικές για τις εταιρείες τους. Εργολάβοι, μεγαλοστελέχη και διευθυντάδες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πλουτίζουν από την εκμετάλλευση και το υστέρημα ανέργων, άπορων και ανήμπορων συναδέλφων.

Μισθωτέ, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε,

Σε αυτές της εκλογές μην ψηφίζεις ότι και το αφεντικό σου, μην ψηφίζεις τις παρατάξεις των εργοδοτών, μην ψηφίζεις παρατάξεις που στηρίζουν ή συναλλάσσονται με την Κυβέρνηση.

Είναι ντροπή να εκλέγουμε εκπρόσωπους μας αυτούς που μας ξεκληρίζουν, αυτούς που έχουν στο πρόγραμμά τους το κλειστό μητρώο επαγγελματικών δικαιωμάτων, αυτούς που είναι έτοιμοι να ρίξουν τα εναπομείναντα αποθεματικά του ταμείου μας στην Attica Bank, αυτούς που πολιτεύονται στο ΤΕΕ με μόνο στόχο να πάρουν κάποιο δημόσιο έργο, κάποια επιδότηση, κάποια κυβερνητική ή συνδικαλιστική καρέκλα.

Σου απλώνουμε συναδελφικά και συναγωνιστικά το χέρι για να αγωνιστούμε μαζί.

Μας ξέρεις και μας γνωρίζεις, μας έχεις δει στην απόλυσή σου, μας έχει δει στις κινητοποιήσεις ενάντια στις αυξήσεις των εισφορών, μας έχεις δει να ακυρώνουμε συνεδριάσεις του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ κάθε φορά που προσπαθούσαν να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο συμφέρον των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους, μας έχεις δει στη γειτονιά σου, στην διαδήλωση, στα κινήματα αλληλεγγύης.

Γνωριζόμαστε από την ΑΕΠ, τη Συσπείρωση, το ΣΜΤ, την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, γνωριζόμαστε από το αμεσοδημοκρατικό, αντι-διαχειριστικό κίνημα.

Θέλουμε να φωνάξουμε την αλήθεια!

Χορτάσαμε «αριστερά» παχιά λόγια και κούφια πολυσέλιδα προγράμματα, χρειαζόμαστε μια αριστερά της πράξης, της αλληλεγγύης, της αναφοράς στα πιο πληττόμενα, τα πιο ταξικά χτυπημένα στρώματα.

Φτάνει πια η κοροϊδία της Ευρώπης των Λαών! Μέσα στην ΕΕ και το € δεν μπορεί σήμερα να υπάρξουν ούτε δημόσια αγαθά, ούτε εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Φτάνει πια η κοροϊδία του ΤΕΕ όλων των Μηχανικών! Το ΤΕΕ είναι αναπόσπαστο τμήμα του κράτους. Νομοθετεί, κρίνει, εφαρμόζει την πολιτική των Κυβερνήσεων, των Μνημονίων, της ΕΕ.

Το ΤΕΕ λειτουργεί ως φορο-εισπρακτικός μηχανισμός του Κράτους απέναντι και στην Κοινωνία και ως εισφορο-εισπρακτικός απέναντι στους Μηχανικούς, ανοίγει θεσμικούς δρόμους για την καταλήστευση και την περιβαλλοντική καταστροφή του Δημόσιου Χώρου, υποστηρίζει την εταιρική και ανταποδοτική μετάλλαξη των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μας γεννά η κοινωνική ανάγκη και όχι η πολιτική σκοπιμότητα!

Γυρίζουμε την πλάτη μας στην λογική των στείρων παραταξιακών ισορροπιών, των μαγειρεμάτων και των ανταλλαγμάτων.

Θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά!

Θέλουμε να οικοδομήσουμε το νέο που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην συγκρότηση μιας νέας, ζωντανής κίνησης με συλλογική και αγωνιστική αναφορά στα συμφέροντα μισθωτών-ανέργων-αυτοαπασχολούμενων, απέναντι στα συμφέροντα εργοδοτών-διευθυντών-γραφειοκρατών του ΤΕΕ.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους που μοιράζονται την αγωνία και την ελπίδα μας να παραβρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2016 στις 5μμ στο ΣΑΔΑΣ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι) στην ιδρυτική συνάντηση της συλλογικότητας που τόσο μας λείπει.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

14 Σχόλια στο "Nέα συλλογικότητα μισθωτών-ανέργων-αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών"

Ηλίας Τζ.

