.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Imagine: Σελέμπριτι από την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα στην Ουκρανία


oukrania2Γράφει ο aristerix

Επιτέλους, οι διανοούμενοι σπάνε τη σιωπή τους! Όχι για την περιοχή μας, όχι για τα μνημόνια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο που ξεσαλώνει, αλλά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Έχει χιούμορ η ζωή…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα, σχολίασε ο Μαρξ τη σχετική ρήση του Χέγκελ («Τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»).

Νέα ‘εκστρατεία στην Ουκρανία’, διαφορετική από του 1919. Όχι με το 34ο Σύνταγμα Πεζικού αυτή τη φορά, αλλά με πολιτιστικά βλήματα. Ηθοποιοί, μοντέλα, σελέμπριτι, αοιδοί, επιστρατεύονται (από τον ΟΗΕ, καθώς διαβάζουμε) για να εκφράσουν σε ένα κοινό σποτ την ευχή: «Άμεσα ειρήνη στην Ουκρανία»!

«Διάσημοι Έλληνες στέλνουν μήνυμα προς το λαό της Ουκρανίας», τιτλοφορείται το σχετικό βιντεάκι.

Στέλιος Ρόκος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιμή Ντενίση, Κέλλυ Κελεκίδου, Τζένη Μπότση, Νίκος Κουρκούλης, Γωγώ Μαστροκώστα, Βάνα Μπάρμπα, Κώστας Μαρτάκης, Στέλλα Δημητρίου, Αννίτα Ναθαναήλ, Ευαγγελία Αραβανή, με μουσικό χαλί το Imagine του Λένον, λένε τα ίδια πάνω κάτω λόγια για να απαλύνουν, υποτίθεται, τον πόνο των δοκιμαζόμενων Ουκρανών.

Το πιθανότερο είναι ότι οι πολιτιστικοί αστέρες που μιλούν σαν προκαθήμενοι εκκλησιών, δεν έχουν ιδέα γύρω από το τι διαδραματίζεται εκεί. Φοβόμαστε όμως ότι ούτε για τα εδώ έχουν πάρει πολύ χαμπάρι…Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Imagine: Σελέμπριτι από την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα στην Ουκρανία"

Ανώνυμα

Το σποτ των καλλιτεχνών αυτών για τη Γάζα, πότε να το περιμένουμε;

wpDiscuz