Εκλογές έρχονται, ….ώρα για «συλλογικότητες»!

Ανώνυμα
Κατά τη γνώμη μου είναι πιο τίμιο να γίνεται, έστω και προεκλογικά, σε ένα σωματείο, έναν επιστημονικό σύλλογο ή ένα επιμελητήριο, η αποκρυστάλλωση των διεργασιών, των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων των τακτικών και άλλων επιλογών, με τη δημιουργία νέων σχημάτων, από το να υπάρχει ένα σχήμα, μια παράταξη η οποία, πώς να το κάνουμε, είναι αδύνατο στη διάρκεια τόσων δεκαετιών να μην έχει αλλάξει απόψεις, τακτικές κλπ. Εδώ το κόμμα αλλάζει (μέσω των συνεδρίων του) πρόγραμμα. Και μην ξεχνάμε πως πάντα στις συμπαγείς κομματικές παρατάξεις πάντα υπάρχει προεκλογικά η αναζήτηση αγωνιστών πέρα από το κόμμα που θα την πλαισιώσουν. Και του οποίους τους ξεχνά μετά τις εκλογές. Ειδικά στον επιστημονικό και φοιτητικό χώρο. Όσο για το ΤΕΕ η μάχη ενάντια στην διαχειριστική λογική, το ρόλο του, σε ποιους θες να απευθυνθείς και να εκπροσωπήσεις, δίνεται χρόνια και είναι θετικό να κερδίζεις κόσμο με αυτή. Και είναι λυπηρό να χάνεις κάποιον άλλον που για ένα διάστημα συμπορεύτηκες. Αλλά τι να κάνουμε. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται να διαλέξουμε. Έτσι στήνονται τα μέτωπα από τα κάτω. Δεν είναι σωστό οι κεντρικές πολιτικές γραμμές να επιβάλουν στα σχήματα τις γραμμές. Οπότε ούτε το ΣΕΚ πείστηκε να εγκαταλείψει τη συσπείρωση (αν και σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα φαινόταν… Διαβάστε περισσότερα »
Κώστας

δεν υπάρχει τμήμα της ΑΡΑΝ που κάνει το ένα και τμήμα της ΑΡΑΝ που κάνει το άλλο, η ΑΡΑΝ συμμετέχει σε μαζικά σχήματα που κάνουν πολιτική κοινωνικού χώρου με βάση τις αντιφάσεις και αντιθέσεις του κοινωνικού χώρου και σε σύνδεση με την πάλη κατά της κυρίαρχης πολιτικής. Να προσέχουμε τι γράφουμε ανώνυμε σύντροφε 11:17 όταν αυτά που γράφουμε έχουν να κάνουν με εσωτερικό οργανώσεων.

κατά τα λοιπά η σύγκλιση ανάλυσης και πρακτικών ανάμεσα στους 4 χώρους (ΑΕΠ, ΣΑΜ, ΤΟΜΗ, ΑΣ) είναι σημαντική και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα κατά της μετωωπικής τους συνεργασίας στην προοπτική νέου σχήματος

Κώστας

Ανώνυμα

Εκεί στα εσωτερικά σας όργανα το σκεφτήκατε το νέο σχήμα να το ονομάσετε ΑΑΕΠ-ΕΜ, η έβαλαν και οι συριζαίοι το μυαλό τους, γιατί οι συριζαιοι τα έκαναν αυτά. Φύγατε από το σχήμα ΑΕΠ-ΕΜ. Και μαζί με τη Συσπείρωση και τους συριζαίους κάνατε την ΑΑΕΠ-ΕΜ. Ότι και δικαιολογία να πείτε το όνομα σκοπό έχει να προκαλέσει σύγχυση προεκλογικά. Αλλά αυτό έχει κοντά ποδάρια. Δείχνει όμως το πόσο μικροπολιτικά μπορείτε να σκεφτείτε. Κάτι πιο πέρα θέλει αρετή και τόλμη.
Ο ανώνυμος του 11:17

Κώστας

δεν νομίζω οτι αυτό είναι το όνομα της συνεργασίας, μάλλον το δικό μας μέσα στην μετωπική συνεργασία.

ρίξε και άλλο το επίπεδο σ 11:17

Κώστας

Ανώνυμα

Αν δεν σε προσβάλει το επίπεδο μου εξήγησε μου: Το όνομα ΑΑΕΠ-ΕΜ δεν θα το έχετε στον τίτλο ή τον υπότιτλο του ψηφοδελτίου; Θα το έχετε μόνο σαν ΑΡΑΝ για τις εσωτερικές σας διαδικασίες; Αν είναι έτσι να ζητήσω συγνώμη, αν πάλι όχι, άσε με στο επίπεδο μου.

Κώστας

ναι ναι, γιατί οι μηχανικοί είναι τόσο καθυστερημένοι που όταν θα δούν το πολύ πιασάρικο όνομα, κάτι σαν Αριστερή Συνεργασία (Αριστερή Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Μηχανικών, Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, Τομή Αυτόνομο Δίκτυο Μηχανικών, Αριστερή Στροφή Μηχανικών) θα νομίσουν ότι αυτό είναι η ΑΕΠ ΕΜ που είχε πάρει 70% στις τελευταίες εκλογές με αποτέλεσμα να είναι τόσο πολύ δυνατό brand και logo, και θα ψηφίσουν την συνεργασία.

δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις συγνώμη, νόμιζες ότι έτσι λένε την συνεργασία, άνθρωπος είσαι έκανες λάθος, το πρόβλημα είναι ότι το συνεχίζεις. ¨Οσον αφορά το αν η συνεργασία έχει σχέση με την ΑΕΠ ΕΜ, την ιστορία της και τα κεκτημένα της, τι να κάνουμε, έχει, αν θέλουν οι μηχανικοί της ΑΡΑΝ να αναφέρονται στο σχήμα που έφτιαξαν, μαζί με άλλους, και στήριξαν για τόσα χρόνια δεν θα σε ρωτήσουν

Κώστας

Ανώνυμα

Οι μηχανικοί της ΑΡΑΝ μπορεί να θέλουν να αναφέρονται στο σχήμα που έφτιαξαν με άλλους, όμως οι άλλοι δεν πάνε στην συνεργασία με τους Λαφαζανικούς. Οι μηχανικοί της ΑΡΑΝ είναι απλώς μειοψηφία και προσπαθούν να καπηλευτούν ότι μπορούν από την ΑΕΠΕΜ. Είναι φυσικά πολύ μικρόνοοι γιατί το όνομα δεν είναι κάποιο brand

Κώστας

καπηλεία είναι να λες ότι η ΑΕΠ ήταν δικιά σας οπότε η ΑΡΑΝ κάνει καπηλεία.

σύγκρινε την ΑΑΚ μηχανικών που ακόμα γελάνε οι μηχανικοί, όσοι ήξεραν για την ύπαρξη της, λίγοι δηλ. (που δεν έμοιαζε καθόλου με τα ΕΑΑΚ, ε ?) με την ΑΕΠ και μετά μιλάμε για το τι ήταν η ΑΕΠ

εν τω μεταξύ το όνομα δεν μοιάζει καν τόσο πολύ και δεν είναι καν αυτο το όνομα αλλά συνεχίζουμε να συζητάμε αυτή την γελοιότητα

Κώστας

Ανώνυμα

Δηλαδή Κώστα θα είστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με όσους ψήφισαν μνημονιακές αποφάσεις για τα αναδρομικά στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ; Και για την Τράπεζα Αττικής; Έχετε κάποια γνώμη για τις θέσεις που διατύπωσαν τα μέλη της ΛΑΕ στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ;

Η ΑΕΠ είπε όχι σε όλα αυτά και δεν θα συνεργαστεί, και επίσης η ΑΕΠ δεν είχε καμία κοινή πρακτική με όλα τα παραπάνω !!!

Δηλαδή ως ΑΡΑΝ είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε ακόμα και με τα μέλη της ΛΑΕ που ψηφίζουν τις αποφάσεις της ΔΟΥΡΟΥ;

Πες μας για να καταλάβουμε, αυτό που κάνετε στο ΤΕΕ απλώς μια εξαίρεση, ή είστε διατεθειμένοι να δώσετε γη και ύδωρ στο Λαφαζανη

Κώστας
κοίταξε να δεις, υπάρχουν, ιστορικά και διαχρονικά, διάφορες απόψεις για ότι μπορεί να μπει κάτω από την έννοια «συνδιοίκηση». Υπάρχουν και πιο ριζοσπαστικές από αυτές που έχουμε εμείς (ας πούμε οι χώροι των ΕΑΑΚ και των Παρεμβάσεων) ότι δεν πρέπει να πάμε καν, υπάρχουν και πιο διαχειριστικές, ότι πρέπει να πάμε να σώζουμε ότι σώζεται. Αυτό έκαναν σε μια ψηφοφορία οι σύντροφοι του αριστερού ρεύματος για να αλλάξουν στάση μετά και να αναγνωρίσουν το λάθος, οπότε το συγκεκριμένο μάλλον καλή ένδειξη σύγκλισης είναι και καλής δουλειάς που γίνεται στην ΛΑΕ μηχανικών. Χωρίς βέβαια η συνεργασία να ταυτίζεται με την ΛΑΕ μηχανικών μιας και συμμετέχει πολύ μεγάλο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η δε θεωρία ότι μηχανικοί του αριστερού ρεύματος ψηφίζουν την κατάργηση διατάξεων Στρατούλη δεν είναι σοβαρή, πρόκειται για αναμενόμενες διαφορές και αντιθέσεις στην συνύπαρξη τμημάτων με διαφορετική προέλευση και μάλιστα με επίλυση των αντιθέσεων στην κατεύθυνση των κεκτημένων της επαναστατικής αριστεράς βέβαια για να φτιαχτεί η κομματική παράταξη τμήματος μόνο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεύθυνση σε κομμάτι εργαζόμεων μηχανικών και όχι σε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς έπρεπε να βρεθεί το πρόσχημα. η κοινή δράση των παρατάξεων είναι σταθερή από πάντα, το τέλος της ΑΕΠ δεν θα αφήσουμε να γίνει ευκαιρία για… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

Εντάξει έκαναν κάποια λάθη! Τα όποια κόστισαν στους μηχανικούς 3-4 χιλ ευρώ, Και ως ΑΡΑΝ το πνίξατε, δεν κάνατε καμία δημόσια δήλωση προκειμένου να μπορείτε να κατεβείτε μαζί τους. Όσο για την Αττικής, τι έγινε , το κατάλαβαν το λάθος τους κι εκεί;;;
Τώρα Κώστα είναι αργά να λέτε για την ΑΕΠ, τώρα αποχωρήσατε από την ΑΕΠ ας το σκεφτόσασταν νωρίτερα. Υπονομεύσατε συστηματικά με την στάση σας πραγματικές δυνατότητες ενότητες με κομμάτια που είχαν κοινές αντισυνδιαχειριστικές, προκειμένου να υπηρετήσετε το σχέδιο του λαφαζάνη

Κώστας

τι λες μωρε, τι κόστισε, τα έχεις παίξει ? ποια απόφαση κρίθηκε από μια ψήφο στο ΤΣΜΕΔΕ, που αλλοίμονο και αν ίσχυσε η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ να πάει η αύξηση σε βάθος χρόνου, αν δεν ίσχυσε πήγε η αύξηση σε λιγότερο βάθος χρόνου. Και τι να πει η ΑΡΑΝ, οι ίδιοι είπαν ότι ήταν λάθος, δημόσια. Αν νομίζεις οτι με τέτοια ψέματα, ή με τέτοια ασχετοσύνη, στήνεις πολιτική γραμμή είσαι λάθος γιατί ο κόσμος της δουλειάς και του αγώνα είναι ηττημένος, όχι ηλίθιος.

Κώστας

Κώστας

Και μια είναι αυτά το κομμάτια τα καλά, η ΤΟΜΗ που λένε οι αποχωρήσαντες από την ΣΑΜ, ότι … προσπαθήσατε να κατέβουμε όλοι μαζί ? Η ΤΟΜΗ είναι στο ενωτικό μετωπικό σχήμα, η ΤΟΜΗ κατεβαίνει και με την Στροφή. Γιατί είναι καλή η ΤΟΜΗ και η Στροφή κακή ? Αν η Στροφή είναι … μνημονιακή γιατί η ΤΟΜΗ που λέτε είναι καλή κατεβαίνει μαζί της ? Η ΤΟΜΗ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ δηλ ? Έλεος ρε παιδιά, λίγη ειλικρίνεια, στηρίξτε μια επιλογή που κάνετε και όχι απο το πρώτο δευτερόλεπτο μελάνι σαν την σουπιά για να μην δούμε τι κάνετε.

Κώστας

wpDiscuz